צפייה בגרסה מלאה : תאי lifepo4 במחיר חריג מאוד, כ33 אגורות לwh, כולל משלוח.
חנן-ג'יפולוג
10-07-22, 21:34
משהו מוזר. אני די מעורה במחירי אגירת אנרגיה, שבד"כ לא יורדים משקל לwh.
בדקתי במשובים של המוכר, כולם חיוביים מאוד. כולל בדיקת קיבול לתאים אחרים שהוא מוכר, עם תוצאות טובות. המשקל והנפח מתאימים לקיבול המוצהר.
אם מישהו בעניין של לבנות לעצמו מארז אנרגיה, לצרכנים, אולי להתנעה, זה נראה כמו דיל מהסרטים. לבנות לעצמך מארז של 13.2 וולט, 100א"ש (לפחות 90 אמיתיים, ע"פ המוכר) ב330ש"ח.
אם הייתי מוצא מה לעשות עם זה הייתי כבר קונה, אבל אני כבר מצויד כדבעי.
עדכון מ3 באוגוסט:
מאמצע יולי עד היום, יש לא מעט משובים שליליים על אי הגעה של המוצר, על מספרי מעקב מזויפים, ועוד.
יתכן שמדובר בעיכוב נורמלי וסתם אנשים חסרי סבלנות, אבל קחו לתשומת לבכם.
https://imageshack.com/i/pmzzcCsUj
https://a.aliexpress.com/_vk64Pi
תודה חנן, זה מאוד אטרקטיבי. שמרתי לי למתי שאגיע למערכת החשמל לאביזרים בואן
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
סחטיין חנן על השיתוף!
צריך לדעתי גם לציין שזה 11קג נטו רק סוללות בלי מארז.. בלי אלקטרוניה... בלי קיבועים לרכיבים.
השאלה בכמה מסיימים וכמה זה עדיין נוח לנשיאה לשימוש מחוץ לרכב.
לא אומר שלא .. רק צריך להיות מודעים לאיזה משקל וגודל פיזי היחידה הזו תגיע.
נ.ב זה פק שיוכל לשמש כבוסטר? לתת כמה מאות אמפרים רגעית?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בדקתי במשובים של המוכר, כולם חיוביים מאוד. כולל בדיקת קיבול לתאים אחרים שהוא מוכר, עם תוצאות טובות. המשקל והנפח מתאימים לקיבול המוצהר.
אם מישהו בעניין של לבנות לעצמו מארז אנרגיה, לצרכנים, אולי להתנעה, זה נראה כמו דיל מהסרטים. לבנות לעצמך מארז של 13.2 וולט, 100א"ש (לפחות 90 אמיתיים, ע"פ המוכר) ב330ש"ח.
https://imageshack.com/i/pmzzcCsUj
חנן, יש מצב את כותב איזה מדריך לבנית מארז כזה?
תודה
לביא
הזמנתי.תעדכן
חנן, התאים האלו מצריכים bms חיצוני או שיש בכל תא ?
זה בלי bms
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 00:19
חנן, יש מצב את כותב איזה מדריך לבנית מארז כזה?
תודה
לביא
הבנייה הבסיסית היא ממש כלום. מחברים בטור ארבעה תאים בעזרת פסי החיבור והברגים הכלולים, וזהו. יש לך מצבר דומה למצבר חומצה עופרת.
השלב הבא הוא תלוי אפליקציה ועם אינסוף וואריאציות בהתאמה.
אם זה להתנעת רכב אז הסידור הבסיסי ביותר הוא ללא כל אביזר נוסף, בדיוק כמו במצבר חומצה עופרת. אני תמיד מוסיף נתיך ביציאה מהמארז, ליתר בטחון. זה ללא הגנה מפריקה. אם המצבר יתפרק לגמרי, הוא אבוד. דומה למצבר חומצה עופרת. לא חייבים, אבל יש מגוון הגנות לזה כשהבסיסית ביותר היא מפסק ראשי ידני.
אם זה לצרכנים, אז צריך לחבר כרטיסון ניהול, שימנע פריקת וטעינת יתר. בנוסף, לצורך הטעינה של המצבר צריך אביזר נוסף לטעינה שלו.
בקיצור,זה יותר מדי וואריאציות מלפרט. תגיד בדיוק מה האפליקציה ותקבל מתכון.
יש כאן גולש, בלי להזכיר שמות 🙂 שהבטיח לי כתבת הסבר בתמורה למתכון. אני מחכה.
- - - Updated - - -
נ.ב זה פק שיוכל לשמש כבוסטר? לתת כמה מאות אמפרים רגעית?
לפי הניתוח של הנתונים נראה שהמארז הזה יניע בקלות מנוע דיזל בנפח בינוני, 2.5-3 ליטר.
אצלי מארז בקיבול דומה מתניע מזה שנתיים את ההיילקס.
חושב לקחת שני תאים , לטעון עם CC CV פשוט בקצב 6-7 אמפר משקע מצית.
ולהוסיף BUCK BOOST ל 12V 15-20A
לפי הניתוח של הנתונים נראה שהמארז הזה יניע בקלות מנוע דיזל בנפח בינוני, 2.5-3 ליטר.
אצלי מארז בקיבול דומה מתניע מזה שנתיים את ההיילקס.
גם התאים שלך עם נתון כזה?139192
שחר גרינברג
11-07-22, 07:16
איך שהוא מצאתי את עצמי עובר בית
מקווה שבזמן הקרוב אגיע ללהרכיב מצבר
ולרשום מדריך
הבנייה הבסיסית היא ממש כלום. מחברים בטור ארבעה תאים בעזרת פסי החיבור והברגים הכלולים, וזהו. יש לך מצבר דומה למצבר חומצה עופרת.
השלב הבא הוא תלוי אפליקציה ועם אינסוף וואריאציות בהתאמה.
אם זה להתנעת רכב אז הסידור הבסיסי ביותר הוא ללא כל אביזר נוסף, בדיוק כמו במצבר חומצה עופרת. אני תמיד מוסיף נתיך ביציאה מהמארז, ליתר בטחון. זה ללא הגנה מפריקה. אם המצבר יחפרק לגמרי, הוא אבוד. דומה למצבר חומצה עופרת. לא חייבים, אבל יש מגוון הגנות לזה כשהבסיסית ביותר היא מפסק ראשי ידני.
אם זה לצרכנים, אז צריך לחבר כרטיסון ניהול, שימנע פריקת וטעינת יתר. בנוסף, לצורך הטעינה של המצבר צריך אביזר נוסף לטעינה שלו.
בקיצור,זה יותר מדי וואריאציות מלפרט. תגיד בדיוק מה האפליקציה ותקבל מתכון.
תודה רבה חנן. במקרה שלי, מצבר אביזרים שיטען ממטען dc2dc חכם.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220711/cba670412b3698ce4cc12aabcb0194d4.jpg
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 08:49
גם התאים שלך עם נתון כזה?139192
אצלי זרם הפריקה הקבוע הוא 2C.
אבל סטרטר זה לא זרם פריקה קבוע.
אני מסתכל על נתון אחר כדי לנסות להבין כמה המתח יפול בזמן סטרטר. על ההתנגדות הפנימית, ומכפיל בזרם.
רשום כאן שההתנגדות היא עד 0.8 מיליאוהם. כפול 4 תאים זה עד 3.2 מיליאוהם. תכפיל ב200 אמפר של הסטרטר של ההיילקס ונפילת המתח היא עד 0.66 וולט. בחלקיק השנייה הראשון זה יהיה יותר.
אצלי ההתנגדות של סה"כ המארז היא 4.5מיליאוהם. פחות טוב מהמארז הזה, והסטרטר בריא מאוד. מניע בטמפ' קרובות מאוד לאפס בחלקיק שנייה.
הi10 של בנותיי (1000סמ"ק, גיר ידני) מניע עם מארז של 28א"ש.
אז כן, אני משער זה שזה יניע מנוע דיזל בינוני ללא בעייה.
בהנחה שאני רוצה את זה למקרר שלי ברכב , ולא יותר , ( אני מפחד לגמור את האקופלו שהוא כלשעצמו נהדר ...) זה עדיין עולה שליש מנוסף .
מה הקונפיגורציה הכי פשוטה ?
עדיין צריך bms ?
אם אין bms איך טוענים ? עם מטען של lifepo4 אחר לאוטו , איך אני אדע מה מצב הסוללה בכלל ?
אם צריך bms ? איזה dali מתאים ?
יש למישהו רעיון למארז במידות המתאימות ?
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 08:51
חושב לקחת שני תאים , לטעון עם CC CV פשוט בקצב 6-7 אמפר משקע מצית.
ולהוסיף BUCK BOOST ל 12V 15-20A
אשמח לקישור למוצר כזה. נראה שהם פחות שכיחים. הכי חזק שאני מכיר מקטגוריית הזולים בעליאקספרס זה 10 אמפר.
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 09:02
תודה רבה חנן. במקרה שלי, מצבר אביזרים שיטען ממטען dc2dc חכם.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220711/cba670412b3698ce4cc12aabcb0194d4.jpg
קנה את זה או שווה ערך:
https://a.aliexpress.com/_uf4DEs
בחר בlifepo4 60a 4s
https://imageshack.com/i/pntzpLv6j
דבר אתי כשתרצה לחבר.
תודה תודה תודה
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 09:23
בהנחה שאני רוצה את זה למקרר שלי ברכב , ולא יותר , ( אני מפחד לגמור את האקופלו שהוא כלשעצמו נהדר ...) זה עדיין עולה שליש מנוסף .
מה הקונפיגורציה הכי פשוטה ?
עדיין צריך bms ?
אם אין bms איך טוענים ? עם מטען של lifepo4 אחר לאוטו , איך אני אדע מה מצב הסוללה בכלל ?
אם צריך bms ? איזה dali מתאים ?
יש למישהו רעיון למארז במידות המתאימות ?
כן, למצבר אביזרים חייבים bms. מצבר כזה מגיע בפעילות נורמלית לפריקה מלאה וחייבים הגנה.
נתתי ללביא קישור לbms 60 a, כי המטען שלו חזק מאוד . למקרר ולטעינה איטית יותר מ30 אמפר אתה יכול להסתפק בbms זול יותר. חפש לפי lifepo4 bms 30a.
אתה חייב אביזר שישמש כמטען.
אני ממליץ מנסיון על זה:
https://imageshack.com/i/pmgXuSvQj
https://a.aliexpress.com/_vlDUpa
אם תרצה טעינה מהירה יותר, תצטרך כנראה לעבור לקטגוריה של רכיבים במאות שקלים, או אולי למקבל רכיבים כנ"ל.
אם מספיק לך ידע מעורפל לגבי מצב טעינת המצבר, מד מתח מצבר שמראה באופן קבוע את המתח יעשה את העבודה. אם תרצה לדעת ברזולוציה גבוהה מאוד של אחוז בודד, תצטרך לרכוש ולהתקין coulomb meter.
https://imageshack.com/i/pots8FJ6j
למעט בטרקטורון, ששם חשוב לי הדיוק כדי שלא אתקע בדרך אז אני עם קולומב מטר, בשאר המארזים אני משתמש במד מתח קבוע.
לגבי מארז, לפעמים בניתי מעץ, לפעמים קניתי בעליאקספרס, ולפעמים לא ארזתי. שרינק על כל המארז וזהו.
רב תודות חנן . נראה פרויקט מעניין להפליא .
מה צריך בשביל שזה יחליף מצבר ברכב? רק חיבור בטור ,לשים במארז כלשהוא וזהו?
יסתדר עם טעינה ישירה מאלטרנטור?
והאם אפשר לחבר שניים במקביל, כמו שיש בטרופר דיזל למשל?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 10:26
תודה תודה תודה
וודא עם מוכר הbms שיש צמה כלולה, אחרת קנה ממוכר אחר שמכליל את הצמה ברכישה.
- - - Updated - - -
מה צריך בשביל שזה יחליף מצבר ברכב? רק חיבור בטור ,לשים במארז כלשהוא וזהו?
יסתדר עם טעינה ישירה מאלטרנטור?
והאם אפשר לחבר שניים במקביל, כמו שיש בטרופר דיזל למשל?
כן וכן, אני ממליץ גם להוסיף נתיך.
לגבי חיבור במקביל, כן, אין בעייה. לא בטוח שמארז כזה של 100א"ש לא יספיק לך. אני מהמר שהוא יספיק.
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 10:32
לגבי מצברי התנעה, רשמתי בעבר, אבל שימו לב לשני דברים:
1. לא מתאים לטמפ' של מתחת לאפס. בחלק מהתאים הגבול הוא ממש 0, בחלק מהתאים הגבול הוא מינוס 5. הרכב יתניע מתחת לאפס, אבל הטעינה תיפגע במצבר. כל עוד לא מניעים את הרכב אין בעיה באחסנה בטמפ' נמוכות. אם מדובר בפער של מעלות בודדות, ניתן להפעיל הרבה צרכנים לפני ההתנעה וכך לחמם מעט את המצבר.
2. כשהמצבר בתא המנוע תוחלת החיים הצפויה תיפגע מהחום. במקור היא 20 שנה. בכמה היא תיפגע? ימים יגידו.
ehudzeelim
11-07-22, 10:56
תודה על הקישור חנן,
שאלה לי אליך:
האם יש בעיה לאחסן מצבר חדש שאכין, עד שהמצבר שלי ישווק חיים?
האם צריך לטעון אותו בזמן אחסנה?
ושוב תודה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 10:59
אין בעיה לאחסן. אני מציע לבדוק את המתח פעם בשנה לראות שהפריקה העצמית, הכמעט אפסית, לא מביאה אותו לערכים לא בריאים. אם מזהים ירידה מוגזמת אז לטעון, כמובן.
עדיף לדעתי לאחסן ללא חיבור לbms, כשמדובר באחסנה של שנים. אמנם הוא צורך עשרות מיקרואמפרים בלבד, אבל בסוף גם זה מצטבר.
ehudzeelim
11-07-22, 11:20
תודה רבה, הוזמן.
אם במקרה יש למישהו לינק לפסי חיבור ומתאמים לנעלי כבל קונבנציונליות, אשמח תודה
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 11:31
נדמה לי שפסי החיבור והברגים כלולים. אם לא, עדכן ותקבל קישור לפסי חיבור.
- - - Updated - - -
אשמח לעדכון אם מישהו מקבל את התאים. המחיר נשמע טוב מלהיות אמיתי.
אשמח גם לעזור בבדיקת הקיבול.
בעבר כשהזמנתי מאלי מוצרים שהיו זולים באופן חריג יחסית לקטגוריה , הם פשוט לא שלחו או ששלחו מספר מעקב פיקטיבי, בסוף החזירו את הכסף. אף אחד מהם לא הגיע גם כעבור שנה.
בעבר כשהזמנתי מאלי מוצרים שהיו זולים באופן חריג יחסית לקטגוריה , הם פשוט לא שלחו או ששלחו מספר מעקב פיקטיבי, בסוף החזירו את הכסף. אף אחד מהם לא הגיע גם כעבור שנה.
+1
Sent from my iPhone using Tapatalk
בגלל זה אנחנו מתגלחים על זנבו של שמיל.
ehudzeelim
11-07-22, 11:59
אעדכן כשיגיע (אם יגיע)
למוכר הנ״ל יש גם תאים בקיבולת גדולה יותר, של 320ah
https://www.aliexpress.com/item/1005004200204500.html
וזה כבר נהיה מעניין מאוד לפחות בשבילי, כי 4 תאים יכולים להחליף שני מצברים אצלי בטרופר וזה מפנה לי מקום של מצבר אחד (שבו אוכל להשתמש על מנת להתקין קומפרסור למשל).
הנתונים נראים אותו דבר, וגם המחיר (אפילו כולל מע״מ) הוא אטרקטיבי לעומת היתרונות של מצבר כזה אל מול שני מצברי עופרת.
יש כמה ביקורות שהמוצר לא הגיע, ויש כמה שכן אבל יש הגנת פייפל אז מאמין שאפשר להיות רגוע.
מה אומרים?
הפחד היחיד הוא שהקיבול או נתון אחר הוא לא באמת כמו שמפורסם, ואז ״הלך״ הכסף
139194139195
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 13:16
נראה סבאבה, אולי מוגזם, אבל זה לשיקולך. שים לב לסף המכס. אני תמיד רוכש מתחתיו.
המשקל והנפח נראים מתאימים לקיבול המוצהר, וזו אינדיקציה מצוינת, למרות שראיתי פעם סרטון שמראה תא ממולא בקמח ועם תא זעיר בפנים.
ראוי לציין: רכשתי כבר כמה מאות תאים בעליאקספרס. בדקתי את הקיבול של כולם ולא נתקלתי בפערים מהותיים.
אני לא רוכש תאים שהנתונים שלהם נראים מופרכים, כי אז אני מראש מבין שאני סוחר מול שקרן.
יש כאלה דומים שמתאימים לסדרה 70 / משאיות / מערכות של 24V?
(כלומר לא לחבר שניים כאלה בטור כדי לקבל אחד של 24V הכוונה)
מראש זה תא של 3.2. כך שאתה צריך לשרשר בכל מקרה.
רק במקום לשרשר 4 אתה צריך לשרשר 8 או 7. אלא מה,
בשרשור כזה ארוך אתה מתחיל להתקל בקשיים פיזיים של אחזקת המארז. לכן פשוט יותר שניים של ארבעה תאים.
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 14:13
הטריק של בניית מצבר ללא איזון תאים עובד בעד ארבעה תאים. לא בשמונה תאים. קראתי כמה מאמרים על זה, ונדמה לי שאני מבין בערך את הסיבה.
צריך להוסיף מאזן תאים למארז. לא ביג דיל. עוד כמאה ש"ח ועוד עבודת חיווט.
הזמנתי גם אני ... בכל זאת מצבר שנת 2018, מקווה שישרוד עד שיגיע השליח מאליאקספרס.
הטריק של בניית מצבר ללא איזון תאים עובד בעד ארבעה תאים. לא בשמונה תאים. קראתי כמה מאמרים על זה, ונדמה לי שאני מבין בערך את הסיבה.
צריך להוסיף מאזן תאים למארז. לא ביג דיל. עוד כמאה ש"ח ועוד עבודת חיווט.
רגע,
רוצה לומר שהחיבור של התאים הוא ללא שום איזון (כחלק מהbms, או כל דבר דומה?).
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 16:37
אם זה למצבר צרכנים אז משתמשים בbms שגם יכול לאזן. הוא לא יעשה את זה, כי לא יהיה צורך, מהסיבה שתיכף אסביר, אבל הוא יכול.
למצבר התנעה אני לא משתמש בbms. זה יקר מדי לזרמים האלה. מעל לאלף ש"ח.
במקום זה אני דואג לכל פונקציה של הbms בנפרד, או לא דואג.
לגבי איזון תאי lifepo4: בדומה לתאי חומצה עופרת, יש להם תכונה טבעית, שלא משנה לכמה תטעין אותם מעל 90 אחוז, הם ידעכו תוך כמה שעות ל90 אחוז 3.31 וולט.
בנסיעה אתה טוען אותם ל3.5 וולט. 14 וולט לכלל המצבר. אחריה הם דועכים ל3.31 וולט, ואז הם כולם מאוזנים.
חנן,
מצבר כזה שמחובר דרך ממסר המחבר אותו אחרי סוויץ למצבר הנעה, לא מרגיש את עומס ההנעה?
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 17:05
אופן חיבור כזה לא הוצע על ידי.
אני כתבתי שחייבים לטעון את מצבר האביזרים בעזרת אביזר ייעודי שקובע את המתח והזרם. האביזר הזה הוא חד כיווני.
אז רגע,
איפה כתבת על טעינה ישירות מהאלט?
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 17:21
במצבר התנעה.
חנן,
הבנו בזכותך ואחרים כאן שבקרת טעינה למצבר צרכנים זה לא בשמיים.
על פנו המחסום/מגבלת בטיחות המשמעותית של התקנה בתא מנוע פחותה לפי מה שאתה כותב, וזה החידוש.
במצבר התנעה.
המצבר לא יודע אם הוא להתנעה או לצרכנים…..
אז אפשר לחבר אתו פשוט לטעינה ישירות?
ואם הוא מצבר יחיד?
חנן-ג'יפולוג
11-07-22, 19:33
הוא יבין, בדרך הקשה :)
מצבר התנעה מטבעו לא מגיע לפריקות עמוקות, אז גם זרם הטעינה שלו לא גבוה ולא ממושך. בכל מקרה, גם אם נרצה אנחנו לא יכולים להגביל את הזרם כי אלטרנטור חייב להיות מחובר ישירות למצבר. ככה הוא עובד. אין לנו פה אופציות לשחק איתן.
מצבר אביזרים שהתרוקן, ועכשיו מחברים אותו ישירות לאלטרנטור ללא הגבלת זרם, יקבל זרם גבוה, ולמשך זמן ארוך. אני מעדיף לנצל את הפריבילגיה שיש לי ברגע שהוא מוגדר כמצבר צרכנים להגביל את הזרם הזה באופן מלאכותי. זה גם בריא יותר לתאים, וגם מקל על הדרישות בסלילת המוליכים. זה גם מעמיס פחות על האלטרנטור. בנוסף, אני משתמש בפריבילגיה של זרמים נמוכים במצבר אביזרים להתקין עליו bms זול מאוד, שיגן על המצבר מפריקות מוגזמות, שהן חלק תקין בחייו של מצבר אביזרים. אם תנסה להעביר דרך bms כזה זרמי טעינה גבוהים מדי, הוא יתנתק במקרה הטוב וישרף במקרה הרע.
חנן,
למה לא לקחת BMS קטן וזול, לחבר במקביל לכל התאים (לא לצרוך ולא לטעון) , ולבנות מעגל פשוט שיספק אינדיקציה למצב התאים?
במקרה של כשלון נקודתי באחד התאים, זה יכול להציל את שאר התאים.
נדמה לי שאפילו נתקלתי פעם ב BMS עם לדים מובנים לאינדיקציה.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 00:58
אין מניעה. גם באלאנסרים ייעודיים באים עם לדים שנותנים אינדיקציה לפעולת האיזון שמתרחשת באירוע כזה.
חנן,
אם כך התכנית היא כזו:
1. להזמין 2 תאים בכל פעם כדי לא לעבור את מגבלת המכס.
2. לארגן מארז ראוי ל - 4 תאים.
3. לקבל ממך המלצה ל - BMS ל - 4 תאים ול - 8 תאים בטור שיחליפו מצברי עופרת/חומצה 'רגילים' כמצברים ראשיים / יחידים.
האם אקבל אורך חיים טוב יותר מהתאים הללו? (בהשוואה למשל למצבר אופטימה כחול / צהוב?)
מה אומר?
בכבוד
PW
קיבלתי הודעה מהמוכר שעקב השילוח הימי, המשלוח יכול לקחת 3-5 חודשים ואין לפתוח מחלוקת אם מסכימים לכך בפרק הזמן הזה.
לא מודאג לגבי החזר במקרה שלא יגיע, אבל זה הרבה זמן למצבר בן 4 למשוך ... מקווה שלא ימות לי בינתיים.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 08:01
אם התאים יהיו בתא המנוע, אורך החיים יהיה לא ידוע. אין עם זה מספיק נסיון.
בתנאי סביבה נוחים יותר אורך החיים צפוי להיות 20 שנה ויותר.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 08:55
לגבי איזון תאי lifepo4: בדומה לתאי חומצה עופרת, יש להם תכונה טבעית, שלא משנה לכמה תטעין אותם מעל 90 אחוז, הם ידעכו תוך כמה שעות ל90 אחוז 3.31 וולט.
בנסיעה אתה טוען אותם ל3.5 וולט. 14 וולט לכלל המצבר. אחריה הם דועכים ל3.31 וולט, ואז הם כולם מאוזנים.
תמונה טובה מאלף מילים, זה מהI10 של בנותיי:
למי שעוקב אחרי מתח המנוחה של המצבר שלו, זו אינדיקציה מצוינת למצב שבו אחד התאים לא מאוזן ביחס לאחרים. אתה מצפה לראות על מצבר במנוחה 13.25 וולט. אחרת משהו לא בסדר.
https://imageshack.com/i/pmSRZkqvj
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 09:32
2. לארגן מארז ראוי ל - 4 תאים.
3. לקבל ממך המלצה ל - BMS ל - 4 תאים ול - 8 תאים בטור שיחליפו מצברי עופרת/חומצה 'רגילים' כמצברים ראשיים / יחידים.
סידור של שני מארזים נפרדים עם ארבעה תאים כ"א עם BMS של שמונה תאים בעייתי מבחינת החיווט. מהBMS יוצאים ארבעה חמישה חוטים לכל מארז, אז איך אתה מסתובב עם זה? או שאתה מתקין את שני המארזים על הרכב, מחווט אותם, ולא מזיז אותם יותר מהמקום בחיים?
לא נשמע לי נוח הסידור הזה. אם כבר מצבר 8 תאים עם BMS אז שיהיה במארז אחד, או לפחות על תשתית אחת (פלטת עץ למשל שעליה מקובעים שני מארזים) .
אם ניקח בחשבון שבהרבה BMSים יש משמעות לסדר חיבור החיווט אז בכלל זה עושה את התמונה מורכבת יותר.
סידור של שני מארזים נפרדים עם ארבעה תאים כ"א עם BMS של שמונה תאים בעייתי מבחינת החיווט. מהBMS יוצאים ארבעה חמישה חוטים לכל מארז, אז איך אתה מסתובב עם זה? או שאתה מתקין את שני המארזים על הרכב, מחווט אותם, ולא מזיז אותם יותר מהמקום בחיים?
לא נשמע לי נוח הסידור הזה. אם כבר מצבר 8 תאים עם BMS אז שיהיה במארז אחד, או לפחות על תשתית אחת (פלטת עץ למשל שעליה מקובעים שני מארזים) .
אם ניקח בחשבון שבהרבה BMSים יש משמעות לסדר חיבור החיווט אז בכלל זה עושה את התמונה מורכבת יותר.
אם אני נצמד למה שקיים בתא המנוע, הכי הגיוני ומעשי לשים 4 תאים יחד במיקום של כל מצבר 2X ובאמת לחווט את כל השמונה ל - BMS.
חיווט של פעמיים 4 תאים לא נראה משהו מסובך יותר מדי. אם זה יחיה יותר משני מצברי אופטימה - בכלל הרווחתי.
השאלה איך זה מתנהג בהתנעות, בשימוש בכננת, בהחזקת מקרר 24V פועל בליל חניה?
(וכמובן - קישור ל - BMS מתאים. אני אפילו לא יודע איך להתחיל לחפש...)
למה לא שני מארזים נפרדים, כל אחד עם ה BMS שלו?
בתחילת הדרך, שעבדתי עם המארזי LEV40, היו לי שני מארזים שנתנו בערך 30AH. בגלל החשש משריפה (כתבו פה שזה פצצה מתקתקת...) העדפתי לא לנסוע עם הרבה סוללות, מחוברות קבוע ברכב. ביום יום, וטיול של יום אחד, נסעתי עם מצבר אחד, זה מספיק.
לטיול שני 2-3 ימים, ובעיקר שיותר חם, ויושבים יותר ליד איזה מקור מים או צל (והמנוע לא עובד), 30AH היה גבולי, ואז הייתי מוסיף מצבר נוסף (חיבור מקבילי).
האתגר היחידי בסידור הזה, הרגע של החיבור הראשוני. צריך ששני המצברים יהיו באותה רמת טעינה (אני תמיד טענתי למלא), אחרת יכולים להתפתח זרמים חזקים.
המארז נראה כך-
139201
יש יציאה נפרדת, אנדרסון, להתנעה (בוסטר) שלא עובר דרך ה BMS.
החיבור של ה BMS יוצא דרך נתיך, ויש שם זוג מחברים (זכר ונקבה במקביל).
בהנחה שברכב יש (נגיד נקבה), שאני מחבר את המצבר הזה (באמצעות המחבר הזכר) נשאר מחבר נקבה פנוי לחיבור המצבר הבא.
דרך אגב, הפסים של הפלציב על המכסה - ברגע שהייתי מוסיף מצבר שני, הוא היה מונח על הראשון, הפלציב דואג שהם לא ירעישו.
שעברתי ל LifePo , הכנסתי 4 מצברים, כל אחד עם ה BMS שלו, לתוך מארז אחד (אני פחות חושש משרפה, אז לא אכפת לי ממצבר גדול ביום יום).
אין לי אינדקציה חיצונית למצב התאים (רק של המארז כולו). ברגע שהמארז יתחיל לפרוק (20 שנה???) אני אתחיל לחשוד.
קיבלתי הודעה מהמוכר שעקב השילוח הימי, המשלוח יכול לקחת 3-5 חודשים ואין לפתוח מחלוקת אם מסכימים לכך בפרק הזמן הזה.
לא מודאג לגבי החזר במקרה שלא יגיע, אבל זה הרבה זמן למצבר בן 4 למשוך ... מקווה שלא ימות לי בינתיים.
רגע שניה.
מחיר זול, ומוכר שמבקש שלא תפתח דיספיוט? תוודא שהזמן שסוכם ביניכם לא חורג מהזמן שעלי מקציבים לך לפתוח מחלוקת (75 יום כמדומני), במיוחד כשמוצהר זמן משלוח קצר בהרבה בדף המוצר.
כי ברגע שזה חולף, אין לך עם מי לדבר.
בנוסף,
יש 74 הזמנות אבל רק חוו"ד אחת? שהיא כמובן של 5 כוכבים?
א. שום דבר שקשור בסינים ועוקץ לא צריך להפתיע.
ב. בעיות שרשרת האספקה הן אמיתיות ומשלוח ימי אכן יכול להתעכב חודשים.
ג. 300 ומשהו השקלים נמצאים בסיכון נמוך מאד (הסיכון היחיד הוא שאשכח לדרוש החזר), כמובן שאפתח מחלוקת ברגע שהזמן הקצוב יתקרב - ולו בשביל לקבל תוספת זמן.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 10:57
זיו, זה חיבור בטור, לא במקביל. כבר דיברנו על זה פעם. יש יצרנים שמרשים עד ככה וככה מצברים בטור, יש רבים שאוסרים לחלוטין. לא בטוח שהבנו טוב את הסיבות. אני מעדיף להימנע מכך, אם ניתן, ובמקרה הנוכחי אני לא רואה סיבה שלא לעבוד עם שמונה תאים בטור תחת ניהול BMS אחד.
למה לפתור צרות שניתן לא להיכנס אליהן?
שאלת תם:
אני מתכנן להזמין 4 סוללות כאלו, לחבר אותן בטור, לשים אותם במארז ולהתקין בתא המטען.
לסלול כבל מהמצבר הראשי למטען DC2DC איכותי (משהו בסגנון Redarc 1225d) ומשם למארז עם הסוללות הללו.
המארז יפעיל מדחס, מקרר וצרכנים אחרים.
האם אני בדרך הנכונה?
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 11:05
הוסף BMS לתמונה, וכן, מצוין. שים לב מתי אתה מבצע את הטעינה: לפי מצב מנוע, מונע, לא מונע, סוויץ' פתוח, ידני? VSR? העיקר שמצבר ההתנעה לא ייפרק.
אצלי לעומת זאת מופיע בפרטי ההזמנה:
Estimated delivery date: Sep 16, 2022
גם אלי שלח המוכר אותה הודעה עליה אתה מדבר, ופשוט עניתי ש"אני לא מוכן לזמן הגעה ארוך יותר מהגנת הקונה של עליאקספרס".
נראה מה יהיה.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 11:44
יש 74 הזמנות אבל רק חוו"ד אחת? שהיא כמובן של 5 כוכבים?
אני מניח שאתה מדבר במשובים ספציפיים על התאים האלה? כי בכללי יש למוכר הזה מעל 200 משובים ומעל 97 אחוז חיוביים.
אם הוא התחיל למכור את התאים האלה עכשיו, במחיר לא סביר, ועם זמן משלוח ימי ארוך, אז זה די הגיוני שיהיו ים של הזמנות וכלום משובים.
זיו, זה חיבור בטור, לא במקביל. כבר דיברנו על זה פעם. יש יצרנים שמרשים עד ככה וככה מצברים בטור, יש רבים שאוסרים לחלוטין. לא בטוח שהבנו טוב את הסיבות. אני מעדיף להימנע מכך, אם ניתן, ובמקרה הנוכחי אני לא רואה סיבה שלא לעבוד עם שמונה תאים בטור תחת ניהול BMS אחד.
למה לפתור צרות שניתן לא להיכנס אליהן?
לא יודע למה אתה מתכוון, אבל אני יודע שמה שהצעתי פה זה חיבור מקבילי של שני מצברים.
כתבתי במפורש " ויש שם זוג מחברים (זכר ונקבה במקביל).
במקרה שלי, כל המטרה היתה להגדיל את הקיבול.
אני התייחסתי רק לרעיון של לחלק לשני מארזים (במקרה של שימוש ב BMS).
במקרה של PW (ששאל במקור) הוא רוצה לשים שתי רביעיות נפרדות, וציין במפורש שהוא רוצה לשים BMS.
ולכן אין שום בעיה אכן לעשות את עם שני BMS נפרדים.
ה BMS בכלל לא יודע שיש עוד BMS אחר שעוזר לו (או מתחרה אתו בטעינה).
למה בכלל לשים BMS (או למה לא) ואיך זה מסתדר במצב שהמצברים מחליפים את המצברים הראשיים, ורוצים להפעיל כננת......
זה כבר בעיה שלך להסביר.
אין שום קשר בין מערכת הטעינה של I10 מודרני לבין רכב שטח בין 10-20 שנה (שלא להגיד 30), ואני לא בטוח שכולם פה מבינים את זה.
אני מנסה להתרחק מהדיון הזה. לי ברור, שאצל מישהו זה לא יסתיים טוב.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 12:05
PW דיבר על חיבור בטור של שמונה תאים, ולסידור הזה הגבתי. כן פספסתי שהוא מדבר על מצבר התנעה ולכן BMS פחות רלוונטי כאן. רשמתי כבר בעמוד הראשון של הדיון שלמצבר התנעה אני לא מרכיב BMS.
באלאנסר כן רלוונטי אז הבעייה שהצגתי של חיווט משותף לשני מארזים נפרדים נשארת בעינה.
ehudzeelim
12-07-22, 12:12
אין שום קשר בין מערכת הטעינה של I10 מודרני לבין רכב שטח בין 10-20 שנה (שלא להגיד 30), ואני לא בטוח שכולם פה מבינים את זה.
אני מנסה להתרחק מהדיון הזה. לי ברור, שאצל מישהו זה לא יסתיים טוב.
לפני שאתה מתרחק..
אולי אתה יכול להסביר בקצרה מה יכולה להיות הבעיה ברכבים ישנים?
תודה
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 12:15
מצטרף לשאלה. אני מזה שנתיים עם מארז LIFEPO4 להתנעה בהיילקס 95.
PW דיבר על חיבור בטור של שמונה תאים, ולסידור הזה הגבתי. כן פספסתי שהוא מדבר על מצבר התנעה ולכן BMS פחות רלוונטי כאן. רשמתי כבר בעמוד הראשון של הדיון שלמצבר התנעה אני לא מרכיב BMS.
באלאנסר כן רלוונטי אז הבעייה שהצגתי של חיווט משותף לשני מארזים נפרדים נשארת בעינה.
8 בטור == 3.2V X8 זה לא מתאים לרכב (חוץ ממי שיש לו קומפרסור 24V ברכב) :-)
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 12:49
זה מתאים ל73 של pw.
אם כבר אז נראה לי שברכבים החדשים יכולות להיווצר בעיות, עם כל החוכמולוגיה המיותרת שפתאום החליפו לה טכנולוגיה של המצבר ...
לפני שאתה מתרחק..
תודה
אני באמת לא רוצה להכנס לדיון הזה, וגם לא עשיתי יותר מדי שעורי בית על כל הפרטים, אבל יש הבדל גדול, בין חנן שמבין מה הוא עושה, ויכול "לגשש" ולהתקדם, לבין אנשים שממש לא מבינים והולכים לחבר תאי מצבר שיכולים להלחים ברזלים ברגע.
כמה פעמים חנן פרק את ה LIFEPO שלו בהיילקס עד הסוף והניע? אני מכיר אנשים בלי מודעות, שפורקים את המצבר שלהם עד הסוף מספר פעמים כל שנה (משאירים אורות, ולא כמו חנן, אין להם ארדוינו שמנתק).
בגדול, מה שהתכוונתי מתייחס לשילוש של מצבר, אלטרנטור ווסת הטעינה.
ברכבים ישנים, יש בכלל ווסתים "מכנים", אח"כ התחילה אלקטרוניקה, ובחלק מהמקרים אלו ווסתים חיצוניים, ובחלק הם מובנים באלטרנטור, ובשלב מאוחר האחריות בכלל עברה למחשב של הרכב והאלגוריתמיקה של הטעינה השתכללה כולל שליטה על הזרמים וטמפ' וכו'.
בגלל שמדובר בזרמים חזקים, אין (לפחות לא ברכבים הישנים) הגבלה לזרם הטעינה. יש שם איזה חישוב שמשקלל את ההתנגדות הפנימית, וההתנהגות של המצבר (עופרת), ומישהו שבדק את השילוב הזה בכל התנאים.
כל מה שאמרתי הוא שהמערכות טעינה האלו שונות אחת מהשניה, ואני הייתי מאוד נזהר, מלהשליך ממערכת אחת לשניה.
חנן (והדיון) פה, מאוד מרוכז בסוללה ובשרידות של LIFEPO, אני חושש לא פחות משאר המערכת.
אז מי שמבין, ויכול במכוון, לקחת את המערכת לפינות, ולמדוד טמפ' וזרמים, ולהבין מה זה אומר....אני האחרון שאהיה נגד (אני חושב שאני מהחלוצים פה להשתמש בליתיום, ולא רק ברכב).
אבל לתת "המלצה" לפתרונות כאלו, שלא נבדקו עם כל האפשרויות, נראה לי מפחיד.
למצברים האלו יש התנגדות פנימית אפסית, והם מגיעים לזרמים מפחידים, זה שורף ומלחים כל דבר.
תזהרו.
לעשות סיפור ארוך, קצר - אני חושש מזרמים חזקים שיכולים להתפתח ומההשפעות שלהם. למשל, מה קורה שהאוטמט של הסטרטר נתפס? מה קורה לכבל של ההזנה? מה קורה לאלטרנטור שהמצבר הגיע לפריקה עמוקה ( ועכשיו יטען בזרם מכסימלי, הרבה זמן)?
ועוד הערה "סוציולוגית" קטנה -
אנשים רצים לספר על ההצלחות, פחות לחלוק בכשלונות ובעיות.
כל מי שעוסק בבניות כאלו, חייב להניח שמוקדם או במאוחר, תהיה לו תקלה \ שגיאה.
כדאי שנבין את גבולות הגיזרה \ נזק של הכיוון הזה.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 13:19
חפש טוב טוב בכל הפורום, זיו. לא תמצא פעם אחת שהמלצתי על התקנת מצבר ליתיום כמצבר התנעה.
אני מציג את מה שאני עושה, עם התובנות והלקחים. הצגתי גם כשדברים עבדו פחות טוב בהתחלה, כמו הממסר הראשי והbms.
אני מציג גם את ההסתייגויות ואת סימני השאלה.
אם מישהו מחליט ללכת על זה, אהלן וסהלן. בסוף אנחנו עדיין ג'יפולוג, משוגעים וזה.
צריך לזכור, אנחנו לא ממש ממציאים את הגלגל. אופנועים משתמשים בזה כבר שנים, ולאט לאט זה מגיע גם למכוניות.
צריך לזכור, אנחנו לא ממש ממציאים את הגלגל. אופנועים משתמשים בזה כבר שנים, ולאט לאט זה מגיע גם למכוניות.
אני ממש לא רוצה להכנס לוויכוח הזה, אבל הערות מהסוג הזה, הן הבעיה שאני מנסה להזהיר מהן.
אני בכלל לא דואג ליתיום, אני דואג למסביב שתוכנן למצבר עופרת ועכשיו מחברים ליתיום.
ההערה על האופנועים, בין לא רלוונטית, לבין הטעיה ( בנסיבות של הדיון על ההתאמה של המערכות מסביב).
אין שום ספק שזה אפשרי, ואפילו עדיף.
רק צריך לוודא שזה נעשה נכון.
אני מאלו שלא מבינים בחשמל... ומהמעט שלמדתי אני רואה בעיות בשימוש למצבר ראשי ב-
הפעלת כננת .. צריכה של מאות אמפרים.
טעינה.. התחממות האלטרנטור.
טמפ בתא המנוע.. רוב התאים לא נועדו לעבוד מעל 55מעלות צלסיוס.
עד שלא ימצאו לזה פתרונות אני לא קופץ למים ומחליף את המצבר הראשי בליתיום.
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 20:05
... אני דואג ...
אין שום ספק שזה אפשרי, ואפילו עדיף.
רק צריך לוודא שזה נעשה נכון.
סבאבה לדאוג, אבל יש כאן אנשים שרוצים לעשות, ומצפים לעזרה. תן להם עצות. וודא שהם יעשו את זה נכון. יותר אפקטיבי מלהפיץ חרדות ללא הצבעה מסודרת על הביסוס שלהן. משהו מציק? תראה את הניתוח המדויק של מה שמציק (אולי זה יאפשר לי להציג דעה אחרת, כי על זעקות גוועלד אני לא יודע להגיב עניינית), ותראה פתרון.
ואם אתה לא מעוניין להיכנס, זה ממש מקובל. לא חייבים. אבל להיכנס לאולם מלא אנשים ולצרוח "פצצה" זה לא כזה סבאבה.
ואפרופו פצצה: כבר שמעתי ממך לפחות פעמיים את המינוח הזה, בדיונים שקשורים ללייפפו4, ועל זה אני ממש מתפלא. אתה יודע שזה לא קשור, אתה יודע שהדיון ההוא היה על ליתיום קובלט, אתה יודע שהסוללות האלה לא מתפוצצות תחת התעללויות מדעיות מסודרות ומתועדות, קשות ביותר, כולל פריקת וטעינת יתר, פגיעות חיצוניות, החדרת מסמר, חימום בתנור ועוד ועוד. הן בוודאי בטוחות יותר ממצברי חומצה עופרת שכבר גרמו לאינספור נפגעי חומצה. אז למה להפיץ היסטריה?
יש תאי lifepo4 עם קבוע C גבוה משמעותית מ- 1 ? וגם לטעינה ?
יש 0.5c
https://m.alibaba.com/product/1600122278203/EVE-LF80-Lifepo4-Battery-Cells-3.html
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 20:50
יש תאי lifepo4 עם קבוע C גבוה משמעותית מ- 1 ? וגם לטעינה ?
אלה התאים שאני עושה בהם את השימוש הנרחב ביותר:
https://imageshack.com/i/pnLFDCHyj
פריקה:
4c קבוע.
6c ל30 שניות.
טעינה:
2c
4c לעשר שניות.
סבאבה לדאוג, אבל יש כאן אנשים שרוצים לעשות, ומצפים לעזרה. תן להם עצות. וודא שהם יעשו את זה נכון. יותר אפקטיבי מלהפיץ חרדות ללא הצבעה מסודרת על הביסוס שלהן. משהו מציק? תראה את הניתוח המדויק של מה שמציק (אולי זה יאפשר לי להציג דעה אחרת, כי על זעקות גוועלד אני לא יודע להגיב עניינית), ותראה פתרון.
ואם אתה לא מעוניין להיכנס, זה ממש מקובל. לא חייבים. אבל להיכנס לאולם מלא אנשים ולצרוח "פצצה" זה לא כזה סבאבה.
ואפרופו פצצה: כבר שמעתי ממך לפחות פעמיים את המינוח הזה, בדיונים שקשורים ללייפפו4, ועל זה אני ממש מתפלא. אתה יודע שזה לא קשור, אתה יודע שהדיון ההוא היה על ליתיום קובלט, אתה יודע שהסוללות האלה לא מתפוצצות תחת התעללויות מדעיות מסודרות ומתועדות, קשות ביותר, כולל פריקת וטעינת יתר, פגיעות חיצוניות, החדרת מסמר, חימום בתנור ועוד ועוד. הן בוודאי בטוחות יותר ממצברי חומצה עופרת שכבר גרמו לאינספור נפגעי חומצה. אז למה להפיץ היסטריה?
חנן,
בבקשה, תקח נשימה עמוקה, תשתה כוס מים....
ובא נדבר בשקט.
אני חוזר ואומר, אתה מפוקס על המצבר ( ומה ההבדלים בינהם) ואני מכוון את הדאגות שלי למערכות שמסביב ואיך זה יעבוד ביחד.
לגבי האמירה על פצצה מתקתקת, זה תמיד נאמר בציניות, ומי כמוך יודע שמעולם לא קיבלתי את האמירה הזו, ואני מהראשונים להשתמש בליתיום.
אז בבקשה, הנה שאלה ממוקדת, בכל סוגי הווסתים שאתה מכיר, מה שומר על המערכת ( לא על המצבר) מזרמי טעינה חזקים מדי?
מה קורה לאלטרנטור שמקצרים לו את היציאות?
מה קורה ששמים עומס של חצי אוהם? 1 אוהם?
חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 22:02
או, הצליח לי.
למיטב ידיעתי אין הגנה מלאכותית מזרמי טעינה גבוהים מדי, למעט נתיך במקרים מסוימים.
מה מגביל? פער המתחים בין האלטרנטור ובין המצבר, חלקי סה"כ ההתנגדויות במעגל.
פער המתחים בין מצבר חומצה עופרת טעון לעשרה אחוז ובין מצבר לייפפו4 טעון לעשרה אחוז הוא כוולט אחד. הלייפפו4 גבוה יותר.
אז סה"כ המתח שמניע את הזרם במעגל הוא כ1.2 וולט בלייפפו4 מול 2.2 וולט בחומצה עופרת. בהתנגדות מעגל זהה הזרמים עם מצבר הליתיום יהיו נמוכים כמעט פי שתיים.
אבל ההתנגדויות של המצברים שונות. צריך לבדוק מהי ההתנגדות הפנימית של מצבר חומצה עופרת.
שווה בדיקה ומדידה.
זה בלי להיכנס לעובדה שמצברי התנעה בכלל לא אמורים להיות בנקודה הזו, ואיך מונעים את זה מלכתחילה, אבל זה עוד דיון.
חנן, רשמת שבשביל לבנות מצבר התנעה,אין צורך ב BMS, רק חיבור בטור והוספת נתיך.
איזה גודל נתיך? הוא אמור לעמוד במאות אמפרים של סטרטר
יש המלצות מה לחפש?
ehudzeelim
12-07-22, 23:35
אם נניח שההתנגדות של מצבר עופרת חומצה היא 20 מיליאום, כלומר פי 4, זרם טעינה יהיה בערך כפול (לפי הנתון של הפרש 1 וולט שנתת לעיל) במצבר lifepo4, איך אפשר לדעת אם תהיה בעיה עם זרמים כאלה?
או אם לשאול הפוך: איך אני קובע (אם בכלל אפשרי) מהו זרם הטעינה המירבי המותר?
מצבר agm איכותי כמו אופטימה או דומים נהנה מהתנגדות פנימית של 3 מיליאום.
אז הפרש המתחים מחד בין מצבר שנפ רק לבין מתחמהטעינה, וההתנגדות הפנימית מאידך - לפי חוק אום יקבעו מה זרם הטעינה שהמצבר מושך. עד כאן כבר הוסבר.
מצד שני לכל מצבר יש ערך טעינה רצוף מותר וזרם טעינה מותר לטווח קצר. זה כתוב בדפי הנתונים.
מצד שלישי מה נעשה ולאלטרנטור יש מקסימום שהוא יודע לתת. והוא ממש אבל ממש לא נהנה לתת את המקסימום יותר מזמן קצר מאוד. אז בסופו של דבר גם אם מצבר agm יודע למשוך ולא אכפת לו לקבל זרמים גבוהים מאוד, ואם מצבר ליתיום ברזל יודע למשוך מאות אמפרים ויותר לו להיטען ב 2c נגיד - האלטרנטור יהיה זה שמגביל. ולכן דובר במקרה של מצבר צרכנים שבאמת מתרוקן - על אביזר שיגביל את זרם הטעינה. ולכן זיו כתב שצריך להסתכל על כל המערכת ולא רק על המצבר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
13-07-22, 00:02
בi10 שמתי נתיך של 200 אמפר, ובהיילקס שמצויד בכננת נדמה לי שהרכבתי נתיך של 500 אמפר.
נדמה לי שקוראים לסוג הנתיך הזה ANL.
https://imageshack.com/i/poKQpoaOj
חנן-ג'יפולוג
13-07-22, 00:10
תזכרו שרשמתי "סה"כ ההתנגדויות במעגל" שזה כולל כבלים, חיבורים, נתיכים, ותאי המצבר. המצבר רחוק מלהיות הרכיב היחיד במעגל, ולדעתי יתכן שהוא אפילו ההתנגדות הקטנה יחסית בו. אם זה באמת המצב אז לא יהיה נכון לחשוב שאם התנגדות מצבר הליתיום קטנה יותר משל החומצה עופרת, אז הזרם יגדל. יש את העניין של פער המתחים, וכמו שהראיתי, בליתיום הפער הנ"ל דווקא מקטין את הזרמים.
לגבי זרם הטעינה המירבי של המצבר, רשום בנתונים שלו.
האלטרנטור, גם אם יודע לתת 100 אמפר למשל, מאוד לא יאהב לעשות את זה זמן רב, אבל אנחנו לא יודעים, כאמור, שזה בכלל קורה.
מדדתי בזמנו עם מודד צבת 50 אמפר טעינה של מצבר עופרת רגיל שהתרוקן לגמרי, בערך 10 דקות אחרי התנעה עם בוסטר (כלומר אחרי 10 דקות נסיעה). האלטרנטור אמור להיות 80 או 90 אמפר.
ehudzeelim
13-07-22, 09:53
תזכרו שרשמתי "סה"כ ההתנגדויות במעגל" שזה כולל כבלים, חיבורים, נתיכים, ותאי המצבר. המצבר רחוק מלהיות הרכיב היחיד במעגל, ולדעתי יתכן שהוא אפילו ההתנגדות הקטנה יחסית בו. אם זה באמת המצב אז לא יהיה נכון לחשוב שאם התנגדות מצבר הליתיום קטנה יותר משל החומצה עופרת, אז הזרם יגדל. יש את העניין של פער המתחים, וכמו שהראיתי, בליתיום הפער הנ"ל דווקא מקטין את הזרמים.
לגבי זרם הטעינה המירבי של המצבר, רשום בנתונים שלו.
האלטרנטור, גם אם יודע לתת 100 אמפר למשל, מאוד לא יאהב לעשות את זה זמן רב, אבל אנחנו לא יודעים, כאמור, שזה בכלל קורה.
אם ככה, בהנחה שהתנגדות מעגל הטעינה קבועה, ואני מודד את הפרש ההתנגדויות בין מצבר עופרת חומצה ל-lifepo4,
האם לא ניתן להוסיף נגד בגובה ההפרש הנ"ל, ועל ידי כך להגן על המעגל מזרמים גבוהים מדי?
אני מבין שגם התנגדות המצבר אינה ערך קבוע ומשתנה בהתאם לרמת הטעינה, לכן כדי לדעת את ההפרש אצטרך לבדוק את הפרש ההתנגדויות בין המצברים במצב פרוק?
או שבגלל פער המתחים שציינת תוספת נגד תגרום לכך שבמצב רגיל אקבל זרם טעינה נמוך מדי?
חנן-ג'יפולוג
13-07-22, 10:02
לא הייתי מבצע שום שינוי לפני שהייתי מודד ורואה שבכלל יש שינוי לרעה. זו דאגה תיאורטית שהועלתה ע"י זיו, שנראה לי שלא לקחה בחשבון את שינוי מתחי המצברים. צריך לבסס אותה קודם במדידה. מאוד יתכן שהמצב בכלל הפוך.
ולמרות שזה עוד דיון, אני מזכיר שלא צריך בכלל להגיע לאיזורים האלה עם מצבר התנעה, אז לתפור פתרון לאירוע שלא צריך לקרות, לבעיה שלא הוכח שהיא קיימת? מציע לעצור את הסוסים.
אסף כתב שהתנגדות האופטימה שלו היא 3 מיליאוהם, וההתנגדות של התאים שהצעתי היא "עד 3.2 מיליאוהם".
לאט לאט.
ehudzeelim
13-07-22, 11:51
כן ברור שהכל תאורטי כרגע,
רק מעוניין להבין את המערכת ודרכי פתרון לתרחישים אפשריים.
תודה על התשובות
ולמרות שזה עוד דיון, אני מזכיר שלא צריך בכלל להגיע לאיזורים האלה עם מצבר התנעה, אז לתפור פתרון לאירוע שלא צריך לקרות, לבעיה שלא הוכח שהיא קיימת? מציע לעצור את הסוסים.
לא צריך זה לא אומר שלא קורה... למשל אם שוכחים אורות דלוקים. ואז מה ?
חנן-ג'יפולוג
13-07-22, 12:47
יש מגוון פתרונות, אבל סיכמנו שזה דיון נוסף.
במקרה שלי, האיי10 מכבה אורות עצמאית, ובהיילקס המצבר מנותק מהעולם כשהרכב לא מונע.
צריך לזכור שהבעייה של זרמי טעינה גבוהים וממושכים היא גנרית. בוש למשל מגדירים לא לטעון בעזרת האלטרנטור מצבר שהתרוקן, אלא לטעון עם מטען חיצוני, אחרת האלטרנטור עלול להיפגע. זה שאף אחד לא שם על זה והכדור ממשיך להסתובב זו עוד נקודה למחשבה.
לכן, אם רוצים לדון על זה, אני מציע לפתוח פוסט נפרד. אין לזה קשר לליתיום וחבל לייצר כאן תת דיון שיבלבל.
בi10 שמתי נתיך של 200 אמפר, ובהיילקס שמצויד בכננת נדמה לי שהרכבתי נתיך של 500 אמפר.
נדמה לי שקוראים לסוג הנתיך הזה ANL.
https://imageshack.com/i/poKQpoaOjוזה מספיק לזרם התנעה?
נשמע קצת גבולי ,לא? מנוע קצת עייף, סטרטר ארוך, וכו'
אני רואה גם שהמקסימום שיש בעלי זה 600 אמפר,אם זה לא יספיק (טרופר דיזל שצריך שני מצברים להנעה), חיבור של שניים במקביל (שני 400 אמפר למשל) שקול לכפול (800 אמפר)?
ehudzeelim
13-07-22, 22:16
במוסו על הנעל כבל של המצבר יש 3 פיוזים, אחד של הסטרטר, אחד של האלטרנטור, ועוד אחד ששכחתי כרגע. כולם פחות מ-100 אמפר. אם אני זוכר נכון, זה של הסטרטר 90 אמפר.
הזמנתי 350A שזה הרבה מעל מה שנחוץ, זרם רגעי של כמה מאות אמפר לפני שהסטרטר מתחיל להסתובב, לא יתיך פיוז slow blow גם לא פיוז של 100A.
אצלי על כבל הכננת פיוז מגה של 400 אמפר. הסטרטר לוקח חצי בערך.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
13-07-22, 23:35
אין לי מה להוסיף על דברי החוכמה שלפניי. אם מנעל הכבל המקורית כל הכבלים שיוצאים הם כבר עם נתיכים, אז בכלל אין מה להוסיף נתיך.
אהוד, אתה בטוח ש90 אמפר? נשמע לי די נמוך. הסטרטר של ההיילקס שלי מוגדר כשני קילוואט, שזה כ170 אמפר.
לשאלתך, עופר, כן. שני נתיכים מקבילים זו דרך לגיטימית להגנה וסוכמים את ערכיהם כדי לקבל את ערך ההגנה הכולל.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 01:28
"Starter draws from 160 to 200 A current on medium sized engine."
ehudzeelim
14-07-22, 07:55
אהוד, אתה בטוח ש90 אמפר? נשמע לי די נמוך. הסטרטר של ההיילקס שלי מוגדר כשני קילוואט, שזה כ170 אמפר.
הייתי בטוח עד ששאלת אז הלכתי לבדוק..
יש פיוזים ל- abs, אלטרנטור, ופיוז לפלאגים חימום
אין פיוז סטרטר.
הסטרטר 1.7kw כלומר כ-140 אמפר.139229
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 08:28
זה הגיוני. אם כך, עופר,הייתי קונה כמה נתיכים, נגיד 300, 400. או 250, 350, מתחיל בנמוך, שם באוטו כלים להחלפה, ואם הוא נשרף אז עולה לגדול יותר.
או שתמדוד זרם בהתנעה ושים ערך גדול ב30-50 אחוז.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 08:34
חבר עם רכב דומה, 75, דיבר אתי אתמול בערב על הנושא.
עם הרצון שלו להימנע מהבלאנסר ומהחיווט שילך לשני מקומות שונים בתא המנוע, סיכמנו שבמקום להתקין באלאנסר, הוא מתקין מד מתח מצבר בתא הנהג, ואז הוא בודק את מתח המנוחה של המצבר מדי פעם, ואם הוא יורד מ26.5 וולט, אז זה סימן עבורו שיש תא כלשהו שהמתח שלו ברח כלפי מטה. במקרה כזה הטיפול יהיה או להתקין באלאנסר, או להחליף את התא.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 08:42
אם לא מעוניינים בעוד התקנה והרצת חיווט, אז ניתן להתקין battery monitor bm2 על המצבר, ואז ניתן לראות את מתח המצבר בסמארטפון, עם רקורד של שלושה חודשים אחורה.
החסרון הוא שזו פעולה יזומה, בניגוד למד מתח קבוע בקבינה שנחשפים אליו קבוע.
הרכיב הזה לא מתאים ל24 וולט.
https://imageshack.com/i/pmCVIFUUj
https://imageshack.com/i/pmbJEW95j
https://imageshack.com/i/pnU6FVzWj
זה הגיוני. אם כך, עופר,הייתי קונה כמה נתיכים, נגיד 300, 400. או 250, 350, מתחיל בנמוך, שם באוטו כלים להחלפה, ואם הוא נשרף אז עולה לגדול יותר.
או שתמדוד זרם בהתנעה ושים ערך גדול ב30-50 אחוז.
Over Thinking לדעתי, אין סיבה אמיתית להתקין פיוז בין המצבר לסטרטר מלבד מצב היפותטי של קצר כתוצאה מתקלה בסטרטר ? אז למה יצרני רכב לא מתקינים פיוז ? אם מצבר עופרת מקצר, יכולה להיגרם שריפה בתא מנוע באותה מידה.
זו הגנה למקרה של כשל קיצוני בלבד ולא כדי לשמור על חיי צרכן כלשהו, לכן לא רואה סיבה לא לתקוע שם פיוז שרחוק מאד מצריכת הזרם הרציפה של הסטרטר, כזה שישרף רק במקרה של קצר, לא של נסיונות התנעה ממושכים מהרגיל ולשכוח ממנו.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 11:17
אני לא יכול להתווכח על זה, אבל זה מרגיש לי נוח יותר, כשאני יודע שקצר לא יטגן את המצבר.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 11:39
עשיתי ניסוי של זרם טעינה כשהמצבר פרוק חלקית.
אם להרים את השורה התחתונה למעלה: ניתן לצאת מהמקלטים ולחזור לאולם.
פרקתי בערך 20 אחוז מהמצבר של האיי10. מתח 13.04 וולט.
מה שיפה בלייפפו4 זה שהמתח שלו משתנה באופן קל מאוד בין 10 אחוז טעינה ל90 אחוז. 12.8 עד 13.25 וולט. אז גם לא צריך להיות הבדל ענק בזרם הטעינה בין המצבים.
הרמתי ל4000 סל"ד, גם כדי למקסם טעינה וגם כדי שמניפת הקירור של האלטרנטור תהיה יעילה.
טעינה התחילה ב40 אמפר. תוך כדקה ירדה ל30 ונשארה שם כשש דקות נוספות עד שירדה לאפס.
היה מעניין לראות שהפעלת מזגן ותאורה הורידו את הטעינה לכ20 אמפר. זה אומר שניתן להוריד אם רוצים עומס טעינה מהמצבר בלי להעמיס יותר את האלטרנטור ע"י הפעלת צרכנים, באיי10.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 12:15
Over Thinking לדעתי, אין סיבה אמיתית להתקין פיוז בין המצבר לסטרטר מלבד מצב היפותטי של קצר כתוצאה מתקלה בסטרטר?
לא כזה היפוטתי. רק לפני חודשיים חילצתי מהשטח סופה של חבר פורום יקר שהסטרטר בה ניתק מגע עם הבלהאוזינג וקיצר לגוף.
לא כזה היפוטתי. רק לפני חודשיים חילצתי מהשטח סופה של חבר פורום יקר שהסטרטר בה ניתק מגע עם הבלהאוזינג וקיצר לגוף.
ובמצב כזה גם פיוז של 500A יותך
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 12:56
נו, מעולה.
כנראה שלא הבנתי אותך. אתה אומר לשים נתיך גדול, או להישאר ללא נתיך?
בקריאה נוספת, פספסתי אותך. אתה מציע לשים נתיך גדול מהדרוש.
אני לא מציע לעשות על זה דוקטורט, אבל אם ניתן לדייק קצת יותר את הערך לכיוון הרצוי, אז למצבר יהיה נעים יותר בזמן קצר.
עשיתי ניסוי של זרם טעינה כשהמצבר פרוק חלקית.
אם להרים את השורה התחתונה למעלה: ניתן לצאת מהמקלטים ולחזור לאולם.
פרקתי בערך 20 אחוז מהמצבר של האיי10. מתח 13.04 וולט.
מה שיפה בלייפפו4 זה שהמתח שלו משתנה באופן קל מאוד בין 10 אחוז טעינה ל90 אחוז. 12.8 עד 13.25 וולט. אז גם לא צריך להיות הבדל ענק בזרם הטעינה בין המצבים.
הרמתי ל4000 סל"ד, גם כדי למקסם טעינה וגם כדי שמניפת הקירור של האלטרנטור תהיה יעילה.
טעינה התחילה ב40 אמפר. תוך כדקה ירדה ל30 ונשארה שם כשש דקות נוספות עד שירדה לאפס.
היה מעניין לראות שהפעלת מזגן ותאורה הורידו את הטעינה לכ20 אמפר. זה אומר שניתן להוריד אם רוצים עומס טעינה מהמצבר בלי להעמיס יותר את האלטרנטור ע"י הפעלת צרכנים, באיי10.
מה ההספק הנקוב של האלטרנטור?
האם הירידה ל 20A הייתה ממצב 40 (ההתחלתי) או ממצב 30?
את ההערה האחרונה, אני ממש לא מבין -
מה שאני מבין מהנתונים ששמת פה, זה בדיוק הפוך! זרם הטעינה ירד בגלל שהאלטרנטור לא עמד בהספק (טעינה + צרכנים) (ולכן המתח יורד, וזה מה שמקטין את זרם הטעינה), אבל זו הוכחה ברורה שהאלטרנטור בקצה המעטפת שלו.
יהיה מענין לחזור על ניסוי כזה עם מד חום (ליזר?) על האלטרנטור.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 13:10
זה אלטרנטור של 90 אמפר.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 13:15
אני חושב שאתה ממעיט בערכן של התנגדויות ההולכה. מערכת הטעינה היא יותר מאלטרנטור ותאי מצבר. מספיק שיש 10 מיליאוהם על המוליכים והחיבורים, וב40 אמפר זה כבר מוריד את פער המתחים מ1 וולט ל0.6 וולט. זה משמעותי.
אני חושב שאתה ממעיט בערכן של התנגדויות ההולכה. מערכת הטעינה היא יותר מאלטרנטור ותאי מצבר. מספיק שיש 10 מיליאוהם על המוליכים והחיבורים, וב40 אמפר זה כבר מוריד את פער המתחים מ1 וולט ל0.6 וולט. זה משמעותי.
על האלטרנטור יש עומס מסויים (הטעינה של המצבר) , ואתה מוסיף עומס נוסף במקביל (המזגן והאורות) (אפשר להסתכל על זה כחיבור מקבילי של נגדים, ההתנגדות החדשה תהייה תמיד נמוכה מכל אחת מההתנדדוייות המקוריות), ולכן...
תמיד! העומס על האלטרנטור יעלה (כלומר, הדלקת מזגן ואורות בטוח לא מגנה על האלטרנטור מעומס יתר).
אל זה מצטרפות שאלות של מיקום המדידת מתח של הווסת לעומת המיקום של המפלי מתח, ואז כל הסיפור כבר מסתבך (זה כבר לא רק חוק אוהם, יש פה רכיב אקטיבי \ משתנה, הווסת מתח שמשנה את ההספק של האלטרנטור).
אני הייתי מצפה שהווסת מתח יגלה את הנפילת מתח בכניסה למצבר, ויעלה את ההספק של האלטרנטור שיחזיר את קצב הטעינה המקורי.
העובדה שזה לא קורה, מעידה לדעתי על זה שהאלטרנטור בקצה המעטפת.
בקיצור חגיגה.
זה עדיין לא אומר שזה לא עובד, זה רק אומר שאנחנו לא באמת יודעים במדוייק מה קורה שם.
כמו שכתבתי , יהיה מעניין לראות טמפ' של האלטרנטור, ואני מוסיף, את הזרם ביציאה של האלטרנטור.
חנן,
שיהיה ברור, אני לא אומר שזה לא כיוון מעניין, אני רק אומר שכדאי להזהר יותר.
לדעתי מנתק למתח פריקה זה חובה (ועוד פעם, לא רק בגלל המצבר, לא פחות בגלל הרכב. המצבר אולי לא ידלק, אבל יש מצב שהוא יקצר).
שאני אחליט לעשות פרוייקט כזה, יהיה שם BMS (לדעתי זה הרבה יותר פשוט ויש לך את הרכיבים מתחת ליד- BMS סביר, לא צריך מאות אמפר, וממסר צד - Latching, יעשו את העבודה. ו 20-30MA זליגה לא יהרגו את המצבר).
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 15:45
על האלטרנטור יש עומס מסויים (הטעינה של המצבר) , ואתה מוסיף עומס נוסף במקביל (המזגן והאורות) (אפשר להסתכל על זה כחיבור מקבילי של נגדים, ההתנגדות החדשה תהייה תמיד נמוכה מכל אחת מההתנדדוייות המקוריות), ולכן...
תמיד! העומס על האלטרנטור יעלה (כלומר, הדלקת מזגן ואורות בטוח לא מגנה על האלטרנטור מעומס יתר).
.
מעולם לא היתה טענה כזו. מה שנצפה זה שזרם הטעינה במצבר יורד אחד לאחד כזרם הצרכנים שנוספו, אז הזרם באלטרנטור לא עלה.
מה שכן כתבתי זה שזה מוריד את זרם הטעינה למצבר.
- - - Updated - - -
העובדה שזה לא קורה, מעידה לדעתי על זה שהאלטרנטור בקצה המעטפת.
בקיצור חגיגה.
האלטרנטור 90 אמפר. במקרה פריקה שלא אמור לקרות, ולכן בוצע בצורה מלאכותית, יוצאים ממנו 40 אמפר לטעינה במשך דקה ועוד קצת אמפרים להפעלת המנוע, ואתה טוען שהוא בקצה המעטפת? מזכיר לאחרים שקוראים: במצב נורמלי הטעינה תיגמר בכמה עשרות שניות.
אנחנו כנראה חיים באיזורי נוחות שונים לגמרי.
אתה לא מבין למה האלטרנטור לא עובד בשיא ההספק, למרות שכבר נתתי הסברים, ולמרות שזה מוכח מהניסוי, אז אתה אונס את המציאות ומתעקש שהוא בקצה. הרמתי ידיים. אתה תמשיך לחשוב שהוא בקצה ואני ובנותיי ניסע שלובי זרועות אל האופק. ברור ששום ניסוי לא ישכנע אותך בכלום, אז אין לי כוונה להמשיך ולנסות. את המסקנה כבר יש לך. היא נחתמה בפלומבה בשבת שעברה.
בהצלחה עם הbms. לא מוצא בו צורך כי הוא יקר מאוד לזרמים כאלה, כי אני יודע לטפל/להתייחס בנפרד בכל פונקציה שהוא מבצע, והדבר האחרון שאני רוצה זה רכיב שינתק את החיבור בין המצבר והאלטרנטור, וישרוף את האלטרנטור.
.............
לא אני כתבתי ... אני רק מנסה להבין.
חנן-ג'יפולוג
14-07-22, 17:46
לא. אתה לא מנסה.
boaz avrahami
16-07-22, 08:29
התחלתם כבר לחפש מארזים לזה?
מישהו מצא יותר טובים מאלו או שיש לו הערות לגביהם?
בהנתן שעובי החוטים ( כל אחד וחוטיו) לא יעמוד בזרמים גבוהים, האם להגביל את זרם הטעינה על ה DC2DC או על ה BMS?
אני כמובן מתכוון להשתמש ב Daly( מנוהל או פשוט. לא החלטתי).
ואם מגבילים את הזרם על dc2dc אז האם יש טעם ל bms גדול מהזרם טעינה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220716/228edf3883de17d5c0da31e734f50358.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220716/c07b32712ae4db90fefbcf87eed45416.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220716/b3216bfae1eed2715756e95c87d1d580.png
חנן-ג'יפולוג
16-07-22, 08:55
מגביל עם הdc2dc.
לא, אין טעם בbms גדול יותר.
אם זה למצבר צרכנים אין טעם לדעתי במארז בצורת מצבר.
אני השתמשתי ואשתמש בכל מיני מארזים נוחים יותר לטלטול. הנוכחי טרולי קטן של מקיטה למשל. היתרון הוא שבמארז אחד יש גם מקום לכל האביזרים כמו dcdc או בקר סולרי.
אסף.
boaz avrahami
16-07-22, 12:08
למה מטלטל?
מצבר צרכנים קבוע בתא מטען.
למטלטל יש את הארגז 5.56 עם שלישיית LEV40 בתוכו ומגוון חיבורים לתאורה וטעינה והוא גם בוסטר למצבר התנעה.
אני מחפש מארז מקובע שמקבל קו מהמצבר הראשי כשבתווך VSR ומהמצבר צרכנים Power Disrabuter לצרכני תא המטען.
בעיקר מקרר, אולי אפילו קומפרסור בהמשך.
ובחרום לנתק מתא המטען לטובת התנעת חירום.
רק אומר שלא תגביל את עצמך לצורת מצבר. תמצא ארגז כלים או ארגז תחמושת בגודל מתאים בדיוק כמו שעשית עם ה LEV40.
אסף.
יש קישור לקופסה שהעלית, בועז?
מה יהיו האופציות שלי אם אני רוצה משהו יותר זמין ?
מה הדרך המהירה והזולה יחסית להשיג 100 א/ש lifepo4 בארץ ,
שילוח אווירי ?
קנייה של סוללה בארץ ?
לחכות שלושה חודשים ולהמר נראה לי ארוך מדי , אפילו לנוכח המחיר .
חנן-ג'יפולוג
17-07-22, 10:27
שמעוני מצברים. קינן קמפינג. לאחרונים יש גם תאים בודדים.
התאים שאני משתמש בהם, 14ah פריזמטיים, מגיעים אליי בתוך כארבעה שבועות, ועולים כשקל לוואט שעה.
הסבר מצויין למתחילים.
https://youtu.be/i4oJYhGKw1s
וכדאי לראות גם את הורסיה הראשונה. חייב לומר שאם הייתי רואה וידאו כזה לפני המצבר הראשון שבניתי - הייתי חוסך שכר לימוד יקר.
אסף.
ehudzeelim
21-07-22, 14:01
סוג מארז שיכול להתאים למצבר התנעה:
https://www.amazon.ca/MTM-50-Caliber-Ammo-Can/dp/B0051F905U
חנן-ג'יפולוג
22-07-22, 17:39
התאים האלה מאותו מוכר כבר הגיעו לקונה, ועכשיו במהלך בדיקה. מעודד.
https://imageshack.com/i/pnXJSmVQj
https://imageshack.com/i/pnludMC6j
חנן-ג'יפולוג
22-07-22, 17:49
הזמין אותם בשמונה במאי והגיעו עכשיו.
שלי כבר שוחררו מהמכס ובדרך.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
22-07-22, 18:36
שוחררו מהמכס בסין, כן?
- - - Updated - - -
אם אין פה איזה קאצ', או סטוק חד פעמי, זה זעזוע רציני בענף אגירת האנרגיה.
אנא עארף?
מכס זה מכס
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220722/abfa5254389846d6b7a81f1830bc10c7.jpg
חנן-ג'יפולוג
22-07-22, 18:50
אני משער שזה בסין.
אנא עארף?
מכס זה מכס
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220722/abfa5254389846d6b7a81f1830bc10c7.jpg
מכס בסין לא אומר כלום לגבי הכניסה לארץ.
רק שכתוב שזה יצא מהונג קונג להגיע למכס ב
Destination country
אסף.
חנן-ג'יפולוג
22-07-22, 21:33
מה מספר המעקב?
ניסית ב17track?
הצילום מסך - משם.
באמת לא משנה. כשיגיע יגיע.
אסף.
רק שכתוב שזה יצא מהונג קונג להגיע למכס ב
Destination country
"יעד" הוא גם תחנת הביניים של החבילה, כל מדינה שהיא עוברת בדרך.
לפעמים זה יכול להתעכב משמעותית באחת התחנות.
הכי נכון להסתכל על מס' המעקב.
א. הדיון הוא לא על החבילות שלי ואיך אני עוקב אחריהן.
ב. ואיך אתם חושבים אני בודק? בלי מספר מעקב???
אסף.
עניין יותר חשוב.
הסוללות לא אמורות לרדת מתחת ל 2.5 וולט לתא.
אבל יצרן bms גדול ומכובד (ובמקרה מה שיש לי תחת היד) מכוון את הגנת הפריקה ל 2.2 וולט. מה הולך פה?
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220722/189839c9ef88ed873c32105f66abe306.jpg
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 06:50
לעניות דעתי, זה רק עניין של גישות שונות, אחד זהיר יותר ואחד מוכן להתקרב יותר לקצוות. יש תאים שבטבלת הנתונים שלהם רשום לא לרדת מ2 וולט. בסוף הרי הכימיה זהה לכולם.
אם היה לך bms מתכוונן הייתי ממליץ בכלל לכוון ל3 וולט, כי אחוז האנרגיה שנשאר לך מתחת לזה הוא ממילא אפסי, אז אין טעם לרדת לפחות מזה.
מהצד השני, ראיתי הרבה פקיעות של מארזים כתוצאה מפריקת יתר (לא אצלי, לא באשמתי, אני ניסיתי למנוע ולא קיבלו את דעתי) וזה קורה באיזור ה1.75 וולט.
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 07:04
אם אתה רוצה להיות זהיר יותר בהגנה, ועדיין מעוניין להישאר דווקא עם הbms הזה, אתה יכול להגן על סה"כ המתח בלי הוצאה גדולה נוספת, בעזרת ניטור מתח ווקאלי, או vsr. באלו הספקים מדובר במערכת שלך?
הזמנתי 4 כאלה שיחליפו מצבר ראשי 12V (כדי לראות איך זה מתנהג).
זה הזמן להמליץ (כולל לינק) על BMS / ספליטר / כל מה שצריך - כדי שהכול יעבוד, תהיה טעינה מאוזנת, אפשר יהיה להפעיל כננת, ובכלל העסק 'ינגן' ולא יתפוצץ תוך כדי תנועה.
שוט
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 09:21
כמו שכתבתי קודם, bms לזרמים של מאות אמפרים קבועים הם יקרים מאוד. אפילו מעל ל1000ש"ח.
אם לא איכפת לך לשלם את זה, ציין את זה, תקבל המלצת קנייה וסגרנו עניין.
אני הולך בגישה שונה למצבר התנעה/כננת. אני מטפל או מתייחס באופן פרטני לכל מצב אפשרי שbms אמור לטפל בו, ונותן לו מענה, או לחילופין, מחליט שאני לא מעוניין לתת לו מענה.
הכדור אצלך.
כמו שכתבתי קודם, bms לזרמים של מאות אמפרים קבועים הם יקרים מאוד. אפילו מעל ל1000ש"ח.
אם לא איכפת לך לשלם את זה, ציין את זה, תקבל המלצת קנייה וסגרנו עניין.
אני הולך בגישה שונה למצבר התנעה/כננת. אני מטפל או מתייחס באופן פרטני לכל מצב אפשרי שbms אמור לטפל בו, ונותן לו מענה, או לחילופין, מחליט שאני לא מעוניין לתת לו מענה.
הכדור אצלך.
אם כך, נזקק את הדילמה עם הנתונים:
מצבר עופרת חומצה 'רגיל' בקיבולת של 100 א"ש חי אצלי כ - 5 שנים. עולה כ - 900 ש"ח (מוטלו למשל).
אני מקפיד כמובן על שגרת טעינה סדורה ועל ניהול הפריקה ממנו.
אם התאים האלה יחליפו אותו ויחיו 20 שנה, נראה ששווה להשקיע 1000 ש"ח כדי שזה יקרה, אם אכן BMS זה תנאי.
אא"כ, אתה מציע דרך אחרת כדי שהם יחיו זמן ארוך.
מכיוון שאני כנראה מבין שזה מה שאתה מציע, מה נכון בעיניך לעשות, 'בפרקטיקה של החיים'?
(למשל: להתקין BMS זול שיטפל בטעינה מאוזנת, ומפסק / ברז ידני / ביי פאס - למצב (הנדיר) של הפעלת כננת?)
אפשר לשים BMS צנוע לכל המשימות ואת הכננת שעובדת לעיתים רחוקות ולזמנים קצרים ישירות ללא bms.
גם זה דובר כאן עי זיו וחנן.
הבעיה נותרה למצוא תאים שיתנו 3-4c לכל הפחות.
נראה שזה פשוט לא בכימיה של הlifepo4
אפשר לשים BMS צנוע לכל המשימות ואת הכננת שעובדת לעיתים רחוקות ולזמנים קצרים ישירות ללא bms.
גם זה דובר כאן עי זיו וחנן.
בעצם, התנעה וכינון - שניהם בעוצמה גבוהה.....
אפשר לשים במקביל ל bms והצרכנים שלו עוד חוטים עבים ישירות למצבר, עם ממסר גדול שהסליל שלו הוא צרכן של ה bms. הוא יתנתק אם למשל הכננת תתחיל לרוקן את המצבר.
אם זה מצבר שמחליף מצבר 'רגיל' אז הפטנטים האלה לא עובדים כי בסופו של יום ברכב יש רק פלוס אחד ומינוס אחד.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 09:50
הbms שאני מציע הוא לא תנאי לתוחלת חיים. הוא הפתרון עם פחות כאב ראש. הרכבת שכחת. זה הפתרון שאני ממליץ למצבר צרכנים כי הוא זול ונוח בזרמים כאלה, והוא נותן מענה לפריקת יתר, שזה מצב עבודה רגיל במצבר צרכנים.
הדרך השנייה דורשת יותר מחשבה.
סיכונים שצריך לטפל בהם:
זרם יתר, פריקת יתר, טעינת יתר, חוסר איזון בתאים, טמפ' נמוכה וגבוהה מדי.
דרך הטיפול:
זרם יתר- נתיך.
טעינת יתר- הווסת המובנה באלטרנטור של הרכב.
איזון: כפי שכתבתי בלייפפו4 עד 4 תאים בטור, אין צורך. אם יותר תאים מזה, להרכיב מאזן. זול וקל להרכבה.
פריקת יתר: למי שמנתק מצבר בסיום נסיעה, אין בעייה. מי שהרכב שלו יודע עצמאית לנתק צרכנים בסיום נסיעה, זה הרבה מהרכבים היום, והוא נוסע מדי כמה ימים ברכב כדי להשלים צריכות זעירות, אין בעייה. אם רוצים הגנת מוניטור או הגנה אקטיבית, בוא נעשה את זה בשרשור אחר, כפי שהצעתי קודם. זה נושא לשרשור בפני עצמו.
טמפ' נמוכה: אני לא מגן. אם הטמפ' תהיה נמוכה מאפס מעלות, אני לא אסע או לא אטעין את המצבר או אחמם אותו קודם. טמפ' נמוכה באחסנה היא לא בעיה.
טמפ' גבוהה. נכתב על זה הרבה. זה כנראה יוריד מתוחלת החיים. או שמרכיבים מצבר במקום פחות חם, או שמקווים לטוב. Bms הוא לא פתרון, יתכן שהוא אפילו הבעייה, כי בתא המנוע הוא ינתק את המצבר וישרוף את האלטרנטור.
בעצם, התנעה וכינון - שניהם בעוצמה גבוהה.....מה שהצעתי שיהיו ללא בקרה לשימושים הקצרים הללו.
אבל שוב..תאים (60-100אמפר) שעומדים ומסוגלים להתמודד עם צריכה של מאות אמפרים התקשתי למצוא.
עריכה: העלתי לפני כן בשרשור... קרובים אבל נראה כמו הימור גדול מדי
https://m.alibaba.com/product/1600122278203/EVE-LF80-Lifepo4-Battery-Cells-3.html
כיוון אחר הוא לחפש תאים אוטומטיבים ממכוניות במגרש הפירוקים? מה דעתכם?
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 10:18
יש תאי לייפפו4 עם C גבוה יותר.
אבל השרשור הזה לא עוסק בהם, אלא בתאים שהנתון שלהם הוא 1c לזרם קבוע. אין נתון שלהם לזרם שיא, שהוא תמיד גבוה פי כמה.
מה יש? יש נתון של התנגדות פנימית ונחסוך מהקהל הקדוש את החישוב, אבל בשורה התחתונה בהתנעה ובכינון המתח שיפול על התאים קטן מספיק, כך שישאר מספיק לסטרטר ולכננת.
אז נשאר לעסוק בהתחממות יתר של התאים עקב ההספק שמתפתח בתוכם.
סטרטר, לא בעייה. בוודאי לא ברכב שמניע תקין. אם אתם עובדים על רכב שלא מניע, לא להשתגע עם הסטרטר, והפסקות ארוכות. זה מומלץ תמיד גם עקב חום יתר של הסטרטר.
כננת. פה אני מציע להעיר חושים. לא לעבוד איתה בstall. פרקי משיכה קצרים. הפסקות ארוכות. אנחנו לא באמת יודעים תוך כמה זמן התאים יתחממו לרמה מזיקה. אולי זה המקום לציין שבעומס מקסימלי סופרווינץ' מנחים לא למשוך יותר מ8 שניות רצוף. רוצה לומר שהבעיה היא לא רק מכיוון המצבר.
אפשר לשים במקביל ל bms והצרכנים שלו עוד חוטים עבים ישירות למצבר, עם ממסר גדול שהסליל שלו הוא צרכן של ה bms. הוא יתנתק אם למשל הכננת תתחיל לרוקן את המצבר.
אם זה מצבר שמחליף מצבר 'רגיל' אז הפטנטים האלה לא עובדים כי בסופו של יום ברכב יש רק פלוס אחד ומינוס אחד.
אסף.
אסף,
לגבי ה BMS שכתבת, לא הייתי מתפשר על פחות מ 2.5V.
בסופו של יום, זה כנראה הבעיה העיקרית בשימושים שלנו.
לגבי שימוש ב BMS במצבר התנעה \ ראשי -
אם לא רוצים לשלם על BMS יקר ( של מאות אמפר), האילתור הנכון לדעתי הוא שילוב של BMS "רגיל" וממסר צד (latch) כמו הסט שחנן בנה.
כל הרכב והצרכנים מחוברים למצבר דרך הממסר צד.
ה BMS מחובר "במקביל" והיציאה שלו מנהלת את הממסר.
זה פותר את בעיית הפריקה \ זרמים של הממסר.
זרם יתר, כמו שחנן המליץ, פשוט פיוז.
מאחר ובפתרון ממסרים של חנן, ויש כבר ארדוינו, אין בעיה לממש כל לוגיקה שצריך.
מי שבונה מערכת כזו לבד, הבחירה של ממסר נכון היא המפתח לפתרון פשוט.
זה בדיוק מה שכתבתי זיו.
ממסר שהסליל שלו הוא צרכן של ה bms
אסף.
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 10:43
בהחלט. זו הדרך שבה הקומפרסור בטנדר שלי עובד. Bms קטן וזול, שהיציאה שלו הולכת למפסק ידני ומשם לפיקוד על ממסר.
אבל, זה פתרון להפעלה מזדמנת, כמו למשל כננת, או אולי סטרטר.
זה לא יכול להפעיל מערכת באופן קבוע ברכב עומד, כי צריכת הממסר תגמור את המצבר.
לענייננו, אני לא חושב שבשביל הפעלת סטרטר או כננת יש צורך בהגנה מפריקת יתר. כולנו אנשים טכניים, נבונים ואחראיים ויכולים לשים לב ולנטר מה אנחנו עושים בזמן אמת. הצרכנים האלה לא מופעלים במצב שאנחנו רדומים. למי שבכל זאת לא סומך על עצמו, זמזם מתח נמוך בשנקל יעשה את העבודה.
.
איזון: כפי שכתבתי בלייפפו4 עד 4 תאים בטור, אין צורך.
אפשר הסבר ?
בעיני זה אחד הדברים החשובים לשמירה על מצבר מבוסס ליתיום - פיחות מזדחל של אחד התאים בלי שום אינדיקציה עשוי להסתיים לא טוב (או לכל הפחות מוקדם מהצפוי/רצוי)
לעניות דעתי, זה רק עניין של גישות שונות, אחד זהיר יותר ואחד מוכן להתקרב יותר לקצוות. יש תאים שבטבלת הנתונים שלהם רשום לא לרדת מ2 וולט. בסוף הרי הכימיה זהה לכולם.
אם היה לך bms מתכוונן הייתי ממליץ בכלל לכוון ל3 וולט, כי אחוז האנרגיה שנשאר לך מתחת לזה הוא ממילא אפסי, אז אין טעם לרדת לפחות מזה.
מהצד השני, ראיתי הרבה פקיעות של מארזים כתוצאה מפריקת יתר (לא אצלי, לא באשמתי, אני ניסיתי למנוע ולא קיבלו את דעתי) וזה קורה באיזור ה1.75 וולט.אני חושב להוסיף רכיב אחד לא זול - lvd ל30 אמפר בטור לפני ה bms ולגמור עניין. יכוון ל 11 וולט נגיד, פחות מזה גם ככה לא מועיל.
אסף.
זה בדיוק מה שכתבתי זיו.
ממסר שהסליל שלו הוא צרכן של ה bms
אסף.
אסף ( וחנן),
הנקודה שזה צריך להיות Latch ולא ריילי רגיל ( כדי למנוע את הפריקה ןההתחממות).
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 13:17
אפשר הסבר ?
בעיני זה אחד הדברים החשובים לשמירה על מצבר מבוסס ליתיום - פיחות מזדחל של אחד התאים בלי שום אינדיקציה עשוי להסתיים לא טוב (או לכל הפחות מוקדם מהצפוי/רצוי)
ראה תגובה #39
וגם:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/116758-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-lifeYpo4-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%A0%D7%99%D7%94%D7%95%D7%9C
חנן, אני מסכם כדי לראות שהבנתי נכון, ותקן אותי בבקשה אם אני טועה:
בסוללה/מארז שאופיין השימוש שלהם כולל טעינה מלאה באופן שוטף, התאים יתאזנו באופן טבעי ואין צורך באיזון בעת הטעינה.
בסוללה/מארז שלא מובטחת טעינה מלאה בשוטף (נניח מארז שמוזן מפאנלים סולריים) ויכולים להיות בו מחזורי טעינה/פריקה רבים מבלי להגיע לטעינה מלאה, אז חשוב להוסיף מאזן.
כלומר, זה לא משנה אם הצרכן הוא מתנע הרכב או צרכנים אחרים, אלא משטר הטעינה, והחלק החשוב בדוגמא של מצבר ההתנעה הוא שזה מצבר שבשגרה שלו הוא תמיד מלא.
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 14:53
כן, זה נשמע לי נכון.
עם זאת, זה נפתר מעצמו ברוב התרחישים.
במצבר התנעה, כאמור, האיזון מבוצע באופן טבעי.
במצבר אביזרים, ממילא יש bms, והוא בד"כ גם מכיל מאזן.
במצבר שלא מגיע לא לטעינה מלאה, ולא לפריקה מלאה, למי איכפת אם הוא לא מאוזן פיקס? הרי הבעיה היא לא עם עצם חוסר האיזון. הבעיה היא עם זה שתא אחד יגיע למתח הפסקת טעינה, נמוך או גבוה, לפני התאים האחרים, ואז לא תהנה ממלוא הקיבול. במצב כזה המענה לשני התרחישים הקודמים יענה גם על זה.
כך או אחרת, למי שיש ספק שישים מאזן. זול גם למארזים גדולים ואין בו חסרונות.
במצבר שלא מגיע לא לטעינה מלאה, ולא לפריקה מלאה, למי איכפת אם הוא לא מאוזן פיקס? הרי הבעיה היא לא עם עצם חוסר האיזון. הבעיה היא עם זה שתא אחד יגיע למתח הפסקת טעינה, נמוך או גבוה, לפני התאים האחרים, ואז לא תהנה ממלוא הקיבול.
הבעייה היא שאם תא אחד דועך ונסחף למטה, הוא עשוי להגיע לפריקה מלאה ואתה לא תדע מזה, כי המארז כולו נמצא בתחום התקין שלו, לכאורה ...
למשל, במארז של 4 תאים בטור אם יש לך מצב של 3-3-3-2.5 , המתח הכולל של המארז בתחום התקין ולכאורה אפשר להמשיך לצרוך ממנו, אבל המשך הצריכה יפגע בתא הנמוך יותר.
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 16:02
כל פעמוני האזהרה שלי מצלצלים כבר ב13 וולט במצבר התנעה. זה זה לא מתכנס למספרים שציינת.
בשבוע שעבר ראיתי שהמתח במצבר הראשי בהיילקס הגיע ל12.9 וולט. לא ניכנס לסיבה שצרכתי את זה. טענתי 66 אמפר. זה כ70 אחוז מהקיבול.
כמו שכתבתי קודם, אין כל צורך והגיון לרדת מ12, אולי אף 12.8 וולט, במצבר לייפפו4.
זה נכון למצבר שבשגרה נמצא במצב טעון מלא, מה שאתה קורא "מצבר התנעה". לא לזה התייחסתי.
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 16:15
אבל אז יש bms. לכן כתבתי "מתח הפסקת טעינה".
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 16:22
זה נכון למצבר שבשגרה נמצא במצב טעון מלא, מה שאתה קורא "מצבר התנעה". לא לזה התייחסתי.
זה נכון לכל מצבר. אין טעם לרדת מ12.8 וולט. אם רוצים להיות סופר יעילים אז 12.5.
אבל אז יש bms. לכן כתבתי "מתח הפסקת טעינה".ו- bms כולל גם מאזן... נראה לי שאפשר לעצור את החפירה [emoji3061]
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 17:33
רשמתי:
עם זאת, זה נפתר מעצמו ברוב התרחישים.
...
במצבר אביזרים, ממילא יש bms, והוא בד"כ גם מכיל מאזן.
.
ה"חפירות" האלה, נובעות, לפחות חלקית, מנסיון לפתור הרבה תרחישים בשרשור אחד ארוך, ואז מענה לתרחיש אחד נכנס לתוך הצרכים של השני.
כתבתי שיש המון וואריאציות ואין סיכוי שאוכל לכסות את כולן במענה אחד.
מציע להיות ספציפיים יותר בצרכים, ועדיף בשרשור נפרד. את השרשור הזה לשמור לתאי הסינופולי 100ah מהמוכר הספציפי.
איזון בשרשור אחר. הגנה מפריקה בשרשור אחר, וכן הלאה.
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 17:42
וזה המקום להדגיש את סוף המשפט המצוטט: לא כל הbms כוללים מאזן.
bms, והוא בד"כ גם מכיל מאזן.
בבקשה לינק למוצר מתאים ומומלץ?
חנן-ג'יפולוג
23-07-22, 17:53
תאר בבקשה במדויק ובפירוט את היישום, בשרשור חדש.
וזה המקום להדגיש את סוף המשפט המצוטט: לא כל הbms כוללים מאזן.טוב לדעת ...
חנן-ג'יפולוג
24-07-22, 09:22
יש תוצאת בדיקה:
https://imageshack.com/i/pm5uL2Xpj
84א"ש ב0.2c
סביר לדעתי. כנראה שבבדיקה של 0.1c התוצאה תהיה קרובה מאוד או זהה למה שמובטח בנתונים: "מעל 90 א"ש".
מה התוצאה הטיפוסית של תאים במבדקים האלו ?
חנן-ג'יפולוג
24-07-22, 11:03
אני לא יודע לומר מה הסטנדרט, אבל יכול לומר מה אני רואה בתאים שאני קונה.
בסוללות שמוגדרות כ6ah, אני מקבל 5ah.
בתאים שבכותרת שלהם רשום 14ah ובדף הנתונים רשום 13.5, אני מקבל 13.3.
בתאים שרשום 7ah, התוצאה היא כ6.25.
אני בודק ב0.1c
נראה שהתאים יגיעו, הזמנתי פיוז של 350A ואזמין גם קטבים שמתברגים ישירות כדי להשתמש במחברים המקוריים של הרכב.
יש מניעה לחבר את הכבלים המקוריים כמו שהם? מצרף תמונה
https://www.jeepolog.com/forums/asset.php?fid=123522&uid=13&d=1657095541
לגבי מארז - מה שבועז שלח נראה הכי אסתטי, אבל עולה כמו כל המצבר, מה שחוטא לכוונה לחסוך על הסיפור הזה... אם לא אמצא מארז זמין וזול, אייצר מכסה מיריעת קיידקס לחלק העליון - כזה שיבודד את הקטבים והמוליכים ואעביר דרכו רצועת עיגון.
חנן-ג'יפולוג
24-07-22, 12:00
לא רואים תמונה.
אני לא רואה מניעה להתחבר עם נעלי המצבר המקוריות. אם יש שם חיישן מצבר הייתי מנתק את החיבור אליו ורואה מה קורה מבחינת טעינה.
חיישן מחובר למצבר עם מאפיינים שונים, לא חושב שיעבוד טוב.
boaz avrahami
29-07-22, 15:41
אצלי במעקב מופיע שהמצבר יצא אתמול באוויר מההונג קונג והיום הגיע לישראל.
יש גם הצהרת מכס מדואר ישראל.
זה יהיה מפתיע מאוד אם יגיע עכשיו וגם הסוללה תהיה איכותית… לא ציפיתי.
הזמנתי 4 יחד, מעל רף המכס ושילמתי בפייפל ליתר ביטחון.
ראיתי שרבים וטובים מתלבטים על אופן חיבור ה-BMS ועדיין לאפשר צריכת זרם גדולה למתנע ולכננת.
הפתרון שלי הוא את הצרכנים הכבדים לחבר ישירות להדקי המצבר כמו במצבר רגיל. את שאר הצרכנים והאלטרנטור לחבר דרך BMS.
חנן-ג'יפולוג
29-07-22, 19:00
כל נתק באחד מהחוטים הדקים של הbms, כל חיבור רופף בין חיבור זכר נקבה בחיבורים הדקים, חיישן טמפ' שהחליט שחם מדי (ובתא המנוע חם מדי, בהגדרה) , ישלחו את האלטרנטור במיסוך עשן לעולם שכולו טוב. בעייה.
אם בbms עם bt ניתן לבטל פעולות bms שונות ייתכן וזה פתרון טוב.
ראיתי שרבים וטובים מתלבטים על אופן חיבור ה-BMS ועדיין לאפשר צריכת זרם גדולה למתנע ולכננת.
הפתרון שלי הוא את הצרכנים הכבדים לחבר ישירות להדקי המצבר כמו במצבר רגיל. את שאר הצרכנים והאלטרנטור לחבר דרך BMS.
ברוב המקרים, זה לא יעבוד ( ולחנן אין מה לדאוג:-)).
מבלי להכנס למבנה המדוייק של הBMS , והבחירה בmosfet מסוג N או P, רוב ה BMS ממתגים את המינוס ולא את הפלוס.
ולכן התצורת חיבור הזה פשוט לא תעשה כלום.
נכון לעכשיו זו הודעה ב-17track
"
<time>2022-07-30 08:16</time> The Destination Country Post Office receives the parcel sorting
"
עוד מעט המתנה.
חנן-ג'יפולוג
03-08-22, 22:30
מאמצע יולי עד היום, יש לא מעט משובים שליליים על אי הגעה של המוצר, על מספרי מעקב מזויפים, ועוד.
יתכן שמדובר בעיכוב נורמלי וסתם אנשים חסרי סבלנות, אבל קחו לתשומת לבכם.
יש גם משובים מצוינים מהימים האחרונים, כולל דיווח על הגעה תקינה ובדיקות קיבול על התאים הספציפיים האלה.
מעניין, הסטטוס ב 17TRACK מתעדכן כל יומיים, לפי העדכונים כבר שוחרר מהמכס לפני שבועיים, הגיע למרכז המיון בישראל לפני שבוע ... באתר המכס לעומת זאת כתוב שעוד לא דווח כי הגיע לארץ , רק כי הוגשה הצהרה. אין הוראת שחרור.
מישהו משקיע עד כדי כך בלתחמן ?
בדקתי עכשיו עם בוט המכס - גם שלי טרם הגיעה
אחד השלבים ממש הצחיקhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20220816/428dc2362e20c8f961266035b6ed0bcc.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220816/5aa1b5bb4325ee0b4b906ed2d37d318c.jpg
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
boaz avrahami
16-08-22, 21:30
כולנו כנראה באותה הסירה…
לגבי ההרשאה של המכס לעזוב. כוונת המשורר במדינת המוצא. קרי הונג קונג.
משהו מוזר.
מספר קונים מארהב ואסיה מהמוכר שלי כבר העלה תמונות של התאים שריבלו.
מעט אחרים מקללים אותו שהוא נוכל.
יש סיבה להאמין שזה יגיע אבל אל תשכחו לפתוח מחלוקת מול האתר כשיחלוף המועד
פניתי למוכר מעליאקספרס משום שהמספר מעקב באתר של עליאקספרס לא נותן שום סטטוס, לדבריו זה יכול לקחת 3-5 חודשים, עוד הוא אומר שכאשר ההגנה של עלי תפוג, לא לבטל כי זה בדרך. בסדר...
מוזר שהסטטוס המעקב בעליאקספרס לא קיים.
אז פניתי לבדוק לפי 17track ומסתבר שהחבילה הגיעה לארץ לפני שבוע ,אבל באתר המכס רשום שזה בכלל לא בארץ....
בקיצור אני מבולבל, אבל כנראה ש 17track צודקים ורק אתר המכס ודואר ישראל לא מאופסים על עצמם. נמתין ונראה
139739139740
הוא לא בארץ, אתה יכול להרגע.
אצלי הוא אמר את זה כבר לפני 24 ימים, אז מה.
אני כבר פתחתי דיספיוט לפני שלושה שבועות, כי בטעות דיווחתי כאילו נתקבל. עלי כבר התערבו, וכבר פעם שלישית שהם ממתינים עשרה ימים.
לצערי, אני די סקפטי .
עוד בפולניה הייתי סקפטי.
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
22-08-22, 23:51
נראה לי מוקדם מלהתייאש. ידעתם מראש שזה יקח זמן רב. זה לא אומר שלא צריך להיות ערניים ולפתוח דיספיוט כשיגיע הזמן.
אני בוודאי לא הסנגור של המוכר, אבל בשלב הזה עוד חבל לי על הפידבק שלו שירד דרסטית בתקופה הקצרה שעברה מפתיחת השרשור הזה, אולי בגלל קונים לחוצים וחסרי סבלנות.
אם יש כאן בשורה אמיתית בעלויות מאגרי אנרגיה לא הייתי רוצה שהיא תיכחד סתם.
boaz avrahami
23-08-22, 06:15
מצד אחד יש משלוח לכאורה ומידהו כבר שלח למכס הצהרת יבוא.
למוכר יש פידבקים ותמונות של קונים מארהב ואסיה פסיפיק שכבר קיבלו ובדקו את הסוללות האלו.
אצל כולנו המצב דומה כנראה. ביום סיום התקופה הרדמי ( 16 לספטמבר) אפתח דיספיוט בכל מקרה.
אני גם סקפטי בדרך כלל אבל לדעתי זה יגיע בסוף.
הוא ציין מראש שזמני המשלוח בים ארוכים, מוכן לחכות וגם לי נראה שיגיע בסוף. אז לפתוח מחלוקת ולציין שמעוניין בהארכת תוקף ההגנה לקונה ?
אז פניתי לבדוק לפי 17track ומסתבר שהחבילה הגיעה לארץ לפני שבוע ,אבל באתר המכס רשום שזה בכלל לא בארץ....
בקיצור אני מבולבל, אבל כנראה ש 17track צודקים ורק אתר המכס ודואר ישראל לא מאופסים על עצמם. נמתין ונראה
139739139740
מנסיון, המכס מדוייקים יחסית, בטח בהשוואה לדואר.
תזכור שאתר המעקב מתרגם מסינית, זה מיייצר פער שפה.
אני רואה דווקא התאמה בצילומי המסך שצרפת.
באתר המעקב לא כתוב שהחבילה בישראל, כתוב ש- ״sorting עבר לדואר במדינת היעד״
ובמכס כתוב שהניירת הוגשה.
זה מתאים אחד לשני.
זה גם מעיד שהשולח טרח להגיש ניירת מסודרת ולא משהו כוללני מעורפל.
המספר מעקב באתר של עליאקספרס לא נותן שום סטטוס
https://parcelsapp.com/en/tracking/QFLEM1821649939yq
לא הייתי מתייאש בינתיים. רואים שהחבילה (ההמוענת אליך, אני רואה את שמך המלא גם באתר אחר) מתקדמת אליך...
לא מתייאש ולא מבטל כל עוד זה נמצא בתחום התאריך לפתיחת dispute
סתם מוזרה ההתנהלות והמעקב באתרים השונים
הייתי מצפה גם מהמוכר לעקוב ולומר לי איפה החבילה ולא להחזיר תשובה לקונית לשאלה שלי כגון "זה יכול לקחת 3-5 חודשים,אבל אל תדאג אני פה"
הוא לא בארץ, אתה יכול להרגע.
אצלי הוא אמר את זה כבר לפני 24 ימים, אז מה.
אני כבר פתחתי דיספיוט לפני שלושה שבועות, כי בטעות דיווחתי כאילו נתקבל. עלי כבר התערבו, וכבר פעם שלישית שהם ממתינים עשרה ימים.
לצערי, אני די סקפטי .
עוד בפולניה הייתי סקפטי.
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
בצער וביגון מעדכן שזוכיתי אמש על ידי עלי-המהיר בסך של 93$.
boaz avrahami
12-09-22, 20:31
תודה שמיל.
פתחתי בעקבותיך גם בקשה.
המוכר צפוי להגיב עד יום מועד פקיעת הזמן הקצוב לו לאספקת הסוללות.
חברים וחברות, עבדו עלינו, מספריי המעקב פיקטיביים. הדירוג של המוכר צונח יום ביומו וכפי שאפשר לראות את הביקורות ממקומות אחרים בעולם, כולן אומרות שהחבילה לא הגיעה והם זוכו. מי שהזמין, שיפתח דיספיוט כי חבל על הזמן שלו.
תגובה #28….
אדון עלי המהיר מכה שנית….
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני עוקב ( חייב להודות, בהנאה) אחרי השרשור המשעשע הזה.
ואני רק שאלה.
אני מבין שאפשר לשלוח למכס מסמכים עם משלוח פיקטיבי והסחורה לא תגיע , אבל יש פה דיווחים על משלוחים שרואים את ההתקדמות שלהם.
אז איך מסתדר עם הטענה הגורפת שכולם עם משלוחים פקיטיבים?
איך משלוח פקטיבי מתקדם לכיוון הנכון?
אלא אם מישהו שולח חבילה ריקה... אבל גם בעלי, אם אני מבין אותכם, אין טענה על חבילות ריקות, יש רק טענה שלא מגיע.
מוזר.
אני עוקב ( חייב להודות, בהנאה) אחרי השרשור המשעשע הזה.
ואני רק שאלה.
אני מבין שאפשר לשלוח למכס מסמכים עם משלוח פיקטיבי והסחורה לא תגיע , אבל יש פה דיווחים על משלוחים שרואים את ההתקדמות שלהם.
אז איך מסתדר עם הטענה הגורפת שכולם עם משלוחים פקיטיבים?
איך משלוח פקטיבי מתקדם לכיוון הנכון?
אלא אם מישהו שולח חבילה ריקה... אבל גם בעלי, אם אני מבין אותכם, אין טענה על חבילות ריקות, יש רק טענה שלא מגיע.
מוזר.
שולחים חצי דרך/יעד שונה.
אתה רואה שזה ״זז במערכת״. אבל זה לא זז בכיוןן שלך בפועל.
כולל סיבובים בסין עצמה.
פטנט ישן.
boaz avrahami
16-09-22, 07:26
פתחתי לפני כשבוע בקשת זיכוי עוד טרם חלף המועד האחרון לאספקה שעמד על התאריך של
היום 16-09.
הימרתי על הקדמת התלונה אחרי ששמיל התקשר לספר לי שהוא זוכה אבל אצלו היה סיפור מעט יותר מורכב אבל בכל מקרה הם כבר הבינו כנראה שמדובר בעוקץ.
ניתנה למוכר זכות להגיב עד אתמול.
המוכר לא הגיב מה שמוסיף על החשד שמדובר בעקיצה.
היום בדיוק במועד האספקה המתוכנן זוכיתי.
לדעתי העקיצה היא שהמוכר סיפק כנראה כמה יחידות על מנת להראות פידבק חיובי או שאפילו הן זויפו על ידי קונים פקטיביים.
יש בקנוניה כנראה גם חברת משלוחים שאפילו טרחה והגישה הצהרת יבואן למכס לפני המון זמן. המוצר מדווח בארץ כבר לפני כחודש ומאז נעלמו עקבותיו.
די הרבה זמן אחרי הכנסתי הזמנה לשלוש רביעיות תאים שחנן העיד שיש לו איתם נסיון טוב. הם שוחררו מהמכס השבוע ובקרוב אצלי כנראה…
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220916/6727deb280c78a833697835849238a84.png
קודם כל תשובה ל'איך זה יכול להיות - קרה לי בעבר בשני מקרים שונים שהמוכר נתן מספר משלוח אמיתי רק של משלוח אחר. לא שלי. שלא יצא ממנו. לצורך העניין תיכנס לאתר מעקב משלוחים תתחיל להכניס מספרים עד שיוצא משהו שבאמת נשלח - ואת המספר הזה תספק. עכשיו תכתוב קוד פשוט שיעשה את זה במקומך והנה יש לך מכונה להפקת מספרי מעקב פיקטיביים.
ובועז - לטובת הכלל וכיוון שהכל שוקע והולך לאיבוד במלל..... תמיד רצוי להוסיף קישור למה שכן מומלץ.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
16-09-22, 08:48
לא יודע אם לזה בועז התכוון, אבל אלו תאים ומוכר שיש לי נסיון עשיר איתם. כנראה כבר קרוב למאה תאים שרכשתי ממנו.
הקיבול הנמדד מעל 90 אחוז מהמוצהר, והם מתניעים לי את ההיילקס כבר מעל שנתיים, ואת האיי10 מעל חודשיים.
מגיעים בתוך כשלושה שבועות. מזמין בכל פעם שמונה תאים כדי להישאר מתחת לסף המס.
https://imageshack.com/i/povBW9jbj
https://imageshack.com/i/pnkB5iA1j
https://a.aliexpress.com/_EvNjNQ3
מחיר כולל משלוח: טיפה מתחת שקל לוואט-שעה.
boaz avrahami
16-09-22, 08:50
התאים האלו הומלצו על ידי חנן שטען שיש לו נסיון איתן.
הזמנתי בהזמנה אחת 3 רבעיות כאלו שכל אחת מהן של 14000.
המחיר הכולל מעט מעל רף המכס אבל נראה שהן עברו ללא תשלום מס.
הן עוד לא אצלי כך שאין לי חוות דעת אישית.
US $36.40 48% Off | 4pcs 3.2V 14Ah battery pack LiFePO4 phosphate 14000mAh for 4S 12V 24V Motorcycle Car motor batteries modification Nickel
https://a.aliexpress.com/_Eya1Aob
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220916/839bea0118c248216cca8297baaf1f8b.png
boaz avrahami
16-09-22, 09:19
אגב, עוד המלצה קטנה.
תעברו לשלם בעלי עם פייפל.
נראה שככה פתיחת מחלוקת מטופלת הרבה יותר ברצינות מאשר בכרטיס אשראי.
תחושה ולא מדע מדוייק אבל אין לדעתי מה להפסיד.
תעברו לשלם בעלי עם פייפל.
עוד לא מצאתי איך, אשמח להנחיות ברורות...
פייפאל לא מופיעה לי בתור אמצעי תשלום בעלי ...
פייפאל לא מופיעה לי בתור אמצעי תשלום בעלי ...בשלב התשלום אתה יכול להגדיר את אמצעי התשלום...
למשל באפליקציה -
נשלח מהנייד
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220916/5096b4f85f4a4afbdb948752bc7e8e39.jpg
פאיפל, לא בכל המוכרים \ חנויות.
וכן זה עדיף ( ולפעמים, בעלי, הם לוקחים על זה אקסטרה)
אני לא משוכנע שמה שאני כותב כעת מדוייק, אבל מה שזיו כתב היה מדוייק עד לאחרונה אבל כנראה השתנה - אני מצליח לשלם על כל מוצר עם פייפאל וכבר לא נגבה ממני תשלום נוסף בשל כך.
אני מנחש שפייפאל ועלי הגיעו לסיכום מסחרי כלשהו, אנחנו נהנים.
פייפאל לא מופיעה לי בתור אמצעי תשלום בעלי ...
תנסה להכנס ממחשב שולחני,
יש אפשרויות שלא מופיעות במובייל.
התחלתי לרכוש בעלי רק אחרי שהוסיפו פייפאל.
וזה היה מזמן.
עליאקספרס לא מצטיינים בנכונות לפצות לקוחות.
מבחינתם המוכר קודם כל.
נתקלתי בזה כשמוצרים נעלמו בארץ, (לא הגיעו), או שחברת השליחויות בארץ שלחה לעיר אחרת.
ובגלל שלפי המעקב זה ״בסניף הדואר״/במרכז חלוקה של הישוב״, מבחינתם זה נמסר.
לא עזר כלום.
גם לא להראות להם שכתובת נקודת המסירה בעיר אחרת. הם מאמינים למוכר וחברת השליחויות.
או ניירת לא מתאימה למכס למוצרים שנדרש תיאור מוצר, מבחינתם זה בעיה שלך.
פייפאל החזירו.
עדין לא נתקלתי בחנות בלי אפשרות פייפאל.
ואם יש דבר כזה, אז דרשני, לא קונה מהם.
פתחתי לפני כשבוע בקשת זיכוי עוד טרם חלף המועד האחרון לאספקה שעמד על התאריך של
היום 16-09.
הימרתי על הקדמת התלונה אחרי ששמיל התקשר לספר לי שהוא זוכה אבל אצלו היה סיפור מעט יותר מורכב אבל בכל מקרה הם כבר הבינו כנראה שמדובר בעוקץ.
ניתנה למוכר זכות להגיב עד אתמול.
המוכר לא הגיב מה שמוסיף על החשד שמדובר בעקיצה.
היום בדיוק במועד האספקה המתוכנן זוכיתי.
לדעתי העקיצה היא שהמוכר סיפק כנראה כמה יחידות על מנת להראות פידבק חיובי או שאפילו הן זויפו על ידי קונים פקטיביים.
יש בקנוניה כנראה גם חברת משלוחים שאפילו טרחה והגישה הצהרת יבואן למכס לפני המון זמן. המוצר מדווח בארץ כבר לפני כחודש ומאז נעלמו עקבותיו.
אצלי המוכר כן הגיב, כמה שעות לפני תום האולטימטום, ביקש שאבטל את המחלוקת ואחכה בסבלנות. דחיתי את בקשתו ...
מקווה לאכול את הכובע וכן לקבל את הסחורה בסופו של דבר, אבל כנראה שאין מצב - כרגיל.
boaz avrahami
18-09-22, 18:55
ניר, אם הכוונה להודעה שהמוכר עונה בפרטי ולא על גבי תהליך הדיספיוט אז אני לא מתחשב בזה בכלל וגם לא עניתי לו שם.
ברגע שעלי פתחו תהליך מחלוקת עליו לענות לי שם באופן שבו עלי שותפים למידע ולסיכומים.
עובדתית משחלף פרק הזמן ושהוא לא הגיב שם הרי שהם הגיבו בזיכוי מלא ומיידי.
לא להתפתות לכל מיני הצעות וסיכומים שהאתר לא שותף להם. זה נכון לכל אתר.
כתוב במפורש גם לא לתקשר ישירות מחוץ לאתר.
זו הדרך המהירה לאבד את ההגנה לקונה.
במקרה שהמוכר באמת עונה על גבי הפלטפורמה - אפשר לבוא לקראתו ולהסכים שתוריד את המחלוקת במידה והוא יספק מספר מעקב לגיטימי או משהו כזה.
מניסיון עבר - זה גרם לו להיעלם.
היה לי כזה מוכר שהגיב מחוץ למערכת וביקשתי ממנו שיענה לי על גבי המערכת וגם זה גרם לו להיעלם.
אסף.
ההחזר כבר בבנק, מינוס הפרשי שער ומינוס עוד כמה קשקושים שקניתי - פיוזים/קטבים ואין לי מה לעשות איתם עכשיו. לקנות ממוכר אחר במחיר שהוא לא פיקציה לא משתלם.
החנות נסגרה סופסוף... בקרוב יוצעו למכירה איבריו הפנימיים של הנוכל.
פניתי למוכר מעליאקספרס משום שהמספר מעקב באתר של עליאקספרס לא נותן שום סטטוס, לדבריו זה יכול לקחת 3-5 חודשים, עוד הוא אומר שכאשר ההגנה של עלי תפוג, לא לבטל כי זה בדרך. בסדר...
מוזר שהסטטוס המעקב בעליאקספרס לא קיים.
139739139740טוב, אז בסופו של דבר לא הגיע כלום,פתחתי דיספיוט וזוכיתי.
אז שוב מחפש המלצה ל רביעיית סוללות לשם בניית מצבר התנעה לטרופר דיזל שלי, מחפש אמפר שעה גבוה (אלה שהזמנתי ולא הגיעו היו 320AH) על מנת שהמצבר ליתיום יחליף אני שני המצברים שיש בטרופר.
המלצות?
Sent from my KB2003 using Tapatalk
רק לדייק, אתה צריך זרם גבוה, לא (רק) קיבול גבוה.
הנעתי טרופר דיזל גם עם ליפו של 5 אמפר שעה, אבל עם מקדם C גבוה שיכול לתת מעל 300 אמפר רציף ו- 650 אמפר רגעי ...
חנן-ג'יפולוג
23-09-22, 21:42
טוב, אז בסופו של דבר לא הגיע כלום,פתחתי דיספיוט וזוכיתי.
אז שוב מחפש המלצה ל רביעיית סוללות לשם בניית מצבר התנעה לטרופר דיזל שלי, מחפש אמפר שעה גבוה (אלה שהזמנתי ולא הגיעו היו 320AH) על מנת שהמצבר ליתיום יחליף אני שני המצברים שיש בטרופר.
המלצות?
תגובה #77 שלי בשרשור הנוכחי.
תצטרך לחבר במקביל מספר תאים כדי לקבל את יכולת ההתנעה והקיבול הרצויים לך.
boaz avrahami
23-09-22, 21:58
תגובה #77 שלי בשרשור הנוכחי.
תצטרך לחבר במקביל מספר תאים כדי לקבל את יכולת ההתנעה והקיבול הרצויים לך.
והמגשרים הנוספים בכמות שצריך לחיבור מקביל לא מגיעים עם ההזמנה.
הזמנת מעלי או הכנת?
אם הכנת אז מאיזה חומר?
אגב, אתה נוהג לחבר אותם לזמן מה במקביל לשם איזון?
חנן-ג'יפולוג
23-09-22, 22:25
לחיבור בין תאים שמונחים זה בטור לזה הזמנתי באסבארים 35 מ"מ בין חור לחור. דוגמא בצהוב:
https://imageshack.com/i/pnGHyjA6j
לחיבור בין תאים שמונחים זה לצד זה (סימון אדום בתמונה) , אם הבאסבארים שמגיעים עם המארז מעליאקספרס לא מספיקים אני רוכש בנפרד. 30 מ"מ בין מרכז חור למרכז חור.
לחיבורים ארוכים יותר אני מחבר עם צינור מזגנים מנחושת 3/8". רואים במרכז התמונה.
אני טוען כל תא בנפרד, פורק אותו במהלך בדיקת קיבול וטוען אותו שוב. לאחר הטעינה הוא דועך עצמונית ל3.31 וולט, וכך אני יודע שכולם באותו מתח טרם החיבור.
מי שלא עושה בדיקת קיבול, שפשוט יוודא שכולם באותו מתח, יחבר את כולם במקביל ויטען ל3.5 וולט. לאחר הדעיכה כולם יהיו באותו סטטוס טעינה.
לחיבור בין תאים שמונחים זה בטור לזה הזמנתי באסבארים 35 מ"מ בין חור לחור. דוגמא בצהוב:
לחיבור בין תאים שמונחים זה לצד זה (סימון אדום בתמונה) , אם הבאסבארים שמגיעים עם המארז מעליאקספרס לא מספיקים אני רוכש בנפרד. 30 מ"מ בין מרכז חור למרכז חור.
אני טוען כל תא בנפרד, פורק אותו במהלך בדיקת קיבול וטוען אותו שוב. לאחר הטעינה הוא דועך עצמונית ל3.31 וולט, וכך אני יודע שכולם באותו מתח טרם החיבור.
מי שלא עושה בדיקת קיבול, שפשוט יוודא שכולם באותו מתח, יחבר את כולם במקביל ויטען ל3.5 וולט. לאחר הדעיכה כולם יהיו באותו סטטוס טעינה.כמה יחידות "מצבר" (הכוונה 4 יחידות בטור) מקביליות יספקו אותי (ז"א שיתנו את אותו זרם כמו שני מצברים 75 א"ש במקביל)?
4+4?
4+4+4?
אפשר לטעון את כולם יחד בחיבור פלוס/מינוס בודד, כלומר כמו מצבר? ללא BMS ?
לפי תגובות קודמות שלך הבנתי שהתשובה היא כן...
חנן-ג'יפולוג
23-09-22, 23:51
הייתי מתחיל ב7 רביעיות, ובוחן איך ההתנעה. אם צריך מוסיף עוד.
לגבי השאלה בסוף, כן, כמו מצבר חומצה עופרת.
לגבי אופן החיבור, זה לא קריטי, אבל אני מעדיף לחבר ארבע שביעיות מקביליות בטור, ולא שבע רביעיות טוריות במקביל.
אם תרצה פעם לחבר bms או מאזן אקטיבי, זה יקל על החיבור.
לגבי אופן החיבור, זה לא קריטי, אבל אני מעדיף לחבר ארבע שביעיות מקביליות בטור, ולא שבע רביעיות טוריות במקביל.
חיבור כזה נראה לי עדיף גם מבחינת האיזון הטבעי של התאים.
boaz avrahami
24-09-22, 00:50
מי שלא עושה בדיקת קיבול, שפשוט יוודא שכולם באותו מתח, יחבר את כולם במקביל ויטען ל3.5 וולט. לאחר הדעיכה כולם יהיו באותו סטטוס טעינה.
תודה.
תוכל בבקש לשים שרטוט פשוט של החיבורים שעשית שם?
לא הבנתי למה הגשר נחושת במקום לקחת את כל הרבעיה לצד שני ולעשות חיבור קצת.
אין איזה כלי ברשת לתכנון חיבורים?
אני כל הזמן מפחד להתבלבל לשניה ולקצר. יכול להיגמר לא נעים.
חנן-ג'יפולוג
24-09-22, 01:03
זו צורת חיבור שעשיתי, ואני לא חושב שהיא המועדפת. שלוש רביעיות טוריות, במקביל. בדיעבד הייתי מחבר בטור ארבע שלישיות מקביליות.
קח דף ועט, שחק עם זה, או את התאים שכבר יש לך, ותראה איך הכי מוצלח גיאומטרית לחבר את זה. זה גם תלוי בחלל הספציפי שאתה מייעד להם.
פחד זה טוב. לא בציניות. צריך לפחד בחיבורים האלה, ולעשות הכול בזהירות יתרה. כלים מבודדים שאם יפלו מהיד ברגע הלא נכון הם לא יקצרו. לכסות כל חיבור שאתה לא מתעסק אתו באותו רגע ביריעה מבודדת, ועוד. לפני כל חיבור בין שני ברגים, בדוק עם רב מודד שאין ביניהם מתח. זו אינדיקציה נהדרת לכך שאתה לא מקצר בחיבור.
אני לא משוכנע שמה שאני כותב כעת מדוייק, אבל מה שזיו כתב היה מדוייק עד לאחרונה אבל כנראה השתנה - אני מצליח לשלם על כל מוצר עם פייפאל וכבר לא נגבה ממני תשלום נוסף בשל כך.
אני מנחש שפייפאל ועלי הגיעו לסיכום מסחרי כלשהו, אנחנו נהנים.
עשיתי הערב הזמנה לשני מגינים לטלפון ושני מגיני מסך , סה"כ 4 הזמנות שונות.
שהוספתי כל אחד מהמוצרים לסל קניות וניסיתי להזמין את כל הארבע בהזמנה אחת, זה לא נתן לי את האפשרות של פייפאל.
ביטל את ההזמנה, והזמנתי כל אחד מהמוצרים בנפרד, עבר חלק, כולם עם פייפאל.
אותו משתמש, אותו זמן, אותם מוצרים...... סינים, לך תבין אותם.
ודרך אגב, עלי שינו את האתר שלהם, וה AdBlock שאני משתמש התחיל לחסום את התוצאות של החיפושים. סינים כבר אמרנו? :-(
boaz avrahami
24-09-22, 07:36
מצרף את צורת החיבור שאני מתכוון לבצע.
הרחקתי כל קבוצה מקבילית על מנת להמחיש את האפשרות להרחיב כל אחת מהן בעוד תאים שיחוברו במקביל ולאחר מכן חיבור בטור של כל ארבעת הבנקים שמרכיבים סוללה 12V.
יש הסתיגויות או שגיאה באופן הזה?
זה מבנה פשוט ובלי גשרים.
אגב, במידה ואילוצי הצורה הסופית שונים, ניתן בעיקרון לסובב כל בנק ב 90מעלות ולשחק עם הצורה מעט.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220924/ebffd32d0afba549409360048650d946.jpg
חנן-ג'יפולוג
24-09-22, 08:40
מצוין.
בועז,
זה מיועד למצבר צרכנים או מצבר ראשי?
boaz avrahami
24-09-22, 10:09
כשיבוא היום זה יחליף את המצבר של הגנרטור כנראה.
בעיקרון אני משחק עם זה על מנת שיהיה לי מלא אנרגיה.
אבל למה אתה שואל?
אולי אלמד מזה משהו.
בגלל הדיון שהיה פה על BMS ואיך מונעים פריקת יתר ( טעות אחת, ונפרדים מהסוללה).
אם זה ללא צריך לתמוך בהתנעה קבועה וכננת, אז למה לא לשים BMS?
boaz avrahami
24-09-22, 11:20
בגלל הדיון שהיה פה על BMS ואיך מונעים פריקת יתר ( טעות אחת, ונפרדים מהסוללה).
אם זה ללא צריך לתמוך בהתנעה קבועה וכננת, אז למה לא לשים BMS?
יש לי ערמה של bms מתאימים שאשתמש בהם בכל מצבר שייועד לצרכנים בהספקים נמוכיםֶלצורך שמירה מפריקה.
מן הסתם סטרטר ידרוש bms יקר במיוחד ולא נראה לי ששוה את ההשקעה בו.
בוא נזכור שגם מצבר חומצתי רגיש לפריקת יתר כמעט כמו ליפפו4 וגם על רוב המצברים האלו אנחנו לא שמים הגנה שכזו ( למרות שאני אישית דווקא עם).
המחירים כשקונים בתפזורת כבר די משתווים בין הטכנולוגיות כך שגם אם יושמד מצבר לא יכאב יותר מאובדן של כל מצבר אחר.
אבל אשמח לשמוע על השקפות שונות משלי ולהחכים.
בסה״כ נחשפתי לעניין ולמדתי המון בזכות הפורום ובזכות ההתמקצעות שלך, חנן ודורון פ.
כיף גדול.
בועז,
BMS של 100A לא נדיר ולא יקר.
ברגע שמוצאים את הכננת, וסטרטר קבוע מהמשוואה, החיים נהיים יותר פשוטים.
מה שאני עשיתי עם הסוללות של של המכסחת דשא, זה בניתי שלושה מארזים ( 4 תאים כל אחד).
כל מארז עם BMS של 100A.
בדקתי אחד מהם, עם עומס רגעי של בערך 100A וראיתי שהוא מתפקד , כולל הניתוק.
ואז חיברתי את היציאות של שלושת הBMS במקביל וסגרתי את המארז.
יש לי מצבר צרכנים של 54AH .
יש לי סט קרוקדילים שמיועד להתנעה (:דומה לסטים של הבוסטרים, עם מחבר כחול EC50) ואני מניח שבחרום זה יכול להגיע ל 300A.
אני בספק עד כמה בוסטר ממוצע ( שאנשים קונים) מוציא יותר מ 300A.
בניגוד לחיבור קבוע, חיבור עם קרוקדילים, וחוטים של 10 ממ"ר , אני בספק עם עם הוא עובר את ה 300.
בקיצור מצבר צרכנים מצויין, עם יכולות בוסטר ממוצעות, ושקט נפשי שהכל מבוקר BMS.
אני לא אומר שזה יותר טוב, אני רק אומר שזה יותר בטיחותי ויותר מתאים לצרכים שלי.
דרך אגב, לגבי חיבורים בין המצברים, אף פעם לא קניתי, אני תמיד עושה את את זה מצינור נחושת ( כמו שחנן תיאר).
חנן-ג'יפולוג
24-09-22, 15:32
מי שכבר קיבל ומחבר, שימו לב לא לגזור את הברגים. זה קורה בקלות. תא שנגזר לו בורג הוא טוטאל לוס, אלא אם כן תגלו דרך להתחבר לפד שנשאר לאחר הגזירה .
boaz avrahami
24-09-22, 17:04
זיו, מה שאתה מתאר יש לי כרגע כבוסטר על בסיס שלישיית תאי לב.
יש לי שניים כאלו כשהתנינים עם הרכיב נגד קצת מתחבר כמו אצלך ישר לקטבים עם מחבר כחול.
לצרכנים עצמם יש לי שם bms של 30 או 40 אמפר. לא צריך מעבר.
אני משתמש ב dalt. אין לי האומץ והכשרון לסמוך על הלחמות שלי ואני רוצה מוצר רובסטי.
בועז,
רק שנהיה ברורים. מה שאני מתאר זה קודם כל מצבר צרכנים.
כל מה שאמרתי, שבחרום, המצבר הזה, יכול לדעתי לתת עד 300A.
הייתי מתחיל ב7 רביעיות, ובוחן איך ההתנעה. אם צריך מוסיף עוד.
לגבי השאלה בסוף, כן, כמו מצבר חומצה עופרת.
אם תרצה פעם לחבר bms או מאזן אקטיבי, זה יקל על החיבור.
טוב, אז לפני שאני משלם אלפייה על כל הסוללות - עוד הבהרות בבקשה:
מזמין 7 רביעיות, יחוברו כהמלצתך ארבע שביעיות מקביליות בטור, מה שיתן לי ״מצבר״ של 98 אמפר-שעה (7*14ah), נכון?
זה אמור לתת את אותו זרם התנעה שקול לשני מצברי עופרת מקבילים של 75 אמפר שעה כל אחד, כן?
כמו כן יש כננת - עדיין צריך להספיק?
כמה זרם מקסימילי (קבוע או רגעי) ניתן לצרוך מהמצבר הנ״ל? יש עוד נתונים של מצבר עופרת כגון CCA - מה המקביל של זה במצבר 7 רביעיות ליתיום הנ״ל?
האם יש צורך ב״הכנות״ כל שהן כגון טעינה או פריקה או בדיקה כל שהיא של כל תא בנפרד לפני או אחרי שאני מרכיב ממנו מצבר? יש לי ידע בסיסי, וולטמטר + מטען מצברים אבל לא יותר מזה
תודה מראש
boaz avrahami
10-10-22, 22:29
בשביל 12 וולט אתה צריך 4 סוללות בטור ולא 7.
אז אתה בונה 4 שביעיות כשכל שביעיה בעצמה מחוברת במקביל ואז ה 4 שביעיות משורשרות בטור אחת לשניה.
חנן-ג'יפולוג
10-10-22, 22:29
תא כזה מסוגל לתת, נדמה לי שעד 30 שניות, 81 אמפר.
כפול 7 זה 565 אמפר. מספיק להתנעה ולכננת. כן, 98ah.
הכננת זה העניין המאתגר יותר. במצב שהיא נעצרת, או כמעט נעצרת, עקב שיא עומס, כננת אופיינית של 9000 ליברות, צורכת 400 אמפר.
צריך להיות מאוד רגישים בהפעלה כזו. כל עוד העומס נמוך, אין בעייה, אבל כשאתה שומע את מנוע הכננת נחנק ואת הכבל מאיט עד כדי עצירה, תתחיל לרווח מאוד את ההפעלות.
זה נכון גם לגבי הכננת עצמה. בשיא העומס אין להפעיל אותה יותר משמונה שניות, ואז צריך לתת לה להתקרר דקות ארוכות לפני המשיכה הבאה.
בשביל 12 וולט אתה צריך 4 סוללות בטור ולא 7.
אז אתה בונה 4 שביעיות כשכל שביעיה בעצמה מחוברת במקביל ואז ה 4 שביעיות משורשרות בטור אחת לשניה.
כן - זו הכוונה שרשמתי ״ארבע שביעיות מקביליות בטור״
חנן-ג'יפולוג
10-10-22, 22:36
לגבי בדיקת תאים לפני חיבור, אני עושה את זה כי אני סקרן וכי אני רוצה לוודא שלא רימו אותי. הנסיון שלי עם התאים הספציפיים האלה, מהמוכר הספציפי הזה, הוא מושלם, אז אני כבר פחות דואג, והשלב הזה פחות קריטי.
על מנת לוודא שאתה מתחיל ממצב שבו כל התאים מאוזנים, אני מציע לוודא שהמתח בהם זהה, לחבר את כל הפלוסים ביחד ואת כל המינוסים ביחד, לטעון ל3.5 וולט, להפסיק טעינה, ולתת להם לדעוך יומיים למתח המנוחה: 3.31 וולט.
חנן-ג'יפולוג
10-10-22, 22:56
אתה יכול לבצע את התהליך הזה גם לאחר חיבור התאים למבנה של מצבר, ולא בטאקט נפרד כמו שתיארתי.
לוודא שהמתח בכל התאים זהה.
לחבר ארבע שביעיות כמו שתכננת.
לטעון כל שביעיה ל3.5 וולט ולתת לה לדעוך.
אתה יכול לבצע את התהליך הזה גם לאחר חיבור התאים למבנה של מצבר, ולא בטאקט נפרד כמו שתיארתי.
לוודא שהמתח בכל התאים זהה.
לחבר ארבע שביעיות כמו שתכננת.
לטעון כל שביעיה ל3.5 וולט ולתת לה לדעוך.
מה נחשב מתח זהה? אם תא אחד נמדד עם 3.51 ואחד אחר עם 3.49 או 3.40 לדוגמא, זה נחשב זהה וניתן לחיבור וטעינה במקביל?
לגבי זרם טעינה, זרם יחסית חלש, נאמר 500m? 1000ma ? יש לי מטען סוללות ליתיום של סוללות 18650 וכ׳, אני מתכוון להשתמש בו, מניח שיעשה את העבודה גם אם יקח יותר זמן.
חנן-ג'יפולוג
10-10-22, 23:19
מ 20 מיליוולט פער לא הייתי נבהל. גם לא מ50.
100 מיליוולט כבר הייתי טוען בנפרד את התאים, בטרם החיבור.
שים לב שמטען של 18650 מיועד לכימיה אחרת, עם מתח מקס' גבוה יותר. אם אתה יכול לכוון בו את מתח היעד, אז אתה יכול להשתמש בו.
- - - Updated - - -
כל תא כזה מסוגל לקבל 7 אמפר טעינה בלי להתרגש. אם אתה מחבר כמה תאים כאלה במקביל אז זרם הטעינה המקס' גדל בהתאמה.
1. אם אני מתכנן מצבר צרכנים בלבד (יותקן בתא המטען ויספק חשמל למקרר/מדחס/טעינת פנסים) - כמה AH אתם ממליצים?
2. אני יוצא מתוך הנחה שאני צריך מטען DC2DC כדי להטעין את המצבר הזה מהאלטרנטור, ושהמטען יחובר ל-BMS שיחובר למצבר. אני צודק?
אם כן, איזה BMS אני צריך?
חנן-ג'יפולוג
17-10-22, 11:22
אם אתה הולך על תאי ה14ah שהמלצתי עליהם לאחר שהשרשור התפתח, אין צורך להיות מדויק בחישוב כי זה מודולרי. מציע שתתחיל בארבעה זוגות מקביליים בטור, מה שיתן לך 28ah. ללילה של קירור ל4 מעלות זה יספיק בקלות, להערכתי, ומנסיוני.
אם הנסיון בשטח יראה שאתה צריך עוד, תוסיף תאים.
קנה Bms של דאלי עם בלותות', 30 אמפר, מיועד לארבעה תאים בטור של לייפפו4.
את הbms אתה מחבר לתאים, ומטען הdc2dc מתחבר לbms.
boaz avrahami
17-10-22, 11:58
קח לינק. בשביל עוד 2 דולר קח כבר 40 אמפר
US $37.08 28% Off | Daly Smart BMS Battery 18650 Li-ion LiFePo4 3s 4s12v 7s 8s 24V 10s 13s 14s 15s 16s BMS 20s 24s 36V 48V 40A 60A Home Storage BMS
https://a.aliexpress.com/_EuaOu8h
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221017/564e5e2f4a6a5e43592c03d4f4840653.png
בועז - תודה.
חנן - 28Ha? חשבתי יותר בכיוון של 100Ha למצבר צרכנים....
או שהגזמתי לגמרי?
חנן-ג'יפולוג
18-10-22, 17:17
הגזמת לדעתי, אבל אני מציע שתנסה, ואם צריך תגדיל.
באיוניק5 יש לי 24ah ובהיילקס כ70. בהיילקס אני בקושי מנצל 10ah, כי בזמן טיול הטעינה עובדת שעות נוספות ולכן אין שימוש רציני ברזרבה מלבד בלילה, כשמדחס המקרר בקושי עובד.
באיוניק קורה לעתים נדירות שמצבר האביזרים מתרוקן. זה קורה בסופי שבוע שאני לא פעיל בהם, והמקרר עובד מעל 24 שעות ברכב סגור וחם, ללא טעינה.
boaz avrahami
18-10-22, 19:54
לילה של מקרר משעות אחהצ ועד הבוקר למחרת זה בסביבות 10 א״ש בעונות המעבר שלא הכי חם אבל גם לא קר מאוד.
28 א״ש זה מעולה ואמור להיות הרבה מעל גבול המעטפת וגם יאפשר לך לטעון בזמן קצר מה שיספיק לך ללילה בשקט.
הטעינה בעיקרון מתבצעת מהר עד כ 80-90 אחוז ואז לאט עד מאה אחוז. מספיק לך השלב המהיר בשביל שיהיה לך מספיק מיץ בסוללה ללילה ארוך.
בועז,
אני חושש שאתה מכוון מעט נמוך מדי.
עצירה ב 17:00 ויציאה לדרך למחרת ב 8:00 בבוקר ==15שעות.
חישוב עדין, לפי 1ah , ואתה חוצה את ה 15ah רק על מקרר.
מספר יותר ריאלי ( תחזור לניסוי של נדב) זה 1.5ah, ולזה צריך להוסיף תאורה, משאבת מים, טעינה? וברור ש 28 נמוך מדי.
לדעתי המספר הנכון הוא 45-55ah.
boaz avrahami
18-10-22, 21:12
הבדיקה שלי מבוססת על הכחולות של הרובוט דשא.
סוללה מחזיקה לי כ 8-10 שעות על 4 מעלות. סוללה כזו הוא פחות מ 6 א״ש ( 128 wh אם אינני טועה)
זה הניסוי שלי בלי מד צריכה.
אבל זורם עם הרחבת רצועת הביטחון.
1 א״ש כפול 15 שעות.
28 א״ש זה מצויין לו ויתפקד נפלא גם בטעינה קצרה יחסית ויהיה מוכל ללילה הבא בלי להיגמר בטרם עת.
**ֶקיבלתי הערה עם הארה בפרטי. אני ב 28 וולט.ֶ זה חצי מהא״ש בסוללת 13 וולט.
אז עדיין לילה זה כ 15 א״ש בסוללה של 13 וולט וכל השאר נאמר.
לדעתי המספר הנכון הוא 45-55ah.
אם כך, כמה אמפר אני צריך ב-BMS?
יש איזו מכפלה קבועה?
45-55AH זו תכולת המצבר.
הייתי מחפש BMS שתומך בטעינה של לפחות 20A ופריקה (צרכנים) של לפחות 40A (למרות שבפועל אני בספק אם תגיע ל 12A).
שאתה מחפש BMS, שים לב להגנה נגד קצר ( אחרת הוא ישרף מכל שטות).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.