PDA

צפייה בגרסה מלאה : בניית גגון לדיסקו 4

omri_t
24-08-22, 21:12
חשקה נפשי בגגון כלשהו לטובת העמסת ציוד. האקזמפלר הוא דיסקו 4.

אני רוצה אפשרות להעמיס את הציוד הקל על הגגון: מזרונים. תיק ציוד שינה. אוהל. אולי כסאות וכו'. דברים ייחסית קלים ורכים.

לדיסקו יש גיבנת בגג. ולכן מראש אני לא מתכנן לבנות על כל שטח הגג אלא רק על הגיבנת. בערך 120×160.
ישנן 3 קשתות רוחב נמוכות ובריאות שמחוברות לנקודות ייעודיות בגג. ועליהן אני רוצה למקם עריסה כלשהי.

אשמח שזה יהיה:
קל משקל
מרעיש כמה שפחות
פשוט לפירוק
חזק כמה שיותר

לכן הנטייה שלי לייצר/לקנות עריסה מרשת ברזל ומסגרת. כמקובל בריינו למשל.
בתקווה שזה עומה על מרבית הרצונות שלי.

אני מתלבט אם כדאי שיהנה "מעקה" מסביב. או משטח שטוח ללא דפנות .
מניח שזה משפיע גם בהעמסה וגם בקשירה ובטיחות.
אשמח לשמוע מנסיונכם ועצתכם.

כמו כן מה בערך גודל האידאלי של הריבועים בעריסה?

האם צינור עגול בקוטר קטן מרעיש באמת פחות בנסיעה מפרופיל גדול/ריבועי?

ועל מה עוד כדאי לחשוב...?

תובנות יתקבלו בברכה!

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

איל מ
24-08-22, 22:56
הפתרון האידיאלי הוא גגון כמו של רוקס (שטוח), אבל שהצינור ההיקפי נמצא מעל הרשת ולא תחתיה. זה גם נותן יתרון של גגון שטוח, וגם מייצר לך קאנט כדי שדברים לא יפלו בזמן העמסה בשטח שיפועי.
(מי שבונה על מעקה של עריסה במקום קשירה נכונה, נמצא בבעיה אחרת לגמרי).
לגבי חומרים,
ברור שהאידיאל הוא אלומיניום. אפילו לא יקר מדי, רק שאתה צריך מישהו שיודע לעבוד עם אלומיניום. וזה כבר עולה. (ניסיתי עם brazing rods מעלי אקספרס, כשלתי. אולי של חברות אמיתיות יעבדו יותר טוב).
המקובל לרשת היא רשת פלדה גודל חור 40 מ"מ. עובי תיל- 4 מ"מ. הבעיה היא שהן מגיעות בגודל של 1x2 מ'. מה שאומר רוחב של מטר שזה צר מדי.
הפתרון של בוני הגגון הוא שהרשת לא ממלאת את כל רוחב העריסה, ונשארים כמה סנטימטרים בין הרשת לצינור אורך החיצוני. פשרה, אבל לא נוראית. אני השתמשתי בצינור מגולוון 3/4 למסגרת החיצונית, וזוויות ריתוך 90°. רשת גדר משאריות, גודל חור 150*50 מ"מ (אאלט) ומוטות רוחב מפרופיל מרובע 20*20 (שאריות).

omri_t
25-08-22, 06:16
תודה רבה!!

תובנות.כלשהן לגבי רעשי רוח בהקשר חומרי הבניה?

omri_t
25-08-22, 14:56
https://www.theturtle.co.il/product/%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%AA-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%A9%D7%98%D7%95%D7%97%D7%94-rhino-rack

רק שאין במלאי את המידה שאני צריך.

איל מ
25-08-22, 16:21
כמה אתה מוכן לשלם?
אקסטריפ מוכרים עריסות אלומיניום שטוחות בסביבות 1800 שח.

לגבי רעשים, אני לא נתקלתי בשריקות חריגות בגגון המאולתר שלי. כן הוספתי מסיט רוח קדמי, כי "ככה נראה לי הגיוני".

-->