התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שימו לב לטיוטת חוק חדשה בנוגע לגנים לאומיים

גיא
09-06-22, 11:42
https://www.tazkirim.gov.il/s/moj-searchresults?search=%D7%9B%D7%9C%D7%9C% D7%99%20%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9 C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D,%2 0%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA%20 %D7%98%D7%91%D7%A2,%20%D7%90%D7%AA%D7%A8 %D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E% D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%90%D7%AA%D 7%A8%D7%99%20%D7%94%D7%A0%D7%A6%D7%97%D7 %94%20(%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D%20 %D7%95%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%94%D7%92%D7% 95%D7%AA%20%D7%91%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%9 D%20%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%99 %D7%9D)

עם קצת מזל יהיה מותר לנשום בהם.

חנן-ג'יפולוג
09-06-22, 12:37
במקום להתלהם אני מציע לרשום מה מהכללים נראה לך שגוי.

זה יאפשר דיון רציני.

מציע לזכור תוך כדי הדיון, שלא כל משתמשי השמורות הן ציוניות, ערכיים וחובבי ישראל וטבע.

לי נראית מוזרה ההגבלה על גזיות עם בלון של מעל לחצי ק"ג. יש לי כאלה בלבד.

דרור ברלי
09-06-22, 12:44
מציע לזכור תוך כדי הדיון, שלא כל משתמשי השמורות הן ציוניות, ערכיים וחובבי ישראל וטבע.

כולנו יודעים שאלה האחרונים שמישהי תעיז לנסות לאכוף עליהם חוקים. לו אני במקומם, לא הייתי מודאג.

איל מ
09-06-22, 12:52
לא קראתי עד הסוף אבל למשל,
יש הרבה גנים לאומיים שבהם מותר לישון היום (או שלפחות לא אסור), החוק הזה שם לזה קץ. אני בטוח שבמקומות כאלו,הרשות לא תנקוף אצבע כדי להסדיר במיוחד מקומות ושילוט המתירים זאת.

אומי5
09-06-22, 13:29
זה נראה כאילו מעבירים את האחריות לכללים לרשות, מה שאומר שברצותם יאסרו כניסה ברכב מזהם וברצותם יעשו בר מצוות עם הופעה של ליאור נרקיס ומכונת עשן...

Yaron.nahum
09-06-22, 15:05
נסחפו לגמרי ,

סעיף 9 ,אסור לעשן (לא שאני מעשן , אבל זאת נראית לי הגזמה פראית , מדובר על שטח פתוח )

סעיף 12 ב , אסור לצעוק . (מותר לדבר ? )

סעיף 13 ב , אסור לשחק בכדור. , בפריזבי או בכל דבר שעלול לפגוע באחד המבקרים

סעיף 16 אסור לכלי טיס (בתוך זה גם רחפנים וטיסנים ) לטוס בגובה של פחות מ 500 רגל (152 מטר) מהעצם הגבוה ביותר . בפועל זה אומר אסור רחפנים כלל כי אסור להטיס רחפן יותר מ 50 מטר מהקרקע.
כמובן שלצבא , משטרה , מותר מה שרוצים .

Yaron.nahum
09-06-22, 15:57
וכמובן , כמו בכל רפובליקת בננות שמפארת את עצמה ,

נוסף בסעיף 27 על כל האיסורים שברשימה אחריות קפידה ,

נראה כמלל משפטי , אבל בעצם אומר , אתה בתור הנתבע צריך להוכיח שאתה לא אשם

בניגוד לכלל הרגיל שבו התובע צריך להוכיח שאתה אשם.

כלומר אתה אשם , כל עוד לא הצלחת להוכיח את חפותך.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7 %A7%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%94

לתפארת מדינת ישראל.

גיא
09-06-22, 15:59
חנן,

אני לא מתלהם. דווקא אני מביא לידעת הציבור.

ולגבי דברים שנראים לי לא הגיוניים ? ... בבקשה.

כניסה ושהייה 2. (א) לא ייכנס אדם לגן לאומי ולא ישהה בו אלא בימים ובשעות שקבעה הרשות ושפורסמו בשילוט שהוצב בכניסה לגן הלאומי, אלא אם הכניסה והשהייה אושרו בהיתר שניתן לפי סעיף 20; אין באמור בהוראה זו כדי למנוע כניסה או מעבר בכלי שיט דרך הים למימי חופין המצויים בשטחו של גן לאומי בכפוף להוראות סעיף 15.

# מהר מאד זה יהפך ל"אסור להכנס לגנים ציבוריים לאומיים מעבר לשעות שהפקח נמצא שם 8-17 למשל

כניסה ונהיגה ברכב 3. (א) לא יכניס אדם רכב לגן לאומי, לא ינהג בו ולא יחנה אותו, אלא בהתאם להסדרי תנועה תקפים שנקבעו בהתאם לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 ולוח התמרורים שלפיהן.

# למשל פארק לאומי יטבטה .. זה אומר שאני חייב ללכת ברגל ? או שרק להשתמש במוניות שלהם פנימיות בתוך האתר שעולות רק 10000 שח למטר ?

מחנאות ולינה 6. לא יקים אדם אוהל, מיתקן מחנאות ולינה או מחסה אחר, אלא בכפוף להוראות לפי דין, ולא ילון בתחום גן לאומי, אלא במקום שסומן על ידי הרשות כמיועד לכך.

# אין יותר לישון בשטח ? אני חייב לשים אוהל בינות 10000000 האוהלים של אנשי הליסינג שנדחסים בפארק נחל דן ?

הקמת מיתקן ישיבה 7. לא יקים ולא יעמיד אדם מושב או מיתקן ישיבה בגן לאומי, ובכלל זאת כסא מרגוע או ערסל במקומות שסומנו על ידי הרשות כאסורים לכך.

# הכיסא במאי המתקפל שיש לי באוטו .. הופך ללא חוקי !!

(ג) על אף האמור בסעיפים קטנים (א) ו- (ב), לא יראו הבערת אש במכשיר גז לבישול, הכולל בלון גז שמשקלו אינו עולה על 500 גרם, כהבערת אש לעניין סעיף זה.

# הבנזיניה החביבה עלי, 620 סמ'ק הופכת ללא חוקית .. גם הבלון של גז-נע לא חוקי

איסור עישון 9. (א) לא יעשן אדם בגן לאומי אלא במקום שסומן על ידי הרשות כמיועד לכך.

# אמנם אני לא מעשן ודיי סולד מזה, אבל ברצינות ? בשטח פתוח ?

(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א), רשאי מנהל הרשות להורות, אם נוכח כי איסור כאמור אינו תואם את אופיו של גן לאומי מסוים או את היקפו, כי האיסור לא יחול בתחום הגן או בחלקו; הודעה על החלטת מנהל הרשות תפורסם באתר האינטרנט של הרשות.

# אז בעצם לא אכפת לנו שתעשנו .. אבל אם אנחנו יכולים לאסור עליכם משהו .. למה לא ?

איסור גרימת רעש 12. (א) לא יגרום אדם לרעש בגן לאומי, בין בעצמו ובין באמצעות מכשיר או כלי אחר, במידה המפריעה או העלולה להפריע למבקרים בגן לאומי או לבעלי החיים המצויים בו, למעט רעש שנגרם כתוצאה מפעילות שגרתית וסבירה בתחום גן לאומי.

# אני יודע למה הכוונה, אבל אתה יודע שזה יכלול גם את המשאבה של המזרון המתנפח שלך

מניעת מטרד והגבלת משחק 13. (א) לא יעשה אדם מעשה בגן לאומי שיש בו כדי לגרום לסכנה או להפרעה של ממש לשימוש שאר המבקרים.

# לזה אין גבולות בתכלס ..

(ב) לא ישחק אדם בכדור משחק או בכל חפץ משחק אחר שעלול לפגוע במבקרים, בגן לאומי, במקומות שסומנו בשילוט שהוצב על ידי הרשות כאסורים לכך.

# גם ילד בן 3 שרץ אחרי כדור קטן ? ... אולי בטיוטה הבאה יהיה כתוב שאסור ילדים בני 3, אלא כמובן אם יש להם זמם ורצועה ...

איסור טיפוס
14. לא יטפס אדם בגן לאומי על מצוקים, עצים, קירות, גדרות, מבנים, שרידים ארכיאולוגים ומיתקנים, למעט על מיתקני שעשועים, אלא אם כן קיבל היתר לכך מאת הממונה, בהתאם לתנאי ההיתר ובמקומות שסומנו על ידי הרשות כמיועדים לכך.

#יש לא מעט מקומות כמו פארק יטבתה והכרמל ועוד מליון מקומות שיש בהם מעברים קשים עם סולמות וחבלים והם חלק מהמסלול המסומן, אז עכשוי הם לא חוקיים ?

#### על הרחפנים אני לא רוצה לדבר, אני חושב ( אני לא משפטן ) שהחוק הקיים משאיר את ההחלטה על זה לרת'א ולרשות הזאת אין שום זכות לקבוע כלום בנושא הזה ולא יעמוד במבחן בית משפט אם וכאשר נגיע לשם

איסור עריכת אירוע 20. (א) לא יערוך אדם אירוע בגן לאומי, אלא בהיתר בכתב מהממונה ובכפוף להוראות כל דין; לעניין זה, "אירוע" – התקהלות מאורגנת מראש של חמישים בני אדם או יותר, בין שהגישה אליה בתמורה ובין ללא תמורה, ובכלל זה הופעה, טקס או מופע בידור, החורגת מהפעילות השוטפת של הגן בהתאם להוראות כללים אלה.

# אההםם .... סתם לדוגמה, יומולדת לילד עם ליצנית, לא חוקי. פיקניק משפחתי עם 50 איש .. לא חוקי, מסיבת סיום שנה במשרד, לא חוקי, טקס של התנועה ( יש המון כאלו למשל בפארק ליד כלא 6 ) לא חוקי .. אבל מסיבת קראחנה במכתש רמון ! בכיף אחי !

הכי גרוע, כל הסיפור הזה הוא :
אחריות קפידה 27. עבירות על הוראות סעיפים 2 עד 12, 13(ב), 14 עד 15, 17 עד 18, ו- 20 לכללים אלה הן מסוג העבירות של אחריות קפידה.

במשפט הפלילי אחריות קפידה (מלשון קפדנות, מינוח ארכאי) היא ציפייה של החוק מאדם או ישות משפטית אחרת להתנהל בזהירות יתרה, כך אם עבר על החוק מניחים שנהג בחוסר אחריות. במקרה שהחוק קובע שיש אחריות קפידה על הנאשם להוכיח שלא נהג ברשלנות, זאת בשונה מהמצב הרגיל בו התובעת צריכה להוכיח רשלנות.

עבירה של אחריות קפידה היא עבירה שבה די להוכיח כי התקיים היסוד העובדתי, ואין צורך להוכיח יסוד נפשי של מחשבה פלילית או רשלנות. כלומר, משעה שהוכח כי אדם ביצע את המעשה המהווה עבירה, חזקה עליו שעבר עבירה פלילית, והתביעה אינה צריכה להוכיח כי היה מודע לקיום נסיבות העבירה או כי התרשל במעשיו. זאת אומרת שנטל ההוכחה מתהפך בעבירות של אחריות קפידה. עם זאת, לפי סעיף 22(ב) לחוק העונשין, אם יוכיח הנאשם כי לא נהג במחשבה פלילית או ברשלנות ועשה כל שניתן למנוע את העבירה, לא ניתן יהיה להטיל עליו אחריות לעבירה.

ההגדרה של עבירות מסוימות כעבירות אחריות קפידה נובעת מרצונו של המחוקק להפנות את האחריות על המעשה על מבצע הפעולה גם ללא הוכחת כוונה - היכן שהאדם הסביר היה נוהג קפדנות יתרה, וזו לא ננהגה כמצופה. שיקול נוסף להגדיר עבירות כעבירות אחריות קפידה היא עבור עבירות בהן לא ניתן להוכיח כוונה או רשלנות בקלות.

והמשמעות היא שאתה קודם כל אשם !! ולך תוכיח שאתה לא.
ההפך מכל חוק פלילי שמניח שאתה לא אשם אלא אם יוכח מעל לספק הסביר שאתה כן אשם.

הפקח החליט שראה אותך מעשן בפינה, אתה אשם וזה סגור וגמור.
========================================

* חנן, אני מבין למה אתה מתכוון, החוק הזה נועד לתפוס ולהרשיע ולהרגיע את כל הטיפוסים שנכנסים עם הרייזר לנחל, ואלו שמקימים חמולות וסוגרים שטחים עם בד ירוק ומחנים את הטנדרים שלהם בכל מקום ולא משאירים לך פינה להרגע בה בסוף השבוע, הם בטח גם יעשו מסיבת קריוקי בפול ווליום .. אבל הם ימשיכו לעשות את זה כי הרשות לא תתעמת איתם. העימות הזה נמנע גם כיום כי הם אלימים ויש להם חברים במשטרה ובמזרד האוצר ובמשולש ..

אבל אני ואתה הלפלפים הווזווזים עם העיגולדים - אנחנו טרף קל.
והם צריכים להצדיק את זה איך שהוא אז הם ימצאו איך לעשות את זה.

אנחנו לא בשוויץ ואקדח שנראה במערכה הראשונה .. יירה במערכה השלישית, הכוח שניתן לפקח לא ישאר בנרתיק, הפקח ישלוף אותו וישתמש בו.

ולא, אני לא מתלהם, אני רק נגעתי במים חמים מספיק פעמים כדי לדעת שהם חמים.

Yaron.nahum
09-06-22, 16:43
אני כבר רשמתי הערה באתר הממשלתי ,

מציע לכולם לרשום מספר הערות , אולי משהו יחלחל.

נראה שהכניסו מספיק עיזים על מנת שנוכל להצביע ולהוציא אותם

קייס קינום
10-06-22, 16:22
אני לא מצליח למצוא מה יש בהצעת החוק הזו ששונה מהמצב הקיים היום. נראה שאנשים פשוט מחפשים על מה להתעצבן. גם היום אתה לא יכול לישון בשמורת טבע חוץ מאשר במקום שמוגדר חניון לילה, החוק לא הופך את הכסא המתקפל שלך לבלתי חוקי חוץ מאשר במקום שמוגדר ספציפית שאסור וגם היום אסור להטיס רחפנים (והנה אתה לא יכול לטייל בלי לפגוש אנשים מן היישוב, ״ווזווזים עם עגולדים״ כמו שהוגדרו כאן, שמשתינים על החוק, על הטבע ועל המטיילים האחרים ומרימים רחפנים בתוך שמורות בשביל איזה וידאו שאפילו הם לא יסתכלו עליו פעמיים)

ממה שאני רואה בשטח, הפקחים - כמו כל גורמי אכיפת החוק בישראל בשנים האחרונות - נמצאים בסוג של אוזלת יד מול ציבור ששם עליהם קצוץ בגיבוי מערכת משפטית שמנהלים אותה אוסף של עב״מים ואימפוטנטים. אם טייס מסוק שנכנס לנחל עקב (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5545742,00.html) ומבריח משם את אחרוני הנשרים המקננים יוצא זכאי בבית משפט, וצייד צבאים שתועד בפעולה (https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5037665,00.html) יוצא בעסקת טיעון של כמה אלפי ש״ח, מה עוד נשאר להם לעשות?

asafk
10-06-22, 16:43
אני מתקשה למצוא סעיף ספציפי שאני רוצה להתנגד לו ממש.

הרבה יותר מפריע לי שבמועצה אזורית מסויימת אסור לחנות אם ברכב שלך יש מזרן או ציוד שינה. מזל שבגנים הלאומיים בתחום המועצה הזו - זה מותר ויישאר מותר.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

איל מ
10-06-22, 17:36
גם היום אתה לא יכול לישון בשמורת טבע חוץ מאשר במקום שמוגדר חניון לילה

רק שגן לאומי הוא לא בהכרח שמורת טבע. ויש כאלו שלא סגורים בגדר עם שומר שלוקח כסף על הלינה. בהם מותר.
סתם דוגמה- אבו רבאח (לפחות עד לפני כמה שנים, כשהייתי מבלה שם), יער צור נתן, ועוד...

גיא
10-06-22, 18:45
הולם אתכם נוצות של בת יענה .. זה נורא חינני.

ehudzeelim
10-06-22, 19:52
רק תיקון לגבי הבלון של הגזנע,
הוא שוקל פחות מ-500 גר' אז אל תחמיר איתו ;)

asafk
10-06-22, 21:56
גיא, אחד אחד - מה מפריע לך בחוק החדש?
או שאני אשים לב בזכותך למה שלא שמתי לב, או שיהיה דיון.
אבל דבר אחד בכל פעם.

אסף.

נדב42
10-06-22, 22:13
זה כל אחד מהפרטים וגם כולם ביחד.
אנשים באים לגן לאומי להשתחרר, לנקות את הראש, ועד שהמסמך יאושר עוד עשוי להכנס סעיף שיחייב אותנו לעמוד בשלשות. פעם חיינו במדינה חופשית, וזה הולך ונעלם.

וכמו שכבר כתבו מוקדם יותר - אם זה לפחות היה משיג את המטרה, ניחא, אבל לאלו שלא אכפת מאחרים לא יהיה אכפת גם אחרי החוק ...

אותו הסיפור כמו דרך שהיא לא דרך ...

asafk
10-06-22, 22:23
אני מגיע לגנים לאומיים ונתקל בחארות שלא מתחשבים. רועשים. מזבלים. מטפסים על העתיקות. צועקים. מסתובבים עם ג'בל בפול ווליום. עושים ארוחה במקום לא מתאים ומשאירים תוואי לוואי מכוער.
'פעם' היו כאן פחות מ 10 מיליון איש. עוד מעט יהיו כאן 20 מיליון. 'פעם' אנשים ידעו להתנהג. היום 'למה מה קרה' הוא אח של 'שחרר' ו'זרום, אחי' רגע לפני קסדה לראש של הפקח. אז כנראה צריך חוקים שיאכפו מה ש'פעם' היה התנהגות סטנדרטית וחריגה ממנה היה החריג והיום החריגה היא הנורמה.

אסף.

נדב42
10-06-22, 22:55
ומה הקשר בין החוק לאנשים האלו ??
הם הרי ימשיכו לצפצף על כולם...

חנן-ג'יפולוג
10-06-22, 23:12
כן, יהיו גם עבריינים כבדים שבהם החוק יתקשה לטפל. עצוב וידוע וצריך להיות מטופל, מצידי עם חטיבת צנחנים או מג"ב.

אבל בתוך אותן קבוצות מוכרות לכולנו יש גם המונים שהכלי הזה, שינתן לפקח, כן ירתיע.

החוק זה כלי העבודה של הפקח. בלעדיו הוא מגיע בידיים חשופות.

נדב42
10-06-22, 23:52
יש חוק גם היום, לא ראיתי אותו נאכף על הקבוצות הבעיתיות. החוק החדש לא ייתן לפקח שום דבר שאין לו היום. אה חוץ מלתת לברלי דו"ח אם הוא ידליק סיגריה בפארק אשכול, נניח ...

חנן-ג'יפולוג
11-06-22, 00:21
אם החוק קיים גם היום, אז על מה השרשור?

החוק נאכף גם היום. לא באופן מלא, אבל בהחלט לא רק על החבר'ה הטובים. כרגיל, יש גם מקרי ביניים. לא הכול בקצוות.
אני מסתובב רכוב בשטח לא מעט כבר משנת 91. עוד לא קיבלתי דו"ח. התיאור הקיצוני הזה לא מכבד אתכם. באמת.

נדב42
11-06-22, 00:55
אם החוק קיים גם היום, אז על מה השרשור?

אתה אמיתי, מיתמם, או סתם מנסה לחמם ??

היום קיים נוסח חוק מסויים.

מוצע נוסח חדש (והוא לא היחיד, יש גם את דרך שהיא לא דרך), עם ערימה של הגבלות ואיסורים חדשים, שיפגע באופן משמעותי בחופש שלנו לטייל. החוק הזה ספציפי לגנים לאומיים, והשני בכל מקום.

על זה השרשור.

Yaron.nahum
11-06-22, 01:01
גיא, אחד אחד - מה מפריע לך בחוק החדש?
או שאני אשים לב בזכותך למה שלא שמתי לב, או שיהיה דיון.
אבל דבר אחד בכל פעם.

אסף.

ברשותך , אני אענה על השאלה הזאת.

מה שהכי מפריע לי בחוק הזה הוא שכל הסעיפים של האיסורים
הם באחריות קפידה

כלומר , במקום שנטל ההוכחה על הכוונה היה על התביעה , אתה צריך להוכיח שזה נעשה ללא כוונה.

למיטב הבנתי הלא משפטית ,, המושג של אחריות קפידה לא אמור להיות בשימוש כל כך נרחב , אלא במקרים מיוחדים.

הכלל הבסיסי במדינה דמוקרטית שאתה זכאי עד שתוכח חפותך. כאן נראה שזה הפוך.

הנתנים עליהם מוטלים איסורים , והשלטון יכול לעשות מה שהוא רוצה, עליו אין אחריות ואין מגבלות.

asafk
11-06-22, 08:49
אני חושב שכל הסעיפים לא עוסקים בכוונה אלא במעשים. כאלו שדי בתיעוד בסיסי ביותר שלהם.

אסף.

ד ו ר ו ן
11-06-22, 09:48
אני חושב שכל הסעיפים לא עוסקים בכוונה אלא במעשים. כאלו שדי בתיעוד בסיסי ביותר שלהם.

אסף.

זה כנראה ההבדל הבעייתי והמשמעותי בנוסח.
״אחריות קפידה״
אם עד עכשיו פקח צריך להוכיח, על פניו זה עובר אליך.
״הקוליסים האלו שלך 2מ מחוץ לחניון״ בלי קשר אם אתה עליהם או שזה בכלל שלך- לך תוכיח.
״השקית שמתנפנפת עם הזבל שלך״ כנ״ל.
וכו׳.

קייס קינום
11-06-22, 20:47
זה כנראה ההבדל הבעייתי והמשמעותי בנוסח.
״אחריות קפידה״
אם עד עכשיו פקח צריך להוכיח, על פניו זה עובר אליך.
״הקוליסים האלו שלך 2מ מחוץ לחניון״ בלי קשר אם אתה עליהם או שזה בכלל שלך- לך תוכיח.
״השקית שמתנפנפת עם הזבל שלך״ כנ״ל.
וכו׳.

אני לא עו״ד תודה לאל אבל לפחות לפי ויקיפדיה התאור הזה לא נכון. הפקח כן צריך להוכיח שאתה עברת את העבירה, אבל אתה לא יכול לצאת מזה בתירוץ של ״לא ידעתי״. הדוגמא שנותנים היא אי הדלקת אורות בלילה. (אם מישהו קרא את הקישור לסיפור המסוק בנחל עקב, נראה לי שזה אחד הגורמים לשינוי).

מדכא לקרוא את התגובות כאן ולראות מה קרה למדינה. גם העובדה שהעובדה שמערכת המשפט מנהלת כל פסיק בחיים שלנו ואז אנחנו מוצאים עצמנו מתקשקשים על איזה מונח משפטי שאף אחד לא מבין וברור שכל שופט ישחק איתו איך שהוא רוצה, וגם העובדה שאנשים טובים ושומרי חוק יוצאים אוטומטית מהנחה שהולכים לדפוק אותם קודם כל ובאמת בדרך כלל זה נכון.

גיא
11-06-22, 22:33
רק תיקון לגבי הבלון של הגזנע,
הוא שוקל פחות מ-500 גר' אז אל תחמיר איתו ;)

צודק, הלכתי לבדוק, משום מה זכרתי 550 גרם, מתברר שזה 220.

איל מ
12-06-22, 08:29
בלי להסיט את נושא הדיון,
אפשר קישור למקרה המסוק בנחל עקב?
(וגם, מצאתי בלוני גז נע של 227 גר)

דרור ברלי
12-06-22, 09:14
עצם קיומו של המושג "אחריות קפידה", זו עוד הוכחה שהדמוקרטיה שלכם נעה בצעדי ענק לכיוון הדיקטטורי-טוטליטרי.

החוקים האלה לעולמים לא ייאכפו על הערסים ועל הבני דודים ועל אף אחד מהמגזרים המרעישים והמציתים והמחרבים והמטנפים והאלימים. הם ייאכפו אך ורק עליכם.
כשתתעוררו ותפנימו שכל זה זה נכון, כבר יהיה לכם מאוחר מדי.

עפר ג
12-06-22, 13:42
עצם קיומו של המושג זה "אחריות קפידה", זו עוד הוכחה שהדמוקרטיה שלכם נעה בצעדי ענק לכיוון הדיקטטורי-טוטליטרי.

החוקים האלה לעולמים לא ייאכפו על הערסים ועל הבני דודים ועל אף אחד מהמגזרים המרעישים והמציתים והמחרבים והמטנפים והאלימים. הם ייאכפו אך ורק עליכם.
כשתתעוררו ותפנימו שכל זה זה נכון, כבר יהיה לכם מאוחר מדי.זה לא שאני חולק עליך. אני תמים דעים עם כל מה שאתה אומר. אישית אני חושב שכבר מאוחר מידי. אבל מה הכוונה עד שתפנימו? מה אתה חושב שאנחנו אמורים לעשות?

Sent from my V10 using Tapatalk

Yaron.nahum
12-06-22, 14:15
עצם קיומו של המושג זה "אחריות קפידה", זו עוד הוכחה שהדמוקרטיה שלכם נעה בצעדי ענק לכיוון הדיקטטורי-טוטליטרי.

כשתתעוררו ותפנימו שכל זה זה נכון, כבר יהיה לכם מאוחר מדי.

למה דמוקרטיה שלכם ?

אתה לא חלק מהמדינה ?
אקס טריטוריה ? כמו שהרשות תהפוך להיות בכל השמורות והגנים הלאומיים (תוכל גם לקבוע תמרורים בשטחים שלה במסגרת החוק )

דרור ברלי
12-06-22, 15:52
מי זה "אתם" אתם שואלים?... זה יהיה בוטה. מילים קשות. ואז זה יימחק.
אתם יודעים טוב מאוד למה אני מתכוון.
כל עוד זה לא קורה, המדינה תמשיך לז....ן אתכם בת....ת.

ולגבי מדינה שלי או לא, אז כן, ברור שאוהב את הארץ עצמה. זו מולדתי, הארץ שלי לנצח.
אבל המדינה?... כבר מזמן לא מרגיש אליה כלום ושום דבר וכאן אני ממש עדין ומתאפק בניסוח ולא רוצה לגלוש למקומות וביטויים נמוכים. המדינה וכל נציגיה, מהראשון עד האחרון, אויבים שלי מהרגע בו אני פוקח עיניים בבוקר ועד שאני עוצם אותן בלילה.

האזרחות הזרה עוד מעט אצלי ביד ואז אצטרך להחליט.

גיא
12-06-22, 16:32
לא החלטה פשוטה.

nir.samo
12-06-22, 17:03
ואללה לא מוצא משהו שממש מפריע לי בתקנות האלה.
על הגודל של הגזיה נפלתם?

oferc
12-06-22, 17:48
אני מסכים לכל סוג של הגבלה או הצעת חוק , רק שיהיה רשום בסוף הטיוטה\הצעת חוק שאם אני מוכיח שהמגבלות והאכיפה נעשית רק על סוג מסויים של אוכלוסיה ויש אוכלוסיות שלא אוכפים את החוק עליהם אז אני פטור גם מההגבלות(כמובן בניסוח קצת יותר רציני) .

הרי ברור שאת כל התקנות החדשות יאכפו על אזרחים שומרי חוק , כל השאר זה לא ממש ישפיע עליהם.

איל מ
12-06-22, 18:41
ואללה לא מוצא משהו שממש מפריע לי בתקנות האלה.
על הגודל של הגזיה נפלתם?

לינה.
נסיעה בשעות הערב.
ואני חוזר ומדגיש: לא כל גן לאומי הוא שמורה, ולא כל גן לאומי סגור הגדר ובשער.

סולי
12-06-22, 21:07
אני מסכים לכל סוג של הגבלה או הצעת חוק , רק שיהיה רשום בסוף הטיוטה\הצעת חוק שאם אני מוכיח שהמגבלות והאכיפה נעשית רק על סוג מסויים של אוכלוסיה ויש אוכלוסיות שלא אוכפים את החוק עליהם אז אני פטור גם מההגבלות(כמובן בניסוח קצת יותר רציני) .

הרי ברור שאת כל התקנות החדשות יאכפו על אזרחים שומרי חוק , כל השאר זה לא ממש ישפיע עליהם.יש כזה דבר בחוק, מוזמן לגגל.
אכיפה בררנית/סלקטיבית.

בנושא, או שלא, לא יודע.. אם תרצו תמחקו.
תקראו לזה תוכן שיווקי... יש שיראו בכך תוכן אינפורמטיבי.

https://fb.watch/dBVJTK7C1t/

לראשונה מאז אני בארגון מונתה מנכלית, אישה, ומתוך הארגון.. מהסוג שרצה בין מטיילים ונתנה שירות ומהסוג ששכבה במארבים עם פקחים בשעות לא שעות מול עבריינים בלי עיגולדים.
באופן אישי חש גאווה לחלוק.

אז שתכירו... לצד הקונספירציות.. בסוף כולם בני אדם.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk

גיא
12-06-22, 22:43
הגברת הזאת, לפני המון שנים.
נתנה לנו ( לי ולעוד כמה חברים ) קנס 730 שח לכל אחד מאיתנו, על זה שעמדנו עם רכבים מונעים על קו השלט של השמורה. עמדנו לקשקשנו את עצמינו למוות .. לא עזר כלום.

לא היינו בשמורה, לא נסענו בשמורה, לא היתה לנו כוונה לנסוע בשמורה ( אם היתה לנו כוונה לנסוע שם, לא היינו עומדים מחוץ לרכב אלא נוסעים ... ) אבל שילמנו את הקנס כי הגברת הזאת החליטה שהיא עצרה אותנו מלהכנס לשמורה, אז כן .. קבלנו עונש על כוונה פלילית בלי שתהיה כזאת ובלי שזה ניתן להוכיח.

קוראים לזה "משטרת המחשבות"

אני לא אכתוב מה אני מקווה לה, זה היה מזמן, אבל אם היא שם אני לא צופה גדולות ונצורות לארגון הכושל הזה ובטח לא לנו כמטיילים. *נורמטיביים, עם עיגולדים*

אפוקליפסה, לא פחות.

סולי
12-06-22, 23:39
אני מאמין לך וגם מאמין שלכל סיפור יש שני צדדים.

למיטב ידיעתי אין קנס על רכב מונע על שלט שמורה.

סליחה שהפרעתי.. המשיכו בתיאורי האפוקליפסה.

גיא
13-06-22, 01:46
אתה לא היית שם

סולי
13-06-22, 07:48
ובחזרה לנושא,
אין חדש תחת השמש... אולי נושא העישון.
סדרים והתנהגות עברו סהכ ריענון/עידכון לרוח התקופה (מהו כיסא מרגוע?) . אחריות קפידה על סדרים והתנהגות בגנים ושמורות היתה מאז ומעולם.

העדכון המהותי הוא שעד היום לא היה ניתן לאכוף אותם בגנים שלא הופיעו ברשימה... (הרשימה ישנה וכללה מס מאוד מצומצם ומאז נוספו גנים לאומיים רבים) מה שיצר אבסורד וקושי באכיפה.

ברגע שכל הגנים יופיעו ברשימה יהיה ניתן לאכוף בהם סדרים והתנהגות ולא רק להתייחס לכל הקמת רעש או רחצה במקום אסור או טיפוס במקום אסור כעבירה פלילית.

גם כאזרח אני חושב שזה שינוי מבורך..
האכיפה והדוחות נמוכים במדרג לעומת פגיעה בגן לאומי ופתיחת תיק על כל חנייה או הקמת רעש.
מטרתה לאפשר חווית טיול נעימה לכולם ושמירה על הטבע.

לדוגמא רחצה באיזור אסור יכולה להסתיים בדוח באיזור ה300~שח ולא 730שח וכדומה.
הרבה יותר אנושי ומידתי לדעתי.

opl
13-06-22, 09:09
אם ניקח את עצמי כדוגמא... קורה הרבה שאני מתמקם לי בחוף הדייגים שבפלמחים. עם צליה, כיסא, נרגילה, כדור וחכה. מה דיני?

מספיק שלט אחד ואז ביי ביי?

*(ב) לא ישחק אדם בכדור משחק או בכל חפץ משחק אחר שעלול לפגוע במבקרים, בגן לאומי, במקומות שסומנו בשילוט שהוצב על ידי הרשות כאסורים לכך.

*איסור ציד ודיג 17. לא יצוד אדם חיית בר, ולא ידוג ערך טבע בגן לאומי, אלא בהיתר מאת הממונה ובכפוף להוראות כל דין. מה זה ערך טבע? מין מוגן?

*איסור עישון 9. (א) לא יעשן אדם בגן לאומי אלא במקום שסומן על ידי הרשות כמיועד לכך. אני אמור לוודא שיש אישור החרגה לכך ככתוב במסמך? (סעיף ב)

*לא יקים ולא יעמיד אדם מושב או מיתקן ישיבה בגן לאומי, ובכלל זאת כסא מרגוע או ערסל במקומות שסומנו על ידי הרשות כאסורים לכך.

מי שמכיר את חוף פלחים זוכר שהיה מתחם אוהלים מוסדר. מאז הקורונה - אסור, מישהו יודע למה?

138713

קייס קינום
13-06-22, 14:51
אם ניקח את עצמי כדוגמא... קורה הרבה שאני מתמקם לי בחוף הדייגים שבפלמחים. עם צליה, כיסא, נרגילה, כדור וחכה. מה דיני?

מספיק שלט אחד ואז ביי ביי?

*(ב) לא ישחק אדם בכדור משחק או בכל חפץ משחק אחר שעלול לפגוע במבקרים, בגן לאומי, במקומות שסומנו בשילוט שהוצב על ידי הרשות כאסורים לכך.

*איסור ציד ודיג 17. לא יצוד אדם חיית בר, ולא ידוג ערך טבע בגן לאומי, אלא בהיתר מאת הממונה ובכפוף להוראות כל דין. מה זה ערך טבע? מין מוגן?

*איסור עישון 9. (א) לא יעשן אדם בגן לאומי אלא במקום שסומן על ידי הרשות כמיועד לכך. אני אמור לוודא שיש אישור החרגה לכך ככתוב במסמך? (סעיף ב)

*לא יקים ולא יעמיד אדם מושב או מיתקן ישיבה בגן לאומי, ובכלל זאת כסא מרגוע או ערסל במקומות שסומנו על ידי הרשות כאסורים לכך.

יש בפלמחים שלט שאסור לעשן / לדוג / לשחק בכדור / לשים כיסא? אם כן, היה אסור לך גם קודם. אם לא, הכל טוב. מה נשתנה? המהומה פה מזכירה לי את הדיון סביב החיסונים, הכל מאיזה הפלצה של ״אחריות קפידה״ שלפחות לפי מה שאני מבין, אם לא יתקן אותי איזה עו״ד פה, לא משנות שום דבר.

לגבי הטיעונים שיאכפו את זה על מי שקל לאכוף, מה הקשר? גם חוקי השלכת אשפה אוכפים עלי ולא על הפזורה הבדואית, אז לא צריך חוקים כאלה? צריך לתקן את האכיפה.

gradar
13-06-22, 15:02
אכיפה זה טוב כל עוד זה בא יחד עם הסברה והאכיפה איכותית. כן, ופה הבעיה.....
מה ש"מטריד" אותי יותר בנוסח המוצע הנו "בכוונת הרשות ומשרד התחבורה להסמיך את הרשות כרשות תמרור מקומית לפי פקודת התעבורה."

ehudzeelim
13-06-22, 15:16
אם לרדת לשורש הבעיה, המפתח זה חינוך
וחינוך לוקח זמן
ובמצב הנוכחי אין קיצורי דרך
ולא יעזרו חוקים, לא משטרה ולא אכיפה.

opl
13-06-22, 15:31
יש בפלמחים שלט שאסור לעשן / לדוג / לשחק בכדור / לשים כיסא? אם כן, היה אסור לך גם קודם. אם לא, הכל טוב. מה נשתנה? המהומה פה מזכירה לי את הדיון סביב החיסונים, הכל מאיזה הפלצה של ״אחריות קפידה״ שלפחות לפי מה שאני מבין, אם לא יתקן אותי איזה עו״ד פה, לא משנות שום דבר.

לגבי הטיעונים שיאכפו את זה על מי שקל לאכוף, מה הקשר? גם חוקי השלכת אשפה אוכפים עלי ולא על הפזורה הבדואית, אז לא צריך חוקים כאלה? צריך לתקן את האכיפה.

לגב עישון אם אני קורא נכון את הנוהל מעכשיו אסור גם בלי שלט. אני אמור לוודא שיש אישור החרגה...

מה שנשתנה הוא שאם שמים שלט, נגמר הסיפור, לא חייבים הסבר לאף אחד.

פעם היה מותר לישון באוהלים, הוציאו שלט שלא וזהו... לך חפש, אז אמרו - קורונה, אחרי הקורונה נראה. היום אפילו לא כותבים סיבה.

היה מותר לעשן? עכשיו אסור, למה? ככה. אולי מותר, תשאל במזכירות החוף...

138721

פעם שלטו בגישה לחוף - אחרי הכיכר - משפחות פשע שגבו כניסה. התלוננו אבל בראיה לאחור היתה לנו גישה לחוף הדרומי, לחוף המוכרז של היום ולחוף הדייגים. באו רט"ג "לעשות סדר" והיום אין לנו גישה לחוף הדרומי בכלל (מי שחושב שזה סידר שם משהו חיי בסרט, המקום עדיין מטונף כמו אז), אסור לנו לישון בחוף המוכרז - כי ככה, וגם אל תהיו פה אחרי החשיכה, לחוף הדייגים תלכו ברגל מהכביש כי יש סיכסוך עם איזה קבלן שרצה מלון וקיבל זיבי אז שם שער גדול. אל תחנו בשוליים כי "זה מפריע לכוחות חירום" = בוא, נשמה אנחנו פה בשביל הכסף של החניה.

כבר עדיף שיחזרו משפחות הפשע.

ימים יפים יותר
138722

opl
13-06-22, 15:52
זה מה שרץ עכשיו בקבוצות הדייג: זה דיי סוגר את עניין הדייג בישראל.

רשימת החופים שכבר מוכרזים כגן לאומי שייאסר דיג מהם:

חוף הבונים
תל דור
גן שפך הנעמן
חולות המפרץ
שקמונה
חוף גלים ( מכפר גלים ועד עתלית )
חוף נווה ים
שפך נחל דליה
חוף וים מעגן מיכאל
חוף נחל תנינים
חוף ג'סר אזרקא