צפייה בגרסה מלאה : סגירת תריס אויר חוזר במזגן מיני מרכזי
שלומות,
שאלת היתכנות:
מזגן מיני מרכזי של אלקטרה EMD60 - און אוף
מבחינת פתחי אויר חוזר במסדרון, בנוסף לפתחים שהשאיר המתקין בתריסים בכל חדר שמיועדים לאויר חוזר לי 2:
1 ממש מתחת ליחידה הפנימית בגודל 52.5 על 52.5 - משמש גם לשירות
השני מטר וחצי משם בגודל זהה.
הרעש מהפתח שמתחת ליחידה משגע אותי (רעש של רוח)
אבל אם אני הופך את הגריל לגבס (פתח שירות נסתר) אז הפתח השני לא יספיק לפי מה שאני מבין כי שטח כניסת האויר 40x90 ביחידה הפנימית ואז אני חונק את המזגן.
בקיצר - האם אפשר לשים ונטה שקטה שתכניס אויר במקום הגריל שיושב מתחת ליחידה הפנימית??
איזה הספק לחפש אם המזגן הוא 1800 CFM
האופציה השניה היא הגדלת הפתח המרוחק יותר ל60x60 שזה שוה ערך שטח כניסת האויר ביחידה הפנימית, אבל הדרך מהפתח הזה ליחידה הפנימית חסומה חלקית ע״י שרשורים (אם שמים דף נייר על הגריל הוא נשאב, אז האויר כן מגיע ליחידה הפנימית..)
תודה !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
שלומות,
שאלת היתכנות:
מזגן מיני מרכזי של אלקטרה EMD60 - און אוף
מבחינת פתחי אויר חוזר במסדרון, בנוסף לפתחים שהשאיר המתקין בתריסים בכל חדר שמיועדים לאויר חוזר לי 2:
1 ממש מתחת ליחידה הפנימית בגודל 52.5 על 52.5 - משמש גם לשירות
השני מטר וחצי משם בגודל זהה.
הרעש מהפתח שמתחת ליחידה משגע אותי (רעש של רוח)
אבל אם אני הופך את הגריל לגבס (פתח שירות נסתר) אז הפתח השני לא יספיק לפי מה שאני מבין כי שטח כניסת האויר 40x90 ביחידה הפנימית ואז אני חונק את המזגן.
בקיצר - האם אפשר לשים ונטה שקטה שתכניס אויר במקום הגריל שיושב מתחת ליחידה הפנימית??
איזה הספק לחפש אם המזגן הוא 1800 CFM
האופציה השניה היא הגדלת הפתח המרוחק יותר ל60x60 שזה שוה ערך שטח כניסת האויר ביחידה הפנימית, אבל הדרך מהפתח הזה ליחידה הפנימית חסומה חלקית ע״י שרשורים (אם שמים דף נייר על הגריל הוא נשאב, אז האויר כן מגיע ליחידה הפנימית..)
תודה !!
אני לא מצליח להבין בדיוק את הרעיון של הונטה.
אבל נראה לי מיותר ובעייתי ( למצוא ונטה לתפוקה כזו, ושתהיה שקטה).
לגבי הגדלה של הפתח הרחוק, אני מניח שיש לך איזה סוג של מבנה גבס שבתוכו עוברים גם השרשורים של האוויר.
האם אתה יכול להגיד מה החתך של המבנה זה, ואיזה צנרת עוברת שם ?
אני מנסה להבין את הגודל נטו והמרחק ( ואז יש טבלאות סטנדרטיות ).
GodsFather
20-09-22, 22:52
מנצלש - למה צריך את הפתח הנוסף? יש לי שני חדרים עם פתח "חוזר" שלמעשה רק שואב את האבק של החדר ליחידת המיזוג...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מנצלש - למה צריך את הפתח הנוסף? יש לי שני חדרים עם פתח "חוזר" שלמעשה רק שואב את האבק של החדר ליחידת המיזוג...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אצלי ספציפית כי המזגן יחסית חזק ואתה חייב להחזיר אויר מהחלל במקום האויר שהוא מקרר וזורק, אם הפתח קטן - המזגן ״ייחנק״
אז הגאון שעשה את הגבס עשה פתחים קטנים יחסית (היה עושה 0.6*0.6 אז היה לי אולי סיכוי עם פתח אחד)
אני לא מצליח להבין בדיוק את הרעיון של הונטה.
אבל נראה לי מיותר ובעייתי ( למצוא ונטה לתפוקה כזו, ושתהיה שקטה).
לגבי הגדלה של הפתח הרחוק, אני מניח שיש לך איזה סוג של מבנה גבס שבתוכו עוברים גם השרשורים של האוויר.
האם אתה יכול להגיד מה החתך של המבנה זה, ואיזה צנרת עוברת שם ?
אני מנסה להבין את הגודל נטו והמרחק ( ואז יש טבלאות סטנדרטיות ).
אני אסביר: פתח האויר חוזר הקיים - המזגן שואב דרכו אויר.
אם אני מבטל את הפתח אני צריך לפצות איכשהו על החוסר באויר חוזר.
ונטה דקורטיבית (מה זה דקורטיבית..) מרגישה ב20-30 דציבל שזה מעט מאוד. היא תכניס אויר בלחץ מהפתח שלה - מאותו חלל.
ז״א, השאלה שלי היא אם הספיקה תהיה זהה - למה לא בעצם? מנוע הונטה עוזר לאויר להיכנס למזגן, דרך פתח קטן יותר. זה לא שווה ערך?
ההנמכה בנתיב האלטרנטיבי היא 40 ס״מ, עוברים שם 3 שרשורים, אז המעבר הצר עקב החסימה של השרשורים זה 20-25 ס״מ ואז האויר מגיע לחלק האחורי של היחידה הפנימית.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220920/9a24e5862a833e9381c1feb64163849b.jpg
בשרטוט 2 זה הפתח אויר חוזר הרחוק , 1 זה הקרוב שיושב מתחת ליחידה הפנימית במסדרון ומרעיש לי
שניהם 52.5 על 52.5 ס״מ
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.