צפייה בגרסה מלאה : צפון הערבה ודרום ים המלח
שלום חברים,
אני צפוי ללון בעוד כמה לילות בצפון הערבה ולעשות את דרכי למחרת חזרה למרכז.
חשבתי לשלב נסיעה קלילה בדרך נופית כשהמגמה כאמור צפונה לעבר ים המלח.
מכיוון שאני לבד, אמנע מאתגרי עבירות ואסתפק בשבילים קלים למעבר (הרכב: פורסטר ממוגן, צמיגי 50/50)
שאלות:
האם דרך השלום עונה לקריטריון?
האם מצפון לדרך השלום בקטע שבין עידן ונאות הכיכר ישנו המשך עביר ופתוח לנסיעה?
והאם יש רעיון למסלול המשך בחלקו הדרומי של ים המלח, בכיוון המפעלים וכדומה...
תודה :cool:
הקלאסי המתבקש - נחל אביה, נחל אמציה.
מתאימים לפורסטר.
קצת צפונה יותר - מול מפעלי ים המלח שביל אדום מערבה ואחכ צפונה, עד למישור עמיעז, נחל סדום צפונה עד לכביש 31 ליד תחנת הדלק.
נשלח מהנייד
דרך השלום היא כביש. עדיין יפה,
וכמו שאמרו אמציהו.
גם מישור עמיעז ונחל סדום לא יאתגרו דאסטר יותר מדי.
בתוך נחל הערבה יש שביל כורכר עד נאות הכיכר
מתחיל מהמאגר בעידן
היכן אתה לן?
תשאל שם על איכות הדרך (הם נוסעים שם לא מעט)
תודה, לקחתי מכאן רעיונות טובים :)
ולהלן רשמיי מהשטח לטובת מי שיחפשו בעתיד. כל האמור להלן מתייחס לנסיעה (פורסטר 4X4) בתחילת חודש יוני, שעות הבוקר המוקדמות.
דרך השלום: אחלה אלטרנטיבה לכביש הערבה אם חפצה נפשכם בנסיעה רגועה, לא קצרה יותר אבל בהחלט יותר מהנה ופחות עמוסה ומסוכנת מכביש 90. כביש סלול, בין מושב עין יהב בדרום ומושב עידן בצפון (ובתווך מושב חצבה). בדרך יש נוף פתוח לירדן, מטעי תמרים, חממות ובאופן כללי נוף חקלאי מקומי.
דרך החווארים: מסלול קצרצר ויפה ליד מושב עידן.
נחל אמציהו: עשיתי אותו מדרום (תחילת המסלול בכביש הגישה לעידן, סמוך לחיבור לכביש 90) ועד לעין תמר שמדרום לבריכות האידוי של ים המלח. הרבה הדורים (קורדרוי) שצריך לקחת בחשבון... אני הייתי לבד עם עצמי ולא הפריע לי. יש מצב שבסיטואציה משפחתית חלק מהנוכחים יאבדו סבלנות. ככל שמתקדמים הנוף נהיה יותר מרשים ורחב תחת צוקי החוואר המתנשאים מימין ומשמאל. פה ושם בעלי כנף, שועל בודד שמיהר לרוץ ולהיעלם. עצרתי ודוממתי מנוע באיזושהי נקודה באמצע הדרך, יצאתי החוצה - דממה מוחלטת. תענוג.
נחל סדום (דרך מישור עמיעז): נכנסתי לשטח מול מפעלי ים המלח. המסלולים מסומנים ויש כמה אופציות ויעדים בדרך אז בקצרה: חציתי את המישור עד לנחל סדום, אותו עשיתי מדרום לצפון (יורד עם אפיק הנחל). מסלול מקסים ומיוחד, סלאלומים שמרגישים כמו מסלול אבובים בפארק מים, רק על יבש, ולבן. אולי מכיוון שהייתי בשעת בוקר יחסית מוקדמת לא נתקלתי באף רכב מולי או אחריי, אבל ראוי לציין שבחלק מהקטעים בנחל פגישה של רכב מול רכב תאתגר את הנוכחים למצוא דרך להיפרד כידידים, כי לא כל הסלאלומים מאפשרים לדחוק שניים זה לצד זה. אולי בעלי הניסיון יוכלו להעיד על רברסים או פקקים שמאפיינים את המקום כששיירת ג'יפים נכנסת יחד פנימה. כשיצאתי מנחל סדום הייתה לי אפשרות לבחור במסלול ימינה לכיוון כביש 90 או שמאלה דרך נחל פרצים ליציאה לכביש 31. בחרתי שמאלה. לא כיף. חציית נחל פרצים לא תרמה דבר להנאה, רק כמה מאות מטרים של מגרסת אבנים לרוחב מישור הערוץ הסחוף והמחורץ. לא יודע להעיד על האלטרנטיבה (ימינה במזלג כאמור עד כביש 90).
תודה למי שתרמו טיפים, נתרמתי.
האזור מקסים, ואוסיף המלצה לעצור לשכשך בים המלח, אפשר גם בחופים הציבוריים באזור המלונות בעין בוקק (הזדמנות למקלחת מרעננת).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.