PDA

צפייה בגרסה מלאה : מעלה רמון - מישהו עלה לאחרונה?

מידבר
05-10-22, 21:14
אם כן, עם איזה רכב, מוגבה? נעול?

tom1105
05-10-22, 23:07
בפסח
Wj נעול ומוגבה
קרוזר 150 מוגבה השאיר כמה פלסטיקים בדרך

Sent from my SM-S901E using Tapatalk

דרור ברלי
06-10-22, 17:45
לפני כחצי שנה

ברונקו בדלנדס, TC + נעול כפול
רנגלר JL רוביקון, TC + נעול כפול
לנדקרוזר 150 לימיטד חדש סטנדרטי. TC + נעילה אחורית.
שלושתם רכבי הדגמה.

האמריקאים על צמיגי 33' נשנשו את זה חלק עם הכוונה, בלי להפעיל נעילות.
היפני עלה בדחילו ורחימו. הרבה כיוונים מבחוץ, קצת עבודת מע"צ, נעילה אחורית הופעלה לסירוגין (לא תמיד היא עוזרת, כי היא מנתקת את ה-TC מהגלגלים הקדמיים). קצת "קראנצ'ים" מלמטה, מדרגות צד קצת התגרדו. סה"כ מבחינת עבירות, לא התקשה יותר מדי אבל זה היה הרבה פחות ב"נישנוש" זחוח. אם היה ללא מדרגות הפלסטיק המיותרות ועם צמיגים נורמליים ולא חתך 55 על ג'נט 19 (!...) היה זורם יותר עם פחות חששות מצד הנהג (אני).

סוכות שעבר

סופה על 31' נעולה כפול. נעילה אחורית אוטומטית.
לנדקרוזר 120 קצר מוגבה
לנדקרוזר 120 ארוך מוגבה
דיסקו 2 מוגבה עם נעילה אחורית
פאג'רו קינג ארוך מוגבה, נעילה אחורית
כולם על צמיגים טובים.
הסופה פרצה את הדרך חלק בלי בעיה וללא הפעלת נעילה קדמית. כל היתר עלו עם קצת יותר פרפורים ותמרונים, אבל סה"כ עם כיוון חיצוני ונהיגה טובה, בלי דרמות מיותרות.

עוד חבורה של פאג'רו BK שנתקעו שם לפנינו - המוביל שלהם בלנדקרוזר 120 מוגבה עלה טוב, אבל כל היתר אכלו הרבה חרא. נזקקו להרבה הזזות סלעים וגם לפתיחת כננת מהסופה, אחרת היו נשארים שם עד היום.

רמון הוא לא המעלה הכי קשה ובטח לא מסוכן, אבל יודע לנפח שרירים רציניים ומקומו בהחלט בין המעלות הנחשבים.
מיקומו הגיאוגרפי מציב אותו בדרך כלל בסוף מסלולי-טיול המקובלים, מה שנקרא ל"פינאלה". זה אומר שמגיעים אליו קצת עייפים, בשעות אחה"צ, ולקשיים הרגילים שהוא מציב מתווסף גם לחץ זמן - לסיים את הטיפוס לפני החושך....
הוא ארוך (מעל ק"מ וחצי) ומפותל, וכולל ארבעה אלמנטים טכניים מאתגרים שאתם נתקלים בהם בדרך לאלמנט הטכני הבא וכל אחד מהם בעל פוטנציאל אתגרי... המון בולדרים גדולים ולא יציבים, שדה ראיה בעייתי, הנתיב הנכון לעליה טריקי ומחייב הכוונה קפדנית, מיומנת ורגועה מבחוץ ובחירות קו מחושבות. גם ברכב גבוה ונעול - אחרת מתיישבים על בולדר, נשארים שם להרבה זמן ומפעילים את קבוצות החילוץ.....

אל תסעו לשם לבד. בטח לא לנסות ללא ציוד חילוץ מגוון בבגאז' - הייליפט, רצועות, שאקלים, ג'ק חזק. כננת תקינה... כי מרפי מחכה שם. זה לא המקום לאגו של גיבורים ושחצנים.

איל מ
06-10-22, 17:51
כשאני הייתי ברמון באתי בשחצנות. בכל זאת דיפנדר. זה עלה לי בצלקת בטמבון הקדמי (פלדה, מחוזק) שהזיז קצת איזה סלע שלא ראיתי.
אבל!
אם באים בענווה, עם מכוון, ולא פוחדים לעצור ולהזיז סלעים או להוסיף סלעים (ברוך השם, לא חסרים שם סלעים) אז כל suv יעלה שם. גם אם זה אומר שיקח זמן. הרבה זמן. צריך רק סבלנות, וגב חזק ובריא....

דרור ברלי
06-10-22, 18:26
כשאני הייתי ברמון באתי בשחצנות. בכל זאת דיפנדר. זה עלה לי בצלקת בטמבון הקדמי (פלדה, מחוזק) שהזיז קצת איזה סלע שלא ראיתי.
אבל!
אם באים בענווה, עם מכוון, ולא פוחדים לעצור ולהזיז סלעים או להוסיף סלעים (ברוך השם, לא חסרים שם סלעים) אז כל suv יעלה שם. גם אם זה אומר שיקח זמן. הרבה זמן. צריך רק סבלנות, וגב חזק ובריא....

+1

ואני מוסיף:
כפפות!
ונעליים!
זה לא המקום לכפות ידיים עדינות וכפכפי אצבע....
אל תרימו אבנים בגדלים כאלה בלי כפפות על הידיים ונעליים סגורות על הרגליים. אחרת זה עלול לכאוב....

geva dover
06-10-22, 19:01
+1

ואני מוסיף:
כפפות!
ונעליים!
זה לא המקום לכפות ידיים עדינות וכפכפי אצבע....
אל תרימו אבנים בגדלים כאלה בלי כפפות על הידיים ונעליים סגורות על הרגליים. אחרת זה עלול לכאוב....

גם חשוב להרים חכם, לא תדע איזה זוחל או פרוק רגליים מחכה לך מתחת לסלע. ככה טיול של כיף נגמר בטיול למיון..

מידבר
06-10-22, 19:07
סבבה.
כנ"ל שאלה לגבי מעלה נוח לאחרונה. תודה מראש

geva dover
06-10-22, 19:11
סבבה.
כנ"ל שאלה לגבי מעלה נוח לאחרונה. תודה מראש
מעלה נוח כבר לא נוח אבל הוא ברמת עבירות שכל גיפ יכול לעבור, סובארו ומניהם קצת יתקשו שם

דרור ברלי
06-10-22, 19:15
גם חשוב להרים חכם, לא תדע איזה זוחל או פרוק רגליים מחכה לך מתחת לסלע. ככה טיול של כיף נגמר בטיול למיון..

בקיץ? במפורש! כל החולירות הקטנים ממתינים לאידיוט שיבהיל אותם. עקרבים ומה לא.
אבל מי מספיק דביל לטייל שם בקיץ בחום הזה?....
בחורף קר שם וכל העוקצים והזוחלים ישנים טוב-טוב בתוך החורים שלהם.

אבל הימים קצרים ומחשיך מוקדם. אתה מתחיל בטיפוס בשתיים וחצי - רבע לשלוש ובטוח שתסיים את זה תוך שעה - שעה וחצי גג, וכשהשמש תשקע, כבר תשתה קפוצ'ינו שני בארומה בעבדת...

בפועל, בחמש אתה עדיין תקוע על המדרגה של המכשול השני והשמש כבר שקעה.
עוד שעתיים חולפות, כבר חושך מצרים ומתחיל להיות קר באמת ואתה כבר בהתחלה של היפותרמיה.

אז לא להקל ראש. כל רכב שטח סביר עם LOW, צמיגי AT/MT תקינים, TC/נעילה ומרווח גחון סביר, יכול לעלות שם.
אבל זה דורש מכם לעבוד וממי שנוהג - לדעת לנהוג. במתינות ובשיקול דעת ובלי אגו.
תהיו מתוכננים. תהיו מצוידים. והכי חשוב - תהיו רגועים. בלי לחץ, כי זה לא עוזר. רק מפריע.

איל מ
06-10-22, 19:34
וכמו שאבי ביטר רמז בשרשור אחר.
כשיש פלאסק ביד, זה הרבה יותר קל ומצחיק.
(וההיפותרמיה הרבה יותר צמרירית ועוטפת).

מתן
07-10-22, 10:40
סבבה.
כנ"ל שאלה לגבי מעלה נוח לאחרונה. תודה מראשעליתי אתמול, סמוראי לא נעול.
לא קל כמו בעבר, מעט פודרה ומדרגת סלע קטנה באמצע אבל ברמה מספיק קלה שלא חששתי לעלות כרכב בודד

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
07-10-22, 11:43
עליתי אתמול, סמוראי לא נעול.
לא קל כמו בעבר, מעט פודרה ומדרגת סלע קטנה באמצע אבל ברמה מספיק קלה שלא חששתי לעלות כרכב בודד

מעלה נוח פודרה?

יש בשליש העליון 2 מקטעים עם הצלבות כתלות בכיוןן הנסיעה האם הנטייה לקיר או למדרון.
לרכב קטנטן שעובר בתוך ההצלבה, זה כנראה פחות מורגש.
לרכבים במידות רגילות זה מחייב תשומת לב בבחירת נתיב.

לא הייתי נמנע בעליה, אבל זה ממש לא ״נוח״.

מתן
07-10-22, 11:49
מעלה נוח פודרה?

יש בשליש העליון 2 מקטעים עם הצלבות.

לא הייתי נמנע בעליה, אבל זה ממש לא ״נוח״.

כן יש מעט פודרה, בדיוק בגלל אותן הצלבות שרכבים מפרפרים בהן.
לא פודרה של משטח טנקים וגם לא של ורדית אבל כן קצת קרקע "משוחררת" מפרפורים.

ולא הבנתי אם אתה מחזק את דבריי או חושב שתיארתי לא נכון..

נדב42
07-10-22, 12:11
הוא מציין שזה מסוג המקומות שלגמדים יש יתרון בגלל השוני המשמעותי באורך/רוחב/אלכסון שבין הגלגלים, לכן הום לא נופלים למלכודות ההצלבה כמו כולם ...

ד ו ר ו ן
07-10-22, 12:53
ולא הבנתי אם אתה מחזק את דבריי או חושב שתיארתי לא נכון..
מחדד את המצב בשטח ביחס לסוג הרכב שעבר במקום.
היינו שם, עם כמה רכבים, וההבדל במרווח הסרנים עושה הבדל.
בחירת הנתיב והגישה למדרגה פחות מגוונת באפשרויות לרכב בגודל סטנדרטי.

Blacki
08-10-22, 01:29
לפני 3 שבועות ...5 רנגלרים מסוכסים.
10 דקות ולמעלה

מיכה100
11-10-22, 22:53
עלינו היום: דיסקו 4, לנדקרוזר, פג'רו BK, רנגלר וויליס קצר וליברטי. כולם מוגבהים, ממוגנים, עם צמיגי AT והנעילות/בקרת אחיזה המקוריות.
לקח איזה שעה וחצי, היה מאתגר ומספק ביותר.
לא נתלשו שום פלסטיקים אבל המיגונים ובעיקר ספי הצד נתנו עבודה.
המעלה דורש כיוון מדוייק של נהג מנוסה, ונוסעים סבלניים.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
15-10-22, 12:28
הייתי במעלה היום עם בתי הצעירה.
למעט בחירת נתיב זהירה ממושב הנהג, לא נרשמו מאמצים שונים מהרגיל במעלה הזה.

התעכבנו כעשר דקות מאחורי ברונקו זהיר, אבל הוא הזמין אותנו לעקוף וזרמנו הלאה ללא עיכובים נוספים.

-->