צפייה בגרסה מלאה : המלצה על מסיכת ריתוך לרתך מתחיל\חובב
קיבלתי רתכת אלקטרונית במתנה ואני רוצה להתחיל "לשחק" בריתוך (למה "לשחק"? כי הניסיון שלי מסתכם בקורס של יום אחד אצל יוסי סימה)
לא בטוח שיצא לי לעבוד איתה בכלל, וגם אם כן זה יהיה מעט מאוד, אז מצד אחד אני מכיר בחשיבות המסיכה, מצד שני יש את עניין העלות מול שימוש.
עשיתי חיפוש והדיון האחרון הוא מ-2017 (או שפיספסתי משהו)
מה ההמלצות על סמך הנתונים?
תודה מראש
ליאור
אני הייתי קונה מסיכה זולה (זיקה וכדומה).
אם תמצא המלצה מעסק מכובד כמו מ.ב. על מסיכה זולה שהם יודעים להגיד שיש לה תקן אמיתי, אפילו יותרטוב.
בהמשך, אם תראה שיוצא לך לרתך יותר מחצי שעה פעם בשלושהחודשים-חצי שנה (כמוני) קנה מסכה יותר יקרה.
האינסטינקט הראשוני שלי היה להמליץ להתחיל עם מסכה פשוטה לא אלקטרונית, כמו שאני התחלתי (יעני כמו שוותיקים מטרטרים צעירים בצבא כי ככה עשו להם), אבל אחרי שעברתי לכזאת, לא הבנתי איך ריתכתי קודם.
דיסקליימר:
אני אפילו לא עונה להגדרה של רתך חובב. לא מבחינת מקצועיות, ולא מבחינת נפח הריתוכים. יותר עונה להגדרה של רתך מזדמן כשצריך משהו.
הרבה מגולשי הפורום כאן עם קילוטראז' רב בהרבה ממני. מצד שני, האינפוט שלי יותר קרוב למה שאתה תעשה (לפחות בהתחלה), מאשר מי שנושם עשן גילוון למחייתו*.
*אני יודע, אני יודע. מי שעובד בזה, עובד עם מסכות ומפוחים.
במחיר זול המסיכה שהייתי רוכש היא 100v של 3m.
עלות של 600-700 שח.
כל המסיכות האלקטרוניות הפשוטות פשוט לא מגיבות מספיק מהר ולא מגינות כראוי.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
המסיכה הפשוטה של 3M.
לא זוכר את שמה, סביבות 1000 ש"ח.
שווה כל אגורה!!!!
https://weldcut.co.il/product/%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%AA-%D7%A8%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9A-%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%95%D7% A0%D7%99%D7%AA-100v-%D7%9E%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-3m-speedglas/?utm_source=Google+Shopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=weldcut
קיבלתי המלצה מרתך מקצועי ומאוד לא מתפשר על בטיחות על המסכה שמוכרים ב-ל.כ. של Helvi.
יש להם שני דגמים, אחד עם שני חיישנים (כחולה) ואחד עם ארבע ( ירוקה לדעתי).
אני התנסתי עם המסיכה של ה-2 חיישנים (כחולה), בסדנה למשל כמה שעות, עשתה עבודה מצוינת.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220816/72d3f0efce007687fc6810e7c00ce4af.jpg
הכוכב הכחול
16-08-22, 20:36
פתחתי שרשור לגבי רתכת לפני כמה שנים, מאז קניתי 2 רתכות וריתכתי אולי פעמיים..
אז אין לי ניסיון רב בריתוך.
מה שכן,
מזכיר שיש לך זוג עניים אחד.
שמור עליהם.
קנה את הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך.
חולצה או מכנס באיכות ז*& לא קריטי,
מסכת ריתוך משקפיים ונעליים כן חשוב שיהיו איכותיות.
My 2 cents ;)
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
boaz avrahami
16-08-22, 21:21
3M Speedglas 100V
קסדת מתחילים מבית מצויין ועומדת בכל התקנים שישמרו לך על העיניים.
אפשר למצוא אותה גם בקצת מתחת ל 700 שח.
רוצה לעלות כאן איזו טיאורית "היפכה מסתברא" על הספידגלאס,
נניח שיש הפרש של כמה מאיות בין זמן התגובה של המסכות הפשוטות ל3M, ונניח שביום ריתוך יש כמה מאות הצתות אלקטרודה, אז החשיפה העודפת מצטברת לשניה אחת.
הבעיה, את הספידגלאס בניגוד למסכות הפשוטות צריך להדליק, מכיוון שהיא מכבה את עצמה אחרי כמה דק' או פחות (לא בדקתי) יוצא שלפחות פעמיים-שלוש ביום ריתוך אתה מקבל חשיפה יפה לעניים של לפחות שניה עד שאתה קולט ששכחת להדליק, ויקום מי שזה לא קורה לו!
למען הסר ספק, לי יש כמה צוותי עובדים וכולם עם ספידגלאס, אבל מי שמרתך פעם ב.. (כמוני..) כנראה לא ירכוש את אינסטינקט ההדלקה לפני כל ריתוך ולכן נראה לי שדווקא בשבילו מסכה פשוטה וטפשה תהיה בטיחותית יותר
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
yadin.ganon
17-08-22, 01:20
זה תחום עם המון אופציות!
לרתך חובב (וגם לא חובב) אמליץ בחום על אופטרל נאו.
(באזור ה700 ש"ח)
מסיכה מצויינת שמחזיקה בתנאים קשים במחיר משתלם ובאיכות יצור ששוויץ עובדת בה.
יצא לי לעשות ימים שלמים של 12 שעות לתקופות של כמה חודשים שבהם לא מורידים את המסיכה מהראש - גם עם המסיכה הזאת וגם עם ספידגלסים ברמה יותר גבוהה - ועדיין מעדיף את הנאו.
(הפייפליינר עדיפה במקרה הזה - אכתוב בהמשך)
בנוסף! לא צריך לזכור להדליק אותה ולחטוף שוק כמו בספידגלאסים (:
אם תרצה להכנס להרפתקאות תבדוק את האופציה של "פייפליינר"
מסיכה קלילה ונוחה - לא מתאימה לכל אחד... בונים אותה עם זכוכית/מסך לפי הזמנה (יש אחלה מוצרים באמזון).
היתרון הוא המשקל, החיסרון הוא הפתח הקטן והמחסור בחיישנים.
כנראה שהיא פחות מתאימה לעבודה שאתה עושה, אבל אני מציע לך להעיף מבט.
ואחרי שעוברים את כל זה מסתכלים דרך זכוכית איכותית ומגלים שבכל הזמן הזה חיינו מתחת לסלע... (:
רוצה לעלות כאן איזו טיאורית "היפכה מסתברא" על הספידגלאס,
נניח שיש הפרש של כמה מאיות בין זמן התגובה של המסכות הפשוטות ל3M, ונניח שביום ריתוך יש כמה מאות הצתות אלקטרודה, אז החשיפה העודפת מצטברת לשניה אחת.
הבעיה, את הספידגלאס בניגוד למסכות הפשוטות צריך להדליק, מכיוון שהיא מכבה את עצמה אחרי כמה דק' או פחות (לא בדקתי) יוצא שלפחות פעמיים-שלוש ביום ריתוך אתה מקבל חשיפה יפה לעניים של לפחות שניה עד שאתה קולט ששכחת להדליק, ויקום מי שזה לא קורה לו!
למען הסר ספק, לי יש כמה צוותי עובדים וכולם עם ספידגלאס, אבל מי שמרתך פעם ב.. (כמוני..) כנראה לא ירכוש את אינסטינקט ההדלקה לפני כל ריתוך ולכן נראה לי שדווקא בשבילו מסכה פשוטה וטפשה תהיה בטיחותית יותר
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
אני את מה שהיה לי להגיד, כבר אמרתי הרבה על גבי הפורום.
אתייחס למה שכתבת - הפרמטר הבטיחותי המדאיג הוא סינון הקרניים המזיקות ולא זמן ההחלפה, הם לא מתרחשים ביחד.
הסינון הוא פסיבי ומתרחש כל הזמן על פני המסיכה, הוא לא תלוי בהחלפה למסך "שחור", זה סיפור של צבעים בלבד.
החלפה מהירה חשובה כדי שלא תסתנוור מהבזק הריתוך וזהו.
קיבלתי המלצה מרתך מקצועי ומאוד לא מתפשר על בטיחות על המסכה שמוכרים ב-ל.כ. של Helvi.
יש להם שני דגמים, אחד עם שני חיישנים (כחולה) ואחד עם ארבע ( ירוקה לדעתי).
אני התנסתי עם המסיכה של ה-2 חיישנים (כחולה), בסדנה למשל כמה שעות, עשתה עבודה מצוינת.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220816/72d3f0efce007687fc6810e7c00ce4af.jpg
אין ולא יודעים מתי תגיע...
זה מידע מעודכן?
כי הייתי שם ביום ראשון ולפחות בתצוגה היה.
התכוונתי לקפוץ מחר אז התקשרתי לשאול, זה מה שנאמר לי.
שחר גרינברג
18-08-22, 17:36
אני רתך חובבן
אבל מאוד מרוצה מהמסיכה שלי
יש לה אופציה לעבודה עם דיסק
https://www.zika.co.il/product/מסיכת-ריתוך-diamond/
הרבה פעמים אפשר למצוא אותם במחיר נמוך מ350-300 שח
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא יודע מה זה "אופציה לעבוד עם דיסק", אבל חראם על המסכה. גם אם בטיחותית ניתן, זה מצלק אותה ולאורך זמן הורס.
שחר גרינברג
18-08-22, 20:28
לא יודע מה זה "אופציה לעבוד עם דיסק", אבל חראם על המסכה. גם אם בטיחותית ניתן, זה מצלק אותה ולאורך זמן הורס.
https://waterwelders.com/grind-mode-on-welding-helmet/
תקרא ותדע….
מצב השחזה במסיכת ריתוך זה אחד הדברים השימושיים- המסיכה לא מתכהה כתוצאה מהגיצים של הדיסק. וזה הרבה יותר ממגן מכל משקפי מגן שהם. בהשחזות ארוכות עם דיסק השחזה (לא פלאפ) שמייצר הרבה נתזים זה הכי נוח שיש.
והורג את המסכה.
אלא אם לא מפריע לך לעבוד דרך חלונית מלאה בכוויות.
yadin.ganon
19-08-22, 00:45
אני רתך חובבן
אבל מאוד מרוצה מהמסיכה שלי
יש לה אופציה לעבודה עם דיסק
https://www.zika.co.il/product/מסיכת-ריתוך-diamond/
הרבה פעמים אפשר למצוא אותם במחיר נמוך מ350-300 שח
אני מסכים עם שחר.
זה נוח מאוד וחוסך זמן - אבל אני לא ממליץ על הזיקה דיימונד.. לדעתי היא מסיכה נוראית (זרוקה אצלי אחת בסדנה)..
לגבי השחזה עם מסיכה:
כשיש לך תפר ארוך/רב זחלי באלקטרודות או בדואלשילד זה מטריף להוריד את המסיכה בכל אלקטרודה/מעבר בשביל לתפוס את הדיסק עם המברשת פלדה, ואז לעבוד איתו 10 שניות כדי להוריד שלקה ולחזור למסיכת ריתוך (ככה זה חוזר על עצמו שוב ושוב).
עם האופציה הזאת לחיצת כפתור זריזה פותרת את הבעיה.
בנוסף תמיד אפשר להחליף כיסוי חיצוני למסך כשמגיע הזמן לחזור לראות טוב.
והורג את המסכה.
אלא אם לא מפריע לך לעבוד דרך חלונית מלאה בכוויות.לי יש את הesab a50
בחזית יש משקף חיצוני גדול שמגן על המסך המתכהה.
כנראה שגם הוא איכותי כי הוא לא נשרט בקלות.
בקופסא מקבלים 5 יחידות כאלו. וניתן גם לרכוש בזול.
זו בהחלט הגנה טובה יותר.
החסרון היחיד שאני מוצא בזה הוא שפעם בחוסר תשומת לב חזרתי לרתך ללא העברה למצב ריתוך וחטפתי בקטנה.
אזאני לוקח את דברי בחזרה.
שאלה לידין - המסכה שהמלצת, אופטרל נאו, מי מוכר/מפיץ אותה בארץ?
בחיפוש שעשיתי בגוגל, לא מצאתי.
תודה מראש - ארז
כתוב בגוגל optrel neo p-550 מסכת ריתוך.
יש אותה בהרבה מקומות (סקופ, pro safty, מרכז הריתוך הצפוני ובטח יש עוד).
תודה. אבדוק עם סקופ במהלך השבוע הבא עלינו לטובה ואעדכן
yadin.ganon
21-08-22, 02:33
שאלה לידין - המסכה שהמלצת, אופטרל נאו, מי מוכר/מפיץ אותה בארץ?
בחיפוש שעשיתי בגוגל, לא מצאתי.
תודה מראש - ארז
הכתובת שלך תהיה בחור בשם גילעד יניב.
איש זהב עם ידע אסטרונומי.
אפס חמש אפס - שבע שתיים אחת אחת חמש שש אחת
הוא בחור עמוס, במקסימום תשאיר לו הודעה לנייד.
ידין, תודה רבה. אהיה איתו בקשר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.