התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בניית מסגרת לצילייה - מאיזה חומר ?

tu3s
22-06-22, 11:28
שלום לכולם ,
ברצוני לבנות מסגרת 5X5 לטובת פריסת צילייה שתתמך ע"י 4 עמודים של 3 מטר גובה.
האם פרופיל ברזל הוא הכי מתאים לעבודה במקום שיש בו רוחות בינוניות+ מפעם לפעם ?

אבי ביטר
22-06-22, 12:01
היי

אני לא איש מקצוע אבל למדתי כמה דברים מעבודה מקצועית שבוצעה אצלי.

בגדול, "המפרשים" האלה מתמודדים עם כח רב מהרוחות, ולעיתים זה יכול להגיע לרוחות חזקות מאוד בחורף, והחולייה החלשה ביותר תקרוס.

כלומר, אם אתה מחפש פתרון עמיד, אתה צריך לחשוב על כמה אלמנטים, לא רק העמודים, אלא גם הרשת עצמה והחיבורים שלה לעמודים.

בתור התחלה חסרים כמה נתונים בהודעה שלך :

העמודים שאתה מתכנן, מקובעים לקיר מסויים או חומה? או בור באדמה ? (הבדלים עצומים בהתמודדות)

איזה צילייה בדיוק מדובר ? יש כמה סוגים.

באופן כללי אני חושב שעדיף לך עמודים של 10X10, אבל מה "שמדאיג" אותי כרגע זה איך הם מקובעים, יפעל עליהם כח רב בגובה 3 מטר.

tu3s
22-06-22, 13:21
תשובות במודגש -
העמודים שאתה מתכנן, מקובעים לקיר מסויים או חומה? או בור באדמה ? (הבדלים עצומים בהתמודדות) יקובעו ע"י עמודי ברזל לאדמה / עמודים חזקים שמקובעים כבר מראש.

איזה צילייה בדיוק מדובר ? יש כמה סוגים. זה - 138888

באופן כללי אני חושב שעדיף לך עמודים של 10X10, אבל מה "שמדאיג" אותי כרגע זה איך הם מקובעים, יפעל עליהם כח רב בגובה 3 מטר.

אבי ביטר
22-06-22, 15:56
הצילייה הזאת תיקרע מהר מאוד ברוחות.

חפש את אלו עם כבל פלדה מושחל, וחיזוקים בתפירות וכו'.

חפש בגוגל - רשת צל עם כבל פלדה.

איל מ
23-06-22, 08:46
אצלי יש שתי ציליות בגדלים דומים בבית. הציליה תפורה עם רצועת חיזוק בהיקף, ומחוברת עם שאקלים/קרבינות לכבלי פלדה (כך ניתן לפתוח או לסגור תוך דקה עבודה). עוד כבל פלדה שעליו מושחל צינור פלסטיק עובר באמצע והציליה רק מונחת עליו (כדי למנוע בטן גדולה).
צד אחד חיבור עם דיבלים לבית, בצד שני, שלושה עמודי 80*80 או חיבור לגדר של החצר (כל ציליה במפנה שונה, ועם פטנט אחר). בצד של העמודים הם תקועים באדמה עם בטון, ומחוזקים עםריתוך לגדר בגובה של בערך 120 ס"מ)
הכל (כולל החפירה התפירה, הבטון, מתיחת הכבלים, ריתוכי עמודים וכו...), בעבודה עצמית, כך שאין לי מושג לגבי עלויות, זה גם עבר מספיק שנים כדי שאשכח עלות של הרשת.
היה על זה שרשור (היו כמה) כך שאם תחפש ותמצא, הכל רשום שם, כולל תמונות.

ELAD.B
23-06-22, 12:23
אצלי מורכב כבר חמש שנים, כול חורף אני מוריד. ובקיץ מחזיר.
צד אחד 3 נקודות עיגון לקיר צד שני 3 נקודות עיגון יותר מ 3 מטר על עמודי עץ עובי כ 10 ס"מ(גמישים)
3 כבלים מצד לצד עובי 3 מ"מ
138909

tu3s
23-06-22, 14:26
אלעד , עבודה יפה מאוד , לצערי אצלי זה לא יחזיק זמן.
לא מזמן השקעתי בצמד גזיבואים שנראו ככה -
138912
בגלל חוסר תשומת לב לפרטים הקטנים כנגד הרוחות שמגיעות לכיוון הבית , לצערי זה לא שמיש ואני מחכה לזוג יריעות חדשות ...

לענייננו ,
לחבר את הצילייה לבית מבחינתי לא בא בחשבון כיוון שזה מבנה שהוא בעצם קראוון (גדול יחסית , אבל עדיין קראוון)
להתחבר אליו עם ברגים קודחים לא נשמע לי הכי טוב בעולם ואני מעדיף שהיחידה שאני מתכנן לבנות תהיה עצמאית -
להלן השרטוט ..
138911

אשמח להערות והארות
תודה .

-->