התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הסיפור המוזר של קורולוה SPACE וחיבתה לברגים ופאנצרים

The_doctor
12-07-22, 07:57
׳˜׳•׳‘ ׳—׳‘׳¨׳™׳, ׳‘׳’׳™׳₪׳•׳œ׳•׳’ ׳™׳•׳©׳‘׳™׳ ׳ž׳™׳˜׳‘ ׳”׳ž׳•׳—׳•׳× ׳•׳™׳© ׳œ׳™ ׳‘׳¢׳™׳” ׳׳• ׳—׳™׳“׳” (׳›׳œ ׳׳—׳“ ׳™׳‘׳—׳¨ ׳׳™׳š ׳”׳•׳ ׳ž׳¡׳×׳›׳œ ׳¢׳œ ׳–׳”)
׳‘2021 ׳¨׳›׳©׳×׳™ ׳‘׳ž׳™׳˜׳‘ ׳›׳¡׳₪׳™ ׳§׳•׳¨׳•׳œ׳•׳” ׳¡׳₪׳™׳™׳¡ ׳—׳“׳©׳” ׳ž׳”׳—׳‘׳¨׳”
׳œ׳ž׳™ ׳©׳œ׳ ׳ž׳›׳™׳¨ ׳ž׳“׳•׳‘׳¨ ׳¢׳œ ׳˜׳™׳•׳˜׳” ׳§׳•׳¨׳•׳œ׳•׳” ׳ž׳•׳׳¨׳›׳× (׳¨׳›׳‘ ׳ž׳×׳*׳—׳œ׳™׳ ׳׳• SW ׳‘׳׳™׳¨׳•׳₪׳” ) ׳”׳•׳ ׳ž׳•׳*׳¢ ׳¢׳œ ׳™׳“׳™ ׳ž׳*׳•׳¢ ׳‘׳*׳–׳™׳Ÿ ׳¢׳ ׳ž׳*׳•׳¢ ׳—׳©׳ž׳œ׳™ ׳§׳˜׳Ÿ - ׳¨׳›׳‘ ׳”׳™׳‘׳¨׳™׳“׳™

׳¢׳“ ׳₪׳” ׳œ׳ ׳—׳©׳“׳×׳™

׳›׳¢׳‘׳•׳¨ 3 ׳©׳‘׳•׳¢׳•׳× ׳ž׳ž׳•׳¢׳“ ׳”׳¨׳›׳™׳©׳”, ׳‘׳•׳§׳¨ ׳׳—׳“ ׳§׳ ׳œ׳¨׳׳•׳× ׳©׳*׳•׳¨׳× TPMS ׳“׳•׳œ׳§׳×, ׳ž׳ž׳œ׳ ׳׳•׳•׳™׳¨, ׳*׳•׳¡׳¢ ׳œ׳¢׳‘׳•׳“׳”, ׳׳—׳¨׳™ 6 ׳©׳¢׳•׳× ׳—׳•׳–׳¨ ׳ž׳’׳œ׳” ׳©׳•׳‘ ׳©׳”׳*׳•׳¨׳” ׳“׳•׳œ׳§׳×, ׳œ׳•׳§׳— ׳œ׳₪׳׳*׳¦׳¨׳™׳” ׳”׳§׳¨׳•׳‘׳” ׳ž׳’׳œ׳™׳ ׳‘׳•׳¨׳’ ׳×׳§׳•׳¢, ׳‘׳¦׳ž׳™׳’ ׳©׳ž׳׳œ׳™ ׳§׳“׳ž׳™ ׳ž׳•׳¦׳™׳׳™׳, ׳ž׳“׳‘׳§׳” ׳•׳*׳•׳¡׳¢ ׳œ׳©׳œ׳•׳

׳׳—׳¨׳™ ׳©׳‘׳•׳¢ ׳*׳•׳¡׳£ ׳©׳•׳‘ TPMS ׳“׳•׳œ׳§ ׳”׳₪׳¢׳ ׳ž׳×׳’׳œ׳” ׳‘׳•׳¨׳’ ׳‘׳¦׳ž׳™׳’ ׳©׳ž׳׳œ ׳׳—׳•׳¨׳™ - ׳ž׳×׳§׳Ÿ ׳*׳•׳¡׳¢

׳׳—׳¨׳™ ׳—׳•׳“׳©, ׳‘׳•׳¨׳’ ׳‘׳¦׳ž׳™׳’ ׳©׳ž׳׳œ ׳׳—׳•׳¨׳™ ׳•׳›׳›׳” ׳›׳œ ׳₪׳¢׳ ׳׳*׳™ ׳ž׳•׳¦׳ ׳‘׳•׳¨׳’ ׳‘׳׳—׳“ ׳”׳¦׳ž׳™׳’׳™׳... 12 ׳—׳•׳“׳©׳™׳ ׳‘׳¢׳¨׳š ׳”׳¨׳›׳‘ ׳׳¦׳œ׳™, 8 ׳₪׳׳*׳¦׳¨׳™׳ ׳›׳‘׳¨

׳׳*׳—׳*׳• ׳œ׳ ׳’׳¨׳™׳ ׳‘׳׳–׳•׳¨ ׳×׳¢׳©׳™׳”, ׳•׳œ׳ ׳¢׳•׳‘׳“׳™׳ ׳‘׳׳–׳•׳¨ ׳×׳¢׳©׳™׳™׳”, ׳”׳¨׳›׳‘ ׳”׳©׳*׳™ ׳”׳•׳ ׳¡׳•׳‘׳׳¨׳• XV ׳©׳‘׳‘׳¢׳œ׳•׳×׳*׳• ׳›׳‘׳¨ 3 ׳©׳*׳™׳ ׳•׳¢׳‘׳¨ 40 ׳׳œ׳£ ׳§׳ž ׳•׳—׳•׳•׳” ׳₪׳׳*׳¦׳¨ ׳׳—׳“ ׳œ׳ž׳¨׳•׳× ׳©׳¨׳•׳‘ ׳”׳*׳¡׳™׳¢׳•׳× ׳©׳œ׳• ׳–׳” ׳§׳™׳¦׳•׳¨׳™׳ ׳“׳¨׳š ׳”׳©׳“׳•׳×, ׳•׳˜׳™׳•׳œ׳™׳ ׳‘׳¡׳•׳₪"׳©

׳œ׳ ׳ž׳‘׳™׳Ÿ ׳׳× ׳”׳—׳™׳‘׳” ׳©׳œ ׳”׳˜׳™׳•׳˜׳•׳˜׳” ׳œ׳‘׳¨׳’׳™׳?
׳—׳©׳‘׳×׳™ ׳œ׳¢׳¦׳ž׳™ ׳©׳׳•׳œ׳™ ׳”׳ž׳*׳•׳¢ ׳”׳—׳©׳ž׳œ׳™ ׳ž׳™׳™׳¦׳¨ ׳©׳“׳” ׳׳œ׳§׳˜׳¨׳•׳ž׳’׳*׳˜׳™ ׳©׳ž׳•׳©׳š ׳›׳œ ׳‘׳•׳¨׳’ ׳‘׳“׳¨׳š?
׳׳• ׳ž׳™׳“׳•׳× ׳¦׳ž׳™׳’׳™׳ ׳¨׳’׳™׳©׳•׳× ׳™׳×׳¨ ׳¢׳œ ׳”׳ž׳™׳“׳”? 205\55 R16?
׳”׳׳ ׳ž׳™׳©׳”׳• ׳—׳•׳•׳” ׳׳• ׳©׳ž׳¢ ׳¡׳™׳₪׳•׳¨ ׳“׳•׳ž׳”?

The_doctor
12-07-22, 08:16
טוב חברים, בגיפולוג יושבים מיטב המוחות ויש לי בעיה או חידה (כל אחד יבחר איך הוא מסתכל על זה)
ב2021 רכשתי במיטב כספי קורולוה ספייס חדשה מהחברה
למי שלא מכיר מדובר על טיוטה קורולוה מוארכת (רכב מת׳*חלים או SW באירופה ) הוא מו׳*ע על ידי מ׳*וע ב׳*זין עם מ׳*וע חשמלי קטן - רכב היברידי

עד פה לא חשדתי

כעבור 3 שבועות ממועד הרכישה, בוקר אחד קם לראות ש׳*ורת TPMS דולקת, ממלא אוויר, ׳*וסע לעבודה, אחרי 6 שעות חוזר מגלה שוב שה׳*ורה דולקת, לוקח לפא׳*צריה הקרובה מגלים בורג תקוע, בצמיג שמאלי קדמי מוציאים, מדבקה ו׳*וסע לשלום

אחרי שבוע ׳*וסף שוב TPMS דולק הפעם מתגלה בורג בצמיג שמאל אחורי - מתקן ׳*וסע

אחרי חודש, בורג בצמיג שמאל אחורי וככה כל פעם א׳*י מוצא בורג באחד הצמיגים... 12 חודשים בערך הרכב אצלי, 8 פא׳*צרים כבר

א׳*ח׳*ו לא גרים באזור תעשיה, ולא עובדים באזור תעשייה, הרכב הש׳*י הוא סובארו XV שבבעלות׳*ו כבר 3 ש׳*ים ועבר 40 אלף קמ וחווה פא׳*צר אחד למרות שרוב ה׳*סיעות שלו זה קיצורים דרך השדות, וטיולים בסופ"ש

לא מבין את החיבה של הטיוטוטה לברגים?
חשבתי לעצמי שאולי המ׳*וע החשמלי מייצר שדה אלקטרומג׳*טי שמושך כל בורג בדרך?
או מידות צמיגים רגישות יתר על המידה? 205\55 R16?
האם מישהו חווה או שמע סיפור דומה?

לביא
12-07-22, 08:29
משעשע.
יש לנו קורולה הברידית. היא סולדת מברגים. אולי אחד ב 65000 קילומטר שיש לה.

חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 09:38
אחד מבני המשפחה, אולי ילד, משתמש רק ברכב הזה ולא ברכב השני? כדאי לבדוק אתו מה הסיפור.

אני מכיר סיפורים מעניינים, כולל רכב של חבר לעבודה, בשימוש מתבגרת שחיישן התפוסה של כסא הנוסע נקרע שלוש פעמים. בסוף לא היתה ברירה והוצע לה בעדינות למצוא מקום אחר לזיונים.

The_doctor
12-07-22, 10:00
אין עוד נהג שמתמש ברכב הזה
וכנראה שאין שם פעילות נוספת פרט לנסיעה

עשיתי גוגל ובדקתי לא מצאתי תופעה שכזו עם רכבים חשמלים
ייתכן אולי שמשהו לא בסדר במנוע החשמלי שמייצר שדה מגנטי גדול יותר?
או שככה זה עם צמיגי חתך 55, כל בורג בדרך יעשה פאנצר?

לסבוארו צמיגי חתך 60 שגם נחשב נמוך אבל אין בעיות כאלה

הדסופה
12-07-22, 10:08
יש לך שכן שאוהב אותך

על חתך 35 אחרי 100 אלף קילומטר , בורג יחיד עד עכשיו

Sent from my iPhone using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
12-07-22, 10:09
אני עם רכב חשמלי ב70000 ק"מ האחרונים. חתך 55 בצמיגים, עד היום שני תקרים מגורם לא ידוע. לא הייתי בונה על התיאוריה הזו. לא של ה55 ולא של החשמל.

עברתי כ250000ק"מ על איוניקים היברידיים, וגם שם לא היה שום דבר יוצא דופן.

ד ו ר ו ן
12-07-22, 10:16
אין עוד נהג שמתמש ברכב הזה
וכנראה שאין שם פעילות נוספת פרט לנסיעה

אתה מתאר 2 מסלולי נסיעה שונים לרכבים בבית.
יש מצב שקטע מכביש שאתה נוסע עליו מוביל גם לאתר בנייה/שיפוצים וזה הפחת של רכבי העבודה.

גם לנו הייתה תקופה מוזרה של עלייה משמעותית בברגים בגלגלי אחד הרכבים.
היה וחלף.

איל מ
12-07-22, 13:24
אני לא חושב שזה המקרה, אבל באופנוע היתה לי תקופה עם צמיג שנחשב עם גומי רך ו"דביק" יחסית. אכלתי איתו שלושה פנצ'רים (בצמיג של אופנוע מותר בין תיקון אחד לשניים בלבד, כתלות בקוד המהירות) בפרק זמן קצר יחסית. בצמיג שהורכב במקומו (פחות דביק) התופעה לא חזרה. ייתכן וסתם מקריות, וייתכן שיש צמיגים עם נטיה לאסוף יותר ברגים.

נדב42
12-07-22, 15:59
הכל תלוי איפה הפאנצרמעכאר מפזר את הברגים.

היה לי פעם גם מקבץ כזה, שאלתי את הפועל בפאנצ׳רייה אם זה הברגים שהם פיזרו. הפועל הסתכל טוב-טוב על הבורג וקבע בנחרצות: "אין מצב, נראה לך שה(לא חשובה העדה) הקמצן ישקיע בברגים חדשים ???".

Yaron.nahum
12-07-22, 16:23
תבדוק אם בנתיב הנסיעה יש אתר בניה או אתרי שיפוצים

יש לא מעט בעלי מקצוע שאם נופלים להם ברגים קודחים על הרצפה , הם לא טורחים להתכופף ולהרים.

הברגים הללו מבריגים את עצמם לתוך הצמיג הקרוב

השיא שפגשתי היה המתקין של השער לחניה שלי,

פעמיים אחרי עבודה שלו אספתי עשרות ברגים כאלו מהכניסה לחניה. (לא מגזים בכמות , זה היה יותר מכף יד אחת עמוסה בברגים כל פעם )

אם הברגים היו מתפזרים לכביש , כל מי שהיה עובר שם היה מתכבד בפנצר

erby
13-07-22, 10:39
יש לך שכן שאוהב אותך

על חתך 35 אחרי 100 אלף קילומטר , בורג יחיד עד עכשיו

Sent from my iPhone using Tapatalkהיתה לי את התופעה הזו בסובארו ג'סטי 86.
שכן מ*ורבן החליט שהכביש מול החצר שלו שייך לאבא שלו.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

מיכה100
13-07-22, 12:46
אני עד היום מרים כל בורג שאני רואה בשכונה, בטיול עם הכלבה. הרגל מהתקופה שכל הרחוב היה בבניה.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

-->