צפייה בגרסה מלאה : שוב בזנ"טים - יש התקדמות - הלמנייה פנאומטית
מצאתי אצלי בחצר משהו דומה לזה:
https://www.youtube.com/watch?v=B_bmtsqoKBA
משהו שמישהו פעם זרק, עשרים פעם כמעט זרקתי אותו לברזל והפעם האגרנות הכפייתית כנראה הוכיחה את עצמה.
עכשיו הבעיה היא אספקת אוויר לדבר הזה והוא אוהב הרבה אוויר לפי פרשננו לעינייני אוויר דחוס, חנן. לפי הנתונים זה משהו כמו 1200 ליטר אוויר דחוס בדקה.
העבודה היא תקיעת בזנ"טים כך שמעבר מאחד לשני יתן את זמן המילוי הסביר לדפיקת הבזנ"ט הבא כל זמן שיש מיכל בריא.
עכשיו נשאלת השאלה איך מפעילים את המפלץ הזה:
1. קניית קומפרסור עם מנוע בנזין, משהו סביב 5000 ש"ח.
2. חיבור הקומפרסור שלי לגנרטור או לממיר מתח למצבר. יבחן בתחילת שבוע הבא אם הקומפרסור שלי מספיק בריא כדי לדפוק בזנ"ט.
3. מציאת נבלה של קומפרסור גדול שהמנוע החשמלי שלו מת והחלפת המנוע בחיבור ל-PTO של הטרקטור.
וכאן נשאלת השאלה האם מישהו מחזיק בבית נבלה כזאת ורוצה שאפנה לו אותה מהחצר לטובת פרויקט הסבה ל-PTO. כמובן גם האופציה בתשלום אפשרית או בברטר מעניין (עריכת סרט בר מצווה או משהו דומה).
כל רעיון אחר יתקבל בברכה (עזבו את סיפור "תכין סטייקים ותביא חברים", זה לא על הפרק).
לפי הרשום על המכשיר שבוידאו, צריכת האויר שלו יותר מכפול ממה שרשמת. יהיה לך הרבה זמן לנוח.
שחר גרינברג
07-07-22, 10:14
https://youtu.be/URK-abT8Llg
למה חא ללכת על הכיוון של מכשיר כזה?
שחר גרינברג
07-07-22, 10:34
https://www.peletools.co.il/items/3929392?gclid=CjwKCAjwiJqWBhBdEiwAtESPaL GgbDGz7cfBUtKhkgxveB-XuA1DMn7ebkfcgpZu0gOXHNUdxQaa4hoCGgkQAvD _BwE
אפילו יש אחד דומה שמייבאים לארץ
יש כזה שמביאים לארץ, ניתן גם להשכרה. אבל זה לא מנוע הונדה, זה מנוע שתי פעימות שסביר להניח מגיע מסין, לא כל כך מושך אותי הקריזות שלהם.
כרגע יש לי את המפלצת הפנאומטית שאם ימצא לה הקומפרסור המתאים זה יהיה עדיף.
תשקיע כמה גרושים בראש מדחס דו שלבי שמתחבר לטרקטור.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תשקיע כמה גרושים....
כאן הוא הפסיק לקרוא
איל, אתה לא מודע לזה אבל עברתי מטמרפוזה. אני אייל אחר (גם כותב את שמי נכון...).
אני כבר לא מיישר מסמרים, ממחזר ברגים ומחפש ברזלים. הבנתי שצריך להשקיע.
אסף, תתרגם לעברית מה שכתבת...
אם באמת השתנית, תוכיח את זה. תשכור יומיים קומפרסור דיזל נגרר. ותעשה לנו סרטון כמו של השלמה גרוניך הזה שנאמין.
(גם כותב את שמי נכון...).
...
זה כי אתה בצירה ואני בפתח
מושבניק אמור להבין מה אסף כתב.
תמיד טענתי שאתה מזויף.
תשקיע כמה גרושים בראש מדחס דו שלבי שמתחבר לטרקטור.
אסף.
"ראש מדחס דו שלבי": מדחס של קומפרסוקר תעשייתי דו ראשי, שצילינדר אחד דוחס לשני, והשני דוחס עוד יותר החוצה.
בדרך כלל - צילינדר גדול וצילינדר קטן.
"מתחבר לטרקטור" - ציר המדחס מתחבר ל-PTO בעזרת דרייבשאפט.
עכשיו ברור?
דרייבשאפט
יקירי:
מושבניק 'אמיתי' אומר: 'דריישפט'
IRMC
בכבוד
PW
זה כנראה עניין אזורי.
כי יש שיטענו שזה מתחבר עם קרדן לפרטיקוף.
אסף.
זה כנראה עניין אזורי.
כי יש שיטענו שזה מתחבר עם קרדן לפרטיקוף
ברור.
כמו שבאוטו מאמריקה האםברקס ברגל ולג'יפ יש בקאקס קדמי
בקיצור איל. חפש בלוח החקלאי קומפרסור לטרקטור משומש. (לפחות תראה שם איך זה נראה)
או שכמו שכתבת בהתחלה תקנה קומפרסור עם מנוע חשמלי גמור.
דו שלבי (בוכנה גדולה בוכנה קטנה בטור) עדיף כי היציאה של הטרקטור מסתובבת לאט יחסית
אסף.
זה כנראה עניין אזורי.
כי יש שיטענו שזה מתחבר עם קרדן לפרטיקוף.
אסף.
גם כאן יש הטוענים בעלמא כי זה בעצם power take off.
אוףףף, הייקים האלו לשלא דוברי אנגליש.
חנן-ג'יפולוג
08-07-22, 12:56
מפרש כוח, בשפתינו.
איל, אתה לא מודע לזה אבל עברתי מטמרפוזה. אני אייל אחר (גם כותב את שמי נכון...).
אני כבר לא מיישר מסמרים, ממחזר ברגים ומחפש ברזלים. הבנתי שצריך להשקיע.
..
רק אחרי הצהרה פומבית שהפסקת לאסוף זנבות חוטים, וח׳תכות חוטי ברזל.
אני כבר לא מחפש ברזלים
מושבניק (אמיתי) אתה לא.
בגלל המטמורפוזה שלי נתתי לפני כמה שנים את הקומפרסור 150 ליטר שלי למישהו (כי החלטתי שצריך להעיף זבל מהחצר). המישהו הזה, בלי לציין שמות, שמתיימר להיות מושבניק במקום לשמור אותו בחצר כמו שצריך העביר אותו גם הלאה ועכשיו אין קומפרסור. אז תעזרו לי עם מציאת נבלה של קומפרסור, אני אבנה לו פולי שמתחבר ל-PTO וגם יכול להתחייב להחזיר את הנבלה אחרי העבודה אם מישהו קשור לזה.
קומפרסור מאמזון
https://www.amazon.com/dp/B098NPBRMX
רק צריך למצוא בזנטים קטנים מספיק
נשלח מהנייד
דו שלבי (בוכנה גדולה בוכנה קטנה בטור) עדיף כי היציאה של הטרקטור מסתובבת לאט יחסית
הייתי שמח להבין במה זה יותר טוב משתי בוכנות גדולות במקביל.
במומנט המנוע הנדרש כנגד הלחץ .
נראה לך שלטרקטור יהיה חסר מומנט ??
לא נראה לי כלום אם אין מספרים.
מה הדרישה של הפטיש הפנאומטי?
ל 100 cfm בלחץ של 8 אטמ׳ אתה צריך הספק של משהו כמו 30-40 כוח סוס . איך מוציאים את זה וכמה ראשים של דחיסה לחבר ליציאה המאוננת של הטרקטור ?
קטונתי, אני עם המשחקים האלה גמרתי מזמן, החיים לימדו אותי שאם אני משכיר קומפרסור בורגי לעבודה חד פעמית כזו ,בסופו של דבר,בשורה התחתונה , בסוף בסוף, אני לא אפסיד כסף וימי עבודה על תיקונים וקומבינות כשההיא מלמעלה קופחת בארבעים מעלות בצל .
https://rhinotool.com/wp-content/uploads/2018/01/Rhino_PD-55_Spec.pdf
זה דומה לבחור שיש אצלי. מתוך הנתונים כאן האם בכלל יש סיכוי עם קומפרסור של כ-150 ליטר להפעיל אותו?
ה-PTO יודע להסתובב ב-540 סל"ד.
משקל הוא לא פקטור, זה בעיה של הטרקטור.
זה דומה לבחור שיש אצלי. מתוך הנתונים כאן האם בכלל יש סיכוי עם קומפרסור של כ-150 ליטר להפעיל אותו?
קומפרסור שנותן 42 cfm זה 10 כ"ס בערך. גודל המיכל לא ממש משנה.
540 סל"ד בציר המדחס זה מעט נמוך ,אבל אפשר לחיות עם זה, נפח המיכל לא מעניין אם המדחס לא יודע לספק את העבודה, כי הלחץ במיכל ייפול לך מהר מאוד. תתחיל בלחפש קומפרסורים שמונעים במנוע חשמלי של 15-20 כ"ס ,זה ייתן פיצוי קל לסל"ד .
חנן-ג'יפולוג
09-07-22, 10:25
אני חושב אחרת.
אם נפח המיכל מספיק בשביל דפיקת בזנ"ט בודד, פחות מעניין מהי ספיקת המדחס, כל עוד היא מספיקה כדי למלא את המיכל ב-60-30 שניות שעד הצבת הבזנ"ט הבא.
לומר שספיקת מדחס חייבת להיות גדולה מצריכת האביזר זו הגזמה פרועה, שבפועל לא מתיישרת עם המון אפליקציות פנאומטיות שמשמשות בחיים האמיתיים עובדים רבים בהצלחה מלאה.
חנן-ג'יפולוג
09-07-22, 10:32
דבר נוסף, בחיבור למפרש הכח, נראה לי שבכל מקרה עדיף שביציאה ממנו יהיה פולי רצועה, וראש המדחס יונע מפולי רצועה.
ראשית, גם ככה ראש המדחס שהוא ימצא כבר יהיה מחובר לפולי רצועה, אז זה פחות התאמות מכניות.
שנית, לא בטוח שמיסבי המדחס ישרדו עבודה מול קרדן חקלאי מאוזן פחות או עוד פחות.
שלישית, זה יאפשר לו לשחק ביחסי ההעברה ולקבל את הסל"ד הרצוי.
לדעתי אתה סתם מסתבך עם מע' פניאומטית. האם ההלמניה שלך תקינה? שכבה הרבה זמן... מה מצב האטמים? סביר להניח שתכנס לסרט של שיפוץ.
לך למסגריה בנה הלמניה מכנית (מתנועה סיבובית לקוית) מופעלת pto ומוחזקת על המשולש מאחור. יצא פשוט יותר זול יותר נייד יותר ויחסוך לך הרבה עבודה ואנרגיה.
...
גם אם יש לך חרב ביד זה לא הופך אותך בהכרח לנינג'ה.
אני חושב אחרת.
אם נפח המיכל מספיק בשביל דפיקת בזנ"ט בודד, פחות מעניין מהי ספיקת המדחס, כל עוד היא מספיקה כדי למלא את המיכל ב-60-30 שניות שעד הצבת הבזנ"ט הבא.
לומר שספיקת מדחס חייבת להיות גדולה מצריכת האביזר זו הגזמה פרועה, שבפועל לא מתיישרת עם המון אפליקציות פנאומטיות שמשמשות בחיים האמיתיים עובדים רבים בהצלחה מלאה.
[emoji848]הפער ביננו הוא בשל דמיון מהלך העבודה מבחינת זמנים, בדמיוני אני נותן מקסימום דקה לבזנ״ט , כולל המעבר מאחד לבא בטור(מטרים בודדים). ארבעה פועלים כשאחד יושב על הטרקטור רתום לעגלת בזנטים ומקריא זמנים.
המכשיר הזה אמור להטיס אותם לתוך האדמה, הרבה יותר מהר משני אנשים עם הלמניה.
יותר מדקה , זה או שיש לי עסק עובדים קיבוצניקים , או שיש לא מעט אבנים בקרקע.
לגבי אפליקציות פנאומטיות בחיים האמיתיים , אם הגעת למצב שהקומפרסור עובד בדיוטי סייקל של מאה אחוז , כל הזמן, בעיניי אתה בבעיה איתו ,האפליקציות דורשות הגדלה.
חנן-ג'יפולוג
09-07-22, 18:43
על קצה המזלג:
לנפח גלגלים ברכב, אני מנפח מהמיכל בלבד. זה לוקח כחמש שניות לגלגל נטו.
בערב, בחניון הלילה, אני מפעיל את המדחס. לוקח לו למלא את המיכל 16 דקות. גם אם היה לוקח לו שעה, זה לא היה משנה לי כלום.
פטיש אוויר של 1" במוסך של משאיות צורך הרבה מעל ספיקת המדחס. הוא אפילו צורך יותר ממה שצנרת האוויר מסוגלת לספק. לכן ליד פטיש האוויר יש מיכל 50 ליטר על עגלה קטנה, שניזון מצנרת המוסך ומספק אוויר לפטיש בצינור קצר ועבה. זה אירוע מספיק נדיר כך שהעובדים לא מחכים בפועל להשלמת האוויר.
אני עובד עם אקדח אוויר לניקוי דברים בסדנה/בחצר. האקדח צורך יותר מספיקת מדחס ה3 כ"ס שיש לי, אבל לרוב אני לא נתקל בהתרוקנות המיכל. העבודה מספיק קצרה והמדחס משלים את זה בזמנו החופשי.
בוודאי שיש גם דוגמאות הפוכות ולכן צריך לעזוב אנלוגיות אלא להתייחס לבעייה הספציפית שלפנינו.
אייל עובד עם אחיו. אייל לא משלם כסף. לא בכלל ולא על פועלים. אין לי מושג כמה זמן לוקחת דפיקת בזנ"ט, אבל אם היא למשל לוקחת 4 שניות, ועד תחילת הדפיקה הבאה עוברות 40 שניות, אז מדחס שספיקתו 4.2cfm יספיק לעבודה. אם הוא יהיה 8.4cfm אז הוא יספיק לנוח חצי מהזמן.
צריך עוד נתונים כדי לפתור את הסוגיה, אבל לא ניתן לטעון בלעדיהם שחייבים מדחס של לפחות 42cfm. זו דרישה מכבידה מאוד. אולי שגויה.
הראיה שלי היא עיסקית ופה אולי הטעות שלי.
אם זה אייל ואחיו בשנטי , זה משנה את כל התמונה.
https://youtu.be/HmtNkOOf4n0
יש פה השוואה בין הלמניות בנזין והתנאים אחרים אבל הזמן להכנסת עמוד אחד לגדר הוא 3.5 דקות.
אם זה סדר גודל הזמן לכל עמוד - דקות שלמות ולא עשרות שניות - אז מיכל גדול לא יפצה על ספיקת מדחס נמוכה.
2 הסנטים שלי -
מקובל במדחסי בוכנה תעשייתיים דיוטי סייקל של 50% בלבד, באוגוסט בשמש בטח פחות.
הפולי שלהם הוא בדרך כלל גם מאורר הקירור אז חשוב להתקין אותו או חליפי שמשמש את הפונקציה הזאת.
אם רוצים להמשיך עם התעלול הזה מעבר לפעם הראשונה.
דבר שני, 1200 ל"ד זה המון, יש לי בורגי 10 כ"ס שמגרד את זה מלמטה ב7 באר והוא מדחס גרמני מהטופ.
חנן-ג'יפולוג
10-07-22, 01:38
נמרוד, אתה צודק, אבל תשמע, בסרטון זה עמודים רציניים. לא בזנ"טים. בזנ"ט אני דופק ידנית באדמה בעשרים שניות גג. אם למכשיר כזה לוקח יותר משניות בודדות לדפוק בזנ"ט אז זה משנה את כל התמונה.
וזה חוזר למה שאמרתי מקודם ומה שאמרתי לאייל לפני שבועיים. צריך נתונים. שינסה לדפוק בזנ"ט בחצר עם המדחס הביתי שלו, ויראה אם מיכל של נגיד 120 ליטר מתמודד עם זה ובכמה זמן. אחרי זה נוכל לומר משהו חכם יותר.
חנן, אתה בונה על נפחים של מיכלים, לכלים הללו יש גם לחץ אפקטיבי לעבודה. כך שחלון המיכל צר הרבה יותר מכל נפחו.
אייל יעשה ניסוי וניווכח.
ehudzeelim
10-07-22, 07:48
לפות"ש,
נראה לי שאם תפרוס קו טפטוף רציף ותשקה את הפסים בהם אתה מעונין לנעוץ את הבזנ"טים, תחסוך הרבה עבודה ומאמץ. אם מדובר בשטח חקלאי תוכל להשתמש בטפטוף המיועד לגידול.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
10-07-22, 08:21
חנן, אתה בונה על נפחים של מיכלים, לכלים הללו יש גם לחץ אפקטיבי לעבודה. כך שחלון המיכל צר הרבה יותר מכל נפחו.
אייל יעשה ניסוי וניווכח.
ברור. נלקח בחשבון.
אפשרות נוספת היא להפוך קונגו חשמלי להלמניה ע"י חיבור כוסית מתאימה במקום האיזמל. מצריך דקה ורבע עבודת מסגרות, וקונגו עם גנרטור מתאים אפשר לשכור לפי יומי שבועי חודשי, בזול יחסית.
כמה שאלות לפות"ש,
1.מה גובה הבזנט לפני ואחרי?
2.חשבת איך להרים ולהסיר הלמניה מה שלא תהיה ,כבדה, לקצה הבזנט ולייצב אותה ואותו אנכית? מי יעשה את זה? איך?
3.כשהעצים יגדלו ותרצה למסוק מה תעשה עם כל הבזנטים התקועים לך באמצע החיים ?
ואחרונה. בשביל מה בכלל בזנטים לעצי זית? בהשאלה מעצי הדר שם לא תוקעים בזנטים.מסתפקים במוטות תמיכה עדינים ליד השתיל.
החכימני נא.
זוהר, נראה לי שאתה צריך לקרוא שוב מההתחלה.
לגבי נעיצת בזנטים, הפתרון הכי מהיר היה תמיד כף של טרקטור, או זרועות של טרקטור שיודעות לעבוד לא במצב ציפה (מניח שבטרקטור מושבי קטן וישן אין את האופציה הזאת).
1. זה כרם זיתים שננטע עבור מסיק בבוצרת, חוטי ההדלייה "מיישרים" את העצים לטובת המעבר של הבוצרת מעל העצים. עמודי ההדלייה יהיו עמודים של 1.5 מטר שיתקעו כ-50 ס"מ באדמה וסביב גובה של 90 ס"מ ימתח חוט פלדה שיחזיק את העצים.
2. לטובת הגידור אנחנו חופרים תעלה של כ-40 ס"מ עם מחפרון עם כף צרה, תוקעים בזנ"ט של 2 מטר כ-20 עד 30 ס"מ באדמה (בתוך התעלה), מרכיבים את הגדר ומכסים את התעלה (כל זה למנוע חפירות של דורבנים).
3. בצעתי ניסוי בבית עם קומפרסור שלהערכתי הוא מכיל כ-30 ליטר (שני מיכלים קטנים). דפק את הבזנ"ט אבל מעט מאוד.
4. מערכת השקייה עדיין לא מורכבת בשדה אבל האופצייה של מרסס 1000 ליטר והרטבה נקודתית יכולה גם להלקח בחשבון.
מבחינת הנפה של הכלי הזה ששוקל יותר מ-20 ק"ג חשבתי לייצר מנוף ולחבר לקונסטרוקציה שתחזיק את המדחס.
במסגרת שיטוט ברשת מצאתי את זה:
https://www.facebook.com/marketplace/item/599404828208100/?ref=facebook_story_share
רק שאין שום נתון מהותי לגבי החיה הזאת למעט שלושה ראשים, השאלה אם יש סיכוי שזה יספיק.
תודה רבה לכולם על התשובות ועל כל מה שאני לומד בתהליך.
או, התקדמנו, תתקשר לשם ותברר את מספר דגם המדחס. על פניו נראית אחלה עיסקה.
יש לך אפילו מקום לעמוד שם למעלה ולאחוז את ההלמניה באיזו שהיא צורה שתקל עליך.
אני ממחזר דברים שכבר נאמרו. עכשיו קראתי. לא בשרשור הזה...שיעשה אייל מה שהוא מבין, בנתיים אין תשובות לשאלות ששאלתי. ישנן מערכות הידראוליות לתקיעת בזנטים שמשתמשות ביחידת הכוח ההידראולית המובנית בטרקטור משהו שדומה לאיזמל חציבה. גם תקיעה בכף מוכר לי אם הבוכנות המניעות הן דו כיווניות כפי שאמרת.
מיועד לאייל מ. מסתבר ששלחתי באיחור .
יש לך אפילו מקום לעמוד שם למעלה ולאחוז את ההלמניה באיזו שהיא צורה שתקל עליך.+1
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
2. לטובת הגידור אנחנו חופרים תעלה של כ-40 ס"מ עם מחפרון עם כף צרה, תוקעים בזנ"ט של 2 מטר כ-20 עד 30 ס"מ באדמה (בתוך התעלה), מרכיבים את הגדר ומכסים את התעלה (כל זה למנוע חפירות של דורבנים).
.
כבר יש לך מחפרון?
מה יותר פשוט מלתקוע בזנטים עם הכף שלו?
כבר יש לך מחפרון?
מה יותר פשוט מלתקוע בזנטים עם הכף שלו?
עלויות של ימי עבודה, 1400 לפני מע"מ ליום.
וגם קצת מסוכן לעמוד מתחת לכף ולהחזיק את הבזנ"ט. אין לי תאלינדים חומר מתכלה...
יש לך אפילו מקום לעמוד שם למעלה ולאחוז את ההלמניה באיזו שהיא צורה שתקל עליך.
הכוונה זה להגיע אליו אם הכלה ועם בזנ"ט ולראות האם זה נכנס. אם כן, להעמיס על עגלה.
יופי, תשתדל להשתמש בצינור הזנה מתאים (3/4 או צול?), לפני חיבור הצינור לכלי תן שפריץ של שמן ממשמנת לפני ההפעלה, הכלים האלה זקוקים לשימון .
שמן הידראולי? או שגם שמן מנוע רגיל יעשה את העבודה?
לא שמן הידראולי, שמן 10 , דליל, למרות שבנינו , בלי שאף אחד שומע, גם שפריץ של שמן מנוע דליל עדיף על כלום.
אני חושב (סתם תחושה) שהרטבה לא תעזור, היא תשנה את המבנה האדמה סביב העמוד ואז כשהאדמה תתיבש יהיה לך חור גדול ומעט חומר שיחזיק את העמוד.. אבל שוב, זו סתם תחושת בטן של מישהו שהשתמש שנים במים על מנת להוציא בזנטים מהאדמה
מעניין אותי אם עשית משהו , אייל.
גייסתי את הקבוצת ריצה, אלו שאני כל הזמן עוזר להם (מחלץ מהבוץ, מרתך את המעקה, מתקין סולם ועוד) ובעיקר את נחום, הדוס מחמד שלי. כולם תקעו בזנ"טים כמה ימים במקום לרוץ בבוקר. עבד מעולה על הגדר.
עבור הבזנ"טים של ההדלייה (שזו המסה העיקרית) בניתי כוס שתתלבש על קונגו גדול (כזה עם שתי ידיות כמו בתעלת בלאומליך) ויופעל על ידיד גנרטור. יתחיל לעבוד שבוע הבא.
הכי טוב קבוצת ריצה
בומבה צור, קטעים.
עלויות של ימי עבודה, 1400 לפני מע"מ ליום.
וגם קצת מסוכן לעמוד מתחת לכף ולהחזיק את הבזנ"ט. אין לי תאלינדים חומר מתכלה...
אישתי תאילנדית, ממש לא מתכלה..... בכל מקרה עדיפה על הישראלית המְאַכֶּלֶת.
......
לגבי ההלמניה, בחרת נכון.
עדיף חשמלי מפניאומטי.
בהצלחה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.