התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצות למסלול באזור דרום רמת הגולן

matikrimerman
01-07-22, 15:15
ישנים בנטור. ממוגנים ומוגבהים. עשינו בעבר את הירידה מבני יהודה והיה יפה מאוד, אז נשמח למסלולים אחרים. בעיקרון רוצה לוודא שאני לא ניכנס לאיזה ציר בולדרים שישבור את הרכב סתם.
חשבתי על משהו על בסיס שביל הגולן, מעבר בנקודות טבילה או היסטוריות יכול להיות בונוס נחמד. נוף זה הכי חשוב.
הנקודה הכי חשובה - מטיילים באמצע השבוע. אז לא שטחי אש

139093

נמרוד
01-07-22, 16:26
הכי קל בעולם, אתה כבר שם!
אתה יורד מאום אל קנטיר ובנחל סמך בוחר אם לפנות ימינה בשחור ולהתחיל בגשר הסורי או שמאלה באדום ולהתחיל במפגש סמך-אלעל. אלו שתי נקודות מים נהדרות. משם נוסע לרמות וחוזר בדרך השנייה. מסלול מעגלי מושלם שמתחיל ונגמר בנטור, ולא שטח אש. נפלא לאמצע שבוע כי בסופ"ש יכול להיות עמוס.

איל מ
01-07-22, 16:35
חוץ מהקטע של של לא לשבור את הרכב ךלא יודע איזה רכב יש לפותש). ובשל כך, עדיף לקחת שמאלה בירידה לנחל סמך ולא ימינה לגשר הסורי, כדי לרדת את הקטע הזה, ולא לעלות אותו (סיבוב עם כיוון השעון).

matikrimerman
01-07-22, 19:00
חוץ מהקטע של של לא לשבור את הרכב ךלא יודע איזה רכב יש לפותש). ובשל כך, עדיף לקחת שמאלה בירידה לנחל סמך ולא ימינה לגשר הסורי, כדי לרדת את הקטע הזה, ולא לעלות אותו (סיבוב עם כיוון השעון).

תודה, אנחנו עם קינג ופראדו, אבל בכל זאת טיול משפחות עם הילדים, לא מחפשים לעשות רוק-קרולינג

matikrimerman
01-07-22, 19:09
הכי קל בעולם, אתה כבר שם!
אתה יורד מאום אל קנטיר ובנחל סמך בוחר אם לפנות ימינה בשחור ולהתחיל בגשר הסורי או שמאלה באדום ולהתחיל במפגש סמך-אלעל. אלו שתי נקודות מים נהדרות. משם נוסע לרמות וחוזר בדרך השנייה. מסלול מעגלי מושלם שמתחיל ונגמר בנטור, ולא שטח אש. נפלא לאמצע שבוע כי בסופ"ש יכול להיות עמוס.

תודה רבה. הסיבוב הזה נראה כמו בערך 15 קילומטר. מה היית ממליץ לשלב כדי להפוך את זה לסיבוב של יום שלם? שווה להמשיך לכנף ומשם למעלה גמלא או שזה כבר הופך טכני מדי?

ishc
01-07-22, 20:26
הירידה למפגש סמך ואלעל טכנית אבל אני עשיתי אותה ברכב בודד לא מוגבה לפני שנה.
הנק מים שם יכולה להעביר יום שלם ובהתחשב שאת רוב השאר תעשו בראשון נמוך זה ימלא יום שלם ורגוע.
מקסימום תעלו דרך כנף וסעו למעיין שם.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

matikrimerman
01-07-22, 21:30
הירידה למפגש סמך ואלעל טכנית אבל אני עשיתי אותה ברכב בודד לא מוגבה לפני שנה.
הנק מים שם יכולה להעביר יום שלם ובהתחשב שאת רוב השאר תעשו בראשון נמוך זה ימלא יום שלם ורגוע.
מקסימום תעלו דרך כנף וסעו למעיין שם.

תודה

matikrimerman
01-07-22, 21:36
השותף לטיול הציע את הציר הבא, אומנם לא בדרום הרמה, אבל נראה מעניין. אשמח לדעת מה דעתכם מבחינת 1. קושי 2. עניין 3. אורך

תודה רבה

איל מ
01-07-22, 21:56
לא פתחתי את הקובץ, מודה.
אני כותב התייחסות לפי הכותרת.
המעיינות בציר המוסכים יפים וכיפיים (לפחות היו לפני הרבה שנים), אבל זה ציר ש(לדעתי) עושים פעם אחת כשאתה צעיר ורווק, או במסגרת טיול גברים כדי להעביר עליו V.
מזעזע ברמות קשות בטיול עם משפחה. סיכוי להטלת וטו על טיולי ג'יפים מצד הגברת בהמשך.
כאמור,הרבה שנים לא עשיתי אותו וזוהי רק דעה אישית.

ishc
02-07-22, 00:11
לא פתחתי את הקובץ, מודה.
המעיינות בציר המוסכים יפים וכיפיים (לפחות היו לפני הרבה שנים), אבל זה ציר ש(לדעתי) עושים פעם אחת כשאתה צעיר ורווק, או במסגרת טיול גברים כדי להעביר עליו V.
מזעזע ברמות קשות בטיול עם משפחה. סיכוי להטלת וטו על טיולי ג'יפים מצד הגברת בהמשך.
כאמור,הרבה שנים לא עשיתי אותו וזוהי רק דעה אישית.+1!!!
אגב, אני לא הצלחתי לפתוח את הקובץ.
לגבי ציר המוסכים, בחלקו הצפוני נמצא עין מימון ואליו לדעתי שווה וקל להגיע.

matikrimerman
02-07-22, 10:02
לא פתחתי את הקובץ, מודה.
כאמור,הרבה שנים לא עשיתי אותו וזוהי רק דעה אישית.

תודה. מצרף צילום מסך של המסלול (קצת התבחבש הסדר). אם אני מבין נכון, אז את הקטע הקשה הציר בעצם עוקף (האזור של נחל חמדל)? או שגם שאר הציר מסובך?

139098

139099

139100

יובל48
02-07-22, 13:10
https://off-road.io/track/6699270600654848

זה המסלול,הנאה גדולה לא תהיה ליושבים מאחור.
המסלול שהציע נמרוד אידאלי מכל הבחינות ואם תכנסו
למפגש הנחלים תזכו גם במים וגם בצל. כנ"ל בגשר ההטייה.

matikrimerman
02-07-22, 17:09
https://off-road.io/track/6699270600654848

זה המסלול,הנאה גדולה לא תהיה ליושבים מאחור.
המסלול שהציע נמרוד אידאלי מכל הבחינות ואם תכנסו
למפגש הנחלים תזכו גם במים וגם בצל. כנ"ל בגשר ההטייה.

תודה

דרור ברלי
04-07-22, 10:26
טיפים למטיילים ברמה:

ציר המוסכים פחות נורא מבעבר.
הנקודה המאתגרת היחידה היא ביציאה ממעבר נחל שוח לכיוון צפון. כלי רכב נמוכים יכולים להסתבך שם אם הנהג/ת לא מבין שביציאה מהמים צריך לטפס שמאלה.
"נמוך" = כל מה שסטנדרטי בלי הגבהות.

בשביל הירוק שמוביל מכביש 789 למפגש הנחלים, יש קטע שבוצי מאוד גם בשיא הקיץ ומי שלא מושך שם הצידה על הבולדרים (צד ימין כשבאים מהכביש, צד שמאל לבאים ממפגש הנחלים) ונשאר במרכז השביל, ייתקע בתוך המדמנה. העומק כמחצית מגובה גלגל 31.

ציר מפגש הנחלים בעליה לכיוון אום אל קנטיר והגשרון הסורי (סמך/אלעל) יפהפה וכיפי לנהיגה אבל מאוד טכני. לא בעיה לקינג ופראדו, אולי פה ושם תזדקקו להפעיל נעילה אחורית (אז לוודא שהיא תקינה).

הטיפוס מהגשרון הסורי לכיוון דרום מערב (המטעים ומעלה כנף) או לחילופין, ירידה בו לכיוון הגשרון - לא קשה מבחינת עבירות, אבל מטלטל יותר מציר המוסכים בימיו הטובים.

לנכנסים מכיוון כנף: סוף העליה מחציית ערוץ נחל כנף ב"מעלה כנף", קשה לכל מה שסו-קולד אינו "רכב שטח אמיתי".
המעבר בין הבולדרים צר מאוד, יש הצלבות והנפות גלגל באויר, תמרון חד שמאלה וימינה, וכל מה שענק (פולסייזים), נמוך (רקסטון? גרנד ויטארה?) ו/או לא מוגבה ולא על צמיגי שטח יעבוד שם מאוד קשה. "מאוד קשה" זה ברמה שבכלי רכב עם TC הבלמים עלולים להתחמם לרמה שכל מערך הABS ונגזרותיו (TC+ESP)מפסיק לתפקד עד שהבלמים יתקררו וזה יכול לקחת המון זמן...... צלקות מובטחות במפתנים ובפגושים. (נהג טוב בלנדקרוזר סטנדרטי מהחנות יצא משם בנזקים קוסמטיים רבים)

ההצעה של נמרוד הכי מתאימה - כל הקטעים הטכניים/קשים הם בירידה, הנוף עוצר נשימה, זה סיבוב יפה שיכול למלא יום בלי למהר.

-->