התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מתלבט - להחליף או לא...

ש01
18-09-22, 14:49
חברים,
אוטוטו מסתיימת תקופת המימון על הרכב ואיתה מגיעה ההתלבטות,
להחליף או לא?
רקע:
גראנד שירוקי 2019, אני יד 3 אחרי שהרכב היה רכב הדגמה, נקנה ע"י חברה של היבואן והוחזר לחברה מסיבה עלומה כזו או אחרת.
אצלי ממרץ 2020, עשיתי 100000 ק"מ, מוגבה, וו גרירה והסבה לגז.
לצערי, אנחנו לא מטיילים כמו פעם מסיבות שונות אבל מאוד רוצים לחזור.
ברגע אחד 2/3 מהילדים עזבו את הקן. אחת נסעה ללימודים בחו"ל והשני תורם את זמנו בצה"ל (צפוי לפחות לעוד 5 שנים).
אני נוסע הרבה, מאוד נהנה מההאוטו, אבל מקטר על צריכת הדלק.
הגראנד נותן לי כל מה שאני צריך ואוהב. חזק מאוד, נוח מאוד, אני לא מסיים נסיעה כשאני עייף. מדי פעם אני מחליף אם אשתי בשביל קצת יותר להינות מהנסיעה (לה יש ג'וליה).
כשאסיים את המימון, לאחר השלמת התשלום של סוף המימון, הצפי הוא שישארו לי כ150000 ש"ח לרכב אחר.
ואני מלבט - להחליף, לא להחליף, אולי לרדת במודל למשהו אחר וכד'.
כן חשוב לי לשמור על יכולות השטח, כן חשוב הילוך כוח.
אני מפנטז על רנגלר, אבל חושש מירידה משמעותית בנוחות ואין שיפור בגזרת צריכת הדלק (ואין היכן לשים מיכל גז כנראה...)

אנא עזרו לי להתמקד...
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב? 150000
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? רכישה + יישור קו (בתקווה שלא נצטרך להגביהה)
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? כן
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? זוג, מקסימום + 1 (הכלב לא נחשב - פודל טוי מניטורי..) מקווה מאוד שנחזור ללון בשטח

3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? סה"כ כ 40000 ק"מ. 90% בכביש
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? יומיומי, יש רכב מס' 3 של הנוער שניתן להחרים אם צריך
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? הרוב במוסך
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
יש מוסכים לרוב
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? כשכבר מטיילים, לרוב מעבר לבינוני.
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? לנו היתה סופה וזה הWK2 השני. לחברים יש ראם טויוטה FJ ול"ק
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). היו לא מעט, על המצלעות וכמריר ויתרתי מראש

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני
ב. מנוע דיזל/בנזין לא אוהב דיזל, אבל זה לא דיל בריייקר
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) לא רוצא טנדר קופצני ואין רשיון ג' לאמריקאי...
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות? אין בעיה עם משומש

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? אם הייתי נעול, לא הייתי שואל.. נורא בא לי רנגלר, אפילו קצר אבל אני חושש שלא יתאים ליומיום שלי.

Galaye
18-09-22, 15:35
אל תחליף ,יש לך כלי אידיאלי לצרכים שלך ...
לא תמצא טוב יותר בתקציב הזה

איל מ
18-09-22, 15:37
מה לגבי לנד קרוזר קצר?
פאג'רו קצר?

assafy
18-09-22, 16:21
תקציב של 150000 ייקח אותך לרכב ישן משמעותית מאשר מה שיש לך, בוודאי רנגלר שהמחירים שלו בשמיים (גם אני מפנטז).
הנסועה שלך גבוהה מאוד. למרות שאינני מחובבי הפרדת הרשויות, במקרה שלך זה עושה דווקא הרבה הגיון.

nirs
19-09-22, 10:07
תקציב של 150000 ייקח אותך לרכב ישן משמעותית מאשר מה שיש לך, בוודאי רנגלר שהמחירים שלו בשמיים (גם אני מפנטז).
הנסועה שלך גבוהה מאוד. למרות שאינני מחובבי הפרדת הרשויות, במקרה שלך זה עושה דווקא הרבה הגיון.

+2
הפרדת רשויות מתבקשת במקרה שלך.
הייתי מוכר גם את הרכב השלישי ומייצר תקציב נוסף. רוכש פרייבט ראוי וחסכוני (ישמש גם את הנוער בעת הצורך) וגיפ קשוח לטיולים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ש01
20-09-22, 11:26
תודה...
נשארתי בהתלבטות.
אשתי אומרת - אל תחליף, והפרדת רשויות לא תחזור...
הרכב של הנוער נרכש על ידם ועל כן לא חלק מהמשוואה.

ואני חושק בדו גלגלי.. גם זה וטו של אשתי (והבטחתי לה עוד לפני החתונה שאני עובר לשלילה עצמית)

יש זמן,
אולי יפול האסימון על איזה אקזמפלר מתאים..

Crabbing
20-09-22, 16:45
רעיון - להשאיר את הג׳יפ לטיולים ולקחת ליסינג על חשמלית פשוטה ליום יום.
זה יעלה בערך כמו דלק של ג׳יפ שנוסע 40,000 בשנה.
אולי פחות כיף ביום יום אבל אתה מוריד את הג׳יפ לנסועה שתשאיר אותו אצלך הרבה שנים.
את החשמלית אתה מחליף כל 3 שנים ולא דואג מתחזוקה וסוללה.

KOOKE
20-09-22, 18:26
ל-90% כביש הרנגלר בתקציבים שלך ואפילו גבוהים יותר יהיה מאד מאכזב.

תשקול דיסקברי 4 - ייתכן ותרד בשנתון אבל רכב מהנה ביותר גם בכביש וגם בשטח.

שחר גרינברג
20-09-22, 18:50
חשבת על אמורק?
טנדר דיזל שיהיה יותר חסכוני מה גרנד אבל יחסית נוח לטנדרים היפנים

איל מ
20-09-22, 19:01
ל-90% כביש הרנגלר בתקציבים שלך ואפילו גבוהים יותר יהיה מאד מאכזב.

תשקול דיסקברי 4 - ייתכן ותרד בשנתון אבל רכב מהנה ביותר גם בכביש וגם בשטח.

אם אני לא טועה, דיסקברי זול מרנגלר. או לפחות באותם מחירים.

KOOKE
20-09-22, 20:41
למרבה הפתעתי גם הדיסקו 4 נמכר מעל מחירון.

בתקציב של 150-160 K ש"ח ניתן לרכוש בקושי דיסקברי 4 שנתונים 2013-2012.

אז בעיקרון מחיר הדיסקברי בגדול זהה לרנגלר אבל כמו שכתבתי זה עולם אחר לגמרי בכביש.

אבי ביטר
21-09-22, 10:09
150 היום הוא תקציב בעייתי. (נשמע מצחיק)
הייתי בסרט הזה לא מזמן, ומסתבר שאם אתה מכוון לשטח אמיתי, אתה בדיוק באמצע, בין הנבלות לרכבים החדישים יותר, שם ההיצע ממש הצטמצם.
האופציות השוות באמת מתקרבות ל 200, 250…

זה המצב. לפחות לדעתי.

אינפלציה, גם ברכבים

נדב ש.
21-09-22, 18:26
למרבה הפתעתי גם הדיסקו 4 נמכר מעל מחירון.

בתקציב של 150-160 K ש"ח ניתן לרכוש בקושי דיסקברי 4 שנתונים 2013-2012.

אז בעיקרון מחיר הדיסקברי בגדול זהה לרנגלר אבל כמו שכתבתי זה עולם אחר לגמרי בכביש.

על זה דיברתי.
30-40k מעל ה"מחירון" לרכב סטנדרתי סידרתי, נידבקו בקדחת מהמותג שלא מתקלקל, ומה עושים נניח במקרה ביטוחי? תקבל כמה? 70-80% עמערך הרכב?

אין לי מושג אם הם באמת נמכרים במחיר הזה ואם יש מי שבאמת משלם את זה.

asafk
21-09-22, 19:24
ביטוח - עניין פתיר. מירון יצחק מגיע נותן הערכה בדיוק כמו שאתה מעריך את הרכב כולל תוספות - ואתה משלם פרמיה בהתאם.

כל השאר..... נו... העולם השתגע.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

נדב42
21-09-22, 20:18
אני בכלל לא מבין את ההתלבטות - אתה נהנה מהגראנד והוא כבר מוסב לגז, עוד מעט יתפנה לך עוד כסף בתזרים החודשי לשלם על הדלק/גז, למה להחליף ??

ש01
22-09-22, 08:42
אני בכלל לא מבין את ההתלבטות - אתה נהנה מהגראנד והוא כבר מוסב לגז, עוד מעט יתפנה לך עוד כסף בתזרים החודשי לשלם על הדלק/גז, למה להחליף ??

דיברת עם אשתי?
מילה במילה...

איל מ
22-09-22, 15:47
שניה,
שאני אבין.
לאשתך היתה דעה בנושא,
ואתה בא לשאול כאן?

נדב42
22-09-22, 21:46
נראה לי שאפשר לסגור, לנעול ולנצור את השרשור הזה.

ש01
28-09-22, 14:42
שניה,
שאני אבין.
לאשתך היתה דעה בנושא,
ואתה בא לשאול כאן?

"טוב לך, אתה נהנה ואוהב את האוטו - למה להחליף?
אבל יש לך את החברים מג'יפולוג. הם יודעים הכל לא? תמיד גם נותנים עצות טובות. תשאל שם.
אבל שיהיה ברור, לא מוותרים על רכב שטח, לא מוותרים על הילוך כח ומספיק שנים הפרדנו רשויות, אין מקום ברחוב לעוד רכב (אחרי שלי, שלך, של הילדים ושני הנגררים שלך)"...

מצבי טוב...

-->