צפייה בגרסה מלאה : מאש תואם לראוטר befiber של בזק
שלום לכולם.
בשעה טובה חובר הבית לסיבים אופטיים. עם הסיב הגיע ראוטר של בזק. brfiber.
הראוטר בחדר העבודה והקליטה בצד הרחוק של הבית חלשה מאוד.
קבלתי המלצה כללית להתקין מאש (או איך שהטכנאי אמר "שים צלחת דקו. יש בksp").
בדקתי. יש כמה דגמים וזה טורקית בשבילי.
שאלתי היא מה לקנות שיתאים לראוטר סיבים של בזק?
בארץ או באמזון.
אפשר גם שניים שאוכל לקלוט גם מחוץ לבית.
תודה[emoji1474]
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
בפורום אחר (HT) מאד ממליצים על וואוי AX3 ויש גם קופונים מדי פעם - ראוטר טוב ומהיר יחסית שאתה יכול לחבר אחד או יותר (רצוי להתחיל מאחד ואם לא יספיק לכל הביית להוסיף עוד אחד במקום אחר בביית) - השני "מזהה" את הראשון והם עובדים ביחד לכסות טוב יותר את כל השטח (פתרון מאש).
למיטב זכרוני הראוטר המסופק על ידי בזק אינו מהאיכותיים ביותר, אז אם אתה משאיר אותו, חבר אליו (עם כבל) ראוטר טוב יותר ותתחבר עם המכשירים רק לראוטר השני. אתה יכול גם לחבר את הסיבים לראוטר החדש (צריכים מתאם לחיבור סיב-כבל רשת, והסוג הספציפי משתנה בין חברות התשתית אז לא אטעה אותך לגבי המתאם שמתאים לתשתית אצלך) ואז לא תזדקק למכשיר של בזק כלל (אם אתה משלם עליו - אולי תוכל להזדכות).
ישנם מוצרים טובים נוספים של חברות אחרות אז אתה לא חייב להינעל על ה- AX3.
תתחיל לדוגמא פה:
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/120862-%D7%91%D7%92%D7%99-%D7%94-%D7%90%D7%99%D7%96%D7%95-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-MESH-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%AA?hig hlight=MESH
יש עוד שרשורשים באוף טופיק, תעשה חיפוש ל MESH, יש שם לא מעט מידע שנכתב.
ואם יהיו לך שאלות נמשיך
תודה
עברתי על שירשורים באתר.
לדוג' בשירשור שהעלת יש המרוצה מdeco M5 אחד שמרוצה מהM9 אבל אין התייחסות לראוטר הספציפי או להבדלים בניהם או לאופן החיבור הראשוני. שאר השרשור קצת מתפזר כמיטב המסורת ורובו בטורקית.
אהיה יותר ספציפי בשאלה שלי בעיקר לאור מה שכתב ארז: צריך לחבר פיזית לראוטר של בזק את היח' הראשונה וממנה לחבר ללא כבל את שאר היחידות או שאפשר לממשק את היחידות האלה ללא כבל כבר מהיחידה הראשונה?
אני עם מאש בערך שנתיים (מאז שנכנסו לבית חדש) אחרי חיפוש של כל מיני פתרונות, חבר אמר לי קנה מאש ותשכח מכל הבעיות של פריסת האינטרנט בבית וזה אכן כך, כיום נמכר במחירים זולים בהרבה (שווה לבדוק באמזון), אתה בתקופה טובה מהבחינה הזו בלק פריידי וכדו
לשאלתך, יש פוד ראשי שמחובר קווית לראוטר, ראה תמונה
והשאר יכולים להיות מחוברים או קווית או אלחוטית, אצלי מחובר אלחוטית ועובד מצוין, אבל יש לי פריסה רצינית של 5 פודים, קניתי שלושה ואז האשמדאי הקטן שלי שבר לי אחד, אז כבר קניתי עוד שלושה והיום יש לי פריסה כמו לספריה בטכניון
האיכות תלויה כמובן בגודל ובצורת הבית, הייתי מתחיל עם שלושה למעשה חוץ ממני אני לא מכיר מישהו שנזדקק ליותר
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221110/5098e9490a19f55d853a22479ac13838.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה
עברתי על שירשורים באתר.
לדוג' בשירשור שהעלת יש המרוצה מdeco M5 אחד שמרוצה מהM9 אבל אין התייחסות לראוטר הספציפי או להבדלים בניהם או לאופן החיבור הראשוני. שאר השרשור קצת מתפזר כמיטב המסורת ורובו בטורקית.
אהיה יותר ספציפי בשאלה שלי בעיקר לאור מה שכתב ארז: צריך לחבר פיזית לראוטר של בזק את היח' הראשונה וממנה לחבר ללא כבל את שאר היחידות או שאפשר לממשק את היחידות האלה ללא כבל כבר מהיחידה הראשונה?
למיטב ידעתי ההבדל בין דקו 9 לדקו 5 זה בדיוק זה, דקו 9 הוא גם ראוטר ויכול להחליף את הראוטר של בזק מקווה
שאני לא מטעה
אני עם דקו 5
אני אחדד עוד קצת. אם אתה יושב אחרי הראוטר של בזק זה לא מהותי מה אתה לוקח.
לך עם מה שמתאים לך לתקציב ויש לו ביקורות טובות.
במקרה הקיצוני יהיה לך רשת בתוך רשת. אם אתה קצת יותר מתוחכם אז אפשר גם להעיף
את הראוטר של בזק מהמשוואה
או
להפוך את כל היחידות שיהיו AccessPoint (פשוט לבטל את ה DHCP ביחידה שהיא ראוטר).
שתי האופציות יתנו תוצאה דומה, אבל התשלום לבזק יהיה גם על הראוטר. אם שילמת עליו
אין לזה משמעות, אם זה תשלום חודשי אז אתה יכול לחסוך אותו.
למה זה טיפה יותר מסובך, כי אם הסיב האופטי נכנס ישר לראוטר אתה צריך ראוטר שיש לו
את ההמרה של הסיב, ואם יש ממיר לנחושת לפניו אז אתה לא.
עוד דבר שיכול להציק, אם יש לך רשת בתוך רשת, אם חיברת משהו ישירות לראוטר אז
הוא לא יהיה ברשת הרגילה. רוב האנשים לא ישימו לב לזה, זה פתיר בהקפדה של חיבור
נכון.
הדוגמא שזה יכול להשפיע היא למשל אם תחבר את הרשת של יס ישר לראוטר של בזק
ואת ה MESH גם, אז טלפון שנמצא ברשת לא יראה את הטלויזיה (אם היא חכמה) ולא
תוכל להקרין ישירות מהטלפון לטלויזיה - שוב משתמש מתוחכם.
לגבי קלות התקנה, ההתקנה של ASUS הייתה קלילה ביותר ומאוד מהירה.
.
כשפות"ש כתב שבשלב מסוים השרשורים הפכו לטורקית,
הוא התכוון לשלב הזה.
אני אחדד עוד קצת. אם אתה יושב אחרי הראוטר של בזק זה לא מהותי מה אתה לוקח.
לך עם מה שמתאים לך לתקציב ויש לו ביקורות טובות.
במקרה הקיצוני יהיה לך רשת בתוך רשת. אם אתה קצת יותר מתוחכם אז אפשר גם להעיף
את הראוטר של בזק מהמשוואה
או
שתי האופציות יתנו תוצאה דומה, אבל התשלום לבזק יהיה גם על הראוטר. אם שילמת עליו
אין לזה משמעות, אם זה תשלום חודשי אז אתה יכול לחסוך אותו.
למה זה טיפה יותר מסובך, כי אם הסיב האופטי נכנס ישר לראוטר אתה צריך ראוטר שיש לו
את ההמרה של הסיב, ואם יש ממיר לנחושת לפניו אז אתה לא.
עוד דבר שיכול להציק, אם יש לך רשת בתוך רשת, אם חיברת משהו ישירות לראוטר אז
הוא לא יהיה ברשת הרגילה. רוב האנשים לא ישימו לב לזה, זה פתיר בהקפדה של חיבור
נכון.
הדוגמא שזה יכול להשפיע היא למשל אם תחבר את הרשת של יס ישר לראוטר של בזק
ואת ה MESH גם, אז טלפון שנמצא ברשת לא יראה את הטלויזיה (אם היא חכמה) ולא
תוכל להקרין ישירות מהטלפון לטלויזיה - שוב משתמש מתוחכם.
לגבי קלות התקנה, ההתקנה של ASUS הייתה קלילה ביותר ומאוד מהירה.
בהקשר למה שרשמת לגבי הרשת בתוך הרשת, יש לי בבית מדפסת canon ולאחר ההתקנה של המאש היא לא עבדה טוב
פנינו לשירות לקוחות והם אמרו שזה בעיה מוכרת והמדפסת לא מתחברת טוב לרשת של מאש ועכשיו בשביל להדפיס אני צריך להתחבר לרשת המקור, אני מדפיס מעט מאוד אז לא באמת מטרד, אבל למי שמדפיס הרבה שווה לקחת כשיקול
נראה לי שזה קשור לבעיה שציינת ייתכן ובשימוש עם דקו9 ודומיו הבעיה הייתה נפתרת?
יש לזה פתרון במערכת ללא ראוטר?
אני אעשה לך קצת סדר.
bfiber משמש כמודם וראוטר כשהוא לבד .
אם אתה רוצה להתקין מאש, הוא ישמש כמודם בלבד
ויחובר קווית לאחד מיחידות המאש עם כבל RJ45 .
המאש צריך להיות לפחות 2 יחידות (בד"כ כלל בקצוות של הבית) .
אם אתה יכול לקשר ביניהם בעזרת כבל CAT6 , אז זה הכי טוב.
אני גם ויתרתי על Bfiber (ותשלום עליו) ובמקום זה קניתי מבאג קופסת מתאם סיב למדיה (99 ש"ח),
וכן קניתי מבזק סטור מודול SFP (הסיב מתחבר אליו וכל המודול מורכב בקופסת המתאם).
אגב, התצורה הזאת היא עד 1G .
אם רוצים 2.5G צריך כבר לרכוש מתאם סיב מדיה מאלי אקספרס בכ 110 ש"ח.
אני התלבטתי בין הדוקו M9 לאסוס XT8
לבסוף קניתי את האסוס (4 יחידות) בעיקר בגלל האפשרות לחבר דיסק משותף USB ושבכל יחידה יש עוד 4 יציאות קוויות.
תכלס, לא עושה בזה שימוש ולכן היום היתי קונה את הדוקו M9 שהוא זול יותר.
נ.ב - א. צריך להגדיר את הראוטר כמודם (כולל שם המשתמש והסיסמה שמקבלים מבזק).
ב. להתקשר לתמיכה הטכנית של בזק ולבקש אקטביזציה עפ"י המס' הסידורי של המודול SFP שקונים מבזק סטור.
בהצלחה
רענן
הוא התכוון לשלב הזה.תודה רבה[emoji1488]
מעניין מאוד עניין המדפסת והטלביזיה.
המדפסת שלי גם מאבדת כל הזמן תקשורת מאז התקנת הראוטר החדש ואצלנו מדפיסה הרבה.
זה https://he.aliexpress.com/item/1005004163713681.html?spm=a2g0o.order_li st.0.0.21ef586ajf4uqy&gatewayAdapt=glo2isr
וזה https://he.aliexpress.com/item/1005004052888536.html?spm=a2g0o.order_li st.0.0.21ef586ajf4uqy&gatewayAdapt=glo2isr
ונפרד מהנתב של בזק.
גם לי התקינו אתמול, רק בטעות לקחתי את הנתב, כי הראשון כב ר היה אצלי ותכננתי לשים שיומי R1ב כנתב זמני.
יתוקן תוך שבועיים שלושה, כשאחזיר להם הנתב.
העיקר - לא לפחד כלל...
קפוץ למים אם תרצה, יש כאן מי שיעזור.
יש לי Deco m9 של TP Link ואני ממש לא ממליץ עליו.
אתן לך דוגמא -
יש לי 300 מגה בכניסה אליו.
מודד מחצית מזה מרחק 5 מ' ללא שום גורם מפריע.
בחדר הצמוד (הפרעה של קיר אחד) זה יורד ל 20 עד 80 מגה. תלוי מדידה.
בכל הפעמים מודד מול ookla speed test.
אמנם ההתקנה שלו מאד פשוטה, והאפליקציה שלו קלה לשימוש. אבל חסרים פיצ'רים בסיסיים. לדוגמא - החלפה ידנית של ערוצים אם יש התנגשות עם הרשת של השכנים. הם טוענים שזה נעשה באופן אוטומטי, אבל זה ממש לא נראה ככה.
בקיצור, אם למישהו יש המלצות על mesh מוצלח יותר, הייתי הולך לשם.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
פינת אבשלום קור לרגע - המהירות לא נמדדת ב"מגה" כמו שמהרותי רכב לא נמדדת בקילומטרים. מהירות תעבורת הנתונים נמדדת בכמות המידע העוברת ביחידת זמן, בדכ Mbps - מיליוני ביטים(לא בתים! אלא סיביות) לשנייה, בדומה למהירות רכב הנמדדת בק"מ לשעה.
בכל מקרה, נשמע שמשהו אצלך לא תקין ואפשר לשפר משמעותית (אחר או כן הראוטר בתוך ממ"ד או משהו דומה ).
נשלח מהנייד
זה https://he.aliexpress.com/item/1005004163713681.html?spm=a2g0o.order_li st.0.0.21ef586ajf4uqy&gatewayAdapt=glo2isr
וזה https://he.aliexpress.com/item/1005004052888536.html?spm=a2g0o.order_li st.0.0.21ef586ajf4uqy&gatewayAdapt=glo2isr
ונפרד מהנתב של בזק.
גם לי התקינו אתמול, רק בטעות לקחתי את הנתב, כי הראשון כב ר היה אצלי ותכננתי לשים שיומי R1ב כנתב זמני.
יתוקן תוך שבועיים שלושה, כשאחזיר להם הנתב.
העיקר - לא לפחד כלל...
קפוץ למים אם תרצה, יש כאן מי שיעזור.הלינק השני נראה לי שהבנתי למה נדרש. זה בעצם הנתב שמחליף את הנתב של בזק.
את המוצר שבלינק הראשון למה צריך? מה התפקיד שלו?
הלינק השני נראה לי שהבנתי למה נדרש. זה בעצם הנתב שמחליף את הנתב של בזק.
את המוצר שבלינק הראשון למה צריך? מה התפקיד שלו?
הבנת כמעט טוב.
הלינק הראשון יודע להתחבר לפיבר. לא יודע לעשות ראוטינג ולא יודע לעשות חייגן.
הלינק השני יודע לעשות חייגן וראוטיננג, אבל לא יודע להתחבר לפיבר.
שניהם יחד במקום הביבזק, שיודע לעשו את שני הדברים.
יש לי Deco m9 של TP Link ואני ממש לא ממליץ עליו.
אתן לך דוגמא -
יש לי 300 מגה בכניסה אליו.
מודד מחצית מזה מרחק 5 מ' ללא שום גורם מפריע.
בחדר הצמוד (הפרעה של קיר אחד) זה יורד ל 20 עד 80 מגה. תלוי מדידה.
בכל הפעמים מודד מול ookla speed test.
אמנם ההתקנה שלו מאד פשוטה, והאפליקציה שלו קלה לשימוש. אבל חסרים פיצ'רים בסיסיים. לדוגמא - החלפה ידנית של ערוצים אם יש התנגשות עם הרשת של השכנים. הם טוענים שזה נעשה באופן אוטומטי, אבל זה ממש לא נראה ככה.
בקיצור, אם למישהו יש המלצות על mesh מוצלח יותר, הייתי הולך לשם.
Sent from my SM-G980F using Tapatalkמאוד מפתיע. אני עם M5 וקולט מלא גם בממד עם דלת סגורה. שווה בדיקה... טיוב המיקום שלהם, פיצ'ר טיוב הרשת, עדכון גרסא, וגם כמובן לוודא שהכבל שמחבר את הראשון לראוטר לא מוגבל ל 100mbps
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
הוא התכוון לשלב הזה.
יש גם רמה שממנה כבר אי אפשר לרדת, זה כמו לנסות להסביר איך עובר הכח לגלגלים מהמנוע בלי להגיד דיפרנציאל.
ניסיתי באמת להשתמש במושגים הכי נפוצים וממש לא ירדתי לעומק.
אני אעשה לך קצת סדר.
bfiber משמש כמודם וראוטר כשהוא לבד .
אם אתה רוצה להתקין מאש, הוא ישמש כמודם בלבד
ויחובר קווית לאחד מיחידות המאש עם כבל RJ45 .
הם אשכרה הצליחו לייצר מערכת עם חייגן על סיב ?
בפרטנר אתה מקבל סיב, מחבר ממיר מסיב לנחושת ויש לך IP, גם אם תחבר לפטופ אליו אתה כבר בחוץ.
לכן החיבור שם הרבה יותר פשוט, אתה פשוט מתחבר לכניסת WAN של הראוטר ומוותר על הראוטר של פרטנר.
אם יש רשת לא יציבה (פעם המדפסת מופיעה ופעם לא) זה לא בעיית חיבוריות זה בעיית קישוריות. ראוטר לא יציב,
ראוטר שלא עומד בעומס, קליטה עם הפרעות וכו'.
הבעיה שאני מתאר (ואני עוזב את השפה הפשוטה) זה שיש לך NAT בתוך NAT. הראוטר של פרטנר מייצר רשת בתחום מסויים.
אתה מחבר את הראוטר של המש אליו ואז הוא בונה רשת חדשה. לעבוד זה יעבוד וגם לא מרגישים בדיליי גדול יותר או ירידה בקצבים.
אבל שהטלויזיה מתחברת ל MOCA של יס שה MOCA הראשי מתחבר לפרטנר והטלפון רץ על ה WIFI של ה MESH אז הוא לא רואה את הטלויזיה כי הם ברשתות שונות.
אני כן ממליץ לקנות מוצר של WIFI6 ואם תצליחו לשים ידיים על WIFI6E עדיף. הם יותר יקרים אבל הם פותרים כל מיני מחלות ילדות של MESH, הם יותר יציבים, וב E יש תחום תדרים חדש שלא קיים בציוד הישן יותר מה שנותן פחות הפרעות (לפחות בינתיים) בסביבות של בניינים עם הרבה שכנים ורשתות.
מי שממש רוצה לשחק, חפשו מוצר שתומך ב OPEN WRT (יש באתר שלהם רשימת ציוד) ואז כבר באמת תוכלו לעשות מה שאתם רוצים.
אני עם ה ZEN WIFI MINI, הדרישה הייתה WIFI6 וקופסאות קטנות (עיצוב, לך תבין) באמת הופתעתי מקלות ההתקנה ומהיציבות. מחשב שמחובר ישירות ליחידת MESH שנמצאת בממ"ד, מחוברת לראוטר (אלחוטית) שנמצא 3-4 מטר מחוץ לממד בתוך ארון עובדת בקצב של 420 מגהביט לשניה (הורדה).
טלפון סלולארי שמחובר אלחוטית ליחידה אחרת שנמצאת 12 מטר מסדרון וקיר מאותו ראוטר בארון עובד בקצב של 220 מגהביט לשניה (הורדה).
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.