צפייה בגרסה מלאה : זקוק לחוות דעת לגבי מסלול באיזור הר-עריף / הר חסון
אנחנו מעוניינים לעשות מסלול באיזור הר עריף והר חסון. איזור המפגש בין שני ההרים אמור להיות האיזור החשוך ביותר במדינה, טיפה יותר חשוך מבורות לוץ, ולכן מקום טוב לצפייה בכוכבים: https://off-road.io/mapitem/5460806992920576
- למישהו יש ניסיון בטיול באיזור? (מהשנה / שנתיים האחרונות), אשמח לשמוע חוות דעת
- אם יש קישור למסלול קיים באיזור אשמח לקבל
- מי שהיה באיזור לאחרונה, איך זה מרגיש מבחינת ביטחון אישי? זה עדיין איזור בתולי מבודד או שחברי הפזורה כבר השתלטו על זה גם? אשמח לשמוע טיפים בנושא
תודה
לא מהשנה האחרונה....
מניח שתגיע מכיוון בארות עדה ונחל כרכום, למרות שאפשר גם מכיוון החלק המערבי של הערוד (יותר מרוחק, אבל פחות קילומטרים בשטח). איזור מאוד מבודד. בפעם האחרונה שהסתובבתי שם, היינו לבד לחלוטין. חוץ מהקבוצה, לא ראיתי אף שוודי וגם לא אף יהודי כשר. רק אתה והמדבר.
בכל מקרה - גם השוודים אוהבים לטייל. בכל הפעמים שנתקלתי בהם במקומות המרוחקים באמת הם היו בד"כ כמה אנשים ברכב בודד, לפעמים שניים. פעם, ב-2008 בימי הבהלה למתכות, הם היו משוטטים מצוידים בברנרים ובלוני חמצן במקומות בהם מוצבות מטרות רק"מ של הצבא כדי לחתוך מהן ברזלים. היום הרבה פחות - כבר יש להם מקורות הכנסה יותר מניבים מאשר ליקוט גרוטאות (כל מיני חממות קבורות באדמה וכו')
מכיוון שמטרת הטיול היא צפיה בכוכבים, אני ממליץ מאוד לבדוק את הנושא מול אור הירח הצפוי באותם תאריכים.
השנה יש זיהום אור גבוה מהירח והיכולת לצפות במטר מטאורים נמוכה ביחס לשנים קודמות.
אם צריך אפלקציה בנושא, מקווה שהלינק יעבוד, אם לא - פשוט העתק/הדבק לכותבת: https://www.locate.co.il/Moon_Phases
מבלי להסיט את הדיון, כמה וכרים לוחות אור ירח מהצבא שהיו בגדר סודי? :rolleyes:
אמיר
טיילתי באזור במאי השנה. בחמישי היה אתנו רכב נוסף בחניון לילה בארות עודד. משישי בבוקר ועד מוצאי שבת היינו לבד לגמרי. אם אתה מוותר על העלייה בנחל ערוד מערבה מבארות עודד אז אין אתגרי עבירות לאורך המסלול כשהייחוס הוא לדיסקברי 2 וטיוטה לנדקרוזר 150. אם, מלבד כוכבים אתה רוצה לטייל ברגל אז הטיפוס להר עריף שווה את המאמץ. אבל זה מאמץ. ואני רק מזכיר שעכשיו קיץ כבשן.
אפליקציית הניווט אופרואד (off-road.io) (https://off-road.io/track/6013028347150336#) זה המסלול בגדול. אני שיניתי מעט בשטח וישנתי בחניון מצפון לבארות עודד וטיפסתי מערבה בנחל ערוד.
נעם
ת״ל שצילום המסלול והאזור שנתת הוא בתחום שמורה.
אין לך יותר מידי אפשרויות היכן להתמקם בלילה, יש את החניון ליד העריף, ויש צפונית אליו חניון ״מצוקי לוץ״.
בשביל יותר חושך, הייתי הולך לחניון בכניסה לעריף.
דבר נוסף, זה אזור אימונים פעיל של חיל האויר, קח בחשבון לגבי מועד ההגעה.
החניון בעריף הוא שטח פתוח, אל תבנה על טיפת צל ...
(ומשזה נאמר, מאוד אהבתי את המקום ואת התצפית שמעליו)
הטיפוס הרגלי לפסגת הר עריף בהחלט שווה את המאמץ, כמובן בחורף.
חוץ מנוף מדברי מעלף יש שם תצפית גיאולוגית מרתקת על חלקי מכתשים (קטנים בהרבה משלושת המכתשים המוכרים). שווה ביותר.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אם אני זוכר טוב, אלה שני "המכתשים החסרים" מבין חמשת מכתשי הנגב.
אין שם אטרקציות ג'יפאיות, אבל זה איזור מרתק. אם כי עכשיו ממש לא זמן טוב להסתובב שם.
אני אולי חריג בסבל שלי מחום ובתיעוב שלי לעונה שמענה אותי מתחילת יוני ועד סוף אוקטובר, אבל באמת חם שם יותר מדי. נורא חם.
חם זה מגעיל - אי אפשר לנשום. חם זה מפלי זיעה וענני אבק, חם זה מיליוני זבובים וצרעות. חם זה העונש הכי לא כיף שאפשר בשטח - ואיפה שיותר מדי חם, אני פשוט לא אסע לשם.
באמצ"ש זה גם שטח אימונים פעיל והשנה יש את זיהום האור מהירח שיגביל מאוד את הצפיה במטר הפרסאידים. אז למה לטרוח בכלל.
אם אני זוכר טוב, אלה שני "המכתשים החסרים" מבין חמשת מכתשי הנגב.
אין שם אטרקציות ג'יפאיות, אבל זה איזור מרתק. אם כי עכשיו ממש לא זמן טוב להסתובב שם.
אני אולי חריג בסבל שלי מחום ובתיעוב שלי לעונה שמענה אותי מתחילת יוני ועד סוף אוקטובר, אבל באמת חם שם יותר מדי. נורא חם.
חם זה מגעיל - אי אפשר לנשום. חם זה מפלי זיעה וענני אבק, חם זה מיליוני זבובים וצרעות. חם זה העונש הכי לא כיף שאפשר בשטח - ואיפה שיותר מדי חם, אני פשוט לא אסע לשם.
באמצ"ש זה גם שטח אימונים פעיל והשנה יש את זיהום האור מהירח שיגביל מאוד את הצפיה במטר הפרסאידים. אז למה לטרוח בכלל.
תודה לכולם על התגובות. מיליוני זבובים וצרעות? :eek: באיזור המדברי הזה צרעות?
זה הסוד הכי שמור של יצרניות רכבי השטח.
חלל סמוי ברכב, בו מאוחסנות בתרדמת מבוקרת צרעות וזבובים.
ברכבים של הביוקר יש את 2 הסוגים.
בפושטים יש סוג אחד, ולפעמים ג’וקים.
התא הסודי מקבל פקודה להיפתח אחרי שחיישן תנודות עם data logger צובר רצף של תנודות בתחום תדרים שמאפיין נסיעה בשטח לפחות חצי שעה, כדי שתגיע רחוק מהכביש או מקום יישוב.
התנאי השני לפתיחה הוא עצירה ופתיחת דלת. אחרי אותה נסיעה,
אחרת אין הסבר מה עשה שם הזבוב כל הזמן עד שדווקא אתה הגעת לנקודה הספציפית בוואדי שאין בו כלום בשביל זבוב בית רגיל.
הצרעות זה עניין יותר מורכב.
בפעם אחרת.
אם אני זוכר טוב, אלה שני "המכתשים החסרים" מבין חמשת מכתשי הנגב
יקירי, עדכון חשוב, לידיעתך:
יש שימוש נוסף לרגל ימין מעבר לשליטה במצערת ובבלמים ולרגל שמאל מעבר ללחיצה על דוושת המצמד.
אם תעיין בקונטרס ההיסטורי אודות הג'פ"ס המיתולוגי, תגלה שם את החלוקה (הנכונה) של המרחב העולמי הטופוגרפי.
דא עקא, המרחב של הר עריף שייך לחלק שלא ניתן להגיע אליו בנסיעה ולכן הערתי זו.
בריאות
PW
לא צריך לקחת כל מילה שנכתבת בפורום ג'יפולוג... ובכן... מילולית :rolleyes:
הרבה מהתוכן פה מופרז. בקטע טוב, של פרוזה. אנשים פה משקיעים בכתיבה יצירתית.
באוגוסט בהר הנגב, בערב ובלילה יהיה נפלא, אפילו קריר. אל תטרח לטות אוהל. מזרון ושק שינה. ביום יהיה חם, זו לא סיבה לא לטייל, אם זה הזמן שמתאים לך. הסוד הוא מנוחת צהריים ארוכה מאחת עד ארבע, על כיפה או שלוחה גבוהה מול הנוף, מתחת לרשת צל פרוסה בכיוון הנכון בין הג'יפים. כסאות שטח נוחים, בירה קרה, פירות חתוכים. מחצלת, כרית מתחת לראש. שפתיים ישקו.
139467
לא צריך לקחת כל מילה שנכתבת בפורום ג'יפולוג... ובכן... מילולית :rolleyes:
הרבה מהתוכן פה מופרז. בקטע טוב, של פרוזה. אנשים פה משקיעים בכתיבה יצירתית.
באוגוסט בהר הנגב, בערב ובלילה יהיה נפלא, אפילו קריר. אל תטרח לטות אוהל. מזרון ושק שינה. ביום יהיה חם, זו לא סיבה לא לטייל, אם זה הזמן שמתאים לך. הסוד הוא מנוחת צהריים ארוכה מאחת עד ארבע, על כיפה או שלוחה גבוהה מול הנוף, מתחת לרשת צל פרוסה בכיוון הנכון בין הג'יפים. כסאות שטח נוחים, בירה קרה, פירות חתוכים. מחצלת, כרית מתחת לראש. שפתיים ישקו.
139467מדויק.
והנה עוד הדגמה (מי מזהה את האתר?).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220801/da1b0444a15f768eb02c5f1e1c5ef337.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20220801/5835d96b1a35c68880d2aadc7c77eba7.jpg
הר חמרן?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה לא הקומנדקר שרציתם לשחוט בשביל הפרויקט שבוטל?
הר חמרן?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאכן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.