צפייה בגרסה מלאה : מצברים לטרופר
שלום לכולם
שאלה לידיעה/החכמה:
מצברים- אילו מצברים אתם שמים ברכב? מותג/גודל/וולטים/אמפר וכי''וב..
המצברים אצלי מתחילת שנת 2020.
לי יש כרגע (מאז שקניתי) מצברים של שנפ, אחד של 65 אמפר ואחד של 80.
האם תקין? או ששניהם צריכים להיות באותו הספק? יש מצבר ש"מתאים יותר" וכזה שפחות?
המלצות ועצות **על סמך נסיון בטרופר** יתקבלו בברכה.
נ''ב
המצברים אצלי מתפקדים מצויין אבל לכו דעו מתי יתפגרו להם..
לפי מיטב ידיעתי (וזה לא הרבה):
1. המצברים בטרופר דיזל מחוברים במקביל. כאשר אחד מהם נחלש הוא די מהר "גומר" גם את השני. לכן לדעתי כדאי לשים מצברים זהים כי אחרת האחד יחליש את השני...
2. תלוי כמה צרכני זרם יש לך ברכב, אבל עקרונית - הייתי מנסה לשים את המצברים הגדולים ביותר (מבחינת קיבולת) הנכנסים פיזית במקום המתאים.
3. אצלי שני מצברי 70 א"ש של בוש (ויש לי ניסיון טוב גם עם מצברי וורטא כחול), לא אוהב את מצברי שנפ ולא את וולטא.
4. מצברים בטרופר אצלי מחזיקים בד"כ שנתיים עד שלוש, לכן מעדיף מצברים עם אחריות ארוכה יחסית (24 חודש), אבל כמו שנכתב בפורום מספר פעמים בעבר - חלוקה של המחיר לחודשי האחריות היא מדד מסויים לכדאיות של מצבר מסויים (תוכל כך להשוות מצבר זול עם מעט חודשי אחריות למצבר יקר יותר עם יותר חודשי אחריות ולהחליט).
"מקס מצברים" או "ענק המצברים" מציעים הרבה פעמים מחירים הוגנים מאד וגם הגעה עד אליך, בדיקת המצברים הקיימים והחלפה במקרה הצורך, לפחות באזורים רבים בארץ. לפעמים אחד מהם נותן מחירים טובים יותר ממה שהוא אומר בשיחת הטלפון (לפחות כאשר שילמתי במזומן והגעתי עד אליו).
לפי מיטב ידיעתי (וזה לא הרבה):
1. המצברים בטרופר דיזל מחוברים במקביל. כאשר אחד מהם נחלש הוא די מהר "גומר" גם את השני. לכן לדעתי כדאי לשים מצברים זהים כי אחרת האחד יחליש את השני....
ארז,
תחילת המשפט נכונה, הסוף קצת פחות.
אנחנו יודעים שלמצברים אין אורך חיים קבוע, והסיכוי ששני מצברים יזדקנו במקביל , עד רמת היום.... אפסית.
נגיד וקנית 2 מצברים זהים, ביחד באותו היום....... ויום אחד אחרי שנה וחצי מת מצבר אחד, ואתה מקבל תחליפי בחינם, מה אתה עושה עם המצבר שעדיין תקין? תחליף גם אותו?
זה גם עולה כסף, וגם מי אמר שהמצבר התחליפי שקיבלת הוא חדש? אז הוא ימות אחרי שנה ותשאר עוד פעם עם מצבר אחד בחצי חיים...
בקיצור, לדעתי, מחליפים מתי שצריך, לא יוזמים החלפות של מצבר שני רק בגלל שהראשון מת.
אני כבר שנה עם שילוב של מוטלו (בן 3) עם בוש (בן שנה). אחרי שהיו לי 2 מוטלו שנקנו ביחד, מהמחסן של היבואן. אחד מת אחרי שנתיים, ואחד חי כבר 3 שנים.
יש לי מד מתח דיגטלי מדוייק, מדי פעם לפני שאני מניע, אני מסתכל מה המתח שלך המצברים (או אם יש לי הרגשה שהסטרטר מתארך).
אם מצבר יתחיל להתעייף, כמו שכתבת, הוא יתחיל לפרוק את התקין. עדיף לגלות את זה כמה שיותר מוקדם ולהחליף את התקול.
לגבי מצברים זהים -
ביום יום שהם תקינים (בהנחה שאנחנו שמים הפרש סביר, נגיד 70 ו 100) אני חושב שהמשפט של אחד יחליש את השני לא מחזיק מים (ולגבי הפרש גדול, לא יודע).
כבעלים של טרופר, מבחינתי הכלל פשוט -
אם אין לך מצבר צרכנים, שים הכי גדול שאפשר (המגשים בטרופר לא זהים) וזה אומר משהוא כמו 90-100AH באחד ו 70AH בשני.
אם יש לך מצבר צרכנים, שניים של 70 יספיקו בלי בעיה (ואם אתה מוצא הזדמנות גם 65 יעשה את העבודה).
כבעלים של טרופר, מבחינתי הכלל פשוט -
אם אין לך מצבר צרכנים, שים הכי גדול שאפשר (המגשים בטרופר לא זהים) וזה אומר משהוא כמו 90-100AH באחד ו 70AH בשני.
אם יש לך מצבר צרכנים, שניים של 70 יספיקו בלי בעיה (ואם אתה מוצא הזדמנות גם 65 יעשה את העבודה).[/QUOTE]
תודה על ההסברים המלומדים!
מצבר צרכנים אתה מתכוון למחבר שלישי שמזין מקרר/ממיר מתח/שלל תאורות וכד'?
אם כן אז אין לי מצבר צרכנים וגם לא צרכנים;) הייתה כריזה פעם באוטו אבל ביטלתי אותה ברגע שקניתי אותו בגלל פחד זליגות וכו'.
אגב. מישהו יודע אם יש בספרות היצרן התייחסות?(לפני שאני הופך לחרוץ ורץ לחפש..)
כן, "מצבר צרכנים" הוא מצבר נוסף על מצבר ההתנעה, שמיועד לשמש לצרכני חשמל (מקרר, תאורה וכו') כדי שלא יהיו ישתמשו במצבר ההתנעה (במילים אחרות - כדי שתהיה בטוח שבבוקר, לאחר שהמקרר והתאורה עבדו שעות רבות מבלי שהרכב הניע, לא תהיה בעיה למצבר ההתנעה לעשות את עבודתו ולהניע את הרכב.
ברוב הרכבים, כאשר יש מצבר התנעה אחד, מדברים על מצבר שני שישמש לצרכנים. אצלנו בטרופר יש שני מצברים במקביל שהם מצבר ההתנעה ולכן מצבר צרכנים הינו באמת שלישי.
לא הבנתי מה אתה רוצה לחפש בספרות...
כן, "מצבר צרכנים" הוא מצבר נוסף על מצבר ההתנעה, שמיועד לשמש לצרכני חשמל (מקרר, תאורה וכו') כדי שלא יהיו ישתמשו במצבר ההתנעה (במילים אחרות - כדי שתהיה בטוח שבבוקר, לאחר שהמקרר והתאורה עבדו שעות רבות מבלי שהרכב הניע, לא תהיה בעיה למצבר ההתנעה לעשות את עבודתו ולהניע את הרכב.
ברוב הרכבים, כאשר יש מצבר התנעה אחד, מדברים על מצבר שני שישמש לצרכנים. אצלנו בטרופר יש שני מצברים במקביל שהם מצבר ההתנעה ולכן מצבר צרכנים הינו באמת שלישי.
לא הבנתי מה אתה רוצה לחפש בספרות...
הבנתי.. תודה ארז!
אז למעשה אם הבנתי נכון במקרה ואני שם צרכנים ומתקמצן על מצבר שלישי כדאי לשים מצברים כמו שzivo פירט.
איזה מצבר היצרן החליט שצריך;)
חנן-ג'יפולוג
27-07-22, 08:31
היצרן החליט על מה שיהיה הכי זול ועדיין אחוז מספיק גבוה ממנו יעבור את תקופת האחריות.
יתכן שזה מתכנס גם לשיקולים שלך. לא בהכרח.
קצת היסטוריה, בטרופרים דיזל 99' היה מצבר בודד של 90ah , אחרי שהבינו שהמנוע הזה צריך להרים לחץ שמן בהתנעה קרה הגיעו למסקנה( ותלונות) שמצבר אחד כזה לא מספיק, משנת 2000 שידרגו לזוג מצברים של 65ah כל אחד.
מצברים של 72/70ah יעשו את העבודה.
הכי חשוב זה לתחזק את הקטבים שלהם כמו שצריך ושיהיה מגע טוב נקי וחזק.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.