צפייה בגרסה מלאה : התלבטות לגבי קניית פראדו
היי לכולם
בעברי היו לי 2 סמוראים וכעת הגיע הזמן לחזור לשטח ואני מתלבט לקנות פראדו בסביבות שנתון 2000 מצאתי אחת מושקעת ושמורה.
אשמח לאינפורמציה על הרכב הנ"ל מבחינת תצרוכת הסולר.
האחזקה לא מדאיג אותי אני מכונאי בטויוטה כך שבזה אני מסודר.
אני כמובן רוצה להשקיע בנעילות ולהכין אותו לטיולים כולל שטח קשוח.
כמו כן חשוב לי גם הנוחות כי הרכב יעשה הרבה נסיעות מהמרכז לצפון.
אשמח לעזרה בכדי להחליט אם ללכת על זה או לקנות רכב אחר.
(ההתלבטות זה בין סופה לפראדו כמובן שבכביש הפראדו עדיף)
תודה
יהודה
כמכונאי לטויוטה אתה זה שאמור לדעת לענות לנו :)
צריכת דלק, מניח שכמו כל רכב מהשנים האלו, סביב 1 ל 7-9.
לגבי ההשוואה בין סופה לפראדו, שני עולמות שונים.
הדבר היחד שאולי משותף הוא ששניהם חביבים על גנבי רכב.
אם הספרטניות של הסופה לא מפריעה לך ויש לך מקום סגור לשמור אותה והשותפים שלך לטיול ( אשה/ילדים ) מתתחברים לז׳אנר, לך על זה.
הטויוטה תהיה הרבה יותר נוחה על הכביש, הרבה פחות חזקה וללא ספק חוויה אחרת גם בשטח.
לא כתבת האם מדובר על רכב יום יומי או לטיולים בלבד...
מכונאי של טויוטה, ואתה שואל אותנו?
רכב ישן בן 20-24, אבל אותך זה אמור להטריד פחות.
סולר סביב 7-8 ק"מ לליטר
לוודא נעילה אחורית תקינה. כבר נתקלתי לא מעט בנעילות אחוריות של פראדו שאכזבו ברגע האמת ובתוך מכשול.
כל מכלול הפרונט רגיש, סיפורי הבולג'וינטים.... כמכונאי בטויוטה, את זה אתה אמור לדעת. אז אל תגביה יותר מדי ואל תתפתה לחלפים לא מקוריים/איכותיים.
גם דיפרנציאל קדמי מתפצח בקלות - הנעילה הקדמית תגיע כנראה מהר מהצפוי, זה פשוט משתלם יותר מלתקן את הדיפ' המקורי....
סה"כ אחלה רכב, אבל ממש. נוח ונעים בכביש למרות שמרגיש קצת כמו משאית, והעבירות טובה כבר במצב מקורי. הם פשוט כבר ישנים ושבעי קילומטרים ומעללים מכדי שתוכל לסמוך/לבנות על "אמינות", במיוחד כזו שמצופה ממוניטין היצרן. אבל לבעלים שהוא מכונאי ובעל גישה לכלים של מוסך, יכול להיות דיל מצוין.
סופה?
משהו שונה לחלוטין. אין שום פרמטר להשוואה. קטגוריות אחרות. בסופה הכל קיצוני, לטוב ולרע.
לא בטוח שזה מתאים לך. זה אתה שצריך להתאים לסופה ולשגעונות שלה.
אם אתה הטיפוס שמתאים לסופה, אתה תהנה ממנה בטירוף. אם לא, זה יהיה סבל מתמשך.
כתבתי שהרכב צפוי לעשות הרבה נסיעות לצפון כל המשפחה המורחבת מהצפון ואני מראשון לציון
שיקול נוסף כמובן הגיר האוטומט והנוחות בכביש
אני די נמשך לסופה אך עם ילדים זה קצת בעיה אז אמשיך לבדוק עוד כמה רכבים
QUOTE=Saar;997021]כמכונאי לטויוטה אתה זה שאמור לדעת לענות לנו :)
צריכת דלק, מניח שכמו כל רכב מהשנים האלו, סביב 1 ל 7-9.
לגבי ההשוואה בין סופה לפראדו, שני עולמות שונים.
הדבר היחד שאולי משותף הוא ששניהם חביבים על גנבי רכב.
אם הספרטניות של הסופה לא מפריעה לך ויש לך מקום סגור לשמור אותה והשותפים שלך לטיול ( אשה/ילדים ) מתתחברים לז׳אנר, לך על זה.
הטויוטה תהיה הרבה יותר נוחה על הכביש, הרבה פחות חזקה וללא ספק חוויה אחרת גם בשטח.
לא כתבת האם מדובר על רכב יום יומי או לטיולים בלבד...[/QUOTE]
היי יהודה,
אני בוגר סוזוקי, וגם לאחרונה גדלתי לרכב משפחתי ונוח יותר.
התלבטתי בין הפראדו לבין לנדרובר דיסקברי, ובסוף בחרתי בכרכרה האנגלית (שנת 2001, דיסקברי 2)
היות ואתה מכונאי בטויוטה - יהיה לך קל יחסית להחזיק טויוטה (מבחינת מחירי חלפים וידע וכו')
אבל לדעתי הדיסקברי הוא רכב יותר פשוט לתחזוקה, ומבחינת מחירי חלפים הוא מפתיע לטובה.
לגבי הפראדו - אם אתה מתכנן לבנות אותו לשטח קשה (תגדיר מה זה קשה - כמריר? מעלה ורדית? מעלה עשוש?)
אז תצטרך להשקיע לא מעט כדי למנוע שבירות/אכזבות בעתיד.
נעילות, יחסי העברה, מיגונים, הגבהות וכו'.
ילדים וסופה זה תמיד סיפור אהבה. הם תמיד יעדיפו ג'יפ אמיתי פתוח על פני כל SUV מפנק.
אני רואה את זה בטיולים - כל הילדים בטיול עוברים מהאקווריומים הממוזגים של ההורים שלהם לסופה הפתוחה של המדריך.... אני צריך לנהל רשימה והם עולים ויורדים לפי תור כדי שאף אחד לא ירגיש מקופח.....
אבל הילדים לא קובעים. אשתך קובעת.
וכנראה שהיא תחליט שאתה צריך נוחות למשפחה במרחקים ארוכים על כביש וכמו כל אשה ישראלית היא רוצה/צריכה אוטומט - אז סופה זה ממש לא מה שנכון לך. רוב הסיכויים שאשתך לא תפתח יחסי חיבה עם סופה, וזה יתדרדר עד שאתה תעמוד בפני ברירה אכזרית - או האשה, או הג'יפ. אל תתחיל עם זה, כדי שלא תגיע לשם.
נוחות ושקט ופינוקים ות"ש ופילטרים שמבודדים, זה ממש לא הקטע של סופה. סופה זה אוטו של ריגושים. של נשמה, של תחושות, של ספרטניות קשוחה, של כוח, של רוח בפנים, של "להפעיל מכונה" - לדבר איתה ולנגן עליה - למשוך בידיות וללחוץ בדוושות ולהרגיש מכניקה משתלבת ועובדת. אוטו שכל-כולו חיבור בלתי אמצעי. למכונה ולטבע. זה לא מפנק. זה לא נוח. זה לא שקט. זה רועש וזה חם בקיץ וקר בחורף. זה לטנף ידיים ולבלות המון זמן איכות מתחת לאוטו - צריך לאהוב את כל הקטעים האלה כדי להינות מסופה. ואם אתה לא אוהב את זה, זה לא כיף ואתה תסבול עד שיימאס לך - שלא יהיו לך דאגות, לאשתך זה יימאס קודם - באחריות.
וכן, יש סופות אוטומטיות - שזה לא בדיוק פתרון כי זה לא נותן תשובה לשאר הבעיות וכי זה אשכרה אילתור. מושקע ומוצלח יותר או פחות, עדיין אילתור - כי סופה זה ג'יפ שנולד ידני כדי להישאר ידני - הוא ידני בנשמתו.
אתה יכול לקחת איזה ניאנדרטל, לשלוח אותו להתקלח ולהסתפר ולהתגלח וללבוש חליפה ועניבה של ארמאני. זה לא יהפוך אותו לג'נטלמן מעודן, נכון?.... זה רק יעצבן אותו. וזה בדיוק הדבר שהכי לא מומלץ לעשות לסופה: לנסות לאנוס אותה להיות מה שהיא לא - כמו כל מיני סגירות פח/פיבר מרופדות, ומזגנים, וחלונות חשמל ונעילה מרכזית, ואוטומט, ומולטימדיות, ובידודי רעש/חום/קור למיניהם. כל הדברים שבאים אורגינל מהיצרן ב-SUV משפחתי נורמלי ומי שכל כך צריך אותם, עדיף שיחפש לו SUV נורמלי, כזה שמגיע עם כל הציוד הזה בילט-אין, אורגינל. ולא יתחיל להשחית ולאנוס ג'יפ אמיתי פתוח וטהור לכיוון סר-הטעם והכל-כך לא-נכון הזה - כי זה סתם יעלה המון כסף ותמיד ירגיש כמו אילתור מודבק ושום דבר טוב לא ייצא מזה.
לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי מיליון פעם שסופה זה רכב שאתה צריך להתאים את עצמך אליו, ולא לנסות להתאים אותו אליך.
וכן, אני יודע שזה עובד בהפוך על הפוך - כל הדיסקליימר הארוך הזה רק מעודד אנשים לרצות עוד יותר להיות בעלים של ג'יפ אמיתי בסגנון הטהור והלא מתפשר הזה. אתה חושב שאתה מתאים ובנוי וראוי לסופה?...... אם כן, אז קדימה, תמצא לך סופה כלבבך ובהצלחה!
היי דרור.
אני מסכים עימך בכל מילה ומכיר את הקטע של לטנף את הידיים ולבלות זמן מתחת לאוטו וזה בדיוק הקטע שלי!!
בזמנו עם הסמוראים אם היה נשבר לי משהו בטיול לא היה מאושר ממני ישר נשכב מתחת ומתקן זה מעין תרפיה עבורי.
בסוף קניתי לנד קרוזר מפונק אך מוכן לשטח..
תודה על העזרה!!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.