PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בתכנון טיול סולו - צפון הערבה

Snir
02-10-22, 17:09
לפני שכל הבלאגן של "אחרי החגים" מתפוצץ לי בפרצוף, אני מתכנן (לראשונה) לעשות טיול סולו לקראת אמצע-סוף החודש. המטרה - ניקוי ראש ורצף של שקט עם עצמי.
המועד- מאוד מצומצם, אני מכוון לצאת בחמישי בצהריים מאזור מעלה אדומים ולהספיק לחזור לקידוש למחרת.
אילוצים נוספים מבחנתי הם דרכים ברמת עבירות נוחה (מאוד). זה לא "לא מחפש הרפתקאות", זה יותר לכיוון מעדיף שבילים כבושים וטובים שיגרמו לי להרגיש שמיותר לשלב 4*4. למה? כי שוב, זה פעם ראשונה שמטייל לבד מחוץ למגרש הביתי וצריך לצבור ניסיון. אילוץ נוסף הוא כיסוי סלולרי סביר (דרישה של המפקדת שנתנה את הפס...).
חשבתי לעשות את נחל אמציהו מעין תמר דרומה, לכוון ללינה באחד הערוצונים או במרפסת עידן. למחרת להתבחבש דרומה על דרך השלום ונחל שיזף, לחצות את הכביש לנקרות ומיד להצפין לציר המעיינות עד עין חצבה.
אשמח לשמוע לדעתכם על המסלול לאור האילוצים (הצעות אחרות יתקבלו בברכה גם כן).
שניר.

assafy
02-10-22, 19:44
נשמע אחלה והייתי באיזור הזה השבוע. רק לא בטוח שבכל נקודה ונקודה יהיה לך כיסוי סלולרי.

asafk
02-10-22, 20:35
כיסוי סלולרי זה אובררייטד.
תדאג שיהיה לך באוטו תרמיל עם ציוד לכמה שעות הליכה ומים. זה כל מה שצריך.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

נדב42
02-10-22, 21:18
לא ציינת איזה רכב.

כמה טיפים לטיול לבד:

א. עודף ניכר של מים ואוכל
ב. חבר טוב שיודע מה המסלול שאתה מתכנן וגם יהיה מסוגל למצוא אותך במקרה הצורך
ג. תוכנת מעקב כלשהי שתאפשר לדואגים לדעת איפה אתה בכל רגע נתון שיש לך קליטה. אני משתמש ב- life360 בהמלצת רענן.
ד. מכשיר קשר. אם אין לך נסה לשאול ממישהו

ציינת חזרה לקידוש. אם הקידוש קדוש לך, תכנן לחזור לפחות שלוש שעות לפניו, כי בלת"מים לוקחים זמן ואז כולם נלחצים שלא לצורך ...

GodsFather
02-10-22, 21:37
יש לו סופה כמדומני

תעלה לכאן את המסלול שבחרת, שיהיה לנו לרפרנס וגיבוי עבורך.

תהנה!

Sent from my HD1903 using Tapatalk

נדב42
02-10-22, 21:41
הצעה נוספת למסלול באזור:

תתחיל מהמסלול האדום של נחל חימר ממערב למזרח (בירידה מהכביש זה סימון כחול, אח"כ מתחלף לאדום), תזמן את עצמך להגיע למפל של נחל חלמיש (גיחה קלה מזרחה מהשביל האדום) חצי שעה עד שעה לפני השקיעה - תקבל תצפית מהממת על ים המלח והרי אדום.

אם מדובר בחמישי הקרוב, יהיה ירח די מלא והוא יעלה מוקדם. זה קלאסי לנחל סדום.

מהמפל של נחל חלמיש אתה חוזר לשביל האדום וממשיך איתו עד הכביש, יורד עם הכביש לכיוון תחנת הדלק של נווה זוהר. קצת לפני התחמה יש שביל שפונה ימינה, זו הכניסה הצפונית לנחל פרצים/סדום. כחול-ירוק-אדום ואז ימינה לשחור של נחל סדום, אחד המסלולים האהובים עלי ביותר.

מנחל סדום עלה לתצפית המתבקשת להר סדום, ואם לא הלכת לישון עד כאן, אז יש מספר חניונים במישור עמיעז.

בוקר טוב [emoji4]

צא לכיוון עין תמר, נחל אמציה, וצא מערבה דרך נחל אביה (סימון שחור, שניהם מסלולים יפהפיים). חצה את כביש 90 והמשך לכיוון מרפסת צין, המשך על הכחול כמעט עד סופו.

מכאן לפי הזמן אתה יכול לצאת לדרך הגישה למכתש הקטן, או להמשיך לאורך נחל צין (שים לב לא להכנס לציר המצלעות) עד לתחתית מעלה עקרבים.

נקודות לינה אפשריות:

המפל של נחל חלמיש
חניון לילה לפני נחל סדום/פרצים
חניוני לילה במישור עמיעז

טיול נעים [emoji846]

דרור ברלי
02-10-22, 21:57
הצעה נוספת למסלול באזור:

תתחיל מהמסלול האדום של נחל חימר ממערב למזרח (בירידה מהכביש זה סימון כחול, אח"כ מתחלף לאדום), תזמן את עצמך להגיע למפל של נחל חלמיש (גיחה קלה מזרחה מהשביל האדום) חצי שעה עד שעה לפני השקיעה - תקבל תצפית מהממת על ים המלח והרי אדום.

אם מדובר בחמישי הקרוב, יהיה ירח די מלא והוא יעלה מוקדם. זה קלאסי לנחל סדום.

מהמפל של נחל חלמיש אתה חוזר לשביל האדום וממשיך איתו עד הכביש, יורד עם הכביש לכיוון תחנת הדלק של נווה זוהר. קצת לפני התחמה יש שביל שפונה ימינה, זו הכניסה הצפונית לנחל פרצים/סדום. כחול-ירוק-אדום ואז ימינה לשחור של נחל סדום, אחד המסלולים האהובים עלי ביותר.

מנחל סדום עלה לתצפית המתבקשת להר סדום, ואם לא הלכת לישון עד כאן, אז יש מספר חניונים במישור עמיעז.

בוקר טוב [emoji4]

צא לכיוון עין תמר, נחל אמציה, וצא מערבה דרך נחל אביה (סימון שחור, שניהם מסלולים יפהפיים). חצה את כביש 90 והמשך לכיוון מרפסת צין, המשך על הכחול כמעט עד סופו.

על הכחול, בעליה - ברוך הבא לעימות עם מדרגת מעבר חצרה.
בהחלט אפשרי גם ללא נעילה/TC, אבל הוא לבד וכמדומני גם עם צמיגים קטנים מהרצוי בסופה.
אני ממליץ לא להקל ראש בנבזות המכשול הזה - רבים וטובים אכלו שם חרא ושברו כל מיני דברים, ועדיין זה מרגיש אחרת לגמרי בקבוצה, כשיש מי שכבר עלה ויכול לקשור רצועה ולסיים את הסיפור בלי להתבחבש.
לדעתי? לא מסלול לנסוע בו לבד תחת לחץ זמן.

מכאן לפי הזמן אתה יכול לצאת לדרך הגישה למכתש הקטן, או להמשיך לאורך נחל צין (שים לב לא להכנס לציר המצלעות) עד לתחתית מעלה עקרבים.

נקודות לינה אפשריות:

המפל של נחל חלמיש
חניון לילה לפני נחל סדום/פרצים
חניוני לילה במישור עמיעז

טיול נעים [emoji846]
...

אבי ביטר
02-10-22, 22:37
נשמע אחלה

תהנה שניר.

Snir
03-10-22, 07:23
תודה לכולם,
תרמיל עם כובע ומים - יש לי ברכב מאז ומעולם, נראה לי בעקבות איזו כתבה עתיקה פה בגיפולוג. כמובן שגם מטען נייד, ערכת ע"ר משודרגת וכו'...
הרכב הוא אכן סופה ויש מכשיר קשר קבוע ומכוייל.
נדב-
הרעיון של נחל חימר ונחל סדום הוא מצויין, ככה אני גם יכול לגלוש לתוך החשיכה בנחל סדום. לגבי צין ושביל הגישה למכתש, הוא מאוד קרץ לי אבל נפסל בגלל מעבר חצרה כמו שציין דרור...
מאמין שאשלב בין מה שכתבתי במקור לבין ההצעה של נדב, אעלה לכאן מסלול ומועד כשאסגר על עצמי.
תודה על העצות הטובות, חתימה טובה

נמרוד
03-10-22, 09:15
לפני שכל הבלאגן של "אחרי החגים" מתפוצץ לי בפרצוף, אני מתכנן (לראשונה) לעשות טיול סולו לקראת אמצע-סוף החודש. המטרה - ניקוי ראש ורצף של שקט עם עצמי.
המועד- מאוד מצומצם, אני מכוון לצאת בחמישי בצהריים מאזור מעלה אדומים ולהספיק לחזור לקידוש למחרת.
אילוצים נוספים מבחנתי הם דרכים ברמת עבירות נוחה (מאוד). זה לא "לא מחפש הרפתקאות", זה יותר לכיוון מעדיף שבילים כבושים וטובים שיגרמו לי להרגיש שמיותר לשלב 4*4. למה? כי שוב, זה פעם ראשונה שמטייל לבד מחוץ למגרש הביתי וצריך לצבור ניסיון. אילוץ נוסף הוא כיסוי סלולרי סביר (דרישה של המפקדת שנתנה את הפס...).
חשבתי לעשות את נחל אמציהו מעין תמר דרומה, לכוון ללינה באחד הערוצונים או במרפסת עידן. למחרת להתבחבש דרומה על דרך השלום ונחל שיזף, לחצות את הכביש לנקרות ומיד להצפין לציר המעיינות עד עין חצבה.
אשמח לשמוע לדעתכם על המסלול לאור האילוצים (הצעות אחרות יתקבלו בברכה גם כן).
שניר.

נשמע כמו מסלול מצויין לאילוצים שלך. גם הזמן המוגבל, גם תחושת הבטיחות והבטחון. ויהיה לך כיסוי סלולארי די בוודאות, מקסימום טיפוס לראש הגבעה הקרובה. סע לשלום ותהנה.

Juv
03-10-22, 09:24
אני בד"כ מעדיף להתחיל רחוק ולהתקרב הביתה - במקרה שלך פשוט לצאת מוקדם דרומה ולעשות את אותו המסלול שרשמת, רק הפוך.
אבל זה לגמרי עניין של טעם והרגל, אין כאן איזה רציונל מפואר.

mrivel
03-10-22, 12:30
מפל נחל חלמיש - בטוח/מרגיש נוח לישון שם לבד?
על פניו, קרוב מספיק לכביש ובה בעת רחוק מספיק מהשביל, אז אני מניח שכן.

ש01
03-10-22, 13:38
דרך השלום - סלולה.
נחל שיזף בחלקים המזרחיים יכול להיות מתעתע - חול עמוק וזיפזיף.
4HIGH ואתה תעבור, קצת מאמץ.
בשעות הבוקר אתה עשוי לפגוש צבאים ואפילו זאבים.

קח בחשבון שלפעמים יש הרבה תנועה עליו...

נחל שיזף מתחבר לנחל שחק ודרכו לכוון שטחי חצבה, לכביש והביתה.
(גם בשחק סיכוי לאותם בע"ח)
אני מאוד אוהב את המסלול הזה וכל פעם שאני בחצבה לא מוותר עליו.

תהנה.

נמרוד
03-10-22, 16:37
מפל נחל חלמיש - בטוח/מרגיש נוח לישון שם לבד?
על פניו, קרוב מספיק לכביש ובה בעת רחוק מספיק מהשביל, אז אני מניח שכן.המרפסת שמעל המפל יפה מאד, אבל זה מקום מפגש די מוכר למקומיים. אולי תהיה לבד ואולי לא.

Snir
03-10-22, 22:58
המרפסת שמעל המפל יפה מאד, אבל זה מקום מפגש די מוכר למקומיים. אולי תהיה לבד ואולי לא.סליחה על התמימות - "מקומיים" שיזמינו אותך לבירה או "מקומיים" שגורמים לך לישון מחובק עם הרכב?

דרור ברלי
03-10-22, 23:22
סליחה על התמימות - "מקומיים" שיזמינו אותך לבירה או "מקומיים" שגורמים לך לישון מחובק עם הרכב?

סופה ארוכה. ועוד סגורה...
תפרק מושב אחורי ותארגן לך זולה מפוארת לשינה ערבה ומתוקה בתוך הרכב.

נדב42
04-10-22, 09:12
סליחה על התמימות - "מקומיים" שיזמינו אותך לבירה או "מקומיים" שגורמים לך לישון מחובק עם הרכב?יזמינו אותך לבירה, או שבכלל יהיו עסוקים בסנפלינג או הליכה על כבל שמתוח בין שני צידי המפל.

Snir
06-10-22, 10:29
אני פחות מתחבר לשינה ברכב, פרט לתנאים קיצוניים.

בעצת החברים פה, אז בגדול הכיוון הוא אכן להתחיל בדרום, אשן בחניון הזיל או שאספיק את נחל שיזף ודרך השלום (אני יודע היא סלולה..) ואז אשן במרפסת עידן (תלוי מתי אצליח לצאת וכמה שעות אור ישארו).
למחרת אמציהו עם טבילה בעין פלוטית+ נחל סדום בהתאם להתקדמות ולקצב... לא ממהר לעשות קילומטרז. לצערי במגבלות הזמן אצטרך לשמור את חימר לפעם אחרת.
הכוון הוא חמישי עוד שבועיים. שוב תודה לכולם על העצות

asafk
06-10-22, 14:54
אני אתן לך עוד עצה. כשאתה בשטח..... שכח ממה שתיכננת. פשוט סע.
אל תעשה (יותר מדי) שטויות ותדאג שמישהו ידע איפה אתה ישן. בזה זה נגמר. אנחנו סה״כ בישראל.....

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Snir
06-10-22, 17:17
אני אתן לך עוד עצה. כשאתה בשטח..... שכח ממה שתיכננת. פשוט סע.
אל תעשה (יותר מדי) שטויות ותדאג שמישהו ידע איפה אתה ישן. בזה זה נגמר. אנחנו סה״כ בישראל.....

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkהאמת, שככל שאני יושב על המפות יותר זו התחושה שיותר מתחזקת אצלי...
תודה

איל מ
06-10-22, 18:16
יתרה מכך.
יצא לי פעם פעמיים להדפיס דפים מעמוד ענן (מי שיש לו את האפליקציה ויכול באופליין, אפילו יותר טוב), וסימנתי לי את כל הנקודות באזור שנראו מעניינות (כולל כאלו שהצריכו קצת הליכה ברגל). ואז בטיול פשןט הלכתי ודגמתי אותן.
חלק מעניינות, חלק אכזבה ומפח נפש, אבל היה כיף ושונה מטיול רגיל של שטיפת צירים.

אבי ביטר
06-10-22, 18:46
אפשר לקחת איתך בקבוק וויסקי, ולנהוג ברגוע, בכיף, בלי אף אחד שיז…ן לך בשכל.

כיף חיים.

גיא
06-10-22, 19:17
בטיולים האלו אני מגלה לרוב דאחרי כמה ק'מ פשוט מספיק לי. עוצר. שם ציליה ונח בשקט כמה שעות שאפשר.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Snir
19-10-22, 17:40
מחר יוצא לדרך. לצערי אילוצי הלו"ז שיש לי בחמישי יגרמו לי לוותר על השיטוט בין-ערביים שתכננתי וכדי לצאת בנחת, אגיע ישירות לחניית הלילה.
כרגע התכנון הוא לתדלק בעין חצבה, להכנס בנחל נמיה ולמצוא עץ חביב להעביר תחתיו את הלילה.
שישי בבוקר מתכנן לחצות את הכביש במנהרה תחתית ולנסוע עד המצפור והמאגר של עין יהב ומשם להכנס לנחל שיזף. להתגלגל צפונה על דרך השלום, המרפסת בנחל עידן, לנסות לחתוך מהמרפסת לנחל אמציהו בלי לחזור לכביש (אפשרי? דרך החממות) לסיים בטבילה בעין פלוטית ואולי אפילו להספיק מישור עמיעז ונחל סדום עד תדלוק בנווה זוהר וחזרה הביתה.
מזג האוויר צופה אפשרות לגשם בחמישי בערב, לא מאמין שזה מהווה בעיה (ערני לנושא השטפונות).

מצרף את הדרך מנקודת הלינה המשוערת למקרה ויש למישהו התייחסות...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221019/7a485151c7b9e50abf6a5087dc1f6c1a.jpg

ishc
19-10-22, 23:57
נשמע תענוג.
תהנה

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Snir
23-10-22, 12:58
היה תענוג. מסוג הדברים שאתה לא מבין איך לא עשית עד עכשיו. תודה לכל המייעצים.
למדתי על עצמי שמאוד נהנתי מהתכנון המקדים, גם אם בשטח בסוף זרמתי לאן שהתחשק. בפעם הבאה אני מתכוון להשקיע יותר באוכל, הבנתי שכשאני לבד אני מרגיש יותר צורך להשקיע בעצמי...

כותב כאן כמה מילים לטובת מי שמעניין אותו ולמען הדורות הבאים שיחפשו:

יצאתי דרומה בשעת אחה"צ מאוחרת דרומה, תדלוק בעין חצבה + מילוי גריקן בנזין ספייר ובדיקת לחץ אוויר בגלגל ספייר - ללכת על בטוח.
כניסה לשטח בנחל נמיה, חולף על פני קבוצה אחת שתפסה מיקום טוב, ממשיך פנימה עד שלא רואה או שומע כביש ומתחת לעץ בתקווה שיבלום את טפטופי הגשם שהתחילו. ב1:30 הגשם התחזק ונכנסתי לישון בסופה (הכנתי אותה מראש למצב שזה יקרה..).
יקיצה טבעית בבוקר, עדיין גשם, מתגלגל לכיוון המעבר שמתחת לכביש 90 על מנת לשתות קפה יבש. הדרך מהמעבר התחתי לכיוון עין יהב כרגע עם עבודות עפר, אחרי שמצאתי את עצמי מתבוסס בקרקע מופרה וקצת טובענית יחד עם ברזלי בניין קטנים שתקועים באדמה, עשיתי אחורה פנה ועליתי על הכביש לעין יהב עד חניון הזיל.
נחל שיזף, פשוט וקל, אווירה מדברית קלאסית.
נחל דוחן (השביל הכחול שיוצא מזרחה לדרך השלום) גם כן יפה ונעים, כמו שהזכירו פה - דשדש מאוד עמוק. לא משהו שהפריע לסופה, אבל הדימקס 2 על 4 שחלף על פני שם לדעתי לא הגיע רחוק, אבל חיכיתי קצת עד שנעלם לי באופק.
משם עליתי על דרך השלום ונכנסתי לשביל הכחול לכיוון נחל הערבה, סתם מסקרנות - הופתעתי מדרך קצרה ויפה שנעה בין החווארים, מסתיימת בנקודה נוחה ומוגנת מרוח יחסית מול מאגר חצבה וחוזרת חזרה לדרך השלום ליד עידן.
ארוחת בוקר במרפסת של עידן, משם חזרה קצרה אחורה לשיטות שבנחל ועליתי מערבה בשביל לא מסומן עד לחיבור עם נחל אמציהו.
גם נחל אמציהו, מדהים, רחב, מלא נקודות לעצור בהם. דילגתי מעץ לעץ וקראתי ספר להנאתי כאשר לא ירד גשם.

בדיוק באמצע הנחל, שומע רעש מוזר. מבט החוצה מראה לי צמיג אחורי שמאלי כמעט בלי אוויר (העמקה של זה בפורום RR). פותח לי בירה ומתחיל להחליף גלגל בניחותא.
בדיוק שהרכב חזרה על 4 גלגלים וכל הציוד עדיין מפוזר, נפתחו שערי שמיים והחל לרדת גשם מטורף. מקפל זריז את כל הציוד, חולפת על פני שיירה של 4 רכבים, לא מאיטים אפילו שהם חולפים על פני. אם אתם במקרה קוראים פה - פעם הבאה שאתם חולפים על פני גיפ בודד שעומד באמצע המדבר בגשם שוטף והנהג עובד בלי חולצה מחוץ לרכב, לפחות תפתחו חלון ותשאלו אם הכל בסדר...

ממשיך להתגלגל צפונה בנחל שבנתיים מכל הואדיות הקטנות מתחילות זרימות קטנות ושלוליות מהנות, מדהים!

מגיע לנאות הכיכר ומתפנה לבדוק את הפנצ'ר לעומק - קרע רחב בדופן, לא משהו לתיקון עם תולעים. מבין שכרכב בודד אני לא לוקח את הסיכון של נסיעה בלי גלגל ספייר ומוותר על ההמשך המתוכנן של מישור עמיעז ונחל סדום. קפה בעין פלוטית - והביתה.

בקיצור, מבואס שהתקצר, אבל היה נהדר!https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221023/67a2630765df0f1cffbb00810038e3dd.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20221023/a919e34f0bfa274b1274ccd9f0d047f9.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20221023/3237a75d72a91932cf45993b1cb49bfb.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20221023/aa860c8e63a1c66c2e92523a9461c99c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20221023/4474cdb7fe7021a7a78acf53ebf8d8eb.jpg

erezgur
23-10-22, 13:12
כיף !

(אני חושב שלפחות חלק מהרכבים שראו אותך בשטח היו בטוחים שזה פקח רט"ג :) )

asafk
23-10-22, 21:30
כיף להיות לבד במדבר .

ןעכשיו... תקשיב לי ותקשיב טוב. גשם כשאתה בתוך ערוץ נחל הוא הסימן שלך לצאת משם - ומהר.
הערוצים הקטנים והשלוליות שכל כך מרענן לראות? זה השיטפון של החיים ברגע שאגן הניקוז של הנחל סופג בדיוק את כמות הגשם שהוא לא יכול לספוג.
וזה קורה בשניה.

אסף.

Snir
23-10-22, 22:19
כיף להיות לבד במדבר .

ןעכשיו... תקשיב לי ותקשיב טוב. גשם כשאתה בתוך ערוץ נחל הוא הסימן שלך לצאת משם - ומהר.
הערוצים הקטנים והשלוליות שכל כך מרענן לראות? זה השיטפון של החיים ברגע שאגן הניקוז של הנחל סופג בדיוק את כמות הגשם שהוא לא יכול לספוג.
וזה קורה בשניה.

אסף.צודק בהחלט. ברגע שזה נהיה יותר מטפטוף (תוך כדי הפנצ'ר) וראיתי את הערוצונים הקטנים טסתי החוצה. זה הסיבה שרק בנאות הכיכר התפנתי לבדוק את הצמיג

jacob72
23-10-22, 22:52
תודה על השיתוף .תענוג של טיול

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

יונתןמצפה
23-10-22, 23:22
צודק בהחלט. ברגע שזה נהיה יותר מטפטוף (תוך כדי הפנצ'ר) וראיתי את הערוצונים הקטנים טסתי החוצה. זה הסיבה שרק בנאות הכיכר התפנתי לבדוק את הצמיגלפי התיאור שלך, ישנת בערוץ בתוך הרכב כשבחוץ היה גשם. זה מתכון לאסון.

ככלל, במדבר, כשבחוץ מזג האוויר נראה אפרורי ולא מאוד יציב, צריך לחשוב 10 פעמים על כל כניסה ושהייה בערוץ נחל.

ובלי קשר -
אחלה של טיול!!

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

ishc
23-10-22, 23:32
כיף גדול, כולי קנאה

Snir
23-10-22, 23:37
לפי התיאור שלך, ישנת בערוץ בתוך הרכב כשבחוץ היה גשם. זה מתכון לאסון.

ככלל, במדבר, כשבחוץ מזג האוויר נראה אפרורי ולא מאוד יציב, צריך לחשוב 10 פעמים על כל כניסה ושהייה בערוץ נחל.

ובלי קשר -
אחלה של טיול!!

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkתפסתי עץ שנמצא על התגבהות קרקע מקומית, (גרם לי לחפש יותר זמן..) כמובן שזה לא היה עוזר אם היה אירוע שטפוני משמעותי - אבל במקביל בדקתי את התחזיות הרלנווטיות. תודה!

יונתןמצפה
24-10-22, 00:04
נושא השרשור לא ממש קשור לנושא ולכן חבל לחרב את הסיפור הנפלא על הטיול שלך.
אבל קרא בעיון מה שאסף אמר.
גשם מהסוג שעושה שיטפון, מגיע לפעמים בלי התראה. וכשהוא מגיע, זה קורה מהר.
מאוד.
לא תמיד קל לחזות בתוך ערוץ איפה המים יזרמו.

כל זה נכתב לא רק מהתאוריה, גם מנסיון שהסתיים בטוב.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Snir
24-10-22, 09:33
לא מחרבים, הכל בסדר.
אלו הערות חשובות שחשוב שגם יופיעו בעתיד כשמישהו יתקל בשרשור הזה.
תודה לכם

דרור ברלי
24-10-22, 10:08
לא ממליץ לאף אחד את חוויית הנסיעה המטורפת תו"כ חיפוש משטח גבוה לברוח אליו כשהשיטפון רודף אחריך......

בחיים לא ברחתי ככה ממשהו

גיא
24-10-22, 11:13
הייתי עם הילד פעם בטיול בנים. ישנו בעידן. ובלילה התחיל גשם התקפלנו כל כך מהר לצאת משם ... חבל'ז

Sent from my DN2103 using Tapatalk

ד ו ר ו ן
24-10-22, 12:38
התחזית המרחבית חשובה יותר מלהסתכל על ההרטבה שצמוד אליכם.
גשם ״על הראש״ זה התרעה טובה, אבל אתם היכן שהמים מתחילים להצטבר, כאן זה מעט.
במורד זו הבעיה העיקרית.
השאלה איפה אתם ממוקמים ב״מורד״ של הזרימה המתהווה.

הרבה מהשטפונות מתחילים באזור אחר של אגן הניקוז.
נפוץ, וראיתי יותר מפעם אחת, שמש מעל הראש, ומים מגיעים בגל שטפון מגשם במקום אחר.

בעונות הרלוונטיות צריך להסתכל על הצפה ותחזית במעלה האגן בו אתם נמצאים.
וגם להרים את הראש בכיוןן הנכון להסתכל על השמיים שם, באופק איפה שהעננים מתעבים.

Snir
19-04-23, 08:54
שלום שוב,
רגע לפני שנכנסים לתרדמת קיץ, מתכנן לצאת שוב לסיבוב בדד קצר.
האילוצים זהים - לינת שטח בחמישי ויום טיול מלא בשישי. עבירות קלה++ ומקסימום כיסוי סלולארי.
מתלבט בין אזור נחל חימר - מפל חלמיש - נחל סדום כמו שנדב הציע פה בפעם הקודמת לבין להנות מהצפון שעוד פורח במרחב נחל תבור-נחל יששכר (מה מצב הבוץ שם?)

הרצון האמיתי באמת - הוא דווקא גולן. אבל שם אני מבין שזה או דרכים רעועות שאפשר לעשות עם הליסינג וחבל על הדלק של הסופה או מעברי בוץ שלא רלוונטיים לרכב בודד.

אשמח לשמוע את דעתכם

erezgur
19-04-23, 09:21
אם הרצון האמיתי הוא הגולן - אז אפשר למצוא מספר מסלולים מתאימים לדרישות שלך גם בגולן.

חימר, סדום וגם גבי פרס שאפשר לשלב בנוסף - אפשרות טובה.

אני לא יודע להעיד לגבי מצב הבוץ באזור נחל תבור.

בכל מקרה - חבל שלא פתחת שרשור נפרד כי הדיון החדש הזה פחות קשור לצפון הערבה :)

geva dover
19-04-23, 09:39
שניר, דבר איתי בפרטי.
אני גם יוצא לאזור בדד בחמישי לילה
0524796539

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

מוטי ג.
19-04-23, 13:03
אז לאיזה כיוון חשבתם?
רק מזכיר שיש מפגש צפון בחורשן בחמישי

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

geva dover
19-04-23, 13:04
אני דרומי (:
בכל מקרה אני אהיה באזור הציחור, יורד מחר בערב( 17:00) יציאה מבאר שבע.
מי שמעוניין להצטרף, הטלפון שלי 2 תגובות מעל

Snir
19-04-23, 15:28
אם הרצון האמיתי הוא הגולן - אז אפשר למצוא מספר מסלולים מתאימים לדרישות שלך גם בגולן.

חימר, סדום וגם גבי פרס שאפשר לשלב בנוסף - אפשרות טובה.

אני לא יודע להעיד לגבי מצב הבוץ באזור נחל תבור.

בכל מקרה - חבל שלא פתחת שרשור נפרד כי הדיון החדש הזה פחות קשור לצפון הערבה :)לגבי הגולן - סיקרנת. על מה חשבת?
הירידה לגבי פרס היא סבירה?
(לגבי שרשור נפרד, צודק. להבא ..)

RoyiBaum12
19-04-23, 16:20
לגבי הגולן - סיקרנת. על מה חשבת?
הירידה לגבי פרס היא סבירה?
(לגבי שרשור נפרד, צודק. להבא ..)לגבי גבי פרס אני זוכר שהוא ממס סביר ביזמנו ירדתי ועליתי אותו עם לנד קרוזר 2010 מקורי עם צמיגים 50 50 והיה ממש בסדר,הבאה הגדולה שכל הפעמים שהייתי לא היה מים!
אבל,אני יודע שעכשיו שטף שם והמים מהממים.
להזהר לא להתקרב לקצה המצוק,ויש ירידת ערות עם מעט שיפוע צד לא משהו מוגזם בכלל.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

erezgur
19-04-23, 21:33
מהכביש לגבי פרס נסיעה אפשרית בהחלט, מספר קטעים איטיים יותר אבל לא משהו לחשוש ממנו.
אם תרצה להמשיך דרך הר קומות ולרדת לנחל סדום זה כבר מאתגר מעט יותר, אבל תמיד תוכל לעזור לכביש...

רמת הגולן - נחל סמך-אל על, כנף בדרום,
ציר המוסכים, עם מעיינות יותר צפונה ועוד מסלולים שתוכל לעשות מבחינת הקושי שלהם ללא חשש.

נשלח מהנייד

Snir
20-04-23, 10:35
רמת הגולן - נחל סמך-אל על, כנף בדרום,
ציר המוסכים, עם מעיינות יותר צפונה ועוד מסלולים שתוכל לעשות מבחינת הקושי שלהם ללא חשש.

נשלח מהנייד

טוב, מסתמן שאלך על הגולן.
ארז - אני פחדן לכל מה שקשור לנסיעה לבד.
סמך ומוסכים לא מבולדרים למות?

erezgur
20-04-23, 12:18
אני יכול להעיד מנסיוני האישי בלבד, מהפעמים שאני נסעתי בצירים אלו:
1. סמך-מפגש הנחלים - אם אין בעיית בוץ קשה אז אתה יכול להיות רגוע עם הסופה שלך (כן, יכול להיות שתשלב הילוך כח ותיסע לאט, אבל תגיע לחציית המיים, תהנה מההפסקה שם ותעבור את המיים ללא דרמות. לאחר מכן, אם תרצה במסלול הקל יותר - תוכל להמשיך למושב רמות - שוב, לא תהיה לך בעייה.
אם תרצה להגיע לכנף או לאום אל-קנטיר (קשתות רחבעם) ולצאת לנטור - יש עליה עם יותר אתגרים, אבל הסופה צריכה לעבור אותם לאט ובבטחה. בהחלט מאתגר יותר מהאפשרות הראשונה, אבל אפשרי. אם אתה חושש בשל חוסר ניסיון (וזה בהחלט לא בושה וחשוב לא להצטייד בביטחון יתר חסר ביסוס) - תוכל לראות אם יש קבוצה נוספת שעולה בציר ולהצטרף אליה.

2. ציר המוסכים - לא תהיינה לך בעיות עבירות קשות, אבל כן נסיעה איטית וקפיצות בקטע עם הבולדרים. נוסעים לאט ועם סבלנות.

אבל אלו רק שתי דוגמאות שרשמתי אתמול מהנייד ולא היה לי זמן מספיק לתת דוגמאות נוספות.
רוב הצירים בגולן לא יהוו בעייה לסופה שלך למעט מצב הבוץ...
אם הציר יחסית יבש - הוא יהיה אפשרי.

אבל תמתין גם לתגובות האנשים שמרבים לנסוע בגולן ויוכלו לתקן את מה שכתבתי.

Snir
21-04-23, 23:14
לבסוף הכוכבים הסתדרו ככה שהספקתי לפגוש את גבע ולראות את הקניון הלבן בשיא תפארתו.
תודה לכולם, שומר את העצות הטובות שלכם להזדמנות הבאה

geva dover
22-04-23, 17:44
היה טיול מצוייןhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230422/d4f393c300987b424285fa9c945857cf.jpg

ishc
22-04-23, 18:50
קלאסיקה

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

-->