צפייה בגרסה מלאה : סימון בשטח קובע, הסימון במפה לא
https://travel.walla.co.il/item/3406182?utm_campaign=socialbutton&utm_content=whatsapp&utm_medium=sharebutton&utm_source=whatsapp&utm_term=social
זה אומר שכל המפות לא שוות כלום ? .. זה אומר שאם אני רואה סימון שבילים בשטח אני יכול לנסוע בכיף ..
שלא נדבר על אילו שיתחילו לנסוע עם פחית צבע בבגז :)
בוקר טוב אליהו:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/119002-%D7%91%D7%99%D7%94%D7%9E-%D7%A9-%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A7%D7%91%D7%A2-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%91%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%95%D7%90-%D7%A9%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A2-%D7%9C%D7%90-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%94
אבל זה מאז ומעולם היה כך, זה היגיון בריא סה"כ..
יוצאים/מתכננים טיול עם מפת סמ"ש ובפועל קובע מה בשטח יש/אין שלט/סימון.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
boaz avrahami
16-10-22, 07:19
אורי, אם זה ההגיון הבריא אז מדוע האזרח היקר נאלץ להגיע עד לעליון?
לרטג זה לא היה ברור כנראה והם אלו שמחזיקים בפנקס הדוחות.
הרעיון מאחורי זה הוא שאם אתה בשמורה ולא היה שלט אז אתה לא בשמורה…?
אם יש לך מפה ישנה עם שביל ישן ואז בא שיטפון ולקח את האבנים אז אתה לא בשביל מסומן?
אם ביטלו שביל בלי למחוק את הסימנים אז עדיין מותר לנסוע בו?
אני שוקל בקרוב להתחיל לסמן גם שבילים בשמורות. מצאתי מקום שמוכר צבעים ומכחולים במבצע.
אם לחברה להגנת הטבע מותר אז למה אני לא?
בהתחשב בעובדה שבגצ קיבל את הסימון כהליך חוקי אז באיזה סמכות רשות שלטונית ( רט״ג ) הפריטה את סמכותה לחברה פרטית ( החברה להגנת הטבע).
רק לי זה נראה עקום?
מה עקום? שיש מיעוט שמחפש להתחכם?
גם זה תמיד היה ככה....
boaz avrahami
16-10-22, 08:08
מה עקום? שיש מיעוט שמחפש להתחכם?
גם זה תמיד היה ככה....
סולי, פיספסת את כל העסק בגלל המהירות שלך לגבות את הרשות בלי לבדוק את העובדות.
הרשות נתבעה והפסידה על מה שלך נראה הגיוני ולרשות נראה מספיק לא הגיוני עד כדי ניהול משפט והפסד לאזרח ותקדים. יכלו להתקפל בשקט ולא להשתין מהצוק אבל בחרו אחרת. מזל שהפסידו [emoji4]
ואם אתה והרשות דוגלים בחוק אז תאמצו אותו מקצה לקצה ולא איפה שנח לכם בלבד.
אסור להאציל סמכות שילטונית.
אחרת מחר אני אקים חברת שלטים ואסמן את הרחוב שלך באין כניסה מקצה לקצה בשני הכיוונים. מבין את האנלוגיה?
בנתיים אני מכריז על שביל סגול גבעתי בתור צבע חדש. היה מבצע על סגול
לא מגבה אף אחד.
עונה לעניין.. ולכותרת.
מה שבשטח בפועל זה מה שקבע תמיד.
אין חדש תחת השמש...
בועז אוסיף את השנקל שלי לדיון. סימון השבילים זו באמת בעיה מורכבת כי בעצם מה מבדיל את הסימון לבן-סגול-לבן, שאם תעשה אותו בשמורה תקבל דוח על השחתה, מסימון "רשמי" שנעשה ע"י הועדה לסימון שבילים שגם הוא לבן-סגול-לבן?
ולמה בכלל זו 'הועדה לסימון שבילים' ולא 'הרשות לסימון שבילים' ?
ולמה שביל גולני הוא פסול ושביל ישראל הוא פרויקט וגאווה לאומית?
אגיד שממש בימים אלו הועדה לסימון שבילים ,נציגים מהגופים הירוקים והרשויות עובדים על הסדרה של כל בלאגן השבילים הזה כי זה באמת עקום. באיחור קל של כמה שנים בודדות ;)
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
boaz avrahami
16-10-22, 08:37
בועז אוסיף את השנקל שלי לדיון. סימון השבילים זו באמת בעיה מורכבת כי בעצם מה מבדיל את הסימון לבן-סגול-לבן, שאם תעשה אותו בשמורה תקבל דוח על השחתה, מסימון "רשמי" שנעשה ע"י הועדה לסימון שבילים שגם הוא לבן-סגול-לבן?
ולמה בכלל זו 'הועדה לסימון שבילים' ולא 'הרשות לסימון שבילים' ?
ולמה שביל גולני הוא פסול ושביל ישראל הוא פרויקט וגאווה לאומית?
אגיד שממש בימים אלו הועדה לסימון שבילים ,נציגים מהגופים הירוקים והרשויות עובדים על הסדרה של כל בלאגן השבילים הזה כי זה באמת עקום. באיחור קל של כמה שנים בודדות ;)
אני בעד סדר ושקיפות. מוטב מאוחר מאשר…
נראה לי שהבלאגן לא מקרי. הוא היה נח לגופי האכיפה.
כשיש סדר אז אי אפשר לסמן בשטח שמורה מחוץ לשמורה.
צריך לפרסם את השמורות כנדרש.
שמעתי מכמה מוציאים לאור של מפות שפנו לאור לקבל הערות לגבי גבולות שמורות ולא ממש קיבלו עזרה מקצועית.
מקווה שזה ישתפר. שיהיה לפחות ברור לאחרון המטיילים מה ואיפה מותר ואסור
אני בעד סדר ושקיפות. מוטב מאוחר מאשר…
נראה לי שהבלאגן לא מקרי. הוא היה נח לגופי האכיפה.
כשיש סדר אז אי אפשר לסמן בשטח שמורה מחוץ לשמורה.
צריך לפרסם את השמורות כנדרש.
שמעתי מכמה מוציאים לאור של מפות שפנו לאור לקבל הערות לגבי גבולות שמורות ולא ממש קיבלו עזרה מקצועית.
מקווה שזה ישתפר. שיהיה לפחות ברור לאחרון המטיילים מה ואיפה מותר ואסורהסיפור של שמורה מוכרזת או בהכרזה או אנאערף וכל העניין הזה שצריך לעיתים זכוכית מגדלת כדי להבין מהמפה מה ההגדרה של תא השטח שאתה נמצא בו זה משהו אחר.
אני רק נתתי לך סיבה להיות אופטימי לגבי סימוני השבילים בארץ.
בכל העולם מי שמבין את השבילים אלו גופים התנדבותיים, בסגנון החברה להגנת הטבע, בדרך כלל אזוריים או מקומיים.
המטרה היא תמיד לתת לציבור להגיע ולהנות מהנוף בלי להיות מומחים בניווט, אף פעם לא על ידי סימון שביל למנוע את ההליכה / נסיעה בשביל אחר. כך גם היה כאן בעבר ואפילו היו ויכוחים (נחשו באיזה צד אני הייתי) אם לסמן שביל מסויים או לא - כדי להשאיר אותו למיטיבי לכת חוגי סיירות וכו' שמעדיפים ללכת ללא סימון ולתרגל גם ניווט והתמצאות.
הטרמפ שתפסה על זה הרשות מצד אחד הגיוני בהיבט של 'לאפשר' לוועדה לסמן שבילים כי שבילים מסומנים בצבע הם השבילים שבהם רוב הציבור מטייל. מצד שני מקומם כי מי שסימן שביל אחד ולא אחר עשה זאת שרירותית - היו יכולים לסמן כמות כפולה של שבילים. אלו שלא סומנו לא נבחרו כי הם פוגעים בטבע.
אבל זה לדבר עם עצמנו. חבל על האנרגיה. טיילו בלי להתחכם. תהנו ממה שיש, ויש. יש מספיק מתחכמים שעושים לפרחים כאב ראש. אנחנו לא רוצים כאוס וכן רוצים שהבדואי שצד צבאים ביום כיפור יקבל קנס וישלם אותו.
ואם אתם כן מתחכמים תעשו את זה בשקט..... בלי לפתוח קוליסים חדשים.... בלי להפריע לטבע.. בלי להשאיר עקבות... ותשתדלו לא להיתפס.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.