צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי רכב חשמלי עם סוללה שתספיק לטווח נסיעה ארוך
עקב נסיעות מרובות של רעייתי ממטולה למרכז, חשבנו על רכישת רכב חשמלי שישמש אותה לצורך זה.
הדרישה היא רכב שאפשר יהיה לנסוע איתו ממטולה לראשל"צ (כ 220 ק"מ), להסתובב עוד כ 50 ק"מ במרכז ולחזור למטולה - ללא טעינה בדרך.
כלומר כ 500 ק"מ אמיתיים של נסיעה, חלקם בפקקים, חלקם בעלייה.
יש בכלל חיה כזו? ואם כן, מה מומלץ?
עקב נסיעות מרובות של רעייתי ממטולה למרכז, חשבנו על רכישת רכב חשמלי שישמש אותה לצורך זה.
הדרישה היא רכב שאפשר יהיה לנסוע איתו ממטולה לראשל"צ (כ 220 ק"מ), להסתובב עוד כ 50 ק"מ במרכז ולחזור למטולה - ללא טעינה בדרך.
כלומר כ 500 ק"מ אמיתיים של נסיעה, חלקם בפקקים, חלקם בעלייה.
יש בכלל חיה כזו? ואם כן, מה מומלץ?
אין חיה כזאת, בפועל, בארץ. עדיין לא.
אין חיה כזאת, בפועל, בארץ. עדיין לא.שמועות אומרות שהפולר סטאר הגדול יכול לעשות את זה.
אבל זה שמועות.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
אי אפשר לערוך משום מה. אבל היא בטוח יכולה לעשות עצירה של 20 דק לפיפי וקפה במטען מהיר .. לא הגיוני שלא.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
03-11-22, 15:51
גם 10 דקות יספיקו, עם מטען ורכב טובים, אבל ביחס הנוכחי של רכבים ומטענים, לא הייתי הולך על זה לשימוש יומיומי.
אולי כן אפשר ללכת על טסלה עם מערך הסופרצ'ארג'רים שלה, שלא נדפק מאלפי הרכבים שהגיעו לכאן עם טעינה "מהירה" של פחות מ100kw.
עוד נקודה לקחת בחשבון: טעינה ביתית שתספיק למלא מצבר של כזה רכב בלילה אחד ...
למה אי אפשר לערוך הודעות בפורום הזה ??
סוללות כמובן, לא מצבר ...
"...מַצְבֵּר. זכר
הרחב:
כלי לצבירת אנרגיה; בטרייה; סוללה..."
הכל בסדר. לא טעית.
כמי שנוהג לעתים קרובות עם רכבים חשמליים ואין לי מטען בבית, יש לי ניסיון גרוע מאוד עם רשת הטעינה הציבורית. כאשר העמדה פנויה ופועלת, זה באמת עניין של 20-30 דקות, לא נורא. אבל אני חייב להעיד שב 30%-50% מהביקורים שלי בעמדות הציבוריות המהירות (ערד, מחניים, בית השיטה, M הדרך) יש בעיה - תור של טוענים לכתר, תקלה נקודתית, בשבוע שעבר הייתה אפילו השבתת ארצית של רשת אפקון ל-3.5 שעות.
זה לא הולך להשתפר אז 500 ק"מ ליום, בינתיים לכו על דיזל. או על היברידי נטען.
. או על היברידי נטען.
לפי ההסברים של חנן, אם הבנתי נכון, היברידי נטען זה הרע מכל העולמות.
דורון,
אתה באמת צודק - היברידי נטען יכול להיות טוב למי שנוסע כמה עשרות קילומטרים ליום.
ל-500 ק"מ יומי זה ממש לא יעיל.
אז אני מתקן: היברידי רגיל, או דיזל
...להחזיק שתי חשמליות. אחת בראשון אחת במטולה ולהחליף ביניהן כל יום...???
וברצינות - עברתי על כל מה שמציעים מהתחום שלא מאוד יקר ונראה שטסלה יהיה אכן היתרון בעמדות הייחודיות שלהם.
משזה נאמר - יש רכבי פרימיום שמתאימים לנסועה הזו. אבל... יקר.
אסף.
...להחזיק שתי חשמליות. אחת בראשון אחת במטולה ולהחליף ביניהן כל יום...???
אסף.
נשמע לי מוכר..... אה! בטר פלייס [emoji1787]
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
שוב לא ניתן לערוך, כן ראיתי שהתכוונת לרכב קומפלט....
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
יעזור להבין את התקציב…
לגבי הטסלה, האם הדגם טווח ארוך מגיע רק ב4על4 שיותר כבד ובזבזני?
אין הנעה אחורית טווח ארוך?
Asaf-a
אסף.א
לאשתי יש טסלה מודל 3 לונג ריינג כבר שנה וחצי אז אנסה לדבר מניסיון.
בפועל, ניתן בנסיעה מאד מבוקרת להוציא 500 קמ אמיתיים מטסלה מודל 3 לונג ריינג )טווח מוצהר בין 580 ל 610), אבל, וזה אבל גדול מאד, צריך לנסוע על מצב chill ולא לעבור 105 בכביש 6.
מצד שני אפשר להיכנס לעמדת סופרצארג ל 20 דקות ולקבל עוד 200 קמ.
אין תורים בדרך כלל ורק רכבי טסלה יכולים להטעין שם.
בנימה אישית, טסלה היא בפער ניכר מכל תעשיית הרכב, גם קונבציונאלי וגם חשמלי.
הטכנולוגיה, הביצועים וניצולת הסוללה פשוט יותר טובים מכולם.
זה אייפון 1 בעולם שכולו עדיין עם נוקיה.
שיהיה בהצלחה.
נחכה לדור החשמליות שיכול לנסוע 500 ק"מ אמיתיים בנסיעה סטנדרטית
לא עברתי על כל התגובות אז לא יודע אם כתבו,
אני יכול להעיד על הטסלה 3 דגם לונג ריינג' שלי עם 540 ק"מ במקור - נוסע לירושלים וחזרה על 110 ללא השתוללות וללא טעינה בדרך, אם אני קצת לוחץ צריך לעצור בדרך לטעינה - היתרון הוא תחנות הטעינה של טסלה שמטעינות ממש מהר - גם כשיש צורך עוצר על הדרך ולוקח לי 10 דקות להטעין ולהמשיך הביתה.
הדגמים החדשים של הלונג ריינג' כבר עומדים בברוטו על 600 ק"מ, לכן אני מניח שאפשר להגיע איתם ל 500 נטו ללא טעינה.
אם מבחינתך זה שיקול ואתה לא סולד מהטסלה (גובה ופשטות פנימית לעתים מפריעה לאנשים..) ובמידה ואתה לא מכיר את הרכב מקרוב - מוזמן לקבוע איתי בתל חי לסיבוב והסבר מקיף על כל מה שאני יודע.
אלעד.
- - - Updated - - -
לאשתי יש טסלה מודל 3 לונג ריינג כבר שנה וחצי אז אנסה לדבר מניסיון.
בפועל, ניתן בנסיעה מאד מבוקרת להוציא 500 קמ אמיתיים מטסלה מודל 3 לונג ריינג )טווח מוצהר בין 580 ל 610), אבל, וזה אבל גדול מאד, צריך לנסוע על מצב chill ולא לעבור 105 בכביש 6.
מצד שני אפשר להיכנס לעמדת סופרצארג ל 20 דקות ולקבל עוד 200 קמ.
אין תורים בדרך כלל ורק רכבי טסלה יכולים להטעין שם.
בנימה אישית, טסלה היא בפער ניכר מכל תעשיית הרכב, גם קונבציונאלי וגם חשמלי.
הטכנולוגיה, הביצועים וניצולת הסוללה פשוט יותר טובים מכולם.
זה אייפון 1 בעולם שכולו עדיין עם נוקיה.
שיהיה בהצלחה.
מניסיון שלי 110 קמ"ש נותן מענה מושלם לנושא הטווח.. אם מקפידים החיזוי הראשוני אפילו משתפר לאורך הנסיעה.
- - - Updated - - -
יעזור להבין את התקציב…
לגבי הטסלה, האם הדגם טווח ארוך מגיע רק ב4על4 שיותר כבד ובזבזני?
אין הנעה אחורית טווח ארוך?
Asaf-a
אסף.א
לא מדויק - בטסלה ה 4X4 מופעל רק במקרה הצורך.. קצת כמו TOD בטרופר :cool::p
זה אמנם קצת אופטופיק - אבל הנושא של AWD בלונג ריינג' מענין - ה 4X4 אינו קבוע ונשלט ע"י המחשב לפי הצורך, בהפרדה מלאה בין מנוע קדמי לאחורי בהתאם לתנאי הדרך ודרישות הרכב/הנהג. באמת TOD משוכלל ביותר.
גם לא האמנתי בהתחלה אבל ראיתי איזה דיון לא מזמן בחו"ל, עם סרטון שמדגים את הנושא.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.