צפייה בגרסה מלאה : ירידת מפלס מים במיכל העיבוי אחרי נסיעה ארוכה
שלום
פוקוס 2017 1500 טורבו אוטומטי שאמי שוקל לקנות
הבחור נסע לפגוש אותי נסיעה של כשעה עם מזגן ביום חם- הרמתי מכסה מנוע וגיליתי שכמעט לא נשארו מים במיכל העיבוי. מצב תמונה.
בהיסטוריית הטיפולים ראיתי שחייבו אותו 40 שקל על מים בחודש יוני במוסך. מה שאומר שגם אז היו חסרים מים
לדעתי חייבת להיות נזילה אבל אשמח לדעות נוספות
איך מוסיפים תמונה מהנייד 🤭
איך מוסיפים תמונה מהנייד 🤭
זה כבר שייך לפורום של תמיכה טכנית, אבל הכי פשוט להתקין יישום בשם tapatalk ומשם זה כמו בכל יישום אחר... אפשר לצרף תמונות מהמצלמה / גלריה.
יש לי כזה רכב.
יש שתי סיבות עיקריות ברכב הזה לתופעה של מחסור מים במיכל העיבוי.
1)צינורות המים החמים שמובילים לרדיאטור החימום הפנימי נדפקים בחיבור הפלסטיק בקיר האש ודולפים. כל צינור עולה 400-500₪ וממש לא כייף להחליף אותם בגלל המיקום.
2) מי קירור חודרים לצילינדרים 2 או 3 בגלל כשל תכנוני של מעברי המים בבלוק המנוע. הפיתרון היחיד הוא החלפת מנוע. ברוב המקרים כל העלות משולמת על ידי היצרן. זו בעייה שקוראת כמעט לכל הפוקוסים בשנים 2016/207 אי שם בין 100K ל 200K
מאוד ממליץ לקנות רכב כזה *רק אחרי החלפת מנוע*. הסיכוי שזה יקרה במשמרת שלך גבוה ואתה ממש לא רוצה להתקל במצב שהיצרן/יבואן לא משלם על ההחלפה מסיבותיו.
בהחלפה הם שמים בלוק חדש שבו מעברי המים שונו כדי שהבעיה לא תקרה.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
עוד דבר....
כאשר מאבדים מים דרך הדליפה בצינורות החימום זה קורה מהר. האינדיקציה היחידה לנהג היא נורת חום מנוע שנדלקת ממש ברגע האחרון. אתה לא באמת יודע איך הבעלים הנוכחיים גילה שאין לו מים, כמה המנוע התחמם ואיזה נזק נגרם לו כתוצאה מההתחממות.
בואו נעשה את זה קל. כלל אצבע:
כשבאים לקנות רכב ויש איבוד מים, בורחים.
יש כמובן מקרים חריגים,
א. אוטו מיוחד, אקזוטי וספציפי שאתם ממש חייבים.
ב. מחיר כל כך זול, שהוא מגלם בתוכו גם החלפת מנוע, וגם את כל ההתעסקות שמסביב. ושלמי שקונה לא אכפת להתעסק עם זה.
ג. מקרה ספציפי בו אתה יודע שיש בעיה מוכרת בדגם, שניתן לפתור בקלות, אבל עדיין לגלם במחיר עלות של החלפת מנוע. (למשל אם היבואן מחליף בלוק על חשבונו. ווגם אז, הייתי קונה כבר רכב שעבר החלפה, ושנסע תקופה ארוכה כדי לוודא שהכל הצליח).
שורה תחתונה,
פאקינג משפחתומתית אפרורית. מה אכפת לך מה הסיבה. תעבור לרכב הבא.
תודה רבה על התגובות
ירדתי מהאוטו
חשבתי שפוקוס 2017 זה דגם שנפל מתחת לראדר מבחינת שווי vs ומחיר שבו הוא נסחר, כי הוא אחרי שדרוג הגיר הידוע לשמצה אבל עדיין עם מחיר נמוך בשל מורשת 2015-2016 והאמינות הבעייתית.
נחמד לגלות שאחרי שטיפלו בגיר דאגו להתקין מנוע מחורבן.
המלצות למכונית משפחתית קומפקטית שנותנת ווליו פור מוני? עד 60 אל"ש?
רצוי לא גדולה מידיי בשביל חניות, אבל נוחה בנסיעות ארוכות- לא פיקנטו ודומיו. אני לא נכנס במושב
רכב אמין מתחת לראדאר משעמם תחת - ניסאן סנטרה, אבל סדאן
אסף-א
Asaf-a
כבר ירדת מהרכב הזה, אבל לטובת הדורות הבאים:
רוב הסיכויים שאיבוד המים הוא בגלל מיכל עיבוי סדוק.
אם כבר "מחלה של הדגם" - הם משתמשים לאורך שנים רבות באותו דגם של מיכל עיבוי שעם הזמן סובל מסדק שמופיע רק כשהמנוע חם בטמפ' עבודה (התרחבות וכו') ואז מאבד מים...
עלות התיקון - עשרות שקלים ושתי דקות מזמנך.
ועדיין.
היית קונה אוטו שנסע בלי מים?
כבר ירדת מהרכב הזה, אבל לטובת הדורות הבאים:
רוב הסיכויים שאיבוד המים הוא בגלל מיכל עיבוי סדוק.
אם כבר "מחלה של הדגם" - הם משתמשים לאורך שנים רבות באותו דגם של מיכל עיבוי שעם הזמן סובל מסדק שמופיע רק כשהמנוע חם בטמפ' עבודה (התרחבות וכו') ואז מאבד מים...
עלות התיקון - עשרות שקלים ושתי דקות מזמנך.
רק הערה קטנונית בנושא טכני. אני מניח שהמיכל הוא מיכל לחץ מפלסטיק, ולא מיכל עודפים?
אם כן, הבריחה מהסדק נובעת כתוצאה מעליית הלחץ, ולא מהתרחבות, כמו שעלול לקרות בסדקים בבלוק.
אגב, הם ךא היחידים. לנדרובר במשך שנים מכרו רכבים עם מיכלים שעם הזמן פיתחו סדק (בד"כ בתפר). רק ששם איבוד המים היה בכמויות קטנות. עד כדי כך שאני מכיר מישהו שפשוט היה מוסיף נוזל פעם בחודש.
מצ"ב תמונה
זה היה המצב שהרמתי מכסה מנוע..
139741
אכן, בדיוק אותו דגם נסדק של מיכל עיבוי כמו בשני הפוקוסים שלי - דור 2.5 מ-2010 ודור 1.5 מ-2002......
איל, זו ממש לא התקטננות, זה בסדר. התרחבות, עליית לחץ - מה זה משנה איך נקרא לזה?... אנחנו מתכוונים לאותו דבר - הלחץ במערכת עולה כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה כלומר "חם", הסדק מתרחב כלומר "נפתח" טיפונת, ואז זה נוזל. כשהמנוע קר לא רואים שום סדק ולא נוזל משם כלום.
הנזילה בכל מקרה קטנה, אבל אתה מחנה את הרכב ואחרי שעה רואה שהוא מטפטף ויש מתחתיו כתם רטיבות של נוזל קירור על הכביש. רבים נוטים לחשוב בטעות שמדובר בטיפטוף המקובל של מים מהמזגן - לפחות בדור 2 זה גם מגיע מאותו איזור פחות או יותר. כדי להימנע מטעויות, חשוב לבדוק - המים שנוזלים מהמזגן שקופים וקרים. נוזל קירור שמטפטף יהיה אדמדם (אם אתם משתמשים בנוזל המומלץ ע"י פורד) ובעיקר - חם.
לשאלה אם הייתי רוכש רכב כזה?
אם לא הייתי מכיר את הפוקוס והמחלות (המעטות) שלה - אז כנראה שלא.
אבל בגלל שאני כן מכיר את הרגישויות ואני יודע שמיכל העיבוי הוא אחת מהן, בהחלט יש מצב שהייתי שוקל לרכוש את הרכב הזה - הייתי משחיר קצת את התמונה למוכר ומוכן לקנות את הרכב - אבל במחיר נמוך בהרבה....:rolleyes:
מכיוון שתיקנתי בעיה כזו בדיוק ב-2010 שלי לפני חודש, אני יכול העיד - איבוד הנוזל איטי ולא מדובר בכמות רצינית. תמיד נשאר נוזל במיכל, גם אם יחסית מעט. בהשוואה לכמות הנוזל הכוללת במערכת הקירור זה כמעט זניח. בדקתי בזמן שהמנוע פועל בסרק חם וראיתי שמטפטף, אבל לא ממכלול המנוע עצמו (כדי לשלול נזילה ממשאבת מים למשל) וגם לא מהצנרת. הפח של הרכב מתחת למיכל העיבוי היה רטוב מנוזל קירור אדמדם = בינגו. זה יכול להיות רק סדק במיכל. הרכב לא התחמם, נסע כרגיל ולא היו שום סימנים לבעיה למעט ירידת המפלס ואותה שלולית קטנה - אבל אני הייתי מודע לזה, עקבתי והשלמתי נוזל קירור במיכל פעם-פעמיים עד שמצאתי זמן אחרי כמה ימים לרכוש מיכל חדש ולהחליף אותו. רוב בעלי הרכב לא מודעים לדברים כאלה ובהחלט עלולים להמשיך לנהוג ככה שבועות וחודשים עד שייגרם נזק, גם במכוניות שנחשבות לסוסי עבודה אמינים וקשוחים.
עלות מיכל חדש בפוקוס זניחה - כמה עשרות שקלים (לא זוכר כמה, רכשתי חבילה שלמה של חלקים לטיפול. בכל מקרה זה לא מגיע ל-100) וההחלפה עצמה תיקח גם לחובב עם שתי ידיים שמאליות ממוצעות, לא יותר משתי דקות ברוטו - וזהו - שום דבר לא נוזל יותר ומפלס הנוזל לא יורד.
התכוונתי האם היית קונה אוטו שנסע בלי מים.
מוסיף קצת מידע מניסיון אישי לגבי פוקוסים עם מנועי אקובוסט מהשנים 2016/2017 (יש גם מעטים מ 2018)
מדובר על מנוע דומה מאוד למנוע שנמצא גם בקוגה משנת 2015 ושניהם סובלים מאותן הבעיות.
לפני שנתחיל בבעיות ובחסרונות אז דווקא מעניין להסתכל למה במדד כייף/ערך/שקל הרכב הזה מדורג גבוה אצלי.
יש לו מנוע 1.5 ליטר טורבו עם 150 כ"ס שמשודך לתיבה פלנטרית פשוטה. אני לא חושב שבטווח במחירים האלו יש עוד משפחתיות חזקות ומהירות ברמה הזאת. מצד אחד הוא מרגיש די פשוט, אפילו מיושן אבל נותן סוג של הרגשה של איכות. שלי שנת 2016, יד 3 אחרי ליסינג ו 170K ק"מ והרכב מרגיש מוצק, שום דבר לא משוחרר, סדוק, דהוי או מקרקש. הרכב שלי הוערך לאחרונה על ידי שמאי ב 30,000 ש"ח, סכום נמוך בצורה הזויה לעומת התמורה. הוא שקט ויציב במהירויות גבוהות ומצליח להעלות חיוך בנהיגה אגרסיבית בכביש מפותל.
גרסת הסטיישן מרווחת ונוחה מאוד.
ועכשיו לחסרונות:
צריכת הדלק די נוראית אפילו ביחס לרכבי בנזין רגילים. בנסיעה משולבת עם לא מעט קטעים בינעירוניים אני מגרד את ה 1:12 מלמטה. לא משהו להיות גאה בו.
המולטימדיה שהותקנה בארץ ב 2016 לא רלוונטית לכלום. יש מלא תחליפים אצל דוד עלי במחירים הגיוניים. אין סיבה להשאר עם המערכת שהגיעה עם הרכב
משאבת המים נוזלת ו/או רועשת אי שם בין 80K ל 120K. המשאבה עצמה לא יקרה אבל ההחלפה שלה מסובכת. המשאבה מוחלפת עם הטיימינג ב 120K או 5 שנים.
צינורות החימום שעוברים לרדיאטור החימום הפנימי נדפקים בחיבור לקיר האש ונוזלים. הצינורות עולים 400-500 ש"ח לאחד והעבודה גם יקרה. רצוי להחליף את שניהם בבת אחת ולשלם רק פעם אחת על העבודה. מסתבר שבצינורות ה'חדשים' הם פתרו את הסיבה המקורית של הנזילה והיא לא חוזרת.
הגענו למנוע.... כמעט כל המנועים האלה כושלים הרבה לפני 200K בגלל טעות בתכנון מעברי המים בבלוק. לפי מה שהבנתי בקבוצות היבואן מחליף את כל המנוע על חשבונו. עדיין, מדובר על אירוע לא פשוט שלא מעוגן באיזשהי אחריות או מסמך שהגיע מהיצרן ובעצם תלוי ב'טוב ליבו' של היבואן. תמיד יש סיכון שהיבואן יחליט שהוא לא מחליף מנוע שכשל בגלל טיפול שלא לפי תוכנית הטיפולים המוממלצת או שלא במוסכי יבואן. מחיר מנוע קומפלט הוא בסדר גודל של ערך הרכב....
עוד דבר קטן, גומיות האטימה של הדלתות יוצאות מהמקום בגלל הדבקה לקוייה של היצרן. אפשר להדביק לבד והבעייה נפתרת לתמיד.
בקיצור, אם מודעים לחסרונות וקונים רכב שהוחלף לו כבר המנוע מקבלים אחלה משפחתית חזקה בכלום כסף.
עוד ערך מוסף נלווה: גוף ופנים הפוקוסים כמעט לא השתנו מאז 2010 ומאוד נפוצים אצל שני 'מגזרים' במדינה. מה שאומר שמצד אחד הרכב לא מושך תשומת לב ומצד שני יש מלא מוסכים, ידע וחלקי חילוף בארץ. מבחינתי זה ייתרון עצום.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.