שלום לכולם.
אחרי הרבה לבטים החלטתי ללכת על סמוראי.
התקציב שלי- כ- 25-30K , ושמתי לב שהמחיר המבוקש לרכבים אלו גבוה בעשרות אחוזים (בד"כ) מהמחירון.למה?חוצמזה אם אני מתאמץ קצת יותר חשבתי על הדגמים עם הקפיץ הספירלי (98-97). שווה את ההוצאה הנוספת? ולמה אין כמעט רכבים כאלו למכירה???
תודה
אהלן.
אני לא מומחה מכל סוג שהוא, אז אני יכול להציע רק מהנסיון שיש לי עם הסמוראי שלי (כבר יותר משנתיים..):
אין הבדל משמעותי בנוחיות בין הסלילים לקפיצים. אף אחד מהם לא נוח.
יותר יקר להתעסק עם המתלים של הסלילים (אם אתה רוצה להגביה לדוגמא)- אבל בתצורה הרגילה שלהם- נראה לי שהם עולים פחות לתחזק (ראיתי כמה וכמה עלים שבורים - לא ראיתי סליל שבור. מקס' יתקנו אותי המומחים פה).
ככלל- רכב יותר חדש- עדיף ע"פ רכב ישן. אבל זו הכללה גסה. גם ה"חדשים " יותר מבין הסמוראים כבר בני 9/10 שנים.. כך שהם לא ממש חדשים... אם תמצא שנת 93/4, שתוחזק היטב והמכלולים הגדולים בו הוחלפו/שופצו, הוא לאין ערוך עדיף על 97/8 שטרם החליף כלום (והוא יצטרך להחליף בקרןב- סה"כ גם הוא לא צעיר).
יש גם את עניין הזרקת הדלק (החל מ 94)- חוסך קצת בדלק, משפר קצת ביצועים, אבל יותר יקר לתקן אם מתקלקל (בהשוואה לקרבורטור).
אז מה אני מנסה להגיד? אחרי שנתיים עם סמו שלי (96, מוזרק ומוסלל), ועם חבריי לטיולים שרובם על עלים:
1. מבחינת נוחיות- אלו נבלות ואלו טרפות.
2. לשפר את המתלים של העלים- יותר זמין, זול וקל (ולראיה- בג'ימיני כבר תיקנו את ה קוייל אובר המציק שיש לנו המוסללים מקדימה).
2. מבחינת שקט בנסיעה על כביש ביום יום- החדשים יותר מדופנים ומבודדים יותר רעשי נסיעה (יחלקו עליי בטח- יש פה נטייה שכזו בפורום- אז אני מבהיר שלא השתמשתי במד דציבלים:wink: ....אבל זו תחושתי)
3. בין סגור לפתוח- תעשה לך את החשבון לבד מה יותר מתאים לך, לשימוש ברכב, למקום המגורים וכו'.
4. סבלנות ותתעקש למצוא אחד במצב טוב ש"עושה" לך את זה. באמת לא חשוב מאיזה שנה הוא. (וגם כאן יקפצו תיכף ויצעקו- לא מתחת ל88 וכו'- מן הסתם צודקים).
5. לגבי המחיר? עניין של סבלנות ומזל.
תהנה.
... ושמתי לב שהמחיר המבוקש לרכבים אלו גבוה בעשרות אחוזים (בד"כ) מהמחירון.למה?חוצמזה אם אני מתאמץ קצת יותר חשבתי על הדגמים עם הקפיץ הספירלי (98-97). שווה את ההוצאה הנוספת? ולמה אין כמעט רכבים כאלו למכירה???
הציטוט הוא שלך. באדום מסומנת התשובה שנתת לעצמך על השאלה המסומנת בירוק.
מבוא לכלכלת שוק 101.