צפייה בגרסה מלאה : (הועבר) אנטנה למכשיר קשר מקסטרק
היי
מחפש קישור לרכישת אנטנה קצרה { מיני השחורות העבות } מגנטית
איך נקראה המחבר שנמצא על המכשיר ?
האם ניתן להתקין 2 אנטנות ביחד ועל ידי { סוג של מפסק } כל פעם לעבוד על אחרת
למה ????
מאמין שלאנטנה הגדולה טווח גדול יותר
אני משתמש בבסיס מגנטי מקורי של מוטורולה ואליו אפשר לחבר אנטנה ארוכה (אצלי מקורית של מוטורולה) או קצרה (של הבזול - 10-15 דולר כולל משלוחה באיביי). הקצרה שלי היא באורך 14 ס"מ למיטב זכרוני.
בין הקצרות העבות הבודדות שעברו אצלי, לא היו כאלו עם התאמה טובה לתדרים שלנו.
החיבור בצד של המקסטרק נקרא mini-uhf
אני אנסה לענות על השאלה האחרונה:
כן, יש מפסקים כאלה, למשל:
Daiwa CS-201A 2 Position Coax Switch https://a.co/d/cN0RD5F
שים לב שזה לא הקונקטור של המקסטרק אלא so-239 (או בשמו הפופולרי UHF , נקבה במקרה הזה) אז הכבלים המקשרים צריכים להתאים / או להוסיף מתאמים.
(יש לו גם חיקויים , לא זולים, באליאקספרס לא הייתי סומך עליהם בהכרח)
קח בחשבון שכל מעבר/מפסק וכו׳ שאתה מרכיב בדרך לאנטנה מוסיף (גורע…) הפסדים.
אופציה נוספת, אם אתה לא רוצה להחליף את האנטנות על הבסיס כפי שנדב הציע, אלא לבחור בתוך הרכב היא להשתמש במחבר נוח יותר לפירוק והרכבה למשל BNC , זאת אומרת כבל מיני-UHF ל BNC קצר ממכשיר הקשר, וכבלים עם קצוות BNC לאנטנות, ולחבר כל פעם את האנטנה הרצויה. הביצועים יהיו טובים לפחות כמו המפסק הנל בלי המחיר שלו (והנוחות שלו כמובן)
הסיבה היחידה שנראית לי מצדיקה להתקין מפסק (או מחבר כמו שרן הציע) בין שתי אנטנות היא לעבור בין תחומי תדרים - למשל בין uhf ל- vhf כפי שנתמכים במכשירים מודרניים, ואז האנטנות מותאמות טוב יותר לתחומי התדרים. למקסטרק בתדרי ג׳יפאים (uhf) זה לא רלוונטי.
לשאלת פותח השרשור: אם כבר ממילא מותקנת לך אנטנה ארוכה ברכב, למה אתה צריך גם את הקצרה ?
אני משתמש בבסיס מגנטי מקורי של מוטורולה ואליו אפשר לחבר אנטנה ארוכה (אצלי מקורית של מוטורולה) או קצרה (של הבזול - 10-15 דולר כולל משלוחה באיביי). הקצרה שלי היא באורך 14 ס"מ למיטב זכרוני.
בין הקצרות העבות הבודדות שעברו אצלי, לא היו כאלו עם התאמה טובה לתדרים שלנו.
החיבור בצד של המקסטרק נקרא mini-uhf
מתעלק על השרשור - גם אצלי בסיס מגנטי מקורי של מוטורולה עם אנטנה ארוכה.. זה עובד מצוין אבל לא תמיד נוח כשנוסעים במסלולים עם צמחיה וכאלו כי האנטנה הארוכה קצת מסורבלת ונתקעת בהם. (מונח על הגג - מעדיף לא להתקין בצדדים או מיקום בלי משטח מתכת מתחת...)
איזה אנטנה קצרה מתאימה\מומלצת (אפשר של "הבזול") שתתאים לתדרים "שלנו" וגם מתאימה לבסיס?
מצרף כאן צילום של הבסיס + מתאם שיש עליו בינו לבין האנטנה הארוכה.
גל
מתעלק על השרשור - גם אצלי בסיס מגנטי מקורי של מוטורולה עם אנטנה ארוכה.. זה עובד מצוין אבל לא תמיד נוח כשנוסעים במסלולים עם צמחיה וכאלו כי האנטנה הארוכה קצת מסורבלת ונתקעת בהם. (מונח על הגג - מעדיף לא להתקין בצדדים או מיקום בלי משטח מתכת מתחת...)
איזה אנטנה קצרה מתאימה\מומלצת (אפשר של "הבזול") שתתאים לתדרים "שלנו" וגם מתאימה לבסיס?
מצרף כאן צילום של הבסיס + מתאם שיש עליו בינו לבין האנטנה הארוכה.
גלכל המכלול...140283140284
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
חפש את הפיתרון של zivo לאנטנה ארוכה על הגג אבל על משטח עם ציר, כך שבמקרה שתארת היא נשכבת לאחור ולא נפגעת...
נשלח מהנייד
קישור לאנטנה קצרה מתאימה:
https://a.co/d/9Ojb8pL
החיבור נקרא nmo.
פתרון של RF SWITCH כזה נועד בכדי להחליף משדרים על אותה אנטנה, או החלפה בין סוגי אנטנות עם שבח שונה בלי לטפס על גג/תורן מקום לא נגיש.
אם אתה רוצה להחליף בין אנטנה ארוכה לקצרה בגלל עצים/מעברים וכו' הפתרון הפשוט, הזול והבטוח יהיה פשוט להשתמש בבסיס קבוע ולהחליף את האנטנה.
במקרה ה RF SWITCH הזה הוא בעל ניחות זניח של 0.2dB, בטח שאנחנו מדברים על כבל של לפחות 3 מטר (שמכניס ניחות גדול) ומשדרים עם הספקים גבוהים.
בשביל הייחוס, כל 6dB הטווח גדל/קטן פי 2.
כתבתי בעבר, אנטנות ארוכות הם בד"כ טובות שאנחנו נמצאים במצב סטטי כאשר היא זקופה ומתוחה. אם הרכב מטלטל או שהאנטנה מתכופפת בגלל רוח הביצועים יהיו פחות טובים. ככל שהאנטנה יותר ארוכה השבח שלה גבוה יותר (ביצועים תאורטיים יותר טובים)| אבל זווית האונה צרה יותר ולכן בטילטולים ה"צד" השני יהיה מחוץ לאלומה שמשודרת או שהאלומה שמגיעה תקבל ניחות גבוה יותר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.