צפייה בגרסה מלאה : מחפש המלצה למסלול בדרום- רכב בודד
אהלן
מחפש מסלול בדרום ליום וחצי או יומיים (נגב או מדבר יהודה)
לרכב בודד (גרנד צירוקי 2013)
מעוניינים לישון בחניון לילה, כזה שיחסית נגיש ואיננו מבודד לחלוטין, כזה שבוודאות גבוהה יהיו בו מטיילים בלילה.
המסלול צריך להיות יחסית פשוט- לא רוצה אתגרים כי אני רכב בודד,
ולא ארוך מאוד (שני ילדים מאחורה)
או בקיצור- להינות מהמדבר בצורה שקטה ורגועה, ללא אתגרים או בעיות משמעותיות ככל שמדובר ברכב בודד.
הצעות...?
אתה יכול לחצות את מאסיב אילת מכביש 12 לכביש 90, יש חניוני לילה, לא שטח אש, לא מסלול מאתגר, נוף מרהיב, גבוה ( אולי יהיה לא נורא חם עד קריר בלילה )
יש פה באתר מסלול של 3 ימים, תוכל לגרד משם יום וחצי .. בקלות, עשינו את זה עם הדאסטר ללא בעיות אז אתה תרגיש בנוח.
קלאסי - מכתש רמון. אם זה רלוונטי אוכל לתת כמה הצעות.
קלאסי - מכתש רמון. אם זה רלוונטי אוכל לתת כמה הצעות.
אשמח מאוד להצעות
Sent from my iPhone using Tapatalk
אל תסתובב לבד במדבר יהודה. בטח לא בלילות.
רק דעתי, ואני לא מהפחדנים - אבל כשזה מרגיש לא נוח, אז זה לא נוח.
לצערי, מסכים עם ברלי.
ההרגשה כעת היא לא כאתמול שלשום.
זה כולל קפיצה למרסבא ? ( כי יש לי איזה אורחת מחו'ל שהבטיחו לה לראות את המרסבא )
במכתש -
לאחר הירידה ממצפה רמון - כניסה במסלול הכחול מזרחה (אזור שהיה פעם מחצבות) לכיוון חניות בארות, תמשיך עם נחל ארדון ותוכל לחזור דרך מעלה דקלים (כדי לא להסתבך בירידה במדרגת נקרות)... משם דרך נחל גוונים בחזרה לכביש 40. מסלול קצר ויפה אל הר גוונים וירידה צפונה עד לאחד השבילים שעימם אתה יכול לחזור לכביש - זה מסלול שיכול להיכנס ביום אחד אם רוצים. אפשר לגוון קצת על ידי נסיעה לאורך המצוק של המכתש מהחורשה בשדה בוקר אל מעלה נח אותו יורדים לכיוון הר ארדון ומתחברים למסלול... אפשר להאריך, אם צריך, על שילוב נסיעה בנחל רמון ולעלות ממעלה ערוד או בנקרות מערב עד למעלה ערוד או עד למפער פיטם ואז אפשר לחזור לכביש 40 או להמשיך ברמון למעלה ערוד...
לא במכתש - מתחילים מהערבה, נחל נקרות, לינה בחניון הר משא וחזרה דרך מיצד קצרה לערבה. עקוב אחר המסלול באתר עמוד ענן, למשל, תתרשם ממספר נקודות עניין רלוונטיות שיכולות להתאים לכם.
נסה להסתכל באתר מפות (עמוד ענן, ישראל הייקינג, אופרוד) ולראות אם אחת החלופות נראית לכם ואם תרצה אוכל להעלות מסלול מפורט יותר.
אם אינך מכיר את האזור אז יש כאן מספר מסלולים קלאסיים, אם אתה מכיר אז נסה לציין מה מוכר ומה פחות ואפשר יהיה לשנות.
מתי בערך מתוכנן הטיול? סופ"ש או אמצע שבוע? בחגים או לאחר מכן?
תודה על העצה. חששתי מזה. עבר יותר מדי זמן מהטיול האחרון שלי שם. האם כל חלקי מדבר יהודה מרגישים לא נוח?
(ולמה לוקח חצי שנה להוציא רישיון לאקדח?!?)
הרכב מוגבה? ממוגן?
מסלול חביב הוא מכביש 204 בסמ"ש אדום (?) מעט צפון מזרחית לבורות חצץ, לכיוון מעלה אברהם (בירידה) ומכתש ירוחם לכיוון עין ירקעם. שםבאזור יש את חניון חולות צבעוניים, וחניון עין ירקעם. זה חצי יום. עוד חצי יום זה משם לכיוון נחל צין (עם או בלי גב זרחן), ולכיוון מעלה צין/שדה בוקר עם או בלי עין עקב. (העם או בלי יהיה ההבדל בין חצי יום ליום, בקצב נינוח).
חניון לילה נוסף הוא באזור בור ימין. יש אחד חשוף ומוכה רוח, אבל כולם ישנים בנחל שמעט מזרחית לו. מחוץ לשמורה.
עוד מסלול הוא משדה בוקר לכיוון בורות ציפורים ומשם לכיוון שבטה (או דרך נחל דרורים, או גבעות כבודה),
או אפילו לעשות את זה לכיוון באר חפיר ונחל ניצנה או עקרב לכיוון כביש 171.
הבעיה בהדרמה הזאת לכיוון 171 היא חניון לילה באמצע השטח, ובלי קליטה.
לקחת בחשבון.
בתקופה הזאת, במסלולים שתיארתי, חוץ מעין עקב, ועין ירקעם, כל הגבים והבורות לא ראויים לטבילה, או סתם יבשים.
נ.ב.
אם יש לך מסלול מצוין וכל מה שמונע ממך הוא בדידות בחניון, מרוחק..
שלח קריאה.
אם התאריך יתאים, אולי אנצל זאת כדי לברוח מהבית ו"במקרה" לישון באותו חניון.
GodsFather
20-09-22, 20:13
רשיון ל- ואו אקדח, זה הדבר האחרון שאתה רוצה במקרה הזה.
האם שאר יושבי הרכב רגועים לאיומים בטחוניים? זה לרוב משפיע הרבה יותר על המצב
Sent from my HD1903 using Tapatalk
במכתש -
לאחר הירידה ממצפה רמון - כניסה במסלול הכחול מזרחה (אזור שהיה פעם מחצבות) לכיוון חניות בארות, תמשיך עם נחל ארדון ותוכל לחזור דרך מעלה דקלים (כדי לא להסתבך בירידה במדרגת נקרות)... משם דרך נחל גוונים בחזרה לכביש 40. מסלול קצר ויפה אל הר גוונים וירידה צפונה עד לאחד השבילים שעימם אתה יכול לחזור לכביש - זה מסלול שיכול להיכנס ביום אחד אם רוצים. אפשר לגוון קצת על ידי נסיעה לאורך המצוק של המכתש מהחורשה בשדה בוקר אל מעלה נח אותו יורדים לכיוון הר ארדון ומתחברים למסלול... אפשר להאריך, אם צריך, על שילוב נסיעה בנחל רמון ולעלות ממעלה ערוד או בנקרות מערב עד למעלה ערוד או עד למפער פיטם ואז אפשר לחזור לכביש 40 או להמשיך ברמון למעלה ערוד...
לא במכתש - מתחילים מהערבה, נחל נקרות, לינה בחניון הר משא וחזרה דרך מיצד קצרה לערבה. עקוב אחר המסלול באתר עמוד ענן, למשל, תתרשם ממספר נקודות עניין רלוונטיות שיכולות להתאים לכם.
נסה להסתכל באתר מפות (עמוד ענן, ישראל הייקינג, אופרוד) ולראות אם אחת החלופות נראית לכם ואם תרצה אוכל להעלות מסלול מפורט יותר.
אם אינך מכיר את האזור אז יש כאן מספר מסלולים קלאסיים, אם אתה מכיר אז נסה לציין מה מוכר ומה פחות ואפשר יהיה לשנות.
תודה. כיוון מעניין. התיכנון הוא לסופש (אולי אפילו הקרוב).
החזרה מהר משא לערבה (השביל השחור)- איך הדרך? (הרכב מוגבה וממוגן, לא מפחד על פניו מקטעים טכניים, רק העובדה שאני לבד, ללא מכוון, ואם קורה משהו..)
הרכב מוגבה? ממוגן?
מסלול חביב הוא מכביש 204 בסמ"ש אדום (?) מעט צפון מזרחית לבורות חצץ, לכיוון מעלה אברהם (בירידה) ומכתש ירוחם לכיוון עין ירקעם. שםבאזור יש את חניון חולות צבעוניים, וחניון עין ירקעם. זה חצי יום. עוד חצי יום זה משם לכיוון נחל צין (עם או בלי גב זרחן), ולכיוון מעלה צין/שדה בוקר עם או בלי עין עקב. (העם או בלי יהיה ההבדל בין חצי יום ליום, בקצב נינוח).
חניון לילה נוסף הוא באזור בור ימין. יש אחד חשוף ומוכה רוח, אבל כולם ישנים בנחל שמעט מזרחית לו. מחוץ לשמורה.
עוד מסלול הוא משדה בוקר לכיוון בורות ציפורים ומשם לכיוון שבטה (או דרך נחל דרורים, או גבעות כבודה),
או אפילו לעשות את זה לכיוון באר חפיר ונחל ניצנה או עקרב לכיוון כביש 171.
הבעיה בהדרמה הזאת לכיוון 171 היא חניון לילה באמצע השטח, ובלי קליטה.
לקחת בחשבון.
בתקופה הזאת, במסלולים שתיארתי, חוץ מעין עקב, ועין ירקעם, כל הגבים והבורות לא ראויים לטבילה, או סתם יבשים.
נ.ב.
אם יש לך מסלול מצוין וכל מה שמונע ממך הוא בדידות בחניון, מרוחק..
שלח קריאה.
אם התאריך יתאים, אולי אנצל זאת כדי לברוח מהבית ו"במקרה" לישון באותו חניון.
הרכב מוגבה וממוגן, עם צמיגים 50/50 ואין לי חשש מאתגרי עבירות כאלה או אחרים, אני חושש מזה שאני לבד, ללא מכוון וללא יד במקרה שקורה משהו.
ולכן, נדמה לי שמעלה אברהם (פעם אחרונה שעברתי בו בירידה לפני כעשר שנים, זכור לי כדורש כיוון) ונחל דרורים (האמת שעשינו אותו, לא לבד, לפני כחצי שנה) פחות מתאימים להגדרה הזו.
אבל תודה בכל מקרה.
זה כולל קפיצה למרסבא ? ( כי יש לי איזה אורחת מחו'ל שהבטיחו לה לראות את המרסבא )
את המרסבא אפשר להחריג, הדרך לשם (דרך נבי מוסא) היא אוטוסטראדה ובחגים ממש לא תהיה לבד.
רק דעתי, ואני לא מהפחדנים - אבל כשזה מרגיש לא נוח, אז זה לא נוח.לא חושב שהיום המדבר יותר מסוכן מחולון או תל אביב
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
אם אתה עדיין לא רשום לפחות באחת מקבוצות החילוץ שבאתר, כדאי לעשות זאת... אם אתה מטייל לבד ותהיה בעיה כלשהיא (ויש לך קליטה, או שאתה יכול בקלות להגיע למקום עם קליטה) - אז לפחות תדע שיהיה מישהו שיוכל להתגייס ולסייע.
מסלול שעשיתי לבד לפני כשבועיים: סובב רמון ספט' 22
http://off-road.io/track/5681857188855808
חלק ראשון התחלה בבורות רמליה ומסביב להר ערקוב. חלק שני במכתש דומה למה שתואר באחת התגובות שכולל את מעלה דקלים והר גוונים.
המרסבא באמת מוחרג - הוא מתויר ומטויל ולא באמת נידח.
בכל מקרה תמיד פוגשים שם במקומיים שמגיעים מעובידייה וממאהלי הבדואים באיזור שבין קידר לבין המרסבא.
אבל ככל שאתה מעמיק דרומה, התחושה הופכת לא נוחה. אני לא מדבר על סיכון קונקרטי לפיגוע אלא על סתם תחושה כבדה שזה אולי המקום האחרון שאתה רוצה להיתקע בו. במיוחד בלילות, כשאתה לבד בחניון לילה נידח ומבודד, עם קליטה גבולית או לא קיימת, ומגלה שהשבאב של בני-נעים ויטא קופצים לביקור בכלי רכב גנובים ובחבורות די גדולות שמעלות להם את מפלס האומץ והם מחפשים אקשן.
אתה חושב שהפאקינג אקדח בחגורה שלך זה מה שירתיע אותם?
אף אחד לא מבטיח לך שהם לא חמושים בעצמם ומה שאני כן יכול להבטיח לך, זה שחוקי מדינת ישראל נכתבו על ידי יהודונים סמרטוטים מלכתחילה ובכוונה שאין ברורה ממנה, לטובתם ולרעתך - ושהחבר'ה האלה יודעים את כל זה וגם את כל החוקים האלה טוב ממך.
וזה גם למה למעט איזור המרסבא שאני יוצא אליו די הרבה פעמים בשנה פשוט כי זו העבודה שלי ואני מחוייב, אני ממעט לפקוד את מדבר יהודה פשוט כי אני לא סובל אותו, למרות יופיו (?... נו שויין, נגיד). פשוט לא אוהב. ממש כמו שאני לא אוהב את הרי ירושלים. יש לי כמה וכמה סיבות והתחושות האלה הן חלק מהסיבות שלי. היום לא מבזבז דלק יקר ואת הג'יפ שלי על מדבר יהודה או הרי ירושלים סתם ככה בשביל הכיף, כי לא כיף לי שם. מעדיף את הנגב בלי שום ויכוח. בנגב כיף לי. בענק.
לא חושב שהיום המדבר יותר מסוכן מחולון או תל אביב
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
האיזור בחולון שבו אירע היום הרצח (שכנראה על רקע חבלני/לאומני) של קשישה בת 85, היה בעבר, לא כל כך מזמן, במוקד של מלחמת כנופיות שגבתה כמה וכמה קורבנות. אם הרצח הזה לא היה מתרחש בתקופה של מתיחות בטחונית וחשש מפיגועים, הייתי מהמר על רקע פלילי נטו. נסיון שוד שהשתבש או לא יודע מה.
פעם שרצו שם ערימות של ערסים מהסוג הכי נחות ומסריח של זבל אנושי שהעם הנבחר הוציא מקרבו, קופי-אדם שידקרו אותך כי לא באת להם טוב בעין. לא טובים במילימטר מקופי האדם של יטא ובני-נעים. למרבה המזל והשמחה הם רצחו זה את זה ביעילות מרשימה וכל איזור כיכר סטרומה-שד' דב הוז נרגע קצת. ואני לא אוסיף כלום כדי שלא יתגוללו עלי כאן בהאשמות מתחסדות ב"התנשאות/גזענות" וכו' וכו'. אני מסכים ומודה מראש שאני גזען ומתנשא וחוסך בכך את כל הויכוחים.
חוץ מזה, בלוד היום המצב יותר טוב?... או במיתר?.... או בגבעות בר?.... או באשלים?.....
במדבר יהודה לא נוח לי. לא עשו לי כלום וזו רק תחושה. אבל אם אתה מרגיש לא נוח, אז זה לא נוח ואתה לא נהנה. ואז אתה נמנע.
מה לעשות, אלה העובדות המוגמרות - בתהליך עקבי של התבטלות והשפלה עצמית, ויתור על ערכי יסוד ודפיקת חשבון פחדנית לכל העולם, מדינת ישראל איבדה את הכבוד, את ההרתעה ואת השליטה. גם בשטחה הריבוני.
בקרוב זה מה שיהיה בפתח הבית של כל אחד מאיתנו וכמאמר אורי זוהר זצק"ל ב"מציצים": "שככה יהיה לי טוב, זאת רק ההתחלה".
ושלא יגידו אחר כך שלא הזהירו מראש.
במכתש -
רק שים לב שמעלה נוח הפך הרבה פחות נוח בשנה האחרונה. יש שם כמה מדרגות לא נעימות לכיוון המצוק במיוחד אם אתה עם ילדים באוטו ו/או רכב בודד ללא מכווין חיצוני.
הערה חשובה (אם לא יתקנו אותו לקראת החגים).אם כך - לרכב בודד, עם ילדים וללא מכוון חיצוני - לא מתאים.
אתה צודק לגבי נחל גרורים. טעות שלי,
התכוונתי נחל זיתן. אוטוסטראדה במה של רכב חברה.
לגבי מעלה אברהם, בירידה,
לא הורדנו שם מכוון (דיסקברי, גאלופר, ופאתפיינדר).
במסלול שארז תיאר, ממליץ לטפס רגלית לגבעת חרוט.
עשיתי לבד שבוע שעבר (ללא אתגרי עבירות בכלל) - ממשאבים דרך נחל הבשור לשדה בוקר. בדרך כל מיני אתרים הסטוריים בדואים מעניינים וכמה שיטות לעצירת קפה. מלבי בחניון הרועה, חציית הכביש והמשך בשטח לחניון לילה עין זיק. הפקחית באה בשקיעה ואפשר לקחת ממנה את המספר אם תיקלעו למצוקה במהלך הלילה. החניון עצמו שקט ויש קליטה על הגבעות מסביב
ממשאבים דרך נחל הבשור לשדה בוקר. בדרך כל מיני אתרים הסטוריים בדואים
ביזנטי-נבטי.
אלא אם עברת במאהל.. ואין שם מאהל פעיל לפי מה שאני מכיר.
פעם זו הייתה דרך ״קיצור״ מאשלים לשדבו..
על פי עמוד ענן שמצטט סקר נוף נגב המבנה הזה שנמצא באחת ההתפצלויות של נחל הבשור הוא בדואי.
כנ"ל לגבי כמה בורות מים מסותתים שנמצאים באיזור הואדיון הזה.
140228140229
ביזנטי-נבטי.
אלא אם עברת במאהל.. ואין שם מאהל פעיל לפי מה שאני מכיר.
פעם זו הייתה דרך ״קיצור״ מאשלים לשדבו..
פרשנות מרחיקת לכת, שלא לומר ספקולציה רומנטית- לקשר בין הנבטים של אז לבדואים של היום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
האיזור בחולון שבו אירע היום הרצח (שכנראה על רקע חבלני/לאומני) של קשישה בת 85, היה בעבר, לא כל כך מזמן, במוקד של מלחמת כנופיות שגבתה כמה וכמה קורבנות. אם הרצח הזה לא היה מתרחש בתקופה של מתיחות בטחונית וחשש מפיגועים, הייתי מהמר על רקע פלילי נטו. נסיון שוד שהשתבש או לא יודע מה.
פעם שרצו שם ערימות של ערסים מהסוג הכי נחות ומסריח של זבל אנושי שהעם הנבחר הוציא מקרבו, קופי-אדם שידקרו אותך כי לא באת להם טוב בעין. לא טובים במילימטר מקופי האדם של יטא ובני-נעים. למרבה המזל והשמחה הם רצחו זה את זה ביעילות מרשימה וכל איזור כיכר סטרומה-שד' דב הוז נרגע קצת. ואני לא אוסיף כלום כדי שלא יתגוללו עלי כאן בהאשמות מתחסדות ב"התנשאות/גזענות" וכו' וכו'. אני מסכים ומודה מראש שאני גזען ומתנשא וחוסך בכך את כל הויכוחים.
חוץ מזה, בלוד היום המצב יותר טוב?... או במיתר?.... או בגבעות בר?.... או באשלים?.....
במדבר יהודה לא נוח לי. לא עשו לי כלום וזו רק תחושה. אבל אם אתה מרגיש לא נוח, אז זה לא נוח ואתה לא נהנה. ואז אתה נמנע.
מה לעשות, אלה העובדות המוגמרות - בתהליך עקבי של התבטלות והשפלה עצמית, ויתור על ערכי יסוד ודפיקת חשבון פחדנית לכל העולם, מדינת ישראל איבדה את הכבוד, את ההרתעה ואת השליטה. גם בשטחה הריבוני.
בקרוב זה מה שיהיה בפתח הבית של כל אחד מאיתנו וכמאמר אורי זוהר זצק"ל ב"מציצים": "שככה יהיה לי טוב, זאת רק ההתחלה".
ושלא יגידו אחר כך שלא הזהירו מראש.
כאחד שגר ממש על סף המדבר המדובר... מסכים עם כל מילה. למעט העובדה שאנחנו פוקדים את השטח מלא וגם ובעיקר עם אופנועים ומשתדלים ''לא לספור''. המצב בשנים האחרונות משתנה בקצב רצחני ואוטוטו בהחלט יהיה בלתי נסבל. במיוחד לאור ה''מכשול'' החדש שמרחיב הלכה למעשה את גבולותיהן של יטא ובני נעים, ומצמצם את השטח הפתוח.
מי שרוצה סיור כדי להתעצבן/להתעצב על איבוד האחיזה היהודית באיזור מוזמן בכיף(בבעסה)....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.