צפייה בגרסה מלאה : כביש 171 נסגר שוב
השמחה על פתיחת הכביש היתה מוקדמת
https://www.ynet.co.il/vacation/flights/article/h1ksgid4s
כצפוי - שוב תאונה, אז שוב נסגר.
מדהים בכל פעם מחדש.
נהגים/ות ישראלים/ות הם הגרועים/ות בעולם המערבי והם יעשו תאונות בכל זמן ובכל מקום שיוכלו, גם בחנייה שלהם/ן.
כי ככה זה בישראל. אז בכל מקום שהיתה תאונה, סוגרים את הכביש?.........
אולי יסגרו את כל הכבישים לאלתר ואז לא יהיו בכלל תאונות?....
מישהו צריך להעמיד את ראש המועצה הזה במקומו.
זה קצת מפתיע כי הכביש ממש במצב טוב. נסעתי בו בסוכות וראיתי אולי בור אחד.
אסף.
אסף,
כתבתי את זה בשרשור המקורי, ומה שאתה כותב, רק מחזק את זה.
הכל קישקוש.
אלו מאבקי כוחות בין הרשות המקומית לבין המדינה לגבי תקציבי תחזוקה של הכביש.
אנחנו פשוט פיונים במשחק הזה.
הכל פוליטיקה קטנה של עסקנים עוד יותר קטנים.
הכביש במצב סבבה לגמרי.
הרבה כבישים בישראל במצב רע ממנו ועדיין לא נחשבים ל"מסוכנים".
להאשים כביש בתאונות.... נו באמת.
כמו שמאשימים את מזג האויר.
ראש המועצה מנצל את העובדה שתיכף בחירות ואת אף אחד זה כבר לא יעניין עכשיו לתקופה לא קצרה, אז למה לא לעשות שריר שוב?....
מצד שני... מי בכלל יאכוף את זה.
מה באמת המשמעות שמשרד התחבורה מורה דבר אחד וראש מועצה סוגר,
אם אני עובר שם בדרך לטיול אני נקנס עי פקח של המועצה? ניידת משטרה?
אם אני נוסע בשולי הכביש על העפר וקורא לזה טיול שטח זה בסדר?
סיטואציה הזויה.
לא שזה רלוונטי, אבל השול, עד 6 (או 12?) מטר או עד התעלה,נכנס להגדרה של הדרך.
(בכל זאת, עברו כמעט 30 שנה מהמבחן תיאוריה).
לא שזה רלוונטי, אבל השול, עד 6 (או 12?) מטר או עד התעלה,נכנס להגדרה של הדרך.
(בכל זאת, עברו כמעט 30 שנה מהמבחן תיאוריה).
אצלי 20 ואני לא זוכר.
אבל אני לא מבין באמת, מהירות התנועה הוגבלה ל-50 לא?
התאונה הקשה התרחשה ב-50 קמש?
מה ההבדל ממישהו שעושה תאונה ב150 קמש בכביש הערבה? כולם צועקים אבל הכביש לא נסגר.
אני לא יודע אם פורום פומבי זה המקום אבל אשמח לשמוע מאנשים שהסתובבו שם כשהכביש היה סגור,
נקרא לזה דיון היפותטי לטובת טיול היפותטי בעתיד היפותטי….
מה באמת המשמעות שמשרד התחבורה מורה דבר אחד וראש מועצה סוגר,
אם אני עובר שם בדרך לטיול אני נקנס עי פקח של המועצה? ניידת משטרה?
אם אני נוסע בשולי הכביש על העפר וקורא לזה טיול שטח זה בסדר?
סיטואציה הזויה.
היפותטית, תגיש ערעור על הקנס.
מצד שני... מי בכלל יאכוף את זה.
חברות הביטוח, לא יאכפו אבל בטוח יתפסו טרמפ ...
חברות הביטוח, לא יאכפו אבל בטוח יתפסו טרמפ ...
אז תנהגו בזהירות ואל תעשו תאונות.... עצה טובה בכל זמן ובכל כביש, רלוונטית מאוד בישראל.
השאלה הרלוונטית לטעמי, האם במקרה של תאונה יש אחריות של המועצה/ראש המועצה ועורך דין ממולח יכול לזכות בתביעה נגדם.
אם זה המצב אז לא מפתיע שהם מגינים על עצמם.
Asaf-a
אסף.א
הנה אני שם פה אתגר צרכני -
בואו נחרים את מצפה רמון.
לא עוצרים שם, לא קונים שם כלום.....
תראו איך הכביש נפתח.
פשוט חוצפה של פוליטיקאי צעצוע.
הנה אני שם פה אתגר צרכני -
בואו נחרים את מצפה רמון.
לא עוצרים שם, לא קונים שם כלום.....
תראו איך הכביש נפתח.
פשוט חוצפה של פוליטיקאי צעצוע.זה לא קשור למועצה מקומית מצפה רמון אלא זו ההחלטה של ראש המועצה האיזורית רמת הנגב. איך אתה מציע להחרים אותם?
זה לא קשור למועצה מקומית מצפה רמון אלא זו ההחלטה של ראש המועצה האיזורית רמת הנגב. איך אתה מציע להחרים אותם?למה להחרים, להלאים.....
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
רמת נגב ולא מצפה רמון כאמור.
זה לא שאנחנו איכשהו משאירים שם כסף ואפשר להימנע מזה.
חוץ מזה מספיק שאני בעיקרון לא מטייל בגליל העליון אחרי שהם תיקנו תקנות טיפשיות שעל בסיסן אני עלול להיקנס רק מלהחנות את האוטו בתחומי המועצה.
אסף.
יש לא מעט כבישים סגורים בארץ ... אז ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221028/965894edd6c711b6c784d32b4c077976.jpg
הכבישפוקליפסה מכה שנית ...
סערה בכוס תה.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
מה הקשר בין ביטוח ועבירת תנועה?
אין קשר.
עבירות תנועה כנראה לא תיאכפנה שם, וגם לא כניסה לכביש, בדומה למעלה עקרבים.
אם חו"ח תקרה לך תאונה שם, זה ייתן תירוץ לחברת הביטוח להתנער ...
איך זה:
אין קשר.
מתיישב עם זה:
אם חו"ח תקרה לך תאונה שם, זה ייתן תירוץ לחברת הביטוח להתנער ...
?
באיזו טענה בדיוק?
גם אם נכנסת לצומת באדום ועשית תאונה, הן לא יכולות להתנער.
בשביל זה קיים ביטוח.
זה לא קשור למועצה מקומית מצפה רמון אלא זו ההחלטה של ראש המועצה האיזורית רמת הנגב. איך אתה מציע להחרים אותם?
אל תדאג, הם כבר יסבירו לו מאיפה הדג משתין.
הם מחליטים איפה לסגור, אנחנו נחליט איפה להחרים.
גם אם נכנסת לצומת באדום ועשית תאונה, הן לא יכולות להתנער.
בשביל זה קיים ביטוח.
זה מה שהכרתי.
מנסה להבין על מה מבוססת האמירה הזו של כמה אנשים כאן שיש התנייה בין הדברים.
אני חושב שהכוונה למובילים בשכר, שסגירה כזו חושפת אותם לתביעות.
למרות שמה ההבדל בין שביל בשטח לכביש "סגור"?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
זה לא רק מובילים בשכר. זה כל מדריך טיולים שמבקש מנהג האוטובוס להוריד את הקבוצה בבורות לוץ או הר רמון.
אם האוטובוס חלילה יעשה תאונה חברת הביטוח תשלם אולי, אבל מייד תתבע את המדריך.
אסף.
די כבר. כמי שמגיע "מהתחום" - ראש מועצה הזוי מצא אוזן קשבת בתקשורת. הכביש נסגר? כתבת ענק. יש תקציב? אחלה, כתבת ענק. מספיק כבר עם הקשקושים האלה- כביש איזוטרי שאלמלא קהילת המטיילים אף אחד לא היה יודע שהוא קיים. רואים לפי הציטוטים שזה מיועד לסחוט כספים ממשרד התחבורה לפני שיהיו בחירות - על גב המטיילים. כן שם שלט.....לא שם שלט....לאף אחד לא אכפת מהחרטא בארטא הזה. זה יסגר ויפתח עוד 50 פעמים וראש המועצה הזה או מי שהוא יקבל עוד ציטוטים "איכשהוא" בכתבות.
תומר. יש מי שאכפת להם מאוד.
אני עבדתי בטיולים במשך שנים לא מעטות. אם מדובר בנוער - חדר המצב צריך לאשר כל טיול - והוא פשוט לא יאשר טיול שבו האוטובוס צריך לנסוע בכביש שמסומן כסגור. עד כדי כך פשוט.
גם מי שמדריך טיולי ג'יפים לא יכול להרשות לעצמו פוטנציאל של תביעה על כל מקרה שלא יהיה שבסיסה ברשלנות מקצועית מעצם זה שאתה מקבל אזהרה שיש כביש מסוכן ולכן הוא סגור ובכל זאת מכניס אליו את הלקוחות שלך.
כנ"ל מורי דרך. הם תחת פיקוח ומסתכנים פעמיים - גם בביטוח ואם תייר יתלונן הם יחטפו. אתה מכיר תיירים אמריקאיים פנסיונרים? התחביב שלהם הוא להתלונן.
לנו השלט הזה באמת לא משנה. אני מניח שאין לאיש כאן כוונה להתייחס אליו ברצינות.
אסף.
הכביש לא במצב טוב.
השוליים מתפוררים. יש כמה מקומות שרכב פרטי יכול לשבור חלקים אם הוא נכנס לבור בשול.
הבעיה שהמועצה האיזורית מקבלת תביעות על כל שבר כזה
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
הכביש לא במצב טוב.
השוליים מתפוררים. יש כמה מקומות שרכב פרטי יכול לשבור חלקים אם הוא נכנס לבור בשול.
הבעיה שהמועצה האיזורית מקבלת תביעות על כל שבר כזה
Sent from my SM-G960F using Tapatalkתארת פה את המצב של 40 אחוז מהכבישים בחיפה ...
נו. באמת ...
אני חושב שאנחנו מפקששים את הנקודה.
ישבה וועדה של משרד התחבורה (2013) והחליטה על קריטריונים איזה כביש באחריות הרשויות ואיזה באחריות נתיבי ישראל.
והוועדה החליטה שהכביש הזה באחריות המעוצה האזורית רמת נגב.
(במאמר מוסגר, חלק ממהלך הרבה יותר רחב שמתרחש בשנים האחרונות של התכחשות הממשלה לאחריות שלה, והעברת אחריות ללא תקציב מתאים לרשויות).
שנה לבחירות לרשויות, ערב בחירות ארציות, וראש הרשות החליט לעשות מהלך פופוליסטי ע"ג האזרחים.
מבלי להכנס לוויכוח מי צודק לגבי התחזוקה של הכביש, יש פה שאלה של סגנון ואיך מנהלים דיון כזה? האם נכון לעשות את זה על גב האזרחים?
האם, כביש שנמצא באחריות המועצה, המועצה יכולה לסגור אותו בטענה לתחזוקה לקוייה? האם לא חובתה לתחזק? איפה הגבול? מחר יפסיקו גם לפנות זבל?
עם ראש המועצה חושב שההחלטה לא תקינה, איפה הוא היה עד היום? למה לא פנה לבית משפט מנהלי?
ראש המועצה בחר בדרך פופוליסטית, על הגב שלנו.
ולכן, עם כל הצער, לדעתי אנחנו צריכים להפעיל עליו לחץ. והלחץ הכי טוב, והכי פשוט, זה לחץ כלכלי על הנתינים שלו.
צר לי עליהם, אבל הם אלו שגררו אותי למלחמה הזו.
ישבה וועדה של משרד התחבורה (2013) והחליטה על קריטריונים איזה כביש באחריות הרשויות ואיזה באחריות נתיבי ישראל.
והוועדה החליטה שהכביש הזה באחריות המעוצה האזורית רמת נגב.
אתה חושב, או יודע שזה המצב?
אתה חושב, או יודע שזה המצב?
https://m.ynet.co.il/Articles/61924840
תחשבו על מועצה, שגם ככה בטח דלה בתקציב כי היא לא מרכז הארץ ואין לה איזורי תעשייה של הייטק שמכניסים מלא ארנונה, שמקבלת במתנה כביש שלא משרת את תושבי המועצה אלא רק מטיילים וצבא (שמחריב את הכביש עם משאיות וכלים כבדים) וגם צריכה לממן את התיקון של הכביש. אני לגמרי מבין את ראש המועצה הזה. למה שהוא יממן לכם את הכביש הזה?
מועצת רמת הגב לא בדיוק מהמסכנות.
כל הבסיסים באזור משלמים לה ארנונה.
אני מעריך שהבעיה היא בעלויות הגבוהות של תהליכים משפטיים והקפאת תהליכם שונים בגלל התביעות ע״י התובעים.
. למה שהוא יממן לכם את הכביש הזה?
כי ככה זה עובד.
אסף.
תחשבו על מועצה, שגם ככה בטח דלה בתקציב כי היא לא מרכז הארץ ואין לה איזורי תעשייה של הייטק שמכניסים מלא ארנונה, שמקבלת במתנה כביש שלא משרת את תושבי המועצה אלא רק מטיילים וצבא (שמחריב את הכביש עם משאיות וכלים כבדים) וגם צריכה לממן את התיקון של הכביש. אני לגמרי מבין את ראש המועצה הזה. למה שהוא יממן לכם את הכביש הזה?
כי שהוא רוצה להגיע לציוויליזציה, הוא חוצה מאות ק"מ של כביש שאחרים מתחזקים בשבילו???
איל,
זה לא שאני לא מבין את הזווית ראיה שאתה מציע, אבל יש פה בעיה רוחבית בכל הארץ, ולראשי רשויות יש דרך איך להתארגן ואיך לתפעל ארוע כזה, ולא על הגב שלנו.
הכביש לא מעניין, כאזרחים, אסור לנו להשלים עם העובדה שפוליטקאים לוקחים אותנו בני ערובה!
https://www.ynet.co.il/vacation/israeltrips/article/rklii9iej
טרי מהבוקר.
https://www.ynet.co.il/vacation/israeltrips/article/rklii9iej
טרי מהבוקר.אין ספק שכתבינו קורא פה .. אולי אפילו הוא הוא הרב'ט !
בכתבה מוסבר שמע"צ חייבים לתחזק כביש שיש בסופו יישוב.
מי מקים איתי התיישבות ? אפשר לקרוא לה נווה חרטה או ניצני טיפשות. אני בטוח שלדרור תהייה המלצה טובה.
או לעשות משהו קל יותר ולשכנע כמה בדואים להתיישב שם, אותם לא יפנו.
...אבל הם מסתדרים גם בלי כביש סלול...
אסף.
מה שמגוחך בכל הסיפור שהכביש בסך הכל במצב סביר.
דצמבר בפתח, אז מי שצריך לקבוע את המיקום של המפגש, שיזכור את השרשור הזה.
וואלה. הכביש פנוי אז אפשר לעשות מפגש באמצע שלו. .
אסף.
כי שהוא רוצה להגיע לציוויליזציה, הוא חוצה מאות ק"מ של כביש שאחרים מתחזקים בשבילו???
איל,
זה לא שאני לא מבין את הזווית ראיה שאתה מציע, אבל יש פה בעיה רוחבית בכל הארץ, ולראשי רשויות יש דרך איך להתארגן ואיך לתפעל ארוע כזה, ולא על הגב שלנו.
הכביש לא מעניין, כאזרחים, אסור לנו להשלים עם העובדה שפוליטקאים לוקחים אותנו בני ערובה!
אתה צודק, אחרים מתחזקים בשבילו, המדינה עושה את זה. אבל כשראש מועצה מקבל אחריות לא על כביש של 3 ק"מ שמוביל לישוב שלו אלא כביש של 30 ק"מ שמשמש את הצבא ועוד מטיילים שאלי משאירים לו 13 ש"ח על מגנום בתחנת דלק, זה כבר דבר גדול להלביש על מועצה.
שוב, כמו בהרבה מקומות אחרים, למדינה נוח לזרוק את זה על רשות מקומית במקום לקחת אחריות על משהו כל כך מובן מאליו.
סליחה שאני פרקליטו של השטן אבל בשנים האחרונות יש נטייה מלמעלה לגלגל אחריות למטה אבל בלי הכסף הנלווה. הממשלה מפילה על המועצות, המועצות על הישובים ואז הישוב צריך להתמודד עם האחריות הפיזית והמשפטית עם דברים שברור ומובן שהמדינה צריכה לדאוג להם.
זה ממש לא משנה.
כל עוד זו אחריות של המועצה - זו אחריות. של המועצה.
שיריב עם השלטון המרכזי כמה שבא לו. אולי בחרו בו כדי להתנהג ככה, לא יודע אני לא מכיר את כל התושבים במועצה. אבל לא על הגב של אזרחי המדינה משלמי המיסים.
אסף.
זה ממש לא משנה.
אולי בחרו בו כדי להתנהג ככה,
אסף.
לא בחרו בו...:(
וואלה. הכביש פנוי אז אפשר לעשות מפגש באמצע שלו. .
אסף.
וואלה, וזה לא שמורה, אז אפשר להדליק אש :-)
Yaron.nahum
31-10-22, 16:57
מה השלב הבא ?
אם אני מגיע לאיזור , אסור לי להשליך אשפה לפחים מקומיים ?
כי המועצה מפנה את האשפה למטמנה ומשלמת כסף לפי טונה ?
https://m.ynet.co.il/articles/rjso6g5fo
יש גם התייחסות של ראש המועצה בפייסבוק:
" כביש 171- אופטימיות זהירה....אני שמח לבשר כי משרד התחבורה הנחה את נת״י לבצע עבודות שיפוץ לכביש על מנת שניתן יהיה לפתוח את הכביש לכל המאוחר בפסח הקרוב.
אני רוצה להודות באופן אישי למרב מיכאלי, שרת התחבורה היוצאת, לישי טלאור, המפקח על התעבורה, וליועץ המקצועי והמסור של השרה, אהוד עוזיאל, לניסים פרץ, מנכ״ל נת״י .
לא פחות חשוב למפקד הפיקוד, האלוף אליעזר טולדנו ותא״ל איציק כהן המאו״ג 80 שמבינים היטב את החשיבות של התיירות והטיילות.
צרפתי תמונות של נופי הר הנגב הגבוה מעוררי ההשראה עוד מקדמת דנא (הר רמון, הר רומם, K-Line, הר כרכום וכו..) וגם כמה תמונות ממצב הכביש, לפני שטפונות השבוע.
מגיע לכולנו כבישים בטוחים בנגב, תרתי משמ. . והר הנגב הגבוה עדיין חלק ממדינת ישראל. טוב שהיא מתחילה לקחת אחריות עליו סוף סוף. אני גם מסטיח למדינה שזה ישתלם לה, מטיילים בנגב זה דבר טוב. טוב לכולם.
המועצה מחוייבת להמשיך את הטיפול בכביש עד אשר מדינת ישראל תיקח אחריות מלאה על הכביש על מנת שנוכל להמשיך לטייל בבטחה במרחבי הר הנגב היפה כל כך."
https://m.ynet.co.il/articles/rjso6g5fo
יש עכשיו ממשלה חדשה, מניח שזה לא סוף הסיפור....
הכביש הזה מסוכן מאוד.
רק בסופש ראיתי שם בשוליים איזה רנו פלואנס שלפי איך שנראתה, היא התהפכה והתגלגלה כמה וכמה פעמים. כנראה בגלל בור בכביש או משהו....
;)
הגבלת מהירות ל 50 קמ"ש, כל 50 מטר פס האטה בגובה חצי מטר, צאו לדרך.
חברה תפנימו סוף סוף חברת ביטוח לא יכולה להתנעער מרשלנות של המבוטח שלה גם אם זו רשלנות חמורה שנעשתה תוך כי עבירת תנועה גסה!!!!
גם מדריכי טיולים/ נהגי אוטובוס מוביל תיירים וכו' אם יש להם ביטוח מתאים מכוסים מבחינה ביטוחית.
זה כל הרעיון שבעשיית ביטוח אחריות או ביטוח מקיף - הביטוח מכסה רשלנות חמורה ככל שלא תהיה ראו הערה הנכונה של אייל על רכב שעובר באדום..
מזכיר שבעניין הזה של תאונות דרכים צריך לעשות הבחנה בין נזקי גוף לנזקי רכוש - נזקי גוף מכוסה בכל מקרה מכוח ביטוח החובה בלי שום קשר לשאלת האשם ולשאלת הרשלנות.
נזקי רכוש- חברות ביטוח ניסו להתנער במקרים של רשלנות חמורה של המבוטח ולא הצליחו יש כמה וכמה פסקי דין בעניין
המקרה היחידי שחברת ביטוח תצליח להתנער מהכיסוי זה אם התאונה עצמה נגרמה במתכוון.
ehudzeelim
31-12-22, 18:17
חברה תפנימו סוף סוף חברת ביטוח לא יכולה להתנעער מרשלנות של המבוטח שלה גם אם זו רשלנות חמורה שנעשתה תוך כי עבירת תנועה גסה!!!!
גם מדריכי טיולים/ נהגי אוטובוס מוביל תיירים וכו' אם יש להם ביטוח מתאים מכוסים מבחינה ביטוחית.
זה כל הרעיון שבעשיית ביטוח אחריות או ביטוח מקיף - הביטוח מכסה רשלנות חמורה ככל שלא תהיה ראו הערה הנכונה של אייל על רכב שעובר באדום..
השאלה, מה קורה אם הרשלנות בוצעה במתכוון?
רכב שנכנס לצומת באדום, קשה לטעון שעשה זאת במתכוון, אבל רכב שנכנס לכביש סגור, עושה זאת במתכוון
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אין מחסום. לא שמתי לב לשלט. אני מצטער.
הייתי בכביש מספר פעמים בחדשיים האחרונים.
לא ראינו שלט/תמרור שאוסר כניסה.
יש שלט חדש בסגנון של כביש משובש ראו הוזהרתם וכו.
ehudzeelim
31-12-22, 20:36
אין מחסום. לא שמתי לב לשלט. אני מצטער.
Sent from my DN2103 using Tapatalkאני שואל באופן כללי, ואם היה מחסום ועקפתי אותו? האם הביטוח יכול להתנער?
אני שואל באופן כללי, ואם היה מחסום ועקפתי אותו? האם הביטוח יכול להתנער?
Sent from my SM-J710F using Tapatalkאני לא עו'ד. אבל להבנתי.
הביטוח ישלם. כי הוא נועד להגן עליך מטימטומך ..
אבל גם תקבל תיק תנועה על עבירה מסכנת חיים או משהו שקר כזה או אחר.
צריך לחכות לשלמה
השאלה, מה קורה אם הרשלנות בוצעה במתכוון?
רכב שנכנס לצומת באדום, קשה לטעון שעשה זאת במתכוון, אבל רכב שנכנס לכביש סגור, עושה זאת במתכוון
עבירת התנועה נעשתה במתכוון (חציית מחסום/ מעבר האור אדום או מה שלא יהיה..) עדיין מכוסה בביטוח כי להבדיל התאונה עצמה שגרמה לנזק לא נעשתה במתכוון...
גם מי שעושה עבירת תנועה במתכוון ובמודע לא מתכוון לעשות תאונה בהכרח=> משמע הביטוח מכסה כפי שכתב גיא גם מפני הרשלנות/ הטימטום של המבוטח.
ehudzeelim
31-12-22, 22:38
תודה על ההבהרה
הייתי בכביש מספר פעמים בחדשיים האחרונים.
לא ראינו שלט/תמרור שאוסר כניסה.
יש שלט חדש בסגנון של כביש משובש ראו הוזהרתם וכו.יש תמרור..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221231/9e66712d80639c4ef2b4caf9b7048b3b.jpg
יש תמרור..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221231/9e66712d80639c4ef2b4caf9b7048b3b.jpg
חיפשנו ולא ראינו.
אולי הסירו ואולי הוסר.
חיפשנו ולא ראינו.
אולי הסירו ואולי הוסר.
לפני שבועיים היה,
זה לא בתחילת הכביש, זה כמה ק"מ בפנים
לפני שבועיים היה,
זה לא בתחילת הכביש, זה כמה ק"מ בפנים
בסוכות לא היה. וגם לא לפני שבועיים.
לפחות לא במקטע מבה״ד1 ועד נחל ניצנה.
יש מצב של חתול ועכבר עם השלט?
הכביש הזה מסוכן מאוד.
רק בסופש ראיתי שם בשוליים איזה רנו פלואנס שלפי איך שנראתה, היא התהפכה והתגלגלה כמה וכמה פעמים. כנראה בגלל בור בכביש או משהו....
;)
מישהו עוד יקח אותך ברצינות :)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.