צפייה בגרסה מלאה : מאנדרואיד לאייפון - העברת ווטסאפ
אני לא מכיר את העולם של ios.
האנדרואיד של אשתי, מהעבודה, נשבר והטלפון החדש הוא אייפון... צריכים לבצע את המעבר בסוף השבוע.
האם יש דרך חינמית להעברת ווטסאפ מאנדרואיד לאייפון ? חיפשתי, ראיתי סרטונים ותמיד מגיעים לכלים בתשלום. פספסתי משהו?
אם כבר משלמים, יש משהו מומלץ?
תודה מראש
נשלח מהנייד
יותר מזה, גם הבתשלום לא עבד לי ...
אני וכל מי שאני מכיר, בולעים את הצפרדע וממשיכים הלאה ...
או פשוט להשאר באנדרואיד ?
או פשוט להשאר באנדרואיד ?אני כיום באנדרואיד
ולא הצלחתי להעביר את הואצאפ מהאייפון
1. אפשר ליצא כקובץ טקסט את השירשורים שחשובים לכם אחד אחד ולשלוח למייל, נותן תיעוד להיסטוריה שחשובה לכם, יותר טוב מכלום, זה מה שאני עשיתי לפני כשנה וחצי והאמת שמעולם לא פתחתי אחכ את הקבצים…
2. הייתה אמירה שהנושא נפתר וכעת ניתן לביצוע המעבר באופן נוח, אבל אין לי נסיון אישי.
Asaf-a
אסף.א
תודה.
לגבי העברת שרשור אחד כל פעם (יצוא, שליחת המייל וטעינה באייפון) - כן, מכיר, אבל לא ריאלי עם כמות הקבוצות וההתכתבויות שיש אצלה.
יש גם הרבה שרשורים חשובים עם חומר משפחתי וגם דברים שקשורים לעבודה עם תקווה גדולה לשמר אותם....
נשלח מהנייד
אם האייפון עוד לא נקנה, וואן פלוס 9 פרו יעשה את אותה עבודה ובאותו מחיר
לאשתי עשיתי את אותו מעבר לפני כחודשיים, שום אופציה לא עזרה, ההסטוריה לא עברה
אם האייפון עוד לא נקנה, וואן פלוס 9 פרו יעשה את אותה עבודה ובאותו מחיר
כתבתי - טלפון מהעבודה, לא נקנה אבל כבר עובדה מוגמרת.
את הוואן-פלוס לדורותיהם אנחנו מכירים היטב וורבים מהם נמצאים ברשותינו, כולל זה שבו נכתבת תגובה זו. תודה
נשלח מהנייד
יש חנויות שיעשו את זה תמורת תשלום.
הן מחזיקות את התוכנה שעושה את זה בגרסה עסקית
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
כתבתי - טלפון מהעבודה, לא נקנה אבל כבר עובדה מוגמרת.
את הוואן-פלוס לדורותיהם אנחנו מכירים היטב וורבים מהם נמצאים ברשותינו, כולל זה שבו נכתבת תגובה זו. תודה
נשלח מהנייד
ארז
א. אם חשבת פעמיים - תחשוב שוב.
ב. אם אחרי חשיבה נוספת החלטת ללכת על זה - תחשוב שוב.
ג. אם אחרי הכל החלטת כן לעבור לאייפון - קרא ופעל לפי סעיף ב.
אני הייתי מוותר על האייפון וקונה בכסף שלי שיומי.
טוב שיש עורך דין בקהל, שיכול לנסח את הדברים בצורה ברורה [emoji4]
עדכון קצר - כישלון מוחלט בהעברה. ויתרנו. התחילה מחדש.
בערב אולי אנסה לפרט קצת למען מי שיגיע לשרשור...
נשלח מהנייד
בערב אולי אנסה לפרט קצת למען מי שיגיע לשרשור...
נשלח מהנייד
עוד קצת מידע עבור מי שיגיע לכאן בעקבות חיפוש וירצה ללמוד.
נתחיל מהסוף - לא הצלחנו, ויתרנו, הופעל ווטסאפ על האייפון ללא ההיסטוריה מהאנדרואיד.
וקצת פרטים בסדר כמעט כרונולוגי:
רקע ובחירת השיטה
לאחר שנקבעה העובדה שנדרש מעבר לאייפון (הפרטים לא רלוונטייםיותר מדי, רק נציין שזה טלפון מהעבודה, מבחר האפשרויות היה מצומצם והדגש היה על מכשיר חדיש יחסית עם מצלמה טובה. החלופה עם האנדרואיד היה דגם בן יותר משנה ונפסל על ידי בעלת המכשיר :) ) - סימנו את העברת היסטוריית הווטסאפ כנקודה בעייתית וביצעתי מחקר קטן ברחבי המרשתת. הממצאים:
- ווטסאפ עצמם "עדיין" לא תומכים בהעברת המידע בכיוון הזה (בכיוון השני, לפי מה שקראתי דווקא יש תמיכה, לפחות במעבר לסמסונג ואולי גם לאחרים). הסיבה היא כנראה הצפנת המידע/גיבוי של הווטסאפ בצורה שונה בין הפלטפורמות כך שלא ניתן כיום להשתמש בגיבוי ההודעות על אנדרואיד ולשחזר אותו באייפון.
- יש לא מעט שרלטנים (או לפחות זה הרושם שלי) המפרסמים "מדריך" עם סרטון ביוטיוב, אבל כאשר נכנסים וצופים מתברר עם הזמן שכל השיטות החינמיות לא עובדות נכון להיום (2022).
- ישנם מספר כלים בתשלום שמאפשרים, עם הרבה סבלנות, העברת המידע (הסבר קצר בהמשך) - הורדתי מספר כלים כאלו וגיליתי שלמרות שיש להם שם קצת שונה, בסוף כנראה רובם מתייחסים לאותו "מנוע" - כלים של Wondershare / Dr. Fone.
- התקבלה החלטה לרכוש כלי כזה (כ-30 דולר) ולבצע את העבודה עימו.
הסבר על שיטת הפעולה של הכלי (ככל שהבנתי מהסרטונים שראיתי):
1. מדובר על תוכנה שמורידים למחשב (חלונות/מק), מחברים את הטלפון למחשב ודואגים לאפשר בו שליטה מהמחשב (כבל יואסבי) על ידי הפעלת debug mode ואפשור usb debugging (ועבור מי שזה סינית בשבילו - מאפשרים בעזרת הגדרות, קצת פחות נגישות, בטלפון את המצב שבו ניתן מהמחשב לשלוט בטלפון, כלומר להתקין עליו תוכנות מהמחשב ולבצע מספר פעולות בטלפון מהמחשב).
2. התוכנה המחוברת לטלפון, דואגת להפעלת הווטסאפ באנדרואיד, ביטול הגיבוי המתבצע לענן (גוגל דרייב), ביצוע גיבוי של הווטסאפ (שכעת הינו גיבוי מקומי בלבד).
3. התוכנה מסירה את ההתקנה הנוכחית של הווטסאפ מהטלפון ומתקינה גרסה מיוחדת של ווטסאפ על הטלפון.
4. הגרסה המיוחדת הזו מופעלת, אתה מתבקש להכניס את פרטי הזיהוי (מספר הטלפון) ולבצע מול ווטסאפ תהליך של אימות זיהוי (קבלת מסרון עם קוד והזנת הקוד המתקבל).
5. לאחר תהליך אימות הזיהוי, הווטסאפ המותקן מזהה שקיים גיבוי מקומי של הנתונים וטוען אותם. מגיעים למצב בו יש גרסה מיוחדת של ווטסאפ עם כל הנתונים. כעת מבצעים שוב גיבוי של הנתונים, כאשר הפעם כנראה הגיבוי אינו מוצפן או לפחות אינו מוצפן בדרך הרגילה.
6. הגיבוי-ללא ההצפנה מועתק למחשב או ישירות לאייפון ושם מתבצע תהליך של אימות חשבון הווטסאפ וטעינת המידע מהגיבוי שהועבר אליו (יש כאן מספר תתי שלבים שאני לא מפרט כי לא הגענו אליהם).
מה קרה בפועל, או מדוע התייאשנו
1. הותקנה התוכנה שנרכשה, חובר האנדרואיד למחשב במצב usb-debugging כנדרש, בוצע גיבוי מקומי של היסטוריית הווטסאפ. עד כאן הכל כנדרש וללא בעיה.
2. לפני שהמשכנו הלאה דאגתי להעתיק את הגיבוי שנוצר לתיקייה נוספת כדי לאפשר נסיונות נוספים אם ניכשל (קראתי שהתהליך לא תמיד מצליח בפעם הראשונה...). העתקה זו אורכת כשעה (הרבה מידע יש בווטסאפ של בעלת המכשיר :) )
3. ממשיכים - גרסת הווטסאפ העדכנית הוסרה, התוכנה הרצה על המחשב הצליחה "לדחוף" את גרסה הווטסאפ הייחודית ולהתקין אותה על האנדרואיד. עד כאן - הכל תקין.
4. הווטסאפ הייעודי הופעל והגענו לשלב אימות הזיהוי. הוזן מספר הטלפון, הגיע מסרון מווטסאפ לאימות, הוסן הקוד והתוכנה הופעלה אבל לא מצאה גיבוי מקומי ולמעשה עלתה ללא כל ההיסטוריה... כישלון.
5. עצרנו את ריצת התוכנה על המחשב, באנדרואיד הסרנו את הווטסאפ, העתקנו בחזרה את הגיבוי שנשמר בצד (שוב שעה...) הורדנו מחדש ווטסאפ (עדכני) מהחנות, ביצענו תהליך אימות זיהוי, הווטסאפ עלה זיהה שיש גיבוי וביצע שחזור - שוב חזרנו לנקודת האפס. מצויין.
6. חזרנו שוב על התהליך וגם הפעם ללא הצלחה... החלטתי לחקור מעט - בדקתי היכן נשמר הגיבוי של הווטסאפ בגרסה המיוחדת וראיתי שהוא מחפש בתיקייה שונה במקצת. העתקתי את הגיבוי לאותה תיקייה והפעלתי ידנית את הווטסאפ הזה והפלא ופלא - הוא מצא את הגיבוי, שחזר אותו ועלה עם המידע! מצויין (בינתיים). הבעייה - לא ניתן, בתוכנה הרצה במחשב, להמשיך את התהליך מנקודה זו אלא רק מהתחלה ....
7. אז התחלנו שוב ובשלב כלשהוא המחשב לא זיהה את הטלפון ונאלצנו להתחיל מחדש.
8. כאן נכנסה לתמונה הבעיה הנוספת שלבסוף הכריעה אותנו - ווטסאפ מנסה להילחם בתופעה של גניבת זהויות / חשבונות ווטסאפ. לכן לאחר 3 או 5 אימותי זהות של אותו מספר טלפון, חייבים להמתין שעתיים לפני ניסיון נוסף (בהתחלה נותנים אפשרות של העברת הקוד בשיחה ולא בסמס, אבל לאחר 2-3 נסיונות כאלו זה נחסם לפרק זמן ארוך).
9. לאחר המתנה של שעתיים וכישלון נוסף (כבר לא זוכר למה) - הגענו למצב שיש להמתין 5 שעות לפני ניסיון נוסף, לאחר מכן צריך להמתין 8 שעות ולאחר מכן - 24 שעות....
אני עקשן, קצת, והייתי בטוח שעל הבעיות הטכניות (שאינן מתועדות) אצליח לפתור - קצת העתקות (שעה כל פעם), שימוש בתיקיות המתאימות (שאינן מתועדות כהלכה) ומחקר נוסף ברשת ונגיע בסוף למהלכים הנדרשים בסדר הנכון. אבל החסימות של ווטסאפ ופרקי הזמן ההולכים וגדלים של החסימות שלהם מאד הקשו מצד אחד וגם גרמו לנו להבין שאם לא נוותר בשלב הזה, מהר מאד נגיע גם לשבוע של חסימה ואולי יותר...
התקבלה ההחלטה על התקפלות כדי להבטיח שאת השבוע החדש ניתן יהיה להתחיל עם ווטסאפ על אייפון אבל ללא היסטוריית השיחות....
לאחר 24 שעות, לפנות בוקר, בין שבת לראשון, נשלחה הודעה ראשונה מהווטסאפ שעל האייפון...
הערה - כל התמונות והמדיה החשובה שהייתה באנדרואיד גובתה והועברה עוד לפני שהחלנו את התהליך.
יש כלי שמשתמש באוטומציה של כרום באמצעות whatsapp web
לא בדקתי אותו בעצמי, אבל השיטה באופן עקרוני אמורה לעבוד, גם אם בזבזנית במשאבי המחשב המקומי...
WhatsappWeb הינו כלי בלתי אמין בעליל בפני עצמו.
באופן מפתיע יש לפחות תחום אחד בו אייפון עדיף משמעותית, אבל זה לשירשור אחר…
רמז- שמיעה
Asaf-a
אסף.א
אופס
https://www.ynet.co.il/digital/mobile/article/bjgftf8tq
אופס
https://www.ynet.co.il/digital/mobile/article/bjgftf8tqTiming....
צריך קצת מזל ותזמון נכון....
לפחות יעזור לבאים בתור
נשלח מהנייד
לא ברור מתי יהיה מבצעי..
קראתי משהו כזה גם לפני כמה חודשים וציינתי זאת בתחילת השירשור, ולכן חשבתי שכבר שוחרר..
Asaf-a
אסף.א
מעבר מאייפון לאנדרויד כבר עובד כמה חודשים. המעבר ההופכי הוא הבעייתי
והוא יעשה לא דרך גיבוי אלא דרך העתקה בין מכשירים עם כבל. זה כנראה
קשור לאיפה הקבצים נשמרים, נגישות אליהם וההצפנה.
https://www.theverge.com/2022/6/14/23167292/whatsapp-android-iphone-chat-history-transfer-update
עובד גם הפוך ע״י כלי ההגירה הרשמי של אפל בטלפון במצב stock בלבד .
הנה זה מגיע
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001415048
כבר הופיע בתגובה 17...
אמרתי - הכל בחיים זה תזמון....
נשלח מהנייד
קח עוד אימות
https://www.ice.co.il/digital-140/news/article/863504
קח עוד אימות
https://www.ice.co.il/digital-140/news/article/863504
מישהו כאן כבר הספיק לבדוק שאכן עובד כצפוי?
Asaf-a
אסף.א
מישהו כאן כבר הספיק לבדוק שאכן עובד כצפוי?
Asaf-a
אסף.אלפי דעתי זה רק בטא
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.