התחברות

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בתכנון מסלול איזור מצוק ארבל בסוכות

Udim
28-09-22, 12:10
אהלן,
אשמח לעזרת הפורום לתכנון יומיים טיול באיזור מצוק ארבל
התכנון בגדול:
מגיעים מאיזור המרכז, רוצים להגיע לאיזור הלינה סביב האחה"צ (17:00~) ביום הראשון ולכלול נקודת עצירה נחמדה/מסלול קצר בדרך.
לעשות קמפינג בלילה וביום להיות באיזור המסלול המצורף, (מסיימים את היום השני באתר קמפינג באיזור)
אנחנו עם רכבים גיבורים (סופה והיילקס 97) אבל מעוניינים בטיול רגוע עם פוטנציאל להרבה עצירות ונקודות עניין כיוון שאנחנו עם הנוער והטף

אשמח לעזרה בנקודות הבאות:
1. נקודה עצירה/מסלול קצר ליום הראשון
2. נקודת לינה
3. תובנות לגבי המסלול המצורף שהוא התכנון ליום השני

נקודות עניין באיזור
חלופות אחרות כדאיות
אם מישהו נסע את התוואי הזה לאחרונה ויכול לעדכן מה מצבו

כל טיפ על האיזור יעזור

תודה רבה

אודי
140269

Udim
29-09-22, 16:12
מישהו? אנשי האיזור?

איל מ
29-09-22, 17:33
לא נפתח לי הקישור,אבל קח בחשבון שנחל ארבל הוא נחל איטי ומעצבן, אם כי סללו שם שביל לאחרונה. יש סיבוב שיורד מאזור בקעת נטופה לנחל ארבל ומשם עליה נחמדה דרך נחל נמרים לכיוון קרני חיטים.

יונתןמצפה
29-09-22, 17:37
היי אודי
אם אני מבין נכון, המסלול שצירפת מתחיל בארבל ומסתיים באתר הקמפינג שמעל צומת צלמון.

לגבי המסלול שלך-
הירידה לנחל בהתחלה בעבירות בינונית. לא צריכה להטריד אבל קח בחשבון.
החלק האחרון בנחל לפני העליה לצומת עילבון קצת טרשי ולא נעים במיוחד לנוסעים, בקטנה.
החיבור לצומת עילבון בעייתי. אם אני זוכר נכון, פעם אחרונה לא מצאתי חיבור (חסום). ייתכן ויש חיבור ליכוון חרבת עמודים. או לתחנת הדלק (לדעתי סגרו עם גדר).
אולי אפשר לעשות איזה חיתוך למחלף. לא סגור על זה.
אם אתה חושש, אתה יכול לצאת מהנחל לכיוון הכביש לרביד ולהחתבר שוב למסלול שלך מהכביש.
ההמשך ליד מאגר צלמון מקסים ולא ממש מטוייל.

אופציה ליום הראשון-
קרני חיטין.
נכנסים מול איזור תעשייה קדמת גליל אחרי גבעת אבני.

אופציה נוספת- דרך הנוף מכיוון אכסניית פוריה ליער שוויץ. לא זוכר לדקור לך שם נקודות ספציפיות, אבל האיזור מקסים ויש שם חניונים (חלקם מסומנים במפה) שבטוח יכולים להתאים ללינה לילה.

בהצלחה

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

מוטי ג.
29-09-22, 18:30
לפני שנה בדיוק נכנסתי מכביש הגישה לרביד (כביש 8079) על ציר כבוש בחלקו ואח"כ קצת מבולדר עד לכפר זיתים, לא זוכר בדיוק איפה נסעתי מחפש את המסלול שלי....

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

איל מ
29-09-22, 19:45
החיבור לעילבון קל. ישמעבר תחתי מתחת לכביש, בין המחלף לבין תחנת הדלק עמודים. משם ניתן לנסוע מקביל לכביש מצידו המערבי לכיוון הכביש שנכנס לעילבון, או לחילופין לכיוון המפרץ חניה איפה שהתהפך האוטובוס פנוים פנויות של ז'ק יולז'רי.

yovavz
29-09-22, 21:44
נחל ארבל ושביל הארבל - מתאים ליום או חלק מיום טיול אחד וכולל מעיין חביב בדרך.
http://off-road.io/track/5555949083820032

Gilad
29-09-22, 23:20
נחל ארבל ושביל הארבל - מתאים ליום או חלק מיום טיול אחד וכולל מעיין חביב בדרך.
http://off-road.io/track/5555949083820032

עשינו את המסלול הזה לפני שנה בערך - אחד המטלטלים, קח בחשבון בעיקר מבחינת שאר הנוסעים ברכב.

האיזור שמתחת למושב ארבל יפה מאד - נוסעים בנחל עם מים גם בשיא הקיץ.
אנחנו נשברנו שם ועלינו למושב ארבל, הדרך להמשך היתה נראית סבוכה ולא ברורה ולכל יושבי האוטו הספיק אחרי הטלטלות של תחילת הדרך.

Udim
30-09-22, 09:36
תודה לעוזרים, אבדוק את הטיפים

Sent from my iPhone using Tapatalk

-->