צפייה בגרסה מלאה : טיפול ראשון לבד לאוטו, מחפש הסברים.
סמוראי צעיר
10-04-06, 00:48
אז ככה מחר אני עושה לאוטו טיפול ראשון לבד,
על הפרק,
החלפת פלאגים, פילטר שמן ,דלק,החלפת שמן מנוע.
פילטר אוויר יש לי פתוח ככה שדרוש רק ניקוי.
מישהו יכול להסביר לי איך אני מחליף כל דבר ואיזה כלי עבודה דרושים לעניין.
ואם למישהו יש חנות מומלצת לקניית החלפים.
חנן-ג'יפולוג
10-04-06, 01:00
קודם כל, בוא נתקן טעות נפוצה: האלמנטים החשובים באמת בטיפול הם לא החלפות החלקים, אלא דווקא הבדיקות שנעשות במסגרת הטיפול. בדיקת בלמים, בדיקת מצב מערכת הקירור, כיוון המצמד, וכו'.
סטטיסטית, מה שיהרוג את האוטו שלך זה לא סוג השמן וצורת החלפת השמן אלא צינור המצנן שייקרע. לא סוג השמן בגיר או תכיפות החלפתו, אלא המים שיימצאו בגיר בלי שאתה תדע מזה.
תוריד מהרשת ספר היינס לסמוראי שלך http://www.suzukiinfo.com/sierra/ , או שתקנה ספר כזה www.haynes.com (http://www.haynes.com/) . אל תעבוד ללא ספר צמוד!
ומהדברים למעלה, משתמע שאין טעם להתחיל לפרט לך מה לעשות ואיך לעשות, כי זה מפורט בספר בצורה הרבה יותר טובה.
סמוראי צעיר
10-04-06, 11:07
יש מקום ברשת או בכל מקום בארץ שניתן לקנות את הספר מתורגם לעברית?
חנן-ג'יפולוג
10-04-06, 11:09
לא. עד כמה שאני יודע.
באותו נושא איפה אני יכול למצוא ברשת ספר רכב לויטרה?
תודה מראש איתי
איתי שלום
היכן מצאת את הספר כי גם אני רוצה
אודה לך אם תוכל לשים קישור.
אבי
http://www.suzukiinfo.com/
יש לינק בצד שמאל Sidekick vitara זה דגם שנמכר לפי מה שידוע לי בארה"ב(עם שינויים קוסמטיים קטנים) אבל זהה לחלוטין לדגם שנמכר בארץ
שיהיה בכייף איתי
תבוא מחר יש לי קצת זמן בצהריים
סמוראי צעיר
12-04-06, 04:05
תבוא מחר יש לי קצת זמן בצהריים
תודה רבה על הרצון, פשוט הטיפול בוצע כבר בעזרת חבר.
לא האמנתי עד כמה שזה פשוט.
חנן-ג'יפולוג
12-04-06, 08:41
גם אני, לפני כעשרים שנה, לא האמנתי עד כמה לשפץ מנוע לבד זה פשוט. עד שעף טלטל...
אני מקווה שעבדתם עם ספר בצורה מסודרת.
אם לא, אז חבל. העונש יגיע, במוקדם או במאוחר, ואז כל החסכון מתגלה כבזבוז אדיר של כסף ועצבים.
אני אמנם טיפה בוטה, אבל זה מתוך רצון לעזור לך, ואם אתה שואל שאלות בפורום אז אתה לוקח את הסיכון שתקבל עצות כאלה.
סמוראי צעיר
12-04-06, 17:34
גם אני, לפני כעשרים שנה, לא האמנתי עד כמה לשפץ מנוע לבד זה פשוט. עד שעף טלטל...
אני מקווה שעבדתם עם ספר בצורה מסודרת.
אם לא, אז חבל. העונש יגיע, במוקדם או במאוחר, ואז כל החסכון מתגלה כבזבוז אדיר של כסף ועצבים.
אני אמנם טיפה בוטה, אבל זה מתוך רצון לעזור לך, ואם אתה שואל שאלות בפורום אז אתה לוקח את הסיכון שתקבל עצות כאלה.
זה בסדר הוא עובד במוסך מסודר והוא מבין מצוין.
חנן-ג'יפולוג
14-04-06, 00:00
אם הוא עובד במוסך מסודר אז נרגעתי :???: ;-)
תהנה מהאוטו (לפחות, כל עוד אתה יכול... ) .
ומעבר לציניות, מנסיון אישי, סימן היכר של רופא טוב, זה שהוא לא שולף תשובות מהראש, אלא מבקש פסק זמן, הולך וקורא בספרים, וחוזר עם תשובה מוסמכת. אין הרבה כאלה , אבל אם תראה פעם מוסכניק עובד עם ספר צמוד ועובר צעד צעד על ההוראות, תדע שנתקלת במוסכניק טוב.
וכל זה בלי להתייחס לחבר שלך, שיכול להיות גם בעל מקצוע מצוין. אני מייעץ לך: תעבוד עם ספר, עם או בלי מוסכניק צמוד.
סמוראי צעיר
14-04-06, 01:38
הבעיה שלי היא שאין ספר בעברית...
ועדין למרות שאני עושה 5 יח' אנגלית, בלקורא ספר רכב אני לא כזה טוב, ככה שלעבוד מול ספר זה נראה לי ממש מסובך...
נראה לך מאוד מסובך, אוקיי. אבל ניסית, מעשית, לעבוד מול הספר?
עם אנגלית של 5 יח' לא צריכה להיות לך בעיה רצינית לקרוא את הספר, הקושי מגיע מההיבט של המושגים הטכניים באנגלית.
לזה יש פתרון - יש לי מילון אנגלי עברי של היינס שהגיע ביחד עם ספר לרכב שקניתי (לא ג'יפ, 106).
המילון רק למושגים טכניים.
אני לא משתמש בו. אם אתה חושב שהוא יעזור לך, אני מוכן למכור במחיר שהוא עלה לי, 20 שקל. הוא חדש לגמרי.
ומעבר לציניות, מנסיון אישי, סימן היכר של רופא טוב, זה שהוא לא שולף תשובות מהראש, אלא מבקש פסק זמן, הולך וקורא בספרים, וחוזר עם תשובה מוסמכת.
חנן- כן ירבו מטופלים כמותך!
הבעיה שכשאנחנו עושים את זה אז בד"כ מרימים גבה יותר מאשר מעריכים את ההשקעה...מנסיון.:-?
פרט לכך - חזרה לעניינינו אני מסכים לחלוטין! מוסכים "לכל סוגי הרכב" שמספרים לי שהם זוכרים ע"פ את הנתונים הספציפיים לרכב שלי- הכי מדאיגים אותי בעולם.
והנה דוגמא טובה: דוד מדרך השטח, שכיוון שסתומי סמוראי עוד לפני שקיבלתי רשיון נהיגה אני מניח.
עדיין כשבאתי לטיפול- הסתכל, אמר- וואללה מנוע מוזרק? לא בטוח. בוא נבדוק בספר שזה אותן מידות כיוון. בדק, קרא, ורק אז ניגש למלאכה. מקצועיות!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.