PDA

צפייה בגרסה מלאה : מה מומלץ לניווט אופליין? איזה מפות לרכוש במבצעים הנוכחיים?

גלגו
28-09-22, 14:12
אהלן,
לאחרונה חזרתי לתחביב לאחר מספר שנים ורכשתי פג'רו קצר.
אנו מנווטים כרגע בעיקר עם אפליקציית אופרוד - שנראה שקל לפתוח מסלולים ששותפו בקבוצות ולהעביר בין אחד לשני (ניידי אנדרואיד וטאבלט אנדרואיד).

היא ממש אחלא אבל קצת חסר לי שם סמון שבילים בצבעים שיתאים לשטח וגם לא יודע איך תעבור כשאין קליטה.
התקנו גם עמוד ענן ושביל-נט. מה הכי נפוץ וקל לשתף כשמטיילים בקבוצות?

עוד לא ניסיתי ניווטים באזורים ללא קליטה אך רציתי לדעת מה מומלץ לצורך כך? (תכנון מראש של המסלול ואז ניווט גם ללא חיבור לרשת בשטח..בעיקר על גבי תצ"א אבל אפשר גם מפות טופוגראפיות..).

כמו כן - יש מספר מבצעים כרגע לרכישת חבילות מפות סמ"ש או שבילנט (279\299 ש"ח) ואני לא כל כך מבין מה ההבדל ומה מהם מומלץ?
שמעתי שיש גם מפות 1:25000 שיכול להיות נחמד אם רכישה חד פעמית וניתן לפתוח באחת האפליקציות.

תודה מראש,
גל

erezgur
28-09-22, 14:57
עשית קצת סלט, אנסה טיפה לסדר:

כאשר מנווטים בשטח עם תוכנה (להבדיל מניווט עם מפת נייר) יש מספר החלטות שיש לעשות:

'בחירת תוכנת הניווט המתאימה לפלטפורמה (מערכת ההפעלה) הרצויה (כלומר אנדרואיד או אייפון. בעבר גם מחשבי חלונות היו אופציה נפוצה) - כאן כבר ציינת שהבחירה נעשתה - מכשירי אנדרואיד עם תוכנת אופרוד.
המפה עימה מנווטים - אכן, מומלץ שתהיה מפה שתאפשר ניווט גם כאשר אין קליטה סלולרית:

אפשר לעשות שימוש במפות IsraelHiking, למיטב ידיעתי זה מחייב מעט מאמץ (מורידים את הגרסה שלהם עבור oruxmaps ומתקינים בתיקייה עבור אורוקס ואז אפשר בתוכנה להפנות לתיקיה המתאימה. מזמן לא בדקתי זאת
אפשר לרכוש את מפות שביל נט - יש המעדיפים מפות אלו, הגרפיקה שלהן "מודרנית" יותר, יש רזולוציה גבוהה יותר (1:25000).
אפשר לרכוש מפות סמ"ש (סימון שבילים) המפות הטופוגרפיות המוכרות לכל מי שהיה רגיל לעבוד עם מפות נייר. 1:50000.

לבחירת המפה אין קשר ליכולת פתיחת / שיתוף מסלולים וכו' - אלו אפשרויות של התוכנה בלבד.

נסה לחפש כאן בפורום השוואה של מפות סמ"ש לשביל נט ותראה למה אתה מתחבר יותר.

assafy
28-09-22, 15:27
לחדד את מה שארז כתב - גם עמוד ענן וגם אופרואד הינן אפליקציות ניווט שטח שמאפשרות לקהילה להוסיף נקודות עניין. לכל אחת יש את היתרונות והחסרונות שלה ואת מאגר נקודות העיניין שלה (אין שיתוף של מאגר הנתונים הזה בין האפליקציות).
בצורתן החופשית ניתן לצפות במפות אונליין כשיש קליטה סלולרית.
שתי האפליקציות מציעות לקנות דרכן את מפת סמ"ש 1:50000 ו/או מפת שבילנט 1:25000. המפות לאחר הקנייה יורדות כמפות אופליין למכשיר (נדרש מקום פנוי של כמה ג'יגות) ואז ניתן לנווט איתן גם ללא קליטה סלולרית. אני מניח שרוב התשלום עובר ליצרן המפות וחלקו לבעל האפליקציה שדרכה המפה נקנתה.
שתי המפות כוללות את סימון השבילים וגם סימונים נוספים כגון שטחי אש ושמורות טבע. המפות סטטיות ומידי פעם יש עדכונים שנדרש לשלם עליהם אך במחיר מופחת (או להישאר עם מה שיש לך).
כפי שארז כתב יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהמפות. אני בחרתי לא לחסוך כאן ולי יש את שתיהן ואני עובר בניהן לפי הצורך והנוחות.
צריך לזכור שאין שיתוף בין האפליקציות (אופרואד ועמוד ענן) וגם אין שיתוף אוטומטי בין מערכות הפעלה (אנדרואיד ואייפון) לכן לפני הרכישה תעשה בחירה מושכלת של איזו אפליקציה, איזו מפה ולאיזו מערכת הפעלה.

גלגו
28-09-22, 15:30
עשית קצת סלט, אנסה טיפה לסדר:

כאשר מנווטים בשטח עם תוכנה (להבדיל מניווט עם מפת נייר) יש מספר החלטות שיש לעשות:

'בחירת תוכנת הניווט המתאימה לפלטפורמה (מערכת ההפעלה) הרצויה (כלומר אנדרואיד או אייפון. בעבר גם מחשבי חלונות היו אופציה נפוצה) - כאן כבר ציינת שהבחירה נעשתה - מכשירי אנדרואיד עם תוכנת אופרוד.
המפה עימה מנווטים - אכן, מומלץ שתהיה מפה שתאפשר ניווט גם כאשר אין קליטה סלולרית:

אפשר לעשות שימוש במפות IsraelHiking, למיטב ידיעתי זה מחייב מעט מאמץ (מורידים את הגרסה שלהם עבור oruxmaps ומתקינים בתיקייה עבור אורוקס ואז אפשר בתוכנה להפנות לתיקיה המתאימה. מזמן לא בדקתי זאת
אפשר לרכוש את מפות שביל נט - יש המעדיפים מפות אלו, הגרפיקה שלהן "מודרנית" יותר, יש רזולוציה גבוהה יותר (1:25000).
אפשר לרכוש מפות סמ"ש (סימון שבילים) המפות הטופוגרפיות המוכרות לכל מי שהיה רגיל לעבוד עם מפות נייר. 1:50000.

לבחירת המפה אין קשר ליכולת פתיחת / שיתוף מסלולים וכו' - אלו אפשרויות של התוכנה בלבד.

נסה לחפש כאן בפורום השוואה של מפות סמ"ש לשביל נט ותראה למה אתה מתחבר יותר.

תודה!

ברור לי הקשר בין התוכנה הנבחרת (יש סיבה להעדיף מישהי אחרת מאשר אופרואד על אנדרואיד?) למפות.
מי מחבילת המפות מתעדכנת בתדירות טובה יותר?
סמ"ש או שבילנט? כרגע העלות די זהה לשתי החבילות.. אני מבין ששביל נט עדכנית יותר...
אני מניח שברגע שרוכשים את שתיהן ניתן להתקין ולעבוד איתן מהאפליקציה באופליין - נכון? רק צריך לבחור מי מהאפליקציות אני רוצה...
אני אמנם רגיל מעברי למפות טופוגרפית ולכן סמ"ש..אבל נראה נראה שהיום על המדיה הדיגיטאלית שבילנט בעלות עדיפות מסוימת...

ושוב תודה,
גל

erezgur
28-09-22, 16:50
אני מניח שברגע שרוכשים את שתיהן ניתן להתקין ולעבוד איתן מהאפליקציה באופליין - נכון?
מדוייק.

לגבי שאר ההתלבטויות שהעלת - אתה שואל שאלות שהתשובות עליהן אינן חד משמעיות ותקבל תשובות שונות מאנשים שונים...
אצלי מותקנות מספר תוכנות ניווט שטח אבל בניווטי השטח אני משתמש באורוקס-מפס. יש לה הרבה מאד יכולות ותכונות שרובינו לא משתמש בהן אבל אני התרגלתי והיא נוחה לי (מרבה להשתמש בה גם בחו"ל, למשל).

אם התרגלת לעבוד עם אופרוד וגם חבריך לטיול עובדים עימה - אז הישאר איתה.

amitaikl
28-09-22, 21:28
אני רכשתי את שתי המפות: שבילנט (קנ"מ 1:25,000) ומפת סמ"ש (,1:50,000).
בטיולים רגליים אני משתמש בשבילנט, בגלל תוספת הפרטים שמתקבלים בקנ"מ של 1:25,000.
בטיולים רכובים אני משתמש במפת סמ"ש בגלל שנכנס תא שטח יותר גדול במסך.
אם בפאג'רו יש לך מערכת מולטימדיה שמריצה אנדרואיד, אתה יכול להתקין עליה אוף רואד ואת המפה שרכשת (לדעתי אוףרואד מאפשרת התקנה על 2 מכשירים ועמוד ענן על 4 מכשירים)

leornevo
14-06-25, 10:06
אני רכשתי את שתי המפות: שבילנט (קנ"מ 1:25,000) ומפת סמ"ש (,1:50,000).
בטיולים רגליים אני משתמש בשבילנט, בגלל תוספת הפרטים שמתקבלים בקנ"מ של 1:25,000.
בטיולים רכובים אני משתמש במפת סמ"ש בגלל שנכנס תא שטח יותר גדול במסך.
אם בפאג'רו יש לך מערכת מולטימדיה שמריצה אנדרואיד, אתה יכול להתקין עליה אוף רואד ואת המפה שרכשת (לדעתי אוףרואד מאפשרת התקנה על 2 מכשירים ועמוד ענן על 4 מכשירים)

ממש לא מדוייק
1 - גם באופרוד וגם בעמוד-ענן - רכישת מפה דיגיטאלית מקנה רק שני רשיונות לאנדרואיד או אייפון (ממש לא 4)
2. מביא לינק שמראה את יתרון הניראות במפת שבילנט לעומת מפת סמ"ש של החברה להגנת הטבע (מלבד הקנה המידה הכפול) שחשוב ביותר למנווטים מהגיל השלישי...
3. לדעתי האישית כמדריך המלמד הניווט מעשי בשטח , אין לי ספק שמפת שבילנט כיום (2025) הרבה הרבה יותר מדוייקת בעיקר בצפון הארץ (גילוי נאות, בגלל שהם מוכנים לקבל עידכונים מהשטח,, אני אישית דואג לעדכן אותם), לצערי הרב מפת סמ"ש והחברה להגנת הטבע ממש ממש לא מעדכנים את השבילים בשטח ובקושי מדביקים את עידכוני הכבישים החדשים, הם רק מעדכנים את שכבת צבעי השבילים , כלומר מורדים-מוחקים לא מעט מהשבילים הצבועים אדום, ומוסיפים את שכבת הצבע של הסגולים כמו נחל גחר
4. רק מפת שבילנט מכילה את שביל הסנהדרין להולכי הרגל ומעדכנת את השבילים בשטח וצבעי השבילים.
5. החל מגירסה ספטמבר 2024 מפת שבילנט כבר מכילה 3-5 ספרות לשבילים עם הצבע (לא תואם את המספרים במפת הסמ"ש שהם רכוש החברה להגנת הטבע) - אבל מקובלים על ידי הלשכות לתאום טיולים של צה"ל
. גם בטיולים הרכובים אני מנווט עם אופרוד כי הוא עם זום אוטומטי על הניראות בציר, שומר על כיוון הנסיעה, מאפשר לי ללחוץ על נקודת היעד הבאה ולקבל קו אווירי עם הטווח האווירי לנקודת היעד הבאה וקו אדום להתמצאות בשטח.
6. הייתרון הגדול של אופרוד - הוא אפליקציה חברתית שלי כמוביל שיירת חברתיות התנדבותיות שח 12-48 !!! ג'יפים, אני משתף את קבוצת הווטסאפ המסלול המוקלט כמפה חיה, ורואה טת כל הכלים בשיירה ומיקומם על המסלול וכל מי שטועה בסיבובים ביער בגלל אי שמירת נוהל שיירה , אני רואה את סטייתו מהמסלול, לוחץ על אייקון הרכב ויודע לקרוא לו בקשר ולהחזיר אותו למסלול
- יש עוד מבחר יתרונות לבניית מסלולים על האפליקציה או באתר אבל אותן אני מלמד בהדרכות הניווט המעשי 054-788-5039 לאור
גיפון-נעים טיולי שטח בגיפים מפנקים לאור נבו נבו, [02/06/2025 07:13]
https://blog.off-road.io/%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%99%D7% 9F/
מה ההבדלים בין המפות שבילנט לסמ"ש של החברה להגנת הטבע ?

כאן מראים רק את הבדלי הניראות,,

אבל כתבתי לא מעט פעמים שמפת הסמ"ש של החברה להגנת הטבע מעדכנת בעיקר את השבילים האדומים שהם מורידים מהמפות ושוכחים למחוק בשטח,,, ו
לצערי שבילים אדומים לא מעטים נעלמים או מוחלפים בצבעים אחרים 😞

- לאור נבו - הדרכות ניווט מעשי בצפון, 054-788-5039

-->