PDA

צפייה בגרסה מלאה : מחפש רכב משפחתי עם יכולות שטח לטיולים

5runner
20-09-22, 13:12
בטיולי שבת אני מוצא את עצמי נכנס עם הפרייבט למקומות שהוא לא אמור להכנס אליהם...

1. תקציב לרכישת הרכב - 30 עד 40 אלף בערך
2. גודל - אנו זוג הורים + זוג ילדים + ציוד. כיום נהנים מרכב סטיישן מרווח ולא הייתי רוצה לעבור לרכב קטן וצפוף.

3. נסועה שנתית צפויה - 10K ק"מ, חצי מזה בטיולים.
גרים בפתח תקווה. שנינו עובדים מהבית כך שהרכב נוסע רק פעמיים-שלוש בשבוע.
טיפולים\תיקונים לרכב אני משתדל לבצע לבד אם אבל אין זמן\מקום\כלים\עזרה ניגשים למוסך.

4. מטרת הקניה היא לקבל שדרוג משמעותי ביכולות השטח (שטח קל אני עושה היום עם הפרייבט) כדי שנוכל להמשיך עם השביל הרבה מעבר למה שאפשר היום...
אין לי אשליות לטפס קירות סלעים אבל בהחלט אשמח, לצד רכב מתורבת שנעים גם בנסיעות ארוכות, גם יכולות טיפוס ועבירות טובים.
אןי לי קבוצה ספציפית שאני רוצה להצטרף אליה ואני גם ראש פתוח בנוגע לדגם ושנה, אבל רוצה להמנע מרכב מיושן שדורש 2 טסטים בשנה.

5.
א. גיר אוטומטי/ידני - לא משנה.
ב. מנוע דיזל/בנזין - מעולם לא היה לי רכב דיזל אבל אין לי העדפה מיוחדת.
ג. תצורה: ארוך, נוח למשפחה.
ד. גיל הרכב לא קריטי לי - אבל כן מעדיף להמנע מהשנים 1993-2003 בגלל הטסטים.

6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
מהחיפושים עד כה נראה שניסיתי ללכת על רכבים קצת קשוחים מידי (טויוטות משנות התשעים) שבתקציב שלי אקבל אקזמפלר ישן ושבור עם המון תחזוקה, וצריך יותר להסתכל לכיוון סובארו פורסטר או סוזוקי גרנד ויטארה. אולי אפילו להתחיל עם הונדה CRV דור שני (2002-2006)?

האם כדאי לחפש רכב שלא ירד לשטח? או דווקא אחד ממוגון ומוגבה כדי לחסוך הוצאות?

תודה :)

erezgur
20-09-22, 14:54
הונדה CRV הוא לא רכב שטח (לא תקבל שדרוג משמעותי מהפרייבט הנוכחי).

אני רואה שאתה לא יודע להגדיר עדיין את הדרישה לגבי נושא העבירות (יש לנו כמה שאלות המכוונות לנושא זה אבל לא ידעת עדיין לתת תשובה, כנראה תדע לאחר מספר טיולים :))...

בקטגוריית רכבי השטח הרכים יחסית אבל עם יכולות סבירות לטיולים רגועים בטבע תמצא את משפחת הסובארו (XV, פורסטר ואאוטבק) וקצת מעליהם (מבחינת יכולות השטח) את הדאסטר. בתקציב שלך נראה לי שאולי כבר אפשר למצוא דאסטר דיזל 4X4 ידני, אבל אולי אני טועה.

לסוזוקי יש גרנד ויטרה (דור שלישי) עם הילוך כח שיכול כנראה להתאים בתקציב.

אם אתה מטיל וטו על שני טסטים בשנה, אז כנראה כל ה- SUV היפניים מתחילת שנת 2000 נפסלים (כתבת עד 2003 אבל אין לדעתי טעם מסיבה זו גם לקחת 2004 או 2005).

אפשרות נוספת זה ללכת על כיוונים קצת פחות מבוקשים כמו רקסטון - תוכל להתקדם מעט בשנים כנראה אבל תלמד קודם גם מה החסרונות. תוכל לקרוא קצת את השרשור של מוטי והרקסטון שלו.

איל מ
20-09-22, 15:26
סוזוקי גראנד ויטארה.
מוגבה ממוגן.
קורס הדרכת נהיגת שטח כי חבל סתם לטגן גיר ברכב שכבר השקיעו ושמו בו low.

Asaf-a
20-09-22, 20:58
מאוד קשה למצוא גרנד ויטארה ראוי, כמעט לכולם החליפו מנועים ולא ברור המקור של המנועים המשומשים, מכיר מישהו שלקח לו חודשיים ועשרה רכבים עד שמצא כלי תקין, רובם במצב לא ראוי.

אסף-א
Asaf-a

asafk
21-09-22, 17:31
אתה צריך להפנים ששני טסטים בשנה - זו מציאות שהתקציב הזה מכתיב. ואם לא בשנה הראשונה זה יבוא בשנה השלישית או הרביעית.
אם הרכב ממילא צריך אישור בלמים אחת לשנה (מעל 15 שנה) אז אתה כבר משלם למוסך עוד קצת והוא ייקח את הרכב לטסט.
נכון שזה 'תיק' אבל זה בדיוק מהדברים שאפשר לקנות בכסף ודי בזול.

ועכשיו לשאלה הגדולה איזה רכב. אז אם אתה ממילא בכיוון של רכב ישן - הכלים ה'אמיתיים' מברזל, מתיישנים הרבה יותר טוב מרכבי הפלסטיק. לכן כיוון של suv ולא ג'יפון נראה נכון יותר.
רמזו לך לכיוון של טרופר שתמיד היה תמורה מצויינת לכסף. אבל אל תינעל על דגם מסויים. חפש משהו במצב טוב ותיעזר בנו כדי להתייעץ לגבי נבלה זו או אחרת.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Crabbing
22-09-22, 16:53
לדעתי חפש פורסטר מהדור של 2008-2012
הוא שדרוג משמעותי בשטח יחסית לפרייבט ועדיין צפוי להיות אמין ונוח.

Sent from my iPhone using Tapatalk

GodsFather
22-09-22, 17:25
בתקציב שלך יש אחלה פורסטרים וגם אאוטבק משנתונים של 2008 צפונה. אין מה לדבר על xv, זה רכב קטן וצפוף לצרכים שלך.

החסרון - קמ גבוה. וזה כמובן רכב רך ללא low. יש פה ושם פנינות, צריך לשבת על הלוחות ואו הקבוצות.

מצטרף לביקורת על גרנד ויטרה - פשוט הפך לרכב נדיר.

כמובן אופציה רכה אבל מצויינת נוספת היא דאסטר, שנתונים צעירים בהרבה וציינת שלא מפריע לך גיר רגיל. אבל לצורך העניין גם הוא לא מרווח מאד (כמו xv, יש שיאמרו). אני מצאתי אותו מרווח יותר מהמתחרה הישיר, אבל כל אחד וצרכיו.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

-->