צפייה בגרסה מלאה : בגי״ה - רצפת מטבח
קייס קינום
22-10-22, 09:42
מטבח לא גדול במיוחד, 6-7 מ״ר, עם רצפת טרצו שנראית לא משהו אחרי שקילפנו את הלינולאום המכוער שהיה עליה. שאר הבית כבר ציפינו בפרקט, למטבח מחפשים פתרון אחר. אידאלי משהו שאפשר לעשות במו ידינו ובעיקר שהאשה תהיה מרוצה שיש לה מטבח יפה. מישהו התנסה בבטון מוחלק, או לינולאום שנראה טוב, או חידוש טרצו ישן, או כל רעיון אחר? פתוחים לכל דבר. השטח קטן ואם ההשקעה לא גדולה אפשר לעשות נסיונות.
קייס קינום
22-10-22, 10:01
עוד אפשרות שחשבתי עליה, צבע לרצפות. מישהו ניסה?
קח בחשבון שבבטון מוחלק יהיו לך סדקים.
יש כאלה שזה לא מפריע להם.
לגבי השאר אין לי מושג.
להדביק גרניט פורצלן.
יש כאלו דקים יותר, זה יגמר ב 1-1.5 סמ בגובה.
יש פרקטים גם לשטחים רטובים אם אתם בעניין
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
פרקט מיוחד למטבח נראה מצויין ומרגיש כמו ללכת על פוליגל. (עשינו בדירה הקודמת, שנת בנייה 1932, חיינו עם זה 5 שנים). לדעתי לא שווה את ההפרש במחיר לעומת...
פרקט 'רגיל' אבל מהסוג האיכותי (לא בהכרח יקר) - אם אתה מצליח לשמור אותו יבש - כלומר לא להשאיר למשל סמרטוט לח על הריצפה - יודע להחזיק מים עד כמעט יום שלם בלי לספוג אותם אם ניגבת בזמן, נראה מצויין מרגיש מצויין עובד גם בבתים ישנים ו'גמישים'. (עשינו בדירה הנוכחית, שנת בניה 1956, בסוף 2017 ועד כה זה מחזיק יופי). היתרון הגדול של פרקט הוא שאפשר בקלות להחליף. ועוד יתרון חשוב במטבח הוא שכלי מטבח שבירים פחות נשברים כשהם נופלים על פרקט.
הדבקה של גרניט פורצלן - תלוי מאוד בבית. אם הוא ישן ו'גמיש' הכל יישבר מהר מאוד. אלו לוחות לא גמישים בכלל, דקים ועדינים. יש לי נסיון ארוך שנים בדירות בבתים בני 50 עד 70 שנה שכל מי שלא הקשיב מחליף כל הזמן בלטות.
בטון מוחלק - שוב תלוי בבית אבל עמיד יותר מקרמיקה, חשוב שיהיה בעובי מתאים. עמיד במיוחד אם מונח על מצע של חול וריצוף ישן שסופג את רוב הגמישות של הבניין. זה נראה מצויין.
אסף.
יש חברות שמתמחות בחידוש טראצו. חורצים פוגות, ממלאים דבק מיוחד, מלטשים ומקבלים משטח מבריק/מט שנראה כמו פלטת שיש.
התהליך לא זול, לא חושב שאפשרי בעבודה עצמית (דורש ידע ובעיקר כלים) ומייצר תועפות של אבק דק שנכנס לכל מקום (סיוט לעשות את זה בבית שגרים בו).
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
קייס קינום
22-10-22, 13:02
כרגיל הפורום לא מאכזב. מישהו התנסה ביישום בטון מוחלק לבד? לא הייתי מנסה ברצפה גדולה אבל כיון שמדובר בשטח קטן ואני לא מצפה לתוצאה מושלמת אני שוקל אם ללכת על זה
לא ממליץ על בטון מוחלק במטבח, בשכבה דקה של 1-2 ס״מ יש סיכוי גדול לסדקים, בטון סופג כל נוזל שיישפך עליו..
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה שאתה יכול לעשות זה מיקרוטופינג. בטון מוחלק לא ניתן לבצע בעוביים שאתה מדבר עליהם. מיקרוטופינג מתאים לשכבה בין 1-3 מ"מ בקלות. נראה "יחסית" זהה לבטון מוחלק אבל לא. תוכל לקרוא על כך בחברת בטון בטון. חושב שיש להם הדרכות יישום וכדומה.
קייס קינום
22-10-22, 14:00
מה שאתה יכול לעשות זה מיקרוטופינג. בטון מוחלק לא ניתן לבצע בעוביים שאתה מדבר עליהם. מיקרוטופינג מתאים לשכבה בין 1-3 מ"מ בקלות. נראה "יחסית" זהה לבטון מוחלק אבל לא. תוכל לקרוא על כך בחברת בטון בטון. חושב שיש להם הדרכות יישום וכדומה.
בדיוק קורא על זה עכשיו. נראה שזה גם אפשרי ליישום על רצפות קיימות בניגוד לבטון מוחלק רגיל. יש למישהו נסיון עם זה?
מניסיון אמנם לא ממטבחים ולגבי בטון מוחלק (לא מכיר את הפתרון השני שהציעו לך) לעשות את זה בצורה טובה ואיכותית-ללא סדקים, צבע אחיד, גימור ברמה גבוה זה משהו שגם בעלי מקצוע לא מצליחים, צריך בזה ידע וניסיון, אין הרבה בעלי מקצוע שיודעים לעשות את זה
אישית לא הייתי עושה משהו כזה לבד במיקום מרכזי כ״כ בבית
עשיתי כמה פרוייקטים של מיקרו טופינג בטון בטון על קירות בבתים של לקוחות.
היישום לא פשוט וצריך לעבוד מהר וביעילות.
נדרש לבצע את כל השטח בלי לעצור וצריך לדעת לעבוד עם מלאג׳ עגול ומרסס מים עדין לקבלת משטח חלק.
כל שאר ההוראות תקבל מהספק של החומר
מניסיון אמנם לא ממטבחים ולגבי בטון מוחלק (לא מכיר את הפתרון השני שהציעו לך) לעשות את זה בצורה טובה ואיכותית-ללא סדקים, צבע אחיד, גימור ברמה גבוה זה משהו שגם בעלי מקצוע לא מצליחים, צריך בזה ידע וניסיון, אין הרבה בעלי מקצוע שיודעים לעשות את זה
אישית לא הייתי עושה משהו כזה לבד במיקום מרכזי כ״כ בבית
אין דבר כזה בטון מוחלק ללא סדקים/נימים, זה חלק בלתי נפרד מהיישום.
לחלק מהאנשים זה לא מפריע, להיפך, זה הופך את זה ״לטבעי יותר״.
זה נכון שהגימור הסופי תלוי מאוד בנסיון של המיישם.
יש גוונים אחידים יותר, ויש גוונים עם ״עננות״ משתנה. עניין של טעם אישי.
מסכים, הכוונה הייתה שיש סדקים ויש סדקים, ממה שיצא לי לראות יש הבדלים תהומיים בין בעלי מקצוע שונים יותר מורגש מאשר בשיטות אחרות
אתה טועה ומטעה , יש בטון מוחלק ללא סדקים כלל, כמו בכל דבר צריך להקפיד על הכנת השטח , יישום ואשפרה .
אתה טועה ומטעה , יש בטון מוחלק ללא סדקים כלל, כמו בכל דבר צריך להקפיד על הכנת השטח , יישום ואשפרה .
אני לא נתקלתי.
ראיתי עבודות של אנשי מקצוע נחשבים באיזור הדרום.
לאחר תקופה מופיעים נימים בכל העבודות.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.