PDA

צפייה בגרסה מלאה : המלצה על מודם משולב נתב

אמנון
13-06-22, 13:38
אהלן,

הwifi בבית מאוד איטי, בעוד בחיבור עם כבל רשת המהירות היא מקסימלית (40/3). אני מניח שהמודם משולב נתב הוא האשם, אחרי שיחה עם ספק האינטרנט.
המכשיר הנוכחי מודם משולב נתב בן 5 בערך TP-LINK TD-W9970.

אשמח להמלצה על מודם משולב נתב, עדכני מבחינת מהירויות / תדרים (אני לא מבין בזה שום דבר אז סלחו לי)
בתקציב שבתקווה לא יעבור 250 - 300 שקלים.

תודה רבה,

אמנון

erezgur
13-06-22, 14:01
תשתית בזק?

אין מבחר גדול של מכשירי מודם-משולב-נתב, אבל אם בעבודה קווית אתה מרוצה, אז הייתי מחליף רק נתב (מחובר אותו למודם הקיים ולא משתמש בנתב הקיים).
למהירויות שאתה מדבר עליהן (פחות מ-100 מגה ביט לשנייה) יש מספיק נתבי vdsl טובים ולא יקרים. אני יכול להשאיל לך נתב רזרבי שלי לבדיקה. אם תרצה לבדוק שלח ה"פ.

אפשר גם לנסות לבדוק, אולי יש הרבה רשתות ויפי לידך ותוכלי לנסות לשנות את הערוץ של הנתב שלך.

נשלח מהנייד

ש01
14-06-22, 10:26
מתלבש על השרשור,
התקנו סיבים של בזק, עם הראוטר שלהם.
קרוב אליו - מגיע למהירות 500-700 - וואלה, מספיק בהחלט (חיבור 1000).
בחדרים המהירות והקליטה יורדים - הוספתי (לניסיון) יחידת MASH במרכז המסדרון - מצליחים להגיע למהירות +/- 100.
אני מאשים דווקא את הנתב שלדעתי משדר חלש.
אני צודק?
יש למישהו ניסיון הצעה מה לעשות לשיפור מהירות הגלישה בחדרים? (קווי לא רלוונטי, תשתית YES מצליחה להעביר עד 100M במקרה הטוב..)

erezgur
14-06-22, 11:34
אתה צריך נתב/ מש אשר תומכים במהירות הזו.
נתבים ישנים יותר, vdsl לא מגיעים לקצבים כאלו.
גם כרטיסי הרשת אותך הלקוחות צריכים לתמוך במהירויות כאלו, אלא אם כן אתה בודק עם אותו מכשיר בעל המקומות.

נשלח מהנייד

Pageup
14-06-22, 12:57
התשתית הקווית של YES בד"כ מבוססת HPNA שביום אידיאלי תגיע ל 40 מגביט.
אם יש לך MoCA אז תאורטית תוכל להגיע ל 300 מגהביט.
אם הנתב שהוספת מתחבר לנתב המקורי של בזק ליצירת ה MESH אז כנראה
שהקליטה ביניהם לא טובה ולכן אתה בבעיה.
סיבה נוספת יכולה להיות חיבור של הרבה מכשירים ליחידת הקצה הספציפית.
צריך להביא בחשבון שככל שיש יותר יחידות שמחוברות לנקודת הקצה יש יותר
רוחב סרט מבוזבז (WiFi זו מערכת לא מסונכרנת וכל אחד משדר מתי שבא לו
בגדול ואז הם משדרים אחד על השני).
עוד דבר שכדאי לוודא זה שה MESH משתמש בתחום תדרים שונה לחיבוריות
והעברת המידה בינהם. זה חוסך התנגשויות והפרעות הדדיות.

500-700 בחיבור אלחוטי בטווח קרוב הן תוצאות טובות מאוד מה שמראה
שהבעיה היא יותר בעיית קליטה ואיכות של ה RF ולא של הנתב.

מבחינת חוקי אצבע:
- עדיף לפזר כמה שיותר יחידות MESH בבית עם רדיוס כיסוי של 5-10 מטר (עם
קירות) למעט ממ"ד.
- לא הייתי מחבר יותר מ 2 עד 3 צרכנים אלחוטיים כבדים על אותה נקודת קצה
(מחשבי גיימינג, PS, XBOX וסטרימינג 4K).
- לא הייתי מייצר מצב שבאופן קבוע מחוברים יותר מ 6-8 צרכנים קלים כמו
סלולאריים/טאבלטים הכוונה היא לאזור של חדרים למשל ולא לסלון/פינת אוכל
שאתה יכול בקלות לעבור את המספר לא באופן קבוע בערב/ארוחה.

אצלי בדירה של 140 מטר (פלוס מרפסת גדולה) 3 יחידות MESH נותנות כיסוי מצוין.
מחשבי הגיימינג מחוברים ישירות בחיבור קווי ל LAN של ה MESH (וגם ה VOD)
יש 2 מחשבי גיימינג, שני PS, כמה סטרימרים וטלויזיות חכמות ו 8-10 ניידים/טאבלטים .
אין בעיות יציבות והקצבים הם מעל 300 מגהביט בכל מקום למעט המרפסת ששם
אני יורד לאזור ה 100 באלחוטי וכשהדלת סגורה אז אין קליטה בכלל (אבל זה בגלל
מבנה הזכוכית ומרכיביה).

ש01
14-06-22, 15:55
אהלן,

הwifi בבית מאוד איטי, בעוד בחיבור עם כבל רשת המהירות היא מקסימלית (40/3). אני מניח שהמודם משולב נתב הוא האשם, אחרי שיחה עם ספק האינטרנט.
המכשיר הנוכחי מודם משולב נתב בן 5 בערך TP-LINK TD-W9970.

אשמח להמלצה על מודם משולב נתב, עדכני מבחינת מהירויות / תדרים (אני לא מבין בזה שום דבר אז סלחו לי)
בתקציב שבתקווה לא יעבור 250 - 300 שקלים.

תודה רבה,

אמנון

אמנון,
איזה חיבור יש לך לספק התשתית?
אצלי עד השינוי לסיבים היה VDSL של בזק - 100M. נתב של TP LINK נתן תוצאות טובות (לא זוכר את הדגם, יש לו 3 אנטנות...), 2 תדרים, 2.4 ו-5. ה 5 לטווחים קצרים ומהירות גבוהה יותר.
העברתי בין החדרים את הרשת על תשתית החשמל, המהירות הגיעה ל60-70 מגה (דווקא בסיבים זה איטי יותר בטכנולוגיה זו...)

- - - Updated - - -

לגבי MASH - אני לא אוהב את הפטנט של תשלום חודשי קבוע... (בבזק 15 "ח לחודש החל מהחודש השלישי).
יש המלצה לנתבי MASH טובים שלא יגרמו לי לפשוט את הרגל?

shmil
14-06-22, 16:10
אמנון
אם אין לך בעיית ניתוקים, לא הייתי רץ להחליף מודם.
מה שהיית עושה זה לשים נתב אחרי המודם, ולא משתמש במודם כנתב, ומוודא שמי שעושה את חלוקת הכתובות הוא הנתב (ראוטר) החדש.

יש הרבה ראוטרים של 300 מגה בסביבות 100-200 ש"ח בעלי אקספרס. אל תחשוש להזמין.

אם אתה שם מודם שלך אתה נותן עילה לחברת האינטרטנט לתת לך תירוצים שאין אצלם בעייה אלא בציוד שלך.

אגב, ה-9970 נחשב מכשיר אמין למיטב ידיעתי....

אגב, אני עברתי עכשיו לפרטנר (לצערי לא סיבים), וגן את המודם שמתי שלי (ZTE), עד התירוץ הראשון שלהם....

erezgur
14-06-22, 16:30
לגבי MASH - אני לא אוהב את הפטנט של תשלום חודשי קבוע... (בבזק 15 "ח לחודש החל מהחודש השלישי).

מה פתאום תשלום חודשי קבוע. אצלנו מדברים על רכישה חד פעמית.
בפורום של ht מאד אוהבים וממליצים על Huawei ax3, גם אצל הן משפחה שרכש אותו יש שיפור משמעותי ניכר במהירות (כמעט כמו בקווי, בכל האזורים) וביציבות.
אתה יכול לקנות יחידה אחת ולהוסיף במקרה הצורך עוד אחת או שתיים.

נשלח מהנייד

מאיר אלוני
14-06-22, 17:02
- - - Updated - -[/COLOR]

אשמח לשמוע פרטים עם איזה מכשירים אתה משתמש

Pageup
14-06-22, 18:31

אני קניתי Asus ZenWifi Mini, למזלי הייתי בארה"ב והבאתי איתי 3 יחידות בחצי עלות מבארץ.
הכל נשלט מהאפליקציה שלהם, הרשת מתרוממת לאוויר תוך דקות ואפשר לשלוט עליה גם
שאתה מחוץ לבית. שנתיים - אפס תקלות.
בהתחלה עבדתי אחרי הראוטר של פרטנר (סיבים) ואחרי שראיתי שאין בעיות יציבות הוא עף.

אמנון
15-06-22, 11:08
אמנון,
איזה חיבור יש לך לספק התשתית?
אצלי עד השינוי לסיבים היה VDSL של בזק - 100M. נתב של TP LINK נתן תוצאות טובות (לא זוכר את הדגם, יש לו 3 אנטנות...), 2 תדרים, 2.4 ו-5. ה 5 לטווחים קצרים ומהירות גבוהה יותר.
העברתי בין החדרים את הרשת על תשתית החשמל, המהירות הגיעה ל60-70 מגה (דווקא בסיבים זה איטי יותר בטכנולוגיה זו...)

יש לי תשתית בזק, לא יודע מה זה VDSL... המודם-נתב מתחבר עם חוט טלפון לקיר..

אמנון
אם אין לך בעיית ניתוקים, לא הייתי רץ להחליף מודם.
מה שהיית עושה זה לשים נתב אחרי המודם, ולא משתמש במודם כנתב, ומוודא שמי שעושה את חלוקת הכתובות הוא הנתב (ראוטר) החדש.

יש הרבה ראוטרים של 300 מגה בסביבות 100-200 ש"ח בעלי אקספרס. אל תחשוש להזמין.

אם אתה שם מודם שלך אתה נותן עילה לחברת האינטרטנט לתת לך תירוצים שאין אצלם בעייה אלא בציוד שלך.

אגב, ה-9970 נחשב מכשיר אמין למיטב ידיעתי....

אגב, אני עברתי עכשיו לפרטנר (לצערי לא סיבים), וגן את המודם שמתי שלי (ZTE), עד התירוץ הראשון שלהם....

לא יודע אם הייתי ברור מספיק, המודם-נתב הקיים הוא שלי, לא של הספק.
אני בעיקר לא מבין ולא רוצה להתעסק בזה יותר מדי. קניה וחיבור של ראוטר יחד עם המכשיר הנוכחי שלי זה משהו פשוט? הספק אינטרנט יתמוך בזה טכנית? איך יודעים איזה ראוטר יתאים? בקיצור אני צריך עזרה של מטומטם שלא מבין כלום.

תודה!

erezgur
15-06-22, 12:52
קיבלת תשובות טובות למעלה.
תשאיר הקיים ותחבר אליו קווית ראוטר טוב יותר. כמה הגדרות פשוטות, מוזמן לקבל אחד לבדיקה.

נשלח מהנייד

asypeer
15-06-22, 16:34
אצלי יש בבית שני ראוטרים של שיומי שמחוברים לממיר סיב לרשת של פרטנר (ויתרתי על הראוטר שלהם, הבנתי שהוא דרעק)
אחד בסלון והשני בהנמכת תיקרה במסדרון (משכתי שקע מהגלאי עשן, כדי לתת סיגנל בממ״ד - לפני היחידה שהוספתי לא קלט כלום במלחמה האחרונה..)
אני עם סיב 1000 מקבל בטלפון 700 הורדה, 100 העלאה
זה הדגם:
AX3000
עלה סביב 50 דולר ליחידה
הבנתי ששתי היחידות צריכות להיות על אותה גרסאת תוכנה (יש גלובלית ויש סינית)

Sent from my iPhone using Tapatalk

ש01
16-06-22, 11:33
- - - Updated - -[/COLOR]

מכשירים של TP LINK כמדומני, לא זוכר את הדגם המדוייק - (2 דגמים שונים..)
בתחילה קניתי זוג - אחד צמוד למודם מחובר אליו עם כבל ומחובר לרשת החשמל והשני ישב באחד החדרים והילד התחבר אליו קווית לPS ולמחשב.
אח"כ קניתי מכשיר נוסף ומדגם אחר לעוד חדר.
הכל פלאג אנד פלי, ללא הגדרות.
רצוי שיהיו על אותה פאזת חשמל וכמה שפחות חיבורים ומפצלים בדרך. כל חיבור או פיצול מוריד מהירות.
גודל המכשיר כקופסת סיגריות.

רן כ.
16-06-22, 12:46
שעת סיפור (או: הניסיון שלי עם רשת תקשורת על רשת החשמל):

בדירה הקודמת , לפני אי אילו שנים, הוספנו סטרימר לטלוויזיה (קודי כזה או אחר) , לצורך זה היה צריך גם שתהיה רשת תקשורת במהירות סבירה ודווקא באזור של הטלוויזיה הכיסוי האלחוטי היה גבולי, מה עושים? מתאם רשת על גבי חשמל באחד השקעים בחדר העבודה (שם היה הנתב ) ושני בשקע סמוך לטלוויזיה, פתרון פשוט, היה יחסית זול ועבד מצויין. (מתאמים של tp-link, שלאחר סידור הפאזות הגיעו לקצב מספק של כמה עשרות מ״ב לשניה)
וכל צופי הטלויזיה היו שמחים וטובי לב.

לאחר מספר חודשים בהם חיינו בצוותא בשמחה ובששון עם המתאמים האלה, יום אחד אני חוזר מהעבודה ומקבלים את פני עם המשפט הבא:
״ כשיש אור בחדר העבודה אין אינטרנט בטלוויזיה״

לא הבנתי… ושוב :
״ כשיש אור בחדר העבודה אין אינטרנט בטלוויזיה״
טוב, למען שלום בית הלכתי לבדוק, ולהפתעתי , אכן כשהדלקנו את האור בחדר העבודה המתאמים הורידו קצב וברוב המקרים אף התנתקו.

לאחר לא מעט זמן של שבירת ראש ומבטים מבולבלים מצידי, נזכרתי שלפני מספר ימים החלפנו , גם בחדר העבודה את נורות הליבון לנורות לד (שהגיעו הישר מסין אבל התופעה חזרה גם עם נורות איכותיות (יקרות) יותר)…
הסתבר שנורות הלד (ספק הכח הפנימי שלהן למעשה) מרעיש מאד את מתח הרשת ומונע מהמתאמים לעבוד.
לא חזרתי להשתמש במתאמים האלה/ כאלה מאז.

(העברתי כבל רשת במקום קו הטלפון שהיה ליד הטלויזיה)

אני מכיר חוויות דומות שקשורות להפעלת מיקסרים / מכשירי חשמל גדולים עם מנוע בעיקר.

זה שהספקים של נורות הלד ״מלכלכים״ זה חבל אבל לא מפתיע, במיוחד בנורות הקטנות יותר אין מקום לשים סינון), אבל קיוויתי שהתקשורת תהיה יותר חסינה.

אני לא יודע אם התקן השתנה (והשתפר) (או נורות הלד) מאז שאני השתמשתי בזה (לפני כ 6-7 שנים)

מאיר אלוני
16-06-22, 13:00

מכשירים של TP LINK כמדומני, לא זוכר את הדגם המדוייק - (2 דגמים שונים..)
בתחילה קניתי זוג - אחד צמוד למודם מחובר אליו עם כבל ומחובר לרשת החשמל והשני ישב באחד החדרים והילד התחבר אליו קווית לPS ולמחשב.
אח"כ קניתי מכשיר נוסף ומדגם אחר לעוד חדר.
הכל פלאג אנד פלי, ללא הגדרות.
רצוי שיהיו על אותה פאזת חשמל וכמה שפחות חיבורים ומפצלים בדרך. כל חיבור או פיצול מוריד מהירות.
גודל המכשיר כקופסת סיגריות.[/QUOTE]

תודה על התשובה, אצלי ניסיתי עם מתאמים של חברת טנדה ומאוד התאכזבתי מהמהירות, אבל יכול להיות שזה בגלל נורות לד כמו שכתב רן בהמשך השרשור, אבדוק גם את זה
138810

ש01
16-06-22, 13:54
בערב אצלם את המתאמים ואצרף

ש01
18-06-22, 16:31
138828138829138830

מאיר אלוני
18-06-22, 18:12
138828138829138830

תודה

shmil
19-06-22, 13:20
אגב, שאלה מטופשת (או שלא): עשית עדכון firmware?
אתה על הגרסה המעודכנת?

בדוק כאן (https://www.tp-link.com/en/support/download/td-w9970/v1/#Firmware)

Pageup
19-06-22, 14:18
למי שלא מפחד להתעסק עם firmware וכו'. הייתי ממליץ לקנות מוקדם שתומך ב OpenWRT.
למודם שכזה אפשר להוסיף תכונות שהיצרן לא מימש, למשל MESH. לאיזה פרוייקט בעבודה
קנינו כרטיסים ערומים (בלי תוכנה) שתומכים ב OpenWRT ואנחנו הולכים לממש עליהם
מערכת MESH, זה אמור להיות מאמץ מינימלי, בגלל שהם תומכים ב WiFi6 ויושבים עם
מעבד של Qualcom עם כל מיני אופציות כרטיס עולה בערך 200 דולר לא כולל משלוחה ומארז.
יש גם חברות סיניות שעושות דברים נחמדים בעלויות יותר נמוכות' כמובן שאפשר גם להוסיף
להם מודול סלולארי וכו'.

-->