צפייה בגרסה מלאה : האם המכשול בדרום הר חברון יחסום דרכים שאנחנו נוסעים בהן ?
הכתבה על המכשול שצה"ל בונה לאורך הקו הירוק ממצודות יהודה לכיוון עין גדי
https://13tv.co.il/item/news/politics/security/illegal-stays-903181371/?pid=62&cid=903181371
(את האמת לא ברור לי מה עושים שם )
עוד בשלב הראשון (ב-2006) התכנון היה לבנות את הגדר
רק עד הר חולד.
בלחץ הירוקים, הופסקה בניית הגדר ממצודות ביהודה ומזרחה.
גם עכשיו לא סביר ש"יורידו" את הגדר עד עין גדי.
בפסח האחרון טיילנו באיזור. נכנסנו לשטח דרך ערד
לכיון צפון מערב וכשיצאנו לכיון כביש 80, נתקלנו במחסומי צה"ל
ונאמר לנו שיש התראה על חדירה באיזור.
עוד בשלב הראשון (ב-2006) התכנון היה לבנות את הגדר
רק עד הר חולד.
בלחץ הירוקים, הופסקה בניית הגדר ממצודות ביהודה ומזרחה.
גם עכשיו לא סביר ש"יורידו" את הגדר עד עין גדי.
בפסח האחרון טיילנו באיזור. נכנסנו לשטח דרך ערד
לכיון צפון מערב וכשיצאנו לכיון כביש 80, נתקלנו במחסומי צה"ל
ונאמר לנו שיש התראה על חדירה באיזור.
אני מבין שלא ראית את הכתבה..
כרגע בונים את המכשול ( שלא ברור לי מה הוא..) ממצודות יהודה מזרחה לכיוון עין גדי
כרגע פורצים דרך.
אני מקווה מאוד שזהות אינטרסים נדירה (לצערי) בין תושבי האזור יהודים וערבים, ארגונים ירוקים, תנועות מימין ומשמאל (רגבים, שלום עכשיו וכו) יצליחו לעצור שוב את הפרויקט המיותר הזה כמו שעצרו ב2006 באזור הזה ובגוש עציון
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
יש חבר פורום שהשכיב שם מארבים כדי לנסות לתפוס את הדיפנדר שלו כשהוא עובר לשטחים אחרי שנגנב. כך שאני קצת אמביוולנטי.
קודם כל זה די אסון סביבתי. רמת מדבר יהודה היא אזור מקשר ומסדרון בין תאי שטח שונים ולחתוך אותה ישנה לא רק את הנוף אלא גם יחצוץ בין בתי גידול שונים.
התוואי - פשוט תסתכלו על המפה ותראו שאין שום אופציה לחתוך את השטח בלי לפגוע בכמה מהמסלולים הקלאסיים של מדבר יהודה ובראשם שני צירי האורך (זה שעל המצוק וזה שעל רמת המדבר) אבל גם הרבה מסלולים 'קטנים' שבדיוק בקו הזה חוצים בין תאי שטח - שלא לדבר על מסלולים 'מיוחדים' כמו נחל עדשה שייחסמו.
אגב, כבר עכשיו יש מכשול מטריד של סוללה ותעלה בחלק מהתוואי, לאורך השביל הירוק, שגורם לעיקוף גדול מאוד (למשל למי שירצה לצאת מהר צאלים או כתף חצרון לכיוון יתיר) - אני נאלצתי לעשות סיבוב של מעל שעה ובסוף באין ברירה גם קצת לטפס על הסוללה ולחצות את התעלה פעמיים רק כדי לא להיות 'לכוד' בצד הלא נכון. ונראה שזה יהיה גרוע יותר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כרגע פורצים דרך.
אני מקווה מאוד שזהות אינטרסים נדירה (לצערי) בין תושבי האזור יהודים וערבים, ארגונים ירוקים, תנועות מימין ומשמאל (רגבים, שלום עכשיו וכו) יצליחו לעצור שוב את הפרויקט המיותר הזה כמו שעצרו ב2006 באזור הזה ובגוש עציון
Sent from my SM-S908E using Tapatalkהבעיה שאם יעשו רק דרך זה יהיה הרבה יותר גרוע.
תהייה שם אוטוסטרדה של פריבטים במדבר..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הבעיה שאם יעשו רק דרך זה יהיה הרבה יותר גרוע.
תהייה שם אוטוסטרדה של פריבטים במדבר..
Sent from my SM-G960F using Tapatalkשב כמה דק' על השביל הכחול.
רק תזהר לא להדרס ע"י פריבט מסוג זה או אחר (אפשר לארגן שם בכיף מפגש של שרשור "יצירה מוטורית מחרידה")
לעניין מעקפים של הסוללה "לצד הנכון" מאזור כתף חצרון ממליץ לנסוע על אחד משבילי הפריבט לכיוון סוסיא-מעון ואז לחזור דרך מחסום יתיר
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
אגב, כבר עכשיו יש מכשול מטריד של סוללה ותעלה בחלק מהתוואי, לאורך השביל הירוק, שגורם לעיקוף גדול מאוד (למשל למי שירצה לצאת מהר צאלים או כתף חצרון לכיוון יתיר) - אני נאלצתי לעשות סיבוב של מעל שעה ובסוף באין ברירה גם קצת לטפס על הסוללה ולחצות את התעלה פעמיים רק כדי לא להיות 'לכוד' בצד הלא נכון. ונראה שזה יהיה גרוע יותר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מכיר את המכשול, הוא מציק בעיקר כשיוצאים מנחל עדשה. אם זאת יש פרצות ומעברים, זה מעקב אך לא מונע כניסה.
אם המכשול המתוכנן דומה, אז יעילותו מוטלת בספק וחוץ מלעשות נזק ולבזבז כסף, זה לא באמת ימנע כניסה של אנשים נחושים.
איכות המכשול לא רלוונטית. מה שרלוונטי זה האם ואיך שומרים ומתחזקים אותו.
גם חומת בטון בגובה 4 מטר שתוצב סתם כך בשטח ולא תהיה עליה פעילות בט"ש תיפרץ.
כתבה של דובר צה"ל עם כמה תמונות
https://www.idf.il/כתבות-ועדכונים/2022/יולי/שובר-גלים-קו-התפר-רמטכל-ד3-עזה-יהודה-ושומרון-גדר-מדבר-יהודה-איוש-הנדסה/
לא יודע להגיד שום דבר אינטילגנטי על התועלת שבפעילות הזו, אבל התמונות פשוט שוברות את הלב.
נכון, עצוב מה שנשאיר לדורות הבאים.
לא יודע להגיד שום דבר אינטילגנטי על התועלת שבפעילות הזו, אבל התמונות פשוט שוברות את הלב.
בדיוק
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.