צפייה בגרסה מלאה : מה עדיף להחליף מנועה או לעשות ראש?
אחרי המון דיונים אם חברים לא הצלחתי להגיעה להחלטה מה עדיף להחליף מנוע או לעשות ראש מנוע מה אתם חושבים שהיתרון של כול אחד מהם. מדובר במנוע VVT של גימיני אם 150000קמ הוא התחמים לה פחות מי 15 שניות. שני בעלי מקצוע הראו לי את האוויר שיוצר במים מה שמעיד על סדק הראש עוד לא ירד אבל בטוח יש בעיה עכשיו השאלה מה עדיף לעשות?
שחר גרינברג
14-09-22, 15:00
תתחיל בלעשות בדיקת קומפרסיה הפוכה ותבין באמת מה המצב של המנוע
Sent from my iPhone using Tapatalk
בהנחה שבאמת הראש סדוק:
אם יש לך להשיג ראש טוב ולא זבל סיני (לא יודע מה זמין לג׳ימני), הייתי הולך לכיוון של אוברול מלא עם ראש חדש. אם תחדש רק את הראש אז סבירות גבוהה שהאוברול יגיע זמן קצר (חודשים בודדים) אחרי כן.
אם אין ראשים טובים זמינים (כמו למשל אצלי בויטארה), הייתי הולך לכיוון ההחלפה של כל המנוע.
הרציונל: רכיבי המנוע מזדקנים ביחד, היחלשות המיסבים בחלק התחתון תואמת באופן סביר לבלאי הטבעי בראש וירידת הקומפרסיה בעקבותיו. אם תחדש את הראש, הלחץ בתא השריפה יעלה, וככל הנראה ידלוף לכיוון הבלוק דרך הרינגים הבלויים, ויהיה לך שם שמחה וששון...
יונימוג אדום
14-09-22, 20:09
בהנחה שבאמת הראש סדוק:
אם יש לך להשיג ראש טוב ולא זבל סיני (לא יודע מה זמין לג׳ימני), הייתי הולך לכיוון של אוברול מלא עם ראש חדש. אם תחדש רק את הראש אז סבירות גבוהה שהאוברול יגיע זמן קצר (חודשים בודדים) אחרי כן.
אם אין ראשים טובים זמינים (כמו למשל אצלי בויטארה), הייתי הולך לכיוון ההחלפה של כל המנוע.
הרציונל: רכיבי המנוע מזדקנים ביחד, היחלשות המיסבים בחלק התחתון תואמת באופן סביר לבלאי הטבעי בראש וירידת הקומפרסיה בעקבותיו. אם תחדש את הראש, הלחץ בתא השריפה יעלה, וככל הנראה ידלוף לכיוון הבלוק דרך הרינגים הבלויים, ויהיה לך שם שמחה וששון...
כתבו כבר לפניי , אצלי בסמוראי הלך ראש מנוע , המנוע עצמו היה תקין ולא עישן או אכל שמן כלל .
החלטתי לשפץ ראש מנוע ( עבודה עצמית שלי - עלויות ממש זניחות ) , מספר ימים לאחר שהרכב חזר לכביש החל המנוע לעשן חזק ולאכול שמן .
בקיצור - החלף מנוע .
חפש במגרשי פירוקים - לעיתים מגיע ג'ימיני כמעט חדש שעבר תאונה או שריפה ( נתקלתי כבר ברכב עם 7000 ק"מ וגם 10000 ק"מ ) .
ישנם הרבה מגרשי פירוק באיזור המשולש - טירה , טייבה , קלנסאווה .
אילן
היום עם מנועי האלומיניום עם מעברים בעובי של נייר...
כל התחממות היא בד"כ קטסטרופלית ואין טעם להתעסק עם אוברול.
חבל על הכסף והזמן.
רענן
לא חייב שזה סדק, אולי רק השחזה ? אולי אטם? אם אחד מאלה ניתן לתקן בעבודה עצמית בזול. בקיצור תוריד ראש ותראה.
אז ביצנו בדיקת קומפרסיה הפוכה ובאמת ראינו בועות בנוזל קירור מי אחת הבוחנות ביום ראשון נוריד את הראש ונראה באמת מה המצב שלו והאים יש סיכוי להציל אותו הוא להחליף אותו כבר וזה באמת הטלבטות כי ראש זה בעריך חצי מנוע חדש אם פחות ק"מ
אני מכיר מישהו שמוכר ראש תקין אם עוזר, ירד מרכב עם מעט קמ לדבריו. שווה לנסות אם הבלוק תקין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם יש לך יכולת לפרק ראש לבד ולעבוד לפי הוראות היצרן, שווה לך לפרק ולראות מה מצבו, האם זה אטם בלבד שזה כסף קטן או סדק שמחייב ראש חדש.
בשלב הזה תקבל החלטה.
רוב המוסכים יעדיפו להחליף מנוע, כי זה פחות כאב ראש (ויותר רווח).
מציע שתוריד את ספר הוראות היצרן ותעבוד בדיוק לפיו, בעיקר סדר ומומנט פתיחה והדוק ברגי הראש.
ראש מנוע - הסרה והתקנה - זו עבודת מכונאות לא מסובכת גם למכונאים חובב. גם במנוע vvt מדובר ביום עבודה אחד.
משפץ ראשים יאמר לך מה מצבו ואם לא שווה לשפץ.
סט אטמים לראש מנוע עולה מאות בודדות.
מכאן לשם אם הקומפרסיה טובה והמנוע בריא - אני הייתי עושה לבד ראש מנוע (כמובן את השיפוץ ראש עצמו נותנים למישהו) ובכל המקרים שזה עמד לפתחי זה בדיוק מה שעשיתי והיה טוב. באחת הפעמים (הראש של הניבה נאכל מהשרשרת טיימינג אז לא היה מה לשפץ) החלפתי לראש של מנוע אחר (כמובן אחרי ששלחתי אותו לשיפוץ).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
טוב אז נעשה ראש מנוע לא היה חלודה המעריכת שזה כבר טוב הכול היה נראה בסדר עכשיו נשאר להריץ קצת את גיפ ולראות מה קורה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.