צפייה בגרסה מלאה : בעיית הגוז'ונים הנמתחים/נגזרים... הצעות?
אתמול בבוקר, החלפת ברקסים מקדימה. גלגל שמאל אין שום בעיות, גלגל ימין האומים נפתחים לאחר מאבק עיקש.
אז התבגרתי עם השנים ואני כבר לא מפעיל יותר מדי כח וגוזר אותם, אבל גם כשהם נפתחו בסוף הרגשתי שהם לא מסתובבים חלק.
אני מקפיד לנקות לפני פירוק והרכבה, אני שם טיפת גריז על הגוז'ון, אני לא משתמש בכלי אוויר או אימפקט, ומשתדל שכשמגיע למוסך אז גם שם יזהרו.
ועדיין, עם הזמן מורגש שיש שינוי/מתיחה/שחיקה/עיוות בגוז'ונים ו/או באומים שבסוף יגרום לתקיעה וגזירה של הבא בתור
אז מה עושים?
להחזיק כמה גוז'ונים ואומים להחלפה? זה כבר יש.... רוצה פתרון. לא פלסטר.
המלצה לסט איכותי יותר/קשיח שלא יתעוות? (אומים? גוז'ונים?)
הברזה בכל פירוק? (נשמע לי שיביא בסוף לסגירה חלשה)
החלפת אומים פעם בכמה זמן לחדשים?
ehudzeelim
08-10-22, 16:47
יש את המכשיר הזה שנועד לחדש/לנקות תבריגים, לא יודע עד כמה זה יעזור לגוז'ונים אבל זה קל לשימוש ומתאים לתחום רחב של מידות140520
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אם יש לך ספק, אתה יכול לקנות סט שלם ולחיות עם האוטו עוד עשרים שנה בלי דאגות. אני גם מחסידי הגריז בכמות מזערית. מעולם לא השתחרר לי גוז'ון, וגם לא נגזר, אבל יש האומרים אחרת. היה על זה דיון אחפש אותו.
עריכה:
הנה:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/123867-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%96-%D7%92%D7%95%D7%96-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%9F-%D7%9C%D7%90
ehudzeelim
08-10-22, 21:29
כשאני חושב על זה, ברכבים בהם הסגירה היא עם אומי כיפה מעולם לא נתקלתי בבעיה בפתיחה, לעומת אומים פתוחים בהם קרה לי שהיה קשה לפתוח. אולי מעבר לאומי כיפה ששומרים על קצה הגוזון מלכלוך קורוזיה ומכות, יפתור את הבעיה?
כשאני חושב על זה, ברכבים בהם הסגירה היא עם אומי כיפה מעולם לא נתקלתי בבעיה בפתיחה, לעומת אומים פתוחים בהם קרה לי שהיה קשה לפתוח. אולי מעבר לאומי כיפה ששומרים על קצה הגוזון מלכלוך קורוזיה ומכות, יפתור את הבעיה?
יש אומי כיפה על הרכב...
ehudzeelim
08-10-22, 22:08
כמובן בהנחה שאין לך כאלה.. [emoji16]
דווקא גירוז גורם להידוק יתר.
ציפוי על האומים ידאג שהן תמיד ייפתחו. מקסימום טיפונת גריז על הקונוס לא על ההברגה.
אני מחזיק שני גוז'ונים מקוריים חדשים בתא כפפות. כך היה גם בחלק מרכבי השטח הקודמים שלי (לא בדיפנדר. שם זה גוז'ונים בהמות).
עברתי לאומים פתוחות כדי לראות מתי הגוז'ונים מתחילים להימתח. התוצאה מדכאת -כל גוז'ון באורך אחר... נראה שהחליפו לא מעט מהם במהלך השנים לגוז'ונים באורך אקראי. כך שחוץ מגלגל שמאל אחורי כל השאר עם רק 8 הברגות. כלומר זה נראה כאילו האום לא מהודקת עד הסוף. אבל ההבדל הוא שעם האום הסגורה פשוט לא ראו את זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
דווקא גירוז גורם להידוק יתר.
ציפוי על האומים ידאג שהן תמיד ייפתחו. מקסימום טיפונת גריז על הקונוס לא על ההברגה.
אני מחזיק שני גוז'ונים מקוריים חדשים בתא כפפות. כך היה גם בחלק מרכבי השטח הקודמים שלי (לא בדיפנדר. שם זה גוז'ונים בהמות).
עברתי לאומים פתוחות כדי לראות מתי הגוז'ונים מתחילים להימתח. התוצאה מדכאת -כל גוז'ון באורך אחר... נראה שהחליפו לא מעט מהם במהלך השנים לגוז'ונים באורך אקראי. כך שחוץ מגלגל שמאל אחורי כל השאר עם רק 8 הברגות. כלומר זה נראה כאילו האום לא מהודקת עד הסוף. אבל ההבדל הוא שעם האום הסגורה פשוט לא ראו את זה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מה שגורם (אצלי לפחות) לגזירה זה לא היצמדות של הקונוס לג'אנט אלא פשוט מתיחה ועיוות של ההברגה, בגוז'ון או באום שלו.
אני מרגיש את זה כשההברגה הולכת קשה בפתיחה, כמעט לכל אורך ההברגה, ולא רק בשיחרור הראשוני.
בקיצור, נשארתי (גם אני...) עם 2 גוז'ונים ו-2 אומים ספייר שממתינים לתורם.
גם אני מעדיף את האומים הפתוחים, בדיוק מהסיבה הזו.
ehudzeelim
12-10-22, 21:04
אם הבנתי את הקשר שאתם מתארים, בין גוז'ון מתוח (תוצאה של הידוק יתר), לבין הפתיחה הקשה, כתוצאה מהמתיחה (הכריכות מתרחקות אחת מהשניה בגלל המתיחה) אז מקור הבעיה הוא הידוק יתר. ואת זה קל לפתור.. אלא אם כן כוחות שהגלגל מפעיל על הגוז'ון בזמן נסיעה מותחים אותו, לא נשמע לי סביר.
בשאר המקרים עם קושי בפתיחה, לא תתקבל מתיחה של הגוז'ון. ואז יש מקום לדיון בפתרונות שאינם קשורים למתיחת גוז'ונים (גריז למשל).
או שפספסתי משהו.
בשביל העניין, התעמקתי קצת.
סרטון טוב בנושא (אי)גירוז אומי גלגל-
https://youtu.be/X3ndeXiZUeM
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אם יש לך ספק, אתה יכול לקנות סט שלם ולחיות עם האוטו עוד עשרים שנה בלי דאגות. אני גם מחסידי הגריז בכמות מזערית. מעולם לא השתחרר לי גוז'ון, וגם לא נגזר, אבל יש האומרים אחרת. היה על זה דיון אחפש אותו.
עריכה:
הנה:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/123867-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%96-%D7%92%D7%95%D7%96-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9B%D7%9F-%D7%9C%D7%90
בשביל העניין, התעמקתי קצת.
סרטון טוב בנושא (אי)גירוז אומי גלגל-
https://youtu.be/X3ndeXiZUeM
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אהמ.. אהמ... (בהודעה הראשונה בשרשור המקושר).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.