PDA

צפייה בגרסה מלאה : שיפוץ ברקסים אופני שטח

מוטי ג.
03-06-22, 08:28
היי,
בטוח יש פה מישהו שיודע...

יש לי קנונדייל רייז 4 ילידות 2009 26", ,עמדו המון זמן במחסן, וחוזרות לשימוש, יש עליהן כמה אלפי ק"מ, אבל הן במצב חדש (גגש ושרשרת דורשים החלפה אבל זה לא מפריע עדיין) , שיפצתי בולמים לפני כמה שנים (קדמי לבד, אחורי אצל בעל מקצוע )

יש לי בעיה בברקסים (הידראוליים) , זה עוצר אבל לא כמו פעם, רכשתי סט דיסקים חדשים ורפידות, החלפתי נוזל בלם ניקזתי אויר וכו, אבל הבעיה לא נעלמה לגמרי, אז אני מניח שאין מנוס מלשפץ או להחליף את הידית בלם, אני מניח שהבעיה למעלה ולא למטה, כי הבוכנות בקליפר זזות לפי העין.

אז השאלה היא האם יש מה לשפץ שם בכלל או מראש להזמין חדש?

ברור לי שהכי קל לרכוש זוג אופניים חדש, זה לא יקרה, הזוג הזה נוח לי ומשרת אותי נאמנה.

תודה.

nir.samo
03-06-22, 09:43
הידית לוחצת מאפס או אחרי כמה מ"מ?
תבדוק שניקזת טוב טוב ושהמסלול מהקליפר לידית לא כולל "ירידות".
עוד שיטה זה לנקז ולסגור עם הרפידות הישנות ואז להחליף לחדשות ורק לתת לנוזל העודף לצאת מלמעלה.

מוטי ג.
03-06-22, 10:03
בקדמי לוחץ מאפס אבל לא נושך כמו פעם האחורי התחיל עכשיו להיות יותר "דוושה נמוכה" (אם אני אקח מונחים מגיפים)כנ"ל לא נושך.

אני אלך לנסות את מזלי עוד חצי שעה.

מוטי ג.
03-06-22, 10:04
הידית לוחצת מאפס או אחרי כמה מ"מ?
תבדוק שניקזת טוב טוב ושהמסלול מהקליפר לידית לא כולל "ירידות".
עוד שיטה זה לנקז ולסגור עם הרפידות הישנות ואז להחליף לחדשות ורק לתת לנוזל העודף לצאת מלמעלה.אתה אומר לנקז מלמטה למעלה? אחפש יו טיוב....

הדסופה
03-06-22, 10:31
רפידה חדשה צריכה קצת שפשוף בשביל לנשוך חזק , מייד אחרי החלפה הבלימה לא אופטימלית

חוץ מזה , מה מצב הרוטור - האם חלק וחדש ? או שיש חספוס וחלודה ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

opl
03-06-22, 11:01
הוא כותב שחדש...

כמה ק"מ רכבת מאז ההחלפה?

חנן-ג'יפולוג
03-06-22, 11:33
כולנו מומחים בניקוז אוויר, גם אני, בלי כלים מיוחדים, אבל למדתי בדרך הקשה שהכלי הייעודי לניקוז אוויר, מעין משפך שמתברג להברגה של הפקק העליון במסטר צילינדר, זה מה שבאמת עושה את העבודה, עושה אותה טוב, והידית חוזרת לתת עבודה כמו חדשה.

אתה עם שמן, כן? לא נוזל בלמים.

https://imageshack.com/i/pnBv8e2Uj

ד ו ר ו ן
03-06-22, 11:34
רפידה חדשה צריכה קצת שפשוף בשביל לנשוך חזק , מייד אחרי החלפה הבלימה לא אופטימלית

+ גם לרוטור חדש יש ציפוי, ולפעמים מגיע גם עם שכבת שימון דקה מאד אז יש אפשרות שהרפידות החדשות התלכלכו קצת.

תן לצמד לעבוד קצת ביחד ותראה אם משתפר.

מוטי ג.
03-06-22, 12:04
ההחלפה בוצעה לפני חצי שנה, בזמן ההתקנה ניקיתי את הרוטורים עם ספריי ברקסים וגם את הרפידות, מאז רכבתי רק לפזר ילדים במסגרות ולאסוף אותם, והתבאסתי מאיכות הבלימה, אבל לא טרחתי לטפל,
השבוע יצאתי ממש לרכב בשדות (אני לא רכב אז מותר לי חחח) והתבאסתי מהתפקוד של הבלמים צריך לשבת על הדוושה כדי לקבל עצירה, ויש אפס רגישות.
כמובן שבעמידה במקום הגלגל ננעל בקלות.

לגבי מה שחנן כתב.... שמן??? מה? לא כתוב עליהם כלום אבל לפני כמה שנים החלפתי לנוזל בלם רגיל, והם עבדו אח"כ כמה שנים בלי בעיה, מה שמזכיר לי שמה ששמתי שם כבר ישן מאוד.

ד ו ר ו ן
03-06-22, 12:08
בדקת במפרט יצרן איזה נוזל צריך לבלמים?

בבלמים באופניים שלי זה נוזל הידראולי שונה מנוזל בלם רגיל.

מוטי ג.
03-06-22, 12:12
כן כן, רצתי למחסן לבדוק אם יצאתי חומוס.
קצת גוגל ולא טעיתי,
Brake fluid dot 3 or 4.
יש לי מזרק חצי ליטר גדול , אנסה עם צינור גמיש קטן מחובר לניפל בקליפר להזרים נוזל רענן כלפי מעלה.

nir.samo
03-06-22, 12:25
ברקס שימנו צריך שמן מינרלי של שימנו, sram צריך נוזל dot 5.1 אאלט וכן, חייב את הכוסית למעלה. אפשר לאלתר עם משהו אחר אבל זה לא יצא טוב.
תזמין את הכוסית מעליאקספרס.

מוטי ג.
03-06-22, 13:05
אצלי יש
Hayes stroker ryde

מוטי ג.
04-06-22, 17:48
הזרמתי נוזל חדש מלמטה למעלה עם מזרק, יצאו בועות, הדוושה חזרה להיות גבוהה, ניקיתי את הרפידות עם חומר מנקה ברקסים, גם את הרוטור, אין תחושה בידית, יש רעש של חיכוך אבל זה לא עוצר רק מאט עד שאני ממש לוחץ חזק והוא עושה טובה ועוצר, אני מפספס פה משהו
מעצבן.

opl
04-06-22, 20:47
לא נזל כלום על הרפידות והרוטור בטעות? אתה יודע איזה רפידות שמת? יש סוגים.

מוטי ג.
04-06-22, 23:04
בטח שנזל, אבל שטפתי הכל עם ספריי ברקסים.
אגב, זה התחיל לפני החלפת הרפידות והרוטור, זו הסיבה שהחלפתי, חשבתי שזו הבעיה.
אז מה שנשאר זה תכלס החלפת /שיפוץ קליפר ו/או החלפת/שיפוץ ידית בלימה.
אני נמנע מלככת למכאנאופן, אבל נראה שזה הפתרון, או לרכוש סט קומפלט ברשת

יונתןמצפה
05-06-22, 00:07
רפידות שספגו נוזל בלמים לא יחזרו לעצמן.
אם הידית מרגישה טוב בלחיצה, הייתי מחליף רפידות (העלות נמוכה) ורואה אם יש שיפור.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Asaf-a
05-06-22, 09:55
בכל מקרה הברקסים האלו של הייס עוד שהיו חדשים היו על הפנים, רועשים וחלשים, אולי מספיקים לשימוש שאתה מתכנן, אבל בהחלט מוצר בסיסי ולא מוצלח

Asaf-a
אסף.א

מוטי ג.
05-06-22, 10:40
...

מוטי ג.
05-06-22, 10:41
רפידות שספגו נוזל בלמים לא יחזרו לעצמן.
אם הידית מרגישה טוב בלחיצה, הייתי מחליף רפידות (העלות נמוכה) ורואה אם יש שיפור.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

זה היה ככה גם כשהרפידות הנוכחיות היו חדשות.
אבל כשהאופניים היו חדשות, זה היה טוב משמעותית. זנ, מרגיש לי כמו התיישנות כללית של הידית +קליפר.
בכל מקרה לקח לי המון זמן למצוא רפידות מתאימות, נראה שכבר אין כאלה בשוק, סיבה נוספת לחידוש כללי

בכל מקרה הברקסים האלו של הייס עוד שהיו חדשים היו על הפנים, רועשים וחלשים, אולי מספיקים לשימוש שאתה מתכנן, אבל בהחלט מוצר בסיסי ולא מוצלח

Asaf-a
אסף.א

אשמח ללינק לקיט מומלץ, קומפלט (מניח שצנרת לא צריך)

ורגע, למה בכלל הידראולי ולא ע"ב כבל?

opl
05-06-22, 12:28
כי אם אתה מתלונן עכשיו על חוסר בלימה בהידראולי אז על בסיס כבל תרגיש הרבה יותר חלוש.

לי באופני הגראבל יש בלם שהוא היברידי, מקבל כבל שמפעיל בוכנה הידראולית כולל מאגר על היחידה עצמה. באופניים שלי כשאני רוצה לקבל עוצמה גדולה יותר ולא משנה סוג הבלם אני מחליף קוטר דיסק ל 203. אבל אני קבב ששוקל 120 קילו.

ד ו ר ו ן
05-06-22, 12:48
בעבר הייתה לי תקלה שהבוכנה של הידית נפגמה ולא הייתה דחיסה טובה והבלימה נפגעה.

אמרת שלא השתמשת בהם הרבה זמן, יכול להיות שהאטמים לא מאפשרים בניית לחץ?

מוטי ג.
05-06-22, 12:54
יכול להיות בעיית לחץ, אבל אם הייתה בריחה מאיפה שהוא הייתה נפילה בידית או תקיעה, זה לא המצב אצלי.
הידית עובדת, אבל מרגיש כאילו אין תהליך של עצירה לנעילה, בכל מקרה לא מה שהיה כשהיה חדש.
חשבתי להגדיל רוטור, אבל לדעתי רק כקיט קומפלט כי רוטור = שינוי תושבת קליפר

-->