התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מחפש קורס כלשהו בתכנות ואלקטרוניקה למיקרוקונטרולרים

de fox
25-07-22, 15:48
מעוניין להרחיב את סט כלי העשה זאת בעצמך שלי ולהיכנס לתחום התכנות ובקרה. (ארדווינו \ ESP \ ראסברי פיי וכדומה)
אין לי פנאי בחיים כרגע כדאי לצלול לזה לבד. מחפש משהו מובנה, יכול להיות קורס פרונטלי או ברמת סרטונים ותרגילי בית.

בטח יש פה חברים עם ניסיון שיודעים להמליץ על כיוון.

גיא
25-07-22, 16:38
אוכל לעזור לך אם יש משהו קונקרטי ..
קורסים רשמיים בישראל. לא מכיר מעבר למתחילים לילדים ברמת האיך להדליק או לכבות לד מרחוק. שיש מליון דוגמאות ברשת ..

אני אדגיש שאני לא מומחה. אבל אני משתמש של בערך 15 שנים.

עם כמה פרוייקטים יפים שעובדים.

frolik
25-07-22, 16:55
ראיתי קורסים ב- udemy.com

זו פלטפורמה לקורסי וידאו.

גיא
25-07-22, 18:55

שדורשים זמן .. הבן אדם אמר שאין לו.

zivo
25-07-22, 22:10
מה הרקע ( הרלוונטי) שלך?
התעסקת עם כתיבת תוכנה?
התעסקת עם חשמל \ אלקטרוניקה בסיסים? בנית מעגלים חשמליים?

רני דקל
25-07-22, 22:31
לפני הרבה שנים למדתי קצת ארדואינו מפה:

https://www.youtube.com/watch?v=fCxzA9_kg6s&list=PLA567CE235D39FA84

נועם, מהיכרותי אתך חבל על הזמן של קורסים וכאלה. אתה עלול למצוא את עצמך בוהה בקיר בזמן שמסבירים לך מה זה נגד. מציע לך לקנות ערכה בסיסית באמאזון או ווטאבר ולשחק עם הסרטונים האלה. תחסוך לעצמך את הנסיעות והקשר האנושי עם שאר משתתפי הקורס:)

באמת שקטן עליך...

בהצלחה

kd2
25-07-22, 23:00
אופציה א -
אני למדתי מהספר המקורי של ארדואינו, חושב שהוא ממש סבבה.
לומדים תוך כדי הפרוייקטים.
הערכת מתחילים קצת אוברפיירסד אבל שווה, זה מסדר לך את הבסיס ומשם זה יותר לכיוון לחפש באינטרנט פרוייקטים דומים ולגנוב אותם ביעילות.
שהרי ידוע שמהנדס טוב ויעיל הוא מהנדס מעתיק/מאמץ (חושב שזה משפט שדבק בי מהפורום הזה).
אפשר להשיג אותו "גנוב" ברשת, אני אוהב ספרים מודפסים (וזה גם מפרגן לארדואינו אז הרווחתי פעמיים).

אופציה ב -
אם אני לא טועה אתה מאזור עוטף עזה. גם אני.
מזמין אותך אליי לבוא לשחק בארדואינו, או בוא נגיד, לפחות אנסה לעשות לך סדר מהיר בבסיס, מי נגד מי.
אני לא מומחה בשום צורה, אבל יש לי כמה פרוייקטים אמיתיים שעובדים יום יום בתעשייה (אם מעניין אותך PLC, גם).
ועם השנים צברתי איזה 30 קילו של "שטויות ארדואינו", חיישנים, מנועים, יו ניים איט, אז יש עם מה לעבוד ולעשות את זה יותר מעניין.
כי המפתח הוא לעשות דברים מעניינים שאתה באמת רוצה לעשות או צריך נגיד לבית/עסק, זה ידרבן אותך יותר להשקיע וללמוד.

בהצלחה

עירא איתם
25-07-22, 23:30
אני התחלתי עם המדריך הזה, אבל עם קצת ידע בתכנות
https://www.google.com/amp/s/hackstore.co.il/books/arduino-for-beginners-1/%3famp

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

מוטי ג.
25-07-22, 23:31
כי המפתח הוא לעשות דברים מעניינים שאתה באמת רוצה לעשות או צריך נגיד לבית/עסק, זה ידרבן אותך יותר להשקיע וללמוד.

בהצלחה

עם זה אני מסכים במיליון אחוז, בחר פרויקט יעד ולך תעשה אותו. (אני לא מבין כלום בארדואינו)

בהצלחה

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
26-07-22, 07:21
מה שכתבו כאן, מינוס השיעורים המסודרים.

תמצא משהו שמדליק אותך, ותגיע אליו עם סכין בין השיניים. הכי כיף, וכנראה הכי מהיר. בדרך כבר תלמד את כל מה שצריך, כי לא תהיה לך ברירה.
תתחיל עכשיו מלקנות\לשאול ארדואינו וללמוד להבהב בו לד מהמחשב שלך. זה נשמע דבילי, אבל זה מכיל המון למידה, של תוכנת הIDE, של הפורטים במחשב, של השפה, הדיבוג, ועוד. משם תמשיך לפרויקט רציני יותר.

עם זאת, אני מכיר אנשים שאומרים שהדרך הזו לא מתאימה להם, ומעדיפים ללמוד בצורה מסודרת.

de fox
26-07-22, 07:39

אבדוק את זה, נראה כיוון טוב, תודה

- - - Updated - - -

מה הרקע ( הרלוונטי) שלך?
התעסקת עם כתיבת תוכנה?
התעסקת עם חשמל \ אלקטרוניקה בסיסים? בנית מעגלים חשמליים?

אני מהנדס מכאני אז רקע מסויים וגישה יש.

- - - Updated - - -

לפני הרבה שנים למדתי קצת ארדואינו מפה:

https://www.youtube.com/watch?v=fCxzA9_kg6s&list=PLA567CE235D39FA84

נועם, מהיכרותי אתך חבל על הזמן של קורסים וכאלה. אתה עלול למצוא את עצמך בוהה בקיר בזמן שמסבירים לך מה זה נגד. מציע לך לקנות ערכה בסיסית באמאזון או ווטאבר ולשחק עם הסרטונים האלה. תחסוך לעצמך את הנסיעות והקשר האנושי עם שאר משתתפי הקורס:)

באמת שקטן עליך...

בהצלחה

כנראה שאתה צודק, עדיין יהיה נחמד למשהו משלים ברמת סרטונים לפני השינה.

- - - Updated - - -

אני התחלתי עם המדריך הזה, אבל עם קצת ידע בתכנות
https://www.google.com/amp/s/hackstore.co.il/books/arduino-for-beginners-1/%3famp

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

תודה

-----------------------------------

כולכם צודקים. הדרך הנכונה היא למצוא פרויקט ולצלול לתוך זה. יחד עם זאת אני עדיין מחפש איזה קורס 101 ברמה אפילו של סרטונים או ספר שאפשר לשבת בערב לפני השינה ולהעשיר קצת לעומק ולבסס את הידע.

גיא
26-07-22, 09:00
כולכם צודקים. הדרך הנכונה היא למצוא פרויקט ולצלול לתוך זה. יחד עם זאת אני עדיין מחפש איזה קורס 101 ברמה אפילו של סרטונים או ספר שאפשר לשבת בערב לפני השינה ולהעשיר קצת לעומק ולבסס את הידע.

קוראים לזה יוטיוב

de fox
26-07-22, 09:13
קוראים לזה יוטיוב

כאילו דה...

הבעיה עם חכמת ההמונים שמהצד השני יש גם טיפשות המונים והסבלנות שלי מוגבלת.

אני קיוויתי שיאכילו אותי עם כפית ויפנו אותי למשהו ספציפי מוכח - ערוץ, פלייליסט, סרטון מסויים. וובינר (אפילו משהו כתוב רחמנא ליצלן)...

zivo
26-07-22, 10:53
אם אתה בוגר הנדסה, אז כמו שכבר אמרו פה, תבחר נושא, וצלול עליו...
תמיד אפשר למצוא סרטון יוטיוב נקודתי, או פרוייקט דוגמה קרוב שאפשר להעתיק ממנו.
תפתח פה שרשור יעודי, שאתה נתקע, תשים פה שאלה, ויעזרו לך.

opl
26-07-22, 16:07
תראה אם זה מתאים לך

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScx6Y9mZqoW0My0OCuxzmODjtYxpSIN7M-5s4JjaiEyTj-aSg/viewform

de fox
26-07-22, 16:17
OK השתכנעתי לצלול פנימה פשוט..

יש מוצר או קיט מומלץ?

יש את הארדווינו סטרטר קיט:
https://www.amazon.com/Arduino-Starter-Kit-English-Official/dp/B009UKZV0A/ref=sr_1_4?crid=1QP7MJ39BPIX3&keywords=arduino&qid=1658841127&sprefix=ard%2Caps%2C481&sr=8-4

אני לא באמת יודע מה ההבדל בין ארדווינו לרסברי פיי או ESP. זה משנה? יש הבדל בשפת תכנות או ביכולות (ורלוונטי למתחילים)?

זה נראה יותר מרשים: מה זה אומר ELEGOO? זה מותג אחר לאותו דבר?

https://www.amazon.com/EL-KIT-008-Project-Complete-Ultimate-TUTORIAL/dp/B01EWNUUUA/ref=sr_1_7_sspa?crid=1QP7MJ39BPIX3&keywords=arduino&qid=1658841127&sprefix=ard%2Caps%2C481&sr=8-7-spons&th=1

רן כ.
26-07-22, 23:09
הערת פתיחה - יש יתרון לחלק מלוחות הארדוינו (ולמעבדים שעליהם) בצריכת זרם אם אתה בכיוון של פרוייקטים שצורכים מיקרואמפרים בממוצע ואין להם דרישות עיבוד רציניות מדי. אם זה הכיוון ויש לך פרוייקט ספציפי שנופל בקטגוריה הזו אז לוח כזה (ארדוינו) מבוסס AVR הוא אפשרות , וכנראה (לצערי…) שסביבת הפיתוח של ארדוינו תהיה הכי קלה להתחיל איתה בעזרת ריבוי הפרוייקטים/ דוגמאות שיש ברשת.

ואחרי שזה נאמר - אני רוצה להמליץ לך לא להתחיל עם ארדוינו (וגם לא לסיים), נכון , עשו הרבה (המון, מלאנתלפים) פרוייקטים איתו אבל זו עדיין משפחה של לוחות/ מעבדים שרובם מיושנים (יש להם כמה לוחות חדשים אבל לא בטוח שיש סיבה לבחור אותם על פני האפשרויות האחרות) עם בחירה מפוקפקת של שפת תיכנות שהיא לא פה ולא שם (לא שפה עילית באמת ולא שפה שאפשר באמת להתקרב לחומרה בצורה דטרמיניסטית ויציבה).

אני חושב שלוחות יותר ״מעניינים״ היום הם מבוססי ESP32 אם מעניינת אותך תקשורת WiFi/BLE או לוחות מבוססי מעבדי 32 ביט מודרניים יחסית (מהירים הרבה יותר ועם משמעותית יותר זכרון מ(רוב) הארדוינו למיניהם)

היתרון בלוחות כאלה היא שגם עליהם כבר יש הרבה פרוייקטים ללמוד מהם, ניתן לבחור בין כתיבה בשפה עילית ממש אם תרצה (פייתון או בפועל גרסאות המעבדים הקטנים שלה - micropython/circuitpython) או לחילופין לכתוב ״קרוב לחומרה״ ב C עם תמיכה של דרייברים / סביבות עבודה מקיפה למדי של היצרנים.

ספציפית הייתי שוקל לוח כזה :

https://www.adafruit.com/product/5483

מבוסס ESP32 , עם אפשרות לתכנת גם בסביבה של espressif (יצרן הרכיבים) ב C או מיקרופייתון או ב circuitpython של adafruit (יצרן הלוח במקרה הזה, הם תומכים גם בהרבה לוחות שלא הם מייצרים).

נכון , זה overkill בשביל להבהב לד, אבל נראה לי שיקח זמן עד שתצליח לאתגר אותו והוא יתן לך הרבה אפשרויות מבחינת חיבוריות לעולם ובכלל

תהנה!

de fox
28-07-22, 13:48
ספציפית הייתי שוקל לוח כזה :

https://www.adafruit.com/product/5483

מבוסס ESP32 , עם אפשרות לתכנת גם בסביבה של espressif (יצרן הרכיבים) ב C או מיקרופייתון או ב circuitpython של adafruit (יצרן הלוח במקרה הזה, הם תומכים גם בהרבה לוחות שלא הם מייצרים).

נכון , זה overkill בשביל להבהב לד, אבל נראה לי שיקח זמן עד שתצליח לאתגר אותו והוא יתן לך הרבה אפשרויות מבחינת חיבוריות לעולם ובכלל

תהנה!

תודה, כאמור אין לי כרגע ידע נרחב בשפות תכנות, מלבד ניסיון מוגבל ב C. לא רוצה שהחסם כרגע יהיה לימוד שפת תכנות מסובכת, בגלל זה כן עושה לי שכל להתחיל ממשהו אוניברסלי יותר ולהתמקצע במידה וזה יהיה רלוונטי.

אשמח להמלצות וקישורים לקיטים בנושא.

חנן-ג'יפולוג
28-07-22, 20:33
קפץ לי היום:
https://imageshack.com/i/pnWLjUXcj

את המקום ואת מי שמתפעל אותו אני מכיר והם סופר סימפטיים. חלק גדול מהקורסים שם הם בכלל חינמיים וכל העסק הוא למען הקהילה מטעם העירייה. אין לי מה לומר על הקורס עצמו. לא מכיר.
אם המקום והזמן נגישים לך שווה להיות שם ולו בשביל להכיר. פרויקט קסום.

גיא
28-07-22, 23:08
ארדואינו - סי++
פיי - פייתון

הבדל גדול.

אם אתה מכיר סי. לך על ארדואינו.

de fox
29-07-22, 14:01
תודה

גיא
29-07-22, 23:24
קפץ לי היום.

רק רפרפתי ..

https://youtu.be/BLrHTHUjPuw

de fox
30-07-22, 21:16
קפץ לי היום.

רק רפרפתי ..

https://youtu.be/BLrHTHUjPuw

אליפות. תודה!

de fox
16-05-24, 11:34
נתקלתי בשרשור הזה במקרה בחיפוש אחר משהו אחר... אז החלטתי לעדכן קצת.

אחרי כמעט שנתיים מפתיחת הפוסט הזה, יכול להגיד שאכן הדרך הטובה ביותר היא התנסות. אחרי פרסום הפוסט הזה הזמנתי קיט של ELEGOO עם מלא חיישנים ואביזרים. זה היה נחמד להתחלה, זה בא עם חוברת הסברים ותרגילים אבל חוץ מלשנות צבעים בנורת RGB לא ממש יצרתי משהו מרגש.

עקומת הלימוד האמיתית התחילה שהבנתי איך לשלב את התחום בתוך העבודה המקצועית שלי כמהנדס מכאני. כך (על חשבון המעסיק -אך גם עם המון ערך בשבילו) צללתי לפרויקטים מעשיים והתחלתי באמת ללמוד.
אציין שבמסגרת זו אמנם לא מדובר בלוחות ארדווינו ודומיו אלא ב ESP32 אבל לצורך העניין זה זהה לחלוטין מבחינת היישום וכתיבת הקוד.

דוגמאות והסברים:

במסגרת עיסוקי אני מתכנן ומפתח לא מעט מנגנונים שמשלבים בתוכם רכיבים סטנדרטים עבור מערכות מורכבות יותר שנדרש לבחון את אמינות אותם רכיבים בשלב מוקדם ולבחון האם הם מספיק אמינים לשימוש (בדרך כלל במקרה זה, רכיבים סינים).

הפרויקט הראשון שעשיתי בו שימוש היה לבחון ברז פיקוד. בגדול מדובר בברז מופעל סלנואיד חשמלי שמפוקד על יד הבקר שלי (פתוח או סגור) הצורך עלה כשאפיינו ברז מסויים לשימוש בפרויקט למוצר שפיתחנו. מצאנו ברז סיני בעלי אותם מאפיינים כמו ברז מחברה מוכרת אך בעשירית המחיר. עלה אם כך הצורך לבחון האם הברז הסיני שווה משהו.
לשם כך ייצרנו עמדת בדיקה פשוטה שכוללת משאבת מים שמריצה מים במערכת, אותו הברז ומד ספיקה דיגיטלי כמשוב אם הברז עושה את העבודה שהוא אמור לעשות. הסט אפ הזה משוכפל במקביל ל 10 ברזים לבחינה מקבילה.

מערכת פשוטה למדי אך פתחה בפני עולם שלם של אתגרי תכנות. למדתי איך מיישמים קוד לולאה שמודד במקביל לפעולות אחרות ארוע תלוי זמן - הברז צריך להיפתח ולהיסגר על פי ההגדרות, להקפיץ התראות במקרים מסויימים כל זאת במקביל לדגימה רציפה של הספיקה ממד הספיקה.
למדתי איך לממש עצירת ריצה של קוד במקרה של התראה שהתרחשה (הברז נסגר אך הזרימה ממשיכה למשל) ואיך לאתחל ריצה בשילוב כפתור איתחול במעגל ועוד כאלה ואחרים.
מאחר ול ESP32 יש מודול WIFI הייתי יכול גם לבנות את כל ממשק התפעול כדף אינטרנט שנשלט מהטלפון (ולא להיות מחובר פיזית עם המחשב לבקר) אבל לשם לא הגעתי עדיין.

הפרויקט האחרון שמימשתי ואני מבסוט עליו:
יש לנו בקר כלשהו שמקבל קלט משני חיישני טמפ' NPT ועשה כל מני דברים בהתבסס על אותם קלטים.
גם כאן נדרשתי לבחון את האלגוריתם של אותו בקר. בתור התחלה הייתי יושב מול הבקר כמו טמבל עם כוס מיי קרח וכוס מים חמים וטובל לסירוגין את החיישנים בכוסות לפי התרחיש שרציתי לדמות. מיותר לציין שזה לא היה לרמתי הדבר הזה.
במחשבותיי לייעל את התהליך חיפשתי פוטנציומטר משתנה אבל לא מצאתי משהו שנוח לתפעל וברזולוציה שהייתי צריך.
בסוף עליתי על זה שיש מודולים קיימים של פוטנציומטרים דיגיטלים שאפשר לתפעל עם מיקרובקר בצורה די פשוטה.
הזמנתי כמה כאלו להתנסות (X9C104), אחרי סשן קצר של למידה והתנסות במודול, בניתי את המעגל וכתבתי קוד.
הפעולה של זה ממש נוחה, בעצם בניתי כמה תוכניות עבודה שבלחיצות כפתור אני משנה את ההתנגדויות של המודלים לאיזה ערך שאני רוצה ובאיזה קצב שאני רוצה ובכך מדמה שינווי טמפ' לקלט של הבקר אותו אני בוחן.
כאן ממש בניתי מעגל על מטריצת הלחמה והדפסתי בתלת ממד מארז עם הכפתורי פיקוד והרכבתי הכל לכדי מכשיר שאני לוקח לשטח לבחינה.

רוצה להגיד שאנחנו חיים בתקופה נפלאה טכנולוגית. הכל זמין הכל נגיש הכל קיים.

עוד כלי מופרך שאני חוטא בו מדי פעם זה ה CHET GPT או במקרה שלי הCO PILOT של BING. שזה כלי AI שאני מסביר לו מה אני רוצה לממש והוא כותב לי קוד עבורו. זה לא מושלם ולא יכול להשתמש בזה כמו שזה אבל זה יכול לחסוך הרבה עבודה של חיפוש ולמידה במימוש רכיבים שחדשים לי. בדרך כלל אני לוקח קטעים רלוונטים ממה שהוא פולט לי ומטמיע אותם בקוד שלי עם שינויים רלוונטים.

זהו נהנתי לשתף. כל אחד יכול להיכנס לתחום :)

חנן-ג'יפולוג
16-05-24, 14:59
תודה על השיתוף ובהצלחה.

מוטי ג.
16-05-24, 15:01
כשאתה כותב שיש לך "קלט" אתה מתכוון לוואדי קלט?
סתם בצחוק, הכי כיף זה לשחק בתוכנה, ולראות דברים שכתבת עובדים.
וזה גם לא מלכלך כמו מכונאות או מסגרות, אז גם יוצרים וגם לא מתלכלכים [emoji1787]

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

-->