PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - הסרת צבע מג'נטים

דרור ברלי
19-09-22, 09:26
שאלת מסירי צבע למיניהם.

לכבוד התחלת עונת טיולי ירדן, וצילום הג'יפ לטובת נסיון תמים לאשרר אותו רשמית, אני נאלץ לשנות צבע של חישוקי סגסוגת. מקוריים של רנגלר TJ. הם צבועים כרגע ברסטולאום X2 בצבע חאקי שמתחתיו יש שכבה בשחור גס שנצבעה ע"י הבעלים הקודמים של הג'נטים האלה - צה"ל.....

אני לא מעוניין להשקיע בניקוי חול וכו'. שזה אומר פירוק ארבעה גלגלים מהג'יפ והורדת הצמיגים וכו' וגם זריקת כמה מאות שקלים תמורת משהו שלא משפר ביצועים..... בקיצור - מחפש פתרון מהיר וזול.

החישוק עצמו במקורו כסוף, שזה הכי תמים ו"אזרחי" שאפשר.
אז ברור שהכי קל לרסס שוב רסטולאום - צבע מצוין ועמיד, ויש המון גוונים כולל כסוף וזה בתכל'ס הפתרון הכי פשוט.

אבל אם כבר כסוף, איזה מסיר צבע יעשה עבודה הכי טובה ויחזיר את החישוקים למראה המקורי?...

למרות שאשקיע כמה דקות עבודה וכמה מטרים של מסקינטייפ במיסוך, ברור לי שפה ושם זה ירטיב את הצמיגים. האם מסיר צבע תוקף את הגומי של הצמיגים?

ד ו ר ו ן
19-09-22, 09:36
פתרון מהיר יחסית, שיוף עם דיסק מברשת להוריד מה שמשוחרר, וצביעה בספריי בגוון אחר.

מוטי ג.
19-09-22, 10:37
לא הייתי מתאמץ לפרק צמיגים בשביל זה.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

דרור ברלי
19-09-22, 11:01
לא מתכוון להוריד צמיגים. בגלל זה אני שואל.
הכי קל, מהיר ופשוט לרסס ברסטוליאום כסוף. ייראה סביר.
אבל אולי להוריד את מה שיש כרגע (שאני אישית אוהב, אבל הירדנים לא מסכימים כי זה "צבאי") ייתן תוצאה קצת יותר אסתטית?....

אומי5
19-09-22, 11:48
בהגדרה מה שממיס צבע יפגע בגומי, השאלה היא כמה.
יש מסירים שבאים כמשחות ואז יותר קל לשמור על הצמיג.
אם הכיוון הוא ניקוי, הייתי מניח את הצמיג שוכב על מתקן גבוה מהאדמה, מורח ונותן לשאריות לנזול דרך הגנט לרצפה.
בתכלס אני עצלן מידי, כנראה הייתי צובע בספריי שחור.

אגב, למיטב זכורני אתה עם צמיגים די חדשים, כל אחד מהם שווה איזה 600-700 שקל, לא שווה לשלם לפנצ'ריה 40 שקל לצמיג שיפרקו וירכיבו?

הדסופה
19-09-22, 11:51
המשחות/ג׳לים שממיסים צבע האלה עולות 100 שקל לקופסונת ולא מספיק ל 4 גאנטים
בדקתי ועבדתי עם זה … סיוט

Sent from my iPhone using Tapatalk

נעם ל
19-09-22, 12:12
פתרון מהיר יחסית, שיוף עם דיסק מברשת להוריד מה שמשוחרר, וצביעה בספריי בגוון אחר.

+1
עובד מצויין.
עולה כמה עשרות שקלים עבור מברשות (שנאכלות בזמן הביצוע)
מעריך שבדיסק קטן תצטרך 2-3 יח' לארבעה ג'אנטים.
מה שכן- זה לוקח קצת זמן

ד ו ר ו ן
19-09-22, 17:02
+1
עובד מצויין.
עולה כמה עשרות שקלים עבור מברשות (שנאכלות בזמן הביצוע)
מעריך שבדיסק קטן תצטרך 2-3 יח' לארבעה ג'אנטים.
מה שכן- זה לוקח קצת זמן
יש מברשת כוס.
מחזיק טוב יותר ממברשת דיסק.

נעם ל
19-09-22, 17:52
יש מברשת כוס.
מחזיק טוב יותר ממברשת דיסק.

כן ברור (לי) שזאת הכוונה...

- - - Updated - - -

כן ברור (לי) שזאת הכוונה...

ויש את המברשות כוס המסולסלות שמחזיקות עוד יותר

נמרוד
19-09-22, 17:57
צבע מברשת בצבע גואש בלי הכנה. יתחיל להתקלף אחרי מעבר הגבול ואת מה שנשאר תוריד עם גרניק.

ד ו ר ו ן
19-09-22, 18:03
ויש את המברשות כוס המסולסלות שמחזיקות עוד יותר
לזה התכוונתי.

ד ו ר ו ן
19-09-22, 18:10
צבע מברשת בצבע גואש בלי הכנה. יתחיל להתקלף אחרי מעבר הגבול ואת מה שנשאר תוריד עם גרניק.

צחוק-צחוק אבל צבענו ככה רכב שלם.
המבט של הנהג ליד ברמזור כשהחל לרדת גשם…

אבל לא נראה לי שזה יצחיק שוטר ירדני או את דרור כשהשוטר הירדני יתהה למה מתחת לגואש מבצבץ צבע ״צבאי״.

דרור ברלי
20-09-22, 07:33

מי שלא מכיר אותך ואותי יהיה בטוח שאתה מנסה להסתלבט עלי.
במציאות - הרעיון הזה מעולה ועבר גם לי בראש. יש צבע גואש כסוף?.... אם זה יעבור את המוחבראת בגבול, אז כבר לא אכפת לי מכלום. זה יימס ויירד כבר בכניסה לנסיעה במים בואדי חסה....

אבל הבנתי לאן נושבת הרוח.... מסיר צבע הוא סתם כאב ראש. אלך על שני מיכלי רסטוליאום X2 כסוף וחסל.
לא הכנה ולא שפשוף ולא נעליים. מיסוך לצמיגים וריסוס ככה כמו שזה.

איל מ
20-09-22, 07:39
אם אתה לא מוריד את הגלגלים, לפחות תמסך את הבלמים מקדימה.

דרור ברלי
20-09-22, 07:41
אולי דווקא אוריד גלגלים. הגיע זמן הצרחה קדימה-אחורה...

אבל בלי קשר, יש לי עיגול קרטון חתוך בדיוק לכבוד דברים כאלה.

המשוטט
20-09-22, 08:06
הבנתי שקלפים עושים יופי של עבודת מיסוך

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

דרור ברלי
20-09-22, 08:07
אבל צריך המון קלפים....

אין כמו המסקינטייפ הפשוט והטוב.

מוטי ג.
20-09-22, 08:18
אני גם צבעתי עם חצי עיגול קרטון קרטון במידה הנכונה, פשוט הנחתי על הצמיג וצבעתי עם רסטאולייום

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

ש01
20-09-22, 14:01

כך הפיז'ו הכסופה של הבן שלי הפכה לפרארי אדומה ברונדו סוף י"ב...

ש01
20-09-22, 14:21
140179
140180

פלג_
20-09-22, 18:58
אני קניתי את הג'נטים האלו בשחור ורציתי לחזור למקור.
היו צבועים ב X2 שחור.
שמתי מסיר צבע פשוט, מה שפגע גם בצבע המקורי שמתחת והחזיר את האלומיניום למצב מחוספס וזה חייב אותי לעשות יסוד למלא את החיספוס.
אחרי היסוד קצת ליטוש וצבע, שוב X2 אבל כסוף.
מה שכן לאחר הצבע הכסוף ריססתי שיכבה של לכה גם כן של X2 מה שנתן לצבע עומק ומראה מקורי, לפני הלקה הבצע הכסוף היה נראה כמו אלומניום טבעי.

מה שאני מאומר, אל תוותר על הלכה מעל הצבע העליון

איל מ
20-09-22, 19:26
הבנאדם מתכנן להתיז ספריי בלי מיסוך.
לפני זה חשב על גואש.
נראה לך שמעניין אותו עומק?

דרור ברלי
20-09-22, 19:28
הבנתי כבר שחבל על הזמן עם ההתעסקות במסיר צבע.
אצבע ברסטוליאום כסוף ישר על הקיים. גם ללא לכה.

צבע שאני אוהב יחזור כשתסתיים עונת ירדן.
ובעונה הבאה חוזר חלילה.
או שנשתמש בסט ג'נטים נוסף שיש לי.

גם ככה עובי שכבות הצבע ביישום ממיכל ספריי הוא דקיק מכדי להתייחס אליו.

איל מ
20-09-22, 20:18
חשבת להדביק מדבקה?

דרור ברלי
20-09-22, 21:06
מדבקה על ג'נט?

אפשר לרסס באחד הצבעים שמתקלפים אחר כך בקלות כמו ניילון נצמד... מישהו זוכר איך קראו למותג הזה? יש כזה כסוף?.....

gmike
20-09-22, 23:15
פלסטידיפ. חבל על הכסף במקרה שלך...

דרור ברלי
21-09-22, 00:35
נכון. פלסטידיפ.
ואני זוכר שזה יקר.

עזוב. באמת חבל על הכסף ולא רלוונטי.

פלג_
21-09-22, 06:55
לפני זה חשב על גואש.

היה לו גם בראש פירוק וניקוי חול.
אז עוד 20 שקל לא יקרה כלום.
אבל זה עניין שלו.

דרור ברלי
21-09-22, 09:42
לפני זה חשב על גואש.

בדיוק.

עומק אני מחפש בבחורות. סליחה, בגילי המתקדם זה כבר "נשים"..... לא בצבע לג'נטים של סופה שעובדת בשטח וגם ככה חבוטה מכל הכיוונים.
יודע מה? אולי בפוקוס שעוד מעט תקבל צמיגים חדשים ותעבור לג'נט 16, ולכבוד זה הג'נטים יקבלו טיפול שיכלול ניקוי יסודי וצביעה עם "עומק".
בניגוד לג'יפ, לפרייבט הזה לוק נקי ומטופח דווקא מאוד מחמיא.

בג'יפ זה צבע שצריך להשתנות מדי פעם בהתאם למצבי הרוח המשתנים של שוטר ירדני עם מוח של ציפור שמחפש רגע של תהילה. לא משקיע בזה מעבר למיסוך מדויק.

מיסוך מסקינטייפ. אני משתמש בסוג הרחב, כזה שמדביקים בכמה שניות מסביב לג'נט, עוברים עליו סביב ההיקף בסכין יפני כדי שיהיה מדויק פיקס. משחיל לתוך הג'נט טבעת חתוכה מקרטון במידה שסביב הברקסים. ויאללה, תן לו בריסוס.

מחזיק מעולה. נראה מצוין. אם אחרי חודשיים מתקלף קצת, מקבל שפריץ תיקון.

עבר לי בראש לנסות מסיר צבע שזה המקסימום שהייתי מוכן להשקיע בזה ולכן שאלתי. הסיכוי (גם אם קלוש) לנזק לצמיגים, הוריד אותי מהרעיון.

נדב42
21-09-22, 09:57
צריך להיות לי איפשהו אקדח ניקוי חול.

מיסוך של הצמיגים להגן עליהם, ניקוי חול ידני - מה שירד ירד ומה שלא יישאר נקי ומחוספס מספיק כדי ש- X2 יתפוס עליו מצויין

סע לשלום [emoji846]

פלג_
21-09-22, 10:55
בדיוק.

עומק אני מחפש בבחורות. סליחה, בגילי המתקדם זה כבר "נשים"..... לא בצבע לג'נטים של סופה שעובדת בשטח וגם ככה חבוטה מכל הכיוונים.
יודע מה? אולי בפוקוס שעוד מעט תקבל צמיגים חדשים ותעבור לג'נט 16, ולכבוד זה הג'נטים יקבלו טיפול שיכלול ניקוי יסודי וצביעה עם "עומק".
בניגוד לג'יפ, לפרייבט הזה לוק נקי ומטופח דווקא מאוד מחמיא.

בג'יפ זה צבע שצריך להשתנות מדי פעם בהתאם למצבי הרוח המשתנים של שוטר ירדני עם מוח של ציפור שמחפש רגע של תהילה. לא משקיע בזה מעבר למיסוך מדויק.

מיסוך מסקינטייפ. אני משתמש בסוג הרחב, כזה שמדביקים בכמה שניות מסביב לג'נט, עוברים עליו סביב ההיקף בסכין יפני כדי שיהיה מדויק פיקס. משחיל לתוך הג'נט טבעת חתוכה מקרטון במידה שסביב הברקסים. ויאללה, תן לו בריסוס.

מחזיק מעולה. נראה מצוין. אם אחרי חודשיים מתקלף קצת, מקבל שפריץ תיקון.

עבר לי בראש לנסות מסיר צבע שזה המקסימום שהייתי מוכן להשקיע בזה ולכן שאלתי. הסיכוי (גם אם קלוש) לנזק לצמיגים, הוריד אותי מהרעיון.

אם זה הכיוון
השקעת בפתיחה ובתגובות השירשור יותר .
אם הייתה במקום זה מתחיל לצבוע כבר הייתה מסיים:rolleyes:

erezgur
21-09-22, 11:59
מיסוך מסקינטייפ. אני משתמש בסוג הרחב, כזה שמדביקים בכמה שניות מסביב לג'נט, עוברים עליו סביב ההיקף בסכין יפני כדי שיהיה מדויק פיקס. משחיל לתוך הג'נט טבעת חתוכה מקרטון במידה שסביב הברקסים.
זה מביא לרעיון נוסף - מסקינטייפ (אם תוכל למצוא בצבעים מעניינים ז יותר טוב) - על כל הגאנט... וזהו.
עוברים את הגבול בלי שרואים צבע מציק לעין השוטר.

-->