התחברות

צפייה בגרסה מלאה : הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?

shaharp
10-10-22, 10:44
אז בשעה רעה נכנסתי לסטטיסטיקה :mad:
אתמול בלילה נגנב לנו הרוביקון מאזור הר הצופים בירושלים...
מהסתכלות באפליקציה של איתוראן, בשעה 20:56 הרכב הניע, בשעה 20:57 היה הטלפון מאיתוראן אלי (בזמן הזה הרכב כבר היה כק"מ ממקום הגניבה), אני מניח שלקח לי דקה להגיע למקום החניה (20:58) הרכב כבר בירידות למעלה אדומים נוסע במהירות של 150+ קמ"ש, עוד דקה עוברת והרכב כבר באבו-דיס, לאן שהמשטרה כבר לא נכנסת ללא הצבא.
אז נכון, שלא מכל מקום לוקח 3 דקות להגיע לשטחים ולהעלם, אבל עדיין, אם אני מקבל את הטלפון מאיתוראן רק לאחר שהרכב כבר הניע, זה כבר מאוחר מידי...
האם ישנה דרך "אמיתית" לעקב את הגנב מספיק על מנת שניתן יהיה להגיע אל הרכב לפני התזוזה מהמקום? (מנעול הגה מכני עם חיישנים? גלאי נפח? סנדלים?)
ועוד שאלה מניסיון של מי שיודע, האם תוספות שנקנו מהיבואן עם הרכב (כננת, מגני גחון, וו גרירה) נחשבים בחשבון ההחזר מהביטוח?

asafk
10-10-22, 11:06
הדבר היחיד שבאמת מעכב גנבים זה ברזלים. הם יודעים שיש איתוראן ויש זמן תגובה שבו הם צריכים להגיע לחוף מבטחים, מה ששם אותך - קרוב לחוף המבטחים שלהם מרחק דקות בודדות - במצב של יעד מועדף.

ברזלים אפשר לחתוך / לשבור / לנתק. אבל זה עושה רעש. וזה מלוכלך. נכון שזו לא הגנה הרמטית אבל הגנב יעשה את החשבון אם לגנוב את הרוביקון שלך או של זה שאין לו ברזלים וילך לרוביקון השני.
אני מציע להוסיף גם יחידת איתור 'עצמאית' עם חיישן תנועה. יש מלא כאלו בשוק ועולות גרושים. היחידה שולחת sns ברגע שיש מכה או נידנוד של הרכב עוד לפני שהתניעו אותו. זו הדקה החסרה לפני שאיתורן קיבלו הודעה ושתי דקות לפני שאתה קיבלת את ההודעה מאיתורן.
חלק מהיחידות האלו כוללות גם אפשרות לשלוח אליהן sms עם פקודה לניתוק של ממסר שאותו אפשר לשים למשל על הקו של משאבת הדלק. זה לא חוקי ולכן איתוראן לא יציעו לך את זה. זה עלול לגרום לתאונה. אפילו קשה. עם נפגעים. תחשוב מה יכול לקרות כשהג'יפ דוהר ב150 בירידות למעלה אדומים ואתה מדומם אותו מרחוק. זה יכול להיות קטלני לנוסעים בג'יפ. וכמובן להשמיד את הג'יפ. מצד שני אף אחד לא יחשוד בך.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

sgill
10-10-22, 12:13
אבו דיס לא היו חלק מהסגר שהתחיל אתמול?
אולי החביאו את הרכב מחוץ לכפר עד שיפתח הסגר או כדי "להתקרר"?

opl
10-10-22, 12:21
זה גם יכול לגרום לפציעה ומוות של בלתי מעורבים וכמובן אסף סתם הזכיר את זה כאנקדוטה

על אותו משקל הכרתי מישהו פעם שבפאגרו שלו הממסר הזה הפעיל מנגנון של שסתום גז ששיחרר גז מבלון קמפינג ולאחר השעייה מסויימת מנגנון אחר החל לייצר ניצוצות. זה יותר בקטע של נקמה לאחר שהרכב כבר בשטחים מאשר כל דבר אחר.

גם סנדל צריך לדעת איזה- ראיתי סנדלים שאנשים שמו שלא מנע גישה לאומי הגלגל ושום דבר לא מנע מהגנב להחליף גלגל עם גלגל הספייר של הרכב.
ראיתי כבר סנדלים חתוכים.
ראיתי שרשראות ומפסקי דלק וחשמל נסתרים.

sgill
10-10-22, 13:51
ההתקדמות בשנים האחרונות בטכנולוגיית הסוללות עבור הטלפונים הסלולארים ולאחרונה עבור הרכבים החשמליים, גרמה לכך שהיום דיסק על סוללה הוא חזק כמו דיסק על חשמל וחותך הכל...

ד ו ר ו ן
10-10-22, 14:37
ההתקדמות בשנים האחרונות בטכנולוגיית הסוללות עבור הטלפונים הסלולארים ולאחרונה עבור הרכבים החשמליים, גרמה לכך שהיום דיסק על סוללה הוא חזק כמו דיסק על חשמל וחותך הכל...

הרעש נשאר רעש.
והסרבול בנשיאה, עבודה וזמן ממושך בתנאים שמושכים תשומת לב שנם הם לא רוצים.

חבר אתר סיפר לי על לקוח שהטנדר שלו נגנב בלילה שהתעצל/שכח לנעול את הסנדל.
הבחור התקשר לטלפון ברכב והגנב אמר לו שכמה חודשים הוא עובר ליד הטנדר ומחכה ליום שהסנדל לא יהיה על הרכב.

מה שמלמד שיש להם מערכת שיקולים ״מבצעיים״ ולא יתעקשו לשבור את הראש אם התנאים מסכנים אותם/יש אלטרנטיבה קלה יותר.

חנן-ג'יפולוג
10-10-22, 14:50
אני חושב ששילוב של מיגון באיתור, ביחד עם מיגון שמשבית את הרכב כמה עשרות עד מאות מטרים מהחנייה, הוא שילוב טוב.
כי אז הרכב כבר לא בחנייה שהיא מקום פרטי ופחות מחשיד כשאנשים עובדים בו על הרכב, אלא באמצע הכביש. זה מקום הרבה פחות מוצלח לביצוע אבחון מסודר, והבעלים של הרכב כבר בדרך.
זה יכול להיות גם מתקן watchdog בבית שחייב לקבל שידור ספציפי מהרכב על מנת שלא להתריע. כשהאות משובש (פריט חובה לכל גנב, זמין בעליאקספרס) או הרכב מתרחק אתה מקבל התראה.
מסיבות מובנות אני לא מפרט יותר.
בנוסף, כמו שאנחנו תמיד אומרים: לא לבנות על אף מיגון סטנדרטי. הגנבים מכירים אותו כאת כף ידם, וחלקם גם עובדים בהתקנה שלו במשמרת היום שלהם (מכיר אישית מקרה כזה, כולל שמות והכול).

דבר נוסף: עם כל הכבוד לברזלים למיניהם, ויש כבוד, כשמדובר באמצעי גלוי, לגנב יש זמן להתכונן מראש עבורו לאחר איסוף מל"מ.

מוטי ג.
10-10-22, 15:19
[QUOTE=ד ו ר ו ן;1005137]הרעש נשאר רעש
חבר אתר סיפר לי על לקוח שהטנדר שלו נגנב בלילה שהתעצל/שכח לנעול את הסנדל.
הבחור התקשר לטלפון ברכב והגנב אמר לו שכמה חודשים הוא עובר ליד הטנדר ומחכה ליום שהסנדל לא יהיה על הרכב.

QUOTE]

אני מכיר סיפור דומה על פולריס ריינג'ר, נעלו אותו יום יום עם שרשרת בריאה, ביום שהתעצלו הוא נגנב

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

ד ו ר ו ן
10-10-22, 15:40
אם הרכב בטווח של כמה עשרות מטרים מהבית, יש חיישני IR אלחוטיים לאזעקה ביתית שאפשר לזרוק ברכב.
כשמישהו פותח דלת ברכב זה מפעיל צופר בבית.
אין חוט לנתק (או לזהות מראש), וזה לא בתחום עבודה של אזעקות רכב.

zivo
10-10-22, 15:57
תחשוב מה יכול לקרות כשהג'יפ דוהר ב150 בירידות למעלה אדומים ואתה מדומם אותו מרחוק. זה יכול להיות קטלני לנוסעים בג'יפ. וכמובן להשמיד את הג'יפ. מצד שני אף אחד לא יחשוד בך.

אסף.

לא קצת נסחפנו?
ומה קורה עם פשוט שכחת למלא דלק? או תקלה במשאבת דלק?
או סתם הורדת את הרגל מהגז?
משבת נוסף, מרוחק , של משאבת דלק, נראה לי לגיטימי לגמרי.

asafk
10-10-22, 15:59
גם לי. רק שבמידה וזה כן גרם לתאונה אתה אשם.

אסף.

boaz avrahami
10-10-22, 16:13
שופט שיפסוק דבר כזה אסור לו להיות אפילו שופט כדורגל בליגה ג.
וזה כנראה בערך כל השופטים בארץ היום

asafk
10-10-22, 16:20
אין סיבה כי איש לא יידע.

אסף.

shaharp
10-10-22, 17:00
תנחומי, באמת.
אבל עכשיו, דווקא לאור הגניבה, ספר ופרט בבקשה, בכדי שכולנו נלמד:
1. איך ובמה הרכב היה ממוגן.
2. מה חברת האיתור עשתה/ראתה, ומה לא.
3. היכן עשית את החידוש שנדרש (כי אולי דווקא שם אירע משהו).
האם היה מדובר במיקום קבע של הרכב, או בחנייה חד פעמית במקום מסויים (כלומר - האם הזמנת גניבה, או גניבה מזדמנת).

עזור לנו לשפר את המיגון וההשגחה על היקר לנו....
1 - הרכב היה ממוגן עם איתוראן שדורש הביטוח
2 - חברת האיתור זיהתה הנעה של הרכב ללא קוד קודן, ביררה מולי, ובערך זהו (הרכב היה תוך 3 דקות באבו-דיס)
3 - את החידוש עשיתי באותה חברה שהייתי מבוטח בשנה האחרונה (החידוש אפילו עדיין לא נכנס לפועל)
4 - הרכב חנה במקום מזדמן על הכביש, בדרך למקום הייתה לי הרגשה שמישהו מתצפת עלי, אך בערך כ 3 ק"מ לפני המיקום שעצרתי הרכב "העוקב" פנה לכיוון אחר, ככה שחששותי קצת נעלמו, אך זה לא אומר שלא המשיכו לעקוב בלי שראיתי

פעם מזמן הקודנים היו גם מנתקים הנעה, היום הקודנים רק מתריאים, מישהו יודע למה? האם זה לא היה נותן עוד דקה שתיים למערכת האיתור להבין שמשהו לא תקין קורה?
פעם היו גם גלאי נפח ברכבים, אם היה נשבר חלון האזעקה (בזמנו, היום אפשר להחליף ל SMS) הייתה מופעלת, האם עדיין קיימים כאלו דברים?

ותודה לכל המגיבים, יש פה כמה ראיונות מעניינים, השאלה כמה ההפעלה שלהם תיהיה פשוטה, כי בסופו של יום, אם בכל יציאה/כניסה עם האוטו לכיוון המכולות (או לכל סיבוב) אני צריך 10 דקות לפני ואחרי, אז או שהאוטו לא יצא מהחניה או שזה לא יקרה

opl
10-10-22, 17:20
צודק, ומבחינת ברזלים זה מה ששבר אותי אישית, אישתי היתה חוזרת ממשמרת ערב בבית חולים ואני כמו כלב הייתי יורד ב2330 לשים סנדל ומדי פעם לבדוק שהמיכל גז מלא.

asafk
10-10-22, 17:40
כן. יש הבדל בין רכב אספנות או ג'יפ טיולים שזז פעם בשבוע שבועיים לבין דיילי.

אסף.

boaz avrahami
10-10-22, 17:48
ההגנה הכי טובה היא ההתקפה.
כשאין פחד לא יעזור כמה בונקרים תשימו. בסוף זה כנראה ייגנב.
תדאגו שיהיה לכם ביטוח טוב ו/או חניה פרטית סגורה גם לא תזיק. גם מגורים בישוב קטן עם כניסה מבוקרת.

אבי ביטר
10-10-22, 17:50
מדבקות של מג״ב, צה״ל, משטרה.

גולגולות…חזירים, לא יודע.

באסה.

raanan
10-10-22, 17:52
בעבר השתעשעתי ברעיון כדלקמן,
להחליף את גלגל החלוקה למשהו שונה.
בין החיישן קראנק למחשב להוסיף יחידת עיבוד על בסיס אלטרה
שהתוכנה (הנוסחת תיקון) נטענת לאלטרה מרכיב זכרון רק לאחר הקשת קוד נכון מקודן שמחובר אליה.

לדעתי קשה בטירוף להתגבר על זה אם לא יודעים שהורכב מעגל חלוקה שונה.
כמובן שאין היתכנות שגנב יחליף מעגל חלוקה תחת הבית "ויג'מפר" את יחידת העיבוד.

רענן

מוטי ג.
10-10-22, 17:52
. גם מגורים בישוב קטן עם כניסה מבוקרת.
גנבו אצלנו לפני כמה חודשים טויוטה chr חדשה, הגנב, עמד שעתיים באזור השער חיכה לשעה שבו הוא נפתח אוטומטית ויצא עם הרכב. (על פי המצלמות)

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

zivviz
10-10-22, 18:12
קודם כל תנחומי... אבל ממש!
גם אם עושה רושם שבעל הרכב קיבל את יחסית "יפה" אני מתאר לעצמי שזה מפח נפש עצום.
הביטוח כנראה לא יכסה את עלות השיפורים אם קיימים..
חוץ מזה שהר הצופים זה איזור קשוח ביותר ומועד לגניבות רכבים, בטח בתקופות כאלו של לפני בחירות.
מעצבן להתעסק עם ברזלים ברמה היום יומית בטח אם הרכב משמש לנסיעות יום יומיות.
כיום מעטים שיכולים לגנבים האלו. הם פשוט מתוחכמים יותר וחסרי פחד יותר מאיתנו.

גם לי גנבו גיפ לפני יותר מ - 20 שנה. סופה ארוכה מדהימה שהסבה לי לכל כך הרבה אושר ותחושת חופש.
במקרה שלי הצלחנו ליצור קשר עם הגנבים ( יש דרכים..) , לשלם כופר ולהחזיר את הרכב הפצוע מבית לחם. זה היה טיפשי ביותר ולא מציע לאף אחד לעשות כך.

מאחל לכולם לקום בבוקר כל יום ולראות את יקירהם בחניה.

נמרוד
10-10-22, 18:32
מבחינה טכנית יש בעייה עם כמעט כל ההצעות היותר מתוחכמות. לגרום להן לעבוד אך ורק בתנאים המאד מסוימים של ארוע אמת אך לא להפריע לשימוש ברכב בכל תנאי אחר. הסיוט ההנדסי המוכר בשם "וריפיקציה".

נמרוד
10-10-22, 18:34
ולגבי משבתים סודיים. כדאי לזכור איך מניעים.

https://youtu.be/uq5rQlfEcjY

דרור ברלי
10-10-22, 18:53
לא.
אין הגנה אמיתית 100%
בסופו של דבר ברזלים כבדים - סנדלי דנבר בריאים שמכסים את ברגי הגלגל + שרשרת כבדה, כנראה הכי מעכבים ובעיקר מרתיעים.
הגנב אינו סופרמן. הוא אולי מקצוען וחסר פחד וכו', אבל אין לו זמן לזה.

כן זה כבד ומסורבל ומלכלך ידיים ולפעמים גם פוצע (אם זה נופל על רגל חשופה - מכנס קצר וסנדל/כפכף) וזה ממש כבד וקשה לתפעול לנשים ענוגות ומעצבן בהתעסקות עם זה ביומיום.... אבל כנראה שזה הכי יעיל

ואל תבנו על המשטרה ועל מערכת המשפט. אתם יודעים בדיוק באיזו רמה אנושית ורמת שיקולים מדובר.

zivo
10-10-22, 20:33
לא.
אין הגנה אמיתית 100%
בסופו של דבר ברזלים כבדים - סנדלי דנבר בריאים שמכסים את ברגי הגלגל + שרשרת כבדה, כנראה הכי מעכבים ובעיקר מרתיעים.
הגנב אינו סופרמן. הוא אולי מקצוען וחסר פחד וכו', אבל אין לו זמן לזה.

כן זה כבד ומסורבל ומלכלך ידיים ולפעמים גם פוצע (אם זה נופל על רגל חשופה - מכנס קצר וסנדל/כפכף) וזה ממש כבד וקשה לתפעול לנשים ענוגות ומעצבן בהתעסקות עם זה ביומיום.... אבל כנראה שזה הכי יעיל

ואל תבנו על המשטרה ועל מערכת המשפט. אתם יודעים בדיוק באיזו רמה אנושית ורמת שיקולים מדובר.
לא מסכים, אתם מייחסים לגנבים האלו תכונות על.
הם בסה"כ מפרקים את מה שהם למדו להרכיב בבוקר אצל המתקינים.
בעידן של מיחשוב הולך וגובר ( זה לא קרבורטור ופלוינות, זה מחשבים והרבה חישנים), אין בעיה להשבית רכב.
מוצאים איזה חישן שרוצים להשבית, ומוצאים מקום שעל מנת להגיע לצמה, צריך לעשות פירוק ארוך וקשה, חותכים את החוט, ומוצאים שני חוטים לעבר מפסק סודי ( במקום לא סטנדרטי).
מי שרוצה לקחת צעד קדימה, מחליפים את המפסק בריילי ופיקוד על חוטי ( שלט).
יש להם הבנה אפסית ברכב, יש להם 10 דקות וחושך....
אין שום בעיה למצוא מקום שגם בעל מקצוע, עם סורק, יצטרך הרבה זמן בשביל לפצח.
וכן, דווקא פתרון עם השהייה , שיתקע את הרכב באמצע הכביש, ימנע כל יכולת לנסות להתגבר עליו.

GodsFather
10-10-22, 20:39
כל זה טוב ויפה, עד שהם מחליטים שנכון יותר לגרור את הרכב לפינה שקטה ושם לעבוד על הרכב עם המעקפים שלהם.

כל כמה חודשים צץ לו שרשור כזה - קורבן גניבה מספר את מה שעבר ומה שהיה לו ואז כולנו מספרים את הנסיון שלנו

Sent from my HD1903 using Tapatalk

דרור ברלי
10-10-22, 21:50
לא מסכים, אתם מייחסים לגנבים האלו תכונות על.
הם בסה"כ מפרקים את מה שהם למדו להרכיב בבוקר אצל המתקינים.
בעידן של מיחשוב הולך וגובר ( זה לא קרבורטור ופלוינות, זה מחשבים והרבה חישנים), אין בעיה להשבית רכב.
מוצאים איזה חישן שרוצים להשבית, ומוצאים מקום שעל מנת להגיע לצמה, צריך לעשות פירוק ארוך וקשה, חותכים את החוט, ומוצאים שני חוטים לעבר מפסק סודי ( במקום לא סטנדרטי).
מי שרוצה לקחת צעד קדימה, מחליפים את המפסק בריילי ופיקוד על חוטי ( שלט).
יש להם הבנה אפסית ברכב, יש להם 10 דקות וחושך....
אין שום בעיה למצוא מקום שגם בעל מקצוע, עם סורק, יצטרך הרבה זמן בשביל לפצח.
וכן, דווקא פתרון עם השהייה , שיתקע את הרכב באמצע הכביש, ימנע כל יכולת לנסות להתגבר עליו.

אין להם שום תכונות על.
הרבה פעמים אלה סתם נערים צעירים.
אבל זה ה"מקצוע" שלהם. יש להם הבנה ונסיון ומכשור מתאים, הרבה תעוזה וזלזול מוחלט בכוחות אכיפת החוק שלנו. זלזול שמבוסס על היעדר המשילות המוחלט שלנו שהוא עובדה מוגמרת ומבוססת וגם על ידיעה ברורה ומוכחת שגם אם ייתפסו, לא יעשו להם כלום ושברוב המקרים אולי אפילו ישוחררו עוד באותו לילה. אישית אני יודע על כמה וכמה מקרים כאלה, של גנב שנתפס פעמיים באותו לילה, פעמיים נעצר ונפתח לו עוד תיק (בנוסף על עשרות תיקים קודמים על התפרצויות וגניבות) ופעמיים שוחרר. המשטרה והמדינה פשטו רגל לחלוטין בנושא הזה. כל כך פשטו רגל, עד שמאוד הגיוני לחשוד שלא מדובר בסתם אזלת יד משוועת עד כדי כך, אלא במדיניות ברורה שמוכתבת מלמעלה. למדינת ישראל יש אינטרס מובהק שייגנבו המון כלי רכב כאלה שעולים 450,000 שקל... כי זה מכניס לה הון.

ברזלים מסיביים וכבדים מאוד מרתיעים - כי לחתוך אותם בטוח שאפשר, אבל זה מרעיש וגוזל זמן יקר. ולגנב - מיומן או לא, אין זמן.
הברזלים מקבעים את הרכב למקומו וזה בנוסף לכל האמצעים האלקטרוניים שהוזכרו שאני ממש לא פוסל. נהפוכו. בהסתייגות אחת:

ואני יודע שזו הכללה, אבל זה מאוד הגיוני: חלק מאותם עובדים במרכזי ההתקנות שמתקינים לכם את האמצעים האלקטרוניים - הם לטעמי האישי ורק לדעתי כמובן, אולי החשודים המיידיים במעורבות בגניבה - בין אם בביצוע הגניבה עצמה פיזית, ובין אם בהעברת/מכירת המידע לכנופיות הגנבים.
גם ברכב ישן וטיפש עם מפתח פשוט שנטול כל מיני מפתחות מקודדים וכו' - אחד כזה, בכמה דקות שאתם לא נמצאים פיזית לידו בזמן ההתקנה (נכנסתם לשירותים או קפצתם לאכול משהו), לא יתקשה לשכפל מפתח שנמצא בסוויץ'. לעתים סתם להעתיק אותו תוך שנייה עם "שבלונה" מפלסטלינה. ואז, הוא לא רק יודע מה מותקן ברכב ולאן לגשת, אלא יש לו גם מפתח והופ - לוקח את האוטו בקלילות בלי לשבור כלום... גם על מקרים כאלה כבר שמענו.

zivo
10-10-22, 23:00
דרור,
הרבה יותר קצר והרבה יותר פשוט-אין שם ידע במכונאות, יש ציוד ונוהל קרב שמוכן מראש מתוך הכרות אינטימית עם המערכות הקיימות.
מי שגונב בשטח, לא מתחיל להפעיל ידע ולחפש חריגים.
יש נוהל סטנדרטי, וכל תוספת חריגה ולא סטנרטית תשבית את הגנבים.
אין להם ידע וזמן לחפש תקלות ברכב.

דרור ברלי
11-10-22, 06:31
אתה מזלזל בהם. גישה לא בריאה.
היה צליל זלזול...

omri_t
11-10-22, 08:04
שרשור מתסכל.
מסכים עם קודמיי.
אמצעים סטנדרטיים אלקטרוניים הם לא באמת מכשול. הם נועדו לקומבינה שבין הביטוח לחברות האיתור. הגנבים יודעים היטב למה לצפות. וגם ככה ברגע שהאוטו מונע- אין להם משמעות שתוך 3-10 דקות הם חוצים מחסום כזה או אחר.
לחלופין מתגברים ומקררים את הרכב איפשהו .

אתה מתגורר באזור עוד יותר מאתגר.
ומכאן שהייתי מתחיל בחניה הקבועה של הרכב. כשגנב רואה כל יום רכב מעניין שחונה במקום קבוע קל לו יותר להיערך.
ולכן צריך לברזל את החניה כהוגן.
זה לא עמנע גניבה אקראית מהסופר אבל כנראה שיש סבירות גבוה יותר כאמור שיגנבו מהבית.

בכללי סנדל. שרשרת. מנעולים רבים וחסונים ידרשו יותר עבודה וימשכו יותר תשומת לב- וזה כנראה מדפר קצת את הסיכוי. גם בבית. וגם בחניה אקראית.
זה מבאס. אבל ככה זה כאן בישראל.
( צוחקים עליי על הנוהל נעילה עם הסופה)

אלקטרוניקה ומשבתים למניהם תוספת טובה אם מתקינים אותה בדרך לא שגרתית...... אבל שלא תתקע אותך עוד 4 שנים במעבר מים...

לגבי איתור-
ונגיד ותראה שהרכב זז
מה תעשה??
תלך לעצור אותו בעצמך?
להתעמת עם גנב שהמקצוע שלו זה להיות עבריין ולחרבן על החוק?
אחד שלא יהסס לדרוס למוות שוטר ... או אזרח...
אני משתדל לא לכתוב ולגלוש לדברים שקשורים בפוליטיקה. אבל מה שדרור אמר.... + קצת להכיר את מערכת החוק והתקדימים. לדעתי ברגע שהגנב התחיל בתנועה נגמרה היכולת לאדם הנורמאלי לעשות משהו.
זה דפוק ברמת על! אבל זה המצב.

לגבי תוספות מהייבואן- רק הם הן הופיעו בביטוח ושילמת עליהן פרמייה חברות הביטוח לא חברות דל אף אחד.
אם יש לך סוכן טוב תתחיל ממנו...

שוב מצטער לשמוע.
מאחל מוות טבעי ומהיר לכל הגנבים.

zivo
11-10-22, 09:30
אתה מזלזל בהם. גישה לא בריאה.
היה צליל זלזול...

אני לא מזלזל, אבל אתה מפתיע אותי.
דווקא מי שסובל מתסמונת שטוקהולם, היה צריך מייד להתקומם מזמן נגד השקר הגדול.
אין בעיה אמיתית להיות יצירתי, ואף אחד לא יניע את הרכב בזמן סביר, פשוט לאף אחד מהשחקנים הגדולים אין עניין לפתור את הבעיה באמת.
כולם מרוויחים על הגב של הצרכן.
איתורן מעלים את המחיר, חברות הביטוח מעלות את המחיר והמדינה מתנערת מאחריות, הצרכן משלם.
בדיוק כמו מה שהיה עם גדר ההפרדה, שהמדינה רוצה, תוך שבוע, הגבול נסגר.

לגופו של ענין, אני אזכיר לך כמה זמן רצת אחרי בעיית חשמל בדשבורד, והלכת למומחים, והיה זמן, והיתה תאורה, ואין בעיה לפתוח שרטוט.
תשבית איזה חישן, ואף אחד לא יניע.
אם אתה חותך חוט של חישן באיזה צמה, צריך להבין באיזה חישן מדובר, ולמצוא באיזה פין מדובר בכניסה למחשב ולסלול מעקף....
אין להם מושג איך אפילו לחפש.
הם יודעים לעשות סידרת פעולות ידועות מראש ( לפרק מקום מסויים ולנתק \ לקצר חוט מסויים).
הם יודעים להפעיל ציוד שמישהו פיתח ( כמו כל מני סורקי תדרים שתוכנתו מראש להשבית ולפתוח).
הם לא מבינים מכונאות, וודאי לא את האלקטרוניקה של רכב מודרני ( לצערנו, מעט מאוד מוסכים באמת מבינים).
סתם בשביל הספורט, תצליב חוטים של הצתה, כמה אנשים פותרים את זה ב 5 דקות בחושך?

איל מ
11-10-22, 09:44
אני מסכים עם זיו לגבי הידע הסכמטי שלהם.
יש שתי בעיות.
א. בזמנו, בדיפנדרים, היו כמה חשמלאים שהיו מתקינין ניתוקים סודיים. מכיוון שיש כמה דרישות וצורות חשיבה די מקובעות, יצא שרוב הניתוקים, ורוב המתגים היו מבוססים על אותו עקרון, ובפועל מי שראה אחד שניים, ידע איפה לחפש את השאר.
לקח- לעשות את הניתוק בעצמך* ולא אצל חשמלטור שמומחה לרכב שלך (גם אם הוצאנו מהמשוואה את משבר האמון מול החשמלטורים).
ב.ראינו כבר כמה וכמה מקרים בהם רכבים (בעיקר ג'יפים) נגררים לנקודה נוחה לעבודה, ואפילו מועלים על גרר.
מסקנה 2- בנוסף לניתוקים, חייבים להיות גם ברזלים. לפחות בחניה הקבועה.

*ברכבים מודרניים, כבר לא טריביאלי, עד בלתי אפשרי לעשות ניתוקים.
אני רוצה לראות את האמיץ שעושה ניתוקים באוטו כמו דיסקברי 4. אפילו על משהו שנראה פשוט כמו כניסה למשאבת סולר.

ehudzeelim
11-10-22, 09:55
עוד נקודה למחשבה
הרכב כבר די עייף, הלך הגיר, הצבע עייף.. הפאג'רו q דורש שיפוץ. מקבל הצעת מחיר מסתבר שבשטחים זה עולה שליש.
מתלבט, מי יערוב לך שהרכב יחזור משם בכלל?
בסוף העלות מנצחת את החששות והרכב נשלח לשיפוץ. אחרי 10 ימים, הרכב חוזר, במצב ח ד ש.
גיר משופץ, צבע כללי, וכל הרג'קטים הקטנים. הכל ביחד 7500 שקל. אתה מבסוט!
אחרי 3 ימים הרכב נעלם מהחניה..

מבוסס על סיפור אמיתי [emoji57]

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

סולי
11-10-22, 10:47
לגבי איתור-
ונגיד ותראה שהרכב זז
מה תעשה??
תלך לעצור אותו בעצמך?
להתעמת עם גנב שהמקצוע שלו זה להיות עבריין ולחרבן על החוק?
אחד שלא יהסס לדרוס למוות שוטר ... או אזרח...
אני משתדל לא לכתוב ולגלוש לדברים שקשורים בפוליטיקה. אבל מה שדרור אמר.... + קצת להכיר את מערכת החוק והתקדימים. לדעתי ברגע שהגנב התחיל בתנועה נגמרה היכולת לאדם הנורמאלי לעשות משהו.
זה דפוק ברמת על! אבל זה המצב.
.

אחרי כל הברזלים.. והניתוקים... הדבר הקריטי ביותר בעיני הוא התראה, האיתור זה ערך מוסף.

טרקר שיודע לצלצל ולא לשלוח הודעה.
ובמקרה של סינון מצדך יחייג שוב ושוב.
שים את המספר שלו עם צלצול כזה שיעיר אותך ואת כל מי שמסביב.

כי ה60שנ האלו לפני שהרכב מתחיל תנועה/גרירה הן הקריטיות ביותר לסכל את כל המהלך של בני הבליעל.
אם הרכב חונה בחצר פרטית וקבלת התראה בזמן אמת.. ואתה חמוש.. אין סיבה שלא תסכל את הגניבה.

זה מבלי להיכנס לפוליטיקה.

ו.. תנחומיי, הייתי בסרט הזה למשך כמה שעות עד שהרכב נמצא ממש מתחת לאף בזכות עמיתים שעברו בסביבה והפריעו להם מבלי שידען בכלל.

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

sgill
11-10-22, 10:58
אהוד, כמה בעיות עם מה שכתבת:

1. את השיפוץ בשטחים עשו עם חלקים מרכב שכנראה נגנב לאחד החברים שלך... ככה אתה מתדלק את מכת הגנבות.
2. כשהרכב חזר היית צריך להחליף את הקוד בקודן.

לפני כחודש גנבו לחבר שלי לנדקרוזר ארוך 2016 משודרג. כל השנים הרכב היה מטופל במוסך המרכזי עד לטיפול האחרון שבו הוא רצה לחסוך קצת והלך למוסך במשולש. כמה ימים אחרי זה נגנב הרכב. לא שברו חלון כי כנראה שכפלו מפתח. ואת הקודן הוא נתן להם לפני הטיפול.

ehudzeelim
11-10-22, 11:46
אהוד, כמה בעיות עם מה שכתבת:

1. את השיפוץ בשטחים עשו עם חלקים מרכב שכנראה נגנב לאחד החברים שלך... ככה אתה מתדלק את מכת הגנבות.
2. כשהרכב חזר היית צריך להחליף את הקוד בקודן.

לפני כחודש גנבו לחבר שלי לנדקרוזר ארוך 2016 משודרג. כל השנים הרכב היה מטופל במוסך המרכזי עד לטיפול האחרון שבו הוא רצה לחסוך קצת והלך למוסך במשולש. כמה ימים אחרי זה נגנב הרכב. לא שברו חלון כי כנראה שכפלו מפתח. ואת הקודן הוא נתן להם לפני הטיפול.

1. כשכתבתי מבוסס על סיפור אמיתי, לא התכוונתי כמובן שזה היה רכב שלי. אני יותר מדי קשור לרכבים שלי בשביל לשלוח אותם לבד למוסך [emoji16]

2. בהמשך ל-1, ולמקרה שקרה, המסקנה שלי שהסיכון לא שווה את זה, ובהנחה שהשיפוץ מתבסס על רכבים שנגנבו אז בטח ובטח שעדיף להימנע. לדעתי הקודן זה מכשול קטנטן אם כבר החליטו שרוצים את האוטו הספציפי

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

asafk
11-10-22, 12:30
זה בסדר, האוטו הספציפי שימש לחלקים לאוטו הספציפי הבא.....
שרשרת המזון.

אסף.

opl
11-10-22, 13:00
בגלל זה טוב להיות חבר בקבוצות ווצאפ של הרכב שלך. כל פעם שמישהו היה מחפש מנוע לפאגרו Q אני הייתי שם סנדל גם בצהריים, שולף את המנוע ושם במחסן.

hadtomer
11-10-22, 14:15
יש שיאמרו שזה מוגזם- אבל אני חסיד של ברזל. מנעול דוושות רציני של ההוא ממושב ישרש, מנעול הגה רציני והכי חשוב- שרשרת באורך מטר- שרשרת של ל.כ שקושרים איתה אוניות.....עם מנעול. והשרשרת פשוט עוברת דרך ג'אנט קדמי של הרכב וקושרת אותו לזרוע מתלה קדמית. הגנב רוצה לנסוע ככה? בהצלחה לו. מקסימום אני אחליף בולם אבל אשאר עם האוטו.

נמרוד
11-10-22, 14:29
יש שיאמרו שזה מוגזם- אבל אני חסיד של ברזל. מנעול דוושות רציני של ההוא ממושב ישרש, מנעול הגה רציני והכי חשוב- שרשרת באורך מטר- שרשרת של ל.כ שקושרים איתה אוניות.....עם מנעול. והשרשרת פשוט עוברת דרך ג'אנט קדמי של הרכב וקושרת אותו לזרוע מתלה קדמית. הגנב רוצה לנסוע ככה? בהצלחה לו. מקסימום אני אחליף בולם אבל אשאר עם האוטו.הפתעת תומר! הייתי בטוח שאתה חסיד של ה"שיטה הצרפתית".

קייס קינום
12-10-22, 15:08
אם הרכב חונה בחצר פרטית וקבלת התראה בזמן אמת.. ואתה חמוש.. אין סיבה שלא תסכל את הגניבה

בהנחה שהגנב משופשף ולא בורח כשרואה נשק, אין לך הרבה מה לעשות.

zivo
12-10-22, 15:20
בהנחה שהגנב משופשף ולא בורח כשרואה נשק, אין לך הרבה מה לעשות.

בסה"כ לשים לב לעמוד מולו ולא מאחוריו....

סולי
12-10-22, 15:32
בימינו עם כמות הפריצות ומקור הפורצים זה אירוע פחע לכל דבר.

נדב42
12-10-22, 15:49
תגיד את זה לשופט [emoji1751]

ש01
12-10-22, 15:55
דווקא השבוע שמענו על שיטת מיגון חדשה - הנקה
הגברת קמה להניק
שמעה רעש מהאוטו
הגנבים נבהלו, יצאו מהחלון וברחו...

ועכשיו ברצינות - רכב יומיומי - כל הברזלים למינהם הופכים את השימוש למאוס ומסורבל.
כל אחד צריך למצה פטנט משלו. אני דווקא מאמין בשער טוב.

** אישית, 9 שנים היתה לי סופה, לפעמים הייתי שוכח את המפתחות בסוויץ. לשמחתי הם לא חיפשו כזו אצלנו במושב. כן לקחו לי אוקטביה גרוטאה (ממוחזרת מתאונה) ויונדאי אקסנט חדשה של צה"ל (באירוע אחד).

אחד הדברים שלהבנתי כן עובד - כלב מפחיד וערני (1. לא חייב להיות אכזרי באמת, כי את זה כבר הם לא יבדקו 2. מפחיד = שחור, גדול והרבה שיניים. היה לי פעם לברדור כזה שבגללו פחדו להתקרב אלי הביתה.. )

ישי
12-10-22, 21:54
לחבר ניסו לגנוב הילקס revo לפני שבועיים,הרכב של מקורות.
לשמחתו אחד מהגנבים ישאר שבת כי בטעות הם צפרו ואז הוא יצא אליהם. הם כמובן ברחו.
הרכב הזה כבר עבר נסיון גניבה אצל הבעלים הקודם (שאצלו נגנבו כבר 2 רכבים כאלו)
הניסיון הזה סצפיפית ארע בשעה 22:00 בכביש המרכזי אצלנו, פשוט נעמדו ליד להסתיר.
כנראה מישהו במוסך סימן את הרכבים של מקורות. הם גם מגיעים ממולאים בכול טוב, וגם סגורים כך שאפשר לגנוב איתם עגלים/כבשים או מה שבא להם.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

amitaikl
13-10-22, 05:21
בנתיים בדרום:
https://mobile.mako.co.il/men-men_news/Article-7ecae24e8abc381027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4 110&pId=1898243326

GodsFather
13-10-22, 22:53
אחד הדברים שלהבנתי כן עובד - כלב מפחיד וערני (1. לא חייב להיות אכזרי באמת, כי את זה כבר הם לא יבדקו 2. מפחיד = שחור, גדול והרבה שיניים. היה לי פעם לברדור כזה שבגללו פחדו להתקרב אלי הביתה.. )זורקים רעל לכלב, אם יש לך מזל תצליח לתפוס את זה לפני שתאבד גם אותו.

איל מ
14-10-22, 12:20
נזרקו כאן כמה תרחישים, ואני שואל בשיא הרצינות,
עזבו שניה סיפורים ששמעתם על מישהו שמכיר מישהו.
גם אני שמעתי אותם, ויותר מפעם אחת.
מישהו מכיר מיד ראשונה, לא שלישית, כזאת על מקרה בו גנבים הרעילו כלב? או לחילופין תקפו את הבעלים במקום לברוח ברגע שנדלק האור בחצר?

GodsFather
14-10-22, 12:30
הרעילו כלב - מכיר אישית. הבעלים המדובר חבר בפורום. לא אחשוף. היינו שם אצלו בבוקר שאחרי הגניבה כשהוא הבהיל את הכלב לוטרינר.

גם בדקנו שיחות סלולר יוצאות מהרכב, גילינו שהגנב נוהג בו באור יום ומתקשר בכיף שלו. התקשרנו לדבר איתו, זה לא ממש שכנע אותו להחזיר את הרכב.

סולי
14-10-22, 12:49
נזרקו כאן כמה תרחישים, ואני שואל בשיא הרצינות,
עזבו שניה סיפורים ששמעתם על מישהו שמכיר מישהו.
גם אני שמעתי אותם, ויותר מפעם אחת.
מישהו מכיר מיד ראשונה, לא שלישית, כזאת על מקרה בו גנבים הרעילו כלב? או לחילופין תקפו את הבעלים במקום לברוח ברגע שנדלק האור בחצר?אותי מעניין איך מזהים נוכחות רעולי פנים באישון לילה זה בהכרח גנבים.. ולא אנסים או מחבלים ... או מחסלים של עולם תחתון שטעו בזיהוי?

ד ו ר ו ן
14-10-22, 13:20
מישהו מכיר מיד ראשונה, לא שלישית, כזאת על מקרה בו גנבים הרעילו כלב?
כן.

ולהזכיר שלפי מה שפורסם, אירוע דרומי התחיל כשיום לפני הרעילו לו את הכלב והא הסיק שהדבר הבא הוא פריצה ולכן חיכה להם.

איל מ
14-10-22, 13:31
אותי מעניין איך מזהים נוכחות רעולי פנים באישון לילה זה בהכרח גנבים.. ולא אנסים או מחבלים ... או מחסלים של עולם תחתון שטעו בזיהוי?

זה לא הנושא. עילות לירות בבנאדם בלילה יש מספיק. כמעט כמו מספר השרשורים שנפתחו בנושא.

סולי
14-10-22, 13:55
בזמן סכנת חיים ממשית לך ו/או לסובבים אותך ובהכרח שזיהית אמצעי, כוונה ויכולת.

העילות החוקיות מעטות וברורות מאוד (יחסית לחוק בישראל) ..וממש לא כמספר השרשורים פה...

איל מ
14-10-22, 15:31
האמן לי

דרור ברלי
15-10-22, 11:11
אני מסכים עם זיו לגבי הידע הסכמטי שלהם.
יש שתי בעיות.
א. בזמנו, בדיפנדרים, היו כמה חשמלאים שהיו מתקינין ניתוקים סודיים. מכיוון שיש כמה דרישות וצורות חשיבה די מקובעות, יצא שרוב הניתוקים, ורוב המתגים היו מבוססים על אותו עקרון, ובפועל מי שראה אחד שניים, ידע איפה לחפש את השאר.
לקח- לעשות את הניתוק בעצמך* ולא אצל חשמלטור שמומחה לרכב שלך (גם אם הוצאנו מהמשוואה את משבר האמון מול החשמלטורים).

ב.ראינו כבר כמה וכמה מקרים בהם רכבים (בעיקר ג'יפים) נגררים לנקודה נוחה לעבודה, ואפילו מועלים על גרר.
מסקנה 2- בנוסף לניתוקים, חייבים להיות גם ברזלים. לפחות בחניה הקבועה.

*ברכבים מודרניים, כבר לא טריביאלי, עד בלתי אפשרי לעשות ניתוקים.
אני רוצה לראות את האמיץ שעושה ניתוקים באוטו כמו דיסקברי 4. אפילו על משהו שנראה פשוט כמו כניסה למשאבת סולר.

ראיתם מה הדגשתי?
זה בדיוק.
בהרבה מקרים לא יתעסקו בכלל עם נסיונות להניע. הם באים עם עוד רכב ואם הג'יפ שלכם לא מרותק למקומו הם גוררים אותו ברצועה. את ההעמסה על גרר יעשו במקום שני ברחוב אחר. את ההתגברות על מערכות המיגון ואת ההתנעה יעשו במקום שלישי

ש01
15-10-22, 11:24
ראיתם מה הדגשתי?
זה בדיוק.
בהרבה מקרים לא יתעסקו בכלל עם נסיונות להניע. הם באים עם עוד רכב ואם הג'יפ שלכם לא מרותק למקומו הם גוררים אותו ברצועה. את ההעמסה על גרר יעשו במקום שני ברחוב אחר. את ההתגברות על מערכות המיגון ואת ההתנעה יעשו במקום שלישי

לא רק ג'יפים

את ה159 של אשתי העבירו לניוטרל, דחפו/דרדרו לבוסתן 200 מטר ממקום החניה (מוסתרת היטב בין העצים) ותכננו להגיע בלילה להתניע ולאסוף.
תודות לאיתוראן והשיטור הכפרי הרכב נמצא בריא ושלם.

מיכה100
16-10-22, 09:16
לפני כמה חודשים, חבר עם לנדקרוזר שגר ממש בקצה ישוב כפרי בדרום השפלה.
הגנבים גררו/דחפו את האוטו לפרדס והתחילו לעבוד שם. אחרי שאיתוראן העירו אותו הוא הפעיל את כיתת הכוננות וטס לפרדס עם הרבה צפירות ואורות. הגנבים ברחו. לאוטו שלום, הנזק שהספיקו לעשות כוסה ע"י הביטוח.

asafk
16-10-22, 22:29
אני מצטט דברים שנאמרו לי על ידי מי שעוסק בתחום.
כשיש טווח בין מקום הגניבה והמקום הבטוח - הם יגיעו במחצית הראשונה של הלילה. ייקחו את האוטו בנסיעה אם הצליחו או בגרירה אם לא. למקום די קרוב. אבל לא מדי. לשכונה אחרת בעיר או לפרדס או מטע. אם מניע נוסע הם מנתקים מצבר מתרחקים וצופים בו ממרחק של כמה עשרות מטרים ומחכים. אם צריך לטפל בו זה הזמן לטפל בו, להזיז עוד קצת למקום אחר ואז לנתק מצבר ולחכות. רגע לפני הזריחה מתחילים לזוז ומתזמנים את ההגעה למחסום לשעת השיא של היציאה לכיוון ישראל בזריחה.

אז זה הזמן שיש לפעול. תניחו שאם הרכב נגנב הם לא יגיעו למחסום באמצע הלילה. זה הזמן שבו מכשיר האיתור העצמאי עם הבטריה הפרטית שלו ייתן עבודה.

אסף.

boaz avrahami
17-10-22, 08:47
דווקא השבוע שמענו על שיטת מיגון חדשה - הנקה
הגברת קמה להניק
שמעה רעש מהאוטו
הגנבים נבהלו, יצאו מהחלון וברחו…

מן המפורסמות שגנבים יונקים מאבא שלהם

boaz avrahami
17-10-22, 08:49
אני מצטט דברים שנאמרו לי על ידי מי שעוסק בתחום.
כשיש טווח בין מקום הגניבה והמקום הבטוח - הם יגיעו במחצית הראשונה של הלילה. ייקחו את האוטו בנסיעה אם הצליחו או בגרירה אם לא. למקום די קרוב. אבל לא מדי. לשכונה אחרת בעיר או לפרדס או מטע. אם מניע נוסע הם מנתקים מצבר מתרחקים וצופים בו ממרחק של כמה עשרות מטרים ומחכים. אם צריך לטפל בו זה הזמן לטפל בו, להזיז עוד קצת למקום אחר ואז לנתק מצבר ולחכות. רגע לפני הזריחה מתחילים לזוז ומתזמנים את ההגעה למחסום לשעת השיא של היציאה לכיוון ישראל בזריחה.

אז זה הזמן שיש לפעול. תניחו שאם הרכב נגנב הם לא יגיעו למחסום באמצע הלילה. זה הזמן שבו מכשיר האיתור העצמאי עם הבטריה הפרטית שלו ייתן עבודה.

אסף.

אל תסמוך על הסיפור הזה.
הם עוברים את המחסום במשך כל הלילה. אין כמעט בכלל בקרה על הכניסה.
במחסום הקרוב אלי יש רכב של איתורן כל לילה והם עובדים אבל רק עם איתורן וחלק לא מבוטל בכלל מנוטרל או משובש

or_t
17-10-22, 10:10
רק אומר שיצא חוק חדש שאומר שחברת הביטוח לא יכולה לדרוש איתורן כדי לבטח את הרכב.

בלי קשר, מסכים מאד עם דרור. יש אינטרס להרבה גופים שגניבות הרכב ימשיכו. כל הרעיון של ביטוח רכב נגד גניבה הוא הזוי בעיניי ומצביע על פשיטת רגל של המדינה. הרי מה תפקיד המדינה אם לא להבטיח את בטחוני האישי כולל הקניין הפרטי שלי?

לדעתי הפתרון הוא פשוט אבל לצערי לעולם לא יתממש: מדינת ישראל צריכה להיות זו המבטחת את הרכב. אם נכשלה בתפקידה לתת לי בטחון שתפצה אותי. אם זה יהיה המצב גניבות הרכב יפסקו תוך מספר חודשים. אם מישהו רוצה להרים את הכפפה ולהגיש הצעת חוק בנושא אני איתו.

אבל עד אז, אני מתמקד בלטייל עם רכבים שאינם מבוקשים. הייתי מאד רוצה היילקס אבל אני הרבה יותר שקט עם הנטר [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

shachar
17-10-22, 10:23
רק אומר שיצא חוק חדש שאומר שחברת הביטוח לא יכולה לדרוש איתורן כדי לבטח את הרכב.

חוק כנראה לא יצא אולי תקנה.
אז חברת הביטוח תתמחר את הפרמיה באופן שונה.
או שתדרוש יותר כסף, או שתדרוש הרבה יותר כסף שזה אומר לא רוצה לבטח אותך.

עוד אין חוק שיחייב אותה - אבל אתה יכול לפעול כדי ליזום כזה...

לדעתי הפתרון הוא פשוט אבל לצערי לעולם לא יתממש: מדינת ישראל צריכה להיות זו המבטחת את הרכב. אם נכשלה בתפקידה לתת לי בטחון שתפצה אותי. אם זה יהיה המצב גניבות הרכב יפסקו תוך מספר חודשים. אם מישהו רוצה להרים את הכפפה ולהגיש הצעת חוק בנושא אני איתו.

על פי החוק כולם יסעו בסובארו ליאונה ואז גם לא ירצו לגנוב רכבים.
אפילו יסעו לפי חוק בתחבורה ציבורית ואז יפתרו עוד בעיות.

**שתי הכפפות שלי

Sent from my T40Pro using Tapatalk

דרור ברלי
17-10-22, 13:08
בגלל אותו אינטרס כלכלי מובהק של גופים רבים מטעם מדינת ישראל הנרקומנית של מיסים, שהגניבות יימשכו וגם יתגברו - ובראשם כמובן רשות המיסים ומשרד האוצר, אז בוא.... לא יהיה שום שינוי בחוקים. אל תצפה לשום עזרה מכיוון של חקיקה - המדינה רק תשים לזה רגליים ותתקע מקלות בגלגלים. ככה המערכת הנוראה הזו עובדת.

זה משאיר אותנו לבד במערכה. למגן את כלי הרכב - לנעול אותם בברזלים כבדים, להשקיע במערכות הרתעה, התראה, עיכוב ואיתור. להקשות על הגנב ולגרום לו לוותר מראש ולנסות לגנוב ג'יפ אחר.

sgill
17-10-22, 13:23
אז ראיתי שנוסף עמוד רביעי לשרשור ואמרתי לעצמי שאכנס לראות איזה רעיונות חדשים למיגון יש פה...
קראתי, גללתי למטה, ופתאום בתחתית העמוד אני רואה את השם של ברלי עם הסמלון של ההילוכים.
טוב, הסתכלתי על השעון לראות אם יש לי רבע שעה פנויה לקרוא את ההודעה שלו, בדקתי שאישתי לא שמה לב שאני מתבטל והתחלתי לקרוא...
הופתעתי !!! מה זה ההודעה הקצרה הזאת? מישהו פרץ לברלי למחשב וענה במקומו?

חג שמח רגוע ושקט לכולם, מלא בטיולים וריק מגניבות.

GodsFather
18-10-22, 00:41
ברלי עובד בחגים, אין לו זמן למקלדות

shaharp
18-10-22, 20:15
תודה לכולם על התגובות, היו כמה רעיונות וכשרשורים רבים ואחרים גם הוא גלש לפעמים לדברים שליד הנושא הרישמי
ברשותכם אחזור רגע להצעות שעלו על המיגון,

לאחר קריאה של כלל השירשור נראה לי שההמלצה שלי לעצמי לרכב הבא בנוגע למיגון הנוסף הינה (לפי סדר הכי מומלץ לקצת פחות):

1 - ברזלים, שזה אומר מנעול הגה מסיבי וכנראה גם סנדל נחמד ויפה
מנעולי הגה מצאתי הרבה, מניח שיש מומלצים יותר ויש פחות, מניח שאמצא משהו טוב, בנוגע לסנדלים, ראיתי בעיקר לגלגלים די קטנים, ברוביקון יש גלגלי 32", ולא ראיתי סנדל מתאים, מישהו מכיר?

2 - ברז נסתר (מכני) להפסקת זרימת דלק
נשמע לי יחסית קל, וגם לא אמור ליצור בעיה במידה ונשכח סגור

3 - ניתוק הצתה כזה או אחר
היו הרבה בעד חלק נגד, ברכבים חדשים עם כל המחשבים והסמטוחה, נראה לי קצת בעייתי לנתק מצבר, או להתעסק על המחשב,
חשבתי על סלנוייד לניתוק הזרם לסטרטר, האם נשמע סביר? האם יכול ליצור בעיות? האם קל לעקיפה (בהנחה שלא מוצאים את המפסק הנסתר)?

opl
18-10-22, 20:23
אני ועוד רבים רכשנו מכאן, יש למידה שציינת ומעבר.
http://www.carsandals.com/

nir.samo
18-10-22, 21:13
סנדל אפשר גם להכין לבד הנה אחד שהכנתי (בתמונה לא גמור), לא יפה כמו בקישור אבל הי עבודה עצמית.
140648

סולי
18-10-22, 21:38
אני ועוד רבים רכשנו מכאן, יש למידה שציינת ומעבר.
http://www.carsandals.com/יש גם שעיבו אותו.

נדב לדוגמא מסמר אותו או עטף בזכוכיות או משהו כזה, כדי שיהיה לא נעים להתעסק.

אני עיביתי עם פרופילים מבפנים כך שלא יזוז על הצמיג ויהיה צמוד ובלי חופשים.

נדב42
19-10-22, 00:33
ככה זה נראה אצלי.
בתוך הסיקה מתחבאים כבל פלדה, חבל, והמון שברי זכוכית שקיבלתי מזגג רכב.

הסיקה תתפוס את הדיסק, החבל (אולי) יסתום אותו, לכבל הפלדה יש חופש ובשאיפה יקשה על החיתוך קצת יותר כי אינו מקובע, והזכוכיות מיועדות לעין של בן הבליעל.

עוד לא נאלץ לעמוד במבחן, מקווה שהמראה לבדו ירמוז לגנב שמדובר במג׳נון ועדיף לא להתעסק פה ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221018/c5455f168c708bb438b6ef88b2ec199c.jpg

KOOKE
19-10-22, 19:31
פתרונות מרתיעים שלא ממש מונעים אבל לא שגרתיים ומוכרים יכולים להועיל -

חיישן תזוזה שנותן פיקוד לכמה זרקורי לד עם תאורה מאאאד חזקה מחוץ ובתוך הרכב + צופר אויר מעיר מתים סטייל אוניה (קצובים לזמן קצר)

המתגים והניתוקים הנסתרים למיניהם שכבר הוצעו ואיתות (הודעה/ טלפון) לבעלים על ידי אותו חיישן תנועה.

מתג נסתר שנותן זרם חשמלי לא קטלני למושב/ הגה / הילוכים אם לא נוטרל

ועוד דברים בסיגנון שהבני בליעל לא מכירים ולא מצפים להם כיד הדימיון הטובה עליכם.

והכי חשוב ביטח מקיף שכולל כיסוי לשווי הרכב האמיתי כולל התוספות שבו בהתאם לחוות דעת פרטנית!!! כן זה מייקר את הביטוח אבל בעת צרה שווה כל שקל שהושקע בו.

לפותח השירשור ולכל האחרים מזכיר שוב ביטוח מקיף רגיל במקרה של גניבה מניב תגמולי ביטוח לפי שווי הרכב על פי מחירון לוי יצחק בלבד כולל ההפחתות שבו (קילומטראז' מספר ידיים תאונות קודמות סוגי בעלות וכו')

גם אני בדיעה שברזלים הם אולי פיתרון מרתיע יעיל אבל לא ממש מעשי לרכב שהוא רכב יום יומי.

shaharp
27-11-22, 13:06
אז במזל טוב הרכב החדש הוזמן ויגיע בקרוב,
תודה לכולם על כל הטיפים שניתנו, מבחינתי סיכמתי את התוספות לאיתורן ב 3 הגנות נוספות:

1 - מנעול הגה מסיבי
2 - סנדל לגלגל
3 - מערכת זיהוי פריצה (G סנסור וגלאי נפח) עם יכולת שליחת הודעה ב SMS

בתקווה שהמנעול הגה/סנדל ירתיאו את הגנב ובכל מקרה אולי יעקבו אתו מספיק לתת לי את הזמן להגיע לרכב בעקבות ההתראה מהגלאי הנוסף

אשמח להמלצות על דגמים מדוייקים/מקומות אמינים לקניה/התקנה

zivo
27-11-22, 21:28
לדעתי, פיקששת את מה שנראה לי הכי אפקטיבי למניעת התנעה - משהו לא סטנדרטי שמשבית שיגרום למחשב לא להניע, למשל שיבוש של איזה חישן.
מוצאים איזה חישן ( נגיד קרנק), הולכים לאורך הצמה ( לכיוון המחשב), ובאיזה מקום חותכים את החוט ויוצאים למעקף, או לחלופין, יש חישנים שאפשר פשוט לקצר לגוף.

פתרון לא סטנדרטי, אין מצב שהם פותרים בזמן סביר.

shaharp
28-11-22, 06:39
לדעתי, פיקששת את מה שנראה לי הכי אפקטיבי למניעת התנעה - משהו לא סטנדרטי שמשבית שיגרום למחשב לא להניע, למשל שיבוש של איזה חישן.
מוצאים איזה חישן ( נגיד קרנק), הולכים לאורך הצמה ( לכיוון המחשב), ובאיזה מקום חותכים את החוט ויוצאים למעקף, או לחלופין, יש חישנים שאפשר פשוט לקצר לגוף.

פתרון לא סטנדרטי, אין מצב שהם פותרים בזמן סביר.

חשבתי על כל מיני משבשים למינהם, אך יש לי חששות בנושא...
כל הרכבים היום מגיעים עם מחשבים/חיישנים מפה ועד להודעה חדשה, כל שיבוש במערכת החשמלית/מחשבית יכול לגרום לבעיות לא צפויות, שלא לדבר על ביטול אחריות (מאיתורן ומפויינטר נאמר לי מפורשות שהם לא שמים עלוקה, מנתק הצתה על הקודן, אך ורק כי זה דרישה של היבואניות שתגרום לביטול האחריות)
אז לאחר ששללתי את האופציה הנ"ל, נשארתי עם השלושה שכן כתבתי

zivo
28-11-22, 08:32
זאת אומרת שאם מתנתק חוט לאיזה חישן אז אין אחריות לרכב???

shaharp
28-11-22, 09:06
אני מניח שאם אתה רוצה משהו שמיש, אז לא סתם תנתק, אלא תשים מפסק... ואז זה לא "בטעות" או כ"תקלה" התנתק, אלא משהו מכוון עך ידך, וזה יכול לבטל אחריות (לא יודע להגיד אם לכל חיישן ולכל שינוי, אבל לא מוכן לקחת את הסיכון)

אבי ביטר
28-11-22, 10:19
אז במזל טוב הרכב החדש הוזמן ויגיע בקרוב,
תודה לכולם על כל הטיפים שניתנו, מבחינתי סיכמתי את התוספות לאיתורן ב 3 הגנות נוספות:

1 - מנעול הגה מסיבי
2 - סנדל לגלגל
3 - מערכת זיהוי פריצה (G סנסור וגלאי נפח) עם יכולת שליחת הודעה ב SMS

בתקווה שהמנעול הגה/סנדל ירתיאו את הגנב ובכל מקרה אולי יעקבו אתו מספיק לתת לי את הזמן להגיע לרכב בעקבות ההתראה מהגלאי הנוסף

אשמח להמלצות על דגמים מדוייקים/מקומות אמינים לקניה/התקנה

לגבי סעיפים 1-2
אם הרכב משמש אותך ביומיום, תסביר לי איזה מין שגרת בוקר וערב תהיה לך?

מוטי ג.
28-11-22, 10:39
וזו בדיוק הסיבה שהפסקתי לרכב על אופנועים ביום יום, סיוט

איל מ
28-11-22, 11:22
אני רוכב יומיום בערך 20 שנה (בשנה האחרונה פחות, אבל עדיין לפחות פעמיים בשבוע).
וכן, כל בוקר זה אומר לפתוח מנעול שרשרת, מנעול דיסק, וגם להוריד כיסוי. ואחבכ אותו דבר בעבודה, ואותו דבר בערב. כמוני יש אלפי ועשרות אלפי רוכבים שליחם עם זה. ברגע שזאת שגרה, מתרגלים וזה לא כזה נורא. מי שלא מתאים לו, יכול להסתפק בביטוח טוב.
לגבי ניתוקים- זה אולי טוב בפרייבטים. בג'יפים מבוקשים הם במילא גוררים.

sgill
28-11-22, 12:35
קצת מחוץ לנושא אבל.. אופנוע חייב אזעקה חזקה עם הודעה לטלפון ושרשרת הכי עבה שמוצאים וכנ"ל מנעול. הרבה פעמים פשוט מעמיסים את האופנוע על וואן סגור או אפילו טנדר פתוח עם שמיכה עליו ונוסעים.
אני גם מבקש מאשתי לחסום את האופנוע עם הרכב מתוך הנחה שגנבי האופנועים אולי פחות מתעסקים בלהזיז רכבים לפני גניבת האופנוע.

אגב, זה מהיום...

https://scontent.ftlv1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/317417259_1324148848123495_4900263732716 645850_n.jpg?stp=dst-jpg_s1080x2048&_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=kKt0ewn67TAAX-dJtCc&_nc_ht=scontent.ftlv1-1.fna&oh=00_AfCjU_6q7JfY4mhCYWbnIR9Mvb7nDqIJ7V dcTGXmxpep7A&oe=638A4CDB

zivo
28-11-22, 13:08
אני מניח שאם אתה רוצה משהו שמיש, אז לא סתם תנתק, אלא תשים מפסק... ואז זה לא "בטעות" או כ"תקלה" התנתק, אלא משהו מכוון עך ידך, וזה יכול לבטל אחריות (לא יודע להגיד אם לכל חיישן ולכל שינוי, אבל לא מוכן לקחת את הסיכון)

ממש, אבל ממש! לא נכון.
היינו כבר בסרט הזה שיבואנים רצו להכריח טיפול במוסך יבואן כתנאי לאחריות....
היינו בסרט של קניית חלפים אצל יבואן בלבד.....
היינו בסרט שאסור להתקין הגבהה.....

יבואן שרוצה להוריד את האחריות, חובת ההוככחה עליו. הוא יצטרך להוכיח שהניתוק של החישן, הוא זה שגרם, במפורש, לתקלה.

מנוע לא מתקלקל מזה שחישן מתנתק ופעם ב...... מישהו מנסה להניע עם החישן מנותק. ויצרן שינסה לטעון שזה המקרה, לא רק שיפסיד במשפט, הוא קודם כל יעשה לעצמו נזק שיווקי.

הכי פשוט, הולכים ל MANUAL של הרכב, יש שם קטעים שלמים על איתור תקלות. מוצאים תקלה שהרכב לא מניע כתוצאה מנתק של חישן.
אם באיתור ותיקון התקלה מופיע חיבור מחדש, ללא שום הערה על החלפת מנוע :-) , אתה מסודר.

וכן, אני חוזר למסר שכמה אנשים ניסו להעביר פה-
תעשה משהו לא שיגרתי, ואף פורץ לא יניע את הרכב. תקנה פתרון "סטנדרטי" מהחברות הידועות, וכל פורץ ינטרל אותו ב 5 דקות.

shaharp
28-11-22, 14:31
לגבי סעיפים 1-2
אם הרכב משמש אותך ביומיום, תסביר לי איזה מין שגרת בוקר וערב תהיה לך?

הרכב לא ליום יום, הרכב לטיולים

- - - Updated - - -

ממש, אבל ממש! לא נכון.
היינו כבר בסרט הזה שיבואנים רצו להכריח טיפול במוסך יבואן כתנאי לאחריות....
היינו בסרט של קניית חלפים אצל יבואן בלבד.....
היינו בסרט שאסור להתקין הגבהה.....

יבואן שרוצה להוריד את האחריות, חובת ההוככחה עליו. הוא יצטרך להוכיח שהניתוק של החישן, הוא זה שגרם, במפורש, לתקלה.

מנוע לא מתקלקל מזה שחישן מתנתק ופעם ב...... מישהו מנסה להניע עם החישן מנותק. ויצרן שינסה לטעון שזה המקרה, לא רק שיפסיד במשפט, הוא קודם כל יעשה לעצמו נזק שיווקי.

הכי פשוט, הולכים ל MANUAL של הרכב, יש שם קטעים שלמים על איתור תקלות. מוצאים תקלה שהרכב לא מניע כתוצאה מנתק של חישן.
אם באיתור ותיקון התקלה מופיע חיבור מחדש, ללא שום הערה על החלפת מנוע :-) , אתה מסודר.

וכן, אני חוזר למסר שכמה אנשים ניסו להעביר פה-
תעשה משהו לא שיגרתי, ואף פורץ לא יניע את הרכב. תקנה פתרון "סטנדרטי" מהחברות הידועות, וכל פורץ ינטרל אותו ב 5 דקות.

אולי לך יש זמן וסבלנות להילכם בתחנות רוח ולהוכיח שאתה צודק, לי אין
מה יותר פשוט מעלוקה וכספת על מחשב הרכב שמותקנת ע"י יצרן ידוע ומוכר (איתורן/פוייטר), ועדיין כל היצרנים היום לא מוכנים שיתקינו את זה על הרכבים שלהם, ואפילו חברות הביטוח עם כל הכוח שיש להם בידים לא מצליחות לשנות את ההחלטה, אז קטונתי
אולי כשהרכב יהיה בן 3 ובלי אחריות אדבר אחרת

הדסופה
28-11-22, 15:22
אם הרכב לטיולים ולא ליום יום, אז שכחת את השרשרת , שהוזכרה פה בהקשר לאופנועים דווקא
אף אחד מהמנגנונים שבחרת לא פותרים עד הסוף גרירה של הרכב או הרמה שלו

danob
28-11-22, 16:11
בחברה שבה אני עובד מפתחים (בין היתר) יחידה עצמאית שעובדת על סוללה, מחוברת לסים סלולרי ומכילה רימון עשן.
ניתן לדבר עם הפורץ, להזהיר אותו, ואם הוא לא עוזב את המקום לפוצץ את רימון העשן, שתוך שניות ממלא את החלל בעשן.
המוצר עובד ונמכר. מיועד בעיקר לחללים קטנים כמו משרד או חנות תכשיטים.
ברגע ששמעתי עליו (בשבוע הראשון לעבודה) חשבתי שזה יהיה מעולה לרכבים.
יש כמה בעיות עם זה, הראשונה שזה יסכן את כל משתמשי הדרך (מבחינתי שהגנב יחנק רק שלא "יקח" איתו עוד חפים מפשע) על זה אפשר להתגבר עם GPS שלא יאפשר פיצוץ כשהרכב בתנועה.
בעיות נוספות קשורות לטמפ' שמתפתחת ברכב באזורים חמים (כלומר בכל הארץ בקיץ) וכל מיני מנגנוני fail-safe.

מה דעתכם?

ליאור

sgill
28-11-22, 16:44
רעיון מעניין הרימון עשן אבל לא יקבל אישור מבחינת בטיחות. גם סיכון הנהג ואחרים ברכב ובסביבתו, גם בעיות של FALSE POSITIVE וכו...
על אותו משקל אפשר לעשות גם סכין קפיצית בתוך מושב הנהג עם ריליי מופעל מרחוק דרך סים שניתן להקפיץ את הסכין בצורה אנכית לעכוזו של הנהג.
גם לאיתוראן ופוינטר אסור לנתק משאבת דלק בזמן שהרכב נוסע.

חנן-ג'יפולוג
28-11-22, 18:01
הרכב לא ליום יום, הרכב לטיולים

- - - Updated - - -

מה יותר פשוט מעלוקה וכספת על מחשב הרכב שמותקנת ע"י יצרן ידוע ומוכר (איתורן/פוייטר)

ככה, על קצה המזלג: ראיתי אירועים של כספות שלא מתוכננות כראוי ש:
מעוותות בכח את כניסת הצמה למחבר של המחשב וגורמות לניתוקים של פינים.
מייצרות חיכוך של בידודי מוליכים בכספת ושחיקתם עד כדי קצר.
גורמות ליכולת חסרה של המחשב לפנות חום עקב מעטה הכספת. כניסת מחשב למצב תקלה ו/או השבתה שלו.

וזה עוד לפני שדיברנו על כנופיות בעלי שתי ידיים שמאליות שמתקינים את הכספות בתעריף של חמישה שקלים להתקנה. פאנלים שבורים וקצרים/נתקים זה רק הסיפתח.

נדב42
28-11-22, 18:44
רכב טיולים, אם יש חנייה פרטית קבועה, אז כמו שכתבו קודם, שים איזה הגנות שאתה רוצה, וגם שרשרת מחוסמת כבדה מחוברת לעוגן רציני קשורה מסביב לסרן/מתלה.

ehudzeelim
28-11-22, 18:57
על אותו משקל אפשר לעשות גם סכין קפיצית בתוך מושב הנהג עם ריליי מופעל מרחוק דרך סים שניתן להקפיץ את הסכין בצורה אנכית לעכוזו של הנהג.

לא רעיון טוב
זה רק ידרבן אותו

מויש
28-11-22, 21:15
מקווה שאני לא עובר על כללי הפורום..
יש לי חבר שמשווק מתקן לנעילת רכבים/טרקטורים מיולים וכו.
סוג של סנדל שמתחבר דרך הג'אנט עם אפשרות חיבור חלק קבוע לרצפה (אבל לא חייב) הוא גם עשוי מברזלים בריאים וגם ברגע שנוגעים בו הוא מפעיל הזעקה רועשת ושולח sms.

לא יודע כמה עולה, אם זה מעניין ויש אישור מהמנהלים אני יכול לברר מחירים או אולי אופציה לרכישה קבוצתיתhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20221128/e3cb003a872967c73dd43884de56e101.jpg

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

אבי ביטר
28-11-22, 23:36
ברזלים זה טוב,ֶ אבל לא נוח ליומיום.

ברכבים החדשים יחסית, שנחשבים גניבים, חברות הביטוח מחייבות התקנת אמצעי מיגון מתקדמים (איתורן/פוינטר) עם מס׳ מערכות ברכב, חלקן מוסלקות טוב.

העניין הוא,ֶשהנבלות כנראה מגיעים עם סוג של משבש, ומצליחים למרות הכל, להניע או לגרור את הרכב.

ואני שואל, אין משבש למשבש ? אי אפשר לפתח משהו שימנע מהמשבש שלהם לעבוד ?

זה לא הגיוני שהם מגיעים עם מכשיר סיני מעליאקספרס ועוקפים הכל.

במדינת ההיי-טק שלנו אף אחד לא רואה פוטנציאל עסקי עבור לקוחות שהכלי שלהם יקר לליבם?

לא מאמין שאין לזה פתרון.

opl
28-11-22, 23:40
אין משבש למשבש. מה שיש (או לפחות פעם הזה זמין) - לאלה מאיתנו שהתקינו מערכת GPS נפרדת עם סים, לדוגמא TK104 הישן והטוב. היה שירות (בתשלום) של שרת חיצוני שהיה יוצר קשר עם מכשיר המעקב שלך כל X דקות. היה והשרת לא הצליח ליצור קשר עם המוצר לדוגמא בגלל שיבוש - השרת היה מצלצל לבעל המנוי לטלפון ומודיע לו.

אבי ביטר
28-11-22, 23:45
חייבים לפתח משבש למשבש.

ואם המתח הוא אחת הבעיות הראשיות,ֶאז בשלב ראשון בחיבור לחשמל בחנייה למי שיש.

במדינה שלנו פיתחו דברים דומים הרבה הרבה יותר מורכבים,ֶ לצרכים ביטחוניים.

opl
28-11-22, 23:50
אם חייבים אז חייבים.

אבי ביטר
29-11-22, 06:56
אין ברירה.

אני מתחיל לבדוק את הנושא יותר לעומק.

shaharp
29-11-22, 07:11
רכב טיולים, אם יש חנייה פרטית קבועה, אז כמו שכתבו קודם, שים איזה הגנות שאתה רוצה, וגם שרשרת מחוסמת כבדה מחוברת לעוגן רציני קשורה מסביב לסרן/מתלה.

דווקא בחניה הפרטית אין לי בעיה, חניה סגורה בתוך החצר עם כלב רעשן ויישוב מגודר עם סיורים,

הבעיה מתחילה כמו שהיה כשנגנב הרכב, מחוץ לבית, לא קורה הרבה, אבל לפעמים נוסעים ומשאירים את האוטו שמקום X או Y מרכזי לשעה וחצי או שעתיים, ואז צריך הגנה

כמו שכבר כתבתי, מעבר לחיישן G וחיישן לחץ שיודיע לי ב SMS כי קורה משהו (חיישן G יודיע גם בניסיון גרירה), אני מעוניין בקצת ברזלים שיעקבו עד שאגיע לצעוק בתקווה שהרכב כבר לא מונע... אז, עדיין אשמח להמלצות איפה לקנות את מה שאני מחפש
בנוסף, הסנדל עם האזעקה שעלה פה בהחלט עורר סקרנות, ואני אישית אשמח לעוד פרטים

opl
29-11-22, 08:03
אין ברירה.

אני מתחיל לבדוק את הנושא יותר לעומק.

תתחיל, אני בטוח שזה נושא מעניין. "הרעשה", "טכניקות" התמודדות עם קפיצת תדרים. ניצול הספק, מזעור מערכות קיימות, עלות מוצר שלא יעלה כמו הרנגלר עצמו.

אבי ביטר
29-11-22, 08:18
זה לא התחום שלי, אבל יש בסביבתי כאלה שעוסקים בתחום, ואני בכיף הולך ליזום בדיקת היתכנות תיאורתית, זה מעניין.

ככל שאני חושב על זה יותר, נראה לי שזה המפתח האמיתי לפתרון.

הרי התראה לאדם הפרטי שמתעסקים עם הרכב, או שהוא כבר בתנועה, לא שווה הרבה ביחס להתראה לחברה כמו איתוראן, הזעקה האחרונה וכו.

להם יש עוד כלים להתמודדות, וקשר שוטף עם רשויות החוק. צריך לנטרל את המשבש הסיני הזה.

אופנועים, טרקטורונים ו SBS, ג׳יפים, רכבי יוקרה, נראה לי שיש לקוחות פוטנציאלים לזה, או חברות האיתור/מיגון, זה כבר שלב אחר.

עלויות ייצור בהחלט יכולות להיות אחד החסמים.

נתחיל לבדוק.

דרך אגב - המשק מפסיד מליונים מזה בשנה.
השאלה אם זה מעניין מישהו מאחר ואנחנו בסוף משלמים את המחיר דרך חברות הביטוח.
שמתם לב שהתעריפים עלו לאחרונה?

אם זה כן מעניין מישהו, נגיד את הממשלה, אפשר גם להפיק תועלת מהעניין, אבל שוב, זה שלב אחר לגמרי.

opl
29-11-22, 08:47
חשבתי דווקא שהמשק מרוויח מזה.

מסקרן. אני דיי בטוח שהחברות השונות יודעות בדיוק מתי אובדת התקשורת שלהן מול היחידות.

אבי ביטר
29-11-22, 08:49
המשק מפסיד מזה.

גופים ספציפים מרוויחים מזה….

לגבי המשפט האחרון שלך, אני לא בטוח.

אתה מניח שהקשר הוא רציף, לא דגימה, ולא רק בתנאים מסויימים.

אני לא בטוח לגבי זה, זה גם נשמע לי ניהול די כבד של כל בסיס הנתונים בקשר רציף שכזה.

לא יודע, זה כבר אופי הפתרון שלהם.

shaharp
29-11-22, 08:59
בגניבת הרכב שלי לא היה שום משבש ושום נעליים... ואני באמת לא חושב שהמשבש הינו הבעיה
מסרטונים שראיתי (לא של הרכב שלי) הגנבים פשוט מתחברים למחשב הרכב עם מחשב ישן מרכב אחר, ועוקפים את האימובילייזר, באותו הרגע איתו/פויינטר מקבלים את ההתראה ( מאוחר מידי לבעל הרכב) ויש משחק של חתול ועכבר מי יגיע ראשון לכפר הפליסטיני הקרוב
בדרך כלל הגנבים מנצחים, לעיתים רחוקות איתוראן
לאחר ההגעה לכפר הפלסטיני, יש להם כמה שעות טובות לפרק את כל המערכות איתור (הרכב שלי "טייל" במשך 8 שעות באזור אבו-דיס, ידעתי כל שניה איפה הוא, אבל לא איתוראן ולא המשטרה הסכימו להיכנס)

אבי ביטר
29-11-22, 09:27
אם אפשר לשאול :

איזה רכב נגנב לך? או יותר נכון איזה אמצעי מיגון היו לו?

מאיפה הוא נגנב ? (קרוב לשטחים?)

הפרטים האלה ייתנו לנו תמונה מדוייקת יותר, זה לא שחור לבן.

ובוא לא נשכח, המקרה הפרטי שלך לא בהכרח מייצג את הכלל.

הדסופה
29-11-22, 09:37
אין דבר כזה לשבש משבש, הפתרון נגד שיבוש הוא בחסינות של מערכת ההגנה המקורית

אבי ביטר
29-11-22, 09:44
מה הכוונה ״אין דבר כזה״ ?ֶ

לא בנמצא? לא הכיוון הנכון? בלתי אפשרי ?

shaharp
29-11-22, 09:46
בהודעה הראשונה הכל כתוב, אבל:
רוביקון 2021
נגנב בירושלים הר הצופים בזמן שהיינו 50 מטר מהרכב במסעדה (5 דק והגנבים היו באבו דיס)
ברכב היה איתוראן, כפי שנדרש מהביטוח, שכלל מערכת חיה אחת ועוד שתי מערכות גיבוי(דרישת הביטוח השתנתה בחודשים האחרונים למערכת "ייעודית" לרנגלר שאני לא יודע במה היא שונה מהמערכת שהייתה לנו), אישית לא ידעתי שלוקח לגנבים כדקה וחצי להניע את הרכב

ברור שמקרה אחד לא מכליל על הכל, אבל, מספיק להסתכל בסרטונים ביוטיוב הקרוב לביתך של גניבות רכבים, ו/או אפילו בסיפורים של איתוראן כשהם כבר כן מוצאים את הרכבים, להבין שהם לא מתעסקים עם משבשים (כמעט) אלא סומכים על המזל ועל ביצי הברזל שלהם

במקרה שלנו במקרה עברה ניידת משטרה 5 דק אחרי הגניבה, השוטרים הודו בפנינו שהם לא נכנסים לשטחי הרשות בלי ליווי צבאי, ושגנבי הרכב לאחר שכבר הניעו את הרכב אין להם אלוהים (כולל ניגוח ניידות ושוטרים, ואני מניח שאת הסיפורים האלו כולנו שומעים)

אין הגנה 100%, את זה אני מבין
בברור מול איתוראן/פויינטר/וקוברה הבנתי שהם לא שמים עלוקה (מניעת הנעה) בגלל דרישות היצרנים
אז, אני מנסה להאט את הגנבים... אולי זה ירתיע אותם מראש, אולי אני אספיק להגיע לרכב ולהבריח אותם, ואולי כלום לא יעזור

ד ו ר ו ן
29-11-22, 09:48
ברזלים זה טוב,ֶ אבל לא נוח ליומיום.
.
במשך שנים זו הייתה המציאות ברכב יום-יומי.
זה נהיה כמעט שקוף.
עוד דקה וחצי בבוקר.

בוודאות הציל את הרכב בחניון רכבת (כן.. למדתי, לא חונים ברכבת).

shaharp
29-11-22, 09:52
מה הכוונה ״אין דבר כזה״ ?ֶ

לא בנמצא? לא הכיוון הנכון? בלתי אפשרי ?

פעולת המשבש היא פשוטה ביותר, הכנסת רעש שחזק יותר מעוצמת השידור של המערכת הגנה שלך
בגדול, אם המערכת שלך תשדר אות חזק מספיק, אף משבש לא יוכל לשבש אותה, אבל פה מתחילות הבעיות:
1 - אתה תשבש את כל האותות המשתמשות בתדר זהה או קרוב מספיק
2 - הסוללה שלך תגמר בתוך דקות

הדרך הנכונה לשבש משבש היא להבין מתי הוא עובד ע"י גישה למערכת מרחוק (מאין PING) והבנה שהיא לא עונה (אבל כמובן שגם זה רחוק מלהיות מושלם)

איל מ
29-11-22, 10:15
גם opl הזכיר את זה שהחברות אמורות לדעת מתי האמצעי שלהן לא מתקשר.
אבל מה אתה עושה במקרה הכי פשוט של חניון תת קרקעי עמוק בלי קליטה? או של אזורי טיול כנ"ל?
לכן הן לא מסתמכות על אבדן תקשורת כעל משהו שיגרום להפעלת התראה.

אבי ביטר
29-11-22, 12:22
2021
נגנב בירושלים הר הצופים בזמן שהיינו 50 מטר מהרכב במסעדה (5 דק והגנבים היו באבו דיס)

הנתון הזה כנראה מוריד דראסטית את הסיכויים של איתורן לעזור במקרה שלך.

באסה, נבלות!

אולי באיזורים מסויימים בארץ אין ברירה, חייבים ברזלים.

- - - Updated - - -

במשך שנים זו הייתה המציאות ברכב יום-יומי.
זה נהיה כמעט שקוף.
עוד דקה וחצי בבוקר.

בוודאות הציל את הרכב בחניון רכבת (כן.. למדתי, לא חונים ברכבת).

אולי יש דברים נוחים יותר, אני לא מוכן להתעסק בבוקר עם הסנדל הזה.

מנעול הגה? מנעול דוושות? לא יודע.

ד ו ר ו ן
29-11-22, 12:36
אולי יש דברים נוחים יותר, אני לא מוכן להתעסק בבוקר עם הסנדל הזה.
מנעול הגה? מנעול דוושות? לא יודע.
בלילה בבית סנדל.
במרחב הציבורי במינימום מנעול דוושות, ונעילה מכנית למכסה מנוע.
תלוי מיקום, שרשרת לגלגל.

מהמקרה הפרטי בתחנת רכבת, מה שהציל את הרכב היה מנעול דוושות מאסיבי שלא רואים מבחוץ.
להערכתי הם הופתעו ולא היו להם כלים להתמודד איתו.

מנעול הגה זה הצקה ברמה נמוכה. הגה חותכים עם משורית מאד מהר.

אבי ביטר
29-11-22, 12:39
מה זה נעילה מכאנית למכסה מנוע?

ברנגלר זה בכלל בדיחה, כל אחד יכול לפתוח לי את המכסה.

opl
29-11-22, 12:42
אישית כשאני כותב מנעול הגה אני מתכוון ל:

141246

ד ו ר ו ן
29-11-22, 12:44
פין מתכת שמחובר למכסה, ועובר דרך הקורה הקדמית של הגריל, והמנעול מתחתיו.
כדי לפרוץ את זה, זה לשבור את המכסה מנוע והפרונט של הרכב.
הרבה עבודה.
אם הניתוק שלך בתא המנוע, אין דרך לעקוף אותו בלי להתמודד עם נעילת מכסה המנוע.

אבי ביטר
29-11-22, 13:34
מכיר מישהו שמייצר כזה?
מאיפה אפשר לקנות?

למצבים מסויימים זה נשמע לי פתרון טוב. עוד עיכוב.

ד ו ר ו ן
29-11-22, 13:45
מכיר מישהו שמייצר כזה?
מאיפה אפשר לקנות?

יש דברים ברשת, הכי טוב תוצרת בית לא סטנדרטית.

shaharp
29-11-22, 14:13
מכיר מישהו שמייצר כזה?
מאיפה אפשר לקנות?

https://www.amazon.com/dp/B07QY8JVT3?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

Yaron.nahum
29-11-22, 18:52
לא צריך משבש למשבש, צריך חסינות למערכת , אבל היות שהמערכת מדברת עם הרשת הסלולרית , אתה צריך שגם הרשת הסלולרית תתמוך בפתרון הזה.

אם למשל התדר נחסם , והמכשיר עובר לשדר בתדר אלטרנטיבי , אז גם הרשת הסלולרית צריכה לדעת לדלג לתדר אחר

אם משדרים עם אפנון מסויים בכדי להבדיל את האות מהרעש , שוב , גם הרשת צריכה לדעת לקרוא את זה.

sgill
29-11-22, 20:44
ירון - המשבש עובד בטווח קצר על תחום תדרים נרחב. או לחילופין מדלג בין תדרים במהירות כזאת שהמערכת לא מצליחה לשדר כלום.
הפתרון כמו שכבר נכתב פה הוא שאם הקולט לא מקבל הודעת "אני חי" מהמערכת כל X זמן הוא אמור לשלוח התרעה לחברת המיגון ולבעל הרכב. זה בעייתי כי יהיו המון אזעקות שווא בחניונים, מנהרות ומקומות ללא קליטה.

-->