התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ריקול כרית אוויר לפג'רו Q

יאיר_א
07-06-22, 11:10
היום ממש לא האחד באפריל :(

בעלי פג'רו Q מהשנים 97-2000 התחילו לקבל מכתבים מכלמוביל בדבר ריקול לכרית האוויר.
אפשר להכנס לאתר כלמוביל ולבדוק לפי מספר רכב: https://www.colmobil.co.il/comobil_recall/default

לא ניתן לעבור טסט כאשר יש ריקול פתוח במחשב משרד התחבורה !

את הריקול ניתן לבצע רק במוסכי היבואן ולהבנתי מחליפים רק את הנפץ של כרית האוויר.

אומנם הריקול עצמו אינו עולה כסף אבל..... וזה אבל ממש גדול
מוסכי היבואן אינם מוכנים לבצע את הריקול אם מערכת כריות האוויר אינה תקינה

לפני הכניסה לריקול נבדק האם נורת ה SRS בלוח השעונים נדלקת כאשר פותחים סוויץ' ונכבת מספר שניות לאחר ההנעה.
אם הנורה דולקת קבוע או שאינה נדלקת בכלל (כי ניתקו אותה בלוח השעונים....) המוסך מסרב לבצע את הריקול ומציע לאבחן ולתקן את התקלה

אני חוזר ומדגיש שמדובר על רכבים בני 22-25 שנה שעברו התקנות/אילתורים/מעקפים בידי כמה וכמה בעלים ומוסכים. זה ממש לא איוניק 5 שנת 2022.

יאללה בלאגן138556

zivo
07-06-22, 12:59
נשבע לך שאני לא מבין את ההודעה שלך.
רוצים להציל את החיים שלך, ואתה מתלונן?

נדב ש.
07-06-22, 14:24
לדעתי מה שהוא התכוון זה שהרכב תכף ניפטר וניקבר ועכשיו ניזכרו להוציא לו ריקול? ועוד לכרית אוויר? גם אם יחליפו נפץ(,,לפי מה שהם טוענים) 99.9% שהכריות עצמם לא יעבדו.

יאיר_א
07-06-22, 14:51
מי שנוהג בפג'רו 99 בלי ABS, בלי ESP ועם צמיגי שטח מלא יוצא מהנחה שכרית האוויר שהותקנה לפני 23+ שנים זה לא מה שיציל אותו במקרה תאונה. אני די משוכנע שברגע האמת היא לא תופעל כי משהו בה התפורר או התנתק. רוב בעלי הפג'רו מהשנים האלה ניתקו או הוציאו אותה.

וכן, אני מתוסכל שעכשיו אני נכנס לסרט של תיקון יקר של כרית האוויר כדי שיהיה אפשר לבצע את הריקול.
הייתי מעדיף שיאשרו פירוק שלה במקום החלפה

דרך אגב, מוסכי היבואן לא ראו פג'רו Q כבר לא מעט שנים ורובנו מעדיפים לטפל אצל הגורואים השונים. אני מניח שעובדי המוסך המורשה לא פרקו דשבורד של Q מעולם (נדרש כדי להחליף את כרית הנוסע בחלק מהדגמים) מה שיגרום להם לעבודה מיותרת ולסיכוי לשבירת קליפסים וחלקי פלסטיק שהורכבו בתקופה שביל קלינטון היה נשיא ארה"ב ובגרמניה למטבע קראו מרק ולא יורו.

ofer_b
07-06-22, 15:45
דרך מעניינת לאלץ הוצאת רכבים מיושנים מחוץ למערכת....
"אם לא תתקן משהו יקר ובלתי ניתן לתיקון,לא נחדש לך את הרישיון, אבל היי, זה לבטיחותך..."

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

zivo
07-06-22, 22:19
מציע, לכולכם, להרגע וללכת לעשות חיפוש קצר בגוגל.
הריקול הזה לא להשמיש את הכרית אוויר ( רוצים לבטל, תבטלו).
הריקול הזה בא למנוע הפעלה ספונטנית של הנפץ ( בגלל קורוזיה).
הפעלה כזו, שקוראת ללא סיבה, גם יכולה לגרום לפיצוץ של המיכל של הנפץ ( בגלל הקורוזיה), ואז זה כמו רימון רסס חצי מטר מהחזה.
אנשים נהרגו מזה, וזה אחד הריקולים הכי גדולים בתעשיית הרכב.

בקיצור, בגלל שזו בעיית קורוזיה, זה התגלה מאוחר ובדגמים ישנים. לא מנסים להשמיש לכם את הכריות, בסה"כ מנסים למנוע הפעלה ספונטנית.

איל מ
08-06-22, 09:47
אישית נשמע לי שמכריחים אתכם בעלי הפאג'רו לקחת אחריות על הרכבים שלכם (אני יודע שיש מקרים בהם אותי מכריחים בכוח לעשות את הדבר הנכון, וזה לחיוב,גם אם מעצבן).
אם אתם נוסעים ברכב עם כרית אוויר תקולה תהיו חייבים לתקן את זה כדי לעבור ריקול, וכדי שתוכלו לעשות טסט.
(כמובן שיש דרכים יצירתיות לעבוד על המוסך, אני מקווה שהקוראים כאן מספיק בוגרים כדי לא לעשות זאת).

-->