צפייה בגרסה מלאה : לפני רכישת רוביקון מספר שאלות מהמומחים בפורום.
אחרי שבועיים בארה"ב על רגלר ספורט ויומיים על רוביקון במואב ,התחלתי לחפש רכב בחודש האחרון , בתקציב שלי נכנס מנוע ה 2 ליטר לבן ופשוט, יש לי מספר שאלות על התוספות שקיימות ואיזה דגשים לשים.
1. הגבהה , אצל היבואן התוספת 13 אלף שקל להגבהה עם בולמי פוקס וקפיצים.
מה השינוי בנוחות הנסיעה?
מה המחיר אם אבצע אחרי הרכישה לא אצל היבואן?
וכמה באמת צריך את ההגבהה לנהג שלא עושה את כמריר או מחפש עבירות ?
ברכב שנהגתי בארה"ב, שמתי לב שהרכב לא מתגלגל בסיבובים ונשאר ישר , האם זה משתנה בהחלפת קפיצים\בולמים ?
2. מיגונים , האם שווה לקחת מהיבואן , האם צריך באמת את כל המיגונים ?
האם יש תוספות נוספות שהם חובה לדעתכם?
האם יש פה בפורום משהו עם רכב כזה מוגבהה מהחברה שאוכל לפגוש ולהרגיש את ההבדלים בנסיעה בכביש ?
האם יש קבוצת וואצאפ שאפשר להתחבר ולשאול שאלות ?
תודה
קודם כל ברוך הבא למשפחת הרנגלרים.
1. הגבהה
אין יותר כיף לטייל בשבילי ישראל כשאתה מוגבה
אין צורך למטייל שפוי בהגבהה שאינה בתקן (משמע מעל 2.5")
הגבהה כוללת שלושה רכיבים : קפיצים, מוטות ובולמים.
לא נכון ולא כדאי לותר על אחד המרכיבים (לא ספייסרים, ולא הגבהה ללא מוטות)
הקומבינציה של שלושת המרכיבים יכולה להיות 13K ויכולה גם להיות 35K ויותר.
הכל מתחיל ונגמר בתקציב !
נוחות נסיעה זה דבר אישי ולא ניתן להעביר את תחושת התחת מאחד לשני.
יכול רק לספר שאצלי יש קיט של אולדמן (בת של ARB) עם BP51 ומוטות מחוזקים
הטרקטור עבר הסבה למרסדס עם התקנה זו אך היא לא זולה בכלל.
2. מיגונים
גם כאן התשובה היא לא חד ערכית.
מיכל דלק , מדרגות (רוק סליידר), טרנספר וקארטר = לדעתי חובה
בתוספת "מחרשה" (וו גרירה) ושינוי מיקום לוחית הרישוי האחורית
נראה לי מספק למטייל שפוי.
יבואו אחרים ויאמרו כי הגנה על "הביצים" (מרכז הסרן) ועל מנגנון הניתוק המהיר (ברוביקון)
חשובים גם , אני חושב אחרת.
תתחדש.
לדעתי, הגבהה 2 אינץ׳ וצמיגים (MT/AT), לפני מיגון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דניאל אדיב
03-07-22, 14:05
הגבהה כמו שכתב גיל
ולא הייתי מוותר על מיגון(קניסטר, סף, גחון וטרנספר)
פגיעות במכלולים האלה זה עסק יקר מאוד, הרבה יותר ממחיר המיגון
חבל להוציא עשרות אלפי שקלים שאפשר למגן במחיר זניח למחיר הנזק.
אגב כתבת שנסעת גם על ספורט וגם על רוביקון
אם היכולות של הרוביקון הם משהו שרלוונטי לגביך
שווה לרדת קצת בשנים ולקנות רוביקון ואז גם לרוב יגיע מוכן עם הגבהה ומיגון
מהבעלים הקודמים..
בהצלחה
תודה לכולם על התשובות אני אסביר את עצמי קצת יותר טוב
בסמלת יש כרגע מבצעים יפים , הגבהות ומיגונים במחירים אטרקטיבים , אני שאלתי על ההגבהה של סמלת , בולמים + קפיצים , הבולמים של פוקס , לדעתי סטג 1 רמת כניסה לא עם מיכל חיצוני, לא יודע לגבי הקפיצים , האם למשהו נסיון עם הסט הזה? אם כן אשמח לפידבק.
2. לגבי מיגונים , גם את הפאגרו שלי רישתתי בכל המיגונים האפשריים , זה כבד(50 קילו לסט) ,לא מאוורר ומכוער .
אין ספק שהמיגונים עשו את עבודתם נאמנה בטיולים אבל עדיין הרוביקון גבוהה יותר וגם בנוי יותר לשטח , בארה"ב הם לא ממש ממגנים את הרכב , קיוויתי שלרוביקון פחות איזורים רגישים ואין טעם לרשת אותו לכל האורך ב6 מ"מ של מתכת לא קלה במיוחד.
הגבהה כמו שכתב גיל
ולא הייתי מוותר על מיגון(קניסטר, סף, גחון וטרנספר)
פגיעות במכלולים האלה זה עסק יקר מאוד, הרבה יותר ממחיר המיגון
חבל להוציא עשרות אלפי שקלים שאפשר למגן במחיר זניח למחיר הנזק.
אגב כתבת שנסעת גם על ספורט וגם על רוביקון
אם היכולות של הרוביקון הם משהו שרלוונטי לגביך
שווה לרדת קצת בשנים ולקנות רוביקון ואז גם לרוב יגיע מוכן עם הגבהה ומיגון
מהבעלים הקודמים..
בהצלחה
דניאל , טיילתי שבועיים ברנגלר ספורט 2021, מקליפורניה עד לסולט לייק סיטי , הרכב מאד הרשים אותי וגם ירדתי איתו לחולות ושבילים פשוטים , לדעתי מבחינת 4X4 הוא בהחלט מספיק לטיולים שאני עושה הייתי ממצב אותו ברמה של הפאגרו והלנד קרוזר, על הרוביקון נהגתי במואב לא הייתי חולם להכנס למסלולים האלו עם הספורט ,זו הסיבה שהשכרתי במקביל רוביקון מוגבהה ליומיים והבנתי את היכולות המאד קיצוניות של הרכב במסלול HELL REVENGE במיוחד בסוף המסלול שעבר שינוי מאד קיצוני בעקבות מזג האוויר, בקיצור אני רוצה רוביקון למרות שהוא כמה רמות מעל הצרכים שלי והטיולים שאני מתכנן.
התחלתי לחפש יד 2 , המחירים גבוהים מהיבואן :-) , זו בדיחה עצובה שהמוכרים עדיין חיים בעידן שליבואנים אין רכבים אז הם יכולים לבקש כל מחיר.
1. תתקשר לסדנאות דוגמת יריב מסופרגיפ ותקבל הצעה.
הערה: יש מספר סוגים של בולמי פוקס וטווח המחירים בהתאם.
השיפור בנוחות בהחלט מורגש.
זווית הבטן של הרנגלר, לא מרשימה בלשון המעטה, ו 2״ זה חובה (וגם אז תגרד מידי פעם)
מיותר לציין ש 2״ ממש לא מספיק לכמריר.
2. מיגונים - אל ״תרצף״. כפי שכתבו סט מיגונים מינימלי בהחלט מספיק.
3. הרכב הוא לגו למבוגרים ועם האוכל בא התאבון.
דעתי הלא פופולרית - רנגלר בכלל ורוביקון בפרט, כשהם אחרי הגבהה - צריכים רק מגן סף וקניסטר.
כל השאר מיותר. זה ג'יפ. יש לו סרנים ואם משהו חוטף זה הסרן. אני כמובן לא מדבר על מסלולים מהסוג שמשאירים אותך עם 4 גלגלים באוויר יושב על סלע.
לגבי ההגבהה - הגבהה מקורית של מופאר ככל שזה המקרה, היא מצויינת. בולמי פוקס 2.0 בלי מיכל ידרשו שיפוץ אחת לכמה שנים אבל חוץ מזה הם יעשו עבודה טובה כי הם מותאמים בדיוק לרכב. (אני מציע, אגב, לשים להם גרמושקות וככה למנוע נזק לבולם).
בקיצור.... תסתפק במועט. זה לא הלך הרוח הפופולרי בקרב בעלי רנגלר אבל דעתי היא שאפשר וכדאי להתאפק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
קח בחשבון שאם אתה קונה רכב חדש מסמלת וגם את ההגבהות מהם, אז ב 100% לא תהיה לך בעיית אחריות על הרכב. בלי שטיקים ובלי טריקים. לא יודע מה יהיה המצב אם תגביה במקום אחר ואז בתקופת האחריות יהיו לך בעיות שניתן יהיה לטעון שקשורות בצורה כלשהי, גם אם לא ישירה להגבהות. למשל: זרועות, תפוחים, ציריות עקומות, כל מיני נורות ABS וכדומה שנדלקות, מחזירי שמן נוזלים, DEATH WOBBLE (תגגל אם אתה לא מכיר) ועוד ועוד..
אם המיגונים זאת פחות בעיה, אבל שוב, מיגונים לא מאוררים והתחממות הרכב למשל...
אגב - כתבתי קודם מיגוני סף. למיטב זכרוני רוביקון מגיע עם מיגוני סף מעולים. מקוריים - לא התקנה של היבואן.
אסף.
אני עם אסף - מבחינת מיגון לא צריך בכלל או רק המינימום שבמינימום - מיכל דלק וקניסטר+ מכסי דיפרנציאלים מוקשחים.
מבחינת הגבהה - סט הגבהה של 2.5 של מופאר (חברת השיפורים המקורית של ג'יפ) מצויין וכולל בולמי פוקס - מספק בהחלט.
מבחינת מחיר לא כדאי אצל היבואן. הסדנאות מציעות את הסט הזה במחיר זול בהרבה!!!
ראיתי מבצע בימים האחרונים (מנסה להיזכר באיזו סדנא) על סט ההגבהה הזה ב- 8,500 ש"ח בלבד.
אם היבואן מציע בדיוק את אותו הסט אז בניגודת לקודמי סבור שהוא יתקשה להתנער מאחריות על הרכב רק בגלל שאותו סט הגבהה הותקן במוסך מורשה אחר!!
אני עם אסף - מבחינת מיגון לא צריך בכלל או רק המינימום שבמינימום - מיכל דלק וקניסטר+ מכסי דיפרנציאלים מוקשחים.
מבחינת הגבהה - סט הגבהה של 2.5 של מופאר (חברת השיפורים המקורית של ג'יפ) מצויין וכולל בולמי פוקס - מספק בהחלט.
ראיתי מבצע בימים האחרונים (מנסה להיזכר באיזו סדנא) על סט ההגבהה הזה ב- 8,500 ש"ח בלבד.
אם היבואן מציע בדיוק את אותו הסט אז בניגודת לקודמי סבור שהוא יתקשה להתנער מאחריות על הרכב רק בגלל שאותו סט הגבהה הותקן במוסך מורשה אחר!!
רוביקון לא מגיע גבוה מהביתחרושת?!
סמל"ת לא מגביהה ולא ממגנת כלום.
היא נשענת על אספיר ושם התמורה לרכיבים היא אירוע ששווה לבדוק.
יש מלאי סדנאות (מיריב ועד גטוס) שמומלץ לבחון את התוספות שבא לך.
כשאתה רוכש סמל"ת אתה לא באמת יודע ממה מורכב סט ההגבהה או המיגון.
(גילוי נאות, כשפרקתי והחלפתי את ההגבהה המקורית של סמל"ת היה שם בליל
של פוקס עם פדרס ומוטות שאלוהים יודע מאיפה הגיעו)
כשאתה בוחר (ממשש ובודק) אתה יכול להשוות בין המחיר למוצרים.
כמענה לתגובה הלא פופולרית של asafk .
הפחית הדמיגולו שמגנה על מיכל הדלק ברנגלר היא התקלה הראשונה שחוויתי.
מסכים שלא רצוי ולא צריך לרצף את כל האוטו בפלטות אלומיניום
(דרך אגב יש תחליפים לאלומניום הרבה יותר גמישים ומגנים)
אבל כמו שנרשם פה
בסוף זה לגו למבוגרים , עם תג מחיר !
רוביקון לא מגיע גבוה מהביתחרושת?!
לא, אבל מגיע עם גלגלים יותר גדולים (33״).
האקסטרים ריקון מגיע עם הגבהה של 1.5״ (וגלגלים של 35״)
לא מדוייק. יש לו הגבהה קטנה - המק"טים של הקפיצים והבולמים מספרים את זה. גם הוויליס לפחות בארהב מגיע עם קפיצים של רוביקון
אסף.
מנסיון... עם הגבהה של 2.5 כמעט כל טיול עם טיפת אתגר משאיר חותמת על מיגון מיכל הדלק או הקאניסטר, יש טוענים שאם לא היה מיגון אז המרווח היה גדול יותר ולא היתה נגיעה, לטעמי לא שווה להשתתף בניסוי הזה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
דניאל אדיב
04-07-22, 13:26
אם אני זוכר נכון הרוביקון JL מגיע יותר גבוה מה הJK המקביל ב-1.5" מהחברה
מה שמאפשר לקבל ג'יפ עם הגבהה של 3.5" חוקי.
אם אתה לא עושה שטח תכני אולי לא חובה לעשות מיגון גחון..
אבל כמו שאמרו קודמי עם האוכל בא התאבון ופתאום מה שהיה מאתגר
עם הפג'רו נראה כמו משחק ילדים עם הרוביקון, אז מתחילים לנסות אתגרים חדשים
ואם יש סלע במקום הלא נכון.... כדאי שיהיה מיגון גחון.
אני לא מבין גדול אבל עדיף להצטער על מיגון שמורכב על הרכב ולא בשימוש,
מאשר מיגון שלא היה מורכב על הרכב ו... הבנת:)
139148
139149
נראה שזה הסט שהיבואן מתקין , קפיצים שחורים בולמים של פוקס.
הקיט הנ"ל- בולמי פוקס וקפיצי מופאר, המחיר שציינת קצת יקר מול הסדנאות אבל אם תשקלל עבודה וכל מה שמסביב ההפרש לא גדול.זהו סט במחיר כניסה סביר.קח בחשבון שהקפיצים אינם בנויים לעומס גדול מדי. רכב עמוס בכבדות יראה קצת כמו שרק אחרי ארוחת צהריים.
ככל שאני מעודכן, את השיפורים ב-pdi של סמלת מבצעת היום מחלקה בראשותו של קובי ממוסך נשר, זה יתרון מסויים ביחס למתקינים אחרים כשזה מבוצע ברמת טרום מסירה.
לדעתי- מיגון מינימלי, צמיגי AT טובים וצא ולמד את יכולות הרכב.
בהצלחה
מאז שקובי (נשר) עבר לסמלת הם עושים הגבהות ומיגונים במוסך עצמו.
הקיט הנ"ל- בולמי פוקס וקפיצי מופאר, המחיר שציינת קצת יקר מול הסדנאות אבל אם תשקלל עבודה וכל מה שמסביב ההפרש לא גדול.זהו סט במחיר כניסה סביר.קח בחשבון שהקפיצים אינם בנויים לעומס גדול מדי. רכב עמוס בכבדות יראה קצת כמו שרק אחרי ארוחת צהריים.
ככל שאני מעודכן, את השיפורים ב-pdi של סמלת מבצעת היום מחלקה בראשותו של קובי ממוסך נשר, זה יתרון מסויים ביחס למתקינים אחרים כשזה מבוצע ברמת טרום מסירה.
לדעתי- מיגון מינימלי, צמיגי AT טובים וצא ולמד את יכולות הרכב.
בהצלחה
עשיתי סיבוב על רכב עם הסט הזה והוא קשיח מדי , הסט הזה הופך את הרכב למאד קופצני בבורות וכבישים לא טובים,
השאלה אם אני אחליף קפיצים אוכל לרכך את הרכב ולהנות ממנו בכביש ?
עופר, כמו שכבר כתבתי, יש אין סוף סטים של מתלים לרנגלר (כולל סטים שונים של אותו יצרן). לדעתי שווה לקפוץ ליריב, לנתח יחד איתו את הדרישות שלך ולבחור בסט המתאים.
עופר, כמו שכבר כתבתי, יש אין סוף סטים של מתלים לרנגלר (כולל סטים שונים של אותו יצרן). לדעתי שווה לקפוץ ליריב, לנתח יחד איתו את הדרישות שלך ולבחור בסט המתאים.
אני בקשר עם יריב, תודה.
שים לב שאם ג'יפ אחד עם 35PSI והשני עם 25PSI אתה יכול לטעות ולחשוב שהקשיחות באה מהמתלים.
שים לב שכשאתה בוחן את הרכבים בתצורות השונות, הצמיגים מנופחים שווה.
MY 2 CENTS
עשיתי סיבוב על רכב עם הסט הזה והוא קשיח מדי , הסט הזה הופך את הרכב למאד קופצני בבורות וכבישים לא טובים,
השאלה אם אני אחליף קפיצים אוכל לרכך את הרכב ולהנות ממנו בכביש ?
חשוב מאוד להרכיב את הסט המתאים לרכב, ל2 דלתות סט שונה מ 4 דלתות וכן לדגם ספורט סט שונה מרוביקון ההבדל הוא בכיול הסט. לדעתי סט ההגבהה של מופאר פחות קופצני מהמקור אין נדנוד ותחושה של מחלת ים בנסיעה בכבישים והריבאונד מכויל טוב יותר וחותך נדנוד
רכשתי , לא מוגבהה , מעדיף נוחות נסיעה על הגבהה ללא צורך אמיתי .
בעתיד נלמד את הסטים ושנמצא סט מוצלח ונוח נגביהה את הרכב.
תגידו למה אין בפורום תת פורום ל JL ?
תמונות של הכלה?
תמונות של הכלה?
עוד שבועיים נקבל אותו
139787
תמונות של הכלה?
מקסים, תתחדש.
נרכש מסמלת או מיבואן אחר?
מקסים, תתחדש.
נרכש מסמלת או מיבואן אחר?
מסמלת
תתחדש. באמת חלום.
הצביעה הזאת - מהדורה מיוחדת כלשהי?
אסף.
תתחדש. באמת חלום.
הצביעה הזאת - מהדורה מיוחדת כלשהי?
אסף.
לא , זה הלבן הפשוט , הוספתי לו כמה נק אדומות קצת לתת חיים לרכב :)
מסמלת
תתחדש, כנראה שנתראה בהדרכת השטח הקרובה…
הם עוד עושים הדרכות? נרשמנו באפריל וביטלו לנו.
יניב, הגבתי לך בפרטי
תתחדש. יפיוף.
אבל למיטב ידיעתי הרוביקון שמייבאת סמלת מגיע עם גג בצבע הרכב? האם הייתה אופציה כזו כרכשת?
אם כבר לבן אז בחום הישראלי היה עדיף גם גג לבן (פחות קולט חום וטמפרטורת פנים הרכב קצת יותר נמוכה)
תתחדש. יפיוף.
אבל למיטב ידיעתי הרוביקון שמייבאת סמלת מגיע עם גג בצבע הרכב? האם הייתה אופציה כזו כרכשת?
אם כבר לבן אז בחום הישראלי היה עדיף גם גג לבן (פחות קולט חום וטמפרטורת פנים הרכב קצת יותר נמוכה)
אתה צודק 2021 הגג והכנפיים מעל הגלגלים בצבע הרכב
ב2022 זה השתנה לשחור
יש כאלו שאוהבים את השחור ויש כאלו בצבע הרכב , אני קצת פחות אוהב את השחור אבל עכשיו זה מסתדר לי בעין .
לגבי החום לא ממש רלוונטי המזגן מקרר את הרכב תוך כמה שניות.
מבחינת מראה גם אני אוהב יותר את שילוב הצבעים של הגג השחור עם צבע לבן או כל צבע אחר יותר מעניין.
עדיין גג שחור מפיבר ללא בידוד פנימי בשמש הישראלית ובמדבר ה לא נעים גם אם יש מזגן פצצה.
מבחינת מראה גם אני אוהב יותר את שילוב הצבעים של הגג השחור עם צבע לבן או כל צבע אחר יותר מעניין.
עדיין גג שחור מפיבר ללא בידוד פנימי בשמש הישראלית ובמדבר ה לא נעים גם אם יש מזגן פצצה.
טיילתי ב38 מעלות הרכב חנה בשמש בעצירות , לא ממש הרגשתי בעיה , תוך כמה שניות מהדלקת הרכב הוא נעים והבידוד סביר לחלוטין , קח בחשבון שהחלונות ברכב הזה ממש קטנים , אפקט החממה מופחת.
- - - Updated - - -
איך נרשמים ?
למרות שאני בספק אם יחדשו לי משהו בהדרכה הזאת , אני רוצה את זה בשביל האשה.
איך נרשמים ?
למרות שאני בספק אם יחדשו לי משהו בהדרכה הזאת , אני רוצה את זה בשביל האשה.
שלחתי לך בפרטי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.