צפייה בגרסה מלאה : עוד סיבה להעדיף רכב ישן
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hjozffvtq?ref=ynet
כבר עשיתם מנוי ל-LOW? לנעילות?
כמה זה היה צפוי.
מעכשיו - מנוי חודשי. ולא רק עבור שימוש בתוכנה, גם באוטו.
האילוסטרייטור, אותה תוכנת איור-עיצוב-וקטורית רבת יכולות אבל מאוד לא ידידותית שאני מתעב (במשך שנים סחטה ממני את מיטב רפרטואר הקללות הגסות ביותר שילד-ערס שגדל בחולון של שנות ה-70 יכול לקלל) ושפעם היתה כלי העבודה שלי, יושבת היום בתוך ענן. היא כבר לא באמת שלכם. משלמים עבורה דמי מנוי חודשיים. נו שויין. כולה תוכנה.
אבל האוטו? האוטו פאקינג שלכם, לעזאזל. הרי שילמתם עליו המון כסף!!!
אז לא. רוצים עוד כוחות סוס? חימום בכיסא? מזגן משודרג? ניווט? מוזיקה? לשלב 4X4 ?LOW? נעילה?..... החומרה כבר תהיה קיימת, כדי להשתמש בה, תשלמו דמי מנוי.
טסלה כבר היום שולטת במכוניות שלה מרחוק. עדכוני תוכנה ושינויים מבוצעים בהן מרחוק.
אבל.... התרגלנו שהאוטו הוא שלנו. שהוא לא רק רכוש יקר ערך ואמצעי תחבורה אלא גם מוצר אמוציונלי - חלקת אלוהים הקטנה שלנו, כלי לביטוי עצמי, לחלקנו הוא גם תחביב של ממש ואורח חיים. אז התרגלנו. אם אתם שואלים אותי, לכל השינוי התפיסתי הזה של כל חויית הבעלות על מכונית יש כיוון אחד - מכינים אותנו למציאות שבה האוטו כבר לא יהיה שלנו. ובכלל כל החיים שלנו כבר לא יהיו שלנו.
דרור הישן היה תוהה וגם מתעצבן איך הלקוחות לא מתקוממים נגד החרא הנורא הזה. הוא גם היה שולף דוגמאות. למשל - איך פעם, רק בגלל ששינו להם קצת את הטעם של הקוקה-קולה, הם התקוממו והצביעו בארנקים - פשוט לא קנו. זה היה רמז ברור ליצרן, שהפסיד המון כסף והתחרט על ה"חדשנות" המיותרת ומיהר לחזור לטעם הישן והאהוב.
דרור החדש יודע שאין טעם להתעצבן. כי הלקוחות של היום, במיוחד הלקוחות המטורללים של כל החרא החשמלי ובהמשך גם האוטונומי - כל הערב-רב של אנשים מופרעים שמכורים לטכנולוגיה ולכל דבר חדש רק כי הוא חדש, לא רק שהם לא יתקוממו - נהפוכו - הם פשוט יעופו על זה....
חי נפשי, אני לא רוצה אוטו כזה. ולא משנה איזה "דלק" הוא צורך. לא רוצה שמישהו אחר ישלוט מרחוק בחיים שלי בכלל ובאוטו שלי בפרט.
אז למי שחיפש עוד סיבה טובה להישאר עם מכוניות של היום/פעם ולא לנגוע אפילו עם מקל במכוניות של מחר, כאלה שהיצרן מדליק ומכבה בהן פונקציות מרחוק, בהתאם לגובה דמי המנוי - הנה היא כאן.
שאלוהים יעזור לנו.
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 08:55
אני רגיל לא להבין כלום ממה שאתה כותב, אבל פה התעלית על עצמך. אני באמת לא מבין. אתה מעדיף את השיטה הישנה שבה לא ניתן לשדרג את הרכב בלחיצת כפתור ותשלום בגוגל פיי? מוזר ממש.
אני הייתי שמח מאוד לשלם 400 שקלים כל שנה ובתמורה לקבל תוספת של 100 כוחות סוס להיילקס שלי. הוא רכב ישן ומיושן. זה בלתי אפשרי. יש בעלי טסלה שיכולים לשפר כך את הטווח של הרכב שלהם? נהדר.
לא בא לך? אל תשלם.
דווקא ממך הייתי מאוד מצפה להבין את זה.
בתכל'ס זה לא כזה מסובך/עמוק אלא משהו מאוד עקרוני וממש נורא פשוט.
אלה החיים שלי וזה הרכוש שלי. הם לא של טסלה או של כל יצרן/תאגיד אחר שמנסה להשתלט עליהם.
אם אני ארצה לשדרג, אני אשדרג וזה יישאר שלי. אני לא רוצה שמישהו אחר ישלוט בזה וינהל את זה מרחוק. אני לא רובוט. יש לי חיים משלי.
זה העניין העקרוני כאן חנן. מי שלא מבין את המשמעות של זה, וואלה, פעם יכולתי לכתוב שאני מרחם עליו. אבל מכיוון שזה יהיה קולקטיבי, היום אני חושב שזה ממש מדאיג. וכן, אני גם חושב שזה ממש עצוב ולא פחות מזה - מאוד-מאוד-מדאיג - שאנשים שמתעסקים בטכנולוגיה ומכורים לטכנולוגיה, למרות שהם מאוד אינטילגנטיים ומוכשרים, כבר לא מסוגלים להבין דבר כל כך בסיסי.
לא ,לא בא לי. לא אשלם אגורה תמורת זה.
הבעיה שלי תתחיל כשכל היצרנים יעבדו ככה וכבר לא תהיה לי אפשרות בחירה.
ומצד שני, אולי אין לי מה לדאוג, כי אולי אזכה לא להספיק "להינות" מהחרא הזה ומחיים שלמים שנראים ככה.
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 09:07
אל תשלם. לא יתערבו לך בכלום. תוציא מהרכב את הסים, ואף אחד לא יוכל לעשות לך כלום ברכב גם אם תשלם לו.
מה איכפת לך שמציעים למי שכן רוצה שדרוגים בתשלום שנתי?
מה יש לך נגד חופש בחירה?
כי דברים כאלה, שמנוהלים ע"י מישהו מרחוק, מובילים מהר מאוד למצב שבו כל החיים שלנו ינוהלו ע"י מישהו מרחוק ושלא יהיה יותר שום חופש בחירה בשום דבר. לזה אני מתכוון מלכתחילה.
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 09:10
הבנתי. אז עכשיו הדיון הוא על ספקולציות? בהצלחה בהמשך. אני אסתפק בהבנת הקיים.
אני הייתי שמח מאוד לשלם 400 שקלים כל שנה ובתמורה לקבל תוספת של 100 כוחות סוס להיילקס שלי. הוא רכב ישן ומיושן. זה בלתי אפשרי.
אחלה דוגמה.
ההיילקס הזה שלך ישן ומיושן ורועש וחלש ואיטי.
היו לו רק 83 כ"ס פעם, לפני 30 שנה, כשהיה חדש.
והיום כנראה נשארו מהם בקושי 60 ביום טוב.
בלתי אפשרי?... כנראה שמבחינתך זה הרבה יותר בלתי אפשרי בלעדיו. עדיין אתה מאוהב בו ודבק בו ומטפל בו ולא ממהר להיפטר ממנו לטובת חרא טכנולוגי משוכלל ו"מפנק" למרות שאולי אתה יכול. את החרא הטכנולוגי המתקדם אתה משאיר לאיוניק 5 היומיומי/מנהלתי, לא לרכב השטח שאתה באמת אוהב.
ככה לפחות אני מבין. שאם ההיילקס היה כזה דפוק, כבר מזמן היית זורק אותו. אולי אני טועה.
ברלי, ממעקב אחרי הסיפורים שלך פה בפורום, יש לך שתי מכוניות (סופה M240 ופורד פוקוס) שתיהן מהטובות ביותר שיוצרו אי פעם, שתיהן אמינות להפליא, עלות אחזקה אפסית, אתה מאוהב בהן ולא מתכוון להחליף אף פעם.
אז מה אכפת לך מה אנשים אחרים מוכרים וקונים?
ומה יקרה ביום שיצרן הרכב יחליט שאתה חייב לו שקל שבעים ובתמורה ישבית לך את הרכב עד שתשלם ?
"תוציא את הסים" ? אם זה לא e-sim כבר היום, אז מחר זה יהיה. בוא נראה אותך מוציא אותו ...
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 10:30
ברשותך, נדב, אני אשאר בתחומי הדיון על פיצ'רים שמוצעים בתשלום.
דיון על ספקולציות קונספירטיביות? יש כאן גולשים שחזקים בזה פי מיליון ממני. אפנה עבורם את הבמה.
דרור,
בא תסתכל על החצי המלא הכוס.
אנשים קנו טסלה, בידיעה ברורה שיש פיצ'רים מסויימים שקיימים בארה"ב ולא קיימים בדגמים שנמכרים בארץ.
עד כאן, שום דבר מיוחד, קיים בכל הרכבים, כל השנים.
אבל, בגלל סיבות שונות (כרגע לא משנה למה), יום אחד טסלה מוכנה לאפשר את היכולת בארץ.
בעולם שלך, אבוד לך, קנית רכב \ שנתון שאין בו יכולת מסוימת, תחנק ותתקע (גם אם שנתונים מאוחרים יותר, כן מאפשרים את היכולת הזו).
בטסלה, "משדרגים" לך הרכב לרמה האחרונה.
אתה לא רוצה לשלם, אל תשלם ואל תשתמש, אבל מי שכן מוכן לשלם לפחות יש לו אפשרות (ולא צריך לשדרג שנתון רק כדי לקבל יכולת נוספת).
מי שקורא עיתונות בטח שמע על הסדר העולמי החדש המתוכנן לנו.
במסגרתו לא יהיה לך כל רכושו ויהיה לך כל מה שאתה צריך. תהיה מאושר בלי שיהיה לך כלום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ברשותך, נדב, אני אשאר בתחומי הדיון על פיצ'רים שמוצעים בתשלום.
דיון על ספקולציות קונספירטיביות? יש כאן גולשים שחזקים בזה פי מיליון ממני. אפנה עבורם את הבמה.אתה כמובן רשאי להגיב על מה שמתאים לך ולא להגיב על מה שלא מתאים לך, אתה לא זקוק לרשות ממני בשביל זה ...
תשמע סיפור אמיתי ממקור ראשון: לפני כמה חודשים הוט החליטו שאני חייב להם כסף ומכיוון שמראש לא היה להם אמצעי תשלום שלי (שילמתי על השירות שלהם דרך בזק בינלאומי בבאנדל, ועמדתי על כך שלהוט לא יהיה אמצאי תשלום שלי), לא היתה להם דרך לגבות את החוב הפיקטיבי שהם החליטו שאני חייב להם, אז הם ניתקו לי את האינטרנט בבית.
וזו רק הדוגמא האישית שלי, פה בארה"ק, מהזמן האחרון.
אז ספקולציות קונספירטיביות ?
יותר כמו "מי שנכווה ברותחין..."
ehudzeelim
02-08-22, 11:37
הבנתי. אז עכשיו הדיון הוא על ספקולציות? בהצלחה בהמשך. אני אסתפק בהבנת הקיים.אלו מזמן לא ספקולציות זה המצב, פשוט זה מוגש לציבור בעטיפה יפה. וכמובן שיש לזה גם יתרונות לא רק חסרונות. למשל
מה זה משכנתא? הלוואות? ליסינג? אלה דרכים יצירתיות לאפשר לך להגיע למשהו שאין באפשרותך להשיג באמצעים הקיימים ברשותך ועל הדרך לכבול אותך בחוזים ארוכי טווח.
החוזים האלה מאפשרים שליטה באוכלוסיה, ככה בנוי הסדר העולמי, יש, שולט ויש נשלט, וכמו שאמר מ. אריאל, אפילו בדמוקרטיה, אין דבר כזה שלטון העם, הציבור סה"כ בוחר מי ישלוט בו. [emoji16]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
וזה לפני שדיברנו על ספקולציות הנהוגות בעולם הסלולר- להאט ולייצר באגים בדגמים קודמים כדי לקדם מכירות של דגמים חדשים.
ועדיין.
אני יותר ממשוכנע שבסופו של יום, יכולת העדכון בלייב תועיל יותר מאשר תזיק, ובכלל, הרכבים הנל, יהיו יותר ויותר יעילים וטובים. אחרת לקוחות יצביעו ברגליים. אני משווה כל הזמן לתחום הסלולר.
לגבי רכב שטח/תחביב, גם בעולם המחשב וההייטק (אימוג'י של תווים) יהיו רכבים שידעו למרוח חיוך למי שגדל בדור הנכון להם. ומי שזקן, יוכל להמשיך ללכלך את הידיים עם הגרוטאה הישנה שלו. אולי בפארקים סגורים, אולי בתשלום, אבל יוכלו.
אז ספקולציות קונספירטיביות ?
יותר כמו "מי שנכווה ברותחין..."
יותר כמו:
"מי שזויין על ידי הוט, שלא יקנה טסלה!"
תובנה עמוקה, וכנראה נכונה.
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 12:14
לגבי רכב שטח/תחביב, גם בעולם המחשב וההייטק (אימוג'י של תווים) יהיו רכבים שידעו למרוח חיוך למי שגדל בדור הנכון להם. ומי שזקן, יוכל להמשיך ללכלך את הידיים עם הגרוטאה הישנה שלו. אולי בפארקים סגורים, אולי בתשלום, אבל יוכלו.
חייבים להחליט? אין לי צל של ספק שהייתי נהנה במידה שווה מההיילקס הזקן שלי ומריוויאן (אם הייתי מסוגל לרכוש אותו) .
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 12:24
לא שדרוג, אבל כן עדכון ללא הגעה למוסך:
בתחילת דרכי עם האיוניק התגלה לי באג בניהול הטעינה. הייתי מכוון את זרם הטעינה למינימום, ולאחר שעה הוא היה חוזר עצמונית למקסימום, ואם הבית היה בשעה עמוסה חשמלית, זה היה מקפיץ לי את הפקק.
צילמתי וידאו של האירוע, שלחתי למחלקה הטכנית של היבואן, ששלחו למחלקה הטכנית של היצרן. לאחר עוד בירור שכלל בקשה לצילום גרסת התוכנה, התוכנה תוקנה. עלה עדכון באתר היצרן. במחשב הביתי שלי הורדתי את העדכון לדיסק או קי. עדכנתי את האינפומדיה באוטו בעזרת שקע היואסבי המובנה.
תקלה נפתרה. נחסך ממני ביקור במוסך. באותו רגע התוכנה היתה זמינה עבור כל בעלי הרכבים בעולם, וכל רכב חדש שנמסר ללקוחות כבר היה מעודכן.
הלוואי שהעדכון(עיבוי) של זרוע המגל בהיילקס היה נפתר כך.
שאמר מ. אריאל, אפילו בדמוקרטיה, אין דבר כזה שלטון העם, הציבור סה"כ בוחר מי ישלוט בו. [emoji16]
הוא גם אמר... אדם צועק את שחסר לו.
לא חסר לו לא צועק...
כנראה חסר לו טסלה... וחסר לו שליטה... וחסר לרגולציה (;
סתם דרור... חסר לך חופש. קח.. עליי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
כל מי שצפה בסטאר טרק יודע שנגיע לשם
Sent from my iPhone using Tapatalk
ehudzeelim
02-08-22, 12:48
גם זה נכון
אבל דרור עבר את פרעה
יעבור גם את זה
נתחיל ונאמר - דרור תמיד (אבל תמיד) צודק .
בכתבות הרכב זה נקרא שליטה מרחוק, בעולם ההייטק קוראים לזה ענן ציבורי.
כמו כל מה שכבר הוגב כאן בתגובות
בעולם המחשוב , אתה קונה שטח וירטואלי שבו יש אחסון (כולנו כבר מכירים) ומשאבי מחשוב
יענו אין לך באמת צורך יותר להחזיק בחברה מחשבים שרתים וציוד תקשורת
תסתפק בטרמינל ואנחנו ניתן לך את השאר. (מאדובי ועד אופיס 365 הם רק ניצנים של התופעה)
זה מטרף אנשים ותיקים כמו דרור וכמוני.
שפעם הייתה קונה CD עם סריאל , מתקין וזה שלך לכל חייך אל מול "בא תשלם כל חודש לשירות ספוטיפי".
אבל כיוון שהעולם ממשיך להסתובב (והוא לא שטוח)
גם עולם הרכב עובר את השינוי הזה.
פעם היה לך טיפ קסטות שהפך למולטימדיה לוקאלית עם IGO.
והיום מחשב המדיה הוא כבר חלק ממחשב הרכב.
הסיכונים ברורים וקיימים (ומתחזקים עם כל שיפור)
בלימה אוטונומית ובקרת סטיה מנתיב הם מצויינים כל עוד הם עובדים כמו שצריך
רכישת שירותים מקוונים לרכב זה יופי כל עוד הם לא פוגעים בבטיחות ובעצמאות של הנהג.
אז , לא ... אף אחד לא מפחד מהקידמה.
אנו הותיקים מפחדים מאבדן העצמאות ושיקול הדעת האישי
לא נסכים לנהוג ברכב שההגה שלו אינו מחובר למסרק או לפיטמן.
לא רוצים לעלות את עשוש כשהרכב פתאום מחליט לבלום (כי חש משהו או סתם עבר בו BUG)
לא הגיוני לסוע בכביש ובשטח כשמישהו שולט לך על הרכב מרחוק.
את אלו נשאיר בבקשה למוניות יאנדקס ומובילאיי , שמשיטות ברחבי רמת אביב.
לא נסכים לנהוג ברכב שההגה שלו אינו מחובר למסרק או לפיטמן.
לא רוצה לנהוג אבל כבר היית נוסע בכלי כזה.
כבר עשרות שנים שבמטוסים רבים ההגאים לא מחוברים פיזית לכנפיים.
׳‘׳×׳¢׳©׳™׳” ׳©׳׳*׳™ ׳¢׳•׳‘׳“ ׳‘׳” (׳׳—׳©׳•׳‘ ׳׳•׳¨׳©׳× ׳׳• IBM mainframe) ׳–׳” ׳”׳™׳” ׳›׳ ׳׳׳– ׳•׳׳¢׳•׳׳. ׳׳™׳¦׳¨׳ ׳™׳© ׳¢׳©׳¨׳•׳× ׳“׳’׳׳™׳ ׳¢׳ ׳×׳›׳•׳*׳•׳× ׳׳©׳×׳*׳•׳× ׳›׳’׳•׳ ׳׳¡׳₪׳¨ ׳׳¢׳‘׳“׳™׳, ׳–׳›׳¨׳•׳ ׳•׳›׳•׳³). ׳׳ ׳׳©׳×׳׳ ׳׳• ׳׳*׳”׳ ׳”׳¨׳‘׳” ׳§׳•׳•׳™ ׳™׳™׳¦׳•׳¨, ׳׳– ׳™׳© ׳׳• ׳›׳׳” ׳“׳’׳׳™׳ ׳¢׳™׳§׳¨׳™׳™׳ ׳•׳”׳¨׳‘׳” ׳*׳’׳–׳¨׳•׳× ׳©׳׳”׳ ׳©׳*׳©׳׳˜׳™׳ ׳‘׳׳׳¦׳¢׳•׳× ׳׳₪׳×׳—׳•׳× ׳×׳•׳›׳*׳” ׳©׳”׳•׳ ׳׳¡׳₪׳§ ׳׳.
׳–׳” ׳׳¦׳•׳™׳™׳ ׳׳׳§׳¨׳” ׳©׳”׳׳§׳•׳— ׳–׳§׳•׳§ ׳׳׳—׳©׳‘ ׳—׳–׳§ ׳™׳•׳×׳¨ ׳‘׳׳•׳₪׳ ׳*׳§׳•׳“׳×׳™. ׳¢׳›׳©׳™׳• ׳×׳׳¨ ׳׳ ׳©׳׳×׳” ׳×׳§׳•׳¢ ׳‘׳©׳˜׳— ׳•׳׳ ׳¨׳›׳©׳× ׳׳× ׳׳¨׳›׳™׳‘ ׳”- 4X4. ׳˜׳׳₪׳•׳ ׳׳—׳“ (׳׳• ׳׳” ׳©׳–׳” ׳׳ ׳™׳”׳™׳”) ׳•׳™׳© ׳׳ ׳©׳›׳™׳¨׳•׳× ׳׳׳¨׳›׳™׳‘ ׳”- 4x4 ׳׳׳¡׳₪׳¨ ׳©׳¢׳•׳× ׳¢׳‘׳•׳¨׳ ׳×׳©׳׳. ׳*׳©׳׳¢ ׳׳—׳׳”, ׳׳? ׳”׳¨׳™ ׳‘׳™׳•׳ ׳™׳•׳ ׳׳×׳” ׳׳ ׳–׳§׳•׳§ ׳׳–׳”
מה לגבי טרקטורים?
https://www.google.com/amp/s/davidson.weizmann.ac.il/online/firefly/%25D7%2594%25D7%2591%25D7%25A2%25D7%2599 %25D7%2594-%25D7%25A2%25D7%259D-%25D7%2594%25D7%2598%25D7%25A8%25D7%25A7 %25D7%2598%25D7%2595%25D7%25A8%25D7%2599 %25D7%259D-%25D7%2594%25D7%2590%25D7%2595%25D7%25A7 %25D7%25A8%25D7%2590%25D7%2599%25D7%25A0 %25D7%2599%25D7%2599%25D7%259D-%25D7%25A9%25D7%2594%25D7%2595%25D7%25A9 %25D7%2591%25D7%25AA%25D7%2595-%25D7%259E%25D7%25A8%25D7%2597%25D7%2595 %25D7%25A7%3famp
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
לא רוצה לנהוג אבל כבר היית נוסע בכלי כזה.
כבר עשרות שנים שבמטוסים רבים ההגאים לא מחוברים פיזית לכנפיים.
ידעתי שמישהו יקפוץ עם האיטם הזה (לא האמנתי שזה יהיה דווקא דורון)
כן ... מרבית מטוסי הנוסעים אכן מערכת ההיגוי ממוחשבת לחלוטין
וגם הסטיק (שהיום הוא ג'ויסטיק) רק נותן פקודות למחשב שמעבירן להידראוליקה.
אבל !!! גם לאיירבאס הכי חדש כמו לדרימליינר הכי מצוחצח
יש מערכת גיבוי ידנית להיגוי (שליטה ידנית בחירום על ההידראוליקה)
באיירבאס 320 יש אפילו שליטה בכבל עוקפת הידראוליקה.
ולתפארת ה DRP , מערכות ההשתלטות הידניות הן כפולות.
1. כי יש המון מקום במטוס נוסעים ולא צריך להצטמצם במערכות
2. כי 3 מערכות היגוי עדיפות על 1 ממוחשבת
3. כי פיזיקה של טיסה אינה פיזיקה של נהיגת כביש / שטח.
ולא , אני לא מאמין שאסכים לשבת ברכב שההגה שלו לא מחובר לגלגליו.
אני יכול לחיות במצוקה כשהרכב בולם כי החליט ,
או שההגה רוטט כי הוא "חושב" שנגעתי בקו הפרדה.
אבל הגה בלי מסרק או פיטמן , לא במשמרת שלי.
yochaytzur
02-08-22, 16:55
לא ברור לי משהו ברמה הטכנית. יכולות מבוססות תוכנה (נגיד פיצ'רים במולטימדיה) לא משנות את עלות הרכב ליצרן. לכן הוא יכול למכור לכולם במחיר גרסת כניסה ולפתוח פיצ'רים למי שישלם. יש פה אפילו יתרון לקונה, שבמעמד הקניה יכול לשלם פחות ובעתיד לשדרג. אבל כדי לאפשר יכולות מבוססות חומרה (נהיגה אוטונומית, חימום מושבים) מלכתחילה הרכב מגיע עם הציוד הנדרש (מצלמות, גוף חימום) כך שגם לקוח שלא מתכוון לשלם עבורן סופג את תוספת העלות. לדוגמא מי שקונה טסלה משלם על כל המצלמות שיש ברכב גם אם בפועל לא יפעיל שום פיצ'ר מבוסס מצלמה. לא?
Sent from my SM-A736B using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 17:19
כן.
השאלה שלך נובעת מהמחשבה שעלות היצור היא חלק דומיננטי מהעלות שלך כלקוח.
העלות ללקוח היא פרי החלטה שיווקית שנובעת מהיצע וביקוש.
יש מספר שרץ כבנצ'מרק בין העוסקים בהנדסת/יצור רכבים: ייצור של קורולה עולה 2300 דולר. עוד מצלמה/פחות מצלמה, בסוף הרכב צריך להיות תחרותי במחיר ובמאפיינים מול המתחרים. המחיר היה מספיק תחרותי עבורך עד שהחלטת לרכוש אותו? מה זה משנה אם יש לך ברכב אופציות לא ממומשות?
היצרן כבר יעשה את החשבון שלו אם שווה לו להשקיע בכאלה ולא לקבל עליהן כסף, בשביל הרווח מאותם אלה שכן יבחרו לשלם על האופציה.
מצלמות זו דוגמא אחת. במקרים רבים ההבדל בין האופציות הוא בסה"כ תוכנה שונה. במשאיות למשל זה מאוד מקובל. כל ההבדל בין 200/240/280 כוחות סוס בוולוו fl הוא גירסת תוכנה.
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 17:27
Gillss, תתבאס אם אספר לך שאם המחשב מחליט לסגור את הסולנואידים sv וtc בesp אז המעבר ההידראולי בין המסטר צילינדר שלך לקליפרים חסום? הוא עושה את זה בכל פעולת abs/esp. נתקלתי גם ברכבים שהוא עשה את זה סתם, עקב תקלה.
אם כן, זה הזמן לפרוש מנהיגה.
ואם לא תנהג, זה גם לא יעזור. כמעט בכל רכב כבד (ורכבים פרטיים היברידיים וחשמליים) מסביבך המחשב סוגר את המעברים הפניאומטיים/ההידראוליים במערכת הבילום לאחר בדיקה עצמית בפתיחת סוויץ' ועובר לbrake by wire.
אין מה לעשות חוץ מלהישאר בבית. הם מקיפים אותנו.
כן.
יש מספר שרץ כבנצ'מרק בין העוסקים בהנדסת/יצור רכבים: ייצור של קורולה עולה 2300 דולר. עוד מצלמה/פחות מצלמה, בסוף הרכב צריך להיות תחרותי .
תמיד חשבתי שזה סתם מיתוס שקרי כמו "אדם בולע 8 עכבישים במהלך חייו בשנתו" לא מצאתי ברשת תמיכה או ניפוץ.
תמיד חשבתי שזה סתם מיתוס שקרי כמו "אדם בולע 8 עכבישים במהלך חייו בשנתו" לא מצאתי ברשת תמיכה או ניפוץ.
אז נשארו לי עוד שלושה למנאייק.
שעיר בגב"ב
02-08-22, 18:27
תמיד, לאורך כל ההיסטוריה ההמונים נשלטו בידי קומץ חזק (ולא טיפש)
שהחזיק בכל המשאבים וזרק פירורים להמונים. תמיד.
אף פעם לא היה חופש אמיתי.
החלוקה תמיד הייתה פחות או יותר כזאת: 3% מהאוכ' מחזיקה בכ80%
מההון.
גם במאה השנים האחרונות אין חופש אמיתי במדינות הדמוקרטיות.
בשני הדורות האחרונים המצב היה אולי הנסבל ביותר עבור פשוטי העם
ביחס לכל מה שהיה לפני ושיהיה בהמשך.
הטכנולוגיה רק משכללת את יכולת השליטה של הטייקונים ושליחיהם הפוליטיקאים.
וההמונים בכל העולם משתפים פעולה עם השיטה (זה לא שיש לנו ברירה).
השורה התחתונה שלי: מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שיעשה ואין כל חדש תחת השמש.
מקווה שילדיי יהיו חכמים ממני ויצליחו ללקט יותר פירורים.
Gillss, תתבאס אם אספר לך שאם המחשב מחליט לסגור את הסולנואידים sv וtc בesp אז המעבר ההידראולי בין המסטר צילינדר שלך לקליפרים חסום? הוא עושה את זה בכל פעולת abs/esp. נתקלתי גם ברכבים שהוא עשה את זה סתם, עקב תקלה.
אם כן, זה הזמן לפרוש מנהיגה.
ואם לא תנהג, זה גם לא יעזור. כמעט בכל רכב כבד (ורכבים פרטיים היברידיים וחשמליים) מסביבך המחשב סוגר את המעברים הפניאומטיים/הנידראוליים במערכת הבילום לאחר בדיקה עצמית בפתיחת סוויץ' ועובר לbrake by wire.
אין מה לעשות חוץ מלהישאר בבית. הם מקיפים אותנו.
חנן ידידי
שנינו יודעים שכבר היום קשה לי עם הזרקה רב נקודתית ע"פ קרבורטור טוב ואמין
לו יכולתי לבחור (ואני לא) הייתי נפרד מה ABS ברצון (ובחיוך)
ג'יפ זה מוצר מכני שצריך להישאר מכני.
את האלקטרוניקה וה AI למינהם הייתי משאיר לסמארטפון ומוציא מהאוטו.
וכן , הסופה שהייתה לי ב 97 הייתה פי כמה אמינה על הרוביקון שיש לי היום.
הייתי מסיים טיולים קרביים עם חלקים קשורים באזיקונים. אבל בנסיעה
ולא עם גרירות מהשטח כי איזה מערכת מחשוב עצרה אותי.
אז כמו שכתבתי קודם.
עם ABS , בקרת יציבות, STARLINK (מטופש) ומחשב מנוע שמחליט כמה דלק ואויר לשים בצילינדר
כבר הסכמתי בהכנעה.
אפילו לפעמים (ברגעים של שטות) אני נוהג בקאמיק האדום עם בקרת סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית.
אבל עם הגה בלי מוט , כנראה ששם אפסיק לנהוג.
מי שמכיר יש אירוע מתגלגל בטרקטורים של היצרן ג'ון דיר, לגבי קניין רוחני של התכנות במחשבי הטרקטור השונים (מקווה שאני מדייק).
הטענה היא שאמנם מכרו את הטרקטור, אבל התכנות נשארו של החברה... למעשה הם מכריחים את הקונים לטפל רק במוסכי יבואן אשר להם יש את הגישה היחידה למחשבי הטרקטור.
לא יודע מה המצב כיום, זכור לי שהיו כמה פסיקות בנושא, אבל בהחלט כיוון שצריך להטריד
אבל !!! גם לאיירבאס הכי חדש כמו לדרימליינר הכי מצוחצח
יש מערכת גיבוי ידנית להיגוי (שליטה ידנית בחירום על ההידראוליקה)
הסיבה למערכת כפולה היא לא אנכרוניסטיות/אנליות של הטייסים.
היא מהסיבה הפשוטה שאי אפשר להדליק משולש מאותת חירום ולחנות בשוליים.
ברכב אנחנו יכולים להפעיל את הנ״ל.
שחרר, זה כבר כאן.
רק יחמיר, אז למה להתבאס?
זה פשוט יהיה עוד אייטם מסביב למדורה בסגנון ״כשאני הייתי בקיבוץ אף אחד לא השתמש במצערת רגל בטרקטור!״
ואז מוטק׳ה יזכיר לך את ה-4440 שההנעה הקדמית שלו הידראולית בכלל בלי קרדן, ושההגה גם הידראולי בלי מוט הגה.. וכל זה לפני 40 שנה ובכל זאת השלמנו חריש בפלחה״.
יש כמה מדינות בארהב שמחייבות את ג'ון דיר למכור את מחשב האיבחון ורשיון התוכנה גם למכונאים עצמאיים ולא לחייב את הלקוחות להגיע עם הטרקטור למוסך המורשה.
ג'ון דיר מצידם ממשיכים לטעון שאם הם יתנו למישהו שאינו מוסמך מטעמם את התוכנה הוא עלול לפגוע בבטיחות הטרקטור. אני מבין אותם. אבל זה קרב שהם כבר הפסידו וטוב שכך.
אסף.
מי שמכיר יש אירוע מתגלגל בטרקטורים של היצרן ג'ון דיר, לגבי קניין רוחני של התכנות במחשבי הטרקטור השונים (מקווה שאני מדייק).
הטענה היא שאמנם מכרו את הטרקטור, אבל התכנות נשארו של החברה... למעשה הם מכריחים את הקונים לטפל רק במוסכי יבואן אשר להם יש את הגישה היחידה למחשבי הטרקטור.
לא יודע מה המצב כיום, זכור לי שהיו כמה פסיקות בנושא, אבל בהחלט כיוון שצריך להטריד
הנה שימוש חיובי;
מסתבר שבמלחמה באוקראינה הרוסים גנבו טרקטורים של ג׳ון-דיר וניסו להבריח לרוסיה.
ג׳ון- דיר השביתו אותם מרחוק.
Yaron.nahum
02-08-22, 18:57
ג'ון דיר עלו לחדשות גם במלחמה בין אוקראינה לרוסיה ,
שניטרלו מרחוק כמה טרקטורים שהרוסים ניסו לקחת
https://www.geektime.co.il/john-deere-is-not-the-saint-it-seems-to-be/
ומסתבר שהם אוספים הרבה מידע מהטרקטור כל הזמן
אז אם ירצו , גם ישביתו לך אותו, ולך תתווכח עם חברת ענק כזאת
כמו שזלמן אמר,
ג'ון דיר עלו אולי לחדשות כאן בפרובינציה המרוחקת שלנו בעקבות כמה טרקטורים באוקראינה.
אבל המלחמה שלהם בחקלאים בארה"ב מתוקשרת היטב בכל העולם, וכבר דנו בה בעבר.
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 19:16
אבל עם הגה בלי מוט , כנראה ששם אפסיק לנהוג.
אם אתה נוהג על רכב פרטי מהעשורים האחרונים (ואולי גם בג'יפ שלך- אני לא מכיר) אז מנוע התגבור של ההגה נשלט כנראה ע"י מחשב. הוא חזק ממך בהרבה. אם הטרנזיסטורים הנכונים יסגרו, המחשב יעשה בהגה כרצונו, ואתה תוכל רק לצפות באימה. איך מוט ההגה יגרום לך להרגיש טוב יותר?
חנן-ג'יפולוג
02-08-22, 19:22
https://youtu.be/VM0TsiTzuig
https://youtube.com/shorts/L6-nJSCmo1c?feature=share
https://youtu.be/VM0TsiTzuig
אתה מנסה להרוג את gills?
הוא מנסה להרוג את ברלי, גילס זה נזק אגבי.
ברלי, רסמי, זה אחד מהדיונים ההזויים יותר שהתחלת... אתה מתייחס יותר מדי ברצינות לכתב הרכב של כלכליסט. יש ימים שיש לו על מה לכתוב (שברוט ZR2) ולפעמים הוא צריך לאלתר את היומית כדי לאסוף את הילדה מאיזה קייטנה שנגמרת מוקדם, אז הוא מטריל אותך.
כאילו, לא רוצה, אל תקנה. מה אכפת לך מה מוכרים לאחרים? תשאר עם הרכב הישן, טייפ קסטות, התה והלימון והספרים הישנים.
ehudzeelim
02-08-22, 19:52
הנה שימוש חיובי;
זה כבר תלוי באיזה צד אתה [emoji16]
זה כבר תלוי באיזה צד אתה [emoji16]
יש בכלל ספק כאן?
ידעתי שמישהו יקפוץ עם האיטם הזה (לא האמנתי שזה יהיה דווקא דורון)
אני אשבור לך עוד משהו..
אתה קורא אותי לגמרי לא נכון.
אני נהנה מטכנולוגיה ישנה, כן.
אבל השאלות והאתגור שלי של חנן ואחרים לגבי הדקויות של הטכנולוגיה ומשמעויות רוחב על ההשלכות לא בא מתוך קיבעון שישן זה רק טוב.
מאד מעניין אותי הפרטים וההקשר המרחבי/רוחבי, ״אפקט הפרפר״ של דברים.
אם מחר אחפש רכב חדש, והתשתית בבית תאפשר, רכב חשמלי ממוחשב למוות יהיה גבוה בסדר העדיפות לבחינה.
והגמל האנלוגי לסופש.
GodsFather
02-08-22, 20:16
...139488
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ehudzeelim
02-08-22, 20:18
יש בכלל ספק כאן?ספק תמיד יש, אבל זאת לא הנקודה.
באופן כללי העולם הוא גלגל, היום ג'ון דיר ושכמותה עוצרות את ה"רע", מחר הן יעצרו את ה"טוב"..
כבר הבנו שכלכליסט זה לא מקור המידע האמין ביותר (ע"ע NSO)
אבל בבלומברג זה כבר משהו אחר לגמרי.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001420192#utm_source=R SS
עכשיו נראה את חנן ודורון יוצאים לטייל עם זה ? ;););)
חנן-ג'יפולוג
03-08-22, 08:22
כל אחד שמוכן לנסוע במונית, צריך להעדיף נסיעה ברכב אוטונומי. הוא בוודאות ינהג בטוח יותר מנהג מונית ממוצע.
כל אחד שמוכן לנסוע במונית, צריך להעדיף נסיעה ברכב אוטונומי. הוא בוודאות ינהג בטוח יותר מנהג מונית ממוצע.
לגמרי, עיין ערך התאונה הקשה בסיני.
אבל אפילו לגבי עצמי, נהג מודע שאוהב לנהוג, מאז שיש לי רכב עם נהג אוטומטי אני פשוט לא מבין מה ההגיון לנהוג בעצמנו על כבישים מהירים או בפקקים.
מישהו באמת נהנה לתפור 100 קילומטרים על כביש שש, לשמור מרחק ונתיב כמו איזה רובוט?
שהרובוט יעשה את זה ואני אגיע ליעדי רענן יותר.
לגבי מודל התשלום, אין לי שום בעיה עם תשלום לפי שימוש כל עוד זה חוסך לי כסף ו\או מנגיש לי שימוש בטכנולוגיה עדכנית עם ביצועים יותר טובים.
אפשר להסתכל על זה אחרת.
ניקח לדוגמה את הב.מ.וו.
בהנחה ואתה מחזיק את הרכב כ-5 שנים, התוספת של חימום מושבים תעלה לך 900 דולר, בחמישה תשלומים שווים של 180 דולר לשנה (או 18 דולר לחודש).
מכרת לפני, הרווחת. החלטת להשאר עם הרכב? המחיר של התוספת עלה (מצד שני, היא עדיין מכוסה באחריות כי אם זה לא עובד החברה לא תוכל לגבות תשלום)
ליאור
הבעייה שלי היא לא עם מודל התשלום - זו החלטה עסקית לגיטימית שכל אחד יעשה לעצמו
הקושי שלי הוא במקרים הבאים:
א. "חוסר הסכמה" בין החברה ללקוח, החברה יכולה להשבית לך את הרכב
ב. תקלות בתוכנות השליטה - אללא יסתור
ג. פריצות של האקרים לרשת של היבואן/יצרן ודרישות כופר "או שאני מרסק לכם את המכוניות בתאונות קטלניות", למשל
תקראו לזה ספקולציות ? קונספירציות?
אני קורא לזה אובדן שליטה ובעלות, אותי זה מפחיד.
לא סתם כל הרכבים שלי הם משנות התשעים ...
וחשוב לי להוסיף עוד משהו: אני אולי מבוגר ושמרן יחסית, אבל אני מתפרנס מטכנולוגיות עדכניות ולטעמי יש המון תחומים שהטכנולוגיה עושה פלאים, מצילה חיים, ועושה אותם הרבה יותר נוחים. אני גם מודע היטב לכמות התקלות שיש בטכנולוגיה מורכבת, ולסיכונים של פריצות ואבטחת מידע. אפילו חוויתי פריצה לא נעימה על בשרי. במטוסים יש מערכות גיבוי כפולות ומכופלות וגם ידניות, ברכבים החדשים הדברים נראים יותר כמו הטכנולוגיות הסטנדרטיות והנאיביות, ותקלה כזו ברכב יכולה להגמר הרבה יותר רע מאשר אפליקציה אינטרנטית כלשהי שנופלת ...
חנן-ג'יפולוג
03-08-22, 15:27
כמה מכוניות מקושרות יש בעולם?
כמה פורד פינטו נמכרו בעולם?
כמה הרוגים נגרמו ממכוניות מקושרות וכמה ממיכל הדלק של הפורד פינטו?
ההוכחה בפודינג.
בעצם, למה ללכת רחוק? אתה יודע כמה אוטובוסים התלקחו רק בישראל בשני העשורים האחרונים כתוצאה מדליפות שמן ודלק?
חנן ידידי
אתה נושק לאיזור הלא פייר.
חברת פורד הוקמה ב 16 ביוני 1903
חברת טסלה לעומת זאת ב 08 יולי 2003
ברור שיותר מכוניות פורד הרגו אנשים מאשר מכוניות מקושרות
ואוטובוסים בישראל אכן נדלקים מדליפות או סתם מפרוטקשיין של החברים בטובא זנגריה.
אני לעומתך מתחבר לתגובה של נדב
נכון שיש לנו את CYMOTIVE ואחרות שעושות הכל בכדי להגן עלנו.
אבל הדהירה לאוטונומיה (שמביאה המון מזומן) אותי אישית מפחידה.
אבל הדהירה לאוטונומיה (שמביאה המון מזומן) אותי אישית מפחידה.
ב 2019 ישב אצלי מישהו שהתעסק ברכבים אוטונומיים (כל מערך המחשוב בתוך הרכב) והצהיר שב 2023 נגיע לרמה 4 לפחות.
וב 2025-6 יגיעו לרמה 5 ישבתי מולו והתגלגלתי מצחוק, אמרתי לו שבמקרה הטוב יהיה רמה 4, במסלולים נפרדים ולרכבי
תובלה/משא וזו תחזית סופר סופר אופטימית, כולם ירדו עליי (אלו היו התחזיות של החברות ואז התחילו הבעיות בגוגל, אובר, טסלה וכו'
ואנשים הבינו שלא רק שהמערכות יותר מסובכות ממה שחשבו, שאם אנחנו רוצים שזה יהיה רכב חשמלי עם מערכות מחשוב
שמסוגלות לעשות את זה הוא יצטרך כור גרעיני קטן ולא סוללה, וזה לפני בעיות רגולציה - את מי אנחנו הורגים קודם את הזקנה או
הילד ומי הח"כ/שר שיסכים לחתום על כזה חוק/תקנה). לפני כמה שבועות היה כנס עם בכירים ממשרד התחבורה שדברו על זה,
הסר דאגה מלבך, זה לא יקרה בזמן הקרוב, לא זוכר אם זה היה לא לפני 2030 או 2033, ואנחנו יודעים מה קורה עם לוחות
זמנים במדינת ישראל - הם זזים עוד ועוד. אל תשכי שמהרגע שהם יתחילו להגיע עד שיהיה אסור, אנחנו כבר נעדיף שמישהו
יקח אותנו מבית האבות לבדיקות בקופת חולים או שלא נדע בכלל שלוקחים אותנו.
היגוי אלחוטי (by wire) זה לא דבר חדש.
במטוסי קרב (F16) זה הופיע כבר בסוף שנות ה-70. שם יש לזה סיבה טובה והגיונית מאוד (מי שמתעניין בדינמיקה ובמכניקה של מטוסי קרב, שיבצע חיפוש ויקבל את כל ההסברים). יסלחו כל אבירי החדשנות כאן אם אני לא מזהה שום סיבה הגיונית לטכנולוגיה כזו במכוניות.... אבל נגיד.
חלק גדול הטכנולוגיה שיש לנו היום במכוניות מודרניות נטול הסבר או הצדקה הגיוניים, אבל היגוי אלחוטי עדיין לא הגיע למכוניות כי ברוב המדינות זה פשוט עדיין אסור. החוק עדיין מחייב קשר מכני בין גלגל ההגה לגלגלים.
אבל אתם יודעים איך זה עם חוקים ובעיקר עם אלה שמחוקקים אותם - שום דבר שם לא תלוי בהגיון כלשהו, רק במעטפה שתהיה מספיק שמנמנה. כבר התרגלנו שלכל רגולטור יש אינטרס וגם מחיר. תמורת הסכום הנכון תונף החותמת ופתאום גם היגוי אלחוטי יהפוך לבטיחותי ומותר. וכשיחדור איזה וירוס למערכת ותאבדו היגוי בשם הסגידה לטכנולוגיה, כבר יספרו לכם איזה סיפור שיצדיק ויכשיר גם את השרץ הזה.
מלחמת החקלאים באמריקה נגד ג'ון-דיר ושאר יצרני טרקטורים שהטכנולוגיה עלתה להם למוח והציפה אותו בשתן, היא כבר סיפור מאוד גדול שם. כשאלפי חקלאים אמריקנים דבקים בטרקטורים הישנים שלהם שמאפשרים להם לתחזק אותם בעצמם, במקום לרכוש טרקטור ג'ון-דיר חדש ומתוחכם, יש לזה משמעות. הם לא נלחמים נגד הטכנולוגיה אלא נגד כבילתם לתאגיד ששולט להם בטרקטורים מרחוק ומאלץ אותם לטפל בהם רק אצל הדילרים המרוחקים והיקרים שמחזיקים בכלים ובציוד שמתאימים לתחזוקת הכלי המתוחכם (וטרקטורים מודרניים הם פצצות טכנולוגיה. יותר מהמכוניות המודרניות שלנו).
תבצעו חיפוש על כל מה שקשור ל"הזכות לתקן" (The Right to Repair) שזה סיפור גדול היום, לא רק בטרקטורים.
אם אני לא טועה, אתר של ג'יפאים שפעם הטיף לזה נולד בישראל בשנת 2001 ובמשך שנים ארוכות נשא בגאווה את הדגל בתחום הזה - ותראו מה נהיה ממנו היום.... אוסף של גיקים שסוגדים להיי-טק בלתי ניתן לתחזוקה ולמכוניות חשמליות שמביאות איתן את סוף התחביב ודרך החיים שלנו. אם היינו כבר בקבר, כנראה היינו מתהפכים בתוכו בסאלטות ללא הפסקה, כמו ההגה בטויוטה התקולה מהסרטון שחנן צירף.
חנן-ג'יפולוג
04-08-22, 00:13
יש היגוי על חוט באינפיניטי q50 כבר 10 שנים.
כן, יש שם מוט הגה ומצמד למוט הגה שאמור להשתלב חזרה בעת כשל, אבל אתם יודעים מי מחליט על מצב של כשל... :D
גם ההיגוי בסרנים האחוריים בהרבה מהמשאיות הוא על חוט, ושם אין כלל גיבוי מכני.
חנן-ג'יפולוג
04-08-22, 00:38
חלק גדול הטכנולוגיה שיש לנו היום במכוניות מודרניות נטול הסבר או הצדקה הגיוניים, אבל היגוי אלחוטי עדיין לא הגיע למכוניות כי ברוב המדינות זה פשוט עדיין אסור. החוק עדיין מחייב קשר מכני בין גלגל ההגה לגלגלים.
תוכל להביא לזה סימוכין או ששלפת את זה מהשרוול?
אני מכיר כמה תקני בטיחות לרכב ברמה בסיסית. לא מצאתי משהו כזה.
יצויין, דרור - בהקשר של 'הזכות לתקן' שבמכוניות בניגוד לטרקטורים היצרנים חייבים חוקית למכור את תוכנת הדיאגנוסטיקה. אף אחד לא מונע מאיתנו לקנות ציוד ברמת מוסך יבואן. זה עולה בין כמה מאות לכמה אלפי דולרים אבל שלא כמו ג'ון דיר, בכל המכוניות זה זמין לחלוטין.
כי מה לעשות..... אם כשהתחלנו, היה צריך רק נורת ביקורת מאולתרת כדי להבין למה פנס לא עובד - היום צריך להתחבר לבקר התאורה ולברר איתו מה הולך... הטכנולוגיה היא לא רק דבר רע. בזכותה אנחנו נהנים במכונית ממוצעת מביצועים שלפני 30 שנה היו רק למכוניות מיוחדות מאוד. ביצועים בכל המובנים. ואמינות שלא חלמנו עליה. באמת ללא השוואה.
ומי שמחזיק מכונית כזו - בארגז הכלים שלו ליד נורת הביקורת שנזנחה מזמן, יהיה גם לכל הפחות צב"ד בסיסי. זה דורש מאיתנו לדעת דברים שפעם לא היה צריך לדעת כדי לתקן את הרכב. אז מה. לומדים הכל וגם את מיטב הטכנולוגיה אפשר וצריך ללמוד לתקן לבד. בשביל זה אנחנו כאן.
גם עדכוני תוכנה או אפילו פתיחה וסגירה של פיצ'רים אפשר לבצע במוסך עצמאי שישלם מנוי ליצרן. זה קורה, היום, בלי שום בעיה.
אז הצעד הבא של תשלום חודשי על פיצ'ר כזה או אחר? מי שרוצה ישלם. מי שלא - לא.
זה לא יעצור את הרכב כי עדיין יש לך זכות קניין ו'הם' יכולים להשבית רק את הפיצ'ר שלא שילמת עליו. כל השאר מתחום הספקולציות והמוח הקודח.
...וזה בכלל לא קשור לכך שמי שמובילים את הכלכלה העולמית חושבים שבגלל לא צריך להיות לנו רכב. או בית. או משהו
אסף.
אני מכיר כמה תקני בטיחות לרכב ברמה בסיסית. לא מצאתי משהו כזה.https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/3f7415ac-ff32-11e8-a96d-01aa75ed71a1
אם הקישור לא עובד
ECE r79
אסף.
אני מכיר כמה תקני בטיחות לרכב ברמה בסיסית. לא מצאתי משהו כזה.
קראתי את זה היכנשהו, וזה לא היה לפני 40 שנה..... סה"כ נראה/נשמע לי הגיוני אז, והאמת שגם היום.
ואם יש מוט הגה מצוייד במצמד באינפיניטי Q50, הם נמצאים שם סתם?.... כי אם כל כך לא צריך אותם, אינפיניטי הרכיבו אותם סתם ככה, בהתנדבות? הרי זה עולה לא מעט כסף. אם בעצם מותר מהבחינה הרגולטורית, לעבור למערכת היגוי נטולת כל קשר מכני בין ההגה לגלגלים, איך זה שכל היצרנים לא עברו לזה תיכף ומיד?.... הרי הטכנולוגיה כבר קיימת ואלקטרוניקה עולה ליצרנים הרבה פחות מברזלים.
ולמה לעזאזל מישהו צריך היגוי אל-חוטי במכונית כלשהי שאינה נגרר ייעודי - אשמח לשמוע הסבר הגיוני.
ואני מכיר טוב מאוד את ההסבר למה זה משפר כל כך את הביצועים במטוס קרב. שם זה מאוד הגיוני.
אבל מכונית, כל מכונית, גם מכוניות-על, הן לא F16 ולא נדרשות לבצע תפקידים ומשימות של F16. מצטער.
זה לא יעצור את הרכב כי עדיין יש לך זכות קניין ו'הם' יכולים להשבית רק את הפיצ'ר שלא שילמת עליו. כל השאר מתחום הספקולציות והמוח הקודח.
ככה צריך להיות, בתיאוריה, כל עוד הכל תקין כמובן ואף אחד לא פרץ לרשת של היצרן/יבואן. ומה/מי מבטיח לך את זכות הקניין ? ומה/מי מבטיח לך שלא יפרצו לך לרכב דרך הרשת של היצרן וישביתו או ירסקו אותו (איתך ביחד) ? וזה לפני שבכלל פתחנו את הנושא של תקלות תוכנה, שיכולות לגרום לאוסף בלתי נתפס של תופעות מוזרות...
אז הדיון שהתחיל בתור 'לא תשלם ישביתו לך את הרכב' הפך לדיון על האקרים.
ובכן.... אני מכיר האקרים של רכב. זה קל יותר ממה שאתם מדמיינים. אני כן מבטיח לכם שזה יקרה. המכוניות הכי רגישות לחדירה ,אגב, אלו דווקא המכוניות מלפני 10 עד 15 שנה. בחדשות יותר יש המון הגנות.
אסף.
מוני אורבך
04-08-22, 09:54
כל הבכי והנהי הזה פשוט מצחקים אותי.
ואני מדבר מפזציה של אדם שיש לו שני רכבי אספנות (אחד בפוטנציה)
ואוהב מאוד טכנולוגיה ישנה.
משהו כאן מכל הכותבים אין לו סמרטפון ?!
אפילו לדרור "איש המערות" ברלי יש אחד.
וכולם חיים איתם בשלום, ולא חושבים על כל פרצות האבטחה בסמרטפונים.
אז יהיה רכב סמרטפון, אז מה.
אם תהיה פרצה והרכב שלכם יעשה תאונה כתוצאה מכך (או סתם לא יניע לכם) תתבעו את התחת לחברה.
לא יהיה מבטיח לכם, בכל אופן לא משהו משמעותי רציני.
בדיוק כמו בסמרטפונים, כן יש פה ושם בעיות, ואכן לעתים (נדירות) טלפונים נפרצים.
שום דבר שגוגל לא יודעת עליכם כבר עכשיו...
הכלבים נובחים והשירה עוברת.
מכה קלה בכנף...
אסף, איך מישהו חודר מרחוק לרכב בן 15 שאינו "מקושר"?
ושוב ההשוואה לסמרטפון.
השוואה מצויינת אגב, כי יצרני המכונית מאוד שואפים וגם הצליחו - להפוך אותן למין סמרטפון על גלגלים.
ואל תזלזלו בספקולציות - אתם מהמרים בבורסה על חסכונות חייכם שעתיד ילדיכם מבוסס עליהם, על סמך ספקולציות.... אז למה כשמדובר על תחזית מאוד אפשרית שנכנסת לכם לחיים ולורידים ובעיקר לחשבון העו"ש מעוד כיוון חדש, אתם מזלזלים? למה? כי אתם מעריצים טכנולוגיה?
היום אתם מקבלים בחלק מהמכוניות כסא מחומם. אקסטרא ששילמתם עבורה, זה עובד וחם לכם בתחת בחורף. איזה כיף.
מחר הוא יהיה מותקן באוטו בכל מקרה, אבל אתם תידרשו לשלם כופר חודשי ליצרן כדי שהוא יעבוד.
מחרתיים היצרן ישנה מדיניות ובנוסף לכופר החודשי עבור פתיחת הפיצ'רים לשימוש, הוא ידרוש עוד סכום כלשהו בנפרד עבור כל הפעלה בודדת של אותו חימום תחת אופציונלי. למה? כי ככה בא לו! ואם כל היצרנים יבצעו את אותו מהלך בו זמנית פחות או יותר, מה שנקרא "אין אלטרנטיבה", זה יעבור בשתיקה.
חודשיים אחר כך, היצרן מחליט שגם המזגן ומערכת המוסיקה נכנסים ללופ הזה. והנה זה מתחיל.
קפיצה קצרצרה לתחום שונה לגמרי, אבל דומה מאוד בשיטת העבודה איתו - תוכנות גרפיות.
פעם היית רוכש את התוכנה שאתה צריך. מתקין במחשב ועובד איתה. צריך עוד תוכנה? רוכש גם אותה.
אחר כך זה נגמר - היצרן השתלט על יצרנים מתחרים וגנז את המוצרים שלהם כדי שלא יהוו לו ולמוצרים שלו אלטרנטיבה ותחרות - והחל להשתולל. אין יותר תוכנות בנפרד. יש רק כחבילה. אין יותר דבר כזה "לבחור". החבילה כוללת עוד כמה תוכנות שאתה אולי לא צריך - אבל בכל זאת תשלם עבורן. התרגלנו. שילמנו. זה היה רק לפני שנים ספורות, כבר זה מרגיש כמו עידן אחר. פרהיסטוריה.
אבל גם זה היה רק שלב ביניים ונגמר. כבר אי אפשר לרכוש את החבילה הזו. עכשיו היא בענן ואתה משלם עבורה שכירות חודשית. 180 שקל לחודש. לא מעט כסף. וגם שירות הענן עולה עוד 40 שקלים לחודש.
חבילת התוכנות הגרפיות + שירות הענן במחשב של ליהי, הבת שלי שהיא סטודנטית בבצלאל, עולה 220 שקל לחודש. בחישוב מהיר, זה עולה לי 2640 שקל לשנה. כפול 4 שנות הלימודים שלה, זה 10,560 שקל!
התוכנות הגרפיות מהדור הקודם שעדיין מותקנות במחשב שלי ועובדות, כאלה שיכולתי להתקין בחמישה מחשבים שונים והייתי צריך לרכוש רק פעם אחת - לא עלו אז אפילו קרוב לחצי מזה. וללא כל עלות נוספת בהמשך. כן, אני יודע שיש כאן כמה בכירי הייטק שמרויחים סכום כזה ביומיים ובכלל לא מבינים למה מישהו מתפלץ מ-10,560 שקל. הרי זה כסף קטן.
בחזרה למכוניות.
אחרי שנה, היצרן מודיע שמעתה זה יהיה כמו בהוט ויס ובתוכנות הגרפיות: כבר לא תבחרו איזה פיצ'ר אתם רוצים להפעיל ועל מה אתם מוותרים - יהיו "חבילות אבזור". אתם תשלמו מנוי חודשי יקר יותר, עבור חבילה של פיצ'רים שלפחות חצי מהם לא נחוצים לכם, כאלה שלא הייתם מתקינים ברכב בכלל לפי הסידור הישן.
רוצה רק מיזוג? זה יהיה ב"חבילת נוחות" במסגרתה תשלם גם על שלל פונקציות בכסאות - חימום, מיזוג וגם מסאז'.
רוצה רק וייז ואופרוד? תשלם גם על יוטיוב ואינסטגרם. וכן הלאה.
זה יעשה ליצרן חיים הרבה יותר קלים ופשוטים ובעיקר - הרבה יותר רווחיים. לא תרצה לשלם עבור חימום בכסא? זכותך. אבל לא תקבל גם מיזוג - כי זה באותה חבילה. החוק בישראל אגב, מחייב שיהיה ברכב מזגן - אבל הוא לא מחייב שהוא גם יפעל. כך שגם מהערכאות לא תבוא לכם הישועה.
את הוט ויס אנשים מקללים בלי סוף בגלל דברים כאלה בדיוק. נשפכות לרשת ג'יגות של מלל על "איך להתנתק מהם" וכמה השירות שלהם רע - אני חושש שיצרני הרכב הולכים לעשות להם אוניברסיטה לשירות רע.
פרצות אבטחה? ברור שיהיו. גם אתם מודים בזה במין השלמה נונשלנטית עם הגורל - כי ככה זה. כי שום דבר לא יכול להיות מאובטח עד הסוף ב-100% - תמיד תימצא הפירצה.
האם זה ינוצל ע"י טרוריסטים? פסיכופטים מתוחכמים? ללא ספק. בין אם סתם כדי להרוג מסות של אנשים בשם איזו דת ובין אם לצורך סחיטת כופר. לא צריך לצפות ב"מהיר ועצבני 8" כדי להבין לאיזה אסונות זה עלול לגרום.
כן, כרגע הכל ספקולציה. הדמיון שלי שרק אני משוכנע שהוא לא פרוע בכלל. אבל אלה אתם שקבעתם שמה שעובד בתחום התקשורת, יעבוד גם כאן. אז לא הייתי ממהר לזלזל בשום ספקולציה.
העולם אשכרה מתחרפן.
אולי לא כל כך בגלל המופרעים שהעיסוק שלהם בטכנולוגיה מתחבר נפלא, באופן מעורר חלחלה ממש, עם היצרים הכי אפלים של המין האנושי - כמו בגלל שההמונים המטומטמים סוגדים לטכנולוגיה הזו כמו לדת. ובדיוק כמו דת - גם הטכנולוגיה הזו תוביל אותם לאבדון.
אני את שלי אמרתי, וחי נפשי - אני לא במשחק הזה ומעדיף לנסוע בתחב"צ ולא לרכוש רכב כזה.
איך מישהו חודר לרכב שאינו "מקושר"?הוא מתחיל בלהפוך אותו למקושר
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
04-08-22, 10:09
https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/3f7415ac-ff32-11e8-a96d-01aa75ed71a1
אם הקישור לא עובד
ECE r79
אסף.
לפי סעיף 2.5.1.1.3. נראה שהיגוי על חוט טהור לגיטימי בתקן הנוכחי. תקן אותי אם הבנתי לא נכון.
- - - Updated - - -
איך מישהו חודר לרכב שאינו "מקושר"?
אחת הדרכים האפשריות היא הדבקה של המחשב הסורק במרכז השירות בעזרת רכב סוכן או פריצה מקוונת, והוא כבר יכניס את הנוזקות לרכבים שיחובר אליהם בטיפול השוטף.
משהו כאן מכל הכותבים אין לו סמרטפון ?!
אפילו לדרור "איש המערות" ברלי יש אחד.
וכולם חיים איתם בשלום, ולא חושבים על כל פרצות האבטחה בסמרטפונים.
אמנם יש לי סמארט פון אבל, לא מסונכרן מול המחשב בעבודה, אין בו פרטי אשראי או כל סוג של אמצעי תשלום כלשהו - ביט, פייפאל וכו
המקסימום שיוצאו ממנו זה כמה DICKPIC... אבל אני חריג בנוף הזה.
אם תהיה פרצה והרכב שלכם יעשה תאונה כתוצאה מכך (או סתם לא יניע לכם) תתבעו את התחת לחברה.
139513
האדם הפרטי יראה בבית משפט שהרכב היה אשם בתאונה? איך? יציג לוגים? יש סרטון כזה לזכרוני על תביעה של טסלה. ויה דולורוזה
אחת הדרכים האפשריות היא הדבקה של המחשב הסורק במרכז השירות בעזרת רכב סוכן או פריצה מקוונת, והוא כבר יכניס את הנוזקות לרכבים שיחובר אליהם בטיפול השוטף.
אם זה כך, זה רק מחזק את דעתי. לדבוק ככל שאפשר ברכב שאינו ממוחשב כלל. כזה שאפילו לא OBD2....
אם זה כך, זה רק מחזק את דעתי. לדבוק ככל שאפשר ברכב שאינו ממוחשב כלל. כזה שאפילו לא OBD2....למה אתה צריך חיזוקים לדעתך? אתה לא מספיק בטוח? הספק מתחיל לכרסם...
ehudzeelim
04-08-22, 12:59
השרשור בכיוון הנכון אבל יש לו עוד דרך לעשות, אצלי הגבול הוא פלטינה ומגנטו, ואם אפשר שהרכב ייסע על כל דלק. צריך שיהיה איך להתנייד אחרי הפעימה האלקטרומגנטית.
אסף, איך מישהו חודר מרחוק לרכב בן 15 שאינו "מקושר"?
תגדיר לא מקושר
כבר לפני 30 שנים היו רכבים עם שלטים רכב מקוריים ששולטים באימובלייזר המקורי, נעילת דלתות וכו'
ואם לא, אז הותקנו בהם מערכות ששולטות בנעילת מרכזית, פעולת המנוע וכו'
לשני אלה אפשר לפרוץ ולעשות הרבה נזק
ובכל מקרה, כולם מפחדים ממה שייקרה אם האקר יפרוץ לרכב (מה שלא קרה עוד בקנה מידה המוני, ויכל לקרות יופי ב20 השנים האחרונות) ונוסעים ברכבים עם בטיחות אקטיבית ופאסיבית מזעזעת (ותאונות דרכים בהחלט מתרחשות)
(גם אני נוסע ברכב עם בטיחות מזעזעת, אבל זה סיכון שאני לוקח בשביל התחביב, ובטח לא מתרץ אותו בטעמים של האקרים שיפרצו לרכב ויהרגו אותי)
אם זה כך, זה רק מחזק את דעתי. לדבוק ככל שאפשר ברכב שאינו ממוחשב כלל. כזה שאפילו לא OBD2....
כבודו מתכוון לסוס ועגלה?
ליאור
איך פורצים לרכב לא מקושר? בקלי קלות. אני יכול להסביר אבל זה יהיה ארוך ומייגע. וזה גם לא נושא הדיון.
יש להורדה חינם ברשת את המדריך לפריצת מכוניות. מרתק.
אסף.
ואני מכיר טוב מאוד את ההסבר למה זה משפר כל כך את הביצועים במטוס קרב. שם זה מאוד הגיוני.
אבל מכונית, כל מכונית, גם מכוניות-על, הן לא F16 ולא נדרשות לבצע תפקידים ומשימות של F16. מצטער.
דרור,
הבחירה של להשוות ל F16 ולא מטוס תובלה למשל (שגם שם כבר יש מערכות טוס-על-חוט) מפקששת את הנקודה.
בגדול,
למטוסי תובלה, מהירות התימרון פחות חשובה, והשיקול שלהם מאוד דומה לשיקולים של רכב (עלויות ואמינות).
במטוס קרב מודרני (כמו F16) , מעבר לבעיה של איך להעביר את הרצון של הטיס (נהג) להגאים (גלגלים), יש בעיה של מהירות תמרון.
המטוסים האלו מתוכננים "לא יציבים" וטיס אנושי בכלל לא מסוגל להשתלט עליהם ידנית.
במטוסים כאלו, מי שמטיס את המטוס זה בכלל המחשב (הטייס לא מספיק מהיר \ זריז להגיב), והטיס "רק" אומר למחשב לאן הוא רוצה לפנות, והמחשב מתרגם את זה להוראות להגאים.
הסבר מפורט יותר (אם תרצה) בחמישי הבא (בברוש) .
לפי סעיף 2.5.1.1.3. נראה שהיגוי על חוט טהור לגיטימי בתקן הנוכחי. תקן אותי אם הבנתי לא נכון.
- - - Updated - - -
אחת הדרכים האפשריות היא הדבקה של המחשב הסורק במרכז השירות בעזרת רכב סוכן או פריצה מקוונת, והוא כבר יכניס את הנוזקות לרכבים שיחובר אליהם בטיפול השוטף.רק אם יש יתירות מכנית.
אני לא במצב לשבת ולקרוא, בהזדמנות אני אפנה אותך לסעיף (או שאני אגלה שהתקן השתנה מהפעם האחרונה שעיינתי בו)
אסף.
חנן-ג'יפולוג
04-08-22, 15:08
היגוי שבו יש יתירות של הפעלה ע"י שרירי הנהג קיים בסעיף 2.5.1.1.2.
זה סוג מערכת שונה מזה שמדובר עליו ב2.5.1.1.3 שבו ההפעלה מגיעה ממקור כח חיצוני בודד (או יותר).
אני אשמח אם תמצא ותראה את מה שאתה טוען.
דרור,
הבחירה של להשוות ל F16 ולא מטוס תובלה למשל (שגם שם כבר יש מערכות טוס-על-חוט) מפקששת את הנקודה.
בגדול,
למטוסי תובלה, מהירות התימרון פחות חשובה, והשיקול שלהם מאוד דומה לשיקולים של רכב (עלויות ואמינות).
במטוס קרב מודרני (כמו F16) , מעבר לבעיה של איך להעביר את הרצון של הטיס (נהג) להגאים (גלגלים), יש בעיה של מהירות תמרון.
המטוסים האלו מתוכננים "לא יציבים" וטיס אנושי בכלל לא מסוגל להשתלט עליהם ידנית.
במטוסים כאלו, מי שמטיס את המטוס זה בכלל המחשב (הטייס לא מספיק מהיר \ זריז להגיב), והטיס "רק" אומר למחשב לאן הוא רוצה לפנות, והמחשב מתרגם את זה להוראות להגאים.
הסבר מפורט יותר (אם תרצה) בחמישי הבא (בברוש) .
זה בדיוק ההסבר, אבל יש עוד.
מטוס נוסעים/תובלה גדול לא מיועד לתמרן בחריפות. בין היתר, במטוס נוסעים אסור שכוסות הקפה של הנוסעים יפלו מהמגשים.... אמיתי.
צר לי לאכזב - F16 כבר לא מודרני...
באמצע שנות ה-70, במיוחד אחרי טראומת וייטנאם, שם לטייסי הקרב האמריקאים היו לא מעט בעיות עם הפאנטום הענקי והכבד מול מטוסי מיג 17/19/21 של צפון-וייטנאם שהיו חלשים ואיטיים מהפאנטום אבל קטנים וזריזים ומתמרנים הרבה יותר טוב - האמריקנים הגיעו לכמה מסקנות. אחת מהן היתה שמטוס לקרבות אויר צריך לחזור ולדעת גם לתמרן בחריפות. וכדי לעשות את זה טוב, הוא צריך משטחי היגוי גדולים. מה שמוביל למצב שבג'י גבוה במיוחד של תמרון חריף-קיצוני, לטייס ממש קשה פיזית לדחוף/למשוך סטיק מכני שמפעיל שטנגות כמו שהיה פעם. גם אם כל העסק מתוגבר הידראולית.
התוצאה של זה היתה ה-F16. מטוס לקרבות-אוויר, קטן וקל יחסית עם משטחי היגוי ענקיים ביחס לגודלו ומשקלו, לא יציב בהגדרה, כפי שתיארת - למעשה בלתי ניתן להטסה ע"י טייס אנושי. אבל הוא מוטס ע"י מחשב ועם ביצועי תמרון מעולים בקרב-אויר הדוק.
המחשב יכול לבצע בשלמות את המוני התיקונים הקטנטנים הנדרשים כדי לקיים הטסה חלקה ויציבה של המטוס הלא יציב - לטייס נשאר רק להעביר לו את הפקודות לתמרונים. ואז גם מספיק לו רק ג'ויסטיק קטן בצד ימין כמו ב-F16. הטייס רק מזיז טיפונת את כף היד - מה שהרבה יותר קל לביצוע תחת כוחות ג'י גדולים. זה הצליח להם, F16 הוא אחד ממטוסי הקרב הטובים שנוצרו אי פעם, אם לא הטוב מכולם. וכל השאר היסטוריה.
אבל היום, עם חימושים מדויקים שמשוגרים ממרחקים של עשרות או אפילו מאות ק"מ, כל מיני מומחים טוענים שימי קרבות האויר ההדוקים של פעם עומדים לחלוף ושהעתיד נמצא במל"טים - מטוסי הקרב העתידיים יהיו לא מאויישים. המחשבים יעשו הכל, המטוס יהיה אוטונומי לחלוטין ויידע לקבל החלטות ולבצע אותן בתנאים משתנים על מנת לבצע את המשימה. ה"טייס" יישב בבונקר ממוזג ובטוח ליד הבית ורק יפקח על המשימה מול מסך הפלזמה. ואז כל נושא ההטסה האל-חוטית כבר יהיה בעצם לא רלוונטי.
אבל זה במטוסי קרב שהם ציוד צבאי ויש להם משימות לבצע - ולא במכוניות שצריכות להסיע אנשים ביומיום.
אישית נראה לי שמכוניות אוטונומיות לחלוטין שגם נטולות אבזרי שליטה כמו הגה, יהיו מבצעיות לפני שהיגוי אל-חוטי יהפוך לסטנדרט במכוניות שנהוגות ע"י אנשים.
איך הגענו למלחמת ויאטנם?!
קדחת הזיות אוגוסט חזקה במיוחד השנה.
https://youtu.be/_DbsNGacl74
איך לא ראיתי את זה עד עכשיו? דרור ברלי זה וולטר סובצ'ק!
׳›׳‘׳¨ ׳₪׳¨׳¦׳• ( ׳₪׳—׳•׳× ׳׳• ׳™׳•׳×׳¨ ) ׳׳›׳ ׳¨׳›׳‘
https://www.facebook.com/watch/?v=740568543793229
https://www.youtube.com/watch?v=YO_52KFMJsU
׳—׳¦׳™ ׳׳׳’׳“׳׳™ ׳׳׳•׳ ׳‘׳×"׳ ׳¢׳¡׳•׳§׳” ׳‘׳׳₪׳¨׳•׳¥ ׳׳׳›׳•׳*׳™׳•׳× ( ׳•׳׳˜׳•׳¡׳™׳ )
זה בדיוק ההסבר, אבל יש עוד.
מטוס נוסעים/תובלה גדול לא מיועד לתמרן בחריפות. בין היתר, במטוס נוסעים אסור שכוסות הקפה של הנוסעים יפלו מהמגשים.... אמיתי.
צר לי לאכזב - F16 כבר לא מודרני...
באמצע שנות ה-70, במיוחד אחרי טראומת וייטנאם, שם לטייסי הקרב האמריקאים היו לא מעט בעיות עם הפאנטום הענקי והכבד מול מטוסי מיג 17/19/21 של צפון-וייטנאם שהיו חלשים ואיטיים מהפאנטום אבל קטנים וזריזים ומתמרנים הרבה יותר טוב - האמריקנים הגיעו לכמה מסקנות. אחת מהן היתה שמטוס לקרבות אויר צריך לחזור ולדעת גם לתמרן בחריפות. וכדי לעשות את זה טוב, הוא צריך משטחי היגוי גדולים. מה שמוביל למצב שבג'י גבוה במיוחד של תמרון חריף-קיצוני, לטייס ממש קשה פיזית לדחוף/למשוך סטיק מכני שמפעיל שטנגות כמו שהיה פעם. גם אם כל העסק מתוגבר הידראולית.
התוצאה של זה היתה ה-F16. מטוס לקרבות-אוויר, קטן וקל יחסית עם משטחי היגוי ענקיים ביחס לגודלו ומשקלו, לא יציב בהגדרה, כפי שתיארת - למעשה בלתי ניתן להטסה ע"י טייס אנושי. אבל הוא מוטס ע"י מחשב ועם ביצועי תמרון מעולים בקרב-אויר הדוק.
המחשב יכול לבצע בשלמות את המוני התיקונים הקטנטנים הנדרשים כדי לקיים הטסה חלקה ויציבה של המטוס הלא יציב - לטייס נשאר רק להעביר לו את הפקודות לתמרונים. ואז גם מספיק לו רק ג'ויסטיק קטן בצד ימין כמו ב-F16. הטייס רק מזיז טיפונת את כף היד - מה שהרבה יותר קל לביצוע תחת כוחות ג'י גדולים. זה הצליח להם, F16 הוא אחד ממטוסי הקרב הטובים שנוצרו אי פעם, אם לא הטוב מכולם. וכל השאר היסטוריה.
אבל היום, עם חימושים מדויקים שמשוגרים ממרחקים של עשרות או אפילו מאות ק"מ, כל מיני מומחים טוענים שימי קרבות האויר ההדוקים של פעם עומדים לחלוף ושהעתיד נמצא במל"טים - מטוסי הקרב העתידיים יהיו לא מאויישים. המחשבים יעשו הכל, המטוס יהיה אוטונומי לחלוטין ויידע לקבל החלטות ולבצע אותן בתנאים משתנים על מנת לבצע את המשימה. ה"טייס" יישב בבונקר ממוזג ובטוח ליד הבית ורק יפקח על המשימה מול מסך הפלזמה. ואז כל נושא ההטסה האל-חוטית כבר יהיה בעצם לא רלוונטי.
אבל זה במטוסי קרב שהם ציוד צבאי ויש להם משימות לבצע - ולא במכוניות שצריכות להסיע אנשים ביומיום.
אישית נראה לי שמכוניות אוטונומיות לחלוטין שגם נטולות אבזרי שליטה כמו הגה, יהיו מבצעיות לפני שהיגוי אל-חוטי יהפוך לסטנדרט במכוניות שנהוגות ע"י אנשים.
דרור,
בא ננסה להשאר ממוקדים, אני יודע שזה קשה :-)
מידת המודרניות או החימושים לא חשובה לנו לדיון.
נסיתי להגיד משהו נורא פשוט -
F16 היה מטוס פורץ דרך והיו שיקולים לא רלוונטים לרכב (כמו בעיית היציבות), אבל במטוסים אחרים, אין את השיקולים האלו, ועדיין הם עוברים לטוס על חוט.
המטוסים האלו הם המקרה שמענין אותנו - אם היצרנים (והרשויות) הגיעו למסקנה שניהוג באמצעות על-חוט בטוח מספיק, וכלכלי במקרה של מטוס, למה אתה פוסל את זה ברכב?
הרבה טכנולוגיות וחומרים עוברים את המסלול של חלל, מטוסים, רכב .....(חומרים מרוכבים למשל), למה לא ניהוג על חוט?
אהה...כן, אי אפשר לדחוף ולתמרן עם רכב כזה ללא מצבר פעיל :-)
הערה היסטורית אחת -
לפני שאתה מכתיר את ה F16 כמטוס הטוב מכולם, בכל מימד היסטורי, ה F15 וה F18 , שקרובים לו (ה 15 זקן ממנו) נחשבים לטובים יותר.
ה F16 נתן יחס עלות תועלת מצויין, אבל זה כבר דיון אחר.
ועל הדקוטה או 747 עוד לא דיברנו.
׳›׳‘׳¨ ׳₪׳¨׳¦׳• ( ׳₪׳—׳•׳× ׳׳• ׳™׳•׳×׳¨ ) ׳׳›׳ ׳¨׳›׳‘
׳—׳¦׳™ ׳׳׳’׳“׳׳™ ׳׳׳•׳ ׳‘׳×"׳ ׳¢׳¡׳•׳§׳” ׳‘׳׳₪׳¨׳•׳¥ ׳׳׳›׳•׳*׳™׳•׳× ( ׳•׳׳˜׳•׳¡׳™׳ )
כבר פרצו ( פחות או יותר ) לכל רכב
חצי ממגדלי אלון בת"א עסוקה בלפרוץ למכו׳*יות ( ומטוסים )
חנן-ג'יפולוג
04-08-22, 18:50
.
מי שמתכנן מערכת steer by wire חשמלית טהורה, לא משאיר single point of failure.
יש מנוע כפול, בקרה כפולה, ומקור אנרגיה כפול.
יתרון אחד להיגוי פליי בי ווייר, אפשר להעביר את ההגה מצד לצד:
https://youtube.com/shorts/sqeKUghWT44?feature=share
דרור,
בא ננסה להשאר ממוקדים, אני יודע שזה קשה :-)
מידת המודרניות או החימושים לא חשובה לנו לדיון.
נסיתי להגיד משהו נורא פשוט -
F16 היה מטוס פורץ דרך והיו שיקולים לא רלוונטים לרכב (כמו בעיית היציבות), אבל במטוסים אחרים, אין את השיקולים האלו, ועדיין הם עוברים לטוס על חוט.
המטוסים האלו הם המקרה שמענין אותנו - אם היצרנים (והרשויות) הגיעו למסקנה שניהוג באמצעות על-חוט בטוח מספיק, וכלכלי במקרה של מטוס, למה אתה פוסל את זה ברכב?
הרבה טכנולוגיות וחומרים עוברים את המסלול של חלל, מטוסים, רכב .....(חומרים מרוכבים למשל), למה לא ניהוג על חוט?
הערה היסטורית אחת -
לפני שאתה מכתיר את ה F16 כמטוס הטוב מכולם, בכל מימד היסטורי, ה F15 וה F18 , שקרובים לו (ה 15 זקן ממנו) נחשבים לטובים יותר.
ה F16 נתן יחס עלות תועלת מצויין, אבל זה כבר דיון אחר.
ועל הדקוטה או 747 עוד לא דיברנו.
אני לא פסלתי את זה.
אני רק לא הבנתי למה בדיוק צריך את זה במכונית....
בגלל זה כל הסקירה על המטוס ומשטחי ההיגוי שלו וכן יציב - לא יציב. כדי להסביר למה שם יש בזה צורך.
בוא נעזוב בטיחות בצד לרגע. נגיד שזה היה מותר - אז אולי לפני כמה שנים הייתי נזעק שזה מבטל את עניין התחושה מהגלגלים. לטעמי זה היה בלתי נסלח. אבל כאן מעריצים את התפיסה ההפוכה - זו שמתעקשת שאוטו לא צריך להיות מהנה, אלא רק כמה שיותר אפרורי וסינתטי - מה שעבור רוב האנשים ממש נכון בתכל'ס (אחרת לא היו רוכשים בהמוניהם טויוטה ויונדאי כמו מסוממים). עבורם זה יהיה מושלם: אפס משקל, אפס תחושה, "רך חמאה" בחניה, הילה "טכנולוגית". ליצרן זה יחסוך ברזלים והמון כסף והוא יוכל לדחוף את זה כ"טכנולוגיה עתידנית"/שקר כלשהו כדי לתמחר את זה נורא ביוקר.
פעם באמת דרשו חד-משמעית חיבור מכני ישר בין ההגה לגלגלים. חי נפשי, אני לא המצאתי את זה.
כנראה שדברים השתנו ומכיוון שזו לא איזו המצאה חדשה (הרי F16 עוד מעט חוגג 50 שנה לטיסתו הראשונה....) אז איך לא ראינו אותה עד היום במכוניות?... בוודאי היום, כשיצרני הרכב מחפשים לכאורה כל דרך אפשרית לסבך את המוצר יותר ויותר ויותר ולהפוך אותו ל"טכנולוגי" ויקר ובלתי אפשרי לתחזוקה. כנראה יש עוד סיבות.
האם שאלתם את עצמכם האם אולי אף אחד לא באמת צריך דבר כזה במכונית?....
למה בכלל להשקיע ממון, זמן ואנרגיה במערכת כזו, כשהיעד של התעשיה הוא בכלל רכב אוטונומי ללא אבזרי שליטה כלל.... הסיפור הוא לא התחושה בהגה, אלא שרוב האנשים מעדיפים שלא יהיה שם הגה בכלל וכנראה שזה הכיוון.
דרור, ברצינות, כותרת השרשור:
למה אתה מחפש סיבות להעדיף רכב ישן?
אני לא צריך תרוצים. אני פשוט אוהב מכוניות ישנות. הרעש, הריח וההתעסקות. לטיולים ולנפש.
בתור כלי תחבורה אני משתמש במה שכלכלי ונוח והכי חשוב - כמה שפחות (נסיעה על כביש).
אני מחליף ואחליף כלי תחבורה כמו מכשירים חשמליים אחרים - לפי הצורך והיכולת הכלכלית, מה שמשתלם ונוח וגם עונה לצרכים של בנות המשפחה.
אני לא רואה שום קשר בין הדברים, בין מכונית או ג'יפ ישן כתחביב (שהיה יכול להיות גם אופנוע, אופניים, סוס, צלילה, טיסה) לבין Transportation Appliances שעונים על הצורך להתנייד.
מכוניות חדישות בדכ נוחות יותר, ממוזגות יותר, בטוחות יותר, וחסכוניות יותר בדלק. עוד לפני החשמל.
מהסיבות הנ״ל מי שידו משגת בדכ מעדיף אותם.
בלי קשר לתחביבים, שריטות, וסאדו מאזו, רק ככלי תחבורה.
ובלי קשר למכחישי קורונה, 5G, הבונים החופשיים, נאציזם ואג׳נדה 21.
פשוט.
חנן-ג'יפולוג
05-08-22, 16:51
בזמן שליהגנו את עצמנו לדעת, לקסוס השמיטה את החיבור המכני:
https://youtu.be/uqihWUhVjdc
לא ברור מה מורי הנהיגה יעשו מעכשיו עם טכניקת היד מעל יד.
https://imageshack.com/i/pnk1THa1j
מבחן על מסלול:
https://youtu.be/CCLW_-14A-c
חנן-ג'יפולוג
05-08-22, 17:27
ולמי שמשתוקק להסב את הפוקוסופה שלו להיגוי על חוט, מצורף קישור לרכישה:
https://www.schaeffler-paravan.de/en/products/space-drive-system/steer-by-wire/
חנן-ג'יפולוג
05-08-22, 20:06
עוד סיבה לsbw.
https://youtu.be/Gk40rOTOMhU
דרור,
אתה באמת מאמין שהיצרנים מחפשים לסבך וליקר את הרכבים???
ולגבי השאלה למה לא ראינו עד עכשיו...
כי היה צריך לחכות שהטכנולוגיות יוזלו ויתבגרו.
ולא פחות חשוב, ההתפתחות של רכבים אוטונומים, ומערכות בטיחות ( שמירת נתיב) מחייבים בכל מקרה היגוי מנוהל מחשב, אז מה שנשאר זה רק לנתק את החיבור המכני להגה.
boaz avrahami
05-08-22, 21:23
לא מחייבים.
ראה טנדר טויוטה. שמירת נתיב מבוצעת על ידי שימוש בבלמים.
מי שהתנסה מדווח שזה לא מוצלח
חנן-ג'יפולוג
05-08-22, 21:24
גם הcrab mode של ההאמר החשמלי מחייב sbw, לפחות אחורי, וכשמנתקים גם את הקשר המכני בין הגלגלים הימניים לשמאליים, אז ניתן להסתובב במקום, ולעשות עוד דברים מעניינים, שחלקם עדיין בהליך של רישום פטנט..
דרור,
אתה באמת מאמין שהיצרנים מחפשים לסבך וליקר את הרכבים???
חד משמעית כן!
הם מאוד מעוניינים שהלקוח יהיה תלוי בהם עד הסוף. חלקים, שירות, הכל.
וישלם. הרבה.
בזמן שליהגנו את עצמנו לדעת, לקסוס השמיטה את החיבור המכני:
https://youtu.be/uqihWUhVjdc
לא ברור מה מורי הנהיגה יעשו מעכשיו עם טכניקת היד מעל יד.
ממה אתה מתלהב?
מהיגוי עם יחס העברה מהיר שמצריך פחות סיבובי הגה?
היתה לי תיבת הגה מהירה (אפטרמרקט) בחיפושית לפני כמעט 30 שנה. לא היית צריך לסובב הרבה את ההגה. היו קצת פחות משני סיבובי הגה בין נעילה לנעילה. מאוד ספורטיבי ועצבני, הצריך המון ריכוז במהירות גבוהה בכביש מהיר. מדהים בנהיגה ספורטיבית בכבישים מפותלים.
עוד יש לי במחסן מסרק היגוי מהיר אפטרמרקט ללא שימוש. סיבוב וחצי בין נעילות.
ההגה כבד מאוד בחניות וכו'? ברור. אבל היום ממילא כל מערכות ההיגוי מתוגברות.
גם יחס העברה משתנה (ממתון למהיר מאוד) כבר יש לא מעט זמן
מה זה קשור ל-SBW?
לא ראיתי התלהבות.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
06-08-22, 12:24
ממה אתה מתלהב?
-
מצאת כאן דעה שלי, או שהמצאת, כרגיל?
קייס קינום
11-08-22, 16:36
החזון הדיסטופי שמתואר כאן מתעלם מהעובדה שבעולם התוכנה יש תנועה חזקה של קוד פתוח שכל מהותה לאפשר לך להבין את הטכנולוגיה ולתת אפשרות לתקן ולשנות אותה בעצמך. זה לא משהו אזוטרי, בשלב זה העולם הטכנולוגי פחות או יותר בנוי על זה - אם זה בשרתים של גוגל או בכל חומרה מבוססת אנדרואיד.
גם מול אדובי והשליטה שלה בתוכנות גרפיות שהוזכרה כאן יש אלטרנטיבות פתוחות. אני לא מכיר מספיק את תחום העיצוב הגרפי אבל יכול לומר שבתחום ה GIS היתה עד היום שליטה ללא מצרים של חברה אחת (Esri) ואילו בשנים האחרונות רואים עליה של תוכנות פתוחות כמו QGIS וטכנולוגיות ווב שונות שמציעות יכולות חזקות מאד ולקוחות שבויים כמו גופי מדינה שונים מסתכלים עליהן בעינים כלות.
אל ייאוש.
אתה באמת רוצה קוד פתוח בעולם הרכב?
כזה שכל אחד יכול לדחוף לשם איזה זבל שבא לו?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אתה באמת רוצה קוד פתוח בעולם הרכב?
כזה שכל אחד יכול לדחוף לשם איזה זבל שבא לו?
אה... כן.
זה כאילו כל הפואנטה בשיפור רכב.
מה זה סיקס או סופה אם לא רכב קוד פתוח?
אה... כן.
זה לא רק קוד פתוח, אפילו community project ...
אה... כן.
טואובבבב
אם רת"א וה FAA מאשרים מחשבי טיסה לפלטפורומות טסות מעבר לקו הראיה (BVLOS) שזה ה Holy Grail. מה זה עולם הרכב.
ראה ערך פרוייקט ArduPilot שזה לא רק תוכנה, זה גם חומרה, קושחה (סוג של תוכנה), מכאניקה ותכף יהפוך להיות כל הרחפן.
לפני 7-8 שנים חברות פחדו לשים את זה והלכו על מחשבי טיסה מסורתיים (שעלו פי 50 והיו פחות טובים) כדי שיאשרו אותם
יותר בקלות, היום זה כבר לא מעניין אף אחד.
קייס קינום
18-08-22, 17:51
גם טסלה (או לצורך הענין ״השטן הקטן״, כשהגדול כמובן טויוטה) שחררה עשרות חבילות קוד פתוח, לא כאלה חשובות כשלעצמן אבל מעידות על שימוש נרחב בתוכנה פתוחה במערכת
https://github.com/teslamotors
ממה אתה מתלהב?
מה זה קשור ל-SBW?
דרור, מערכת היגוי חשמלית היא בדיוק מה שיאפשר לך לבחור כמה אגרסיבי אתה רוצה שההגה יהיה, אבל יותר מזה, תוכל לנהוג ברכב שבכביש ראשי במהירות שיוט, ההגה עצל ולא מעייף, ובמהירות איטית יותר (או במצב ספורט) הוא מהיר ועצבני ...
אבל כל זה קשור מאוד בעקיפין לנושא השרשור ...
בסופו של יום, גם טסלה צריכה שאנשנים יקנו מכוניות (או ישכרו), אם השירות שלהם לא יהיה טוב ללקוח (ע"ע הוט) הלקוחות יקנו ממישהו אחר.
זה יגיע לשיווי משקל שבו האנשים מקבלים את המוצר הכי גרוע שהם מוכנים לשלם עבורו, ובמחיר המקסימלי שהם מוכנים לשלם ... חוק שימור הבאסה במייטבו.
אבל רובכם הוכחתם ששטוקהולם זה כאן (שם?) בכל הדיונים על איסור התחזוקה העצמית לרכבים ... מה זה עוד שלב באיבוד חופש הפרט על מזבח השליטה בכם ... שלא יובן לא נכון, גם פה יש תנועה להגביל את חופש הפרט, אבל זה לפחות נתקל בהתנגדות ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.