צפייה בגרסה מלאה : נזילה מצינורית בראש הרדיאטור - דיסקו 2
שלום לכולם
הצבע הורדרד הסגיר נזילה
הצינורית הקשיחה העליונה (הדקה) סדוקה בצד שמחובר לרדיאטור. לא קשור להידוק בנד, אם הבנד יהודק אתלוש את הצינורית מהרדיאטור.
האם סדק \ שבר בצינורית זו משמעו החלפת רדיאטור ?
מה תפקידה של הצינורית הזאת?
האם כדאי לנסות לאטום עם אפוקסי עד שאגיע למוסך (לא נוסע ברכב רכב משני בבית כך שאין לי צורך להזיז).
דיסקו 2 שנת 2004.
תודה מראש לעונים.
139593139592
כן. החלפה. רדיאטור לא עולה הרבה (יחסית).
ויותר מזה,
אצלי לפני עשור זה היה איתות שכדאי לעשות רענון לכל מערכת המים (כל הצינורות והמחברים).
דבר נוסף וחשוב! הברגים שתופסים את הכיסוי פלסטיק (המקוריים) הם ארוכים מדי. הידוק שלהם מנקב את הרדיאטור. טוב תעשה אם תחתוך להם את הקצה. גם תקצר, וגם לא יהיה לך קצה עם שפיץ. אפשר גם לשים שייבות עבות, אבל זה פתרון פחות טוב.
תודה.
אם הרדיאטור אבוד לפחות אנסה לסתום את הנזילה עם אפוקסי כדי להגיע למוסך (15 דק' נסיעה).
אבקש מיהודה שיחליף כל צינור סורר, למרות שבטיפול האחרון לפני חודשיים הצינורות נראו לו טובים.
בגדול,
אפוקסי לא יעזור ( ask me how i know). תיקון זמני הוא ניסור של הצינורית והברגת ניפל. אבל אם זאת נסיעה קצרה, אני מניח שיהיה בסדר עם אפוקסי. מים עדיין ילכו לאיבוד, אבל בכמות קטנה. רק להזהר מאוד, כי ברגע שיש סדק, הצינורית הזאת נתלשת מכל משחק הכי קטן (ושוב, אסק מי איך אני יודע...).
elephant man
10-08-22, 21:41
החלפתי רדיאטור בדיסקברי
רשמתי לי בראש להיזהר מהצינורית הזו כי היא תישבר
ומה קרה איך שסיימתי את ההתקנה?
כן. שברתי אותה.
שייפתי את המקום היטב וגם את הצינורית
שכבה עבה של פוקסלינה ובפיזור נרחב והחזיקה מעמד מעל שנה עד שנמכר הרכב.
שוב תודה לתשובות.
הייתי במוסך, הראיתי את התמונה, ככל הנראה לא תהיה ברירה להחליף רדיאטור - הוא רוצה לראות פיזית את הרכב.
אבל... אם אצטרך להחליף, עלות בסביבות 1500 - 1700 ש"ח לערך ועל כך יש להוסיף עבודה, נוזל קירור ואם על הדרך יהיו עוד צנרות מניח שאגיע בקלות ל 2500 ש"ח.
כשהגעתי הביתה פירקתי את הצינורית ואכן ההברגה של הניפל די אכולה.
ניקיתי היטב, ועטפתי באפוקסי ס"ה צריך להחזיק מעמד עד המוסך ולא מעבר.
139596
ברכב יש נוזל קירור בצבע ורדרד, יש לי נוזל הקירור ZEREX
האם ניתן לערבב? מיכל ההתעבות כמעט ריק .
לא ראיתי באף מקום פקק מילוי על הרדיאטור.
139597
על הדרך שמתי לב לצנרת החשמל שבין הרדיאטור
לגוף המנוע. חוטי החשמל גלויים, האם להכניס למוביל ?
139598
ולסיום.
יש סדק בטמבון. המכונאי שם לי נייר דבק בצבע כסוף.
החזיק מעמד כמה חודשים איך נקרא החומר הזה?
139599
תודה לעזרה. וסליחה לחפירות.
בשביל העתיד, תיקון חירום, יש אפוקסי של חברת JB weld שמיועד לטמפ גבוה, נדבק למתכת מעולה ומנסיון, החזיק יפה מאד סדק גדול בתפר בין הדוד ורשת הרדיאטור.
עם ניקוי וקצת חספוס של פני השטח, מתאים למה שתארת כתיקון זמני לצאת מהשטח.
״מתאים לתיקון יציאה מהשטח״ כי כתפיסה אני לא אוהב תיקון כזה כמשהו ארוך טווח אבל החומר הזה מחזיק יפה מאד.
היציאה היא מפלסטיק (תתעלם ממה שאתה רואה בתמונה, זה לא מה שנשבר בד"כ).
גם לזה יש לjb חומר.
לגבי הטמבון, מפתיע שעדיין יש לך מקורי. הם נדירים. אתה יכול להיות חאפר (כמו המכונאי) ולהדביק עם איזולירבנד חבלה (יש השוואתי בערוץ יוטיוב של project farm). בארץ יש של גורילה ושל tesa, בחוזקים שונים.
או לעשות תיקון פלסטיק. יש פחחים שיודעים לעשות את זה יפה, אבל אפשר גם בבית. חפש כאן באתר "הלחמת פלסטיק". שבר כזה ידרוש חיזוקי סיכות או רשת, אבל ממש לא בבעיה לאלתר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.