צפייה בגרסה מלאה : המלצה לחומר נועל תבריג ("לוקטייט") לברגי רכב
הי,
בתקופה הקרובה יהיו לי הרבה ברגים להרכיב/להחליף ברכב, חלקם היו סיוט בפירוק וחלק אפילו נהרסו.
בעת ההרכבה הייתי רוצה לשים על הברגים חומר שמצד אחד ידאג שלא ייפתחו מהרעידות ברכב, ומצד שני יאפשרו פירוק גם בעוד כך וכך שנים.
אני לא מדבר על ברגים במנוע/רכבת הכוח, אלא על כל המסביב.
לפני הרבה שנים מכונאי אופנועים וותיק המליץ לי לשים גריז נחושת, וזה באמת עבד נהדר (באופנוע).
הרבה שנים עברו מאז, ובגיפולוג לא חסר ידע ומגוון דעות, על מה אתם ממליצים (עדיף אחרי נסיון מוכך של פתיחת ברגים אחרי שנים ...) ?
תודה :)
שני דברים שונים,
לוקטייט עבור מניעת פתיחה לא רצונית ע"י ויברציות
(כגון ברגים בדשבורד שאני מניח שלא תסגור עם ידית מומנט).
גריז נחושת עבור יכולת פתיחה לאחזקה שגרתית לאחר זמן רב,
בעיקר באזורים חמים ו/או סוג מתכת שונה בין הבורג למתכת שהוא מוהדק אליה
(לדוגמה תבריגי מצתים).
שאר הברגים שמוגדר להם הידוק במומנט ולא מתוכננים להיפתח כאחזקה שגרתית
(כגון ברגי ראש מנוע),
לדעתי, לא למרוח שום דבר או רק לוקטייט.
כמובן שלוקטייט זה שם גנרי וצריך להתאים את הדגם בהתאם לתבריג ומומנט ההידוק
(אמור להיות טבלה המגדירה זאת).
רענן
ehudzeelim
02-06-22, 08:05
שני דברים שונים,
לוקטייט עבור מניעת פתיחה לא רצונית ע"י ויברציות
(כגון ברגים בדשבורד שאני מניח שלא תסגור עם ידית מומנט).
גריז נחושת עבור יכולת פתיחה לאחזקה שגרתית לאחר זמן רב,
בעיקר באזורים חמים ו/או סוג מתכת שונה בין הבורג למתכת שהוא מוהדק אליה
(לדוגמה תבריגי מצתים).
שאר הברגים שמוגדר להם הידוק במומנט ולא מתוכננים להיפתח כאחזקה שגרתית
(כגון ברגי ראש מנוע),
לדעתי, לא למרוח שום דבר או רק לוקטייט.
כמובן שלוקטייט זה שם גנרי וצריך להתאים את הדגם בהתאם לתבריג ומומנט ההידוק
(אמור להיות טבלה המגדירה זאת).
רענן
1+
הגריז מיועד לקלות פתיחה ומניעה של הרס הברגות בפתיחה, ולא למניעת שחרור הברגים
אני חושב שה"חומר" הנכון למטרה שלך (שהברגים לא ישתחררו מעצמם) הוא שייבות קפיציות טובות.
מוני אורבך
02-06-22, 08:25
לוקטיט הוא שם של חברה המיצרת הרבה מוצרים.
הפרסום שלה הגיע מדבקים המונעים פתיחה של ברגים כתוצאה מרטיטה ו\או מאמצים מכנים.
יש מספר סוגים של חומרי דבק בחוזקים שונים.
החל מ ברגים הנדרשים פתיחה קבועה לתחזוקה (ירוק )
ועד ברגים מרכבים ויותר לא מוצאים (אדום)
ויש גם כאלו העמידים בחום.
ראה בקישור הבא:
https://bonding-in-engineering.blog/2020/06/15/how-to-select-the-right-loctite-threadlocker/
דבקי הלוקטיט מומלצים יותר משיבות קפציות. גם עם שייבה הבורג עלול להיפתח.
עם לוקטיט הוא לא נפתח (מנסיוני האישי ונסיון של הרבה אנשים אחרים)
זה יכול להיות די בעיתי לפתוח בורג מודבק לוקטיט.
הירוק נפתח די בקלות, האדום לא ממש.
אם אפשרי לחמם את הבורג, הלוקטיט נשרף והבורג נפתח די בקלות.
בדרך כלל, כי לפעמים אתה נופל על לוקטיט עמיד בחום..
בקיצור, "לוקטייט" ירוק ?
אני מעדיף חומר שאפשר ונכון למרוח בנדיבות על כל התבריג.
אם אפשרי לחמם את הבורג, הלוקטיט נשרף והבורג נפתח די בקלות.
בדרך כלל, כי לפעמים אתה נופל על לוקטיט עמיד בחום..
רק להוסיף על הכתוב, לוקטייט בחום של 500 מעלות ומעלה, יוצר חומר שנקרא CR6 - שהוא חומר מסרטן.
במידה ובכל זאת נדרש לחמם בורג שסגור עם לוקטייט, יש לעבוד עם מסכת PPF3 וכפפות לטקס, ולנטרל את הCR6 בעזרת חומצה אסקורבית (הידועה גם כ-ויטמין C)
אלכס.
מוני אורבך
02-06-22, 14:03
ועוד אוסיף שאם פותחים בורג עם לוקטיט נשאר על הבורג (ובתבריג) שאריות דבק שבורות.
גם אם שורפים אותו...
לכן צריך לעבור עם מחרוקת כדי לנקות את הבורג, וגם את התבריג.
אם זה ירוק אפשרי גם עם מברשת (הוא יורד די בקלות)
עם האדום ממש צריך לעבור על ההברגות כדי לנקות אותם.
שאלה פשוטה: הירוק מספיק טוב בשביל ברגים שמתחברים למרכב ? למשל: בורג של עיגון חגורת בטיחות.
בקיצור, "לוקטייט" ירוק ?
.
אני מכיר לוקטייט כחול, למניעת פתיחה עצמית של ברגים, אבל לא ימנע ממך לפתוח אותם יזום.
נתקלתי בברגים חדשים שהגיעו עם נגיעת לוקטייט כחול על התבריג עוד טרם השימוש.
בואו נתקדם, בלוקטייט רוב הבקבוקים שאני מכיר הם אדומים/בורדו. אפשר להתחיל לדבר במספרים ?
בואו לא נדבר בצבעים.
ללוקטייט יש מספרים וטבלת יישום לפי גודל הבורג וחוזק ההדבקה.
אפשר למצוא אותה באתר של רוטל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני מניח שזו הטבלה:
https://www.rotal.com/%D7%9E%D7%94%D7%9D-%D7%93%D7%91%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A0%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7% 91%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A0%D7% 99%D7%9D-%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%A6/
לא ברור לי איך "חוזק בינוני" (243) מצריך מומנט נמוך יותר מ- "קל לפתיחה" (כל אלו שמעליו בטבלה), בכל מקרה 243 הוא היחידי שמצויין כי הוא מיועד גם לברגים מלוכלכים, הוא מצריך מומנט נמוך יחסית, והוא גם כחול - אז נראה שיש לנו זוכה [emoji2957]
(הברגים ינוקו היטב כמובן, את התבריגים בבודי קצת יותר קשה לנקות, אז האפשרות לסביבה לא סטרילית היא בהחלט ייתרון)
ואחרי שתסיים ונשאר חומר ,לנקות את הפיה ולשמור במקרר.
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
לא חייב מקרר.
במקום קריר כן.
ויש הגורסים כי מומלץ לאחסן בשכיבה (שטח הפנים במגע עם אויר גדול יותר)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לפותח הדיון - אתה מבקש בעצם דבר והיפוכו.
כבר כתבו כמעט הכל,
אני רק אוסיף שיש סיטואציה בהם אתה צריך את שניהם, פתיחה קלה בבוא היום, אבל לא דקה לפני, ואם אני מבין נכון זה המצב שלך.
במקרה כזה אתה כן צריך לגרז, אבל להשתמש בשיטת נעילה אחרת מדבק הברגות.
שם יש עוד כמה פטנטים, עיין ערך לדוגמא - NORDLOCK, או למשל פין פציל כמו באום צירייה, ועוד...
לגבי לוקטייט-
לוקטייט נהיה מותג והמחיר בהתאם, חלק מהסיבה היא הצורך בתעודות (על חלל) לספק ללקוח שהחומר עומד בתקן.
הבנתי שכרגע בקורונה חלק מהמוצרים לא זמינים.
בגלל שאתה יכול להשתמש בכל מוצר שבא לך בלי לספק הסברים לאף אחד אז אתה גם יכול לרכוש את המתחרים שהרבה יותר זולים.
אצלי אתה מוזמן לקחת לניסיון את החוזק הבינוני של חברת וירט, או של טכנוסיל.
הם ממש בסדר גמור לשימוש גנרי עד M12 (לא יודע יותר, לא ניסיתי).
אחת העבירות הקשות ביותר בשימוש בחומר - בורג לא נקי ברמת מבריק (טיפ - ספריי ברקס).
אני חושב שה"חומר" הנכון למטרה שלך (שהברגים לא ישתחררו מעצמם) הוא שייבות קפיציות טובות.
סוגייה עם מחלוקות בכל קבוצות ההנדסה בפייסבוק.
אפילו ראיתי ציטוט ממחקר שטוען שלא עוזרות בכלל (אני טוען שכן עוזרות, אבל מעט מאוד, לא משהו מדעי אלא ניסיון בשטח).
יש מוצרים אחרים בתחום שעושים עבודה יותר טובה, ע"ע המותג שהזכרתי למעלה.
במקומות בהם יש לי ביד את הבורג וגם את האום, זה קל. אום ניילוק וגריז נחושת על החלק הפנימי של התבריג (בלי שיגיע לניילוק) ונגמר הסיפור.
הבעייה היא עם ברגים שמתברגים לבודי - נניח הברגים שמעגנים את חגורות הבטיחות.
את הברגים אני יכול לנקות היטב, ואת חלקם אני ממילא מחליף, אבל הם מתברגים לתוך הבודי ואין לי גישה לשם מעבר להתזה יסודית של ספריי ניקוי. ספציפית לברגים האלו אני גם לא יכול לשים שייבה קפיצית, כי הם לא מתברגים עד הסוף, יש להם קנה חלק שעליו האבזם/מתלה נע בחופשיות (ראו בתמונה)
לכן אם יש חומר שיכול לתת מענה גם בתנאים פחות סטריליים, ברור שאעדיף אותו ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220603/63d7cd3269a6f4740ceffa0672774fde.jpg
לגבי לוקטייט-
לוקטייט נהיה מותג והמחיר בהתאם, חלק מהסיבה היא הצורך בתעודות (על חלל) לספק ללקוח שהחומר עומד בתקן.
הבנתי שכרגע בקורונה חלק מהמוצרים לא זמינים.
35 שקלים לבקבוקון 50מ"ל עד הבית מאמזון:
https://www.amazon.com/dp/B01FU86S7U
(ואם יגיע עם דואר ישראל, אז עד המזכירות ...)
במקומות בהם יש לי ביד את הבורג וגם את האום, זה קל. אום ניילוק וגריז נחושת על החלק הפנימי של התבריג (בלי שיגיע לניילוק) ונגמר הסיפור.
הבעייה היא עם ברגים שמתברגים לבודי - נניח הברגים שמעגנים את חגורות הבטיחות.
את הברגים אני יכול לנקות היטב, ואת חלקם אני ממילא מחליף, אבל הם מתברגים לתוך הבודי ואין לי גישה לשם מעבר להתזה יסודית של ספריי ניקוי. ספציפית לברגים האלו אני גם לא יכול לשים שייבה קפיצית, כי הם לא מתברגים עד הסוף, יש להם קנה חלק שעליו האבזם/מתלה נע בחופשיות (ראו בתמונה)
לכן אם יש חומר שיכול לתת מענה גם בתנאים פחות סטריליים, ברור שאעדיף אותו ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220603/63d7cd3269a6f4740ceffa0672774fde.jpg
יסלח לי כבודו,
אבל מה הבעיה להגיע להברגה בבודי?
מחלה ידועה בדיפנדרים צבאיים היא השתחררות ברגי הפלאנג' של הציריה. אזור עתיר שמן וטינופת. בגדול הסביבה הכי גרועה ליישום לוקטייט.
התזה מסיבית של ספרי ניקוי, מברשת על מברגה (בצבא יש את החוטר עם המברשת פליז, אבל גם מברשות פלסטיק הן טובות), ובסוף מלא נייר שמבריגים לתוך החור, והרי לך חור נקי מלכלוך ושומנים.
מי שמקפיד על זה ועל ייבוש של החומר לפי ההוראות מקבל ברגי ציריה שישרתו אותו נאמנה בלי להשתחרר ור (עד שהיא תישבר כעבור שבוע).
יסלח לי כבודו, אבל מה אכפת לי להשתמש בחומר שיותר סלחן לליכלוך והוא (כנראה) בחוזק המתאים עבורי ?
זה לא אומר שמכאן והלאה אחפף בנקיון, נהפוך הוא.
אשמח אם כבודו יצרף קישור למברשת מתאימה עבור מקדחה או דרמל, עדיף כזו שלא תתפרק אחרי ניקוי של שתי הברגות ...
חג שמייח :)
https://a.aliexpress.com/_uRW275
אם אתה עובד עם FSM, כתוב לגבי כל בורג איך צריך לסגור אותו - מומנט, אום אבטחה, פין פציל, חומר אבטחה מסוג כזה או אחר. רוב הברגים בשלדה ובמרכב לא נדרשים לחומר אבטחה. נתת דוגמא של בורג לחגורת בטיחות, לא חושב שזה נדרש שם, אבל כאמור, זה אמור להיות מפורט לגמרי בספר.
ותשובה מעשית לשאלה המקורית: לוקטייט 242 זה חומר אבטחה הנכון לשימוש כללי, זה מה שאני מחזיק ומשתמש איפה שצריך.
אין לי ספרות יצרן, יש לי היינס, לא מצאתי בו את כפתור החיפוש. חיפשתי גם בכריכה החיצונית וגם בפנימית, יש לך מושג איפה הוא ?
(הוזמן כבר 243, לא טוב ?)
35 שקלים לבקבוקון 50מ"ל עד הבית מאמזון:
https://www.amazon.com/dp/B01FU86S7U
(ואם יגיע עם דואר ישראל, אז עד המזכירות ...)
לא מעט ביקורות על חשד לזיוף.
אבל לא משנה אם זמין אז זמין, היה איזה פיק בקורונה שלא.
לגבי הברגים שציינת יש כמובן גם פתרונות לזה, למשל ברגים מיוחדים שבזכר יש "ניילוק" (פס לאורך).
אבל בורג חגורת בטיחות הוא בכל מקרה בורג שגר ושכח, אין לך כוונה לפרק אחת לשנה נגיד, אז אין התלבטות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.