צפייה בגרסה מלאה : רכב שטח בנזין עד 40k
מחפש רכב שטח אמיתי לנסיעות יומיות מעל 100 ק״מ.
רכב מוכר בשוק הישראלי שאפשר לשפר בקלות ויש לו קיטים ומספיק ידע בארץ.
לגבי צריכת הדלק, חשבתי על להסב את הרכב לגז בגלל כמות הק״מ ביומיום.
אני מבין שזה משהו שאפשרי כרגע רק על רכבי בנזין.
באופן כללי, מה דעתכם על הסבת רכב שטח לגז?
ממה שראיתי בחיפוש קצר יש את הליברטי שהוא בערך עונה על ההגדרות אם הוא משופר טוב.
אשמח לשמוע על דגמים אחרים.
היום אני עם רקסטון 08 מוגבה. נותן עבודה, אבל מחפש משהו יותר בנוי לשטח.
אני חושב שאם היית עונה על השאלון הנעוץ בראש פורום זה היה ברור יותר מהן הדרישות והאילוצים.
כמה נוסעים צריך להסיע ברכב? ג'ימני יכול להתאים?
יגל (?)
יש אינספור התכתבויות כאן בהיסטורית הפורום על 2 הנושאים ששאלת - ליברטי והתאמתו לשטח והסבת רכב לגז.
אני לא מכיר ליברטי, אנסה לתת תמצית על הגז (גילוי נאות, אני עם רכב שני על גז ובמשפחה (אבא שלי ואחי, סה"כ 8 רכבים):
יתרונות
- חוסך כחצי מעלות הדלק
- נסיעה על גז ו/או בנזין
- מאפשר "הארכת" טווח הנסיעה עקב 2 מיכלי דלק
חסרונות:
- ברוב החניונים התת קרקעיים - אסור להיכנס.
- יש טוענים שיש ירידה של כ 10% בכוח (אישית, אני לא מכיר אבל מתחיל מראש עם כ 300 כ"ס, אז אולי לא מורגש).
יש טוענים לעליה של כ 10% בצריכת הדלק (אצלי לא מורגש, אבל אצלי מראש זו צריחת דלק ולא צריכה)
- שמועות על מנועים שהושמדו או ממירים שהגיעו לסוף ימיהם בזמן מהיר מידי (שמועות - כי אני, אבי או אחי לא נתקלנו בכך)
- שמועות על התחממות מנועים (שוב, לא נתקלנו בכך, אבא שלי ואחי נוסעים בערבה, כולל לעלות את סדום על גז בקיץ בצהרים)
- המיכל תופס את המקום של הגלגל ספיר - פוגע בתא המטען (לי יש כשצריך את תא המטען מתקן חיצוני המתלבש במקום וו הגרירה.
חשוב מאוד להתקין אצל מתקין איכותי המבין היטב את הנושא והמנוע.
לגבי חום מנוע בשימוש עם גז - חיישן חום חיצוני על ראש המנוע מראה 5 מעלות יותר גבוה בגז מאשר בבנזין, אין הבדל בטמפרטורת נוזל הקירור (מנוע 4 ליטר של ג׳יפ)
ליברטי זה לא בדיוק רכב שטח אמיתי.
אם תצליח להביא אותו לרמה שאולי אתה מכוון אליה - זה לא רק יהיה מאוד יקר זה גם יוציא את החשק לנהוג 100 קמ ביום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
חסר פרטים על מספר הנוסעים בטיולים...
אבל... גימני ידני יתן לך כ 18 קמ"ל בנסיעות בינעירוניות של 100 ק"מ.
כל שאר הרכבים שתמצא היום ב 40 אלף ש"ח יהיו ישנים ושחוטים. לא הייתי סומך עליהם עם קילומטראג' כזה ב 100 קמ ליום.
היי
בתקציב הזה הליברטי הוא הכי חדש שתמצא שיעמוד ב100 קמ וגז יחסוך לך הרבה ,
ורוב השטח עד בינוני (פלוס אם יש נעילה אחורית ) בארץ יעשה ולא יעכב שיירה שעושה מסלולים עד בינוני + .
אם תמצא כלי בפחות מ200k קמ בכלל תמצא רכב שלא נסע החיסרון של גז זה מקום בתא מטען שהבלון תופס הכל והליברטי שאפשר לשים במקום גלגל ספייר לא עולה 40 כרגע .
שיהיה בהצלחה
לא מסכים עם האמרה שליברטי לא רכב שטח , המשפט צריך יותר להגיד שהוא לא רכב לשטח קשה ואתגרי .
Sent from my iPhone using Tapatalk
100 ק"מ ביום לרכב שטח, אתגרי או לא, (ועוד אמריקאי) בן 16-18 נשמע לי כמו מתכון להוצאות גבוהות.
גם אם ההסבה תהיה סופר מוצלחת, רכב זה לא רק מנוע. יש עוד כמה מכלולים.
היה לי ליברטי מוגבה, עם נעילה וצמיגים 31. נסיעה נעימה עד 100-110 קמ"ש, אח"כ כבר פחות, בכל זאת גיר עם 4 יחסי העברה.
שיהיה בהצלחה
ליאור
בפעם האחרונה שבדקתי, לנסוע 100 ק"מ ביום עם ליברטי שבאמת בנוי לשטח זה לא תענוג גדול. שלא לדבר על כך שאם מדובר ברכב שבאמת בנוי לשטח, הוא לא עומד במגבלת התקציב
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.