צפייה בגרסה מלאה : תמרים מהעץ, איך מבשילים אותם מהר?
לא בטוח שהכותרת נכונה אבל -
כמדי שנה מגיעה משאית לפני סוכות וגוזמת את התמרים אצלנו בעבודה, יש תמרים צהובים - של הפושטים, השכירים ועובדי הקבלן ויש את "התמרים של הוועד"- האדומים, אלה נחשבים טובים יותר (אין לי מושג אם זה נכון), הצלחתי לשים ידי על כף אחת.
בקיצור, את השיטת ההקפאה אני מכיר. השאלה שלי היא איך גורמים לזה להיראות כמו זה? אם זה בכלל אפשרי.
140528
ehudzeelim
09-10-22, 20:10
התמר האדום מימין- זן חיאני, או זריע (כלומר לא זן מסוים אלא עץ שגדל מזרע לא מוגדר) שדומה לחיאני. נאכל לאחר שמשחיר, ללא הקליפה (הציפה נפרדת בקלות מהקליפה בלחיצה). התמר משמאל- זן אחר, לא יודע איזה בדיוק, יכול להיות גם זריע. החיאני לעולם לא יראה ככה, כל זן והתכונות שלו, ומי עדיף? עניין של טעם.
חג שמח
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
תודה על המידע
לאחר 12 שעות בנינגה גריל על מצב ייבוש:
140533
מספיק טוב לשייק בננה תמר.
השאלה שלי היא איך גורמים לזה להיראות כמו זה? אם זה בכלל אפשרי.
140528
בשדרה בכניסה ליישוב יש כאלו.
הימני הופך לשמאלי אחרי שלא נוגעים בו הרבה זמן.. והאשכול מכוסה ברשת שמונעת מציפורים לפרק אותם.
ד״א גם הצהובים הופכים לעיסתיים, אבל קטנה.
"אי אפשר להגיד לצ'יפס נו"...
תמר מוכן כשהוא מוכן.
בניגוד להרבה פירות אחרים - אין הבחלה (תהליך בו קוטפים את הפרי בתחילת תהליך ההבשלה, טובלים בנוזל או מכניסים לחדר עם גז מתאים וכל הפרות מבשילים יחד)
רוב הפירות שאתה קונה עוברים תהליך כזה. לכן בסופר/שוק הרבה פעמים הם עשין לא בשלים באופן מלא והטעם פחות טוב.
תמר לא עובר ולא יכול לעבור הבחלה.
מה שכן, רב התמרים (מזן מאג'ול) עוברים ייבוש ולכן פחות עסיסיים, אך לא מחייבים הקפאה.
ehudzeelim
10-10-22, 21:40
תודה על המידע
לאחר 12 שעות בנינגה גריל על מצב ייבוש:
140533
מספיק טוב לשייק בננה תמר.החימום/ייבוש שינה את מראה הפרי- כאילו הוא הבשיל, אבל אני חושב שהוא עדיין בוסר (אני מתכוון לפרי שהיה אדום). לגבי הפרי השני, הוא כבר היה בשל, ובשלב זה ייבוש ישנה את המרקם שלו, וכתלות בזן, וברמת הלחות שהיתה בו בתחילת הייבוש, זה יכול להיות לטובה וגם לרעה. למשל במג'הול, ייבוש לרמה כזאת יפגע באיכותו.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
חילול הקודש!
יש תמרים שאוכלים מצומקים, ויש תמרים שאוכלים "בטריים" אחרי שיצאו מהקפאה והקליפה נושרת מהם מהר יותר מאשר בגדים של בחורה מהתחנה המרכזית.
זה כמו שתיקח דאסטר ותלך לנסוע איתו במדבר.
או לנדרובר ותחנה בחניה עם רצפת אפוקסי.
יש דברים שפשוט לא עושים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.