PDA

צפייה בגרסה מלאה : מספר נקודות שלמדתי אחרי בעלות של חודשיים על גימני 2016 אוטומט

talkl
21-09-22, 03:09
לאלו שמתלבטים לגבי קניית גימני וגם בכללי לגבי קניית רכב שטח, הנה הנקודות שלא ידעתי והייתי רוצה לדעת.

1. אם כבר הגעתם לפורום הזה סימן שאתם באמת מעוניינים ברכב שטח. אל תתלבטו כמוני במשך חודשים. תעשו את הצעד. זה ישנה לכם את החיים לטובה.

2. עדיף לקנות רכב stock. הסיבה היא כי רכב משופר יכלול שיפורים שיכול להיות שאתם לא רוצים אותם כי עדיין אין לכם את הידע המתאים. האם אני רוצה נעילה לוקרייט אוטומטית (למרות הגיר האוטומטי) בהנחה שחברה שלי נוהגת על האוטו. לא בטוח. ואם כן קניתם רכב עם שיפורים, תבינו את המשמעויות של כל שיפור.

3. שיפורים לרכב. מיגון הכי בסיסי (אני לדוגמה עשיתי רק טרנספר), גלגל ספייר, ג׳ק ויאללה אפשר לצאת לשטח. באמת שלא צריך בהתחלה יותר מזה. כמובן שלאט לאט תראו אחרים ואת הציוד שיש להם ותחליטו מה מתאים. לדוגמה, קומפרסור, ציוד חירום לתיקון תקר, מכשיר קשר, בוסט חירום לבטרייה. בהמשך אולי נעילה אחורית נשלטת.

4. שווה להשקיע בסדנת היכרות שטח ולו רק כדי להבין את חשיבות ה abs, tc, esp, וכיצד להמנע מהתהפכות.

5. אתם לא יודעים כמה שאתם לא יודעים.

6. כן אפשר להסתדר עם מעמד לפלאפון במקום auto anroid / apple car play, אבל כן הייתי משקיע במולטימדיה שתתן bluetooth ורמקולים בסיסיים. זה ממש מוסיף.

7. שווה לשלם על גירסת offline של shvil net, גם כשאין קליטה אפשר לנווט בקלות.

8. הרבה מסלולים לא מעודכנים ולפעמים יש חסימות חדשות. זה חלק מהחיים.

9. אם שנים לא נהגתם על ידני. למה לכם לקנות ידני? פקקים (ויש הרבה בישראל), נעילה אוטומטית לוקרייט על גיר ידני. יותר התעסקות. תתפנקו. אני מרגיש שכמה כאן יחלקו עליי. זאת דעתי.

מעניין יהיה לראות אילו עוד נקודות אוסיף בחודשים הקרובים.
טיולים מוצלחים לכולם,
טל

erezgur
21-09-22, 09:17
תודה על שיתוף התובנות, אבל כמובן שעל חלק מהן יהיו תמיד אנשים שחושבים אחרת.
צריך להדגיש כי אלו התובנות שלך ולא בהכרח מתאימות לכולם.

יש רכביים שחשוב למגן מכלולים מסויימים ויש אחרים שפחות חשוב או שדווקא מיגונים אחרים משמעותיים יותר.
מי שמנווט עם תוכנת ניווט חשוב כמובן שתהיה אפשרות לנווט גם כשאין קליטה סלולרית. אישית אני פחות מתחבר לשבילנט ומעדיף את הסמ"ש "הרגיל" אבל גם על זה כמובן יש דעות מנוגדות שכבר נכתבו לא מעט בפורום.
אנדרואיד אוטו הוא גימיק נחמד אבל לא יאפשר לך עדיין להפעיל תוכנת ניווט שטח (אשמח לשמוע אם מצאת גרסה שכן נתמכת).
רכב סטוק או רכב משופר נכון - גם זה דיון וותיק מאד בפורום ובוודאי מי שמדפר ומשקיע בהכנת הרכב לשטח לא יקבל את עלות השדרוגים בעת המכירה, כלומר אם אלו שדרוגים הרלוונטיים עבורך אז אתה יכול לחסוך כסף וזמן אם תקנה את הרכב כבר מוכן לשטח...

איל מ
21-09-22, 09:34
אחלה תובנות. קלעת בול בפוני (אישית לא מעניין אותי מערכת שמע, אבל כל אחד ותחביביו).

דרור ברלי
21-09-22, 10:53
מה שלמדת זה טוב ויפה ונכון. עבורך.
עבור אחרים אולי לא.
לכל אחד יש את הדרישות, צרכים ובהתאם גם התובנות שלו.
הכל טוב. העיקר שנהנים.

נדב42
21-09-22, 11:26
מה שלמדת זה טוב ויפה ונכון. עבורך.

לשם שינוי הכותרת מדוייקת ומדגישה את זה בדיוק, אלו תובנות אישיות.

תודה על השיתוף [emoji846]

-->