התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מתלבט איזה גייפ לקנות

בןןן
27-07-22, 22:13
רכישה ראשונה לרוכב שטח מתחיל
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב? התקציב הוא בין 35-40 אלף שח
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?מעדיף לרכוש כמה שיותר חדש ולוותר על עלויות תיקונים
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
בעיקרון אנחנו כרגע זוג פלוס כלב (שלא תמיד אצטרף לטיולים) בהמשך מאמין שחברים יצטרפו

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? רכב לטיולים בלבד

ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה) אוכל להשלים בלעדיו לכמה ימים, ישמש רק לטיולים כמעט.

ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית) טיפולים על ידי בעיות מורכות מוסך

ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
מתגורר בחיפה

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
בינוני + אני מעריך
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
היה לי בעבר גרנד ויטרה 2010
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
אין לפחות כרגע

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני לא מפריע
ב. מנוע דיזל/בנזין לא משנה לי
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) אין
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? תמליצי…

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
היילקס עד 2005 תמיד היה החלום שלי (מפחד מתיקונים ובעיות לאור גילו).

בןןן
29-07-22, 10:00
חוזר לעולם השול אחרי המון זמן.
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב?
*בין 35-40 אלף ש״ח*

ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?

מימון נפרד

ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?

כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?

בעיקרון אנחנו כרגע זוג פלוס כלב (שלא תמיד אצטרף לטיולים) בהמשך מאמין שחברים יצטרפו

3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?

רכב לטיולים בלבד

ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה) אוכל להשלים בלעדיו לכמה ימים,

ישמש רק לטיולים כמעט.

ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)

טיפולים על ידי ,בעיות מורכות מוסך.

ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?

מתגורר בחיפה/הוד השרון

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
בינוני + אני מעריך
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?

היה לי בעבר גרנד ויטרה 2010

ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
מדבר יהודה וצפון בעיקר

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני- לא מפריע
ב. מנוע דיזל/בנזין - לא משנה לי
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) -אין
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? מה שתמליצו…

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?

erezgur
29-07-22, 10:36
ברוך הבא,
לא הבנתי האם יש הבדל בין ההודעה המקורית לתגובה החוזרת עליה.
בכל אופן, התקציב נשמע קצת גבולי ואני חושב שלא תמצא היילקס 2005 במצב סביר.
לזוג תמיד התשובה הקלאסית היא ג'ימני. מה דעתך על אפשרות כזו?

נשלח מהנייד

בןןן
29-07-22, 13:25
האמת שזה מה שההגיון אומר, ממליץ על ידני? ככה לא יהיה התעסקות עם הבעיה של התיבה האוטומטית.., ואם כן איזה בעיות מוכרות יש בגימיני ידנית.
תודה על העזרה

נמרוד
29-07-22, 15:07

חלומות נועדו להגשמה.

ברצינות - מכל החלומות, זה לא מאד מופרך. היילקס מהשנתונים 98-2005 - דור 6 לספירתם - קצת פחות מבוקש מהויגו שבא אחריו ומ"הסרן קדמי חי" שלפניו. וזה כן רכב שהיה די נפוץ ויש המון שנוסעים עדיין והיטב.

לדעתי יש בהחלט סיכוי למצוא כלי סביר בטווח המחיר שלך. הוא לא יהיה חדש אבל הוא יכול להיות לא רע. יש שני חסרונות מובנים - רכב דיזל מזהם אם אתה גר או צריך להכנס לאזור כזה (אמרת שאתה גר בחיפה?) ושני טסטים בשנה לרכב בן 20 ומעלה, ואנחנו שם כשאתה מדבר על רכב מודל 2003.

תתחיל לחרוש את לוח יד 2, תעשה סיבוב על כלים. תיתקל בהרבה מאד זבל, זה ברור, אבל ככה תדע לזהות רכב ראוי כשהוא יופיע.

בןןן
29-07-22, 15:27
הי נמרוד איך אוכל לדעת שנפלתי על רכב ראוי?
האם עדיף אחד שהוחלף לו מנוע?
כזה שהוא משופץ? או אחד מקורי?

נמרוד
29-07-22, 15:59
הי נמרוד איך אוכל לדעת שנפלתי על רכב ראוי?
האם עדיף אחד שהוחלף לו מנוע?
כזה שהוא משופץ? או אחד מקורי?

אחרי שתעשה סיבוב על כמה טנדרים שנמצאים למכירה בלוחות בטווח המחיר שלך, תאמין לי שתדע. תרים טלפונים ותתחיל לקבוע פגישות.

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=19&model=1352&year=1998-2005&price=-1-50000&familyGroup=commercial

בןןן
29-07-22, 18:47
בכל זאת מה עדיף מנוע חדש או אחד שעשה אוברול?

איל מ
29-07-22, 19:13
ב99 אחוז מהמקרים זה לא מנוע חדש, כי אף אחד לא ישקיע את סכום הכסף שעולה מנוע כזה ברכב ישן, אלא מנוע מיבוא.

ishc
29-07-22, 19:28
טנדר ב-40 אלף זו ריזיקה גבוהה לדעתי. הרכבים האלו מתחילים להיות מוזנחים כבר ביד השניה

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

בןןן
29-07-22, 20:56
מה אתה ממליץ?

נדב42
29-07-22, 22:20
כל רכב שטח ב- 40 אלף יהיה ישן ועם פוטנציאל לתקלות, קשה לצפות מראש מה ייפול במשמרת שלך, לכל רכב מזדקן יש את העניינים שלו ...

מכיוון שמדובר ברכב לטיולים בלבד, כלומר מותרות וכיף נטו, לך על מה שבא לך ...

העצה של נמרוד מתחברת גם לזה - עשה סיבוב על כמה היילקסים, ואולי על כלים אחרים, ותראה מה בכיף שלך [emoji846]

לפני שאתה סוגר, שווה לחזור ולהתייעץ כאן לגבי הדגם הספציפי שמדבר אליך, כדי לקבל מידע על נקודות תורפה ומה חשוב לבדוק בו. (ויהיו כאלו, לא משנה במה תבחר)

נמרוד
30-07-22, 08:54
בכל זאת מה עדיף מנוע חדש או אחד שעשה אוברול?

ברכבים שאתה תבדוק יש כאלו שנוסעים על המנוע המקורי, יש שעברו שיפוץ שלו, ויש כאלו שוהחלף להם המנוע למנוע אחר, בדרך כלל מנוע משומש מיובא מפרוק מארץ אחרת. ברכב עם מנוע "חדש" אתה לא תתקל.

אני מציע לך לשים בצד את הסיפורים. הכי טוב זה רכב שיש לגביו היסטורית טיפולים ממוסך, לפחות מהיד הנוכחית, שנתיים-שלוש. זה הדבר היחיד שאומר לך משהו שימושי על המצב של הרכב, מלבד נסיעת המבחן שהיא הדבר החשוב.

-->