התחברות

צפייה בגרסה מלאה : כבל פלדה כתחליף פרגולה

קייס קינום
06-07-22, 10:02
בבית שקנינו יש מעין פטיו שסגור משלושה צדדים. שטח של בערך 4x5 מ׳. בעל הבית בנה ביניהם פרגולה, ועם המכירה באו החברים מהעיריה והכריזו שהיא לא מאושרת ללא קונסטרוקטור (שכנראה לא יאשר אותה, העץ כבר די ישן).

חשבנו להחליף אותה בכבלי פלדה שיחברו בין הקירות, ועליהם סכך במבוק (או גפן שתגדל יום אחד). למישהו יש נסיון עם פתרון כזה? זה יעשה את העבודה? יש שיקולים שצריך להביא בחשבון?

זיף
06-07-22, 11:21
בבית שקנינו יש מעין פטיו שסגור משלושה צדדים. שטח של בערך 4x5 מ׳. בעל הבית בנה ביניהם פרגולה, ועם המכירה באו החברים מהעיריה והכריזו שהיא לא מאושרת ללא קונסטרוקטור (שכנראה לא יאשר אותה, העץ כבר די ישן).

חשבנו להחליף אותה בכבלי פלדה שיחברו בין הקירות, ועליהם סכך במבוק (או גפן שתגדל יום אחד). למישהו יש נסיון עם פתרון כזה? זה יעשה את העבודה? יש שיקולים שצריך להביא בחשבון?

אני מגדל גפן ענקית ככה- רק שאצלי הקונטרוקציה בנויה על 4 קונסטרוקציות בצורת ח שנתמכות לרצפה ולקיר, ומחוברות ביניהן בכבלים יחד עם דיאגונלים שמונעים תנועה. קח בחשבון שאם אתה מחבר לקיר בלי עמודים זה חייב להתחבר לרצועת בטון, עם עיגון די גיבור. הגפן עושה עבודה נהדרת לצל, ונותנת כמות ענבים יפה.

אם אתה שם גפן- זה יכול בקלות להגיע למסה די מכובדת.
אם אתה שם במבוק וסנטף- קח בחשבון שכשיורד גשם כל העסק ייעשה כבד מאד.

חנן-ג'יפולוג
06-07-22, 12:11
גפן זה לפירות. יש לי שתיים. לצרכי צל אני מעדיף מטפסים אחרים, בעיקר פסיפלורה, שהם לא נשירים כמו הגפן. שים שיח כזה ועד סוף הקיץ כבר יש לך צל 100%.

רן כ.
06-07-22, 17:17
אנחנו משתמשים בפתרון כזה לסוכות (אחרת יש מספיק צל - זה בית משותף והקומות הגבוהות דאגו לזה…)
זה מחזיק מצויין את הבמבוק, לא בטוח שיחזיק גם סנטף (אורך הכבל בצד הרחב כ 6 מטר),

מעוגן לקורות הבטון עם עוגני נירוסטה, גם המותחנים מנירוסטה, הכבל, לעומתם, לא והתחיל כמובן להראות סימני חלודה (אחרי שנתיים בערך).

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220706/0ad5cbb11115b1121f25ba465986479a.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220706/aa789ce62d3ceed945cdf17c3ab012cf.jpg

שלמי
10-07-22, 08:49
יש לי מרפסת כזאת, כבלים של פלדה ועליהם גפנים
בעיני זה סידור מוצלח, נותן צל בקיץ ושמש / אור בחורף, כשהעלים נושרים
בגודל שלך צריך לא יותר משניים - שלושה גפנים (ענבים למאכל), רצוי מזנים שונים (שלא יבשילו ביחד)
אבל צריך לקחת בחשבון את הלכלוך בתקופת הנשירה של העלים, והענבים - אם לא בוצרים אותם

-->