צפייה בגרסה מלאה : התייעצות בעניין החלפת קפיצים בפראדו 99
השבוע התכוונתי לרענן ולהחליף את הבולמים של הרכב . מקוני ישן לחדש.
מפה לשם הפריע לי שהאף של הרכב שקוע ואמרתי לבעל הסדנא שיביא גם קפיצים קדמיים. מודה שלא השקעתי מחשבה מרובה או תכנון. חשבתי להותיר את הסט אפ שהיה על הרכב והיה נעים בשנתיים האחרונות (לא לקחתי בחשבון שהמתלים רכים מעייפות)
הובאו והורכבו קפיצי LOVELSS כמו אלו שהיו אבל בדרגת HD.
הרכב עלה בגובה משמעותית מלפנים והוא מעט גבוה יותר מקדימה מאשר מאחור.
אבל מה, נוקשה מאוד מלפנים. כך שבהרגשתי הרכב לא מאוזן בתגובותיו כך שבכל מקרה אני אחליף את הקפיצים מאחור לחדשים.
ההתלבטות היא כזו - האם לרדת לקפיץ סטנדרד. שירד בקושי ובגובה. או שהקפיצים יתרככו מעט ונתקדל במקביל.
יש לציין כי הרכב ללא פגוש ברזל או כננת. רק עם מצבר נוסף מלפנים. מאחור מועמס בשיגרה בלא מעט ציוד וביציאה מגבל תוספת משקל משמעותית.
תודה
רונן
קפיצים HD אכן מגיבים את הרכב אבל הם גם לעומס גבוה. אני חושב שאם תסתכל מקרוב תראה שהמתלה הקדמי פתוח מדי.
אז לא כדאי לנסוע ככה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יקירי:
בנוסף לדברי הטעם של קודמי, לא ציינת אם מדובר ברכב קצר או ארוך, ואת מידת הצמיגים. (אני מניח שמידת הצמיגים היא מקורית).
'כלל האצבע' הכי פשוט בלנדקרוזר פראדו 9X (לא השנה, הדגם) הוא מבט מלפנים על זווית הציריות של המתלים הקדמיים, כאשר האוטו ניצב על משטח מפולס ועמוס במשקל כנדרש. (נדרשת התכופפות קלה).
המנח המקורי של אוטו מהביתחרושת הוא כזה שבו שהציריות מקבילות לקרקע.
אחרי הגבהה חוקית / קלה - נוצרת זווית קלה וניתן לראות בבירור את השינוי בעין כאשר מסתכלים על הרכב מקדימה ורואים את מנח 2 הציריות בשיפוע קל.
אפשר בקלות לבדוק את המהלך ע"י הרמת גלגל קדמי בצד אחד עד שהגלגל השני עוזב את הקרקע - ההבדל בין הגלגלים מגדיר את כל המהלך. אח"כ בודקים אם במנוחה מצב המתלה הוא יחסית באמצע.
אחרי שהגובה הקדמי הוגדר, מסתכלים בעין על האוטו מהצד. הוא צריך להיות מאוזן. לא גבוה או נמוך בעין ו/או ניצב 'עקום' אלא ממש מקבילות של קורות האורך של השלדה - לקרקע.
אם אין לך משקל מקדימה (ומצבר נוסף הוא לא משקל משמעותי) קפיצים HD לא יתאימו. יש מספיק קפיצי הגבהה לרכב במשקל רגיל שיעשו את העבודה ולא צריך לשבור את הגב שלא לצורך.
הטיפול הנכון בסרן האחורי אצלך הוא בהתאם למשקל העמוס לטיול. אם אתה מסתובב בשגרה עם משקל גבוה, תתאים קפיץ למשקל הזה ועוד קצת.
בסוף\ מעבר למנח של האוטו, הבדיקה הכי חשובה היא בנסיעה כמובן.
יש לא מעט סדנאות שניתן לסכם איתן שהסט אפ הנבחר יוחלף למתאים יותר - ואפילו מספר פעמים - כתנאי להתקנה אצלן, וההתאמה הזו תיבדק בנסיעה בשדה כמובן.
בהצלחה!
בכבוד
PW
ehudzeelim
03-08-22, 22:05
אפשר בקלות לבדוק את המהלך ע"י הרמת גלגל קדמי בצד אחד עד שהגלגל השני עוזב את הקרקע - ההבדל בין הגלגלים מגדיר את כל המהלך.PW
רק למען הבהירות, זה נכון רק אם הרמת הגלגל הקדמי מתבצעת מהגלגל עצמו ולא מנקודה אחרת כלשהי לאורך המשולש/הזרוע הקדמית, או כל מקום אחר בשלדה..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
תודה על ההתייחסות הרצינית.
אז אוסיף כפי שPW ביקש בצדק - הרכב פראדו ארוך וירוק. בשקילה מזדמנת במצב יומיומי שוקל כ2500 קג. אני מעריך כשהוא עמוס לטיול עם המשפחה אז נוספים יותר מ500 קג של עצים על הגגון, אוכל מים וציוד.
פרט נוסף - הבולמים כוונו כרגע למצב תגובה בינוני (מתוך שלושת האופציות קל קשה ובינוני)
בגדול נטיית ליבי והבנתי תואמת את מה שעניתם. המתלה הקדמי כרגע נוקשה מידי ופתוח מידי ואין לקדמת הרכב משקל שיגרום לו לעבוד נכון.
כרגע השאלה הבאה היא האם ניתן לשים קפיץ HD מאחור וSTANDRD מלפנים ועדיין לקבל רכב מפולס ומתנהג סביר?
את זוית הציריה במתלה עוד לא בדקתי מטעמי השעה והאור אבל זה יקרה.
רונן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.