PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בתכנון טיול דו-יומי לכרמל

matikrimerman
31-07-22, 10:10
אהלן,

חבורה של דרומיים עולים לראשונה לאזור הכרמל בסופ"ש.בשבת חושבים לעלות מאזור בת שלמה לדאליית, ולרדת לכרם מהר"ל (לזה כבר יש ציר אבל לא סגור לגביו, ראו שאלת בונוס)

מחפשים הצעות לציר למשפחות באזור הר חורשן (לא אתגרי סלעים)

נשמח גם להצעות לאיפה יש נקודה נחמדה במרחב הזה כדי להרים 3-4 אוהלים. חשבתי על האזור של חירבת קיפוז או משהו בסגנון (אפשרי גם באזור החורשן אם יש הצעות) . לחלוטין לא מכירים, אז לא רוצה להגיע וליפול על אזור מלא שיחים וקוצים.

* שאלת בונוס -חצי מהציר שהמליצו לי עליו לשבת (מבת שלמה לדאליית) עובר על שבילים שהם לא סמנ"ש, אבל האזור מסומן כשמורת טבע נחל מהר"ל, למיטב ידיעתי לא תקין, לא יודע אם באזור הזה (שהוא צפוף עם יישובים ואימונים של הצבא) אין איזה הסדר שמותר בכל זאת לנסוע על שבילים קיימים בשטח אפילו אם הם ללא סמנ"ש...?*

רוב תודות חברים

139459139460

נמרוד
31-07-22, 15:14
המסלול שהציעו לך אחלה. חרבת סומק וחרבת דראג' שתיהן עצירות חובה. אתה צודק בעניין שמורת הטבע, לא יודע להגיד לך אבל עובדתית אנשים נוסעים בשבילים האלו כל הזמן, אני לפחות פעמיים-שלוש בעונה. אגב, זו לא העונה, יבש וקוצים אבל לפחות האלונים נותנים צל ויש בריזה.

בחורשן ורמות מנשה אפשר לשוטט חופשי. בקיץ נקודות המים הבטוחות היחידות זה המפלים של עין רחניה בין רמת השופט לעין העמק, עין כופרין (עין הכפר). המקום להפסקת צהריים ארוכה זה על ראש הנ.ג. המפורסם 186, צל אלונים ואויר טוב תמיד.

matikrimerman
31-07-22, 17:49
המסלול שהציעו לך אחלה. חרבת סומק וחרבת דראג' שתיהן עצירות חובה. אתה צודק בעניין שמורת הטבע, לא יודע להגיד לך אבל עובדתית אנשים נוסעים בשבילים האלו כל הזמן, אני לפחות פעמיים-שלוש בעונה. אגב, זו לא העונה, יבש וקוצים אבל לפחות האלונים נותנים צל ויש בריזה.

בחורשן ורמות מנשה אפשר לשוטט חופשי. בקיץ נקודות המים הבטוחות היחידות זה המפלים של עין רחניה בין רמת השופט לעין העמק, עין כופרין (עין הכפר). המקום להפסקת צהריים ארוכה זה על ראש הנ.ג. המפורסם 186, צל אלונים ואויר טוב תמיד.

תודה

matikrimerman
31-07-22, 19:04

הייתה לי הזדמנות לשבת על ההצעות שלך. ראשית שוב תודה.

שנית, כמה שאלות המשך ברשותך:

1. נ.ג 186 אתה מתכוון לאיפה שמעלה הבקתה? אם כן, האם הציר שעולה לנ.ג קל יותר מכיוון מסויים?

2. לגבי החורשן, אני רואה מערכת שבילים שלמה שם, השאלה היא איך אני לא מכניס אותנו לציר שהופך להיות אתגר עבירות. אשמח אם יש לך כיוון כללי לתת לי או אזהרה לגבי מאיזה צירים להימנע (החוליה החלשה אצלנו זה טארקן סטוק לגמרי). אם למשל נעשה את הציר האדום, מחירבת צורים ועד פארק אלונה, ומשם ניקח את הציר הכחול עד נ.ג 186, האם אנחנו ניכנסים להרפתקאה? האם זה מסלול של חצי יום או יום שלם?

3. אם נישן ביער עופר (באזור המצפה), מאזור נ.ג 186 על הכביש לאזור צומת שפיה, ומשם על בסיס שביל ישראל והסמנ"ש הכחול לאזור צומת עופר זה רעיון טוב? נראה כמו 10קמ של שטח, אז שעתיים אמור להספיק?

שוב תודה

נמרוד
31-07-22, 19:25
הייתה לי הזדמנות לשבת על ההצעות שלך. ראשית שוב תודה.

שנית, כמה שאלות המשך ברשותך:

1. נ.ג 186 אתה מתכוון לאיפה שמעלה הבקתה? אם כן, האם הציר שעולה לנ.ג קל יותר מכיוון מסויים?

2. לגבי החורשן, אני רואה מערכת שבילים שלמה שם, השאלה היא איך אני לא מכניס אותנו לציר שהופך להיות אתגר עבירות. אשמח אם יש לך כיוון כללי לתת לי או אזהרה לגבי מאיזה צירים להימנע (החוליה החלשה אצלנו זה טארקן סטוק לגמרי). אם למשל נעשה את הציר האדום, מחירבת צורים ועד פארק אלונה, ומשם ניקח את הציר הכחול עד נ.ג 186, האם אנחנו ניכנסים להרפתקאה? האם זה מסלול של חצי יום או יום שלם?

3. אם נישן ביער עופר (באזור המצפה), מאזור נ.ג 186 על הכביש לאזור צומת שפיה, ומשם על בסיס שביל ישראל והסמנ"ש הכחול לאזור צומת עופר זה רעיון טוב? נראה כמו 10קמ של שטח, אז שעתיים אמור להספיק?

שוב תודה

1. כן. העלייה היא מדרום, פיצול מהשביל הכחול. העליות הצפוניות הן הבעייתיות.
2. אל דאגה, אם אתה על השבילים המסומנים לא יהיו אתגרי עבירות מיוחדים. מה שאתה מתאר זה אפילו לא חצי יום.
3. לא הבנתי את המסלול.

שלמי
31-07-22, 20:21
הציר האדום מחרבת צורים עד חרבת טאטא הוא אחד היפים באזור, עליה מסולעת בסבך, לא אתגר עבירות אבל נחמד
השביל הכחול מהחורשן לנ.ג. שהולך במקביל לנחל דליה הוא שביל קק"ל ללא שום אתגר (בקיץ, בחורף מלא שלוליות לא עמוקות מדי)
יש לך אפשרות להימנע ממערכת השבילים של החורשן (שהיא סבירה חוץ מהשבילי אש שמראש לא נועדו לנסיעה) אם אתה יורד מחרבת טאטא לכיוון מערב ומתחבר לשביל שמקיף את הגוש של החורשן מצפון, וממשיך לשביל הכחול במקביל לנחל דליה
חסימות באזור - השביל שמקביל לנחל תנינים (מסומן ירוק) מאזור חרבת צורים עד לסכר על נחל תנינים חסום עם שערים (אזור המעיינות, מומלץ אם מגיעים מספיק מוקדם) והיציאה ממושב עמיקם לכיוון החורשן ועין צבארין חסומה בסופי שבוע

ש01
01-08-22, 13:38
פעמיים כתבתי ונמחק משום מה... לא אוהבים אותי יותר...

אחד הדברים היפים בחורשן - זה שאנחנו אוהבים מידי פעם "ללכת לאיבוד" שם.
יש אינספור שבילים, פינות נוף, נקודות עצירה מוצלות ומה לא...
מוצאים שביל, עולים ונוסעים סתם כך, בלי מפה. עד שצריך לחזור.

מבת שלומה, לאורח נחל דליה על השביל הכחול מערבה תגיע לגשר מעל הנחל למורדות ההר. יש שם בריכה גדולה שהילדים אוהבים להיכנס ולשכשך/להשתולל במים.

יש מסלול יפה שיוצא מערבית לשפיה (סמ"ש שחור ובחלקים + שביל ישראל) עד עופר, כולל מערת הפעמון הגדולה.

אפשר לנסוע לנחל מערות, שמאלה לפני המבנה של רש"ת אתה נכנס לנחל עד בקעת מהר"ל ומשם דרך נחל חרובים (יכול להיות מעט אתגרי) לחירבת סומקת.
לחורבה אפשר גם מאזור מטווחי אלייקים או מהשביל שיוצא מאזור חוות מקורה.

לגבי דליית אל כרמל - פרט למסעדות על התפר בין הכפר לעוספיה, הביקור, לטעמי, מיותר.

אפשר גם לצאת מבת שלומו לכוון מטווחי אלייקים. בחורשות במקום נחמד לעשות הפסקה, אולי גם להעביר את הלילה.
יצא לנו לפגוש שם קבוצת צבאים קופצניים ובאופן כללי נראו די מאושרים.

matikrimerman
02-08-22, 22:12
1. כן. העלייה היא מדרום, פיצול מהשביל הכחול. העליות הצפוניות הן הבעייתיות.
2. אל דאגה, אם אתה על השבילים המסומנים לא יהיו אתגרי עבירות מיוחדים. מה שאתה מתאר זה אפילו לא חצי יום.
3. לא הבנתי את המסלול.

תודה על ההתייחסות. השביל בחלק 3 מדבר על המסלול שגם ש01 תיאר - סמנ"ש שחור משפיה לעופר

matikrimerman
02-08-22, 22:37
הציר האדום מחרבת צורים עד חרבת טאטא הוא אחד היפים באזור, עליה מסולעת בסבך, לא אתגר עבירות אבל נחמד
השביל הכחול מהחורשן לנ.ג. שהולך במקביל לנחל דליה הוא שביל קק"ל ללא שום אתגר (בקיץ, בחורף מלא שלוליות לא עמוקות מדי)
יש לך אפשרות להימנע ממערכת השבילים של החורשן (שהיא סבירה חוץ מהשבילי אש שמראש לא נועדו לנסיעה) אם אתה יורד מחרבת טאטא לכיוון מערב ומתחבר לשביל שמקיף את הגוש של החורשן מצפון, וממשיך לשביל הכחול במקביל לנחל דליה
חסימות באזור - השביל שמקביל לנחל תנינים (מסומן ירוק) מאזור חרבת צורים עד לסכר על נחל תנינים חסום עם שערים (אזור המעיינות, מומלץ אם מגיעים מספיק מוקדם) והיציאה ממושב עמיקם לכיוון החורשן ועין צבארין חסומה בסופי שבוע

תודה
החלק מחרבת טאטא לפסגת הר החורשן קשוח יחסית? מה צפוי לנו שם?

matikrimerman
02-08-22, 22:49
פעמיים כתבתי ונמחק משום מה... לא אוהבים אותי יותר...

אחד הדברים היפים בחורשן - זה שאנחנו אוהבים מידי פעם "ללכת לאיבוד" שם.
יש אינספור שבילים, פינות נוף, נקודות עצירה מוצלות ומה לא...
מוצאים שביל, עולים ונוסעים סתם כך, בלי מפה. עד שצריך לחזור.

מבת שלומה, לאורח נחל דליה על השביל הכחול מערבה תגיע לגשר מעל הנחל למורדות ההר. יש שם בריכה גדולה שהילדים אוהבים להיכנס ולשכשך/להשתולל במים.

יש מסלול יפה שיוצא מערבית לשפיה (סמ"ש שחור ובחלקים + שביל ישראל) עד עופר, כולל מערת הפעמון הגדולה.

אפשר לנסוע לנחל מערות, שמאלה לפני המבנה של רש"ת אתה נכנס לנחל עד בקעת מהר"ל ומשם דרך נחל חרובים (יכול להיות מעט אתגרי) לחירבת סומקת.
לחורבה אפשר גם מאזור מטווחי אלייקים או מהשביל שיוצא מאזור חוות מקורה.

לגבי דליית אל כרמל - פרט למסעדות על התפר בין הכפר לעוספיה, הביקור, לטעמי, מיותר.

אפשר גם לצאת מבת שלומו לכוון מטווחי אלייקים. בחורשות במקום נחמד לעשות הפסקה, אולי גם להעביר את הלילה.
יצא לנו לפגוש שם קבוצת צבאים קופצניים ובאופן כללי נראו די מאושרים.

תודה
אני לא מוצא שביל כחול שיוצא מבת שלמה מערבה.. התכוונת אולי מזרחה. נקודת שיכשוך לילדים נשמע בול בפוני, אשמח להבין איפה זה

המסלול שתיארת של שפיה זה בדיוק מה שחשבתי לעשות בחצי השני של היום. כמה זמן אתה חושב שהנסיעה עצמה אורכת (ללא העצירות כמובן) ? האם היא קלה/בינונית/קשה?

לגבי דאליית - זה בדיוק התיכנון. א.צהריים וחזרה לכרם מהר"ל ומשם דרומה הביתה (אולי טבילה מהירה בים לפני זה)

הדסופה
03-08-22, 10:29
אתה צודק
שכשוכיות באזור חפש בעמוד ענן את הבאות :
עין זיונית
עין מחוללים
עין אביאל

Sent from my iPhone using Tapatalk

הדסופה
03-08-22, 10:30
אתה צודק
שכשוכיות באזור חפש בעמוד ענן את הבאות :
עין זיונית
עין מחוללים
עין אביאל

וגם

עין כפר
עין אולמוסים

איל מ
03-08-22, 10:54
בזמנו עשיתי טיול מעיינות באחת התקופות הכי שחונות בה כל המעיינות היו יבשים. ואכן, בריחניה, מחוללים, וכפר, היו מים טובים.
ריחניה בד"כ עמוס. גם מחוללים (בתקופות של חופשים).
כפר ללא צל קיים, ובגלל זה צריך להביא צל נייד. בכל מקרה זה לא מקום נעים לשהייה, ויותר מתאים לטבילה על הדרך.

שלמי
03-08-22, 11:10
תודה
החלק מחרבת טאטא לפסגת הר החורשן קשוח יחסית? מה צפוי לנו שם?

לחורשן יש כמה פסגות, והרבה שבילים שמובילים אליהן
לדעתי כן שווה לעבור דרך הגוש של החורשן, ולא לעקוף מצפון
כלל האצבע הוא שהשבילים המסומנים ברובם סבירים ועבירים, בעיקר בקיץ, וג'יפונים למיניהם עוברים בהם בקלות
השבילים שלא מסומנים, בעיקר שבילי האש, הם הבעייתיים וחלקם מאתגרים, לחובבי הז'אנר
מחרבת טאטא במטרה לחצות את החורשן יש לא מעט אפשרויות, אחת מהן לבחור את אחד השבילים עם הסימון האדום במגמה צפון מזרחה
היתרון הוא שיש הרבה אופציות, שביל אחד לא נראה לך תוכל לבחור אחר
תהנו

ש01
03-08-22, 22:44
תודה
אני לא מוצא שביל כחול שיוצא מבת שלמה מערבה.. התכוונת אולי מזרחה. נקודת שיכשוך לילדים נשמע בול בפוני, אשמח להבין איפה זה

המסלול שתיארת של שפיה זה בדיוק מה שחשבתי לעשות בחצי השני של היום. כמה זמן אתה חושב שהנסיעה עצמה אורכת (ללא העצירות כמובן) ? האם היא קלה/בינונית/קשה?

לגבי דאליית - זה בדיוק התיכנון. א.צהריים וחזרה לכרם מהר"ל ומשם דרומה הביתה (אולי טבילה מהירה בים לפני זה)

אכן מזרחה...
אני מעט מתקשה להעלות צילום מסך של עמוד ענן, אנסה עם רמזים...
אתה נוסע מזרחה על הכחול, חולף 2 יציאות ימינה לכוון החורשן
רגע לפני השלישית יש יציאה שמאלה על גשר בטון. ממנו יורדים לשכשך במים.
בשנה שעברה בערך בתקופה הזו המים הגיעו לנו עד +/- המותניים
(בעמוד ענן מסומן מעט צפונה נקודת ענין - שכשוכית נוספת - כתוב מעבר גשר אירי על נחל דליה - נראה לי הכוונה לאותו מקום..)

המסלול של שפיה קליל
בתחילת הדרך פחות יפה - מחצבה מזרחית לפרדיס ושטח איסוף פרות... אח"כ אתה נכנס לסבך ולאזור היפה.
בקצה המסלול - עין אלה, לא יודע אם יש כרגע מים.

ד.א.
בפראדיס, ממש בכיכר - מסעדת אחים אסמר - מסעדה מצויינת בלי יומרות. נסגר בד"כ ב 1600.
על הכביש מצד מערב - מלך הכנפה. מלך!

-->